برنامه ريزي براي كنكور در ايام تعطيلات عيد نوروز

برنامه ريزي براي كنكور در ايام تعطيلات عيد نوروز


يكي از دلايل موفقيت داوطلبان موفق اين است كه در زمان‌هايي كه ديگران درس نمي‌خوانند، به شدت درس مي‌خوانند. دوران عيد يكي از همين زمان‌ها است. به همين دليل اين دوره را دوره‌ي طلايي ناميده ايم. در اين دوره‌ي كوتاه شما مي‌توانيد جهش قابل ملاحظه اي به پيش داشته باشيد به شرط آنكه به دو راهنمايي زير دقيقا توجه كنيد:

اولاً: زياد زحمت بكشيد ...، تفريحات، ديد و بازديدها، مسافرت و تلويزيون را كنار بگذاريد و فقط دو روز از عيد را به خودتان مرخصي بدهيد، (دانش آموزان سال سوم مي‌توانند چهار روز را تعطيل نمايند.) و در روزهاي قبل و بعد تا آنجا كه مي‌توانيد درس بخوانيد. افرادي كه اراده‌ي ضعيفي دارند، مطمئناً پيشرفت خوبي نخواهند كرد. ما به اين گونه داوطلبان توصيه مي‌نماييم خودشان به پدر و مادرشان مراجعه كنند و از آنها بخواهند تا بر كارشان نظارت نمايند.

ثانياً: با يك نقشه‌ي دقيق و طبق يك برنامه جامع درس بخوانيد. تا بازده مطالعه شما چند برابر شود. در اين مقاله چگونگي تنظيم برنامه جامع را براي شما توضيح مي‌دهيم. فقط بايد يكي دو ساعت وقت صرف كنيد و طبق روشي كه توضيح مي‌دهيم «برنامه‌ي جامع» را براي خودتان تنظيم نمائيد و سپس با نظم و دقت «برنامه‌ي جامع» را اجرا نمائيد. آنگاه خواهيد ديد كه سه يا چهار هفته در ايام نوروز براي شما ارزش چند ماه را خواهد داشت و شما جهش بزرگي به جلو خواهيد داشت. برنامه‌ي جامع را در داخل جداول يك برگ كاغذ A3 بنويسيد. آن را روي يك مقواي بزرگ بچسبانيد و به ديوار مقابل ميز تحرير خود نصب كنيد تا همواره در مقابل چشمان‌تان باشد. برنامه‌ي جامع جايگزين دفتر برنامه ريزي نمي‌شود و به عنوان مكمل آن استفاده مي‌شود. روي مقواي بزرگ علاوه بر جدول برنامه جامع يك برگ كاغذ A4 كه روي آن برنامه‌ي هفته را نوشته‌ايد نصب مي‌نمائيد. در پايان هر هفته برگه مربوط به هفته قبل را برداريد و پس از جمع بندي كامل از كارهاي انجام شده و كارهاي انجام نشده، برگه‌ي مربوط به هفته‌ي بعد را نصب نمائيد.

برنامه‌ي جامع چيست و در چه مواقعي تنظيممي‌شود؟

هرگاه بخواهيد يك مجموعه كار آموزشي را به صورت كامل انجام دهيد يا يك مجموعه‌ي درسي را به طور كامل يا نسبتاً كامل دوره نمائيد، برنامه جامع تنظيم مي‌نمائيد. توصيه‌ي ما اين است كه برنامه‌ي جامع را هيچ گاه براي كمتر از دو هفته و يا بيشتر از چهار هفته طراحي نكنيد. در هنگام اجرا و در پايان برنامه‌ي جامع، بايد كارهاي انجام شده و انجام نشده را بررسي و ارزيابي نمائيد. حداقل يك بار ديگر مي‌توانيد برنامه‌ي جامع تنظيم نمائيد و آن هم در يك ماه قبل از برگزاري كنكور سراسري است.

برنامه‌ي جامع چه اجزايي دارد؟

برنامه‌ي جامع شامل ده ستون مي‌باشد، عنوان‌هاي اين ستون‌ها به ترتيب عبارتند از: نام درس- تابلوي آموزشي- برنامه آزمون- تصميمات و اهداف- منابع مطالعاتي پيشنهادي- ساير منابع اطلاعاتي- زمان براي سه هفته- زمان براي هفته اول- زمان براي هفته دوم- زمان براي هفته سوم در اينجا قسمت‌هايي را كه نياز به توضيح بيشتر دارند معرفي مي‌نمائيم.

  • تابلوي آموزشي- تشخيص وضعيت:

در ستون تابلوي آموزشي، ارزيابي خود را درباره وضعيت آموزشي تان در هر درس مي‌نويسيد.

الف- ميانگين نمرات تراز خود را در هر درس يادداشت نمائيد مثلا بنويسيد ميانگين نمره تراز من در درس فيزيك ۵۷۰۰ بوده است.

ب- به برنامه آزمون هاي دوره نوروز نگاه كنيد. اكنون تشخيص دهيد كه در كدام فصل‌ها قوي هستيد و در كدام فصل‌ها ضعف داريد. نقاط قوت و ضعف خود را به طور جداگانه مشخص كنيد.

  • تصميمات و اهداف + منابع مطالعاتي:

در ستون چهارم با توجه به وضعيت درسي خود و با توجه به برنامه آزمونها تصميماتي اتخاذ مي‌نماييد. دقت كنيد كه اين تصميمات قابل اجرا باشند مثلاً يكباره تصميم نگيريد كه طي سه هفته دو بار كتابي را دوره نمائيد و تمام مسائل آنرا حل كنيد و به چند صد تست هم پاسخ دهيد! (مطمئناً تصميمات غير واقعي قابل اجرا نخواهند بود.) منابع مطالعاتي خود را نيز دقيقا مشخص كنيد. براي مطالعه دروس و يادگيري مطالب حتما از كتاب درسي بهره بگيريد. البته ممكن است در يك درس تسلط كافي داشته باشيد و نيازي به مطالعه تشريحي آن درس نباشد. مرور يادداشت‌ها و مقداري تمرين و تست زدن برايتان كافي است در اين صورت منابع تستي و تمرين را مشخص كنيد. تمرين هاي كتاب درسي، آزمونهاي قبلي منابع مفيدي براي تمرين مي‌باشند. ساير منابع دلخواه خودتان را در ستون ششم اضافه كنيد تعداد صفحاتي را كه مي‌خواهيد مطالعه كنيد، تعداد مسائل و تعداد تست‌ها را هم بنويسيد. پيش از آنكه به فكر تمرين تست هاي جديد باشيد به تمرين و مرور و حل مسائل و تست هايي بپردازيد كه قبلا آنها را مطالعه نموده ايد. بايد آنچه را قبلا فراگرفته ايد در ذهنتان تثبيت نمائيد و آنگاه به مطالب جديد بپردازيد.

  • تخمين و تقسيم زمان:

پيش بيني كنيد كه اساسا در ايام نوروز چند ساعت وقت براي مطالعه داريد و براي مطالعه هر درس چند ساعت مي‌توانيد اختصاص دهيد. آن دسته از داوطلباني كه تا كنون برنامه متعادل (نرمال) نوشته اند اين موضوع را بهتر مي‌توانند پيش بيني نمايند. اگر دانش آموز هستيد و تا روزهاي آخر اسفند به مدرسه مي‌رويد توجه كنيد كه زمان مطاله شما قبل از شروع تعطيلات كمتر است و همچنين اگر مي‌خواهيد دو روز اول عيد را تعطيل كنيد اين مدت را هم در نظر بگيريد سعي كنيد تخمين دقيقي از ساعات مطالعه خود بزنيد. مثلا بگوييد من در هفته اول مي‌توانم پنجاه ساعت درس بخوانم سپس اين پنجاه ساعت را بين دروس مختلف تقسيم كنيد. به اهميت هر درس و وضعيت خود در هر يك از دروس توجه كنيد. اگر هنگام تنظيم برنامه رؤيا پردازي كنيد و تصميمات بلند پروازانه بگيريد نه تنها نتيجه بهتري كسب نخواهيد كرد بلكه تمام زحمتي كه براي تنظيم برنامه كشيده ايد به هدر خواهد رفت.

برنامه‌ي روزانه

پس از نوشتن برنامه‌ي جامع، برنامه‌ي روزانه تان را تنظيم نماييد. در برنامه‌ي روزانه براي هر روز حداكثر ۵ درس را در نظر بگيريد. اگر مثلا براي درس فيزيك ۱۰ ساعت در نظر گرفته ايد مي‌توانيد آنرا به چهار نوبت مطالعه ۲/۵ ساعته يا ۵ بار مطالعه ۲ ساعته تقسيم كنيد و روزهاي مطالعه را هم مشخص كنيد مثلا تصميم بگيريد چهار نوبت در روزهاي شنبه ، دوشنبه ، سه شنبه و چهار شنبه هر بار به مدت ۲/۵ ساعت فيزيك بخوانيد. تكاليف خود را نيز براي هر نوبت مطالعه مشخص كنيد آيا فقط كتاب را مطالعه مي‌كنيد مساله حل مي‌كنيد يا تست هم مي‌زنيد. منابع را بنويسيد. در ابتداي هر هفته برنامه روزانه را در كنار برنامه جامع روي مقوا نصب كنيد در پايان هر روز و در پايان هفته موارد اجرا نشده را در ستون آخر بنويسيد و پس از تصحيح و تعديل و تصميم گيري مجدد به برنامه هفته بعد بيفزاييد.

چند توصيه:

  • برنامه جامع و برنامه روزانه را پس از تنظيم به مشاور خود نشان دهيد و از نظرات مشورتي وي بهره بگيريد.
  • اگر در پايان يك هفته ملاحظه نموديد كه بخش قابل ملاحظه‌اي از تصميمات را اجرا نكرده ايد برنامه را مورد بازبيني قرار دهيد و قسمت‌هاي كم اهيمت‌تر را حذف كنيد.
  • هر قدر هم پايه درسي تان ضعيف باشد هيچ درسي را به طور كامل حذف نكنيد. در اين گونه دروس مي‌توانيد مباحثي را بيابيد كه برايتان ساده‌تر باشد.
  • توصيه به داوطلبان رشته تجربي: درس زيست شناسي درس اصلي شما است. سعي كنيد اين دروس را هر روز در برنامه مطالعاتي خود قرار دهيد. پس از زيست شناسي، درس شيمي قرار دارد. دروس رياضي و فيزيك را كنار نگذاريد و حتي اگر دانش آموز ضعيفي هستيد درس رياضي را از برنامه تان حذف نكنيد.
  • توصيه به داوطلبان رشته رياضي: حساب ديفرانسيل و فيزيك اهميت تعيين كننده‌اي در كنكور دارند. اما به هندسه و رياضيات گسسته كم توجهي نكنيد بسياري از داوطلبان رياضي به اين دروس اصلا اهميت لازم را نمي‌دهند و فكر مي‌كنند دروس اختصاصي فقط حساب ديفرانسيل و فيزيك است. در تست‌هاي دروس هندسه، رياضيات جديد (گسسته يا جبر و احتمال) و مثلثات، با تلاش كمتر مي‌توانيد نتيجه بهتري بگيريد زيرا ميزان تنوع طرح سوال در دروسي كه اشاره شد نسبت به حساب ديفرانسيل كمتر است و با اينكه مسائل تشريحي در اين دروس دشوارتر است ولي اگر داوطلبي پايه درسي متعادل داشته باشد مي‌تواند در كنكور نتيجه بهتري بگيرد. در صورتيكه بسياري از داوطلبان رشته رياضي به دليل علاقه بيشتر به حل مسائل حساب ديفرانسيل يا مكانيك مي‌پردازند و با تصور دشوارتر بودن دروس هندسه يا مثلثات اين دروس را كنار مي‌گذارند. مجدداً تكرار مي‌كنيم ميزان تنوع و انواع سوالات در دروس مثلثات، هندسه و رياضيات گسسته كمتر است و اگر پايه متوسطي داريد با تمرين تستهاي طبقه بندي شده مي‌توانيد نتيجه خوبي در اين دروس بگيريد. متأسفانه بسياري از داوطلبان رياضي درس شيمي را به كلي فراموش مي‌كنند و كنار مي‌گذارند كه انديشه اي كاملا اشتباه است. اشكال ديگر كار داوطلبان رياضي بي توجهي به دروس عمومي است كه در دوره نوروز بايد به جبران اين ضعف بپردازند.
  • توصيه به داوطلبان رشته انساني: دروس جامعه شناسي، روانشناسي و فلسفه در گروه انساني بخشي از دروس اختصاصي است كه داوطلبان اين گروه در آنها بالاترين درصدها را به دست مي‌آورند اما مشكل عمده گروه انساني، كم توجهي به دروس عمومي است. توصيه مي‌كنيم دروس عمومي را جدي تر بگيريد و اگر در دروس رياضي و آمار و زبان پايه ضعيفي داريد در ايام نوروز به جبران اين ضعف‌ها بپردازيد.


مطالب مشابه :


تعطيلات تابستاني 93

من و پسرم و باباش - تعطيلات تابستاني 93 - بعد از دو هفته تعطيلات تابستوني امروز دوباره




برنامه ريزي براي كنكور در ايام تعطيلات عيد نوروز

مشاور - برنامه ريزي براي كنكور در ايام تعطيلات عيد نوروز - با من بگو هر آنچه دلت می خواهد - مشاور




تعطیلات رسمی کشور در سال 1393

این روزها هم تقویم‌های سال 93 جدید در تقویم رسمی كشور تعطيلات رسمي كشور تعطيلات سال 93




عکس های جدید شاهرخ استخری در تله فیلم تعطیلات

کارگردان تله فيلم تعطيلات در حاشيه ضبط اين تله فيلم يکم فروردين سال 93 از شبکه تهران پخش




تعطيلات تابستان ۳

پیام نور کبودراهنگ - سلام هم دانشگاهی - تعطيلات تابستان ۳ - وبلاگ فرهنگی اطلاع رسانی ویژه




تعطيلات تابستان ۲

پیام نور کبودراهنگ - سلام هم دانشگاهی - تعطيلات تابستان ۲ تقويم آموزشي ترم تابستان 93-92




اطالاعاتی در مورد تله فیلم تعطیلات

کارگردان تله فيلم تعطيلات در حاشيه ضبط اين تله فيلم يکم فروردين سال 93 از شبکه تهران پخش




گزارش بازار شنبه 4 بهمن 93

معاملات بورس - گزارش بازار شنبه 4 بهمن 93 - پر بیننده ترین وبلاگ تحلیلی بورس تهران - معاملات بورس




برچسب :