قرص های ضدبارداری اورژانسی

استفاده از روش ضد بارداری اورژانس راهی برای پیشگیری از بارداری است. این شیوه در این موراد به کار می رود:

1.در مواردی که بدون استفاده از یک روش کنترل بارداری، ارتباط جنسی داشته اید.

2.در مواردی که روش کنترل بارداری مورد استفاده شما دچار اشکال شده است.

3.در موارد تجاوز

انواع روش های ضدبارداری اورژانس :

دونوع روش ضد بارداری اورژانس وجود دارد: قرص و آی یودی مس دار. اغلب زنان از قرص برای این منظوراستفاده می کنند، چرا که به خوبی عمل می کند، هزینه زیادی ندارد و به دست آوردن آن اسان است. آی یودی هم اثر بخشی مشابهی دارد، اما هزینه اش بیشتر است و دکتر باید آن را در جای خود قرار دهد.

روش هورمونی:

گرچه این روش را " قرص صبح روز بعد " می نامند، اما قرص های ضد بارداری اورژانس در صورتی که تا 5 روز پس از رابطه جنسی بدون حفاظ خورده شوند، ممکن است از بارداری جلوگیری کنند، البته بیشترین تاثیر این قرص های در صورتی است که در طول 48 ساعت اول مصرف شوند. این قرص ها فقط حاوی پروژسترون هستند یا ترکیبی از استروژن و پروژسترون در آنها وجود دارد. قرص لوونروژسترول تنها حاوی پروژستین است و به طور خاص برای ضد بارداری اورژانس تولید شده است. البته برخی از قرص های ضد بارداری معمول نیز برای ضدبارداری اورژانس بکار می روند.

استفاده از آی یودی مس دار:

آی یودی مس دار یک وسیله پلاستیکی به شکل T است که درون رحم شما قرار داده می شود. این وسیله با مس پوشیده شده که به کشتن اسپرم کمک می کند. آی یودی های حاوی مس دار در صورتی که در طول 5 تا 7 روز پس از مقاربت بدون حفاظ کار گذاشته شوند، می توانند از بارداری جلوگیری کنند. استفاده از آی یودی مس دار T شکل برای شما گران تر تمام می شود، اما در عوض می تواند تا حداکثر 10 سال به کار خود ادامه دهد و مانع از بارداری شود. در صورتی که عفونت لگنی یا عفونت آمیزشی داشته باشید، استفاده از آی یودی مناسب نیست، چرا که می تواند باعث انتشار عفونت و ایجاد " بیماری التهابی لگن " شود که بر باروری شما تاثیر خواهد گذاشت. روش های ضدبارداری اورژانس با جلوگیری از تخمک گذاری، لقاح تخمک یا کاشته شدن رویان در رحم مانع از بارداری می شوند.

روش استفاده از قرص های ضد بارداری اورژانس:

قرص هایی که مخصوص ضدبارداری اورژانس تولید می شوند، ممکن است به صورت بسته حاوی دو قرص باشند که می توان یا هر دو قرص را یک جا خورد یا یک قرص را در ابتدا و قرص بعدی را 12 ساعت بعد مصرف کرد. قرص های ضدبارداری اورژانس به شکل بسته های حاوی یک قرص هم موجود است که کافی است همان یک قرص را مصرف کرد. اگر می خواهید از قرص های ضد بارداری معمول برای ضدبارداری اورژانس استفاده کنید، بسته به نوع این قرص ها، ممکن است نیاز به یک دوز شامل 2 تا 5 قرص در ابتدا و یک دوز دوم در 12 ساعت بعد داشته باشید. گرچه قرص ضد بارداری اورژانس تا5 روز پس از آمیزش بدون حفاظ هم ممکن است موثر باشد، بهترین نتیجه در صورتی به دست می آید که در طول 48 ساعت اول مصرف شود. قرص های ضدبارداری ممکن است باعث ایجاد تهوع شوند. بنابراین بهتر است هنگام مصرف دوز اول یک داروی ضدتهوع مثل دیمن هیدرینات مصرف کنید و یک ساعت پیش از دوز دوم قرص هم مصرف این دارو را تکرار کنید. اگر در طول 2 ساعت پس از مصرف قرص ها دچار استفراغ شدید، با پزشکتان تماس بگیرید. ممکن است لازم باشد داروتان را تکرار کنید. اگر از قرص های ضدبارداری معمولی استفاده می کنید، دقت کنید از قرص های بی اثر موجود در بسته 28 تایی آنها استفاده نکنید. در بسته های 28 روزه قرص های ضدبارداری معمولی، 21 قرص اول حاوی هورمون هستند و 7 قرص آخر ( در طول خون ریزی ماهانه مصرف می شوند ) حاوی هیچ هورمونی نیستند. اگر از بسته های 21روزه استفاده می کنید، همه قرص ها حاوی هورمون هستند.

عوارض جانبی قرص های ضدبارداری اورژانس:

لونورژسترول معمولا باعث لکه بینی و علائم خفیفی مانند قرص های ضدبارداری معمول می شود. اما معمولا تهوع ایجاد نمی کند.

قرص های ضدبارداری معمولی باعث تهوع و استفراغ می شوند و در برخی زنان باعث دردناکی پستان ها، خستگی، سردرد، دردشکمی یا سرگیجه شوند.

آی یودی ممکن است باعث چنگه شکمی و خون ریزی در روز های اول پس از گذاشتن آن شود.


مطالب مشابه :


چگونه به افزایش سطح پروژسترون به طور طبیعی کمک کنیم

راه به طور طبیعی افزایش سطوح پروژسترون در چرخه قاعدگی و همچنین در دوران بارداری




درمان مشکلات شایع دوران بارداری(2)

مطب مجازی یک ماما - درمان مشکلات شایع دوران بارداری(2) - علت:افزایش پروژسترون در دوران




آمپول پروژسترون

آمپول‌های جلوگیری از بارداری که فعلا در ماده موثر این آمپول دپومدروکسی پروژسترون




مدروكسي پروژسترون

مجله پزشکی - مدروكسي پروژسترون - مجله در موارد زير پزشك را مطلع سازيد.




تغییرات فیزیولوژیک دوران بارداری

دانشجوی پرستاری آزاد ساری ورودی 89 - تغییرات فیزیولوژیک دوران بارداری - - دانشجوی پرستاری




قرص های ضدبارداری اورژانسی

استفاده از روش ضد بارداری اورژانس راهی برای پیشگیری از بارداری است. این شیوه در پروژسترون




همه چیز درباره آمپولهای جلوگیری از بارداری

بارداری و زایمان - همه چیز درباره آمپولهای جلوگیری از بارداری - اطلاع رسانی در مورد مراحل




جلوگیری از باردار شدن و پیشگیری از حاملگی

تزریق پروژسترون در جلوگیری از بارداری کننده پیشگیری از بارداری در روزهایی از چرخه




تاثير بارداري بر دندانها

بارداری و زایمان - تاثير بارداري بر دندانها - اطلاع رسانی در مورد مراحل قبل از بارداری




برچسب :