آموزش powerpoint - excel - word


word

فرمت بندی صفحات

 

گزینه های زبانه Page Layout برای ساختار و فرمت دهی به صفحات یک سند استفاده می شوند. در این درس با مهمترین بخش ها و گزینه های این زبانه، آشنا خواهیم شد.


تنظیمات صفحه

فاصله متن با کناره های صفحه

گزینه های بخش Page Setup برای تنظیمات اولیه یک صفحه به کار می رود. اگر بخواهید شروع و پایان یک متن، به میزان مشخصی از سمت چپ و راست و بالا و پایین صفحه درج شود،‌ با استفاده از گزینه Margins می توانید این عملیات را انجام دهید.

به طور مثال، اگر گزینه Narrow را از منوی Margin انتخاب کنید،‌ فاصله نوشته ها با کناره های صفحه بسیار کم خواهد شد.

همچنین گزینه Moderate، فاصله نوشته ها با بخش بالا و پایین صفحه را زیاد می کند.



عمودی و افقی کردن صفحه

یک صفحه از یک سند Word در حالت پیش فرض، صورت مستطیلی شکل و شبیه به یک برگه A4 است. با استفاده از گزینه Orientation می توان صفحه را به حالت افقی یا عمودی تنظیم کرد.


تغییر اندازه صفحه

با استفاده از گزینه Size می توان اندازه صفحه را به حالت های A3 و A4 و A5 و B4 و B5 و یا به اندازه های دلخواه دیگر تغییر داد.


علاوه بر پیش فرض های مشخصی که در این گزینه ها می بینید، می توانید اندازه دلخواهی برای صفحه خود انتخاب کنید. برای این کار، آخرین گزینه (More Paper Sizes) را انتخاب کنید و از بخش Width و Height، طول و عرض صفحه دلخواه تان را وارد کنید.


تقسیم بندی صفحات به ستون های متفاوت

با استفاده از منوی Columns می توان صفحه را به ستون های متفاوتی تقسیم‌ کرد. مثلا می توان متون نوشته شده را در دو یا سه ستون مساوی، و یا دو ستون متفاوت، به طوری که مثلا ستون سمت راست، از ستون سمت چپ بزرگتر باشد تقسیم کرد.

در تصویر زیر، صفحه را به ۲ ستون مساوی تقسیم کرده ایم.


با استفاده از گزینه More Columns (آخرین گزینه) می توانیم ستون های بیشتری را انتخاب و یا ستون ها را به حالت دلخواه خود تنظیم کنیم.

مثلا اگر صفحه را به دو ستون تقسیم کرده ایم، به طوری که ستون سمت راست، کوچک تر از ستون سمت چپ است، با استفاده از بخش های Width و Spacing می توانیم فاصله بین دو ستون، و همچنین اندازه هر ستون را به طور دقیق مشخص کنیم.


تنظیمات پس زمینه صفحه

قرار دادن واژه یا متن مشخص به عنوان پس زمینه

گاهی اوقات در برخی اسناد Word لازم است واژه و یا عبارتی را به عنوان پس زمینه درج کنید. این عبارت ها می تواند برای جلوگیری از کپی رایت استفاده شوند. مثلا نویسندگان جزوات آموزشی و یا آموزشگاه ها، برای اینکه کار خود را تبلیغ کنند، در پس زمینه جزوات آموزشی شان، نام و تلفنشان را درج می کنند تا در صورت تکثیر جزوه، نام و تلفن آنها محفوظ بماند.

این واژه ها در پس زمینه و به صورت کمرنگ نشان داده می شوند و با کلیدهای Back Space و Delete قابل حذف نیستند.

برای درج این واژه ها از گزینه Watermark استفاده می کنیم. بعد از کلیک بر روی این گزینه، بر روی Custom Watermark کلیک کنید.


در پنجره باز شده دو گزینه Picture Watermark و Text Watermark وجود دارد که اولی برای درج عکس و دومی برای درج متن در پس زمینه صفحه به کار می رود.


در پایان کار، کلید OK را کلیک کنید.

برای حذف یک Watermark با کلیک بر روی گزینه Watermark گزینه Remove Watermark را انتخاب کنید.


تغییر رنگ پس زمینه

با استفاده از گزینه Page Color می توان رنگ پس زمینه صفحه را تغییر داد.


درج کادر در صفحه

برای زیباتر کردن سند تایپ شده، می توان دور متن نوشته شده، یک کادر درج کرد. این کار با استفاده از گزینه Page Borders انجام می شود. بعد از کلیک بر روی این گزینه پنجره ای باز می شود که به بررسی گزینه های آن می پردازیم.


گزینه ستون اول از سمت چپ، برای تنظیم حالت کلی کادر درج شده استفاده می شود. به طور مثال، گزینه Shadow یک سایه به کادر درج شده اضافه می کند. اگر گزینه None را انتخاب کنید، صفحه به حالت بدون کادر باقی خواهد ماند. این گزینه در واقع برای حذف کادر درج شده از صفحه به کار می رود.


از بخش Style می توانید یک کادر دلخواه برای سندتان انتخاب کنید. برای تماشای تنوع این کادرها می توانید اسکرول آن را به سمت پایین هدایت کنید.


با استفاده از گزینه‌ Color می توانید رنگ کادر مورد نظر خود را مشخص کنید.

از گزینه Width برای تنظیم ضخامت کادر درج شده استفاده می شود.

با استفاده از گزینه Art می توانید کادرهای جالب و هنری پیش فرض نرم افزار Word را به عنوان کادر سندتان استفاده کنید.


در ستون سمت راست پنجره درج شده، شکل کادر انتخاب شده را مشاهده می کنید. با استفاده از چهار کلیدی که در سمت چپ و پایین کادر درج شده می بینید، می توانید هر کدام از چهار گوشه کادر را حذف و یا اضافه کنید.


با استفاده از گزینه Apply to نیز می توانید کادر درج شده را به کل سند و یا فقط به صفحه اول سند اختصاص دهید.

تنظیم پاراگراف و فاصله ها


در درس چهارم آموختیم که اگر بخواهیم بخشی از متن نوشته شده را با فاصله ای مجزا از متون دیگر به سمت چپ یا راست صفحه منتقل کنیم، می توانیم از گزینه های Increase Indent و Decrease Indent که در زبانه Home درج شده، استفاده کنیم.


در بخش Paragraph از منوی Page Layout گزینه مشابهی وجود دارد که این تنظیم را به صورت دقیق تری انجام می دهد.

برای این کار، واژه مورد نظر خود را انتخاب، و با استفاده از دو گزینه Before و After، فاصله واژه مورد نظر را از سمت چپ و راست مشخص کنید.

گزینه Spacing برای تنظیم اندازه بین دو پاراگراف به کار می رود. با استفاده از گزینه Before می توان فاصله یک پاراگراف را تا پاراگراف قبلی تنظیم کرد. گزینه After نیز برای تنظیم فاصله بین یک پاراگراف تا پاراگراف بعدی به کار می رود.

 

ایجاد فهرست، منابع و پاورقی

 

ایجاد فهرست

بعد از تکمیل یک سند، به ویژه اگر این سند یک «جزوه آموزشی»، «پایان‌نامه» و یا یک «کتاب» باشد، نیاز است که برای آن فهرستی از مطالب تهیه کرد.

برای ایجاد یک فهرست، ابتدا باید «تیترها» را در سندتان مشخص کنید. برای این کار از زبانه Home و از بخش Style به هر کدام از تیترهایتان یک Heading اختصاص دهید.


بدین صورت که به طور مثال، تیترهای اصلی را با Heading 1 و تیترهای فرعی را با Heading 2 مشخص کنید. ممکن است تیترهای فرعی، خود نیز به تیترهای زیر گروه تقسیم شوند. در این صورت زیرتیترهای Heading 2 را با Heading 3 مشخص کنید.

برای اینکه یک شیوه یا Style را برای استفاده های بعدی ذخیره کنیم،  بر روی دکمه ای که در گوشه سمت راست بخش Style وجود دارد کلیک کرده و سپس، دکمه ای که در شکل زیر نشان داده شده را انتخاب می کنیم. در این صورت پنجره ای باز می شود که می توان برای شیوه موجود، یک نام انتخاب کرد. این نام می تواند، «تیتر اصلی»، «تیتر فرعی»، «مراجع» و... باشد. این نام ها را ذخیره و مرتب می کنیم.


بعد از درج لیستی از Headingها در سندتان، می توانید فهرست را درج کنید.

برای درج یک فهرست از زبانه References گزینه Table of Contents را کلیک کنید و سپس بر روی گزینه Insert table of content کلیک کنید


در پنجره باز شده، دو ناحیه نمایشی در سمت چپ و راست وجود دارد که بخش Print Preview پیش نمایش فهرست مطالب برای چاپ و بخش Web Preview پیش نمایش فهرست مطالب برای صفحه های وب است.

اگر گزینه Show Page Number (که در زیر بخش Print Preview قرار دارد) را فعال کنید، باعث درج شماره‌ صفحه ها در فهرست می شود.

اگر گزینه Right align page numbers را فعال کنید، شماره ها در مقابل فهرست ها قرار خواهد گرفت و غیرفعال کردن آن باعث می شود شماره هر فهرست در جلوی آن درج شود.

با استفاده از بخش Tab Leader می توانید یک خط برای فاصله بین عنوان مطلب و شماره در صفحه فهرست انتخاب کنید.

با استفاده از بخش Format می توانید صفحه فهرست خود را پیکربندی کنید. در این بخش قالب های متعددی وجود دارد که فهرست را به شیوه های متفاوتی نشان می دهد.

با استفاده از بخش Show levels می توانید تعداد زیرتیترهایی که در فهرست وجود دارند را تعیین کنید. در نرم‌افزار Word یک فهرست می تواند تا ۹ زیر تیتر داشته باشد.

اگر تیترها را در سند خود مشخص کرده باشید، اکنون می توانید بعد از تنظیمات مورد نظر، کلید OK را کلیک کنید تا فهرست محتویات در محل هایی که مشخص کرده اید، درج شود.

به روز رسانی فهرست

برای به روز رسانی فهرست، پس از انجام تغییرات مورد نظر (حذف و اضافه تیترها) گزینه Update از بخش Table of content را کلیک کنید.

گزینه Update page numbers only تنها شماره صفحه های فهرست محتویات را به روز رسانی می کند.

گزینه Update entire table نیز همه محتویات فهرست را به روز رسانی می کند.

ایجاد پاورقی

همانطور که می دانید گاهی نیاز است که در اسناد، برای واژه هایی توضیحات بیشتری درج کرد که معمولا از آن به عنوان «پاورقی» یاد می شود. برای درج یک پاورقی، ابتدا بعد از واژه ای که می خواهید برایش پاورقی درج کنید، یک بار کلیک کنید، سپس از منوی Reference گزینه Insert Footnote را انتخاب کنید. در این حالت به طور خودکار به پایین صفحه منتقل خواهید شد و می توانید توضیحات مربوط به واژه مورد نظر را در پاورقی بنویسید.

حذف پاورقی: برای حذف یک پاورقی، نمی توانید توضیحات آن را پاک کنید. باید شماره پاورقی را حذف کنید. در این صورت خواهید دید که توضیحات مربوطه نیز حذف خواهد شد.

ویرایش پاورقی: برای ویرایش پاورقی، دکمه کوچک را کلیک کنید


با استفاده از بخش Footnotes می توانید محل قرارگیری پاورقی را مشخص کنید. این محل می تواند پایین صفحه و یا بلافاصله پس از اتمام متن مورد نظر باشد.

در بخش Format نیز می توانید ساختار و شکل پاورقی را مشخص کنید. مثلا در بخش Number format می توان به جای شماره گذاری، از حروف نیز استفاده کرد.

بخش Numbering نیز برای تنظیمات شماره گذاری پاورقی صورت می گیرد. در کتاب ها و مقاله های رسمی، شماره گذاری به صورت «صفحه به صفحه» است. اما در نرم‌افزار Word، شماره گذاری به صورت پیوسته است. برای تغییر این مورد از بخش Numbering گزینه Restart each page را انتخاب کنید. در این صورت در هر صفحه شماره گذاری پاورقی از ۱ شروع می شود. گزینه Continues نیز به معنای این است که در کل متن، شماره گذاری به صورت پیوسته انجام می شود.

راست به چپ کردن خط جدا کننده پاورقی

خط جدا کننده پاورقی (Separator) به طور پیش فرض، از چپ به راست قرار دارد. برای اینکه این خط را از راست به چپ تنظیم کنید، ابتدا از منوی View گزینه Draft را انتخاب کنید.


اکنون در محلی که شماره پاورقی درج شده، بر روی عدد درج شده دو بار کلیک کنید. در اینصورت پنجره ای در پایین صفحه، باز می شود.

اکنون از گزینه های موجود، گزینه Footnote Separator را انتخاب کنید. در این حالت خطی به نمایش در خواهد آمد که می توانید با مراجعه به منوی Home و با راست چین کردن، خط را از سمت راست به چپ تنظیم کرد.

برای بازگشت به حالت سابق، از منوی View حالت Print Layout را انتخاب کنید.

 

سرویس های پستی و نامه نگاری در نرم افزار Word

ساخت پاکت نامه و قابلیت ادغام پستی

با استفاده از زبانه Mailing در نرم افزار Word می توان عملیاتی مرتبط با سرویس های پست الکترونیکی انجام داد. از سوی دیگر، می توان کاغذ را به شکل «پاکت نامه» ایجاد و چاپ کرد. برای ساخت یک پاکت نامه، باید از زبانه Mailing و از بخش Create گزینه Envelopes را انتخاب کنید. در این صورت، پنجره‌ ای باز می شود که از شما آدرس فرستنده و گیرنده را می خواهد. در بخش Delivery Address، آدرس دریافت کننده و در بخش Return Address، آدرس فرستنده را وارد کنید.



پس از درج آدرس، بر روی گزینه Options کلیک کنید تا تنظیمات بیشتری بر روی پاکت ایجاد شده قرار دهید. در پنجره باز شده و از بخش Envelope size می توان اندازه پاکت را تغییر داد.


پس از تنظیم اندازه پاکت، می توانید فونت نوشته های «آدرس فرستنده» و «آدرس گیرنده» که در زیر بخش اندازه وجود دارد را را نیز تنظیم کنید.

در کادر محاوره ای Printing Options می توان فضای بین آدرس ها و لبه های پاکت را کنترل کرد. هنگام چاپ پاکت، مطمئن شوید که پاکت را بدرستی در پرینتر قرار داده باشید. بسته به تنظیمات پرینتر، قسمت Feed در کادر محاوره ای به شما خواهد گفت که چگونه پاکت را در پرینتر وارد کنید.


قابلیت ادغام پستی

با استفاده از قابلیت ادغام پستی می توانید نامه های سفارشی ایجاد کنید. به عنوان نمونه، فرض کنید که می خواهید در یک برنامه، به یک گروه ۱۰۰ نفره از دانش‌آموزان، رتبه ۱ تا ۱۰۰ تقدیرنامه با متن مشابه بدهید که تنها نام فرد و رتبه کسب شده متفاوت هستند.

برای این کار بهتر است از نرم افزار Excel استفاده کنید. ابتدا باید در نرم افزار Excel در دو ستون، نام دانش آموزان و رتبه آنها (مقابل نامشان) درج کنید. سپس این فایل را ذخیره کنید.

اکنون از زبانه Mailing، گزینه Select recipients را کلیک کنید. ملاحظه می کنید که این گزینه، دارای سه بخش است. برای درج فایل ذخیره شده اکسل، باید از گزینه دوم (Use Existing List) استفاده کنید.


البته بدون استفاده از نرم افزار اکسل هم می توان به یک گروه از افراد، ایمیل فرستاد. اگر بر روی گزینه اول (Type New List) کلیک کنید، می توانید با استفاده از یک فایل Access ایجاد کنید.

در صورتی که از نرم افزار Outlook استفاده می کنید و لیست تان در این نرم افزار وجود دارد، می توانید از سومین گزینه (Select From Outlook Contacts) استفاده کنید.

پس از اتمام کار، با استفاده از بخش Insert Merge Field ساختار نامه را مشخص کنید. به عنوان نمونه، ابتدا نام، سپس در خط بعدی، نام خانوادگی، بعد نام شرکت و... .

در این حالت یک سری کد در صفحه نشان داده می شوند که اصطلاحا به آن «تگ» گفته می شود.


برای تماشای نتیجه تغییرات، بر روی گزینه Preview Result کلیک کنید. خواهید دید که به جای تگ ها، اطلاعات داده شده بر روی بانک اطلاعاتی (که در نر افزارهای اکسل و اکسس وارد کرده بودید) نمایش داده خواهد شد.


در پایان بر روی گزینه Finish & Merge کلیک کنید. اکنون می توانید نامه های خود را پرینت گرفته و یا ایمیل کنید.


چند ترفند دیگر در نرم‌افزار Word

 

شما تا کنون با بیشتر گزینه ها و قابلیت های نرم افزار Word آشنا شده اید. در این درس که به عنوان آخرین درس این دوره آموزشی به شما ارائه می شود،‌ به بررسی برخی قابلیت ها و ترفند‌های دیگر در نرم افزار Word می پردازیم.

برخی قابلیت های نرم افزار Word برای متون انگلیسی

از آنجا که نرم افزار Word، به طور پیش فرض برای انگلیسی زبان ها تهیه شده، این برنامه قابلیت های خاصی برای زبان انگلیسی دارد که تاکنون با برخی از آنها، از جمله بزرگ و کوچک کردن حروف انگلیسی و حرف ابتدای کلمه آشنا شده ایم.

در این درس به برخی دیگر از این قابلیت ها می پردازیم.

کنترل درستی‌ واژه‌ها و گرامر

اگر یک متن انگلیسی تایپ کرده اید، می توانید درستی‌ واژه ها و گرامر متن تایپ شده را کنترل کنید. برای این کار پس از انتخاب متن مورد نظر، از زبانه Review گزینه Spelling & Grammar را انتخاب کنید.

در این صورت پنجره ای باز می شود که واژه هایی که نرم افزار آنها را «ناصحیح» تشخیص داده، در آن نشان داده می شود. در بخش پایینی پنجره، واژه های پیشنهادی نرم‌افزار Word را می بینید که معمولا، واژه نخست، واژه صحیح است.



پیدا کردن معنی واژه ها از «فرهنگ جامع»

در زبانه Review گزینه ای وجود دارد با نام Thesaurus. با استفاده از این گزینه می توان معنی واژه ها و همچنین واژه های مترادف کلمه انتخاب شده را از فرهنگ های جامع انگلیسی پیدا کرد. به طور مثال، در تصویر زیر معادل واژه‌ soon و همچنین واژه های پیشنهادی به جای آن در ستون سمت راست نوشته شده است.


ترجمه متون انگلیسی به بیش از ۲۰ زبان

در نرم‌افزار Word می توان متون انگلیسی را به بیش از ۲۰ زبان ترجمه کرد. این کار برای واژه ها هم شدنی است. کافی است واژه یا متن مورد نظر را انتخاب و سپس گزینه Translate را کلیک کنید. از ستون سمت راست زبان مورد نظر را انتخاب و از بخش پایین انتخاب زبان، گزینه Insert را کلیک کنید. متن ترجمه شده، در زیر متن انتخابی شما درج خواهد شد.


شمارنده واژه ها و وضعیت سند

اگر بخواهید از تعداد کل واژه های نوشته شده در یک سند، همچنین تعداد خط ها، پاراگراف ها و به طور کلی اطلاعات آماری از این دست در یک سند مطلع شوید، از زبانه Review گزینه Word Count را انتخاب کنید. در این صورت پنجره ای همانند تصویر زیر باز خواهد شد.


در تصویر بالا، سند مورد نظر دارای ۱ صفحه، ۵۱ واژه، ۲۵۴ کاراکتر (شامل حرف و عدد) بدون فاصله، ۳۰۲ کاراکتر با فاصله، ۳ پاراگراف و ۵ خط است.


اضافه کردن نکته یا پیام به واژه ها

در یک سند Word می توان به واژه ها، پیام یا نکاتی را اضافه کرد. این پیام ها می تواند برای اطلاع خود نویسنده سند باشد یا برای خواننده. همچنین این پیام ها را می توان در سند نشان داد و یا مخفی کرد.

برای درج یک پیام، ابتدا واژه مورد نظر را انتخاب کنید و سپس از منوی کامنت در زبانه Review، گزینه New Comment را کلیک کنید. در این صورت یک مستطیل قرمز رنگ در سمت راست صفحه ظاهر می شود و می توانید پیام مورد نظر را در آنجا بنویسید.


برای پاک کردن یک پیام، آن را انتخاب و گزینه Delete از منوی کامنت را کلیک کنید.

گزینه های Previous و Next نیز برای حرکت بین پیام ها به کار می روند. (Previous مکان نما را به پیام قبلی و Next نیز مکان نما را به پیام بعدی منتقل می کند.)

اگر می خواهید این پیام ها در صفحه نشان داده نشوند اما در عین حال موجود باشد، از منوی Tracking در زبانه Review گزینه Show Markup را انتخاب کرده و تیک گزینه Comment را بردارید.

برای نشان دادن دوباره پیام ها در صفحه، باید گزینه Comment را به همین صورت، مجددا فعال کنید.

نمایش آخرین ویرایش سند با رنگ دیگر

در نرم افزار Word می توان متن را طوری ویرایش کرد که اگر فرد دیگری آن را مشاهده کرد، متوجه تغییرات انجام شده توسط فرد قبلی بشود.

این ویژگی معمولا برای اسنادی کاربرد دارد که توسط بیش از یک نفر تایپ می شود.

برای فعال کردن این ویژگی، از منوی Tracking در زبانه Review گزینه Track Changesرا انتخاب کنید. در این صورت هر تغییری که در متن ایجاد شود، با رنگ قرمز نشان داده می شود.


گزینه Balloons به شما این امکان را می دهد که تغییرات را در یک کادر در سمت راست صفحه ببینید یا اینکه این تغییرات را به صورت پشت سر هم و در خطوط تماشا کنید.


این گزینه دارای سه بخش است:

Show Revisions in Balloons: نمایش تغییرات در یک کادر در سمت راست صفحه.

Show All Revisions Inline: نمایش تغییرات پشت سر هم با رنگ قرمز.

Show Only Comments and Formatting in Balloons: نمایش پیام ها و فرمت‌ در کادر سمت راست صفحه.

گزینه های Final و Original نیز برای انتخاب حالت نهایی و حالت اولیه تغییرات به کار می رود.


در صورتی که می خواهید تغییرات خود را نهایی کنید، گزینه Final را انتخاب کنید. در این صورت خواهید دید که همه Track Changesها که به رنگ قرمز نوشته شده بودند، به سند اضافه شده و حالت عادی به خود می گیرند.

فرم Original نیز حالت اولیه سند را نشان می دهد. دو گزینه Final Showing Markup و Original Showing Markup نیز حالت اولیه و نهایی را به همراه تغییرات با رنگ قزمز نشان می دهند.

اضافه کردن توضیح صوتی برای کاربری دیگر

همانطور که گفته شد، مشخص کردن تغییرات ویرایشی در بخش Tracking معمولا برای اسنادی کاربرد دارد که بیش از یک نفر آن را تایپ می کنند. به جز حالت های این بخش، می توان از یک قابلیت دیگر نرم افزار Word که اضافه کردن یک توضیح صوتی است نیز استفاده کرد.

برای این کار ابتدا باید گزینه مربوط به توضیح صوتی را به بخش Access Toolbar در منوهای بالا (که در درس اول توضیح داده شد) اضافه کرد. بدین منظور ابتدا بر روی Microsoft Office Button (بالا سمت چپ) کلیک کنید و گزینه Word Option را انتخاب کنید.


در این صورت پنجره ای باز می شود که باید از لیست سمت چپ، گزینه Customized را انتخاب کنید. پس از آن گزینه All Commands را انتخاب کرده و سپس در لیست دستورات، گزینه Insert Voice را کلیک کنید. در نهایت گزینه Add را کلیک کنید.

خواهید دید که کلید مربوط به اضافه کردن پیغام صوتی در بخش Access Toolbar (بالا و سمت چپ پنجره نرم افزار) ظاهر شده است. با کلیک بر روی این گزینه، پنجره ای باز می شود که می توانید پیغام صوتی خود را ضبط کرده و در بخشی از سند که مورد نظر شماست به صورت توضیح صوتی قرار دهید تا کاربر بعدی، ویرایش ها و پیغام شما را متوجه شود.

ویرایش یک سند به صورت گروهی و دیدن تغییرات افراد:

اگر یک گروه بر روی یک سند کار می کنند، می توان برای هر کدام از آنها یک نام کاربری (User Name) اختصاص داد تا همه افراد متوجه شوند که هر بخش توسط چه فردی ویرایش شده است. برای این کار، بر روی گزینه Track Changes کلیک کنید و سپس گزینه Change User Names را انتخاب کنید. همانطور که در تصویر زیر می بیند، در بخش User name می توانید نام کاربری مورد نظر خود را وارد کنید.


با استفاده از این روش، در زمان هایی که به طور گروهی بر روی یک سند کار می شود، همه افراد گروه متوجه خواهند شد که هر قسمت توسط چه کسی ویرایش شده و توضیحات نوشته شده مربوط به کدام شخص است.

 





excel

در زیر می توانید فایل pdf مربوط به آموزش اکسل را دانلود کنید .

دانلود



معرفی 238 تابع موجود در اکسل

به حجم 200 کیلوبایت

در فرمت فشرده (rar)

لینک دانلود :

http://www.4shared.com/file/qKkfwKb7/238.html



مطالب مشابه :


رسم کادر دور پاراگراف

آموزش نرم افزار Word - رسم کادر دور پاراگراف - نکاتی مفید و کاربردی برای دبیران رسم کادر دور




روش قرار دادن پسورد password (کلمه عبور) (رمز) برای فایلهای متنی در مایکروسافت ورد Microsoft word

پسورد در کادر اول برای باز کردن فایل و پسورد در کادر دوم برای ویرایش و ایجاد تغیر در فایل است.




بوکمارک چیست؟ نحوه ایجاد و لینک دادن به آنها

Bookmark کلیک کنید تا کادر Bookmark باز شود. در Word 2003 ، از برای دانلود گذشته شده است




ترفندی برای سرعت دادن به تایپ در ورد

» دانلود کیبورد مخصوص لازم به ذکر است که این کادر در حقیقت برای اصلاح مواردی است که خیلی




آموزش powerpoint - excel - word

این گزینه در واقع برای حذف کادر درج شده برخی قابلیت های نرم افزار Word برای متون دانلود




تایپ برخی علامت‌ها (بینهایت، انگستروم، درجه، حروف یونانی و...) در ورد

آموزش Microsoft Word » دانلود کیبورد مخصوص زبان فارسی برای تایپ علامت‌های مختلف که در ورد




برچسب :