شيرآباد زاهدان نقطه آغاز طرح توانمندسازي
فقدان نظارت دستگاه هاي اجرايي از استانداردهاي قابل قبول زيستي بي بهره بوده و عمدتا فاقد نظام شكل يافته و مطلوب سكونتي هستند كه در پاسخ گويي به نياز سرپناه براي فقرا به وجود مي آيند.
شرايط حاكم در اين گونه نواحي نقش موثري در بروز ناهنجاري هاي اجتماعي دارد.
مديران شهري در بسياري موارد اقدامات موثري در راستاي بهبود اين مناطق انجام نداده و بيشتر وقت خود را صرف بهسازي معابر و ارتقا وضعيت كالبدي اين نواحي و طرحهايي منفرد و مجزا مي كنند.
در بسياري از موارد مسوولان به توسعه پايدار انساني كه ابعاد اجتماعي، اقتصادي و زيست محيطي را به صورت همه جانبه و هم زمان در بر مي گيرد توجه لازم نمي كنند.
جريان توسعه شهري ايران در 30 سال گذشته موجب شده تا جمعيت شهرنشين كشور دو برابر شود و عمدتا سرعت آن از ظرفيت و توانايي دولت و شهرداري ها در فراهم كردن زير ساختها، ارايه خدمات و ايجاد اشتغال شهري به شدت پيشي گيرد.
شهر زاهدان نيز به عنوان بزرگترين شهر در جنوب شرق ايران يكي از بي قاعده ترين روندها در گسترش فيزيكي شهري را در سه دهه گذشته دارا بوده است.
مدير طرح بهسازي شهري و اصلاحات بخش مسكن سيستان و بلوچستان گفت: سابقه سكونتگاههاي غير رسمي در زاهدان به 40 سال قبل برمي گردد و رشد و گسترش آن از محله هاي "باباييان" شروع شده است.
"داود شعلي بر" در اين خصوص بيان كرد: تقريبا تمامي زمينهاي داراي مالكيت خصوصي در حاشيه محدوده قانوني شهر به صورت باغ و زمين كشاورزي بوده كه بر اثر خشكسالي رفته رفته به سكونت گاه هاي غير رسمي تبديل شده و روند ساخت و ساز ادامه دارد.
وي افزود: نخستين نشست شوراي اسلامي شهر سال 78 در منطقه شيرآباد زاهدان برگزار شد و مردم با همكاري اين نهاد مردمي 200 هزار متر مربع از زمينهايشان را براي ساخت معابر عمومي واگذار كردند.
او ادامه داد: سال 79 يك گروه ژاپني در سفر به زاهدان از محله شيرآباد واقع در حاشيه شمال شهر بازديد كرده و از طرف مردم كشورشان كمكهاي نقدي بلاعوض به ساكنان اين محله اهدا كردند.
وي اظهار داشت: همه اين اقدامات موجب شد سازمان عمران و بهسازي شهري وابسته به وزارت مسكن و شهرسازي با همكاري دستگاههاي دست اندركار در سال 81 اقدام به تهيه سند توانمندسازي و ساماندهي سكونتگاههاي غير رسمي كند.
مدير طرح بهسازي شهري و اصلاحات بخش مسكن سيستان و بلوچستان گفت: براي تصويب اين سند ابتدا مشاوران دانشگاهي انتخاب شدند تا با هم انديشي ساير مسوولان و صاحبنظران به تهيه متن پيش نويس اين سند اقدام كنند.
وي اضافه كرد: پيش نويس نخست سند در برنامه مشورتي اول آبان سال 81 توسط كميته تخصصي سازمان عمران و بهسازي شهري مورد نقد و بررسي قرار گرفت و در نشست 19 بهمن 82 به تصويب هيات دولت رسيد و در 26 بهمن همان سال توسط معاون اول رييس جمهوري ابلاغ شد.
شعلي بر ادامه داد: در اين راستا ستاد ملي توانمندسازي سكونتگاههاي غير رسمي با عضويت وزراي مسكن شهرسازي، كشور، نيرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، كار و امور اجتماعي، صنايع و معادن، اطلاعات، دادگستري و روساي سازمانهاي حفاظت محيط زيست و مديريت و برنامه ريزي كشور تشكيل شد.
او افزود: رياست اين ستاد برعهده وزير مسكن و شهرسازي و دبيرخانه آن نيز در اين وزارتخانه ايجاد شد.
وي بيان كرد: اين ستاد اقدام به شناسايي و تعيين محدوده هاي اسكان غير رسمي در حاشيه شهرها كرده و به ترتيب اولويت، طرحهاي توانمندسازي و ساماندهي اسكانهاي غير رسمي تهيه شده توسط استانها را تصويب و به مراجع قانوني دست اندركار ارجاع كرد.
شعلي بر گفت: به منظور هدايت و نظارت بر اجراي طرحهاي توانمندسازي و ساماندهي اسكان غير رسمي در استانهاي درگير اين ستاد با عضويت استاندار و عالي ترين مقام استاني وزارتخانه ها و سازمانهاي عضو آن و همچنين فرماندار، شهردار و رييس شوراي شهر مربوطه، فرمانده انتظامي استان و مديران شركتهاي آب و فاضلاب، برق و گاز استان تشكيل شد.
رياست آن نيز برعهده استاندار يا معاون عمراني وي و دبير آن نيز رييس سازمان و مسكن شهرسازي استان است.
وي بيان كرد: بانك فرا مليتي مانند بانك جهاني نيز تصويب اين سند را در راستاي توانمندسازي سكونتگاههاي غير رسمي مثبت عنوان كرد و به همين منظور وامي 12 ساله در سه بخش چهار ساله را در سال 83 به دولت ايران پرداخت كرد.
او افزود: در همين زمينه 100 ميليون دلار وام براي چهار سال نخست پرداخت و مقرر شد در پنج شهر زاهدان، بندر عباس، كرمانشاه، سنندج و تبريز در راستاي احياي سكونتگاههاي غير رسمي و بافت هاي فرسوده هزينه شود.
وي ادامه داد: به همين دليل دولت جمهوري اسلامي ايران نيز اين وام را براي اجرا به شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري واگذار كرده است.
مدير طرح بهسازي شهري و اصلاحات بخش مسكن سيستان و بلوچستان اظهار داشت: 20 درصد اين وام توسط دولت ايران و 80 درصد نيز از طريق بانك جهاني تامين شده است.
وي گفت: بررسي هاي انجام شده در زمينه مطالعات توانمندسازي سكونتگاههاي غير رسمي زاهدان نشان مي دهد اين سكونتگاهها در يك دسته بندي كلي به دوبخش داخل محدوده شهر و خارج از محدوده قانوني شهر تقسيم مي شوند.
شعلي بر ادامه داد: سكونتگاههاي واقع در هر دو بخش به دليل پيشينه هاي متفاوت از خصوصيات متفاوتي نيز برخوردارند كه دورن هريك از دو بخش فوق تقسيم بندي هاي ديگري را نيز به وجود مي آورد.
وي افزود: طرح پيشنهادي در سكونتگاههاي نابسامان داخل شهر زاهدان، محله هاي شيرآباد، كريم آباد، سيك سوزي، باباييان، كارخانه نمك و پشت گاراژهاي را شامل مي شود.
او بيان كرد: مشكلات و معضلات سكونتگاههاي نابسامان شهر زاهدان مجموعه اي از عوامل بهم پيوسته كالبدي، زيرساختي و طرحهاي توانمندسازي است.
وي گفت : طرحهاي پيشنهادي در سكونتگاههاي غير رسمي خارج از محدوده قانوني شهر نيز شامل دره پنج شير، غريب آباد، چلي آباد، نوك آباد و قاسم آباد است كه دو مورد نخست از سابقه 25 ساله و بيشتر برخوردارند و بقيه محله ها هم اخيرا شكل گرفته اند و به شدت در حال رشد هستند.
وي افزود: نخستين طرح در محله شيرآباد بهسازي معابر، ساخت يك دبيرستان و مركز بهداشتي درماني و سه پل در مسير رودخانه هاي فصلي و ايجاد دو معبر جانبي به طول يك هزار و 760 متر است.
همچنين يك دبستان 12 كلاسه و دو مدرسه راهنمايي 9 كلاسه در محله هاي سيك سوزي و كارخانه نمك به بهره برداري رسيده و يك درمانگاه نيز در محله كريم آباد آماده بهره برداري است.
او اظهار داشت: بهسازي 97 درصد معابر كريم آباد و سيك سوزي شامل پنج زير طرح خطوط انتقال آب، خط انتقال فاضلاب، برق، مخابرات و سطح خيابان، انجام و تحويل موقت شده است.
شعلي بر تاكيد كرد: 130 ميليارد ريال اعتبار براي ساخت اين طرحهاي عمراني در محله هاي شيرآباد، كريم آباد، سيك سوزي، باباييان، كارخانه نمك و پشت گاراژها هزينه شده است.
وي افزود: در سالهاي گذشته در توسعه كالبدي شهر زاهدان همواره سعي بر گسترش شهر به سمت جنوب و جلوگيري از گسترش شهر به سمت شمال بوده است.
او هدف از اين سياست را جلوگيري از گسترش شهر به سمت سكونتگاههاي غير رسمي و نابسامان از شمال و شرق شهر عنوان كرد.
وي اظهار داشت: اين طرح در دهه هاي گذشته موفقيت آميز نبوده و به دلايل متعدد، شهر و سكونتگاهها به سمت يكديگر رشد كرده اند.
وي بيان كرد: زاهدان به سبب محدوديتها و ويژگيهاي طبيعي و اقليمي، در ارايه خدمات شهري از جمله تامين آب آشاميدني، دفع فاضلاب، آبهاي سطحي و جمع آوري زباله با مشكلات زيادي رو به رو است.
شعلي بر افزود: مشكل كمبود آب از ديرباز با سرنوست زاهدان گره خورده به طوري كه از مهمترين دلايل محدود بودن جمعيت اين شهر كمبود شديد آب آشاميدني و معضلات زيست محيطي و بويژه نبود شبكه فاضلاب شهري در محله هاي غير رسمي آن، است.
مطالب مشابه :
مدير شركت پخش فرآورده هاي نفتی:نرخ هر كيلو گاز مايع مصرف خانگي در اين منطقه سه هزار ريال می باشد
گنجینه نبی خبر خبرنگار روزنامه زاهدان - مدير شركت پخش فرآورده هاي نفتی:نرخ هر كيلو گاز مايع
معدن چهل کوره زاهدان
مهندسین معدن تهران جنوب - معدن چهل کوره زاهدان - كتابخانهي مركزي شركت ملي گاز
دکتر شیخ زاده: گازرسانی به شهركهای صنعتی جنوب سیستان و بلوچستان شتاب گیرد
زاهدان - معاون معاون استاندار به مسوول شركت گاز سیستان و بلوچستان دستور داد هر چه زودتر و
رضایت استاندار از سرعت گازرسانی به سیستان و بلوچستان
مدیر عامل شركت گاز سیستان و ایرانشهر ، خاش ، زاهدان ، بمپور و زابل به اتمام
آگهي استخدام در دفاتر پخش شرکت داداش برادر مشهد ، زاهدان ،اصفهان و
آگهي استخدام در دفاتر پخش مشهد ، زاهدان ،اصفهان و : اين شركت براي استخدام در شرکت نفت و گاز
آشنایی با شرکت جابون بزرگترین شرکت سازنده تابلو های برق در ایران قسمت دوم
شركت ملي گاز برق منطقه ای زاهدان. تابلو های فشار متوسط کشوئی و کنترل و حفاظت پست زاهدان 3. 27.
شيرآباد زاهدان نقطه آغاز طرح توانمندسازي
شهر زاهدان نيز به عنوان و فاضلاب، برق و گاز را براي اجرا به شركت مادر تخصصي
ظرفیتها و توانمندیهای سيستان و بلوچستان دربخش صنعت
1- احداث صنايع پتروشيمي در جوار خط انتقال گاز سازي خودرو در زابل و زاهدان.) شركت سيمان
برچسب :
شركت گاز زاهدان