با فرزانگان مغان
استاد دکتر محمدباقر بهشتی از دانشمندان و صاحب نظران اقتصاد توسعه و از مفاخر علمی و مدیریتی ایران اسلامی و از استادان مجرب و ممتاز مراکز علمی و پژوهشی آذربایجان و استان اردبیل و از چهره های آشنا برای مردم شریف مغان است.
زادگاه وی شهر گرمی مغان است و در سال 1329 شمسی در خانواده حاجی مهدی و در خاندان آخوند ملامحسن – از معاریف دینی و اجتماعی مغان – چشم به جهان گشود.
تحصیلات خود را از دبستان خواجه نصیر گرمی شروع کرده و در سال 1348 به دریافت دیپلم ریاضی از دبیرستان محمدعلی فروغی تهران نائل آمد. سپس در دانشگاه تهران مشغول شده و مدارج کارشناسی و کارشناسی ارشد اقتصاد را از آن دانشگاه گرفت. وی در طول دوران تحصیلات خویش در دبستان، دبیرستان و دانشگاه با تیزهوشی و همت والا، همواره با احراز رتبه اول تحصیلی، از شاگردان ممتاز و مورد توجه بود.
آقای بهشتی بعد از فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی ارشد در سال 1356 به مدت بیست سال در مناصب علمی و مدیریتی مشغول شد. ولی روح کنجکاوی و دانش اندوزی وی برای سیر در مراحل تعالی علمی ناآرام بود.
بنابراین برای تکمیل مدارج علمی به استرالیا رفت و در سال 1375 از دانشگاه جیمز کوک، دکترای تخصصی اقتصاد توسعه گرفت و از نخبگان برجسته در این عرصه مهم شناخته شد.
سوابق مدیریتی دکتر بهشتی :
آقای بهشتی در سال 1356 بعد از فراغت از تحصیل، اگرچه به عنوان کارشناس ارشد اقتصاد فرصت های زیادی برای اشتغال در تهران و خارج از کشور داشت، به خاطر علاقه خدمت به جوانان زادگاه خویش، در دانشگاه آزاد ایران (سابق) استخدام شد و با مسئولیت امور دانشجویان و آموزش مرکز آموزشی اردبیل از تیرماه 1357 مشغول به کار شد و همزمان در دانشکده کشاورزی اردبیل و دبیرستان خواجه نصیر گرمی درس اقتصاد و آمار تدریس کرد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی نیز در کمیته امداد امام خمینی (ره) اردبیل به محرومان منطقه خدمت کرد.
با آغاز تهاجم سراسری رژیم بعثی عراق و استکبار جهانی به ایران اسلامی، در سال 1359 عازم جبهه های حق علیه باطل شده و در لشکر 16 زرهی ارتش جمهوری اسلامی ایران از ناموس وطن و دستاوردهای انقلاب اسلامی دفاع کرد. زیرا وی و دوستانشان بر این باور بودند که اگر به استقبال و دفع دشمن مهاجم برنخیزند، دشمن با سیطره بر وطن، ملت متمدن ایران اسلامی را تحقیر و خوار می ساخت.سپس در جهاد دانشگاهی اردبیل، فرمانداری و آموزش و پرورش گرمی خدمت کرد و در اولین دوره مجلس شورای ملی (اسلامی) نامزد نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه مغان شد. اما توفیق نشد در این سنگر به مردم ایران خدمت نماید.
روح و بزرگ و استعداد بالای مدیریتی وی، سبب شد که به تبریز پرواز کند . زیرا این شهر از قدیم الایام، زمینه مفاخر پروری و شکوفاسازی استعداد انسانهای توانمند را داشت. از سال 1361 تا 1392 به مدت سی سال با تصدی مسئولیت های اجرایی و علمی در مرکز استان آذربایجان شرقی، منشأ خدمات ارزشمندی در خطه تمدن ساز شمال غرب ایران اسلامی شد.
در سطح استان آذربایجان شرقی، ریاست سازمان برنامه و بودجه و بعدها ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی را عهده دار شد.در دانشگاه تبریز مسئولیت هایی از قبیل: معاون اداری و مالی؛ رئیس اداره ارتباط دانشگاه با صنعت ، معاون آموزشی، مدیر گروه اقتصاد دانشگاه، رئیس دانشکده علوم انسانی و اجتماعی ، عضو کمیسیون تخصصی علوم انسانی هیأت ممیزه دانشگاه تبریز و عضو شورای ارزیابی و نظارت دانشگاه های استان، خدمت کرد.
در سایر سازمان های دولتی استان آذربایجان شرقی به صورت تخصصی در شورا ها و کمیته هایی از قبیل : عضو شورای آموزش و پرورش تبریز، عضو کمیته پیشنهادهای سازمان آب منطقه ای آذربایجان شرقی و اردبیل ، عضو شورای برنامه ریزی و توسعه استان، عضو شورای تحقیقات سازمان مدیریت و برنامه ریزی، عضو شورای سیاست گزاری امنیت غذا و تغذیه، عضو هسته تحقیقات اداره کل تعاون، عضو هسته تحقیقات اداره کل بازرگانی، عضو شورای آموزشی و پژوهشی مدیریت آموزش و پژوهش استانداری، عضو کمیته تحقیقات سازمان کار و امور اجتماعی ، عضو شورای مرکز رشد فناوری و دارویی دانشگاه علوم پزشکی، عضو انجمن کتابخانه های تبریز، عضو هیئت امنا و عضو شورای تحصیلات تکمیلی موسسه آموزش عالی الغدیر و عضو هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، خدمات ارزشمندی به مردم آذربایجان و اردبیل و مغان ارائه داد.
اوج قدردانی آگاهانه مردم شریف و فهیم تبریز از این دانشمند مغانی ، زمانی بود که در دوره اول شورای اسلامی شهر تبریز (1382-1378) با آرای مردم به عضویت آن شورا انتخاب شد. پدیده ای که کمال عقلانیت مردم تبریز را نشان می داد و همین ویژگی در مردم تبریز است که آن را در رتبه بالایی از توسعه اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی در سطح کشور قرار داده است. در سالهای اخیر به عنوان مشاور اقتصادی و رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی کلانشهر تبریز خدمت کرد.
در دی ماه 1392 به عنوان معاون برنامه ریزی استانداری اردبیل مشغول خدمت شده اما بیش از یک سال نتوانست در این مسئولیت بماند و به تبریز بازگشت. اگر دلسوزان توسعه مدیریت منابع انسانی در استان اردبیل بخواهند فاصله چشمگیر توسعه مدیریت انسانی در استان آذربایجان شرقی با استان اردبیل را درک کنند، مطالعه در زندگی مدیریتی دکتر بهشتی در تبریز و عدم موفقیت وی و امثال ایشان برای خدمت در استان اردبیل می توانند موضوع جالبی باشد.
مسئولیت های فعلی دکتر بهشتی
هنگام جمع آوری اطلاعات لازم در مورد بیوگرافی دکتر بهشتی(در سال 1393) ، وی در مناصب و مقامات علمی و اجرایی و اجتماعی ذیل مسئولیت داشت :
- عضو گروه مشاوران اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی؛
- عضو انجمن اقتصاددانان ایران؛
- عضو هیئت تحریریه مجله جامعه شناسی اقتصادی؛
- کارشناس رسمی استاندارد در تدوین استانداردهای ملی در رشته تخصصی مدیریت کیفیت؛
- مدیر مرکز ارزیابی و تحلیل اقتصاد و صنعت سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی؛
- عضو کمیته راهبردی سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی؛
- مدیر علمی دوره DBA سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی؛
- رئیس هیئت مدیره انجمن صنعت و دانشگاه آذربایجان شرقی؛
- عضو پیوسته انجمن بین المللی همکارهای علمی ایران شناسی؛
- عضو هیئت امنای انجمن حمایت از بیماران سرطانی(پژواک طاهر)
سوابق آموزشی و پژوهشی :
دکتر بهشتی فعالت آموزشی خود را از سال 1356 آغاز کرده ، ابتدا در مراکز آموزشی اردبیل و گرمی، دروس اقتصاد و آمار تدریس نمود و از اواخر دهه 60 در دانشگاههای تبریز و اردبیل دروس : اقتصاد توسعه، مدیریت طرح های توسعه ، نظریه های توسعه ، روش تحقیق ، اقتصاد ایران، اقتصاد آموزش و پرورش ، بودجه ، مدیریت سرمایه گذاری، سازمان های پولی و مالی بین المللی ، تحلیل فلسفی نظریات اقتصادی و ... برای دانشجویان دوره های کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی تدریس کرد.
فعالیت پژوهشی وی نیز از همان سال 1356 و با ارائه رساله کارشناسی ارشد شروع شده و تاکنون 69 پروژه تحقیقاتی ، مقاله علمی و پژوهشی را نوشته و در مجلات داخلی و خارجی چاپ کرده است . همچنین پنج عنوان کتاب تخصصی به شرح ذیل به زبان فارسی و انگلیسی تألیف و منتشر ساخته است.
1) توسعه اقتصادی ایران(1382) ، انتشارات دانشگاه تبریز (چاپ دوم : 1389)؛
2) روش تحقیق د راقتصاد (1389)؛
3) سیمای اقتصاد و صنعت استان آذربایجان شرفی (1393) ، سازمان مدیریت صنعتی ، تبریز
4) Iran’s economic development structural change in human resources,… London,2003
5) Iran’s development needs deep reform in educational system, in education: concepts and practices ,… Athens,2004
استاد دکتر بهشتی در طول خدمات آموزشی، پژوهشی و مدیریت علمی و اجرایی، بارها با کسب افتخارات مختلف مورد تجلیل و تحسین مراکز علمی و دانشگاهی در سطح منطقه ای و ملی قرار گرفته است.
آخرین تجلیل تا هنگام نگارش این مطالب از مقام والای ایشان، زمانی بود که در نمایشگاه هفته فرهنگی استان اردبیل در برج میلاد تهران (3-9 دی 93) در غرفه کمیته "تاریخ فرهنگ و تمدن و مفاخر استان اردبیل " خلاصه ای از افتخارات این دانشمند اقتصاد ایران در سطح ملی برای ملت شریف ایران به نمایش گذاشته شد.
پایگاه خبری تحلیلی مغان نیوز
مطالب مشابه :
با فرزانگان مغان
مدیر علمی دوره dba سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان ، سازمان مدیریت صنعتی ، تبریز. 4)
عناوین پایاننامه های کارشناسی ارشد مرتبط با شهرسازی
گرفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز سازمان مدیریت ارشد مدیریت صنعتی.
معرفی گرایش مدیریت صنعتی
سایت سازمان مدیریت صنعتی ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت * اکبر عالم تبریز 2 .
منابع کنکور کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی
منابع کنکور کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی سازمان و مدیریت * در مدیریت * اکبر عالم تبریز
برچسب :
سازمان مدیریت صنعتی تبریز