تجارت الکترونیکE-Commerce

                                                                                                                                                                                                                       بنام یگانه هستی بخش توانا    

                                                                                                                                                                                                    مفاهیم پایه تجارت الکترونیک               

  تاريخچه تجارت الكترونيكى                                                                                                                                                                                                                                                                                                    [email protected]

در سال هاى ابتدايى دهه ،۱۹۷۰ واژه تجارت الكترونيكى به معاوضه داده هاى الكترونيكى براى ارسال سندهاى تجارى مانند سفارش هاى خريد يا صورت حساب هاى الكترونيكى اطلاق مى شد و بعدها با گسترش اين صنعت واژه تجارت الكترونيكى به تجارت از طريق شبكه وب براى خريد كالا و خدمات گفته مى شد.زمانى كه نخستين شبكه جهانى وب به صورت فراگير و شناخته شده در ۱۹۹۴ رواج يافت، بسيارى از پژوهشگران پيش بينى كردند كه اين شيوه از تجارت يعنى تجارت مبتنى بر وب به زودى به بخش مهمى در اقتصاد دنيا تبديل خواهد شد اما ۴ سال طول كشيد تا پروتكل هاى مبتنى بر http به طور گسترده در اختيار كاربران قرار بگيرد.اولين كسب و كارهاى الكترونيكى را مى توان در ۱۹۹۸ و در ميان تعدادى از كسب و كارهاى معتبر در كشور آمريكا و اروپاى غربى شاهد بود. كسب و كارهايى كه با راه اندازى وب سايت هايى ابتدايى شكل گرفت و سپس توسعه يافت. در سال ۲۰۰۵، تجارت الكترونيكى در اكثر شهرهاى آمريكا، اروپا و آسياى شرقى به سرعت توسعه و رواج يافت. عده اى معتقدند كه قدمت تجارت الكترونيكى (E-Commerce) به پيش از پيدايش اينترنت كنونى بازمى گردد اما به دليل هزينه هاى سنگين اين سبك از تجارت، امكان استفاده از آن تا چند سال گذشته مختصراً در اختيار شركت ها، بنگاه هاى تجارى و مؤسسات اقتصادى بود اما با فراگيرشدن اينترنت و امكان استفاده همه مردم اين فرصت به دست آمد كه ساختار تجارت الكترونيكى تغيير كرده و از حالت اختصاصى بودن براى طبقه خاصى خارج شده و به صنعتى در دسترس تبديل شود.

چارچوب تجارت الكترونيك

چارچوب هاى تجارت الكترونيك از ۳ سطح تشكيل يافته است كه براى داشتن تجارت الكترونيك موفق وجود اين چارچوب ها لازم است:

  1. زير ساختار: بخش اول از چارچوب هاى مورد نياز تجارت الكترونيك شامل سخت افزار، نرم افزار، پايگاه هاى داده اى و ارتباطى است كه براى انجام وظيفه در قالب خدمات worldwide web بر روى اينترنت و يا ساير روش هاى پيام گذارى و پيام گيرى بر روى اينترنت و يا ساير شبكه ها به كار مى رود.
  2. خدمات: بخش دوم از چارچوب ها شامل دامنه گسترده اى از خدمات كه توانايى پيدا كردن و ارائه اطلاعات را فراهم مى آورند و شامل جست وجو براى شركاى تجارى و همچنين مذاكره و توافق درمورد مبادلات تجارى هستند.
  3. محصولات و ساختارهاى تجارت الكترونيك: اين بخش از چارچوب هاى (E-Commerce) مشتمل بر پيش بينى و تدارك مستقيم كالاها و خدمات تجارى وابسته به اطلاعات براى مشتريان و شركاى تجارى، همكارى و سهيم شدن در اطلاعات داخل و خارج سازمان و سازمان دهى محيط بازار الكترونيكى و زنجيره تهيه و پشتيبانى است.

مراحل تجارت الكترونيك

مراحل رشد و گسترش تجارت الكترونيكى را مى توان به ۵ بخش تقسيم كرد كه هر چه به گام هاى پايانى تر نزديك مى شويم در حقيقت به تجارت الكترونيكى واقعى نزديك تر شده ايم و شركت ها و سازمان هايى كه در جست وجوى بازار الكترونيكى براى كالاها و خدمات خود هستند، سعى در رسيدن به مراحل پايانى اين چرخه دارند.

  1. در مرحله اول از مجموعه مراحل پنج گانه، شركت يا سازمان متقاضى تجارت الكترونيك سعى در ايجاد يك سايت ساده شامل اطلاعات محصولات و خدمات توليدى خود را دارد تا اين اطلاعات از طريق اينترنت در اختيار مشتريان قرار بگيرد. در حقيقت، مرحله اول به معناى به وجود آمدن ويترينى بر روى شبكه جهانى وب براى بازديدكنندگان است تا اطلاعات مورد نظر خود را از طريق اين صفحات دريافت كنند.
  2. اين مرحله شامل توسعه و گسترش مرحله اول است. در اين مرحله سايت شركت تبديل به يك پايگاه داده اى (DataBase) قوى شده، براى نگهدارى اطلاعات مورد استفاده قرار مى گيرد، در اين مرحله، اطلاعات همه محصولات و خدمات و شرح كامل آنها در بانك اطلاعات قرار مى گيرد و كاربران امكان ارسال سفارش خريد از طريق اين وب سايت را خواهند داشت، اما هنوز زيرساخت هاى لازم براى پرداخت اينترنتى فراهم نشده است و پرداخت پول به همان روش سنتى انجام خواهد گرفت.
  3. برقرارى امكان تعامل از مهمترين نكات مرحله سوم است. در اين مرحله، كاربران امكان تعامل با مدير سايت را خواهند داشت كه اين تعامل از طريق e-mail، chat و voice خواهد بود و كاربران در بازه زمانى بسيار كوتاه مدت پاسخ خود را از مدير سايت دريافت خواهند كرد و امكان پرسش و پاسخ online ميان فروشنده و خريدار و نيز رد و بدل شدن اطلاعات در مورد كالا و يا خدمات خواسته شده وجود دارد.
  4. در اين مرحله، امكان پرداخت اينترنتى براى كاربران فراهم خواهد شد و مشتريان پس از ارسال فرم هاى سفارش خريد و دريافت كالا، وجه موردنظر و توافق شده را از طريق پايانه هاى فروش بانك ها و مؤسسات مالى طرف قرارداد براى فروشنده ارسال خواهند كرد كه اين حمل و نقل پول به صورت بسيار امن از طريق اينترنت براى مشتريان فراهم خواهد شد.
  5. مرحله آخر كه آخرين مرحله از مراحل پنج گانه است، به مرحله يكپارچگى معروف است. در اين مرحله، سيستم هاى واسطه اى ميان فروشنده و خريدار با سيستم هاى موجود در سازمان و يا شركت به حالت يكپارچگى كامل درخواهند آمد. بدين معنا كه اگر كالايى فروش رود، موجودى كالاى فروش رفته به ميزان خريدارى شده از موجودى انبار كسر شده و همزمان دستور خريد جديدى براى جايگزين كردن كالاى فروش رفته به انبار ارسال خواهد شد و در خريدهاى بعدى موجودى انبار بلافاصله به نمايش درخواهد آمد. اين مرحله از مجموعه مراحل تجارت الكترونيك كامل ترين مرحله در تجارت الكترونيكى است كه در آن نتيجه همه عمليات مربوط به داد و ستد در همه سيستم هاى سازمان منعكس مى شود.

 

مدل هاى تجارت الكترونيك

استفاده از اينترنت به عنوان اصلى ترين بستر ارتباطى در تجارت الكترونيكى باعث به وجود آمدن مدل هاى گوناگونى در اين سبك از تجارت شده است. اين مدل ها كه حاصل تعامل ۳ گروه اصلى تجارت الكترونيكى یعنی دولت، مشترى و بنگاه هاى اقتصادى است، باعث توسعه و گسترش مدل هاى مختلف تجارت الكترونيك شده است:

·         مدل Business to Business یا B2B: اين مدل از تجارت الكترونيك مهمترين نوع تجارت الكترونيكى است كه در حدود نصف درآمدهاى تجارتى الكترونيكى را به خود اختصاص خواهد داد. اين مدل سبب پيدايش ارتباطى گسترده ميان تأمين كنندگان، توليدكنندگان، توزيع كنندگان و فروشندگان خواهد بود.در اين مدل، ارتباط ميان دو يا چند سازمان ، توسعه اقتصادى، توليدكنندگان مواد اوليه و ارائه كنندگان انواع گوناگون خدمات موردنظر است. در حقيقت، اين مدل را به نوعى مى توان توسعه يافته مدل قديمى (Electronic Data Interchange) EDI دانست، اما در اين مدل واسطه ها كاهش يافته، همين خود سبب كاهش قيمت ها خواهد شد.

·         مدل Business to Consumer یا B2C و  Consumer to Business یا C2B: مدل هاى B2C و C2B بيان كننده ارتباط متقابل توليدكننده و خريداران نهايى محصولات و خدمات است. مدل هاى دوگانه B2C و C2B داراى مزايايى مانند خريد ارزان تر كالا نسبت به دنياى واقعى، امكان ارسال خريدارى شده به مكان درخواستى مشترى و غيره است. اين مدل از تجارت الكترونيك به عنوان ساده ترين نوع تجارت الكترونيكى شناخته مى شود كه منجر به ارتباط نزديكى ميان مشترى و فروشنده خواهد بود و در اين ميان به دليل كاهش قيمت ها به دليل از بين رفتن واسطه ها خريدار منفعت بيشترى خواهد داشت.

·         مدل Consumer to Consumer یا C2C: اين مدل از تجارت الكترونيك بيشتر به خرده فروشى هاى كالاى دسته دوم خانگى اختصاص دارد. جايى كه خريداران و فروشندگان هر دو از گروه نهايى هستند و در اين ميان ردپاى توليدكننده و يا واسطه اى ديده نمى شود. نمونه رايج اين شيوه از تجارت را مى توان در جمعه بازارها و يا حراج هاى محلى و منطقه اى ديد كه هر كس كالاى توليدى خود را به صورت تك فروشى در معرض فروش خريداران قرار مى دهد. از مشهورترين نمونه هاى اين مدل از تجارت الكترونيك مى توان به سايت ebay اشاره كرد.

·         مدل Government to Business یا G2B و Business to Government یا B2G: در اين مدل ها، سازمان ها و مراكز دولتى و خصوصى در ارتباط با مراكز اقتصادى و بنگاه هاى تجارى دولتى هستند. در اين ساختار، دو طرف با مراجعه به وب سايت هاى طرف قرارداد و تعامل با يكديگر از طريق شبكه هاى رايانه اى امور بازرگانى مورد نياز خود را انجام مى دهند. اين امور شامل مواردى چون ارسال درخواست هاى بانكى براى مؤسسات دولتى، گرفتن مجوزهاى لازم براى انجام امور ادارى، پرداخت وجه مورد درخواست سازمان ها و بانك ها و غيره است. مزيت اصلى اين دو مدل صرفه جويى در انجام امور براى شركت هاى دولتى و سازمان هاى خصوصى و نيز كاهش زمان انجام كارها است و نيز سبب تحصيل فرايندهاى ادارى توسط دولت شده است.

·         مدل Government to Customer یا G2C و Customer to Government یا C2G: در اين مدل ها، ارتباط ميان مردم و دولت مطرح است و اين رابطه بيش از آن كه ماهيتى تجارى داشته باشد، ماهيتى خدماتى دارد و شامل خدماتى است كه دولت مى تواند به مردم ارائه دهد و يا زمينه اى براى تسهيل ارتباطات مالى مردم و دولت در امور مالياتى است و يا درخواست خدماتى كه از سوى شهروندان به دولت ارائه مى شود كه مى تواند شامل درخواست هاى مختلف در زمينه اقتصادى و يا بازرگانى باشد.

·         مدل Government to Government یا G2G: در اين مدل، ارتباط متقابل ميان دو يا چند سازمان دولتى و يا وزارتخانه مطرح است و مواردى چون ارتباط شهردارى با پليس، ادارات برق و آب با شهردارى ها، نهادهاى نظامى و انتظامى با وزارتخانه ها و غيره را شامل مى شود. در اين مدل، امكان تبادل اطلاعات ميان مؤسسات دولتى و يا دادوستد بازرگانى ميان شركت هاى دولتى فراهم شده است. به علاوه، بخش نامه ها و دستورالعمل هاى دولتى را مى توان از طريق اين مدل كسب و كار الكترونيكى براى سازمان ها ارسال كرد.

اهميت وب سايت در تجارت الكترونيكى

وب سايت ها تأثير فراوانى بر فعاليت تجارى شركت ها دارند. شركتى كه به دروازه ورود الكترونيكى خود بى اعتناست، سبب ورشكستگى تجارت و كسب و كار خود خواهدشد. وب سايت دروازه ورود به يك مارك تجارى - محصولات و خدمات شركت سازنده محصول است.وب سايت بى استفاده و رنگ و رو رفته همانند ويترين قديمى و رنگ و رو رفته در كسب و كار سنتى است و سبب خواهدشد كه مشتريان رغبتى به خريد محصول نداشته باشند، اما در مقابل بهترين سايت ها هم اگر امكان يافتن آن ازطريق اينترنت براى مردم درنظر گرفته نشده باشد و اصطلاحاً دولت با كاربرد (User Frinedly) نباشد، هيچ توفيقى نخواهدداشت و لذا شركت ها بايد درنتايج جست وجوى اينترنتى جاى پاى خود را محكم كنند. براى بسيارى از كاربران، سايت هاى جست وجو (search engine) نقطه ورود آن ها به اينترنت است.

مزاياى تجارت الكترونيكى

·         تجارت الكترونيكى اطلاعات كامل و گسترده اى درمورد هركالا دراختيار خريداران و فروشندگان قرارمى دهد كه به دست آوردن چنين اطلاعاتى در دنياى واقعى ارزش تجارى بسيارى دارد، اما بدون صرف هزينه و زمان امكان نخواهدداشت.

·         امكان ايجاد ارتباط با همه افرادى كه براى تكميل فرايند بازرگانى لازم است از طريق e-mail، chat، voice و غيره.

·         حذف واسطه ها يكى ديگر از باارزش ترين هداياى تجارت الكترونيك به خريداران است كه باعث كاهش بى سابقه قيمت ها خواهدشد كه اين كاهش قيمت ۱۵ تا ۵۰ درصد خواهدشد و به علاوه سبب كاهش زمان مبادلات نيز مى شود.

·         با تجارت الكترونيكى مى توان طيف گسترده اى ازتوليدكنندگان را زيرپوشش قرارداد و امكان چانه زنى بيشترى در مبادلات تجارى به دست آورد كه در تجارت سنتى به دليل محدوديت هاى جغرافيايى امكان چنين امرى ميسر نيست.

·         امكان عرضه وفروش محصول از سوى توليدكنندگان به بازار تمام كشورها و اين به معناى امكان جهانى شدن فروشندگان با صرف كمترين هزينه ممكن و امكان بازاريابى وسيع تر است.

·         امكان خريد محصولات سفارشى و مطلوب خريداران از ديگر مزاياى تجارت الكترونيكى است. به اين معنا كه شما در خريد يك محصول ويژگى هاى موردنظر خود را به فروشنده انتقال مى دهيد و فروشنده نيز در صورت امكان محصول را با توجه به خواسته هاى شما توليد مى كند و دراختيار شما مى گذارد. هم اكنون اين روش فروش در محصولات صنعتى رواج بيشترى يافته است، درحالى كه در سال هاى اوليه تنها در مورد محصولات ساده اى مانند ساعت، كتاب و غيره امكان تحقق چنين امرى وجودداشت.

·         ايجاد نوسانات جديد اقتصادى از ديگر مزاياى commerce ـ E است. چنين مؤسسات نوپايى     توانايى رقابت و در مواردى امكان سبقت گرفتن از شركت هاى كهنه كار را دارند.

·         كاهش هزينه هاى ناشى از اشتباه هاى انسانى و ايجاد امكانات بهتر براى مديريت در سطح شركت ها.

·         افزايش سرمايه گذارى و اشتغال در بخش هاى درگير با تجارت الكترونيكى.

·         امكان گسترده شدن و افزايش تعداد خريداران و فروشندگان در اين نوع از بازار فراهم مى شود. با وجود تعداد زياد خريداران وفروشندگان امكان رقابت كامل در بازار فراهم خواهدشد و هيچ يك از خريداران و فروشندگان نمى توانند اثرى برروى شرايط و قيمت بازار داشته باشند.

·         تجارت الكترونيكى سبب تحولى در شيوه هاى كسب و كار خواهدشد كه اين تحول با افزايش شديد مقياس توليد، كاهش هزينه هاى مبادله، كاهش هزينه هاى توزيع، افزايش رقابت و... همگى سبب كاهش هزينه هاى توليدشده و خود سبب افزايش رفاه اجتماعى خواهدشد.

·         در بازار كسب و كار الكترونيكى، ادامه حيات شركت ها و مؤسسات به ميزان خلاقيت و نوآورى شركت در مراحل مختلف توليد و توزيع وابسته است و هر شركت كه نوآور و خلاق باشد، گوى سبقت را از ساير رقبا خواهدبرد و اين خلاقيت به كل بازار سرايت مى كند و محركى براى چرخه اقتصادى جامعه خواهدشد.

موانع تجارت الكترونيكى

براى راه اندازى كسب و كار الكترونيكى موانعى وجوددارد كه شامل موارد زير است:

·         كمبود دانش و فرهنگ استفاده از تجارت الكترونيكى و شبكه اينترنت

·         لزوم حمايت از حقوق مصرف كنندگان در تجارت الكترونيكى

·         نبود زيرساخت هاى حقوقى در استفاده از تجارت الكترونيكى مانند عدم قبول اسناد و امضاهاى الكترونيكى

·         امنيت پائين نقل و انتقال وجود الكترونيكى در برخى از كشورها

·         سرعت پائين و نيز محدوديت هاى استفاده از شبكه اينترنت

·         عدم اطلاع كافى مؤسسات و شركت هاى واسطه اى و توليدى ازمزاياى كسب و كار اينترنتى

·         تأمين امنيت لازم و نيز محرمانه ماندن اطلاعات رد و بدل شده.

● انواع کلاهبرداری اینترنتی                                                                                       
انواع مشابهیاز طرحهای کلاهبرداری که استفاده کنندگان اینترنت و سرمایه گذاران را سالها قبل ازاینکه اینترنت بوجود بیاید قربانی می‌کردند، حالا Online هستند و بعضی وقتها با یکظرافت خاص منحصر به فرد فن آوری اینترنت را نشان می‌دهند. با روند رو به رشداستفاده از اینترنت خصوصاً تجارت الکترونیک این طرحهای کلاهبرداری Online زیادمی‌شوند. مثل اجناس و خدماتی که تعداد زیادی از تاجران قانونی تجارت الکترونیک عرضهمی‌کنند. در این فرایند، تاجران به استفاده کنندگان اینترنت و سرمایه گذاران هیچصدمه ای نمی رسانند ولی باعث از بین رفتن اعتماد استفاده کنندگان تجارت الکترونیک واینترنت می‌شوند.
در اینجا به بعضی از انواع مهم کلاهبرداری اینترنتی اشارهمی‌کنیم:
طرحهای Online مزایده و خرده فروشی
طرحهای ساختگی درسایتهای Online مزایده، بیشترین کلاهبرداری اینترنتی گزارش شده است. این طرحها وطرحهای مشابهی چون خرده فروشی اجناس , معمولاً مدعی عرضهاقلام با ارزشی هستند کهتعداد زیادی از استفاده کنندگان اینترنت را به خود جذب می‌کنند. این طرح‌هاقربانیان را وادار به فرستادن پول برای آن اقلام وعده داده شده می‌کنند. اما اغلبیا آن اقلام به آنها تحویل داده نمی شود یا اگر هم تحویل داده شود بی ارزش تر از آنچیزی است که به آنها وعده داده شده است.
فرصت شغلی " کار در خانه " یکیاز طرحهای Online طرحهای ساختگی و جعلی اغلب در اینترنت فرصتهای شغلی راتبلیغ می‌کنند (فرصتهای شغلی با درآمد هزاران دلار درماه) این طرحها مستلزم فرستادن۳۵دلار یا شاید بیشتر، برای تحویل اجناس و یا فرستادن اطلاعاتی که برای فرصت شغلیکار در خانه لازم است.
دزدی اطلاعات شخصی و کلاهبرداری
بعضی ازطرحهای کلاهبرداری اینترنتی شامل دزدی اطلاعات شخصی و به دست آوردن آن به صورتغیرقانونی و استفاده از آن است. این اطلاعات معمولا با تقلب و کلاهبرداری بدستمی‌آید و سود اقتصادی دارد .
گاهی نام وشماره بیمه اجتماعی افراد را از یک Web site بدست می‌آورند و از این نامها و شماره‌ها از طریق اینترنت سوء استفادهمی‌کنند.
گاهی اطلاعات شخصی افراد را از یک Web site بدست می‌آورند و از آنسوء استفاده می‌کنند .
برای مقابله با دزدی اطلاعات و کلاهبرداریاینترنتی چه کار کنیم؟
برای اینکه قربانی دزدی اطلاعات و کلاهبرداریاینترنتی نشویم وظیفه ما این است که اطلاعات مالی و شخصی خود را به یاد داشته باشی. متأسفانه ضربه ای که مجرمان به ما می‌زنند بیشتر یک دزدی اطلاعات است.
برایکم کردن و کاهش خطر دزدی اطلاعات و کلاهبرداری اینترنتی چند مرحله وجود دارد که شماباید آن را انجام دهید. برای دادن اطلاعات شخصی‌تان به دیگران خسیس (ناخن خشک) باشید مگر اینکه به آنها اعتماد داشته باشید:
در خانه
۱) اگر یکنفر با شما تماس می‌گیرد و می‌گوید از بانک با شما تماس می‌گیرد اگر او مسئول بانکباشد و پرونده شما در دست او باشد "نیاز به دادن اطلاعات شخصی‌تان نیست" مگر اینکههدف از این تماس بدست آوردن اطلاعات شخصی شما برای سود شخصی اش باشد. اطلاعاتی کهشما روی چک‌های بانکی‌تان می‌نویسید و یا اطلاعات شخصی‌تان که روزانه به مردممی‌گوئید باید با احتیاط و اطمینان باشد.
۲) اگر کسی با شما تماس گرفت وپیشنهاد یک کارت اعتباری با اعتبار زیاد، یک جایزه، یا اجناس ارزشمند کرد ولی درعوض اطلاعات شخصی شما را خواست از او بخواهید که برایتان فرم در خواست کتبیبفرستند.

۳) اگر او این کار را انجام نداد بگویید هیچ علاقه ای به اینپیشنهاد ندارید.

۴) اگر در خواست کتبی را برایتان فرستادند و مطمئن شدید کهاز شرکت یا مؤسسه مالی معتبری است با دقت آن را بخوانید.
در مسافرت
۱) وقتی در مسافرت هستید صندوق پستی خود را در خانه نگهداری کنید و یا ازکسی که او را خوب می‌شناسید مثلاً یکی از اعضای خانواده‌تان، دوستانتان یاهمسایه‌تان بخواهید تا از صندوق پستی‌تان هنگامیکه شما نیستید نگهداری کنندونامه‌های شما را جمع آوری کنند.
۲) اگر در مسافرت نیاز هست که به کسی تلفنبزنید و اطلاعات اقتصادی و شخصی‌تان را از پشت تلفن به او بگویید این کار را درباجه‌های تلفن باز جایی که عابرین پیاده حرفهای شما را می‌شنوند انجام ندهید. ازباجه‌های تلفن بسته استفاده کنید و یا منتظر زمان خلوتی خیابان باشید.
مرتباً اطلاعات اقتصادی‌تان را کنترل کنید و نگاه کنید که چه اطلاعاتی درآن وجود دارد و چه اطلاعاتی در آن وجود ندارد.
چه اطلاعاتی باید وجودداشته باشند
۱) اگر حساب بانکی و اعتباری دارید، باید ماهیانه یک صورتحساباز معاملات شما که در یک ماه اخیر در آن وجود دارد به دست شما برسد.
۲) اگرصورتحساب ماهیانه برای حسابهایتان به دست‌تان نمی رسد فوراً با آن مؤسسه مالی و یاشرکت کارت اعتباری‌تان تماس بگیرید و از آن در مورد صورت حسابهایتان سوال کنید .
۳) اگر به شما گفته شده که صورت حسابهایتان به یک آدرس دیگر فرستاده شده بهمؤسسه مالی‌تان یا شرکت کارت اعتباری‌تان فوراً تماس بگیرید و بگوئید که شما مجازبه تغییر آدرس نبوده اید و شاید کس دیگری از حسابهای شما استفاده کرده است. در آنموقعیت شما می‌توانید در خواست کنید تا تمام کپی‌های صورت حساب و بدهکاریهایتان یاسفارش‌هایتان را تا آخرین صورت حساب برای شما بفرستند. بدست آوردن این کپی‌ها بهشما کمک می‌کند تا با کمک شرکت کارت اعتباری‌تان تحقیق کنید و ببینید که آیا تمامآن بدهکاریها و یا سفارشات ساختگی و جعلی بوده اند یا نه.
اطلاعاتیکه نباید وجود داشته باشند
۱) اگر بدهکاری و یا سفارشات غیر مجازی برایحسابهای مالی شما وجود دارد احتمالاً یک نفر اطلاعات مالی شما را دارد. بنابراینباید صورتحساب هایتان را به دقت بررسی کنید. این سریعترین راه برای فهمیدن اینمسئله است. خیلی از افراد فقط نگاه کوتاهی به صورتحسابها، چکهای ضمیمه شده ومعاملات اعتباری شان می‌اندازند و با دقت آنها را مرور می‌کنند تا مطمئن شوند آیاسفارشات غیر قانونی و یا برداشت غیر قانونی از حسابهایشان وجود داشته است یا نه.
۲) اگر یک نفر موفق به یافتن اطلاعات شخصی‌تان و یا پست الکترونیکی‌تان شودو بتواند با نام شما کارت اعتباری باز کند و یا بتواند وجهی را از حساب بانکی شمابگیرد یا با مؤسسه مالی شما و یا با شرکت کارت اعتباری‌تان تماس بگیرد، این مسئلهرا فوراً با مؤسسه مبارزه اطلاعات شخصی و کلاهبرداری اینترنتی گزارش دهید و از آنهاکمک بخواهید.
در فواصل معین کپی گزارش کارت اعتباری‌تان را درخواست کنید. گزارش کارت اعتباری تمام حسابهای مالی و بانکی شما را لیست می‌کند و نشان می‌دهد کهآیا کسی به اشتباه حساب شما را باز کرده، یا اینکه از حسابهای شما استفاده کرده یانه.
مدارک حسابهای مالی و بانکی خود را با دقت نگهداری کنید .
اگرچهمؤسسات مالی، کپی از چکها، سفارشات و معاملات شما را تا ۵ سال نگهداری می‌کنند بازهم شما باید صورتحسابهای ماهانه و چکهایتان را حداقل از یک سال قبل نگهداری کنید. اگر نسبت به یک چک خاص یا یکی از معاملاتتان شک دارید خصوصاً اگر آن مؤسسات ادعامی‌کنند مشکل از امضایتان است بایگانی شما کمک شایانی به شما خواهد کرد و شمامی‌توانید فوراً این مدارک را در دسترس مؤسسات مورد نظر قرار دهید.
حتی اگرتمام این مراحل را به درستی انجام دهید باز هم هنوز ممکن است که شما یکی ازقربانیان دزدی اطلاعات باشید و اطلاعات شخصی شما ممکن است توسط شخصی که کلاهبرداریدارد استفاده شود.
نتیجه گیری
در عصر فن آوری اطلاعات همهچیز در اینترنت خیلی سریع اتفاق می‌افتد و متأسفانه افرادی با استفاده از اینتکنولوژی به کلاهبرداری می‌پردازند. بعضی از انواع کلاهبرداری اینترنتی عبارتند از: طرحهای Online مزایده و خرده فروشی، فرصتهای شغلی کار در خانه، دزدی اطلاعات شخصی.
برای اینکه اطلاعات شخصی ما ربوده نشود یا کمتر آسیب پذیر باشد بایداطلاعات مالی و شخصی خود را به خاطر بسپاریم و آن را براحتی در اختیار دیگر کاربرانقرار ندهیم و بطور مرتب اطلاعات اقتصادی مان را کنترل کنیم و نیز مدارک حسابهایمالی و بانکی خود را بدقت نگهداری نماییم.

 

 

 

www.adinebook.com    

www.amirkabir.netl           

                                                                                       شاهرخ شهابی

                                                              مدرس کارآفرینی وتجارت الکترونیک 

                 

  [email protected]           www.podtman.blogfa.com                                                                                                                          


مطالب مشابه :


فرم نمونه قرارداد کار

برای دریافت فرم نمونه قرارداد کارگری و کارفرمایی مشمولین قانون کار بر روی گذینه زیر کلیک




فرم هاي قرارداد انجام كار معين(مشخص)وقرارداد كار موقت(كارگري) در اجراي تصويب نامه هاي هيئت وزيران

فرم قرارداد كار معين (مشخص) موضوع مصوبه شماره 43309/42450 مورخ 13/2/1388 هيأت محترم




نمونه قرارداد کار مدت معین ( موقت )

دغدغه های سازمانیتان که می تواند در موفقیت مجموعه شما موثر باشد٬ قرارداد های بین شما و




913 - وکالت فروش اتومبیل

و اسناد و مدارک اداره راهنمایی و قرارداد كار فرم ضوابط تمديد قرارداد




دور کاری

در طرح دور کاری کارمند به جای اینکه در اداره حاضر شود و کار دولتی 91 درصد و فرم خام طرح




تجارت الکترونیکE-Commerce

روش هاى پيام گذارى و پيام گيرى بر روى اينترنت و يا ساير شبكه ها به كار مى رود.




قانون كار جمهوري اسلامي ايران‌- مصوب مهرماه 1368-قسمت اول

از طرفین موقتا متوقف شود، قرارداد كار به حال تعلیق درمی‌آید و پس از 91. کارفرمایان فرم




قانون کارشناسان رسمی دادگستری

قرارداد دات کام تنظيم و اداره امور كارشناسان عضو در كارهای مربوط به كارشناسی در حدود




برچسب :