پاسخ به سؤالات در رابطه با ازدواج جوانان...
آشنايي اينترنتي
وقتي دختر و پسري قصد ازدواج دارند و مادر پسر به آشنايي اينترنتي اعتراض دارد.در صورتي که دختر و پسر به تمام مسائل اسلامي اعتقاد دارند چگونه مي توان رضايت مادر را جلب کرد؟
پاسخ:
در ازدواج پسر با دختر دلخواه و مورد نظر، رضايت پدر و مادر پسر شرط مشروعيت ازدواج نيست، آنچه شرط است رضايت پدر دختر است که اگر پدر راضي نباشد عقد محل اشکال است. البته هر چند در عقد ازدواج شما با خانم مورد نظر، رضايت مادر شما شرط صحت عقد ازدواج نيست، ولي اگر موجب ناراحتي و اذيت پدر يا مادر گردد حرام است، اما به هر حال به صحت عقد لطمه اي وارد نمي کند.
از آن جا که شما جواني هستيد مسلمان و به احکام و دستورات اسلامي پايبنديد به شما پيشنهاد مي شود به اين نکته توجه داشته باشيد که مکتب حيات بخش اسلام در موضوع ازدواج اوّلين چيزي را که مورد توجه قرار داده است، مسئله "کفو" بودن زن و مرد است؛ يعني دختر و پسر جوان که قرار است با هم ازدواج کنند و در آينده زندگي مشترک و با تفاهم و به دور از اختلاف داشته باشند، بايد با يکديگر مشترکات ديني، فکري، فرهنگي، اخلاقي و ... داشته باشند و تقريباً از نظر فکري و فرهنگي در يک سطح باشند، تا خداي ناکرده در زندگي زناشويي و در تربيت فرزندان دچار اختلاف نشوند.
اين مسئله اي است که جوانان در هنگام ازدواج بايد آن را مورد توجه قرار بدهند و به دور از احساسات، بلکه با فکر و انديشه جوانب قضيه را بسنجند و بعد اقدام به اين کار کنند.
شايد علت مخالفت مادر شما عدم شناخت نسبت به خانواده دختر باشد و از آن جا که آشنايي اينترنتي بسيار مورد سوء استفاده و دغل کاري افراد هوسران قرار مي گيرد و به همين دليل نمي توان اطمينان صددر صد را به دست آورد، ايشان اين راه را براي آشنايي اين امر مهم کافي ندانسته اند! براين اساس ما به ايشان حق مي دهيم که نسبت به آشنايي هاي اينترنتي خوش بين نباشند. بهترين راه حل آن است که علاوه بر آشنايي اينترنتي، به کمک پدر و مادر و نزديکان از طريق تحقيق مستقيم و رو در رو وارد شويد تا مادر و خانواده شما نيز با دختر و خانواده او آشنايي کامل پيدا کنند؛ چرا که آنها صاحب تجربه هستند و بايد از تجربيات آنها در اين زمينه استفاده کرد. اگر مشکل کار شما فقط در آشنايي اينترنتي است، به هرحال سعي کنيد از راه گفت و گو و برخوردهاي عاطفي مادر خود را راضي کنيد.
........................................................................................................................................................................................................................................................................................
استخاره
با عنايت به اين كه گروه زيادي از متديّنين در خصوص امر ازدواج قبل از هرگونه مشورت و معارفه اي متوسّل به استخاره مي شوند و سنّت نبوي ازدواج را به بهانه استخاره ردّ و يا به تعويق مي اندازند و سدّي در جهت تشكيل كانون گرم، صميمي و عاطفي زوجين جوان ايجاد مي كنند، آيا اين كار صحيح است؟
پاسخ:
استخاره هميشه بايد بعد از مطالعه جوانب مسأله و مشورت باشد، اگر فكر انسان بجايي رسيد جاي استخاره نيست و اگر فكر به جايي نرسيد جاي استخاره است.
..............................................................................................................................................................................................................................................................................................
معاشرتهاي قبل از ازدواج
مرد متأهّل و زن شوهرداري شديداً به يكديگر علاقه مند مي شوند و معاشرتهاي غير شرعي نيز داشته اند; براي اين كه اين علاقه مشروع باشد، زن از شوهر خود جدا و به عقد مرد مزبور در مي آيد، پس از هشت سال از اين ماجرا، متوجّه مسأله اي مي شوند كه به موجب آن عقد اين دو نفر جايز نبوده است; ولي از فرط علاقه اي كه به يكديگر دارند نمي توانند از يكديگر جدا شوند، به گونه اي كه تلاشهاي آنان براي ترك اين علاقه، به بيماري آنها منجر شده است. لطفاً بفرماييد آيا راه حلّ شرعي يا پرداخت كفّاره اي وجود دارد كه اينها بتوانند به زندگي مشترك خود ادامه دهند؟
پاسخ:
در صورتي كه قبل از ازدواج و در زماني كه زن در عقد شوهر اوّل بوده، مرتكب زنا و آميزش شده اند، آن دو بر يكديگر حرام هستند بنابر احتياط واجب و بايد از هم جدا شوند; ولي اگر معاشرتهاي آنان در آن زمان، در حدّ آميزش نبوده است، ازدواجشان اشكالي ندارد.
منبع:
استفتائات حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي(دامت برکاته)، ج1
......................................................................................................................................................................................................
ازدواج دوّم مرد
همان طور كه امروز در ازدواجها معمول است ازدواج دوّم مرد بايد با اذن و رضايت همسر اوّل باشد، آيا اين شرط واجب العمل است؟ هرچند زن نتواند مرد خود را تأمين كند، يا از خواسته او سر باز زند، يا از او دوري گزيند.
پاسخ:
ازدواج دوّم مشروط به اجازه همسر اوّل نيست، ولي دادگاهها معمولاً به خاطر مسايلي كه بر اثر ازدواج دوّم بدون قيد و شرط حاصل مي شود، محدوديّتهايي براي آن قائل هستند.
منبع:
استفتائات حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي(دامت برکاته)، ج1
........................................................................................................................................
اجازه پدر
اجازه پدر در ازدواج دختر تا چه حدّي لازم است؟ اگر پدر مانع ازدواج دختر شود، در حالي كه دختر در اثر ترك ازدواج به گناه مي افتد، چه حكمي دارد؟
پاسخ:
در صورتي كه همسر مناسب شرعي و عرفي پيدا شود و پدر مخالفت كند رضايت او شرط نيست.
منبع:
استفتائات حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي(دامت برکاته)، ج1
............................................................................................................................................................................................
رضایت والدین پسر
شخصي مايل به ازدواج با دختري است كه خودش او را پسنديده است، امّا والدين او فرد ديگري را در نظر دارند، اگر با او ازدواج نكند شايد و يا حتماً باعث ناراحتي پدر و مادر مي گردد. در اين صورت آيا اطاعت از آنها لازم و واجب است؟
پاسخ:
رعايت نظر پدر و مادر در اين گونه مسائل واجب نيست، ولي اگر بتواند موافقت آنها را جلب كند بهتر است.
منبع:
استفتائات حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي(دامت برکاته)، ج1 .......................................................................................................................................................................................
واگذاري طلاق به زن
زوجين توافق مي نمايند كه اختيار طلاق مطلقاً با زوجه باشد; آيا چنين شرطي منافات با مقتضاي عقد دائم ندارد؟
پاسخ:
تنها در صورت شرط وكالت زن از طرف مرد اين كار صحيح است، نه شرط واگذاري طلاق به زن.
منبع:
استفتائات حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي(دامت برکاته)، ج1 .......................................................................................................................................................................................
حق تحصیل
آيا زن مي تواند در موقع اجراي عقد نكاح با شوهر شرط كند كه امر تدريس يا درس خواندن را همچنان ادامه دهد و در جلسات مختلف شركت كند؟
پاسخ:
مانعي ندارد.
منبع:
استفتائات حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي(دامت برکاته)، ج1
مطالب مشابه :
دعای تسخير قلب شخص مورد نظر
دعای تسخير قلب شخص مورد نظر يا احد يا فرد يا الارض لخلقه با مجرى الفلك فى البحر
دعا برای ازدواج بهتر
خواندن این دعای جمله مسأله ازدواج مفید است. با توکل به پسندیده در نظر
دعا برای ازدواج بهتر
مطالب دسته بندی شده هستند و برای پیدا کردن مطلب مورد نظر ازدواج مفید است. با فرد . 2
خواص اسم شریف القابض
کن.باذن الله دعا قبول شود.در قلب شخص مورد نظر دردی عمیق سن ازدواج با دعای ازدواج
پاسخ به سؤالات در رابطه با ازدواج جوانان...
پاسخ به سؤالات در رابطه با ازدواج با خانم مورد نظر او فرد ديگري را در نظر
دعای سریع الاجابه ازدواج
دعای سریع الاجابه ازدواج - نظر اسلام در خصوص برخی از اعمال . با سلام,
ازدواج اسان
به وجود آن ها در فرد مورد نظر پی ببرید یا در با دقت عمل کرد. ازدواج مسلمان باید
مشاوره قبل از ازدواج
لازم در مورد نظر برای ازدواج به نظر می ازدواج فرد درون گرا با فرد
دعا برای دیدن فرد مورد نظر در خواب
دعا برای دیدن فرد مورد نظر در دعای سحر. دعاهای الظاهر» به تعداد زیاد با رعایت طهارت و
قمر در عقرب چیست ، روزهای قمر در عقرب سال 93 دعای مهر و محبت ، دعای جلب نظر ، دعای دوست داشتن دعای م
پای راست فرد مورد نظر در دسترس با انجام دعای ذیل و پسرانی که با مشکل ازدواج
برچسب :
دعای ازدواج با فرد مورد نظر