فرم پیش دبستانی
-
تحلیل تحقیقات انجام شده پیرامون رنگ لباس مدارس و فضاهای آموزشی در داخل کشور
۱- بر اساس تحقیقاتی که در سال های ۷۷ و ۷۶ در مدارس دخترانه و پسرانه مقاطع تحصیلی دبستان، راهنمایی و دبیرستان در سه شهر همدان، قزوین( شهر اقبالیه) و کرج انجام گرفته است این نتیجه بدست آمده که رنگ آمیزی کلاس ها به رنگ هایی چون سبز، آبی، صورتی، زرد و سفید در پیشرفت تحصیلی، افزایش سازگاری، افزایش بازدهی در آزمون هوش کاهش استرس و افزایش برانگیختگی دانش آموزان تأثیر بسزایی دارد.
۲- در پژوهشی تحت عنوان« انتخاب رنگ مناسب برای فضای آموزشی» زیر نظر کارشناس مسئول تحقیقات اداره کل آموزش و پرورش استان قم در مدارس دخترانه و پسرانه دوره های تحصیلی دبستان، راهنمایی و دبیرستان در ۴ استان تهران، یزد، زنجان و کرمانشاه انجام گرفته بدین نتایج دست یافته اند که: عناصر فرهنگی- اجتماعی در برخی موارد ترجیح رنگ از دیدگاه دانش آموزان با توجّه به کنترل متغیرهای با جنسیت، شهری، روستایی و مقطع مؤثر است. و متغیر مقطوع تحصیلی و شهری یا روستایی بودن نیز با توجه به کنترول متغیر دیگر موثر میباشد. امّا جنسیت در ترجیح رنگ از دیدگاه دانش آموز( با توجه به کنترل متغیرهای دیگر) تأثیر ندارد علاوه بر این، رنگ در پیشرفت تحصیلی و افزایش بهره دهی در آزمون هوش کاملا مؤثر است و در زمینه های افزایش سازگاری، افزایش برانگیختگی و کاهش استرس تقریبا تأثیر دارد و رنگ مناسب فضای آموزشی در حالت ایده آل حدود هشت درصد در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان افزایش ایجاد می کند
۳- سید رسول حسینی در پژوهشی تحت عنوان« بررسی رنگ مناسب برای فضای آموزشی» در ناحیه ۲ قم( مقطع ابتدایی) انجام داده، بدین نتیجه دست یافته است که مطلوب ترین رنگ از نظر دانش آموزان دختر و پسر رنگ سبز و آبی می باشد.
در انجام پژوهشی با عنوان «بررسی میزان علاقه دانش آموزان به رنگ ها» بدین نتیجه دست یافتند که رنگ مورد علاقه اکثر دانش آموزان دختر و پسر از دسته رنگ های روشن و شاد می باشد.
بیشتر دختران و پسران در اولویت اوّل به رنگ های سبز و زرد علاقمند بودند و اینگونه بیشتر رنگ مورد علاقه دختران و پسران( در اولویت اوّل) چندان تفاوتی با هم نداشت.
درباره رنگ لباس( روپوش، شلوار، مقنعه) همان دانش آموزان دختر بیشترین رنگ انتخابی آنان رنگ تیرهسیاه بود که این انتخاب با رنگ مورد علاقه آن ها مطابقت نداشت اکثر آن ها به رنگ های روشن چون سبز و زرد علاقمند بودند، حال آن که برای لباس مدرسه خود رنگ سیاه را ترجیح می دادند.
به نظر می رسید که آن ها علاقه و میل درونی خود این رنگ و( رنگ سیاه) را برای لباس مدرسه خود برگزیدند چرا که در باب علّت انتخاب رنگ لباس مدرسه خود اعلام داشتند این رنگ بیش از هر رنگ دیگری حافظ متانت و سنگینی ما در محیط بیرون از منزل می باشد حال آن که ما خود شخصا به رنگ های روشن علاقمند هستیم روشن و بدیهی است« در انجام کارهایی که با اندیشه، فعالیت و خلاقیت همراه است بهترین روش بالا بردن بازدهی تطبیق رنگ محیط پیرامون با رنگ مورد علاقه افراد می باشد» از جهتی دیگر تحقیقات نشان داده است که رنگ های روشن سمبل جنبه های مثبت زندگی بوده و فعالیت عمومی را در انسان افزایش می دهد، در صورتی که رنگ های تیره و تاریکی چون؛ سیاه، قهوه ای و سرمه ای باعث کم شدن فعالیّت در افراد شده و حالات سکون، انفعال و غم و اندوه را به همراه دارند.
در چند سال اخیر تغییراتی در پوشش دانش آموزان روی داده به گونه ای که تهیه لباس فرم مدرسه به دغدغه ای برای خانواده ها تبدیل شده است.یکسان و یک دست کردن دانش آموزان از نظر پوشش علاوه بر داشتن محسنات، معایبی نیز دارد که تهیه و یا تغییر هر ساله لباس فرم مدارس برای خانواده ها مشکلات اقتصادی زیادی را ایجاد کرده است.مادر یک دانش آموز که برای تهیه فرم مدرسه فرزندش به فروشگاه مراجعه کرده است می گوید: ٣ سال است که فرم مدرسه دخترم تغییر می کند و برایمان سخت است که هر سال فرم جدید تهیه کنیم.وی می افزاید: سال اول دبیرستان فرم مدرسه دخترم قهوه ای بود اما با توجه به این که سایزهای ارائه شده در فرم مورد نظر، مناسب نبود، مجبور به خرید پارچه و دوخت فرم با هزینه ای ٢ برابر خرید فرم آماده شدم.وی اظهار می کند: در تهیه مقنعه مورد نظر مدرسه نیز با دشواری بسیار، مجبور به خرید ٣ مقنعه که رنگی شبیه رنگ مقنعه فرم داشت شدم، اما مسئولان مدرسه بارها درخصوص هم رنگ نبودن مقنعه با دیگر دانش آموزان تذکر دادند تا این که مجبور شدم برای تهیه مقنعه مورد نظر به یکی از شهرهای هم جوار رفتم.یکی دیگر از والدین بیان می کند: ٣ فرزند دارم که در ٣ مقطع مختلف تحصیل می کنند و دخترم که سال اول دبیرستان شده است باید فرم جدید تهیه کند، که این امر برای خانواده هایی مثل ما که چند محصل داریم، مشکل است.تهیه و خرید لوازم تحصیل و فرم مدرسه که هر سال با طرح جدیدی به بازار می آید، با توجه به وضعیت تورم هزینه زیادی را در بر می گیرد.
مادر دانش آموز دیگری می گوید: با درآمد کارگری ام، قادر به خرید مانتویی غیر از فرم برای فرزندانم نیستم لذا آن ها در بیرون از مدرسه هم مجبور به استفاده از فرم مدرسه هستند.
از آن جا که پارچه های استفاده شده برای دوخت فرم مدارس، از کیفیت و رنگ مطلوبی برخوردار نیست، لباس فرم دوام زیادی ندارد.
انتخاب رنگ فرم برخی مدارس مناسب نیست و دخترم به اجبار و نارضایتی از فرم مدرسه اش استفاده می کند.مادر دیگری اذعان می کند: سال های گذشته با شروع سال تحصیلی شاهد شادی و نشاط در دانش آموزان بودیم، اما اکنون با انتخاب فرم مدارس، برخی دانش آموزان به علت نوع رنگ، کیفیت پایین و نحوه دوخت از پوشیدن آن خودداری می کنند، به گونه ای که من برای نپوشیدن فرم مدرسه توسط دخترم چند بار به مدرسه فرا خوانده شدم.با توجه به این که دانش آموزان در پایان دوره ابتدایی و شروع دوره راهنمایی رشد بیشتری دارند باید در دوخت فرم ها این مسئله در نظر گرفته شود تا والدین مجبور به تهیه پارچه و یا تهیه فرم دیگری در طی سال تحصیلی نشوند.یکی از دانش آموزان می گوید: به علت پیدا نکردن سایز مورد نظر، سال گذشته مجبور شدم با لباسی که در آن راحت نبودم به مدرسه بروم به گونه ای که همواره منتظر پایان سال تحصیلی بودم.دوخت فرم مدارس طوری است که در فصل زمستان نمی شود پوشید. دانش آموز دیگری اظهار می کند: استفاده از پارچه های با کیفیت با رنگ های مناسب و دوخت خوب، دانش آموزان را برای تهیه فرم تشویق می کند.رنگ پارچه تأثیر زیادی در علاقه دانش آموزان به پوشیدن لباس فرم دارد لذا باید متناسب با هر مقطع تحصیلی و سنی، رنگ مناسب انتخاب شود.مدیر آموزش و پرورش شهرستان فاروج عنوان می کند: تغییر فرم، با تغییر یک مقطع تحصیلی به دیگر مقطع انجام می شود.محمد حسن دادگر می گوید: تصمیم گیری برای فرم با توافق مدیران مدارس و براساس رضایت مندی عمومی رنگ، طرح و دوخت آن مشخص می شود.وی با بیان این که انتخاب فرم برای آموزش و پرورش به منزله یک دست شدن دانش آموزان در پوشش، حفظ حرمت مدرسه و کامل بودن حجاب دانش آموزان است اظهار می کند: از سوی دیگر یک دست بودن لباس دانش آموزان در مدارس برای دانش آموزان و خانواده ها که در سطح طبقاتی متفاوت قرار دارند مفید است.به مدیران مدارس تأکید شده است که از اجبار کردن خانواده ها در تهیه فرم پرهیز شود و دانش آموزان با داشتن پوشش قابل قبول در فضای آموزش می توانند در مدرسه حاضر شوند.
روپوش از جنس ایرانی با کار موتیف ایرانی بسیار مناسب برای دانش آموزان می باشد می تواند تا کلاس پنجم ابتدائی آماده و اجرا شود.
زیبا سازی فضاهای آموزشی
اهداف
۱- ایجاد نشاط و شادابی در فضاهای آموزشی
۲- تامین بهداشت روانی دانش آموزان
۳- استفاده از رنگ آمیزی روشن و شاد در فضا ها و تجهیزات آموزشی
روند اجرای طرح
الف ) توزیع بروشورجدول استفاده از رنگ مناسب در مدارس ( تهیه شده توسط سازمان نوسازی وتجهیز مدارس کشور )
این بروشور در سال ۱۳۸۰ از سوی امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران به کلیه مدارس شهر تهران وسازمان های آموزش و پرورش استان های کشور همزمان با بروشور ” رنگ در فضا های آموزشی ” ارسال گردید .
ب ) طرح ” تاثیر زیباسازی فضای آموزشی در تعلیم و تربیت “
از دیدگاه پژوهشی ، فضاها و تجهیزات آموزشی در مدارس بمانند : حیاط مدرسه ، کلاس ها ، راهروها ، سرویس های بهداشتی ، دیوارها ، دفتر مدرسه ، باغچه ، گلدان ها ، نمازخانه ، و همچنین تجهیزات مدرسه مانند : میز ، صندلی ، تخته ، کتابخانه ، آزمایشگاه و عواملی چون نور ، صدا ، نظافت باید مورد توجه قرار گیرد .
طرح زیبا سازی مدارس در سال ۱۳۸۱ با هدف یادگیری بهتر در مدارس ( دوره های ابتدائی ، راهنمائی و متوسطه ) از سوی امور بانوان مدیریت آموزش و پرورش منطقه ۸ ارائه گردیدکه اطلاع رسانی موارد آن از طریق بخشنامه صورت گرفت و نیز در گردهمائی مدیران منطقه تشریح شد .
فعالیت های انجام شده در رابطه با طرح زیبا سازی مدارس
۱- برگزاری مسابقه نقاشی با عنوان زیبا سازی فضای مدارس برای کلیه دانش آموزان
۲- برگزاری همایش و نشستها ویژه مدیران و معاونین کلیه مدارس در خصوص استفاده از رنگ های روشن در کلاس ها – راهروها – حیاط و تجهیزات مدارس
۳- اجرای طرح زیبا سازی فضاهای آموزشی با طراحی و نقاشی های زیبا در حیاط کلاس و راهرو مدارس
۴- خلاصه گزارش طرح زیبا سازی فضاهای آموزشی به همراه تصاویری از مدارس مشمول طرح زیباسازی به کلیه مناطق ۱۹ گانه شهر تهران و استان ها ارسال گردید .
۵- برپائی نمایشگاه عکس و نقاشی دانش آموزان با موضوع ” زیبا سازی فضاهای آموزشی ”
فعالیت های دیگر در زمینه زیباسازی مدارس
۱- رنگ آمیزی محیط مدرسه و تجهیزات آموزشی به رنگ های شاد و روشن
۲- ایجاد فضای سبز (( گلکاری ، درخت کاری و … )) در حیاط مدارس
۳- نصب آکواریوم در راهروی مدارس
۴- احداث آب نما و حوضچه ماهی های رنگی در مدارس
۵- نصب آینه در راهروی مدارس
توجه به رنگ های مورد علاقه دانش آموزان و رنگ لباس مدرسه( روپوش، شلوار، مقنعه) می تواند نقش مهمّی در تغییر رفتار و یا بازدهی کار آموزش و پرورش داشته باشد.
پس حال که هر یک از رنگ ها حالات و ویژگی های خاصّی را در افراد ایجاد می کنند، می توان با توجّه بیشتر به رنگ های مورد علاق? دانش آموزان و کاربرد صحیح رنگ ها و ترکیب متناسب آن ها برای لباس مدرسه و یا… در مدارس، با ایجاد فضایی سالم و به دور از هیجانات منفی، گام های مثبت و مؤثری در جهت گسترش سطح کیفیت آموزش و پرورش خود برداریم.
این، طرح پیشنهادی است برای لباس مدارس که مسؤولان مربوطه رنگش را نپسندیدهاند، اما به هر حال فتح بابی است برای بهتر و زیباتر کردن لباس مدارس دختران. شاید طرحهای دیگر را، هم مسؤولان پسندیدند هم دانشآموزان
پیشنهادات به مسئولین و مدیران مدارس
۱- با توجّه به عدم تطابق رنگ مورد علاقه دانش آموزان دختر با ترجیح رنگ لباس مدرسه آن ها پژوهشگران می توانند به جستجوی علّت این امر بپردازند.
۲- جهت فزونی سلامت روان دانش آموزان و ارتقای کیفیت آموزش و پرورش به پژوهشگران و مسئولین و مدیران مدرسه پیشنهاد می شود که براساس مفاهیم خاص رنگ ها برای هر رشته تحصیلی از جمله علوم، ریاضی، ادبیات و… رنگی مطابق با مفاهیم همان مواد درسی انتخاب گردد.به عنوان مثال، چه رنگ هایی بیشتر و روشن تر می توانند مفاهیم مربوط به درس ریاضی را به دانش آموزان القا کنند؟ و این سؤال جای بحث و بررسی دارد.
۳- کشف رابطه رنگ مورد علاقه دانش آموزان پسر با رنگ انتخابی لباس مدرسه توسط آن ها
۴- زبان و مفاهیم خاص رنگ ها، نحو? تأثیر آن ها در رفتار دانش آموزان، قوانین صحیح کاربرد رنگ ها در مدارس، استفاده از لباس مدرسه هماهنگ و تأثیر آن در آموزش و پرورش دانش آموزان و … از جمله موضوعاتی است که قابل بحث و بررسی می باشد.
۵- توجّه به رنگ های مورد علاقه دانش آموزان در انتخاب رنگ لباس مدرسه آن ها( روپوش،شلوار ومقنعه ) از سوی مسئولین امر و مدیران مدارس.
۶- مسئولین و مدیران مدارس در انتخاب رنگ لباس مدرسه دانش آموزان نه تنها به علاقه خود دانش آموز بلکه به دیگر عواملی چون طبقه اجتماعی، سن، جنسیّت، فرهنگ جامعه و… نیز توجه داشته باشند.
۷- رنگ لباس دانش آموزان دختر دوره راهنمایی توسط مدیران مدرسه به گونه ای انتخاب شود که ضمن داشتن زیبایی و تنوع، با وقار، سنگین و عاری از خود نمایی باشد.
۸- برای رنگ لباس مدرسه دختران راهنمایی می توان به گونه ای از ترکیب دو یا چند رنگ( روشن و تیره) با نسبت صحیح، رنگی متناسب و خوشایند به وجود آورد که علاوه بر داشتن تنوع و زیبایی از ایجاد خود نمایی به دور باشد.
به راستی آیا زمان آن نرسیده که با مطالعه و تحقیق در زمینه رنگ های مورد علاقه دانش آموزان، زبان و مفاهیم رنگ ها،خصوصیات آن ها و نحو? تأثیر آن ها در پرورش و آموزش فراگیران، طرحی نو در نحو? کاربرد صحیح رنگ ها در محیط های آموزشی به کار اندازیم و اینگونه زمین? رشد و تعالی هر چه بیشتر آینده سازان مملکت خویش را هموار سازیم.
امروزه تعلیم و تربیت نوین ، فضای فیزیکی مدارس به عنوان یک عامل زنده و پویا در کیفیت فعالیتهای آموزش و پرورش دانش آموزان موثر است در زنگ ها به عنوان یکی از ابزارهای بسیار مهم جایگاه ویژه ای در فضای آموزشی مدارس دارند و شخصیت و جسم روان دانش آموزان را تحت و اشعاع قرار می دهند لذا نباید نسبت به نقش و اهمیت آن ها در فضاهای آموزشی بی تفاوت باشیم
مدیرکل دفتر آموزش و خلاقیت دوره پیش دبستانی و ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: انتخاب رنگ لباس مدرسه بر اساس قانون و مقررات آزاد است و هر دانش آموزی می تواند لباس مدرسه را به رنگ دلخواه خود انتخاب کند و در محیط آموزشگاه بپوشد. اما توصیه آموزش و پرورش انتخاب رنگهای شاد است.
علیرضا رحیمی در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: اما این انتخاب متفاوت می تواند باعث آزار و اذیت دانش آموز در محیط مدرسه شود و مثلا ممکن است دانش آموز با انتخاب این رنگ، خود را از دیگر دانش آموزان جدا ببیند.
وی تصریح کرد وقتی لباس دانش آموزان یک کلاس یا یک مدرسه، یک رنگ باشد، تفاوت های اقتصادی خانواده ها خیلی نمود پیدا نمی کند و به همین دلیل آثار منفی روانی در دانش آموز ایجاد نمی کند.
رحیمی گفت: بحث حذف رنگ لباس، می تواند به تفاوت های اقتصادی بویژه در دانش آموزان دوره ابتدایی دامن بزند و می تواند صدمات روحی و روانی زیادی به دانش آموزان بزند.
وی افزود: برخی از دانش آموزان که توانایی مالی کافی برای خرید یک لباس مرغوب را ندارند، در نتیجه با انتخاب کالای نامرغوب در برابر سایر دانش آموزان برخوردار که لباس های گران قیمت بر تن دارند، احساس حقارت می کنند که این می تواند آثار روانی منفی در آن ها پدید آورد.
وی تصریح کرد توصیه می کنیم که دانش آموزان دوره ابتدایی از لباس متحدالشکل استفاده کنند. زیرا از نظر اقتصادی هم برای خانواده ها مقرون به صرفه خواهد بود.
وی گفت: در انتخاب رنگ شاد برای لباس مدرسه نیز مشکلاتی وجود دارد که مثلا یک خانواده رنگ سرمه ای را شاد می داند. در حالی که خانواده دیگر چنین اعتقادی ندارد و چنانچه یک رنگ انتخاب شود، امکان دارد نظر همه دانش آموزان و خانواده ها را تامین نکند.
وی درعین حال گفت: آموزش وپرورش توصیه می کند که در انتخاب لباس و مانتو دانش آموزان دوره ابتدایی، رنگ های شاد انتخاب شود و از اولیای دانش آموزان و دست اندرکاران مدرسه هم می خواهد چنین کنند.
نمونه هایی از لباس های مدارس کشورهای مختلف
برگرفته از : http://zanaroozweb.blogfa.com/
- مانتو مدارس
مطالب مشابه :
لباس فرم مدرسه
دبیرستان نمونه مخاطبین و مدارس و همکاران و مدل لباس فرم مدرسه و گرفتن
لباسهای فرم مدارس
لباسهای فرم مدارس. شاید یکی از اولین چیزهایی که در مدارس مکزیک جلب نمونه سوال دبیرستان
فرم لباس مدارس هرمزگان 91-90
فرم لباس مدارس هرمزگان 91-90 + نوشته شده در دوشنبه ۲۷ تیر۱۳۹۰ساعت ۲: دبیرستان شهید کیوان
لباس فرم
سرپرستی مدارس جمهوری اسلامی ایران در قطر دبیرستان پسرانه شهید بهشتی ; لباس فرم .
تنپوشي که بر تن، زار ميگريد
تولیدیها، برای دوخت لباس فرم مدارس را جویا مي از مدیران دبیرستانهای دخترانه
فرم پیش دبستانی
تحلیل تحقیقات انجام شده پیرامون رنگ لباس مدارس لباس فرم مدارس دبیرستان فرم
برچسب :
لباس فرم مدارس دبیرستان