*مناطق دیدنی ایران - خوزستان*

اهواز مرکز استان خوزستان
در زمان ساسانی‌ها "خوجی‌ها" که یکی از طوایف اصیل ایرانی بودند و نام خوزستان هم از آن‌ها گرفته شده، در اطراف کارون به کشت نیشکر و تهیه شکر می‌پرداختند. شهر هرمز اردشیر در اواخر دوره ساسانی به "خوجستان وازار" یعنی بازار خوزی‌ها مشهور شد. پس از سقوط ساسانیان، هنگامی که این شهر به دست اعراب افتاد، خوزی و هوزی را به جمع مکسر درآوردند و آن را "اهواز" نامیدند. عکس: نمایی از پل کابلی اهواز در شب.

01.jpg

پل معلق:

04.jpg

پل سفید اهواز یا پل معلق در سال ۱۳۱۵ بر روی رودخانه کارون ساخته شد. این پل دارای دو قوس بتنی ۱۲ و ۲۰ متری است. مهندسی آلمانی به اتفاق همسر شروع به ساختن این پل کرد. برخی مشکلات ساخت پل را متوقف کرد. در همین زمان سازنده آلمانی پل نیز درگذشت، اما چندی بعد همسر وی ساخت پل را به پایان رساند.

کارون پرآب‌ترین رود ایران با سرچشمه گرفتن از کوههای بختیاری، با ورود به اهواز، شهر را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم نموده و جلوه زیبایی به شهر داده‌است.

سایر مناطق دیدنی اهواز عبارتند از:



آبادان:

1.jpg

آبادان، شهر نفتی ایران زمین با برخورداری از مناطق طبیعی و گردشگری، مناطق عملیاتی و محله‌های با قدمت شرکتی و شخصی، بازارهای ته لنجی و نخلستان‌های مقاوم، هر ساله در بهار طبیعت میزبان گردشگران و مسافران کشورمان است.

آبادان یا عبادان در جنوب غربی ایران و در استان خوزستان قرار دارد و بعد از اهواز مهم‌ترین شهر خوزستان به حساب می آید که از زمان جنگ جهانی دوم یکی از مهم‌ترین شهرهای خاورمیانه و ایران بوده ‌است. اگر گذارتان به آبادان افتاد کافی است گشتی در شهر بزنید تا معروف ترین جاذبه های این شهر را از نزدیک ببینید. از جاذبه های تاریخی تا آثار امروزی.

 سینما شیرین آبادان

می‌گویند عمر سینما در آبادان به اندازه عمر پالایشگاه نفت (۱۲۸۷) است. در این شهر پیش از ساخت سالن سینما، در سالن‌های متفرقه با قراردادن پروژکتر برای مردم فیلم پخش می‌شد. سینما شیرین آبادان که با قدمتی ۸۰ ساله یک از چندین سینماهای آبادان در قبل از انقلاب است در سال ۱۳۱۰ در دوره پهلوی اول با ظرفیت بیش از ۷۰۰ نفر توسط بخش خصوصی و یک تاجر هندی ساخته شد سینما شیرین تنها سینمای غیردولتی در آن زمان بود، این سینما در مرکز تجاری شهر آبادان در منطقه امیری خیابان شهید منتظری قرار دارد، پس از جنگ جهانی دوم، با افزودن دو طبقه دیگر به ساختمان، این سینما به بزرگترین سینمای ایران تبدیل شد، سینما شیرین آبادان در تاریخ ۱۷ خرداد سال ۸۵ به شماره ۱۵۶۲۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

20130928102424207_31.jpg

مسجد رنگونی‌ها

از نخستین گروه هایی که به آبادان آمدند کارکنان پالایشگاه رنگون پایتخت کشور برمه بودند. به همین لحاظ درصدد تاسیس عبادتگاه در زمین های شرکت نفت برآمدند و بالاخره با موافقت این شرکت، ساخت مسجد بدست کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان آغاز و در سال ۱۲۹۹خورشیدی بنای آن نهاده شد. با توجه به روایات مختلف، این مکان در ابتدا عبادتگاه سیک‌ها بوده و بعد از آن به کلی تخریب و بر روی آن مسجد رنگونی‌ها ساخته شده ‌است.

آبادان

موزه آبادان

موزه آبادان در سال ۱۳۲۸ با الهام از معماری سنتی ایران شناخته شده‌ است و دارای گنبدی به ارتفاع ۵/۲۲ متر است که متأثر از گنبد دانیال نبی در شوش است.

20130928102424222_41.jpg

 این موزه با مجموعه آثاری از دوره ما قبل تاریخ و آثاری از دوره های متأخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاه های هنرهای سنتی  گوشه هایی از تاریخ آبادان را به تصویر می کشد.

کلیسایی در همسایگی مسجد

کلیسای سورت گاراپت آبادان در سال ۱۳۱۹ ساخته شده است، این کلیسا در زمان جنگ آسیب دید اما توسط ستاد بازسازی مناطق جنگی مرمت شد. در حال حاضر به خاطر اندک بودن مسیحیان در آبادان مراسمی در این کلیسا برگزار نمی‌شود اما به خاطر مجاورت با مدرسه ادب آبادان، همچنان پابرجاست، کلیسای ارامنه گریگوری آبادان بزرگترین تالار اجتماعات ارامنه مقیم آبادان محسوب می‌شده است.

101263587.jpg

این کلیسا دیوار به دیوار مسجد بهبهانی‌ها قرار داشته و نماد فرهنگ و آزادی عقیده و هنر ادیان را به رخ جهانیان می‌کشاند.

مسجد سلیمان

پل نگین:
پل نگین در بخش اندیکا از شهرستان مسجد سلیمان واقع شده و سنگ ‏بزرگی است که توسط فرامرز اشکانی به دو نیم شده و آب شط شیمبار (شیرین بهار) از آن خارج می شود و به سوی سوسن سرخاب سرازیر می گردد. لاپارد سیاح انگلیسی از این پل دیدن کرده است.

دریاچه سد عباس پور:
این سد در سال 1355 ه ش در شمال شرقی مسجد سلیمان بر روی رود کارون پایان یافت. ارتفاع این سد 200 متر و طول تاج آن 380 متر است. گنجایش مخزن آب آن برای آبیاری 48000 هکتار از زمین های چلگه خوزستان پیش بینی شده است. بنابراین دریاچه بزرگی دارد که قابلیتهای جهانگیری آن قابل بهره برداری است.

بندر ماهشهر

شهر باستانی آسک:
آسک شهری قدیمی و متروکه است که در جنوب شرقی هندیجان و کیان کوه واقع شده است. آسک در حدود العالم چنین وصف شده است. "دهی است بزرگ و به برکوه نهاده و بر سر آن کوه آتشی است که دائم همی در فشد شب و روز و حرب از رقیان آنجا بوده است اندر قدیم".
مورخان درباره آثار آسک نوشته اند: ایوان بلندی داشته و آتشکده ها و دفینه های باستانی وگورهای قدیمی، تابوتها و حجاریهای کتیبه مانند در آسک وجود داشته است. کتیبه ها‏یی به خط پهلوی بردرغربی ایوان (معبد آتشکده) آسک در سنگ منقوش بوده است. درغرب آسک قلعه گنبدی شکلی است که قبلا برج دیده بانی آنجا بوده است.

رودخانه زهره:
رودخانه زهره در شهرستانهای بهبهان و بندر ماهشهر، ممسنی و گچسا ران در استان های خوزستان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد جاری است.
آدرس :از کوه کنه دوده سه واقع د وتنگ گوش موره در فاصله 14 کیلومتری شمال غربی اردکان سرچشمه می گیرد

بهبهان

پل دختر ارجان:در ناحیه ارجان بهبهان بر روی رودخانه تاب یک پل و یک سد ‏به جا مانده است که نوع کوچکتری از سد و پل عظیم شوشتر است. درکناره جنوبی آن آثاری از4 پایه و توده بزرگی از دیوار یک سد به چشم می خورد در کناره شمالی آن نیز آثاری از یک سد، تاسیسات آب و نیز چهار قنات سنگی وجود دارد. ‏این پل به احتمال زیاد در شمار سایر پل دخترهای ایران است که در اقصی نقاط ایران پراکنده اند.

خرمشهر


اروند رود:
   رودخانه اروند رود در شهرستان های خرمشهر و آبادان جاری است و یکی از رودخانه های مرزی ایران و عراق است. طول بخش مرزی رودخانه 84 ‏کیلومتر است. اروند رود که به آن شط العرب نیزگغته می شود، از تلاقی رودخانه های دجله و فرات در نقطه ای به نام قرنه، در110 کیلومتری شمال غربی آبادان تشکیل می یابد و رو به سوی جنوب شرقی ازکنار شهر بصره می گذرد و سپس به داخل عراق وارد می گردد و سپس شهرستانهای خرمشهر و آبادان را طی می کند و در 8 کیلومتری جنوب اروند کنار به خلیج فارس می ریزد. در شهر خرمشهر با شاخه غربی رود کارون مخلوط می شود.
شوش

کاخ شائور( کاخ اردشیر):                                                60d10023425d6ebe04eb7fb59fbafc06.jpg                    

بقایای این کاخ در کناره غربی رودخانه شائور و روبروی آرامگاه دانیال نبی (ع) واقع شده است. این کاخ دارای تالار و تأسیسات جانبی است. ستون های آن از جنس سنگ و دیوارهای آن از خشت ساخته شده بودند. این کاخ در زمان اردشیر دوم بنا گردیده و مدتی نیز بعنوان محل اسکان و مقر حکومتی بوده است آدرس :شوش - کناره غربی رودخانه شائور و روبروی آرامگاه دانیال نبی (ع)

هفت تپه:

                                                                             haft_tepe_ziqqurat_2.jpg
هفت تپه در فاصله 5 کیلومتری جنوب شرقی شوش واقع شده است. در تاریخ آمده است که بین شوش و چغازنبیل مکان مهم و مقدسی وجود داشت که احتمالا همان هفت تپه است. حاصل حفاری های هفت تپه، کشف معابد، مقابر، انواع سفال ها و کتیبه های سفالی و اشیای برنزی و بسیاری از مجسمه های سفالین است.

شوشتر

سازه های آبی شوشتر:

shoushtar.jpg
مسجد جامع بوشهر:
.jpg
دزفول

01.jpg02.jpg04.jpg

سایر مناطق دیدنی استان خوزستان به روایت تصویر:

1802_orig.jpg

10-KhuzestanWwW.KamYab.IR_.jpg


1.jpgآسیاب های آبی دزفول
آنچه امروز به عنوان آسیاب های آبی شناخته  می شود ، مجموعه ای از سازه های آبی است که در گذشته به عنوان بند و آسیاب استفاده می شده است. این مجموعه در ارتباط با جریان دایمی رود دز و همزمان با شکل گیری هسته ساسانی شهر در بستر رودخانه ساخته شده و در دوره های بعدی توسعه شهر، به فراخور نیاز ساکنین جدید شهر ، توسعه یافته اند. - See more at: http://www.memaran.ir/index.php/home/art-a-culture/2011-09-11-11-51-45/1-news/1238-dezful-tourism-points#sthash.dgUv0jHZ.dpuf


مطالب مشابه :


آزمون استخدامی پالایشگاه آبادان ابطال شد

آزمون استخدامی پالایشگاه آبادان ابطال شد. مدیر روابط عمومی پالایشگاه آبادان گفت: به دلیل




پالایشگاه نفت آبادان

پالایشگاه نفت آبادان دانلود سوالات آزمون دکتری سال 92 آگهی استخدام نهاد عمومی




اسامي مديران و كارمندان نمونه صنعت نفت در سال 89

عبدالرضا مهربان، مدير عامل شركت پالايش نفت آبادان استخدام در پالایشگاه نفت




*مناطق دیدنی ایران - خوزستان*

دانشجویان پزشکی کرمان ورودی 92 آبادان: آبادان کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان آغاز و




تاریخچه پیدایش و بالندگی دانشگاه صنعت نفت در ایران

• شاد باش نوروز 92. یک پنجم آنرا در پالایشگاه آبادان صرف مختلف صنعت نفت استخدام و به




مناطق نفت خیز جنوب در یک نگاه

آگهي هاي استخدام روز خوراک نفت خام پالایشگاه های آبادان، تهران و تبریز سال 92 دانلود




كاهش يك ريالي ارز رسمي بعد از پيروزي ‍‍ژنو/روزنامه جهان صنعت چهارشنبه 6/9/1392

شده توسط محتكران به بازار سرازير گردد وبه مرور و تا پايان سال 92 قيمت ها به سمت واقعي شدن




برچسب :