تصفیه فاضلاب
مراحل تصفیه فاضلاب
مرحله اول(تصفیه مقدماتی): وشامل است بر تصفیه ی فیزیکی از قبیل آشغال گیری، دانه گیری ، ته نشینی مواد معلق و بالاخره خشک کردن ودفع لجن.مرحله دوم (تصفیه ثانویه ): که شامل است بر تصفیه زیستی با استفاده از باکتریها ی گوناگون هوازی موجود در فاضلاب و تصفیه ی زیستی با استفاده باکتر های بی هوازی برای تصفیه فاضلاب و لجن. مرحله سوم (تصفیه پیشرفته و یا تصفیه نهایی ) : شامل است بر زلال سازی و کاربرد یک وچند روش از تصفیه ی تکمیلی زیر :
_ ادامه ی فرایند نیترات زدایی
_گذرانیدن فاضلاب از صافی های ماسه ای و یا micro filtration
_ activated carbon
روشهای که میتواند جهت تصفیه فاضلاب مد نظر قرار گیرد شامل موارد ذیل میباشد:
الف – برکههای تثبیت (WSP)
ب- لجن فعال هوادهی گسترده همراه با رشد چسبیده بصورت نرخ بالا(Highrate : Extended Aeration)
ج- راکتورهای تخلیه تناوبی(Intermittent Cycle Extended Aeration)
د–سیستم لجن فعال همراه با رشد چسبیده(IFAS)
و- لاگونهای هوادهی (Arated Lagoon )
هـ- سیستم لجن فعال متعاقب فیلتر چکنده (Trickliy filter- Actived Sludge )
استخرهای تثبیت فاضلاب
استخرهای تثبیت فاضلاب در ساده ترین شکل خود حوضچه های عریض و کم عمقی هستند که در آن فاضلاب خام به روشهای کاملاً طبیعی و در اثر واکنش جلبکها و باکتریها تصفیه می گردد. هزینههای ساختمانی، میزان سرمایهگذاری اولیه و تعمیرات مورد نیاز آنها پایین و بهره برداری و نگهداری از آنها بسیار آسان و کم هزینه است. در ضمن در این روش کاهش کلیفرمهای مدفوعی نسبت به سایر روشهای تصفیه فاضلاب بیشتر میباشد.
استخرهای تثبیت فاضلاب بدون شک در مناطق گرمسیری و جایی که زمین کافی در اختیار باشد یکی از مؤثرترین روشهای تصفیه فاضلاب است.
بایستی متذکر شد که استفاده از این استخرها منحصر به مناطق گرمسیر نمیباشد و در اکثر شرایط آب و هوایی حتی مناطق سردسیری مانند آلاسکا راندمان مناسبی داشته است. در تصفیه فاضلابهای صنعتی نیز استخرهای تثبیت فاضلاب کارآرایی چشمگیری از خود نشان داده است. در کشورهای صنعتی نیز علیرغم وجود تکنولوژی مدرن و پیشرفته امروزی سهم عمدهای به استخرهای تثبیت فاضلاب واگذار گردیده است. به طور مثال یک سوم از کل تصفیهخانههای فاضلاب شهری در آمریکا از نوع استخرهای تثبیت میباشند. به طور کلی بر اساس ماهیت واکنشهای بیولوژیکی درون آنها به سه دسته اساسی زیر تقسیم بندی میشوند:
1- استخرهای هوازی
2- استخرهای بیهوازی
3- استخرهای هوازی و بیهوازی (اختیاری)
یک استخر هوازی شامل باکتریها و جلبکهای در حال تعلیق بوده که در عمق آن نیز شرایط هوازی غالب باشد. در این برکه ها اکثر اکسیژن مورد نیاز میکروارگانیسم ها توسط عمل فتوسنتز جلبکها و مقداری هم توسط عمل هوادهی طبیعی که در استخر صورت میگیرد تأمین می شود. صرفنظر از وجود جلبکها در محیط بیولوژیکی موجود، استخرهای تثبیت هوازی شبیه یک سیستم لجن فعال میباشد اکسیژن تولید شده از جلبکها در طول عمل فتوسنتز توسط باکتریها هنگام تجزیه هوازی مواد آلی مصرف می گردد و در عوض مواد غذایی غیر آلی ( نظیر فسفر و ازت ) و دی اکسید کربن که در اثر این تجزیه آزاد می شوند توسط جلبکها مصرف می گردند. میکروارگانیسمهای دیگری نظیر روتیفرها و پروتوزوئرها نیز در این استخرها وجود دارند که وظیفه آنها بیشتر جلادهی پساب می باشد.
این استخرها در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرند که بار آلی فاضلاب بسیار بالا بوده و مواد جامد فرار فراوانی نیز در آن وجود داشته و فاضلاب کاملاً عاری از اکسیژن محلول باشد. در این استخرها شرایط بیهوازی در سراسر عمق به جز لایه رویی حاکم است. در اینجا اکسیژن آزاد مولکولی وجود ندارد و باکتریهای بیهوازی اکسیژن مورد نیاز خود را از تجزیه مواد آلی و غیر آلی فاضلاب به دست می آورند، بدین صورت که مواد آلی را به CO2,CH4 و سایر محصولات گازی شکل، اسیدهای آلی و بافتهای سلولی تبدیل میکنند.
مواد جامد در کف برکه، محلی که این مواد به صورت بیهوازی هضم میگردند تهنشین می شود، فاضلابی که مواد جامد آن تهنشین شده است، جهت تصفیه کاملتر به استخر اختیاری ( Facultative Ponds) هدایت می گردد.
تصفیه رضایتبخش در برکه های بیهوازی بستگی به رفتار متقابل باکتریهای مولد اسید و باکتریهای مولد گاز دارد. بنابراین لازم است که درجه حرارت برکه بیشتر از 15 درجه سانتیگراد و pH آن بیش از 6 باشد. تحت چنین شرایطی است که تولید و تجمع لجن به حداقل خود خواهد رسید. تخلیه لجن هنگامی خواهد بود یک دوم ظرفیت (حجم مفید) استخر از لجن پر شده باشد. این استخرها در قدیم به علت بوی شدید طرفدار چندانی نداشتهاند ولی در حال حاضر رابطه بین تولید بو و بار آلی با دلایل کافی و روشن به خوبی درک شده و بنابراین رفع این مشکل معمولاً با یک طراحی صحیح امکانپذیر می باشد.
استخرهای هوازی و بیهوازی (اختیاری)
در این استخرها تثبیت آلوده کننده ها به وسیله مجموعهای از باکتریهای هوازی، بیهوازی و اختیاری صورت می گیرد. یک استخر تثبیت اختیاری از 3 ناحیه تشکیل شده است.
مطالب مشابه :
نقد فیلم : دیده بان Watchmen
تئاتر پیشرفته( progressive theatre) - نقد فیلم : دیده بان Watchmen - تئاتر پیشرفته عرصه ای برای دراماتورژی
هفته ،دیده بان ، ایجنت ، مرزبان
پرواز همسفران - هفته ،دیده بان ، ایجنت ، مرزبان - لـــــژیــ ـ ـ ـ ـــون خــــ ـ ـ ــ ــانــم
شوک جدید پهپادی ایران به آمریکا/ «جانور قندهار» از طبقهبندی فوق محرمانه خارج شد
در هر صورت دیده بان پیشرفته آمریکایی ها باحسگرهایی که فقط ایران و سازنده آن یعنی آمریکا از
تصاویری از هشتمین روز آتش سوزی در تالاب گندمان!
دیدهبان طبیعت بختیاری - تصاویری از هشتمین روز آتش سوزی در تالاب گندمان! - تارنمایی برای
نا گفته های RQ 170، پهپاد دیده بان
هوافضا-انجام پروژه های دانشجویی هوافضایی - نا گفته های rq 170، پهپاد دیده بان - نگاهی دیگر به
لایحه حمایت از محیطبانان در مجلس
دیدهبان طبیعت در سالهای اخیر شاهد تجهیز شکارچیان به تجهیزات و ادوات پیشرفتهای هستیم
دیده بان . ایجنت . مرزبان
وبلژیون آقای سیامک طالبی - دیده بان . ایجنت . مرزبان - راهنمای درمان اعتیاد
تصفیه فاضلاب
دیده بان محیط زیست ایران و جهان مرحله سوم (تصفیه پیشرفته و یا تصفیه نهایی ) :
رزمایش مدافعان آسمان ولایت(توان بازدارندگی ایران)
دیده بان های بصری تحت فرماندهی به تمرین عملی آموزش ها، تجهیزات پیشرفته پدافندی
برچسب :
دیده بان پیشرفته