سفرنامه سلیمانیه (دومین بار )
سلیمانیه Kurdestan , Sulaymaniyah
سفر چهاردهم - خرداد 1392
برنامه سفر در تعطیلات خرداد امسال 17- 1392/3/13 دیدن مناطق دیدنی غرب کشور از جمله شهرهای مختلف استان زیبای کردستان و آذربایحان غربی در فصل بهار می باشد . بعد از دیدن شهرها و جاذبه های توریستی آنها در آذربایجان غربی و استانهای کردستان آخرین شهری که وارد شدیم شهر مریوان بوده است که گزارش ایرانگردی را می توانید در آدرس زیر مشاهده نمایید .
بعد از وارد شدن به شهر مریوان قصد رفتن به شهر سلیمانیه عراق یا اقلیم کردستان را داشتیم لذا به سوی دریاچه زریوار و از امتداد آن حدود 15 کیلومتر به سوی مرز زمینی ایران و عراق "گمرک باشماق "ادامه مسیر دادیم.
ورودی گمرگ باشماق در مریوان
قصد سفر با ماشین شخصی خودمان را داشتیم که متاسفانه سند ماشین دوستمان بنام دیگری بوده است و به علت همراه نداشتن وکالت نامه معتبر ، مجبور شدیم ماشین را در پارکینکی که خارج از گمرک با فاصله یک کیلومتری از آن قرار دارد با شبی 1500 تومان قرار دهیم و سپس راهی گمرک شدیم.
بعد از پرداخت خروجی در بانک ملی برای هر نفر 11000 تومان به گیت خروجی رفتیم و با زدن مهر خروج از مرز حارج شدیم. بعد از وارد شدن به خاک عراق " اقلیم کردستان " ابتدا به یک کیوسکی که در سمت راست"ضلع شمالی " ورودی مرز قرار داشت هدایت شدیم که بعد از چک پاسپورت و بازرسی بدنی و وسایل ما به سوی گیت ورودی در ضلع جنوبی شدیم.
وقتی که به گیت نزدیک می شدیم با انبوهی از جمعیت مواجه شدیم که بعد از آشنا شدن با بعضی از آنها متوجه شدیم که اینها اکثرا از جوانان کرد ایرانی هستند که برای کار به کردستان عراق رهسپارند از کارگر ساده ساختمانی تا بنا و کاشی کار و ..... و مهندسان رشته های مختلف در صف ورود به کردستان عراق بودند بدین صورت معلوم بود که آن طرف مرز بر عکس کشورما از رشد و رونق اقتصادی خوبی برخوردار است که این همه راهی آنجا هستند درآمد افراد در ان طرف مرز حداقل سه برابر ایران می باشد و مهندسانی که ثبت شرکت کرده و مشغول فعالیتند بسیار زیادتر می باشد .
با دیدن این همه هم وطن تاسف روزهایی را خوردیم که از کشورهای مختلف نیروهای متخصص و غیر متخصص وارد کشور می شدند ولی حالا ایرانی ها برای کار مجبور به مهاجرت به کشورهای دیگر می باشند.
" این مورد نشانگر وجود مشکل اساسی کشور ما یعنی وجود بیکاری زیاد نیروی کار و اوضاع بد اقتصادی می باشد " . بیش از سه ساعتی در صف ویزا بودیم که سرانجام نوبت ما رسید و ویزای توریستی که به مدت چهارده روزه می باشد بدون پرداخت هزینه گرفتیم .
در ضمن اکثر کارگران با همین ویزای توریستی 14 روزه می آمدند ولی بعضی از آنها با داشتن اجازه کار از طرف شرکت های ثبت شده در آنجا ویزای کار دو ماه یا شش ماه میگیرند . بعد از گرفتن ویزا به سمت گیت خروجی که حدودا 200 تا 300 متری فاصله دارد رفتیم که قبل از خارج شدن از آن یک بار دیگر پاسپورت ها و وسایل مان را چک کردند و از آنجا خارج شدیم و وارد خاک کردستان عراق شدیم .
در بیرون گمرک عراق تاکسی ها آماده انتقال مسافر از گمرک به اولین شهر عراق یعنی شهر پنجوین می باشند .
تذکر مهم :
ساعت کار اداری مرز از ساعت 8 صبح تا 10 شب می باشد .
ابتدا سه بطری اب معدنی کوچک به مبلغ 750 دینار خریدیم و با تاکسی با نفری 2000 دینار به ترمینال شهر پنجوین که حدودا 6 کیلومتر فاصله دارد رفتیم و قبل از رسیدن به شهر همگی در ایستگاه بازرسی پیاده شده بعد از چک پاسپورت و ثبت اسامی در دفتر و دیدن وسایل مسافرین ادامه مسیر دادیم.
( بازرسی ها علاوه بر موارد امنیتی برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به داخل کردستان عراق است به خاطر سخت گیری معتادی در آنجا نمی بینید دیگر اینکه جریمه حمل موادمخدر بسیار سختگیرانه است زندانی بین 10-15 ساله دارد که محاکمه معمولا بعد از 6 سال زندانی شدن انجام می شود.
در ترمینال شهر تاکسی های تویوتای کمری کرم رنگ و مینی بوس آماده انتقال مسافر به سلیمانیه هستند .
کرایه تاکسی نفری 8000 دینار یا همان 24000 تومان ناقابل ما و مینی بوس با نفری 4500 تومان می باشند.
با پرداخت 24000 دینار به همراه یک مسافر دیگر راهی سلیمانیه شدیم.
شهر پنجوین اولین شهر نزدیک به مرز می باشد که شهری کوچکی است و زیاد شهر تمیزی نیست.
این اولین سفر خارجی بعد از گرانی دلار بوده که پول ما چیزی شبیه به کاغذ باطله شده است یعنی حداقل با کاهش 1/3 قیمت .
بعد از خارج شدن از شهر در دومین ایستگاه بازرسی یک بار دیگر مراحل قبلی را انجام داده اند .
منطقه در ابتدا کلا کوهستانی است چیزی شبیه به کردستان ایران می باشد ولی سرسبزی آن بسیار کمتر می باشد هر چه به سمت سلیمانیه می رویم از حالت کوهستانی خارج و هوا گرمتر می شود .
در طی مسیر از شهرهای مختلفی عبور کردیم که اولی پنجوین ،شانه دری ،کانی مانگا و سید صادق بوده است که در ایست و بازرسی آن یک بار دیگر همگی پیاده شدیم و بعد از ثبت اسامی در دفتر و کامپیوتر ادامه مسیر دادیم.
لازم به ذکر است که برخورد نظامی ها بسیار مودبانه می باشد و در هر چهار ایست و بازرسی پاسپورت چک می شود و در دو تای آن اولی و آخری علاوه بر پاسپورت چمدانها هم چک می شوند.
در کل بعد از حدود یک و نیم ساعت به ورودی شهر سلیمانیه و همان روال قبلی بررسی پاسپورت و ثبت اسامی در دفتر راهمان را ادامه و به ترمینال شهر سلیمانیه رسیدیم "شرق سلیمانیه " در ورود به شهر در همه جا فعالیت ساختمانی قابل مشاهده است که نشانگر رشد اقتصادی خوب این بخش از کشور عراق می باشد .
چندین برج که در همه جای سلیمانیه دیده می شوند یکی که هتلی است شبیه به برج العرب دبی که 35 طبقه است و دارای امکانات زیاد و طبقه آخر آن یک رستوران دوار می باشد اسم این پروژه هم پروژه شهر قشنگ می باشد.
هتل برج مانند دیگری است که در عکس هم دیده می شود و بسیار بلند و در همه جای سلیمانیه دیده می شود .
با یک تاکسی به مبلغ 4000 دینار به میدان اصلی و قدیمی شهر میدان مولوی " مه و له وی " رفتیم .
خیابان مولوی اکثرا مغازه های فروش دوربین و موبایل و دیگر وسایل برقی است که در اطراف آن بازار سرپوشیده بسیار بزرگی قرار دارد .
ساعاتی در بازار اطراف گشتی زدیم و هتلهای آنجا را چک کردیم با توجه به تعطیلات ایران و مسافران زیاد اکثر هتل ها جا نداشتند یکی دو هتل که برای سه نفر جا بوده تقریبا شبی 100000 دینار بوده است که با این قیمت یا کمی بیشتر تصمیم گرفتیم که به منطقه خوب شهر برویم.
در مرکز شهر هتلها هزینه ها را به صورت دینار در یافت می کنند و در اطراف خیابان مولوی چندین هتل قرار دارد که هتل سه ستاره تقریبا نفری 20000 دینار می باشد .
در همین اطراف هم چندین مسافرخانه وجود دارد که اتاقها فقط دارای چند تخت می باشند که کرایه یک شب برای هر نفر تقریبا حدودا 4000 دینار می باشد .
بلاخره بعد از بازدید از چند هتل و مسافرخانه اطراف و مقایسه قیمت تصمیم گرفتیم که با توجه به تجربه سال قبل به منطقه سه ر چنار اقامت کنیم.
برای رفع خستگی و استراحت کوتاه در آبمیوه فروشی 3 لیوان آب هویچ به قیمت 4300 دینار خریدیم.
کسانی که هر دو قسمت عراق یعنی کرد نشین و عرب نشین را دیده باشند این دو منطقه بسیار با هم فرق دارند یکی امنیت بالا و دیگری تمیزی و رشد و توسعه سریع شهر و آزادی اجتماعی بیشتر و همچنین رفاه و درآمد بیشتر مردم کردستان که گویای این موضوع خانه و ساختمان ها و ماشین های لوکس آنها می باشند که در خیابانها در حال ترددند یعنی به نوعی همه ماشین ها لوکس می باشند و کسی آرزوی ماشین لوکس را ندارد در صورتی که در قسمت عرب نشین ماشین ها قدیمی و تاکسی اکثرا پراید ایران و شهرها کثیف و بیشتر مواقع همراه با گرد و غبار و قطعی چند ساعته برق می باشد.
میدان مولوی
اطراف میدان مولوی
مسجدی در منطقه سه رچنار
با تاکسی به مبلغ 5000 دینار به منطقه سه ر چنار واقع در قسمت غربی شهر یا به عبارتی قسمت اعیان نشین شهر رفتیم در خیابان اصلی آن هتل های زیادی وجود دارند که همگی به صورت دلار کار می کنند .
به هتلی که در سال قبل اقامت داشتیم مراجعه کردیم که جا نداشت و فیمت سه تخته در سوییت را قیمت 75 دلار می داد و به هتل های دیگری هم که سر می زدیم به جز یکی که دو ستاره بوده است هتل الحیات شبی 100 ذلار و هتل لاله زار که هتلی چهار ستاره می باشد و کارکنان آن اکثرا خارجی می باشند برای اتاق دو نفره شبی 256 دلار و سه نفره با تخت اضافی شبی 327 دلار بوده است که با توجه به امکاناتی که داشته است خیلی گران بوده است بعد از دیدن هتل لاله زار با توجه به قیمت بالای آن به تنها هتلی که خالی بود هتل الحیات را انتخاب کردیم که هتل از کیفیت خوبی برخوردار نبوده است دارای یک هال با یک اتاق سه تخته همراه با صبحانه که چندان تعریفی نداشت .
بعد از استقرار در آن و گرفتن دوش ساعاتی از شب را در این منطقه که بسیار پر جنب و جوش می باشد گذراندیم این منطقه دارای بلوار بزرگی است که در امتداد آن پر از هتل و رستوران های متعدد و کافه که معمولا با توجه به موقعیت مکانی فعالیت آنها معمولا از غروب تا پاسی از شب می باشد و همچنین تعدادی هم نایت کلاب و بار و همچنین فروشگاه فروش نوشابه های الکلی در این بلوار وجود دارد ولی طبق قانون اجاره مصرف در آنجا ندارند و همه این مورد را رعایت می کنند ظاهرا در بلندیهای کوهستان ازمر سلیمانیه آزاد می باشد در ضمن تا پاسی از شب افراد با ماشین های مدل بالا در داخل بلوار جولان می دهند .
از نظر حجاب خانم ها آزاد می باشند و اجباری ندارند.
دو تا دوستمان شام را در یکی از از این کبابی کنار خیابان صرف کردند که دو سیخ جوجه کباب و چهار سیخ کوبیده با نوشابه به مبلغ 13500 دیتار بوده است . و یک همبرگر با نوشابه در یک فست فود به مبلغ 4500 دینار خریدیم یعنی همه چیز تقریبا سه برابر ایران می باشند از هزینه هتل گرفته تا هزینه غذا ، کرایه تاکسی ، خرید لباس و ......... به جزئ میوه که تقریبا مانند قیمت فعلی ایران است .
قیمت بنزین هم قیمت جهانی است و روزانه فرق می کند که بنزین معمولی که به رنگ آب ژاول می باشد و از کیفیت پایینی برخوردار است حدورا 600 دینار در هر لیتر می باشد.
در کل کردهای اینجا مانند کردهای ایران انسانهای خونگرم و مهمان نوازی می باشند و اکثرا زمان جنگ ایران بوده اند و به خاطر همین آنهایی که در ایران بوده اند خاطره خوشی از کشورما دارند و بعضی هم زبان فارسی را به راحتی صحبت میکنند و دیگر اینکه ایرانی های زیادی معمولا کرد در اینجا زندگی و یا مشغول کار می باشند به خاطر همین برای شما مشکل زبانی نیست .
نمایی از شهر از بالای هتل
تابلویی زیبا در هتل
پارک واقع در ابتدای خیابان مولوی
صبح بعد از صرف صبحانه با یک تاکسی با کرایه 4000 دینار به ابتدای خیابان مولوی آمدیم ابتدا دقایقی را در پارکی که در قسمت شمالی آن قرار دارد گذراندیم پارکی بسیار زیبا با مجسمه های زیادی از بزرگان کرد که در جنب دانشگاه سلیمانیه قرار دارد.
چیزی که قابل ذکر است این است که پارک دیگری در ضلغ شرقی شهر "پارک آزادی " چند روزی است که افتتاح شده است و بزرگترین پارک خاورمیانه می باشد . قبلا پارک شهر بازی هم در قسمت غربی شهر در منطقه سه ر چنار احداث شده بود.
ابتدا یکی از دوستان در آرایشگاه اصلاح صورت انجام داداه است و هزینه آن را 4000 دینار پرداخت نمود.
تا نزدیکی های ظهر گشت کاملی در شهر زدیم و برای خرید وارد یک مجتمع خرید چند طبقه معروف به پاساژ چینی ها در همان اطراف خیابان مولوی شدیم که اتفاقا بعضی از فروشندگان آن مردان و زنان چینی می باشند که به زبان انگلیسی هم مسلطند .
بعد از دیدن بازار های سرپوشیده دیگر که واقعا بزرگ می باشند و همانند بازار تهران با دسته بندی اجناس در هر قسمت می باشد .
برای برگشت به ایران حدود ساعت 12 با یک تاکسی به ترمینال شرق سلیمانیه رفتیم که کرایه مینی بوس 4500 دینار برای هر نفر ولی کرایه تاکسی با 1000 دینار بیشر از زمان آمدن به مبلغ 9000 دینار می باشد که جمعا 27000 دینار پرداخت کردیم .
در برگشت به ایران در هیچکدام از ایست و بازرسی ها توقف نمی کنید لذا سریعتر می رسید.
خیابان سه رچنار از بالای هتل
خیابان سه ر چنار
نمایی از شهر سلیمانیه
هتل 35 طبقه سمبل شهر سلیمانیه
پایان
مطالب مشابه :
پوشيدن لباس كردي در دانشگاه سليمانيه ممنوع شد
خبرگزاری پاجو نیوز - پوشيدن لباس كردي در دانشگاه سليمانيه ممنوع شد - تحلیلی خبری اجتماعی
آگهی استخدام استاد دانشگاه در سلیمانیه عراق-مهلت:31اردیبهشت93
آگهی استخدام - آگهی استخدام استاد دانشگاه در سلیمانیه عراق-مهلت:31اردیبهشت93 -
سفر به سلیمانیه
از طرف دانشگاه سلیمانیه مینی بوسی برای انتقالمان از مرز به سلیمانیه فرستاده بودند.
سفرنامه سلیمانیه (دومین بار )
سفرنامه علی - سفرنامه سلیمانیه (دومین بار ) - آغاز سفر به دور
انجمن علمي شيمي محض دانشگاه آزاد دزفول
کار در اربیل - انجمن علمي شيمي محض دانشگاه آزاد دزفول - کار و کاریابی در کردستان عراق
گفتگو با پروفسور عباس ولی رئیس دانشگاه کردستان - هه ولیر :
وبلاگ لینک کردستان - گفتگو با پروفسور عباس ولی رئیس دانشگاه کردستان - هه ولیر : - خوشه ویستی
کاخ سلیمانیه کرج - سمیرا سعادت یکتا
کهن دژ 4 - کاخ سلیمانیه کرج - سمیرا سعادت یکتا - امور فرهنگی - مطالب نوشته شده توسط دانشجویان
كلار (كه لار)
دانشگاه کلار از پردیسهای دانشگاه سلیمانیه در رشته کشاورزی دانشجو
پیام تسلیت لرهای عراق به مناسبت درگذشت استاد سقایی
دکتر آرام محمد مینا – استاد دانشگاه سلیمانیه دکتر دیار صالح مجید – استاد دانشگاه کوفه
برچسب :
دانشگاه سلیمانیه