کارتینگ

کارتینگ یا مسابقه کارتینگ نوعی از ورزش موتوری با خودروهای چرخ‌باز است. این‌گونه خودروهای چهارچرخه کوچک و چرخ‌باز کارت نام دارند.

5_8606020393_L600.jpg

با ماشین‌های کارت معمولاً در مسیرهای کارت‌سواری که در مقیاسی کوچک نسبت به بزرگ‌راه‌های واقعی ساخته می‌شوند مسابقه داده می‌شود. کارتینگ معمولاً به عنوان قدم اول در مسیر رسیدن به ورزش‌های پرخرج‌تر خودروسواری به‌شمار می‌آید.

اگر مسیرگاه کارتینگ درون یک ساختمان باشد به این نوع کارتینگ کارتینگ سرپوشیده (Indoor Karting) گفته می‌شود.

نکاتی از تاریخچه و ویژگیهای ورزش کارتینگ


۱- تاریخچه
پیدایش و گسترش سریع کارتینگ در نیم قرن اخیر، موجب شده که امروزه این صنعت با تکیه بر ویژگیهایش بتواند خود را به عنوان یکی از وسایل ورزشی، آموزشی و تفریحی عمده مطرح نماید.
i27324_77123399b54d03fedb51231bb816aad89
کارتینگ نوعی اتومبیل بسیار کوچک و یک نفره می باشد که به نحوی طراحی شده که مرکز آن ثقل آن به زمین نزدیک و در حدود هفت سانتیمتری زمین قرار دارد. این خودرو بنحوی ساخته شده است که حالات دینامیکی خودروهای مسابقه ای را داشته و رانندگی با آن دارای جنبه های ورزشی، آموزشی و تفریحی است.
از نظر ورشی، کارتینگ سواری نیاز به قدرت بدنی بالایی دارد و جزء ورزشهای نسبتاً سنگین محسوب می شود. با این حال بزرگترین مشخصه کارتینگ سواری جنبه آموزشی آن بوده و به همین دلیل رانندگان کارتینگ به علت برخورداری از رفلکس سریع جزو بهترین راننده ها در جامعه محسوب می شوند و امروزه در بالاترین سطح مسابقات اتومبیلرانی جهان که مسابقات فرمول یک می باشد. قهرمانان بنام این رشته مانند شوماخر، سنا، پروست و غیره از کارتینگ سواری شروع نمودند.
KARTING که در بعضی از کشورها GO KART نامیده می شود در سال (۱۹۵۶) توسط آرت اینگلز (Art Ingels) که یکی از دست اندرکاران مسابقات اتومبیلرانی که به پدر کارتینگ معروف است، ساخته شده است و استفاده از آن به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت و خصوصاً در دهه نود به صورت چشمگیری مورد استقبال قرار گرفت و امروزه در دنیا طرفداران بسیاری دارد.
پرونده:Norman-nato-europe-angerville-2008.jpg

۲- ورزش کارتینگ
امروزه ورزش کارتینگ از جمله ورزشهای مفرح و پرهیجان بوده و بعنوان مادر ورزش اتومبیلرانی محسوب می گردد و برعکس تصور عموم که فکر می کنند این اتومبیل مخصوص بچه هاست، ولی اتومبیلرانان حرفه ای و قهرمان به نام، نیز از آن استفاده می کنند. اتومبیلهای کارت، مدلهای مختلفی
قوانین مسابقات کارتنیگ قهرمانی کشور- سال ۸۸
۱- لباس، کفش، دستکش و کاسکت باید همولوگ CIK باشد.
۲- در طول مسابقه هرگونه اعتراضی باید کتبی و تا یک ساعت پس از اتمام مسابقه باشد.
۳- اعتراض به نظر و تشخیص داوری به مقوله محرومیت و از دست دادن امتیازات قبلی می باشد.
۴- شرکت کنندگان فقط به شاسی و موتوری که تایم گیری کرده می توانند در جایگاه خود قرار گیرند و در صورت هرگونه نقص فنی که احتیاج به تعویض شاسی یا موتور گردد فقط به صلاحدید هیات فنی می توانند به ادامه مسابقه برگردند و کلیه شرکت کنندگان روز قبل از تایم گیری موظف به تحویل بنزین و روغن خود به هیات برگزاری می باشند.
۵- تمام شرکت کنندگان در حین مسابقه باید در racing line حرکت کرده و در مسیر صاف تنها یکبار حق تغییر مسیر دارند.
۶- در لگ پایانی در صورتی که شرکت کننده ای پرچم لپ را مشاهده کرد باید بلافاصله از مسیر خروجی قبلی تعیین شده خارج شود.
۷- تایم گیری در روز اعلام شده در دو نوبت ۱۰ دقیقه ای با فاصله ۲۰ دقیقه استراحت بین دو نوبت راس ساعت انجام می گیرد.
۸- برای زمان تایم گیری مسابقه شرکت کنندگان باید راس ساعت از پیش تعیین شده وارد مسیر مسابقه شوند.
۹- شرکت کنندگان فقط در زمان اعلام شده می توانند وارد مسیر شوند و در صورتی که در این زمان مسیر خارج شوند به هیچ عنوان اجازه ورود مجدد به مسیر نخواهند داشت (این بند فقط در ساعت تایم گیری اجرا می گردد).
۱۰- تایم گیری با دستگاه AIM نصب شده روی کارت انجام می گردد و شرکت کنندگان موظف به تهیه و نصب آن می باشند.
۱۱- مسابقه در ۳ لگ برگزار می گردد، (لگ اول ۱۰ دور- لگ دوم ۱۵ دور- لگ سوم (فینال) ۲۰ کیلومتر) که فقط به لگ سوم امتیاز تعلق می گیرد و در بین هر لگ ۲۰ دقیقه ای زمان برای سرویس کارت در نظر گرفته شده است.
۱۲- شرکت کنندگان باید راس ساعت های اعلام شده چه برای وزن کشی و تایم گیری مسابقه در محل تعیین شده حضور داشته باشند و عدم حضور در ساعتهای اعلام شده به مقوله انصراف از مسابقه می باشد.
۱۳- شرکت کنندگان مکلفند شماره مسابقه خود را در چهار طرف کارت (جلو، عقب و طرفین) نصب نموده باشند.
۱۴- اگر کارت شرکت کننده ای در حین مسابقه خاموش گردد فقط راننده کارت حق استارت مجدد را دارد هیچ فردی مجاز به کمک می باشند.
۱۵- تمامی شرکت کنندگان باید از موتور ۱۲۵ ROK و شاسی های همولوگ CIK استفاده نمایند.
۱۶- رانندگان در طول مسابقه باید از یک شاسی و موتور و لاستیک مشخصی استفاده نمایند.
۱۷- وزن راننده با کارت حداقل باید ۱۷۰ کیلوگرم باشد (در پایان مسابقه)
۱۸- استارت شروع مسابقه در حال حرکت می باشد.
۱۹- حداقل لگ فینال مسابقه ۲۰ کیلومتر می باشد.
۲۰- استارت مسابقه در ۲ خط انجام می گردد.
۲۱- لوازمات داخل کاربراتور طق قانون قابل استفاده می باشد (لین یا ریچ)
۲۲- حداقل اسکوئیش یک می باشد و حداقل وزن کلاج کامل یک کیلوگرم می باشد.
۲۳- شرکت کنندگان فقط باید از لاستیکهایی استفاده نمایند که مورد تایید فنی باشد.
۲۴- در پایان مسابقه به نفر اول ۲۵ امتیاز / دوم ۲۰/ سوم ۱۶/ چهارم ۱۳/ پنجم ۱۲/ ششم ۱۰/ هفتم ۹/ هشتم۸/ دهم ۶/ یازدهم ۵/ دوازدهم ۴/ سیزدهم ۳/ چهاردهم ۲/ پانزدهم ۱ امتیاز تعلق می گیرد.
۳-۱- %۷۰ جمعیت کشور زیر ۳۰ سال است که نشان دهنده مشتریان بالقوه این رشته یا به عبارت دیگر حجم بازار بالقوه را نشان می دهد.
۳-۲- با توجه به کمبود امکانات و مراکز تفریحی و ورزشی و جوان بودن کشور از لحاظ سنی، راه اندازی این کلوپها می تواند بخشی از اوقات فراغت جوانان را پر کند.
۳-۳ چون این ورزش می تواند از رده سنی شش سال به بالا انجام گیرد، علاوه بر جوانان، سایر رده های سنی را نیز می تواند پوشش دهد و از این جهت یکی از ورزشهای استثنائی محسوب می گردد و سرعت یکی از موارد مورد علاقه افراد می باشد که ورزش کارتینگ این جنبه را به خوبی دارا می باشد.
۳-۴- ایجاد و تخلیه هیجان در جوانان امر با اهمیتی تلقی است که این ورزش می تواند در این مورد نیز کمک نماید و کارتینگ در بین جوانان یک ورزش و تفریح جا افتاده و مورد استفاده وسیع در سطح بین المللی است.
۳-۵- ورزش کارتینگ تداعی کنده و نماد شروع یک صنعت، بنام خودرو سازی است که امروزه از ملزومات زندگی می باشد.
۳-۶- در کشور ما به آموزش رانندگی و در کل فرهنگ رانندگی توجه خاصی نگردیده است ولی با راه اندازی این مراکز در جهت توسعه آموزش و فرهنگ رانندگی و قوائد و علائم آن می توان قدمهای مثبتی برداشت.
۳-۷- مسابقات کارتینگ را هم می توان به صورت انفرادی و هم به صورت تیمی انجام داد و از این جهت نیز دارای ویژگی مثبت است.
m-22-9794.jpg
۳-۸- بدلیل فرهنگ و ارزشهای حاکم بر جامعه، آقایان و خانمها همزمان نمی توانند با یکدیگر مسابقه برگزار کنند ولی کارتینگ شاید تنها ورزشی باشد که به دلیل رعایت حجاب کامل برای خانمها در حین ورزش با فرهنگ ما همخوانی دارد و بدین جهت برگزاری، تمرین و تفریح همزمان و مختلط آقایان و خانمها از لحاظ شرعی مشکلی ندارد که از این جهت نیز می تواند مورد استقبال جامعه قرار بگیرد.
۳-۹ همانطور که می دانیم مسابقات فرمول (۱) گسترده ترین و عمیق ترین صحنه رقابت بین صنایع خودروسازی است و با توجه به اینکه پیشتاز و مادر مسابقات کارتینگ سواری است، از این بعد نیز حائز اهمیت است.
۳-۱۰- می توان گفت کارتینگ سواری، یکی از کم هزینه ترین و ایمن ترین ورزشهاست.
۳-۱۲- بخشی از فضاهای ایجاد شده در هر کلوپ می تواند صرف تبلیغات جهت امور فرهنگی و اخلاقی و مذهبی باشد.
با توجه به توضیحات فوق، ایجاد باشگاه کارتینگ در شهرهای اصلی و پرجمعیت و سپس توسعه آن در سراسر کشور، قدمهای مثبتی در اهداف جمهوری اسلامی ایران در گسترش و پیشبرد جامعه به سمت و سوی ورزش و ترویج امور فرهنگی باشد.

پيست كارتينگ

karting_099m.jpg

پيست كارتينگ فرمولاي باشگاه كارتينگ آزادي در ماههاي سال 81 در پاركينگ شماره 14 مجموعه آزادي تهران در زميني به مساحت 30000 متر مربع احداث شد.
اين مجموعه بزرگ و منحصر بفرد خاورميانه با حمايت يكي از بزرگترين سازندگان كارتينگ در جهان ساخته شده است .
اين پيست در طول هفته ميزبان رانندگان علاقه مندي است كه با خودروهاي اجاره اي يا شخصي خود به تمرين مي پردازند . باشگاه كارتينگ آزادي از بدو تاسيس در پي اين بوده تا مرز آماتوري اين فرمول را در هم شكسسته و براي اينكه بتواند به آرزوي جامه عمل بپوشاند ، امكانات وسيعي را براي راه اندازي مدرسه كارتينگ و دوره هاي مختلف آموزشي با مدارك رسمي تدارك ديده است .
باشگاه كارتينگ آزادي امكانات خاصي را نيز در اين پيست و اطراف آن طراحي نموده است كه عبارتند از :
* سيستم زمان سنجي
* بخش فرهنگي باشگاه كارتينگ آزادي
* ساختمان اداري باشگاه
* بخشهاي رفاهي باشگاه نيز به هدف ايجاد فضاي مفرح و جذاب براي علاقمندان در ساختمان اداري باشگاه طراحي شده كه شامل مجموعه رستوران و كافي شاپ است كه در ميان آن سالن بيليارد و بازيهاي كامپيوتري و زمينهاي بازي مخصوص بچه ها نيز ايجاد شده است.
* بخش فني باشگاه كارتينگ آزادي : از امكانات خاص و انحصاري بهره ميبرد . در اين بخش سه قسمت براي تعمير و نگهداري ، نمايش و پاركينگ كارتهاي شخصي طراحي شده كه به ترتيب در بخش غربي ، شمالي و كنار پاركينگ غربي پيست ايجاد شده است .
* اتاق كنترل پيست
* پيست كودكان : جهت استفاده كودكان بين 4 تا 9 ساله با بچه كارتهاي و برگزاري مسابقات آن در ضلع شمال غربي مجموعه ايجاد گرديده است .


مطالب مشابه :


خودروهای کارتینگ

مهندسی - خودروهای کارتینگ چرخ ها، شاسی و موتور را می توان اصلی ترین بخش های یک کارت دانست.




کارتینگ

کارتینگ یا مسابقه کارتینگ نوعی از ورزش موتوری با خودروهای چرخ‌باز است. این‌گونه خودروهای




کارتینگ

عکس ورزشی - کارتینگ - عکس ورزشی- فوتبال , موتورسواری و موتورسیکلت , کشتی کج , ورزشکاران , ورزش




آشنایی با کارتینگ

رالی | ورزش موتور سواری و اتومبیلرانی - آشنایی با کارتینگ ماشین های شاسی بلند (suv)




قوانين مسابقات کارتینگ

رالی | ورزش موتور سواری و اتومبیلرانی - قوانين مسابقات کارتینگ ماشین های شاسی بلند (suv)




آشنایی با ورزش کارتینگ ( KARTING ) ...

عقـل سـالم در بـدن سـالم اسـت - آشنایی با ورزش کارتینگ ( karting ) - ز نیرو بود مرد را راستی




مشخصات پيست سرعت مسابقات كارتينگ

ماشین های شاسی بلند (suv) وبلاگ اتومبیلرانی تصویر فوق نقشه پیست کارتینگ را نمایش میدهد.




برچسب :