بتن پیش تنیده
طراحی و اجرای مخازن، سيلوها و پوسته هاTanks, Silos and Shells) ): استفاده از بتن پيش تنيده در اين سازه ها با تاندونهای حلقوی افقی و عمودی باعث كاهش قابل ملاحظه هزينه های ساخت، زمان اجرا، مصرف فولاد و بتن، كارايی بيشتر سازه، حذف ترك ها و آب بندی در مخازن مي شود.
صفحات انتقال بار (Transfer Plates ): لازم است از فضای باز در يك طبقه استفاده شود و يا بدليلی صفحه انتقال بار جانبی در راستای قائم جابجا گردد، لذا لازم است بار ثقلی و يا جانبی اعضای باربر طبقات بالاتر از طريق يك سازه ويژه (صفحات انتقال بار) به اعضای قائم باربر كه در فواصل دوری نسبت به هم قرار دارند منتقل شوند.
فونداسيون های پس كشيده و دالهای روی زمين PT Foundation and Slab- on- Ground) ): بتن پيش تنيده در فونداسيون ها باعث صرفه جويی قابل ملاحظه ای در ابعاد پی و مصرف فولاد مي شود. دالهای روی خاك در كف انبارها وسالن های بزرگ باعث حذف درزهای بتن، عملكرد مناسب تر دال و در نتيجه كاهش ضخامت قسمت بتن ريزی ومصرف آرماتور گرديده و به اين ترتيب كف بدون ترك را ايجاد می نمايد.
مهار خاك (Ground - Anchors ): نگهداری ديواره های خاكی و پايدار سازی آنها بخصوص در گودبرداری ها نياز به روشهای ارزان و ايمن دارد كه بهره گيری از روش پيش تنيدگی پاسخ مناسبی به اين نيازها می باشد.
كاربردهای ويژه (Special Functions ): علاوه بر زمينه های فوق، امروزه از مزايای پس كشيدگی در مقاوم سازی سازه های موجود (بخصوص درمناطق زلزله خيز)، در بالابردن سازه های سنگين (Heavy - Lifting ) و سازه های ويژه نظير اسكله هاو ... استفاده های زيادی مي شود.
مراحل طراحی دال های پيش تنيده:
- تعيين ضخامت دال نسبت به طول دهانه ها 2- تعيين بارگذاری براساس كاربری دال ها در سازه 3- مدل سازی دالها با استفاده از نرم افزارهایADAPT وRAM - بررسی تنش های كششی در دياگرام تنش دالها و حذف آنها توسط تاندون های پيش تنيده در وسط دهانه ها 5- تحليل و طراحی دالها و نحوه تاندون گذاری و آرماتورگذاری
روش هاي تحليل در نرم افزارADAPT وRAM مدل سازی سيستم دال سه بعدی بعنوان مجموعه ای از قالبهای دو بعدی كه معمولاً در نرم افزارADAPT انجام می گيرد.
- روش المان محدود: در اين روش دال سه بعدی درگير با المان های سازه ای به تعدادی المان كوچكتر تقسيم می شود كه بدين ترتيب طراح می تواند هرنوع دال با هر فيزيك خاص را طراحی نمايد. معمولاً در اين روش نيازی به داشتن آكس بندی منظم نخواهد بود.
برگرفته از سایت http://www.ccliran.com/
--------- ----------
مزايای معماری
استفاده از سيستم بتن پيش تنيده در اجرای ساختمان ها باعث سهولت در طراحی پلان و نما، ايجاد فضای مناسب جهت پاركينگ ها، شرايط مناسب پارتيشن بندی فضا، قابليت بيشتر عبور لوله ها و ادوات تاسيساتی، امكان تغييرات آينده در طرح معماری مي شود و بطور كلی باعث انعطاف در طراحی معماری مي گردد. - امكان ايجاد دهانه های بلندتر و تعداد ستون كمتر - حذف آويز تيرها و امكان استفاده از سقفی كاملاً مسطح - امكان ايجاد كنسول هاي بلندتر - امكان ايجاد بازشوهای بزرگتر در سقف - كاهش ارتفاع طبقات و كل ساختمان - قابليت استفاده در پلان های نامنظم و منحنی
مزايای سازه ای
بدليل استفاده از كابل های با مقاومت بالای پيش تنيدگی واعمال نيروی فشاری به بتن قبل از اعمال بارها به سازه مزيت های ذيل را در سازهای يش تنيده خواهيم داشت: - باربریبيشتر عضو با هندسه مشابه نسبت به بتن مسلح معمولی - كنترل تغيير شكل - كاهش ارتعاش ناشی از بارهای ضربه ای و ديناميكی - كاهش ضخامت دال ها يا تيرهاي بتنی - كاهش وزن مرده ساختمان و مصالح مصرفی - كنترل ترك - دوام بسيار بالا - كاهش نيروی زلزله و مقاومت بيشتر در برابر زلزله
مزايای اقتصادی
سازه های بتنی پيش تنيده بدليل مزايای زير بسيار ارزانتر هستند: - كاهش قابل ملاحظه در آرماتور و بتن مصرفی - كاهش ارتفاع طبقات و كل ساختمان - كم شدن هزينه های سفت كاری و نازك كاری، نما و تاسيسات - امكان ايجاد طبقات بيشتر در ارتفاع مجاز و لفاف هرم طراحی - صرفه جويی قابل ملاحظه در زمان ساخت - افزايش طول عمر ساختمان و هزينه های زمان بهره برداری
برگرفته از سایت http://www.ccliran.com/
---------------------------------------------------------------------------------------------
خلاصه ای از شیوه پیش تنیده پس کشیدگی در دال های بتنی:
کابل هاStrand را بصورت پیش تنیده در کارخانه ساخته و به محل پروژه حمل میکنند و در محل بنابر طراحی صورت گرفته برای دال توسط نرم افزار مخصوص کابل های پیش تنیدهADAPT تعدادی از کابل ها را باهم دررون غلافی از روکشی آلمینیومی قرار میدهد و باز هم بنا به طراحی نرم افزار ،غلاف ها را در فواصلی مشخص شده روی سقف قرار میدهند.
یک سمت غلاف باز و سمت دیگر آن به قالبی چوبی مخصوص بسته شده وقبل از بتن ریزی سقف در انتهای غلاف شیلنگی تعبیه میشود که پس از بتن ریزی سقف از طریق آن به درون غلاف گروت تزریق شود که این کار باعث جلوگیری از خوردگی و زنگ دگی کابل های فولادی پیش تنیده در غلاف خواهد شد .
قبل از بتن ریزی سقف بوسیله Spacerهایی در زیر غلاف های شکل تغییرشکل یافته را به غلاف ها میدهد و پس از بتن ریزی سقف، غلاف در اثر نیروهی کششی بتن ریخته شده تحت پس کشیدگی قرا میگیرد. و در اثر نیروهای وارده صاف گردیده و به حالت اولبه برمیگردند و مقاومت کششی بتن سقف را تامین مینماید.
عمل پیش تنیدگی باعث ایجاد یک سیستم تنش خود متعادل میشود .مزیت های استفاده از ییش تنیدگی:
- اسفاده از آن برای دهانه های بزرگ و تامین مقاومت کششی بتن سقف.
- سازه های پارکینگ چون در معرض شرایط محیطی بسار خورنده قرار دارند ،استفاده از بتن با کیفیت بالا که جهت کنترل ترک خوردگی پیش تنیده شده است ،در آنها قابل توجیه میباشد.
- همچنین چنانچه دال های بتن آرمه بصورت پس کشیده اجرا شوند ضخامت مورد نیاز آنها کمتر خواهد شد و در نتیجه ارتفاع کل ساختمان کاهش مییابد.
Strand از یک سیم مرکزی و 6 سیمی که بطور مارپیچ آنرا دربرگرفته اند تشکیل شده که ضخامت سیم وسط میتواند تا 3%از ضخامت سیم های دربرگیرنده آن بزرگتر باشد.
معرفی پیش تنیدگی:
پیش تنیدگی عبارت است از اعمال تنش فشاری دائمی قبل از اعمال بارهای بهره برداری به منظور کاهش و یا از بین بردن تنشهای کششی. تنش فشاری دائمی با قرار دادن کابل فولادی در قطعه بتنی، کشیدن و مهار کردن آن در دو طرف عضو به مقطع بتنی اعمال میشود.
در طول اعضای خمشی هم تار تحتانی در کشش قرار میگیرد (وسط دهانه) و هم تار فوقانی (روی تکیه گاه). در مقاطع پیش تنیده با جابجا کردن موقعیت کابل، مقدار و توزیع تنش فشاری قابل کنترل است.
روش های پیش تنیدگی:
اعمال نیروهای پیش تنیدگی به دو روش پیش کشیده و پس کشیده صورت میگیرد.بدین معنی که عملیات کشش کابل ها می تواند پیش از بتن ریزی یا پس از بتن ریزی انجام شود.
در روش پیش کشیده ابتدا کابل ها روی بسترهای پیش ساخته در حد فاصل دو انتها کشیده میشوند.بعد از بتن ریزی و کسب مقاومت لازم،با بریدن کابل ها نیروی کششی موجود به صورت فشاری به بتن منتقل میگردد.این روش در کارگاه ها یا کارخانه های تولید قطعات بتنی مورد استفاده قرار گرفته و معمولا محصولات تولید شده بصورت پیش ساخته می باشد.
در روش پس کشیده کابل ها (که داخل غلاف های محافظی هستند) در قطعه موردنظر قرار می گیرند.سپس عملیات بتن ریزی انجام شده و پس از اینکه بتن به مقاومت فشاری مورد نیاز رسید،کابل ها کشیده و مهار می شوند. این روش هم در ساخت قطعات پیش ساخته و هم برای اجرای در محل مورد استفاده قرار میگیرد.
پس کشیدگی به دو صورت چسبیده و یا نچسبیده قابل اجرا است.
بتن پیش تنیده = Prestressed Concrete
1- پیش کشیده = Pre Tensioning
2- پس کشیده = Post Tensioning
پس کشیده = Post Tensioning
1- چسبیده = Bonded
2- نچسبیده = Un bonded
مقایسه سیستم های نچسبیده و چسبیده:
سیستم نچسبیده:
امکان خروج از مرکزیت بیشتر برای کابل ها.
افت کمتر در نیروی پیش تنیدگی.
عدم نیاز به تزرق گروت.
سرعت اجرای بالاتر.
هزینه کمتر.
میانگین مصرف کابل : 3.75 کیلوگرم در هر متر مربع سقف.
میانگین مصرف آرماتور: 6 کیلوگرم در هر متر مربع سقف.
سیستم چسبیده:
مقاومت بیشتر مقطع در حالت حدی نهایی.
مستقل بودن نیروی پیش تنیدگی از مهار انتهایی بعد از تزریق گروت.
میانگین مصرف کابل: 4.50 کیلوگرم در هر متر مربع سقف.
قطعات و تجهیزات مورد استفاده در دال های پس کشیده با روش نچسبیده:
کابل - مهار انهایی - جک و پمپ
کابل:
کابل از اهمیت ویژه ای در دال های پیش تنیده برخوردار است. مقاومت کششی بالا،مقاومت در برابر افت و وادادگی ، انعطاف پذیری و ... از مهمترین مشخصات این مصالح می باشند.
کابل بر خلاف میلگرد معمولی نقطه تسلیم مشخصی ندارد و معمولا تنش نظیر کرنش 0.70 تا 1.0 درصد به عنوان تنش جاری شدن فرض میشود.
مهار انتهایی:
در روش نچسبیده هر کابل به یک مهار انتهایی متصل میشود و مهار انتهایی محل انتقال نیروی فشاری از کابل به بتن میباشد.
این قطعه شامل قسمت های زیر است:
-Anchor Plate Casting
- Wedge
- Anchor Cap
- Pocket Former
جک و پمپ:
برای اعمال نیروی پیش تنیدگی به کابل از جک هیدرولیک استفاده میشود. پمپ هیدرولیک نیروی موردنیاز را برای کشش فراهم کرده و عملیات کشش توسط جک انجام میشود.
کالیبراسیون جک و پمپ در کشش کابل ها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مراحل اجرای دال های پس کشیده با روش نچسبیده:
1- قالب بندی.
2- آرماتور بندی.
3- نصب کابل ها ومهارهای انتهایی.
4-نصب Chair ها و تامین پروفیل کابل ها.
5- بتن ریزی.
6- عملیات کشش.
مراحل اجرای دال های پس کشیده با روش نچسبیده:
1- قالب بندی:
در این سیستم قالب بندی سقف مشابه دال بتنی معمولی (بتن آرمه) است. به منظور سهولت در نصب مهارهای انتهایی برای قالب های کنار دال از مصالح مناسب مانند چوب استفاده میشود.
2- آرماتوربندی:
آرماتورهای مورد نیاز شامل کلاف های کناری،آرماتورهای تقویتی روی ستون ها و دیوارها،
آرماتورهای مربوط به به برش پانچ، آرماتورهای اطراف بازشوها و ... در این مرحله روی سقف نصب میشوند.
حجم آرماتوربندی در این روش در مقایسه با دال بتن آرمه بسیار کمتر است و عملا آرماتوربندی بصورت شبکه فوقانی و تحتانی وجود ندارد.
3- نصب کابل ها و مهارهای انتهایی:
با توجه به نقشه های اجرایی ، کابل ها روی قالب قرار میگیرند و مهارهای انتهایی به لبه قالب متصل میشوند.معمولا کابلها در دو جهت عمود بر هم روی سقف ها قرار میگیرند.
تعداد و فاصله کابل ها تابع طول دهانه و بار روی دال میباشد. در حالت معمول در یک جهت کابل ها بصورت متمرکز روی نوارهای ستونی قرار میگیرند (Banded Tendons) و در جهت دیگر با فاصله های یکنواخت حدود 1.50 متری توزیع میگردند.(Distributed Tendons)
نویسنده: sarastar, تاریخ: چهارشنبه 12 فروردین 1388 - 20:12 عنوان:
4-نصب Chair ها و تامین پروفیل کابل ها:
برای استفاده بهینه از نیروی پیش تنیدگی، موقعیت کابل نسبت به تار خنثی در طول دال تغییر میکند. معمولا روی نقاط تکیه گاهی کابل ها به تار فوقانی، و در وسط دهانه به تار تحتانی نزدیک میشوند. به این انحنا اصطلاحا پروفیل (Profile) می گویند. جهت تامین پروفیل مناسب Chair هایی در اندازه های متفاوت با فاصله های مشخص قرار داده شده و کابل روی آنها قرار میگیرد.
5- بتن ریزی:
بعد از بستن آرماتورها و قرارگیری کابلها روی سقف، بتن ریزی انجام میشود.
در این مرحله باید در مورد ویبره زدن اطراف مهارهای انتهایی دقت کافی به خرج داد.
6- عملیات کشش:
بعد از اینکه بتن به مقاومت فشاری موردنیاز رسید میتوان عملیات کشش کابل ها را اغاز نمود. هر کابل از یک طرف یا از هر دو طرف (در صورت نیاز)کشیده میشود. میزان افزایش طول هر کابل با توجه به طول و پروفیل آن محاسبه شده و پس از کشش نیز اندازه گیری میشود. بدین ترتیب صحت اجرای عملیات کنترل میگردد.
مزایای دال های پس کشیده در ساختمان:
- دهانه بزرگتر و کنسول های بلندتر
- ضخامت دال کمتر
- حذف تیرها
- ارتفاع کف تا کف کمتر
- کاهش وزن ساختمان
- کنترل ترک و دوام بیشتر
- کنترل تغییر شکل
- بهبود عملکرد لرزه ای
-کاهش ارتفاع کل ساختمان
- امکان ایجاد بازشو های بزرگ و نامنظم در سقف
- امکان ستون گذاری نامنظم
- افزایش سرعت اجرا
- کاهش هزینه ها
منبع: برگرفته از کاتالوگ یکی از شرکت های اجرا کننده
سقف های پس کشیده( ccl ) و پیش تنیده
1- مقدمه:
در سال هاي اخير استفاده از سقفهاي پس كشيده در ساختمانها رشد و پيشرفت داشته است. بيشترين كاربرد آن در كشور آمريكا بوده و در كاليفرنيا اين سيستم اولين انتخاب براي سقفهاي بتني است. سقفهاي پس كشيده همچنين در استراليا، هنگ كنگ، سنگاپور و اروپا نيز استفاده ميشود و در انگلستان نيز به سرعت در حال افزايش است. 2- معرفي سيستم پيش تنيده:
اگر چه سيستمهاي پيش تنيدگي نيازمند دانش و نظرات فني خاصي براي ساخت و نصب كردن مي با شد ولي توضيح دادن مفهوم آن آسان است.در بشكه هاي چوبي قديمي كشش ايجاد شده در حلقه هاي فلزي بطور مؤثري قطعات چوبي را به يكديگر مي فشارد تا مقاومت و پايداري آنرا افزايش دهد. (شكل 1)
(شكل 1)- بشكه با حلقه هاي فلزي
از ديدگاه كلي پيش تنيدگي به معناي ايجاد تنش هاي دائمي مخالف با تنش هايي مي باشد كه در اثر بارهاي خدمت در سازه ايجاد خواهند شد. همانطور كه ميدانيم بتن در فشار بسيار قوي ولي در كشش ضعيف عمل مي نمايد بطوريكه يك تنش كششي اندك مي تواند باعث ترك خوردگي مقطع بتني شود. عموما از ميلگردهاي فولادي در بتن بعنوان آرماتوركششي استفاده مي شود تا مقدار ترك خوردگي را محدود نمايد. براي روشن تر شدن موضوع يك تير بتني را مورد بررسي قرار مي دهيم:
در يك تير بتني معمولي (غير پيش تنيده) كه تحت بار ثقلي قرار دارد به واسطه خمش ايجاد شده در آن، پائين مقطع (زير تار خنثي) به كشش افتاده و در بالا فشار ايجاد مي گردد. لذا از آنجا كه بتن در كشش ضعيف مي باشد پس از ترك خوردن بتن در مقابل تنش هاي كششي، فولاد موجود در زير تار خنثي به كشش مي افتد .اين امر ممكن است حتي تحت اثر وزن خود تير نيز اتفاق بيافتد.
در سيستم پيش تنيده بجاي آرماتورهاي معمولي از يكسري كابل (تاندون) هاي با مقاومت كششي بالا استفاده مي شود.كه اين كابل ها تحت كشش زيادي قرار گرفته و در دو انتهاي تير توسط گره هاي مخصوص تثبيت مي گردند. بدين ترتيب كابل هاي پيش كشيده پس از رها شدن از كشش تمايل به جمع شدن و رسيدن به حالت اوليه داشته و لذا يك نيروي فشاري زيادي در قسمت زيرين تار خنثي در بتن ايجاد ميگردد كه به تبع اين نيرو در مقابل نيروي كششي كه بواسطه بارهاي ثقلي در بتن ايجاد مي گردد قرار مي گيرد. بنا براين اين كابل ها مقداري از نيروهاي ناشي از بارهاي ثقلي را خنثي نموده و مقطع قابليت پذيرش بارهاي بيشتري را خواهد داشت.
بر حسب نوع اعمال نيرو پيش تنيدگي دو نوع سيستم پيش تنيده خواهيم داشت : الف) پيش كشيده ب) پس كشيده
الف) سيستم پيش كشيده : در اين سيستم در مرحله اول فولادها تحت كشش قرارگرفته ودر دو انتهاي عضو توسط گيره هاي مخصوص كاملا گير داده مي شوند. در مرحله دوم عضو مورد نظر بتن ريزي مي شود و سپس بتن عمل آورده مي شود و به مقاومت كافي مي رسد و در مرحله سوم فولاد هاي پيش تنيدگي در دو انتهاي تير، بريده شده و نيروي پيش تنيدگي بصورت يك نيروي فشاري بر عضو اعمال ميشود. فولاد هاي پيش تنيدگي به دو صورت فولاد با مسير مستقيم يا فولاد با مسير شكسته مي باشد. اجراي مسير با منحني پيوسته براي كارهاي پيش كشيده تقريبا امكان پذير نيست.
ب) سيستم پس كشيده : در اين سيستم در مسير عبور فولادهاي پيش تنيدگي ، غلافي تو خالي در بتن تعبيه مي گردد سپس كابل ها از درون غلاف ها عبور داده شده بطوريكه دو سر آن از غلاف بيرون بوده و عمليات بتن ريزي انجام مي شود وغالبا قبل از بتن ريزي دو ورق صفحه فشار جايگذاري مي شود. بعد از اينكه بتن به مقاومت مورد نظر رسيد فولادهاي پيش تنيدگي توسط جك هايي كه به صفحه فشار تكيه مي نمايند كشيده مي شوند. 3- مزايا وامتيازات سقف هاي پس كشيده :
1- كاهش ارتفاع سيستم سقف سازه: وجود دال پس كشيده در سقف ها باعث كوتاه شدن و يا حذف تيرها شده و در نتيجه سبب كاهش ارتفاع طبقه و پيروي آن كاهش كل ارتفاع سازه مي گردد.
2- افزايش طول دهانه ها: امكان فضاهاي بدون ستون و انعطاف بيشتري در معماري فراهم مي كند.
3- كاهش وزن سقف و مصالح مصرفي و سازه سبكتر: ابعاد ستون ها ، ديوارها و فونداسيون در اين سيستم كاهش يافته و سازه سبكتري خواهيم داشت.
4- انعطاف پذيري در مسير عبور تاسيسات : حذف تيرها يا تيرچه ها در سقف هاي پس كشيده انعطاف پذيري را جهت عبور تاسيسات بيشتر مي نمايد.
5- قابليت ساخت بهتر: مصالح مصرفي كمتر، جزئيات ساده تر، نبودن تيرها و در نتيجه قالب بندي وآرماتور بندي آن ها،تراكم كمتر آرماتورها همگي قابليت ساخت بهتر را ايجاد مي كنند.
6- كنترل ترك ها وكاهش تغيير شكل ها : به دليل اثربالانس كابل ها (تاندون ها) سقف پس كشيده تحت تاثير وزن خود تغيير شكل نداده وترك خوردگي وتغيير شكل تقريبا به طور اختصاصي بواسطه بار زنده ايجاد مي شود.
7- سرعت بالاي ساخت : به لحاظ اينكه در دال هاي پس كشيده معمولا تيرهاي مياني حذف و يك دال تخت گسترده داريم لذا يكباره مي توان سطوح گسترده اي را قالب بندي ، اجرا و قالب برداري نمود.
14- دامنه كاربرد سقف هاي پس كشيده : - پاركينگ هاي طبقاتي : از آنجا كه در سيستم دال پس كشيده فاصله ستون ها بطور قابل ملاحظه اي(دهانه ها ي12 متري) افزايش مي يابد لذا فضاي باز و مفيدي را جهت پارك و جابجايي اتومبيل ها ايجاد مي نمايد. همچنين با توجه به اينكه در اكثر پاركينگ هاي طبقاتي سقف ها به صورت نمايان (Expose) و بدون سقف كاذب اجرا مي گردند قابليت كاهش نفوذ پذيري و مقاوم شدن بتن در مقابل تهاجم هاي شيمياي در دال هاي پس كشيده نيز ميتواند عامل مهمي در انتخاب اين سيستم براي پاركينگ هاي طبقاتي باشد.
2- برج ها وساختمان هاي مرتفع : با توجه به اينكه استفاده از دال هاي پس كشيده در سازه باعث كاهش ارتفاع طبقه مي شود ، لذا در يك ارتفاع ثابت مي توان تعداد طبقات بيشتري را ايجاد نمود.
3- ساختمان هاي تجاري و بيمارستان ها : مزايايي از قبيل فاصله زياد ستون ها ، سرعت اجرا وكاهش وزن سازه در سيستم دال هاي پس كشيده باعث مي شوند تا اين نوع سيستم گزينه مناسبي براي ساختمان هاي تجاري و بيمارستان ها و... باشد.
4- پل ها : نياز به اجراي دهانه هاي بزرگ در پل ها ، جلوگيري از لرزش ، ترك خوردگي و نفوذ پذيري بتن و همچنين سرعت مناسب اجرا در سيستم هاي پس كشيده از جمله عواملي است كه باعث شده اين سيستم از مرسوم ترين روشها در ساخت پل ها باشد .
5- انبوه سازي هاي مسكوني : از آنجا كه در اين نوع مجتمع ها درهرطبقه چندين واحد مسكوني در نظر گرفته شده و طراحي مي گردد لذا فاصله زياد ستون ها شرايط بسيار مناسبي جهت معماري واحدها مهيا مي نمايد بطوريكه ميتوان در بيشتر موارد هر واحد را بدون قرار گيري ستون در داخل آن طراحي نمود.
5- روشهاي اجراي سيستم پس كشيده :
در زمينه اجراي سيستم پس كشيده دو روش جهت ساخت بكار مي رود :
1- سيستم چسبيده Bonded 2- سيستم غير چسبيده Unbonded
1- سيستم چسبيده : با اين روش كابل هاي پس كشيده از ميان غلاف هاي تخت ممتد وكوچك از جنس گالوانيزه عبور مي كند كه داخل غلاف ها پس از بتن ريزي وكشيده شدن كابل ها با دوغاب پر مي شود.
2- سيستم غير چسبيده : در اين سيستم كابل با دوغاب تزريق نمي شود و مي تواند آزادانه و مستقل از بتن حركت كند. اغلب كابل ها در يك غلاف محافظ با گريس پوشانده شده اند . پس از بتن ريزي وكسب مقاومت فشاري مشخص كابل بسادگي و با استفاده از يك جك دستي كوچك كشيده مي شود كه اين عمل عمليات پس كشيدگي را تكميل ميكند.
6- شرح تصويري وسايل پيش تنيدگي :
به منظور آشنايي بهتر ودرك صحيح از سيستم پس كشيده يكسري تصاوير از وسايل پيش تنيدگي در اين قسمت نشان داده شده است.
كابلهاي پيش تنيدگي غلاف فلزي
ادوات پس كشيدگي
7- نتيجه گيري :
امتيازات:
1- استفاده از دهانه هاي بلند
2- بهره گيري از سطح تخت و صاف در زير سقف
3- انعطاف طرح
4- استفاده از دال هاي نازكتر
5- كنترل تغيير شكل وترك
6- كاهش ارتفاع طبقات
7- سازه سبكتر
8- ساخت سريع
9- صرفه جويي در هزينه هاي ساخت
10- انعطا
مطالب مشابه :
بتن پیش ساخته
بتن پیش ساخته مفهوم اساسی بتــــن پیش ساخته اولین بار در ایالات متحده در سال 1886 مورد توجه
بتن پیش ساخته (گرداوری :احمدرضا بردبار.دانشجوی کارشناسی عمران دانشگاه آزاد قشم)
زمین من.سرای من - بتن پیش ساخته (گرداوری :احمدرضا بردبار.دانشجوی کارشناسی عمران دانشگاه آزاد
تحقیق در مورد بتن پیش تنیده
تحقیق در مورد بتن پیش تنیده بتن پیش تنیده. پيش تنيدگي عبارت از ايجاد تنش داخلي در يک جسم است
بتن پیش و پس تنیده
ایران بتن ":":". - بتن پیش و پس تنیده - WelCome to IranBeton
قطعات پیش ساخته بتنی
کلینیک ساختمانی زنجان - قطعات پیش ساخته بتنی - تهیه و توزیع انواع مصالح و ملزومات ساختمانی
دیسمان
شرکت دیسمان با بیش از 30 سال سابقه در امر ساخت و ساز به روش پیش ساخته پیش ساخته با بتن
عمران
سازه های بتنی پیش ساخته. نشریه شماره 388 ضروری برای طراحی سازه های بتن پیش ساخته مطرح شو د .
بتن پیش تنیده
پلهای ساخته شده بوسیله بتن پیش تنیده در اسپانیا در حال حاضر با دهانه اصلی 440 متر ساخته می شود.
پلهای بتن پیش تنیده
امروزه اغلب پلهای بزرگ از بتن پیش تنیده ساخته می شوند، اما مشخصات مصالح مصرفی در بتن پیش
بتن پیش تنیده
در روش پیش کشیده ابتدا کابل ها روی بسترهای پیش ساخته در حد فاصل دو انتها بتن پیش تنیده
برچسب :
بتن پیش ساخته