کشاورزی بیودینامیک..
کشاورزی بیودینامیک
Biodynamic Agriculture
تعامل زنده و پویای کشاورز با زمین: بی شک از عنوان چنین بر می آید که یک سیستم منظم و هدفمند در کار است.در واقع مجموعه کشاورزی یک اکوسیستم زنده هست که اگر با قوانین آن آشنا باشیم بیشترین بهره را به صورت پایدار از آن خواهیم برد.برای پی بردن به قوانین حاکم بر کشاورزی بیو دینامیک باید به ارکان اصلی آن یعنی نظام جهان و عناصر خاک،آب ،هوا و دما توجه خاص داشت.خاک را باید پدیده ای زنده در نظر گرفت که مدیریت آن تاثیر به سزایی در بقای کشاورزی دارد.در واقع این سیستم (کشاورزی بیودینامیک) به نوعی انسان را به این فکر وا می دارد که به راستی تا چه زمانی می توان با تکیه بر کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات به این راه ادامه داد.؟ ای بسا که از سالها پیش معضل نابودی و فرسایش خاک به بحرانی نگران کننده تبدیل شده است.
اساس و پایه کشاورزی بیودینامیک را یک پروفسور اتریشی بنام "رودلف استاینر"را بنا نهاد .او معتقد بود که سلامت گیاهان،خاک ،حیوانات و انسان که در ارتباط تنگاتنگی با یکدیگرند تحت تاثیر نیروهای کیهانی و نظام جهانی قرار می گیرد.وی به این ترتیب کشاورزان را به کیفیت و سلامت محصولات زراعی آگاه کرد.بنابراین به آموزش کشاورزان در حفاظت از خاک ،تهیه کمپوست،کودهای دامی و آمیزه های بیودینامیک پرداخت و عوامل آسیب به طبیعت را که از غفلت بشر در بکارگیری نادرست از دستاوردهای مدرن است،برشمرد.
واژه بیودینامیک از لغت یونانی bioبه معنی زندگی و dynamicبه معنی انرژی می باشد.از اینرو کشاورزی بیودینامیک به معنی " کار کردن با انرژی های موجود در محیط زیست "است.به طوری که اثر گذاری آنها از یک زمان به زمان دیگر متفاوت است.
اصول کشاورزی بیودینامیک:
الف) مدیریت کودهای گیاهی
ب) تدارک عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان
ج) اصلاح و جبران کمبودها در اراضی کشاورزی
د) کاهش نیاز به نهاده های مصنوعی حاصلخیزکننده خاک
ه) تولید محصولات سازگار با محیط زیست با قابلیت بازگشت مجدد به چرخه زیستی
و) افزایش کیفیت محصولات کشاورزی
ز) افزایش فعالیت های بیولوژیکی در خاک
ح) تقویت گیاهان و حیوانات در مقابله با تنش ها
در واقع کشاورزی بیودینامیک مسیری روشن و در حال پیشرفت است که تکنیک های جدید را با روش های قدیمی کشاورزی ادغام می کند و به کشاورزان امکان کار کردن با طبیعت و نه بر علیه آن را می دهد. وبا توجه به شکل پایین همانطور که مشاهده می شود اصول کشاورزی بیودینامیک بر اساس استفاده از امکانات طبیعی موجود است و تا حد امکان از مواد شیمیایی استفاده نمی شود.
در کل اگر بخواهیم اهداف کشاورزی مرسوم و امروزی را با کشاورزی بیو دینامیک مقایسه کنیم هر دو به نوعی برای تولید و استفاده از امکانات کاربری دارند اماکشاورزی بیودینامیک بر اساس تنوع زیستی و پایداری هر چه بیشتر زیست محیطی استوار است.
خصوصیات محصولات بیودینامیک:
در زیر خصوصیات ویژه محصولات کشاورزی بیو دینامیک بیان شده است.
1. مطلوب برای سلامت بدن
2. طعم و مزه بهتر
3. ارزش غذایی بالاتر
4. انرژی حیاتی بیشتر
5 . شادابی و تازگی بیشتر
6 . میزان ماده خشک بیشتر
7 . نیترات کمتر
8 . واکنش آلرژی کمتر در بدن
کیفیت محصولات بیودینامیک و تاثیرات آنها:
نتایج یک پرسشنامه در آلمان در سال (2004 ) نشان داد که محصولات بیودینامیک برسطح سلامت عمومی،تناسب اندام، میزان جذب کالری، فشارخون و استرس موثر است. و این نکته ای نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت.امروزه هزینه های هنگفتی صرف سلامتی و تغذیه مطلوب می شود که در مقایسه با هزینه های محصولات کشاورزی فوق العاده زیاد است.
پس می طلبد که هر چه بیشتر به این روش کشاورزی توجه ویژه شود.
آمیزه های کشاورزی بیو دینامیک:همانطور که در مطالب بالا در مورد کشاورزی بیو دینامیک گفته شد،بخشی از کشاورزی بیودینامیک آمیزه هایی است که به روشی خاص و در شرایط مختلفی ساخته می شود که در کل باعث شرایط ریشه زنی بهتر،مقاومت در برابر تنش ها،تثبیت ازت خاک برای گیاهان،محافظت در برابر بیماری های قارچی و سایر عوامل مساعد برای رشد مطلوب می گردد.
فواید کاربرد آمیزه های بیودینامیک: فواید متعددی برای آمیزه های محصولات کشاورزی وجود دارد که به طور مختصر در زیر به آن اشاره می شود.
1- ایجاد خاک و ریشه های عمیق.
2- افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک ضمن دوره های خشکی و غرقابی.
3- افزایش تولیدات سالم دامی و گیاهی.
4- کاهش هجوم آفات و علفهای هرز .
نتیجه گیری:آنچه که مشاهده می شود در کشاورزی بیودینامیک سعی در ایجاد چرخه مواد درخود محیط پیرامون مزرعه کشاورزی هست و از پسماندهای یک بخش از محصولات مزرعه در بخش دیگر استفاده می شود.در کشاورزی بیودینامیک سعی بر آن است که از تنوع زیستی استفاده شود و در تلاش است تا محصولاتی با کیفیت بالاتر و سالمتر به بازار مصرف وارد کند.در کشاورزی بیودینامیک به موارد زیر توجه می شود.
1.در کشاورزی بیودینامیک از کمپوست های BD بعنوان منابع تولید هوموس و هورمون رشد در مدیریت سلامت خاک و به کارگیری انرژی حیاتی استفاده می شود.
2.در کشاورزی بیودینامیک همزمان از زراعت و باغبانی و دامپروری استفاده می شود تا نیازهای یک بخش توسط بخش دیگری تامین شود.
3.در کشاورزی بیودینامیک با ایجاد تعادل بین عوامل فیزیکی و غیرفیزیکی (کیهانی) تولید محصولات کشاورزی انجام می شود.
4.در کشاورزی بیودینامیک از تقویم بیودینامیک استفاده می شود که جزییات تاثیرات نیروهای کیهانی و گردش ماه را بصورت ماهانه و روزانه برای گیاهان ریشه ایی ،برگی ،گل ها و میوه ها در بر دارد.
در پایان می توان گفت که این شیوه کشاورزی به ایجاد تعادل طبیعی بین اجزا زنده و غیر زنده اکوسیستم شامل گیاهان،حیوانات و عناصر غذایی در راستای تولید کافی مواد غذایی می اندیشد.
مطالب مشابه :
روش مناسب مبارزه با موش صحرایی..
روستای فالونک - روش مناسب مبارزه با موش صحرایی - آشنایی با روستای فالونک رامجرد از شهرستان
مدرنیسم روستایی..(فرهنگ روستایی)
روستای فالونک - مدرنیسم روستایی (فرهنگ روستایی) - آشنایی با روستای فالونک رامجرد از شهرستان
مشکلات و معضلات جامعه روستایی.
روستای فالونک - مشکلات و معضلات جامعه روستایی. - آشنایی با روستای فالونک رامجرد از شهرستان
کشاورزی بیودینامیک..
روستای فالونک - کشاورزی بیودینامیک - آشنایی با روستای فالونک رامجرد از شهرستان مرودشت
چکیده مباحث مبارزه با علفهای هرز مزارع گندم و جو..
روستای فالونک - چکیده مباحث مبارزه با علفهای هرز مزارع گندم و جو - آشنایی با روستای فالونک
ایمنی و بهداشت در کشاورزی..
روستای فالونک - ایمنی و بهداشت در کشاورزی - آشنایی با روستای فالونک رامجرد از شهرستان
افزایش عملکرد گیاهان زراعی..
روستای فالونک - افزایش عملکرد گیاهان زراعی - آشنایی با روستای فالونک رامجرد از شهرستان
اقتصاد روستایی..
روستای فالونک - اقتصاد روستایی - آشنایی با روستای فالونک رامجرد از شهرستان مرودشت استان
طرح هادی روستایی فالونک
روستای فالونک - طرح هادی روستایی فالونک - آشنایی با روستای فالونک رامجرد از شهرستان مرودشت
برچسب :
روستای فالونک