راهنماي خريد تلويزيون‌ دیجیتال

خريد يك تلويزيون ديجيتال تجربه جالبي است. چون اگر مي‌خواهيد يك مدل خوب انتخاب كنيد، بايد اطلاعات كاملي از بازار، مدل‌ها و فناوري اين نوع تلويزيون‌ها داشته باشيد، نيازهاي خود را به خوبي بشناسيد و در نهايت مدل مناسب را انتخاب نماييد. از طرف ديگر چون پول زيادي براي اين نوع تلويزيون‌ها پرداخت مي‌كنيد و در عين حال شايد تا سال‌ها مجدداً اقدام به خريد مدل ديگري نكنيد، بايد نهايت دقت خود را به كار ببنديد تا تلويزيوني را كه مي‌خريد مورد پسند شما و همه اهالي خانواده باشد. در اين مقاله نكاتي كلي و ويژگي‌هايي را كه به هنگام خريد يك تلويزيون بايد به آن‌ها دقت كنيد را براي شما مرور مي‌كنيم. براي خريد وقت بگذاريد و حتماً يكي دو بار پيش از خريد نهايي به بازار برويد و از نزديك با مدل‌هاي مورد‌نظرتان آشنا شويد.


مبلغ هزينه

مهم‌ترين نكته‌اي كه توانايي شما را در خريد يك تلويزيون مشخص مي‌كند، مبلغي است كه مي‌توانيد براي خريد يك تلويزيون هزينه كنيد. در واقع اين مسئله تمام موارد ديگر به خصوص اندازه تلويزيون را تحت شعاع قرار مي‌دهد. تلويزيون‌هاي LCD كه معمولاً با اندازه 32 اينچ شروع مي‌شوند، قيمتي در حدود يك ميليون تومان دارند.

با 5/‌1 ميليون تومان مي‌توانيد تا مدل‌هاي 37 اينچ را انتخاب كنيد. براي خريد 40 اينچ به زير دو ميليون تومان فكر نكنيد. البته برخي از مدل‌هاي 40 اينچ قيمت‌هايي تا 5/2 ميليون و حتي بيشتر هم دارند. 42 اينچ و بيشتر هم نياز به حداقل 5/2 ميليون پول بي‌زبان دارد. براي مدل‌هاي بزرگ‌تر هم ديگر بايد همت عالي داشته باشيد.

قيمت‌هاي چند ميليون براي تلويزيون‌هاي 65 اينچ و بالاتر هم زياد مي‌شود. بنابراين بودجه‌اي كه براي خريد تلويزيون LCD در نظر مي‌گيريد، بايد حداقل يك ميليون تومان باشد.در كنار آن برخي هزينه‌هاي جانبي همانند خريد ميز و حمل و نقل را هم در نظر بگيريد. البته شايد در مقايسه با قيمت خود تلويزيون چندان بالا نباشد.

اندازه صفحه‌نمايش

سايز يا اندازه صفحه‌نمايش كه با واحد اينچ مشخص مي‌شود، طول قطر تلويزيون است. در حال حاضر تلويزيون‌هايLCD  از اندازه 26 ‌اينچ تا اندازه 108 اينچ توليد شده اند و پلاسماها هم اندازه‌اي ميان 42 تا 150 اينچ دارد. اندازه صفحه‌نمايش مهم‌ترين نكته در هنگام خريد يك تلويزيون محسوب مي شود كه تعيين كننده قيمت و كيفيت و بسياري ديگر از نكات است.

حداکثر فاصله 
(سانتي‌متر) 

حداقل فاصله
(سانتي‌متر) 

اندازه تلويزيون
(اينچ) 

 195

 100

26 

230 

 115

30 

255

130 

34 

315 

160 

42 

355 

180 

47 

375 

190 

50 

385 

210 

55 

450 

225 

60 

485 

245 

65 

 جدول يک: مقايسه فاصله با اندازه تلويزيون

انتخاب اندازه تلويزيون تنها به بودجه شما بستگي ندارد. همچنين اين ايده كه بزرگ‌ترين اندازه‌ سازگار با بودجه را بخريد، هميشه بهترين شيوه نيست. البته به شرطي كه با بودجه زير 5/‌1 ميليون به بازار نرويد.

نكته مهم ديگري كه مي‌تواند اندازه تلويزيون شما را تعيين كند، مكاني است كه قرار است تلويزيون در آن قرار بگيرد و فاصله متوسط محل نشستن بينندگان از صفحه‌نمايش است.

همان طوري كه قرار دادن يك صفحه‌نمايش كوچك در يك سالن بزرگ مفيد نيست، يك صفحه‌نمايش بزرگ هم در يك اتاق كوچك مي‌تواند عذاب‌آور باشد.

شيوه استانداردي براي انتخاب اندازه صفحه‌نمايش با توجه به اندازه اتاق وجود ندارد، ولي جدول يك مي‌تواند تا حد زيادي به كمك شما بيايد. اين جدول به طور تجربي توسط سايت Cnet تهيه شده است و اندازه‌هاي آن از فوت به سانتي‌متر تبديل شده‌اند.

در اين جدول حداقل و حداكثر فاصله‌اي كه مي‌توانيد از يك صفحه‌نمايش با اندازه خاص بگيريد، مشخص شده است. بهتر است با توجه به ابعاد اتاقي كه مي‌خواهيد تلويزيون را در آن قرار دهيد و مراجعه به اين جدول، سايز مناسب تلويزيون خود را به دست بياوريد. مثلاً اگر براي يك اتاق خواب كوچك مي‌خواهيد مدلي را انتخاب نماييد، بهتر است همان مدل‌هاي 32 اينچ و حتي كوچك‌تر را در نظر بگيريد ولي براي يك سالن پذيرايي بزرگ قاعدتاً بايد مدل‌هاي بزرگ‌تر را بخريد.
پلاسما يا ال‌سي‌دي

اگر اندازه صفحه‌نمايش خود را انتخاب كرده‌ايد و  جيب شما و  محل قرار گيري تلويزيون به شما امكان انتخاب‌هاي بالاي 42‌ اينچ را مي‌دهد، بايد ميان LCD و پلاسما يكي را انتخاب كنيد. مي‌توانيد با خواندن مقاله تفاوت‌هاي LCD و پلاسما به تفاوت‌هاي آن‌ها پي ببريد و انتخاب مناسب خود را انجام دهيد. ولي در اين جا هم اندكي توضيح مي‌دهيم.

اگر وضوح بالا براي شما مهم است و در عين حال بايد مدل‌هايي با اندازه 42 اينچ را انتخاب كنيد، انتخاب LCD بهتر است. چون وضوح بالاتري در اندازه‌هاي پايين‌تر مي‌دهد. اگر كيفيت تصويري بهتري مي‌خواهيد يا به دنبال اندازه‌هاي صفحه‌نمايش بالا براي مكان‌هاي خاص هستيد، پلاسما انتخاب بهتري خواهد بود. پلاسما در اندازه‌هاي بالا قيمت كمتري نسبت به LCD دارد. اگر در محيطي روشن مي‌خواهيد تلويزيون را قرار دهيد، بهتر است LCD را انتخاب نماييد. چون امكان تنظيم روشنايي بيشتري را براي شما فراهم مي‌سازد. كلاً انتخاب ميانLCD  و پلاسما بيشتر به نيازهاي خاص شما بستگي دارد.

نسبت تصوير

تا پيش از عرضه تلويزيون‌هاي تخت و ظهور HDTVها، تلويزيون‌ها با استاندارد 3:4 ساخته مي‌شدند. يعني نسبت طول به عرض آن‌ها 3:4 بود. فيلم‌ها و تصاوير تلويزيوني هم با اين استاندارد ساخته و پخش مي‌شود. ولي با عرضه HDTVها اين رويه نيز عوض مي‌شود. در حال حاضر تمام تلويزيون‌هاي تخت موجود در بازار داراي استاندارد 9:16 هستند. فيلم‌هاي سينمايي هم اكثراً با اين استاندارد ساخته مي‌شوند.

بنابراين از اين جهت حق انتخاب چنداني نداريد. تنها مشكلي كه ممكن است با اين مسئله داشته باشيد، اين است كه تصاوير 3:4 (همانند تصاوير كانال‌هاي تلويزيوني و يا برخي از فيلم‌ها و ويديوها) در اين تلويزيون‌ها براي اين كه تمام صفحه را پوشش دهد، اندكي كشيده مي‌شوند. البته بسياري از مدل‌ها اين امكان را به شما مي‌دهند كه تصاوير را با نسبت واقعي خودشان يعني همان 3:4 ببينيد كه در اين صورت دو طرف تصوير دو نوار سياه رنگ مي‌افتد كه شايد چندان خوشايند نباشد.

وضوح

اگر مقاله وضوح را خوانده باشيد، ديده‌ايد كه بيشترين وضوح در تلويزيون‌ها در حال حاضر وضوح 1080 است كه با نام Full HD معروف هستند. البته تلويزيون‌هايي با اين وضوح در اندازه‌هاي 40 اينچ و بالاتر در ال‌سي‌دي‌ها و در پلاسماها هم در اندازه‌هاي 46‌ اينچ و بيشتر يافت مي‌شود. بنابراين اگر مي‌خواهيد مدل‌هاي كوچك‌تر از 40‌ اينچ بگيريد و وضوح هم براي شما اهميت دارد، بايد به دنبال LCDهايي با وضوح حداقل 720p باشيد.

البته به اين نكته هم توجه نماييد كه در حال حاضر منابعي همانند فيلم‌ها و پخش‌كننده‌هايي كه داراي اين وضوح باشند، چندان زياد نيست. چون تلويزيون معمولاً جزو محصولات اصطلاحاً عمري محسوب مي‌شود كه معمولاً بعد از خريد حداقل تا چندين سال از آن استفاده مي شود و به سادگي جايگزين نمي‌شود، سعي كنيد در ميان مدل‌هايي كه مد نظر قرار مي‌دهيد، مسئله وضوح را هم لحاظ كنيد و با توجه به پولي كه داريد، تلويزيوني با اندازه و وضوح بيشتر خريداري كنيد. چون احتمالاً تا يكي دو سال ديگر فناوري‌هايي همانند Blu-ray كه از استاندارد Full HDپشتيباني مي‌كنند، عموميت خواهند يافت و در آن وقت امكان تعويض تلويزيون سخت خواهد بود.

كنتراست

كنتراست به عبارت ساده ميزان تفاوت بين روشن‌ترين و تاريك‌ترين رنگ است كه صفحه‌نمايش قادر به نمايش آن است و هر چه مقدار آن بيشتر باشد، تلويزيون توانايي نمايش سطح رنگ بيشتر و تصاوير شفاف‌تري را خواهد داشت. در تلويزيون‌هاي پلاسما ميزان كنتراست  نسبت به LCD بيشتر است.

همچنين به علت منبع نور دائمي در ال‌سي‌دي‌ها ميزان سطح رنگ مشكي در تلويزيون‌هاي پلاسما نسبت به LCDبيشتر و كلاً از اين جهت پلاسماها بهتر از ال‌سي‌دي‌ها عمل مي‌كنند. البته در حال حاضر پيشرفت زيادي در توليد ال‌سي‌دي‌ها به وجود آمده است. حتي مدل‌هايي با كنتراست ده هزار هم در بازار يافت مي‌شود كه البته قيمت آن‌ها اندكي بيشتر از مدل‌هاي معمولي است. پس اگر به دنبال خريدLCD  هستيد، حداقل به دنبال مدل‌هايي با ميزان كنتراست مناسب باشيد.

روشنايي

برعكس كنتراست كه پلاسما در آن عملكرد بهتري نسبت به LCD دارد، در مورد روشنايي وضع به نفع LCD است. اين مسئله هم به خاطر منبع نور مجزايي است كه در پشت ال‌سي‌دي‌ها قرار دارد. ميزان روشنايي در ال‌سي‌دي‌ها كه با واحد كاندلا بر‌متر‌مربع (cd/m2) اندازه‌گيري مي‌شود، معمولاً در حدود 500cd/m2 است. اين مقدار در پلا‌سماها كمتر است. هرچند بسياري از سازندگان هم ميزان روشنايي پلاسماها را در اين حدود معرفي مي‌كنند ولي مقدار واقعي كمتر است.

مشكل ديگر پلاسماها هم بازتاب نور از سطح صفحه‌نمايش است. با اين شرايط اگر بخواهيد تلويزيون خود را در يك محيط روشن قرار دهيد يا از آن براي اهداف تبليغاتي در يك محيط نسبتاً باز استفاده نماييد، LCD گزينه بهتري است. ولي اگر قصد داريد يك سينماي كوچك خانگي براي خود تهيه كنيد و البته نور محيط هم چندان زياد نيست، در اين حالت كم يا زياد بودن روشنايي تأثير چنداني روي كار شما نخواهد داشت و مي‌توانيد پلاسما را هم انتخاب نماييد.


ورودي‌ها

داشتن مجموعه ورودي‌هاي كامل به شما اطمينان مي‌دهد كه هر دستگاهي را هرچند قديمي يا جديد مي‌توانيد به تلويزيون خود متصل كنيد. در حال حاضر اكثر دستگاه‌هاي پخش‌كننده كه به تلويزيون متصل مي‌شوند، از ورودي كامپوننت استفاده مي‌كنند.

ولي مدل‌هاي جديد آن‌ها همانند دستگاه‌هاي Blu-ray و كنسول‌هاي جديد از ورودي HDMI براي انتقال اطلاعات سود مي‌برند. بنابراين سعي كنيد تلويزيوني كه مي‌خريد، حداقل داراي دو ورودي HDMI باشد. اگر هم برخي اوقات مي‌خواهيد كامپيوتر يا نوت‌بوك خود را به تلويزيون متصل كنيد تا عكس‌ها يا فيلم‌هايي را كه در آن داريد، روي تلويزيون ببينيد؛ داشتن ورودي DVI يا حداقل VGA مي‌تواند به شما كمك كند.

برخي از شركت‌ها هم  روي تلويزيون خود  اسلات‌هاي حافظه‌هاي فلش را تعبيه مي‌كنند كه به راحتي با قرار دادن كارت حافظه دوربين يا موبايل خود در آن مي‌توانيد عكس‌هاي ذخيره شده روي آن‌ها را ببينيد. در عين حال كه داشتن ورودي USB مجزا هم از اين جهت يعني اتصال دوربين به تلويزيون مي‌تواند مفيد باشد.

صدا

داشتن صداي خوب و شفاف به هنگام تماشاي تلويزيون لذت ديدن را دو چندان مي‌سازد. بر عكس در صورتي كه بلندگوهاي تلويزيون كيفيت چندان مناسبي نداشته باشند، ديدن يك فيلم را مي‌تواند به تجربه ناراحت‌كننده‌اي تبديل كند. در تلويزيون‌هاي HDTV صدا را مي‌توان به دو شيوه پخش كرد: يكي از طريق بلندگوهاي مجزايي است كه به سينماي خانگي معروف شده‌اند (چند بلندگو مجزا كه در اطراف چيده مي‌شوند).

اين مجموعه از بلندگوها را بايد جداگانه تهيه و به تلويزيون متصل نماييد. البته برخي از شركت‌ها هم در صورت خريد مدل‌هاي خاصي يك دستگاه سينماي خانگي رايگان به شما مي‌دهند.

روش ديگر كه البته بيشتر هم مرسوم است و همه حداقل در ابتداي كار از آن استفاده مي‌كنند، شنيدن صدا از طريق بلندگوهاي خود تلويزيون است.

صداي خود تلويزيون و كيفيت آن تنها با شنيدن و البته كيفيت نهايي در طولاني مدت مشخص مي‌شود. در اين مورد خاص سعي كنيد در فروشگاه‌ها فروشنده را راضي به شنيدن صدا كنيد. دراين هنگام بيشتر به شفافيت صدا دقت كنيد.

بسياري از توليدكنندگان در تبليغات خود قدرت بلندگوهاي تلويزيون را به رخ مي‌كشند، در صورتي كه قدرت زياد بلندگوها جز براي محل‌هاي شلوغ و پرسر و صدا چندان در منزل كارآيي ندارد. در عين حال كه مي‌توانيد اين مسئله را در اينترنت هم تحقيق كنيد كه آيا خريداران از كيفيت نهايي صداي مدل خاصي راضي هستند يا خير.

تصوير در تصوير

يكي ديگر از امكانات تلويزيون پخش تصاوير كانال‌ها يا ورودي‌هاي ديگر به صورت تصويري كوچك در گوشه تصوير اصلي است. اين كار به دو صورت ممكن است. برخي از مدل‌ها داراي دو تيونر مجزا هستند كه به شما امكان مي‌دهند همزمان دو كانال را مشاهده كنيد. يكي به صورت تصوير اصلي و ديگري به صورت تصوير كوچك شده است.

اما تلويزيون زيادي فقط داراي يك تيونر هستند. در اين مدل‌ها امكان مشاهده همزمان تصوير دو كانال تلويزيوني را نداريد و بايد تصوير دوم را از ميان ورودي‌هاي تلويزيون انتخاب نماييد تا تلويزيون تصوير دوم را از تيونر دستگاهي كه به آن ورودي متصل است، بگيرد. اين مدل‌ها ارزان‌تر هستند.

در حال حاضر قابليت دو تيونر تنها در مدل‌هاي معدودي موجودند و در صورتي كه اصرار به خريد اين مدل‌ها فقط به خاطر دو تيونر بودن آن‌ها داريد، حداقل بايد از مدل‌هاي 40 اينچ و قيمت‌هاي دو ميليون تومان به بالا شروع كنيد. مدل‌هاي يك تيونر با دو تصوير در حال حاضر بسيار عمومي‌تر بوده و اكثر مدل‌ها داراي اين مشخصه هستند.

Burn-In، پيكسل سوخته و زمان پاسخگويي

Burn-in جزو مشخصه‌هاي تلويزيون‌هاي پلاسما محسوب مي‌شود كه در صورتي كه يك تصوير براي مدت طولاني بدون تغيير روي صفحه‌نمايش ثابت بماند، شبحي از آن در تلويزيون ديده خواهد شد. اين موضوع در بسياري موارد براي لوگوهاي شبكه‌ها كه در گوشه تلويزيون نشان داده مي‌شوند، اتفاق مي‌افتد. البته تلويزيون‌هاي پلاسمايي كه امروزه توليد مي‌شوند، از اين جهت بسيار پيشرفت كرده‌اند.

ولي همچنان اين مسئله مي‌تواند به وجود بيايد. در كنار آن، مسئله پيكسل سوخته و زمان پاسخگويي است كه در ال‌سي‌دي‌ها وجود دارد. پيكسل سوخته يعني پيكسل‌هايي كه ترانزيستور آن‌ها سوخته است و همواره رنگ ثابتي را نمايش مي‌دهند و تغيير رنگ نمي‌دهند. البته در تلويزيون به علت تغيير دائمي تصاوير اين مسئله چندان به چشم نمي‌آيد ولي در صورتي كه مقدار آن زياد باشد، مي‌تواند ناراحت‌كننده باشد.

زمان پاسخگويي هم در ال‌سي‌دي‌ها اگر بالا باشد، باعث مي‌شود در صحنه‌هايي كه داراي حركت سريع هستند، شبحي از فريم قبلي روي فريم جديد بيافتد. البته اين مشكلا‌ت در بسياري از مدل‌هاي جديد مرتفع شده است. به هنگام خريد، در مورد Burn-in هر چند اين مسئله كمتر اتفاق مي‌افتد ولي بايد دقت كنيد كه مثلاً يك تصوير ثابت يا كانالي كه داراي يك لوگو است را براي چند ساعت پشت سر هم نبينيد و در صورت امكان كانال را تعويض نماييد.

اگر هم مي‌خواهيد LCD بخريد، به دنبال زمان پاسخگويي هشت ميلي‌ثانيه و كمتر باشيد. در مورد گارانتي پيكسل سوخته و اين كه روي چه تعدادي تلويزيون شما را تعويض مي كنند، از شركت گارانتي‌كننده سؤال كنيد. علاوه بر آن به هنگام خريد و نصب تلويزيون هم به اين مسئله دقت كنيد كه تعداد پيكسل سوخته‌ها از يك حدي بيشتر نباشد. مي‌توانيد اين مسئله را با فروشنده شرط كنيد!

تله‌‌تكست

البته در حال حاضر اكثر مدل‌ها داراي اين امكان هستند. ولي از قابليت پشتيباني آن از زبان فارسي مطمئن شويد. چون برخي از مدل‌هاي وارداتي چندان با اين مسئله سازگار نيستند.

گارانتي

مسئله گارانتي در مورد تلويزيون‌ها بسيار مهم است. هميشه تلويزيون‌ها را از نمايندگي‌هاي معتبر و با گارانتي معتبر خريداري كنيد تا بعداً پشيمان نشويد.شايد برخي از مدل‌ها را در بازار ببينيد كه ارزان‌تر و با گارانتي‌هاي بي‌نام و نشان هستند، ولي اين صرفه‌جويي چند ده هزار توماني مي‌تواند تبديل به يك ضرر چند ميليون توماني بشود. بنابراين به دنبال دردسر نگرديد.

چگونه خريد كنيم ؟

همان‌طور كه در مقدمه هم عنوان شد، خريد تلويزيون HDTV به خاطر پول زيادي كه براي آن مي‌دهيد بايد همراه با دقت زياد باشد به همين علت بهتر است طبق مراحل زير عمل كنيد:

í ابتدا حداكثر ميزان پولي را كه داريد و مي‌خواهيد براي يك تلويزيون هزينه كنيد را مشخص نماييد.

í به بازار برويد و مدل‌هايي را كه با اين مقدار پول مي‌توانيد تهيه كنيد،  فهرست نماييد. بازار تلويزيون‌ها در تهران خيابان جمهوري است. مي‌توانيد از تقاطع خيابان وليعصر (عج) شروع كنيد و تا خيابان حافظ پيش برويد و دوباره همين مسير را از سمت ديگر برگرديد. هم فال است و هم تماشا.

البته از سؤال كردن نترسيد و خود را يك خريدار مصمم نشان دهيد تا جواب‌هاي بهتري بگيريد! اگر حوصله خيابان‌گردي را نداريد، يك شماره از ويژه‌نامه تلويزيون عصرشبكه را تهيه كنيد. چون ما به جاي شما خيابان‌گردي كرده و محصولا‌ت موجود در بازار را فهرست كرده‌ايم.

í با توجه به فهرست مورد نظرتان و با توجه به ويژگي‌هايي همانند اندازه اتاقي كه قرار است تلويزيون در آن قرار بگيرد و حداكثر وضوحي كه مي‌خواهيد داشته باشيد، اندازه تلويزيون را انتخاب نماييد و از فهرست مرحله قبل مدل‌هايي را انتخاب نماييد.

í در اينترنت با جست‌وجو كردن نام مدل بررسي‌ها و نظراتي را كه كاربران ديگر در مورد اين مدل‌ها داده‌اند را  بخوانيد. با مراجعه به همين مقاله ساير مشخصات آن‌ها را با هم مقايسه نماييد و مدلي را كه از هر نظر به عقيده خودتان خوب مي‌آيد، انتخاب نماييد.

í پاره‌اي از شركت‌ها كار نصب و حمل و نقل را به‌طور رايگان انجام مي‌دهند و جوايزي را هم براي برخي از مدل‌ها در نظر مي‌گيرند كه مي‌تواند در انتخاب مدل مناسب براي شما مؤثر باشد.

منبع: ماهنامه شبکه

دانلود این فایل:

http://rapidshare.com/files/115978678/tv.doc.html


مطالب مشابه :


سوالات ایفون تصویری

لامپ ال اي دي 55-علت پرش ۱۰سال خدمات پس از فروش است که شرکت مربوطه باقطعات




راهنماي خريد تلويزيون‌ دیجیتال

هم اندازه‌اي ميان 42 تا 150 اينچ 55 450 225 60 485 اينچ و بالاتر در ال‌سي‌دي‌ها و در پلاسماها




تحقیق در مورد قطعات حافظه Ram موجود در بازار

آرای اعضای این باشگاه که متشکل از حدود 2000 واحد فعال در امر توزیع و فروش ال.جي را جزو دي




من يک لپ تاپ 15 يا 16 اينچ مي خواهم تا سقف 1میلیون

من يک لپ‌تاپ 15 يا 16 اينچ مانيتور اچ‌دي ويژه علاقه‌مندان به بازي‌هاي رايانه‌اي




« انواع و كاربردهاي سيب زميني هاي رنگي (1)» "The kinds & application of colored potatoes 1"

و خامه اي (creamer) با قطر 5/1-1 اينچ مي پردازند و دي دماي محيط انبار بايد 55-42




هیوندا کوپه

خربد و فروش و كوپه مورد بررسي مدل 2008 است كه در دي ماه گذشته از يكي از كشورهاي ( اينچ ) zr17




برچسب :