نقش بسیجان در آبادانی و سازندگی کشور
بنــــــــــا م خـــــــــدا
فهرست مطالب
مقدمه
هدف از تشکیل بسیج مردمی چیست؟
وظایف و اهداف اصلی بسیج و بسیجیان
بسیج و حراست از آرمانها و ارزشهای انقلاب
نقش بسیج سازندگی در محرومیت زدایی از کشور
بسیج , حاصل ابتکار و نوآوری امام خمینی است
نقش و سهم بسیجیان در سازندگی کشور
نقش بسیجی در پاسداری از امنیت و استقلال کشور
نقش بسیجی در توسعهی اقتصادی و خدمت رسانی به مردم
ترویج و تقویت فرهنگ بسیجی در جامعه
نقش بسیج در توسعه فرهنگی کشور
جان کلام
منابع
مقدمهانقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) بی تردید یکی ازبزرگترین و شگفتانگیزترین حادثههای تاریخ ایران است که پس از سالها مبارزه، مجاهده و ایثار خون و جان نسلی فداکار و مبارز به بار نشست. یکی ازدستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی تاسیس بسیج و گسترش فرهنگ بسیجی در جامعه است.
5 آذر ماه 1358 سالروز فرمان تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفین است. درباره بسیج، اگر چه سخن بسیار گفته شده است لیکن، بی گمان برترین سخن که با ویژگیهای بسیج و بسیجی منطبق و به زیبایی صورت و سیرت این دلیرمردان عرصه عشق و ایمان را ترسیم نموده است، از آن امام راحل عظیم الشان است: «بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفه های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می دهد. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سرداده اند. بسیج، میقات پابرهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن، نام و نشان در گمنامی و بی نشانی گرفته اند. بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا نموده اند.» (صحیفه امام، ج 21، ص 194)
بسیجی پرورش یافته در این مدرسه و گداخته عشق حسین (ع)، انسانی است منطقی، فداکار، با انگیزه، عامل به احکام الهی، آگاه به زمانه، منظم و با انضباط، گوش به فرمان رهبر، خدمتگزار ملت، مدافع آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی، خار چشم دشمنان ملت.
بسیجی، انسانی است که خاکریزهای دفاع از نظام اسلامی را در میدانهای نبرد نظامی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی و سازندگی پر کرده است و هر جا به وجود او نیاز است مخلصانه و بیادعا و گمنام، ایثار می کند و گره ها را می گشاید.
بنابراین مسئله بسیج، یک مسئله اساسی و اصولی انقلاب است. اگر بگوییم قوام انقلاب به بسیج است، حرف گزافی نگفتهایم؛ لذا نه تنها بسیج، نیاز جمهوری اسلامی ایران بلکه دنیای اسلام است. جدایی حکومتهای اسلامی از مردم و فساد جوانها، دو آفتی است که دنیای اسلام را تهدید می کند و راه درمان هر دو آفت فرهنگ، بسیج است.
هدف از تشکیل بسیج مردمی چیست؟
بسیج اصولا با هدف هدایت توان و انرژی نیروهای مستعد و توانمند و داوطلب جهت پیشبرد امور مختلف کشور تشکیل میشود. براین اساس سازندگی و آبادانی کشور و مبارزه با فقر همواره یکی از اصلیترین و مقدسترین اهداف بسیج قلمداد میشود. از زاویه دیگر همانطور که بسیج در ایام جنگ و پیکار با دشمن متجاوز اکثر توان خویش را صرف مقابله با دشمن میسازد، در زمان صلح نیز ضمن حفظ آمادگی و استعداد دفاعی خود در عرصههای دیگر همچون سازندگی و محرومیت زدایی از کشور دوشادوش همه نهادها و سازمانهای عمرانی و تخصصی کشور وظیفه مهم و خطیر مشارکت و همراهی را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد.
وظایف و اهداف اصلی بسیج و بسیجیان
وظیفه اصلی بسیج در قاموس انقلاب، پایداری و نگهداری از انقلاب و دستاوردهای آن است. حفظ انقلاب نیازمند حضور و مشارکت مردان و زنان ایثارگر و فدارکاری است که حاضرند از همه داشتهها و مایملک خویش در مسیر پاسداری از انقلاب و نظام مقدس الهی و اسلامی چشم پوشی نمایند. ایجاد وحدت، حل مشکلات مردم و تقویت ارزشهای دینی و انقلابی از وظایف بسیج در این برهه حساس از شرایط کنونی کشور است.
همچنین تقویت ارزشهای دینی و انقلابی که نقش ضمانت ووظیفه صیانت از دستاوردهای بزرگ ومهم انقلاب را به بهترین شکل ممکن عملی میسازد، از دیگر اهداف اصلی بسیج است. بسیج امروز باید در همه عرصههای دفاعی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، ورزشی با هدف توسعه نشاط و سلامت فکری و جسمی و پیشگیری از انحراف و آسیبهای اخلاقی و اجتماعی بهطورفعال و پرتلاش حاضر باشد.
بسیج در ادارات و سازمانها میتواند با نهادینهساختن فرهنگ تحولساز بسیج در میان تمامی کارکنان و پرسنل سنگر مستحکم وبازوی توانمند دیگری به سنگرهای خود بیافزاید و زمینههای رشد و ترقی کشور و نظام را فراهم آورد. رشد و توسعهای که در دو بعد کمی و کیفی منجر به سازندگی عمران و آبادانی این مرز پرگهر میگردد.
بسیج و حراست از آرمانها و ارزشهای انقلاب
اکنون مایلم پس از مقدمه مختصر بیان شده، مطالبی را به صورت فشرده و فهرست وار مطرح نمایم که در نهایت، ترسیمی از حرکت منطقی و عمیق بسیج در حفظ و حراست از آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی و آبادانی و سازندگی کشورمی باشد:
1- بسیجی کسی است که برای ارزشهای اسلامی، اهمیت قائل است و خاضع و خاشع در مقابل پروردگار عالیمان است. در دل، مشتاق صلاح است و می خواهد صالح و پاک باشد و از رذایل اخلاقی دور بماند. می خواهد روز به روز انس خود را با خدا بیشتر کند و بنده او باشد و بر طبق فرمان او زندگی کند. روح او با معارف الهی ارضا می گردد.
2- بسیجی بلند همت است. خواسته های او بزرگ و در حد اعتلای کشور می باشد. خواسته او، نجات همه آحاد بشر و رفع فساد و فقر و تبعیض و بی عدالتی و سلطه دشمن است. او از این که زیر پرچم امریکا یا دیگر قدرتهای بیگانه زندگی بکند و مثل حیوانات گذران عمر کند، بیزار است. برای او فرق می کند و مهم است که چه کسی بر کشور او فرمان براند: یک انسان فاسد و فاسق و فاجر و مزدور بیگانه، یا بنده صالح خدا.
3- بسیجیان در دوران دفاع مقدس، از اسلام، کشور، شرف، استقلال، آزادی و حاکمیت دین خدا دفاع کردند. و امروز هم بسیجی برای کشور دل می سوزاند، برای آبادانی کشور تلاش می کند، برای حفظ استقلال ملی، هر چه بتواند کار می کند و از جان خود هم می گذرد. اگر احساس کند دشمن می خواهد از روزنه ای- چه اقتصادی و چه فرهنگی- به داخل کشور نفوذ کند؛ در مقابل او می ایستد.
4- بسیجی در مقطع حساس کنونی تاریخ ملت ایران، که عناد و کینه توزی دشمنان و عزم آنان برای زیر پا نهادن استقلال و عزت و خواست این ملت بزرگ، بیش از هر زمانی مشخص و عیان شده است، بسیج و بسیجیان و آنان که تفکر بسیجی را طالبند، بایستی در میدان حراست از استقلال و عزت و اراده ملت خود، فداکار و با انگیزه و مسئولیت پذیر باشند. هر جا که ضرورت و نیاز باشد بسیجی در آن جا حاضر است و مسئولیت حرکت، اصلاح، حراست و مقاومت و پیشرفت را به عهده می گیرد.
5- بسیجی زمان و میدان خاصی را برای حضور خود و دفاع از نظام جمهوری اسلامی و حاکمیت اسلام، نمی شناسد. در هر میدانی که نیاز به حضور او باشد، در هر زمانی که فداکاری او لازم و تعیین کننده باشد، او حاضر است و آماده ایثار و فداکاری.
6- بسیجی و تفکر او گره گشاست. پس در صحنه استقلال و آبادانی و سازندگی کشور نیز، نیرویی کارآمد و فداکار است که مصلحت سازندگی را بر مصالح شخصی خود مقدم می دارد. بسیجی و تفکر بسیجی می تواند مسئولان نظام را در سازندگی سریع و مستمر کشور به طور قاطع یاری نماید.
7- بسیجی، در قالب دفاع از میهن، نیز در میدان تلاش حاضر است. ایرانی بودن جزیی از اسلامی بودن اوست و لذا در چارچوب اسلام، از مرزهای کشور ایران و ملت بزرگ خود، دفاع می کند و آماده فداکاری است.
8- دشمن همیشه، دست اندرکار برنامه ریزی برای مفاسد سازمان یافته است. بسیج آن نیروی مردمی است که می تواند و می بایستی در مقابل توطئه اشاعه مفاسد از سوی دشمن بایستد.
9- اگر بسیج نبود، معلوم می شد که قدر و ارزش این نهاد تا کجاست! بسیج با حفظ دستآوردهای ملت و کشور، به عنوان سرمایه ملی شناخته می شود و با مقاومت و ایستادگی در برابر هر نوع ترفند و توطئه ای، راه علاج دردهای کشور در مقابله با توطئه ها و تهدیدهاست.
10- بسیج محلی است که تمامی اقشار ملت با دو مشخصه اسلامی و ایرانی، در آن جا به وحدت می رسند. وحدت در مبارزه با دشمن، وحدت در سازندگی و آبادانی کشور، وحدت در حفظ نظام اسلامی و دست آوردهای متعالی آن، وحدت در اصول انقلاب و راه امام و رهنمودهای رهبری.
11- امنیت از جمله عناصر اصلی حضور یک حاکمیت مقتدر است. نظام جمهوری اسلامی، با تکیه بر توده مردم، امنیتی شایسته را با وجود تمام و دشمنیهای بینالمللی، در کشور پدید آورد. مخدوش کردن این امنیت- که می تواند اهداف و مانع بسیاری برای استکبار جهانی و سرکرده آن، آمریکا داشته باشد- از اهداف اولیه و اساسی دشمنان نظام دینی است. امنیت نیز به صورتهای مختلف مخدوش و زیر سوال می رود. ناآرامی، هرج و مرج، اغتشاش، عدم کنترل مرزها، شرارتها از جمله عوامل نقض کننده امنیت کشور است.
بسیجیان در تامین و حفظ امنیت کشور، رکن اصلی به حساب می آیند و در عمل، اقتدار خود را در این صحنه نشان داده اند. یکی از علل تهاجم دشمن به بسیج، حضور مقتدرانه آن در حفظ امنیت است.
12- انقلاب اسلامی، دست آورد بزرگ فداکاری طولانی مدت ملت ایران به رهبری حضرت امام (ره) است. حفظ این دست آورد وظیفه همه اقشار مردم است. بسیج به عنوان مظهر وحدت مردم و آحاد جوانان مومن، بیشترین نقش را در حفظ و تداوم این دست آورد مهم دارد و نشان داد که بهترین مدافع آن است.
13-بسیج و بسیجی بایستی بینش و آگاهی کامل سیاسی داشته باشند. از تمامیت و مواضع سیاسی نظام جمهوری اسلامی دفاع کنند و آگاهانه توطئه های دشمنان را در کلیه صحنه ها و ابعاد پیگیری نمایند. شعور عاشقانه را در حد اعلاء داشته باشند. اینها متفاوت است با ورود در گروهها و باندهای سیاسی، و مغایر است با دخالت در جریانها و بازیهای سیاسی و هواداری از گروهها و احزاب و جریانها. دشمنان با خلط این دو با یکدیگر، سعی می کنند بسیج را از پیکره سیاسی نظام جداکنند.
14- از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، اصل ولایت فقیه در حکومت اسلامی است. بی تردید بزرگترین نماد اسلامیت و جمهوریت نظام اسلامی، ولایت فقیه و رهبری است که برابر اصل پنجم قانون اساسی در زمان غیبت حضرت ولی عصر (عج) در جمهوری اسلامی ایران ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه عادل و با تقوا، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است. استکبار جهانی تلاش فراوانی نموده تا با ایجاد بحران، اعتماد بین مردم و حاکمیت، و ایجاد شکاف در درون نیروهای انقلاب و گروههای سیاسی، به ولایت فقیه ضربه زده و این مدل حکومتی را از سر راه سلطه گری و استیلای خود بر جامعه ایرانی بردارند، ولی موفق به این مهم نشده اند چرا که بسیج در صحنه حاضر است و با آگاهی دادن و بالا بردن افکار عمومی و ارائه تحلیلهای سیاسی مناسب، توطئه های دشمنان را با حمایت همه جانبه از این اصل قانون اساسی، خنثی و بر ملا ساخته است.
15- در زمان کنونی، دشمن با تمام توان خود به مبارزه با ارزشهای الهی برخاسته، با جنگ روانی و تهاجم فرهنگی، منزوی کردن نیروهای حزب اللهی و بسیجی سعی دارد وفاداران به این فرهنگ و عاملان به آن را، کم تعداد جلوه داده و عموم مردم را در حال مسابقه برای تامین منافع شخصی و پشت پا زدن به ارزشهای الهی و انقلابی نشان دهد.
بسیج به عنوان یک نهاد مقدس، امروزه نیز می تواند به مقابله با این تهاجم فرهنگی بپردازد و با سرمایه گذاری بیشتر برای توسعه و تعمیق بینش دینی و اعتقاد اسلامی، آحاد افراد جامعه را مصون نماید و جامعه را با حقیقت غرب و ضعفهای آن در زمینه اخلاقی و آثار سوء و خطرناک تهاجم فرهنگی دشمن آگاه کند و همچنین این غیور مردان بی منت در آبادانی و سازندگی کشور بی محابا می کوشند
نقش بسیج سازندگی در محرومیت زدایی از کشور
همواره
این سؤال مطرح است که بسیج سازندگی با جهاد سازندگی ابتدای انقلاب چه
تشابه و تمایزی دارد. باید گفت، تشابه اصلی در نقش و کارکرد احیاء ارزشهای
جهادی است. علاوه بر آن تشابه فعالیتهای بسیج سازندگی با جهاد سازندگی سابق
در خدماترسانی و محرومیتزدایی از روستاها و مناطق محروم است ولی نقطه
تمایز آن این است که وظیفه ذاتی جهاد سازندگی سابق، عمران و آبادانی
روستاها بود که در سنوات بعد این وظایف به دستگاههای دولتی محول شد.
بسیج
سازندگی با گذشت 8 سال از فعالیتش، در دو سال اخیر در قالب اردوهای هجرت
(با هدف غنیسازی اوقات فراغت جوانان) در همه عرصهها اعم از آموزشی،
بهداشتی، فنی و حرفهای، خدماترسانی، عمرانی، مرمت بهسازی و زیباسازی
مدارس وارد شده که خدماترسانی و محرومیتزدایی از کشور از نتایج آن بوده
که به همین منظور، آشنایی با کم و کیف فعالیتهای این سازمان ضروری به نظر
میرسد.
تأسیس سازمان بسیج سازندگی به سال 1379 برمیگردد که براساس
تدابیر مقام معظم رهبری برای شکوفایی استعدادهای ذخیره شده در جوانان این
سازمان با هدف استفاده از نیروی نشاط جوانان برای سازندگی کشور در اوقات
فراغت تشکیل شد.
اردوهای هجرت بسیج سازندگی براساس تدابیر مقام معظم
رهبری برای شکوفایی استعدادهای ذخیره شده در جوانان با هدف اشاعه فرهنگ
خدماترسانی در بین جوانان تشکیل و فعالیت میکند.
برای
اجرایی کردن تدبیر مقام معظم رهبری نیازمند بودیم که این حرکت را نهادینه
کرده و برای جوانان بستر قانونی فراهم سازیم و دیگر اینکه این حضور به شکل
یک طرح ملی و کارآمد خود را نشان دهد.
بسیج
سازندگی به دنبال این است که فرهنگ خدماترسانی را در بین آحاد مختلف
جامعه نهادینه کند و از ظرفیتهایی که در استانها مجموعه اجرایی کشور وجود
دارد، استفاده نموده و خدمات رایگان به مردم ارائه کند.
سازمان مدیریت و
برنامهریزی هر استان نیز موظف است با هماهنگی سازمان بسیج سازندگی
فعالیتها و پروژههای زودبازده با ویژگیهای کوچک، عامالمنفعه و قابل اجرا
را برای به کارگیری نیروی جوان به شورای برنامهریزی و توسعه استان اعلام
کند.
از دیگر ویژگیهای این طرح تنوع لازم در زمینههای آموزشی و
مهارتی، پژوهشی، بهداشتی درمانی، فرهنگی و اجتماعی، عمرانی (از قبیل منابع
طبیعی، کشاورزی، پلسازی و...) و خدماترسانی است.
کوتاه مدت و زودبازده
بودن این طرحها، فراگیر و گسترده بودن، نداشتن پیچیدگیهای تخصصی و نیز
عمومی و عامالمنفعه بودن از ویژگیهای طرحهای بسیج سازندگی است.
غنیسازی
اوقات فراغت جوانان در عرصههای سازندگی و مردمیاری و خدمات رسانی ،
آشنایی جوانان با فرهنگ کار و تلاش و فعالیتهای گروهی، کمک به توسعه
سازندگی و رفع محرومیت در کشور به ویژه در روستاها و مناطق محروم با هزینه
کمتر و سرعت بیشتر از مهمترین اهداف این اردوها است.
سازمان بسیج سازندگی طی تابستان امسال در قالب اردوهای هجرت 3 با مشارکت دانشآموزان بیش از 10هزار مدرسه را مرمت و زیباسازی کردند.
به
کارگیری حداقل 10 میلیون دانشآموز واجد شرایط در اردوهای هجرت بسیج
سازندگی در عرصههای مختلف بهسازی و نوسازی مدارس، گام موثری در پر کردن
اوقات فراغت جوانان و نوجوانان تلقی میشود.
هدف اصلی اجرای طرح بسیج
سازندگی و رفع محرومیتها را تحقق تدابیر مقام معظم رهبری است و اجرای این
طرح علاوه بر اشتغالزایی سبب تقویت روحیه اعتماد به نفس جوانان شده و از
بروز ناهنجاریهای اجتماعی جلوگیری میکند.
بسیج سازندگی براساس بند
<ط> تبصره 17 قانون بودجه سال 86 به عنوان مجری طرحهای دولتی و
عمومی معرفی شده است تا با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی در عرصه منابع طبیعی و
کشاورزی پروژههای متعدد ملی و محلی را اجرا میکند.
حضور خواهران و
برادران بسیجی در کار کشاورزان مناطق محروم برای کمک رسانی به این افراد،
بسیار چشمگیر بوده و در راستای محرومیتزدایی و حمایت از کشاورزان محروم
قدمهای خوبی برداشته شده است.
بسیج , حاصل ابتکار و نوآوری امام خمینی است
بسیج را شجره طیبه وحاصل ابتکار و نوآوری امام خمینی (رض) است . انقلاب اسلامی درعرصه های مختلف دفاعی - فرهنگی و اجتماعی و دیگر زمینه ها، همواره نیازمند بسیج و مجموعه جوانان مومن، با انگیزه و پاکدامن است.
انقلاب اسلامی ا حاصل لبیک اقیانوس متلاطم همه قشرهای ملت به ندای امام بزرگوار است و در حماسه دفاع مقدس نیز این حرکت عظیم تکرار شد و هر جا انگیزه و نشاط و ایمان بود در قالب بسیج و بسیجی، به میدان نبرد شتافت و این مجموعه عظیم ملی، همچون شجره طیبه در سرزمین پهناور ایران ریشه دواند و ماندگار شد.
تعهد، ایمان و انگیزه را جوهره بسیج است و هنر تحسین برانگیز و نوآوری بزرگ امام این بود که انگیزه های مقدس و احساس تعهد ملت را در قالب یک سازمان درآورد.
سپاه پاسداران مجموعه ای از پیشروان و سابقون بسیجی است و به برکت بسیج و بسیجی، انقلاب حتی در سال های محنت بار اول جنگ، هیچگاه احساس ضعف نکرد و حضور پرشور جوانان بسیجی، همواره دلها را لبریز امید و سرافرازی می کرد. جوانان امروز، باید به واقعیات سالهای دفاع ، معرفت پیدا کنند تا ارزش واقعی بسیجی بیشتر و بهتر شناخته شود.
حضور بسیج به عرصه دفاع از کشور و پاسخگویی به تهدیدات سیاسی - اقتصادی و نظامی دشمن منحصر نیست ، بلکه هر جا اسلام و انقلاب به حضور پرانگیزه و کارساز مردمی و آبادانی و سازندگی کشورنیاز دارد، آن میدان، عرصه حضور بسیج است.
بیگانگان به بهانه های مختلف تبلیغات ضد اسلامی - ضد ایرانی خود را ادامه و گسترش می دهند اما مردم بیدار ایران و جوانان هوشیار کشور، مثل پاره های پولاد، در مقابل دشمن برنده و نفوذناپذیرند.
اتکاء به خداوند و در پرتو آن تکیه بر نیروهای درونی را، مهمترین عوامل استقامت و پیشرفت نظام اسلامی است و به یاری حق همه قشرهای مردم و صنوف مختلف در لحظه های نیاز، در میدان حاضر بوده اند که نمونه آن بسیج عشایر دلاور است که البته عشایر در طول تاریخ نیز همواره حامی اسلام و فعالیت های علمای دین بوده اند.
آشنایی عمیق با معارف دینی و مستحکم تر شدن پایه های ایمانی موجب رشد و تعالی روزافزون بسیج و تداوم ان در نسل های آینده ایران عزیز است و همه جوانان امید آینده کشورند و در میان جوانان نیز، پرانگیزه ترین و با ایمان ترین آنها، بیشترین امیدهای ملت را بر می انگیزند که یقینا مجموعه بسیج در برگیرنده اینگونه جوانان است
نقش و سهم بسیجیان در سازندگی کشور
1- موفقیتهای علمی سپاه و بهرهمندی از فناوریهای روز.
2- توانمندیهای فنی ـ مهندسی و خدمات بسیجیان در عمران، آبادانی و بازسازی کشور.
3- بیان میزان مشارکت بسیجیان در راهاندازی طرحهای تولیدی و صنعتی و ایجاد رونق اقتصادی.
4- بیان فعالیتهای فرهنگی- اجتماعی بسیجیان و خدمترسانی به مردم.
نقش بسیجی در پاسداری از امنیت و استقلال کشور
1- حضور بسیج در تأمین امنیت داخلی.
2- خدمات شایان بسیج در دوران دفاع مقدس.
3-بسیج بستر حفظ مستمر قدرت دفاعی جامعه و آمادگی رزمی مردم در برابردشمن است.
4- شرح تأثیر توانمندیهای بسیج در بازدارندگی دشمن و ارتقای ضریب امنیتی کشور.
5- تشریح مواضع و نظرات ارزشمند بسیجیان در مورد آمریکا و استکبار جهانی.
نقش بسیجی در توسعهی اقتصادی و خدمت رسانی به مردم
1- نقش بسیج کارخانهها و کارگری در خودکفایی و خوداتکایی کشور.
2- خدمات بسیجیان در عمران و آبادانی و سازندگی کشور.
3 - حضور فعال بسیجیان در صحنههای کمکرسانی و امداد.
4- تبیین نقش بسیجیان در بهینهسازی هزینههای تولید و ترویج فرهنگ صرفهجویی و تلاش.
ترویج و تقویت فرهنگ بسیجی در جامعه
ترویج و تقویت فرهنگ بسیجی در جامعه، مشتمل بر ویژگیهای زیر :
1- مردمی بودن.
2- کم هزینه بودن.
3- گستردگی و فراگیری.
4- خدمتگزاری، ایثار و نوعدوستی.
5- صداقت و امانتداری.
6- فعال و پرتلاش بودن.
7- مقاومت و آسیب ناپذیریِ فرهنگی.
8- ظلمستیزی و شجاعت.
9- دنیاگریزی و قناعت.
10- معنویت و دینداری.
نقش بسیج در توسعه فرهنگی کشور
1- نقش بسیج در حفظ و گسترش ارزشها و مقابله با تهاجم فرهنگی.
2- نقش بسیج مدارس (معلمان و دانشآموزان) در گسترش تلاشهای فرهنگی و علمی.
3- تأثیر بسیج دانشگاهی (استادان و دانشجویان) در توسعهی علمی و تحقق نهضت نرمافزاری.
4- جایگاه بسیج در وحدت حوزه و دانشگاه.
5- اقدامات و فعالیتهای بسیجِ روحانیون، در ارتقاء فرهنگی جامعه.
6- تبیین نقش بسیج در پویایی مساجد و گسترشِ فرهنگ قرآنی.
7- نقش بسیج در سواد آموزی و ارتقایِ فرهنگ عمومی.
8- درخشش بسیج در صحنهی مسابقات ورزشی داخلی و بینالمللی.
9- زمینهسازی برای ارتقای نقش و کیفیت بسیج ادارهها و سازمانها.
جان کلام:
در خاتمه یادآور می شوم:
اولاً: بسیج با توکل بر خدا و با تمسک به عروة الوثقی و حبل الله المتین توانسته است در مقابل امواج سهمگین فتنه ها و طوفانها و گردبادها مردانه ایستادگی و حتی یک لحظه پشت نظام، امام (ره) و رهبری را خالی نکرده و همچون شمشیر ذوالفقار چشم بسیاری از فتنهها را کور کرده است.
ثانیاً: رمز پایداری و ثبات قدم بسیج در برابر حوادث و فتنه هایی که طی 30 سال عمر انقلاب اسلامی اتفاق افتاده باید در همین تفکر بسیجی و معرفت دینی جستجو کرد. فتنههایی که متاسفانه توانسته است گروهها، دسته جات و شخصیتهای مهمی را از گردونه نظام خارج و حتی در برابر آن قرار دهد.
ثالثاً: بسیجیان مصمم هستند با الهام از سخنان امام راحل(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری، با سلاح علم در سرافرازی و اعتلای کشور بکوشند. زیرا استقلال و موجودیت هر جامعه از استقلال فرهنگ آن نشأت می گیرد. تولید علم برای یک کشور خیلی مهم است و ابزار این کار عالم شدن است و این کار یک جهاد می خواهد و با انگیزه مادی نمیتوان وارد این میدان شد، بلکه باید خالصانه و باانگیزه الهی معنوی تن به آب و آتش زد و باید کار کرد و علم تولید نمود و این کار از بسیج امکان پذیر است.
رابعاً: محصول تفکر بسیجی همانا، ایمان، امید، اخلاص، ایثار، شجاعت، قاطعیت، استقامت، حق طلبی، انصاف، فروتنی، همت بلند، احساس بدهکاری به خدا و خلق خدا و انگیزه خدمت صادقانه است. همین ویژگیها و خصایص باعث می شود بسیجی و تفکر بسیجی را زنده و پویا در صحنه نگاهداشته تا بتواند از آرمانها، اصول خدشه ناپذیر و ارزشهای ناب انقلاب اسلامی حراست و پاسداری نماید
منابع :
1- غلامرضا بابازاده - روابط عمومی مرکز فرهنگی دانشجویی امام و انقلاب اسلامی
2-روابط عمومی مرکز فرهنگی دانشجویی امام و انقلاب اسلامی
3- روزنامه جمهوری اسلامی 15 اردیبهشت 1383
4- روزنامه اطلاعات چاپ مورخ 5/3/83
5- صحیفه امام، ج 21، ص 194
مطالب مشابه :
مزایای جدید برای کارمندان مناطق محروم کشور
با توجه به ضریب محرومیت محل خدمت در مناطق کمتر توسعه به موضوعات مختلف در
آمايش سرزمين . تهران . انتقال جمعيت
- تسهیل و تنظیم روابط درونی و بیرونی اقتصاد کشور - رفع محرومیت مناطق مختلف ضریب افزایش
مقایسه ضریب جینی کشورهای جهان
در این مقاله، سعی نگارنده بر آن است که تجربیات مختلف مناطق شهری کشور کشور ضریب
ادامه برنامه ریزی منطقه ای
عنوان ابزاری برای توسعه مناطق عقب ضریب محرومیت نواحی مختلف کشور
توسعه روستایی/ اهمیت و ضرورت آن در محرومیت زدایی
در روستاهای مناطق مختلف جهان، یعنی ضریب جینی و رفع محرومیت در کشور
توسعه روستایی/ اهمیت و ضرورت آن در محرومیت زدایی
در روستاهای مناطق مختلف جهان، یعنی ضریب جینی و رفع محرومیت در کشور
بررسی وضعیت فقر مطلق در ایران در سالهای برنامه اول تا چهارم توسعه
اولین قدم در مسیر مبارزه با فقر و محرومیت مناطق شهری کشور مناطق و گروههای مختلف
نقش بسیجان در آبادانی و سازندگی کشور
امور مختلف کشور و مناطق محروم و رفع محرومیت در کشور به ویژه
برچسب :
ضریب محرومیت مناطق مختلف کشور