سرامیک نوین در ایران

سرامیک نوین در ایران: ایراندر زمره 10 کشور اول تولیدکننده کاشی دنیاست گران شدن سوخت و مواد اولیه، چالشی جدیدر مقابل صنعتسرامیک کشور است    بنیانگذارسرامیک نوین در ایران با بیان این که سوخت ارزان یکی از مزیت های نسبی توسعه صنعتسرامیک در ایران بوده است، اظهار کرد: با مشکل گرانی سوخت و مواد اولیهدر شرایط فعلی برای جلوگیری از تعطیلی صنایع مختلفسرامیک کشور راهی جز حمایت دولت و تامین ارزان سوخت و مواد اولیه مورد نیاز آنها وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویانایران(ایسنا)، دکتر واهاک کاسپاری مارقوسیان کهدر مراسم افتتاحیه هشتمین کنگرهسرامیک ایراندر دانشگاه علم و صنعت سخن می گفت خاطرنشان کرد: از اولین کنگرهسرامیک کهدر سال 72 برگزار شد تاکنون شاهد تداوم و رشد کیفیدر آموزش، پژوهش و صنعت بوده ایم. به گونه ای کهدر اوایل انقلاب رشته ای به نامسرامیک در ایران وجود نداشته ودر قالب رشته های مواد و متالورژی و غیره به آن پرداخته می شد اما اکنوندر 19 مرکز دانشگاهی شاهد تدریس این رشتهدر مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هستیم.

وی افزود: پس از انقلاب تنها جایی که داوطلب اجرا و تدوین رشتهسرامیک شد دانشگاه علم و صنعتایران بود به گونه ای که اکنون شاهدیم این دانشگاه 750 فارغ التحصیلدر مقطع کارشناسی و 75 فارغ التحصیلدر مقطع کارشناسی ارشددر این رشته دارد.

مارقوسیان با بیان این که گفتمانسرامیک در دهه اخیردر جامعه به وجود آمده است،در خصوص روند رشد پژوهش علمسرامیک در ایران تصریح کرد: پژوهش هم همراه با آموزشدر کشور رشد مناسبی داشته است. به گونه ای کهدر 15 سال اخیر 350 مقاله ی ISI از سوی اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت به چاپ رسیده است که با احتساب مقالات ISI دیگر مراکز دانشگاهی دارای این رشته و مقالات و ارائه های محققانایرانیدر کنفرانس های داخلی به رقم قابل توجهی که نشانه ی پیشرفت روز افزوندر حوزه ی پژوهشی وسرامیک است می رسیم.

بنیانگذارسرامیک نوین در ایراندر تشریح وضیت بخش صنعتسرامیک کشور و روند توسعه آن اظهار کرد: صنایع مختلفدر دهه های اخیر توسعه خوبی داشته و سهم قابل توجهی از تولید جهانی را به خود اختصاص دادند به گونه ای که تعداد کارخانه های بزرگدر صنایع چینی (ظروف) 24 کارخانه بوده که میزان تولید سالانه آنها 75 هزار تن و سهم تولید آنها از تولید جهانی 5درصد، رتبه جهانی از نظر میزان تولید دوم و میزان صادرات آنها 8درصد تولید بوده است.


همچنین تعداد کارخانجات بزرگدر صنایع شیشه (جام و ظروف) به ترتیب 12 و 20 کارخانه بوده است که میزان تولید سالانه ی فعلی آنها به ترتیب 900 و 400 هزارتن، سهم صنایع شیشه جام از تولید جهانی حدود دو و نیمدرصد و میزان صادرات آنها 30 تا 40درصد تولید و همچنین میزان صادرات صنعت شیشه و ظروف 20درصد تولید بوده است.

مارقوسیان با اشاره به صنعت کاشی به عنوان واحد صنعتیدر کشور اظهار کرد: تعداد واحدهای بزرگ این صنعت 85 کارخانه، میزان تولید سالانه فعلی 200 میلیون متر مربع سهم آنها از تولید جهانی 5/2درصد و رتبه جهانی آنهادر ردیف 10 کشور تولید کننده عمده کاشیدر جهان و میزان صادرات آنها 10 تا 15درصد است.

وی همچنیندر خصوص صنایع و مواد دیرگداز خاطرنشان کرد: تعداد کارخانجات متوسط و بزرگ این صنعت 14 کارخانه ، میزان تولید سالانه فعلی ( میزان تولید اسمی) آنها 400 هزار تن و سهم آنها از تولید جهانی یک تا یک و نیمدرصد بوده است.

عضو هیات علمی دانشکده مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت اظهار کرد: مشخص نبودن استراتژی تولید صنعتیدر کل و به ویژهدر تولید و موادسرامیک و لزوم تدوین آ ن، ورود محصولات خارجی به بازارایران، مشکلات رقابتی و لزوم حمایت دولت اجبار به وارد کردن برخی مواد اولیه و لزوم توجه به مواد خاص و قابل اتکای داخلی بخشی از چالش های پیش رویسرامیک در ایران است.

وی افزود: با توجه به این که سوخت ارزان یکی از مزیت های نسبی توسعه صنعتسرامیک در ایران بوده است اکنون با مشکل گرانی سوخت و مواد اولیه چه باید کرد و این سوال به وجود می آید که آیا حمایت دولتدر این زمینه لازم نیست کهدر این صورت یا باید صنایع مختلفسرامیک رادر ایران تعطیل کرد و یا این که سوخت و مواد اولیه ارزان برای توسعه این صنایع مهمدر کشوردر اختیار آنها قرار داد.

مارقوسیان با اشاره به لزوم توجه و حمایت از تولیدسرامیک هاینوین و یا غیر سنتی با ارزش افزوده بالاتر به عنوان یکی از راهکارهای توسعه ی صنعتسرامیک در کشور عنوان کرد: باید جایگاه بسیار مهم محصولات متکی بر دانشدر استراتژی توسعه صنعتسرامیک در دهه های آیندهدر نظر گرفته شده و نقش حمایتی دولتدر این زمینه مورد تاکید قرار گیرد.

همچنین لزوم همکاری نزدیک بین انجمنسرامیک (به ویژه گروه های تخصصی) و انجمن های صنفی صنایع مختلفسرامیک به منظور یافتن راهکارهای رفع مشکلات و تدوین استراتژی آینده و متقاعد کردن مسوولان اجرایی به برداشتن گام های اساسی برای پیشبرد رشد و توسعه صنعت بیش از پیش نمایان می شود.

ویدر پایان با بیان این که ارتباط نزدیک بین صنعت و دانشگاه به صورت عملی و از طریق همکاری های دو جانبه محقق شود تصریح کرد: فعالیت مشترک برای رفع برخی مشکلات ذکر شده و تدوین استراتژی آینده، راهکاری عملی برای ایجاد هماهنگی و نزدیکی بیشتر بین صنعت و دانشگاه است چرا که به اعتقاد منایران با وجود پتانسیل های بالایی مانند نیروی انسانی باهوش، امکانات، موقعیت و منابع غنی می تواند به مثابه ژاپن دومدر آسیای غربی ایفای نقش کند.


مطالب مشابه :


سرامیک نوین در ایران

عرضه کاشی و سرامیک و دارای این رشته و فعالیت مشترک برای رفع




گزارش کنگره سرامیک

اجرا و تدوین رشتهسرامیک شد فعالیت 100 شرکت تولید کننده داخلی کاشی و سرامیک در




معرفی رشته ی مهندسی مواد و گرایش های آن

بسیار مهم و حساس خوردگی فعالیت مهندسی سرامیک یک رشته هنری است و کاشی و سرامیک




نقش سرامیکها در هوا فضا

مطالب علمی رشته متالورژی(سرامیک و و چجموع کاشی ها تا فعالیت خود را از نو و




سرامیک نوین

عرضه مستقيم کاشی و سرامیک و پس از انقلاب تنها جایی که داوطلب اجرا و تدوین رشته سرامیک شد




*- رتبه برتر «سیمان» در بهره‌وری نیروی کار

رشد بهره‌وری و رشته فعالیت‌های «فرآورده رشته فعالیت صنعتی«کاشی و سرامیک




بازدید علمی از کارخانه کاشی سرامیک صدیق شهرستان آباده

مجتمع بزرگ کارخانجات کاشی و سرامیک فعالیت نیروی ارتباط با رشته دانشگاهی




برچسب :