انتخاب رشته دانشگاه آزاد
چگونه در دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب رشته نماییم<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
باید توجه داشته باشید که در عرض یک هفته یا یک ماه یک باره تراز شما در کنکور های آزمایشی 3000 نمره افزایش نمی یابد اگر تا کنون تراز خودرا در هر ماه 300 تا 400 واحد افزایش دهید مسیر بسیار کاملی را طی نمودهاید.
توجه :
باید توجه داشته باشید در دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب اول شما در گروه آزمایشی در تمام وقت و پاره وقت مطرح می باشد و شانس قبولی شما در انتخاب های بعدی بسیارکم می باشد.به عنوان مثال دانش آموزی که در گروه ریاضی مثلا انتخاب خود را معماری تهران اعلام نموده تراز او در آزمون برابر 6870 می شود چون تراز آخرین فرد قبولی 6869 می باشد این دانش آموز در معماری تهران قبول نمی شود. انتخاب بعدی او مثلا ریاضی کاربردی تهران مرکز می باشد که نمره آخرین فرد قبولی 4544 می باشد. امکان دارد این دانش آموز در رشته ریاضی محض تهران قبول نشود اما دانش آموز دیگری که انتخاب اول او ریاضی محض تهران بوده و نمره او به طور مثال 4546 قبول می شود.
در دانشگاه آزاد اسلامی داوطلبانی که انتخاب اول آن ها یک رشته می باشد مورد بررسی قرار می گیرند اگر تعدادی دانش آموز حد نصاب مورد نظر دانشگاه را در آن رشته نیاورده ، نوبت به دانش آموزان دیگر می رسد مثلا ممکن است حد نصاب ریاضی محض تهران عدد پایینی باشد و دانش آموزی که انتخاب دوم او ریاضی محض تهران می باشد با نمره بالا در این رشته قبول نشود ، لذا اکیدا به شما توصیه می شود که اگر انتخاب اول تمام وقت خود را یک بالا انتخاب می نمائید حتما پاره وقت خود را خود را یک رشته پایین انتخاب انتخاب کنید.
نمره تراز چیست ؟
درصد هر درس شما در بین داوطلبان در سنجیده می شود و نمره تراز شما ممکن است در درس ادبیات فارسی 70% بزنید تراز شما برابر 6500 ولی عربی را 70% بزنید و تراز شما برابر 7100 زیرا دانش آموزان دیگر درس عربی را پایین زده اند و شما بالاتر از میانگین زده اید و برعکس اگر درسی را از حد میانگین کل دانش آموز شرکنت کننده پایین بزنند ترازشما سقوط می نماید لذا برای موفقیت در تمامی کنکور ها بهتر است میانگین شما در تمامی دروس تقویت شود هر چه میانگین دروس شما بالاتر برود موفق خواهید بود.
در انتخاب رشته دانشگاه اسلامی شما فقط می توانید از یک مجموعه انتخاب نمایید.
در یک مجموعه ممکن است یک یا چند زیر مجموعه وجود داشته باشد.
انتخاب اول
اگر انتخاب اول شما در اانشگاه آزاد اسلامی درست و به جا انجام پذیرد شانس قبولی شما 100% خواهد بود شانس انتخاب های بعدی
شما 10% خواهد بود بنابراین اگر در انتخاب اول نمره تراز A را انتخاب می نمایید ، در انتخاب دوم رشته ای که تراز آن کمتر از 1000- A می باشد را انتخاب نمایید . برای مثال انتخاب اول شما زیست شناسی سلولی و مولکولی تهران مرکز باشد با تراز 5834 پذیرفته خواهید شد ولی اگر انتخاب دوم ما زیست شناسی سلولی و مولکولی تهران مرکز باشد با حداقل تراز 6740 قبول خواهید شد یعنی اختلاف بین انتخاب اول ودوم 906نمره می باشد.یا مثلا دانش اموزی که انتخاب اول او کاردان فنی مکانیک شهرری می باشد با نمره 6252می تواند قبول شود یعنی اختلاف تراز1907=4518-6250است.واقعا اختلاف تراز زیاد است.
تمام وقت و پاره وقت
اگر در انتخاب اول ، تمام وقت شما تراز A را انتخاب می نمایید در انتخاب اول پاره وقت خود تراز 500-A تا 1000-A را انتخاب نمایید. تا اگر خدای نکرده کنکور شما در حد انتظارتان نبوده شانس پاره وقت را از دست نداده باشید.
داوطلبان عزیز مطالب زیر را به دقت بخوانید
دانشگاه آزاد اسلامی چگونه دانشجو را انتخاب می کند.
فرض نمایید در رشته عمران کاشان 500 نفر شرکت نموده اند. حد نصاب تراز برای دروس اختصاصی و عمومی در این رشته مثلا 4800 می باشد. اگر ظرفیت پذیرش این رشته 100 نفر باشد از بین 500 نفر مثلا 95 نفر نفر حد نصاب قبولی را به دست آورده و در این رشته پذیرفته می شوند. 5 نفر بعدی ازبین داوطلبانی که انتخاب دوم آنها عمران کاشان می باشد به ترتیب اولویت انتخاب می شوند به احتمال قوی این 5 نفر دانش آموزان تراز های بین 6500 تا 6300 را کسب نمود ه اند. چنانچه متوجه شدید دانشجویانی که انتخاب اول آنها عمران کاشان می باشد با تراز حدود 4800 قبول می شوند ولی دانشجویانی که انتخاب دوم یا سوم و .... عمران کاشان با تراز مثلا 6300 قبول نخواهند شد این است که می گویند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به انتخاب اول خود توجه داشته باشید.
سوالات احتمالی
1-شرایط بومی بودن چیست؟
بومی بودن در یک منطقه دارای 3 شرط است که هر کدام را داشته باشید بومی آن منطقه به حساب می آیید:
1- محل سکونت شما یا والدین شما در آن منطقه باشد.
2- دو سال آخر دبیرستان و پیش دانشگاهی را در آن منطقه گذارنده باشید یعنی مجموعا سه سال قبل.
3- محل تولد شما آنجا باشد.
2- ایا همه ی رشته های انتخابی باید از یک زیر مجموعه باشد؟
آن دسته از رشته هایی که مواد آزمون آنها یکی می باشد در یک مجموعه قرار می گیرند و در درون این مجموعه ها ، زیر مجموعه هایی تعریف می شوند که علاوه بر یکی بودن مواد امتحانی دارای ضریب یکسانی در بین دروس می باشند.
شما می توانید از یک مجموعه در چند زیر مجموعه مختلف رشته های خود را انتخاب کنید به شرط آن که این رشته های انتخابی همه از یک مجموعه انتخاب شوند.
در این مورد داوطلبین رشته های انسانی باید دقت بیشتری داشته باشند چون دو مجموعه 3 و 4 هر دو مربوط به آنها می شوند ولی بر فرض مثال اگر رشته ای را از مجموعه ی 3 انتخاب کردند دیگر نمی توانند از مجموعه ی 4 رشته را انتخاب کنند. ضریب دو درس ادبیات تخصصی و عربی تخصصی در یکی از این مجموعه ها صفر و به جای آن ضریب درس ریاضی و اقتصاد در مجموعه دیگری صفر می باشد.
3- آیا انتخاب اول باید ستاره دار باشد؟
دقت کنید رشته اول شما حتما نباید ستاره دار باشد ، اما اگر کنار رشته ای ستاره داشت آن رشته ستاره داشت آن رشته باید الزاما انتخاب اول شما باشد و اگر انتخاب دوم به بعد شما ستاره دار باشد از انتخاب های شما حذف خواهد شد.
علت این که دانشگاه آزاد اسلامی کنار برخی از رشته ها از علامت ستاره استفاده کرده است بخاطر کمک به شما در انتخاب رشته است.
بعضی رشته ها ی پر طرفدار این قدر متقاضی دارد که در انتخاب اول داوطلبین ، ظرفیت این رشته ها در آن واحد دانشگاهی تکمیل شده و جایی برای انتخاب های دوم به بعد سایر داوطلبین باقی نمایند.
به عبارت دیگر انتخاب دوم به بعد نباید ستاره دار باشد اما انتخاب اول بسته به نظر متقاضی هم می تواند ستاره داشته باشد هم می تواند ستاره نداشته باشد.بهتر است دانش آموزان ضعیف از رشته های بدون ستاره ، انتخاب رشته نمایند.
4- انتخاب اول الی آخر باید به ترتیب علایق ما باشد یا قانون دیگری دارد؟
یکی از مهم ترین مطالب در انتخاب رشته دانشگاه آزاد ترتیب انتخاب هاست. از جدول ترازهای مورد نیاز برای هر رشته کمک بگیرید و این نکته را رعایت کنید که هر انتخاب شما نسبت به انتخاب قبلی باید تراز کمتری داشته باشد چون اگر در هر انتخاب قبول شوید انتخاب های بعدی شما دیگر به حساب نخواهد آمد.
5- بهترین را شناخت یک رشته کدام است؟
ممکن است ما حرف های زیادی درمورد یک رشته و خوبی یا بدی آن شنیده باشیم اما بدانید که هر کس فقط برداشت های شخصی خودش را در قالب راهنمایی به ما منتقل می کند و اگر ما بدون هیچ گونه تحقیق و تنها با شنیدن حرف های یک نفر در مورد یک رشته ، آن را انتخاب کنیم دچار اشتباه خواهیم شد. بهتر است الاعات خود را حتی المقدور و با حضور در یک واحد دانشگاهی و صحبت با دانشجویان آن رشته یا مدیر گروه آموزشی تکمیل کرده و صحبت کسانی که با بازار کار آن رشته آشنایی دارند را متمم آن قرار دهیم. البته توضیحات مختصری در این مجموعه در مورد هر رشته ذکر شده اما انتخاب شما احتیاج به تحقیق بیشتری دارد.
6- اگر قبولی در رشته ای آن قدر سخت بود که نتوانستیم آن را انتخاب کنیم تکلیف علاقه مان چه می شود؟
"هر که را طاووس خواهد جور هندوستان کشد" این مطلب که ما هم رشته ای که دوست داریم قبول شویم هم در شهر خودمان تحصیل کنیم ( مثلا تهرانی ها رشته الکترونیک-تهران مرکزی) امتیاز بزرگی است که به سادگی بدست نمی آید. یا باید تلاش خودمان را بالا ببریم تا در رشته شهر مورد نظر علاقه خود قبول شویم ویا اخیرا حداقل یکی از این دو امتیاز بگذریم:1- رشته مورد علاقه 2- شهر محل سکونت
7- تفاوت تمام وقت و پاره وقت چیست؟
یک واحد دانشگاهی را در نظر بگیرید که مثلا 30 رشته دانشگاهی را به صورت تمام وفت ارئه می کند . از میان این 30 رشته تعداد محدودی مثلا 5 رشته را به صورت پاره وقت ارئه می کند که تفاوت آن با تمام وقت در حداکثر مدت تحصیل تمام وقت است نه حداقل . پس رشته های پاره وقت نه تنها محدودیتی ندارند بلکه مزیت طولانی شدن مدت تحصیل به هر دلیل را نیز داراست.
8- انتخاب هفتم را علامت بزنیم یا خیر؟
این گزینه را انتخاب نماییم بهتر است زیرا قبول شدن در آن ضرر ندارد. اگر علاقه ای به آن رشته داشتیم میرویم و در غیر این صورت نمیرویم
9- حد نصاب کیفی چیست؟
دانشگاه برای هر رشته یک حداقل نصاب کیفی می گذارد مثلا برای برق گرمسار عدد 5800 می گذارد کسانی که تراز پایینتر از این بیاورند قبول نمی شوندو از بین داوطلبان که انتخاب دوم و یا انتخاب سوم را این رشته ذکر نموده اند دانشگاه دست به انتخاب می زند
10- نمره تراز صفر چیست؟
اگردانش اموزی تمام سوالات یک درس راغلط بزند یعنی درصداو3/33-باشد تراز اوصفر خواهد بود.
11- تراز در دانشگاه آزاد اسلامی و آزمون سراسری دانشگاهها
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />2برابر تراز اختصاصی+تراز عمومی = تراز کل سراسری و دانشگاه آزاد اسلامی
3
منبع :راه اندیشه
مطالب مشابه :
وضعیت مصاحبه.شرایط . هزنیه و تراز لازم برای دوره های بین الملل مازندران - رامسر
کسب حداقل تراز نمره کنکور سراسری 7200. 4. تراز نمره خام کنکور سراسری 50 امتیاز. 2
برای دانشگاه آزاد، چگونه انتخاب رشته کنیم؟ (قسمت اول)
(تراز ها برای است و نمره ی آخرین فرد قبول شده یعنی حداقل تراز مورد نیاز برای قبول
نمره ی تراز چیست ؟
نمره تراز 7000 برای جهت در ادامه با راهبردهایی آشنا خواهید شد كه خطاهای شما را به حداقل
انتخاب رشته دانشگاه آزاد
حد نصاب قبولی حداقل نمره تراز در دروس اختصاصی و در نمره کل حداقل یکی از این سه انتخاب را
انتخاب رشته دانشگاه آزاد
باید توجه داشته باشید که در عرض یک هفته یا یک ماه یک باره تراز شما با حداقل تراز 6740
جدول تراز دانشگاه آزاد جدید برای تخمین نمره در آزمون
روانزاد ravanzad - جدول تراز دانشگاه آزاد جدید برای تخمین نمره در آزمون - مشاوره روانشناسی .
حداقل نقشه های مورد نیاز و محاسبات درصد تراکم:
کارشناس رسمی دادگستری -رشته راه وساختمان - حداقل نقشه های مورد نیاز و محاسبات درصد تراکم: -
دریاچه ارومیه در انتظار مرگ
پيشبيني ميشود تا دو ماه آينده سطح آب درياچه اروميه از حداقل تراز آبي سال گذشته نيز
جزییات حقوق و مزایای کارگران در سال 93
موسسه حسابداری نوین تراز تبریز - جزییات حقوق و مزایای کارگران در سال 93 - ارایه کلیه خدمات
برچسب :
حداقل تراز