آشنایی و نصب Kerio WinRoute Firewall

نصب فایروال
پس از آن که سیستم موردنظر را انتخاب کردید، سیدی قابل بوت کریو را درون سیدیرام آن سیستم قرار داده و با آن کامپیوتر را بوت کنید. پس از این کار صفحه اول نرمافزار نمایان خواهد شد. اکنون نوع زبان را تعیین کرده و با فشردن کلید F8 شرایط این برنامه را پذیرفته و مراحل نصب را آغاز کنید.

نکته: با نصب این برنامه روی سیستم، هارددیسک موجود آن به طور کامل پاک خواهد شد و یک سیستمعامل مبتنی بر لینوکس که مخصوص اجرای برنامه است روی آن قرار خواهد گرفت. از این رو، قبل از ادامه مراحل نصب، از عدم نیاز به فایلهای موجود در سیستم مطمئن شوید.در صفحه Ready to Install با تایپ عددی (که خود برنامه به شما اعلام خواهد کرد!) تایید کنید که اطلاعات موجود در هارددیسک کاملاً پاک شود. پس از انجام این مراحل، کپی اطلاعات آغاز خواهد شد و پس از پایان نصب و راه اندازی مجدد سیستم، عملاً فایروال به مدار شبکه متصل میشود.

تنظیمات اولیه
پس از اتمام مراحل نصب و راهاندازی مجدد، صفحهای مانند شکل 1 ظاهر خواهد شد (Local/Administrative …) که در آنجا باید برای کارتهای شبکه سیستم، یک آدرس آیپی مشخص کنید. برای انجام این کار دو روش وجود دارد:
ابتدا این که با انتخاب گزینه Assign IP address dynamically… مشخص کنید که آدرس آیپی از طریق سرور DHCP تخصیص داده شود و یا با انتخاب گزینه
 Assign Static … این آدرس را بصورت دستی وارد کنید. در صفحه بعدی نیز کلمه عبور برای ورود به کنسول مدیریت برنامه را تعیین کنید.

KWR_01_s.jpg
شکل 1

در آخرین گام باید زمان و تاریخ سیستم را هم مشخص نمایید. سپس با زدن Enter سرویس فایروال اجرا خواهد شد.

ورود به صفحه تنظیمات
پس از راهاندازی کامل فایروال، زمان آن میرسد که وارد صفحه تنظیماتی آن شوید. برای انجام این کار دو راه وجود دارد: اول آن که با آدرس آیپی و شماره پورت مخصوص (از طریق مرورگر اینترنتی) این کار را انجام دهید و دوم آن که توسط نرم‌افزار Administration Console تنظیمات مورد نیاز را اعمال کنید.
توجه داشته باشید که در روش اول امکانات کمتری در اختیارتان قرار خواهد گرفت. اما در صورت استفاده از نرمافزار کنسولی، قادر خواهید بود تنظیمات پیشرفتهتری را روی فایروال انجام دهید. با توجه به آن که در این قسمت نمیخواهیم وارد مقولههای پیشرفته شویم، ادامه کار با همان روش اول پی خواهیم گرفت و در قسمت دوم این مقاله کنسول مدیریتی را بررسی خواهیم کرد.
اکنون همان طور که در شکل 2 ملاحظه میکنید آدرس آیپی و شماره پورت مورد نیاز برای ورود به صفحه تنظیمات در اختیار شما قرار خواهد گرفت و با وارد کردن آنها به صفحه مورد نظر خواهید رفت. پس از ورود، با صفحهای مانند شکل 3 مواجه خواهید شد. همانطور که ملاحظه میکنید در اینجا قسمتهای گوناگونی وجود دارد که در ادامه به آنها و نحوه تنظیم کردنشان خواهیم پرداخت.

KWR_02_s.jpg
شکل 2

KWR_03_s.jpg
شکل 3

تنظیم رابط های شبکه (Interfaces)
مطمئناً اولین و پایهایترین تنظیم برای هر فایروال، تنظیم رابطهای شبکهای آن است. در اغلب سناریوها دو رابط شبکه متصل به یک فایروال به این ترتیب تنظیم میشوند: اولین رابط به روتر (و یا هر ابزاری که اینترنت مجموعه را تامین میکند) و دومین رابط به شبکه داخلی. همانطور که در شکل 4 ملاحظه میکنید، قسمت اول 
(Internet Interfaces) مشخص کننده رابط شبکه و آدرس آیپی است که برای اتصال به اینترنت به کار گرفته میشود. در صورت وجود این کارت، برای تغییر در تنظیمات آن فقط کافیست بر روی آن دوبار کلیک کنید. اگر هم اصلاً رابطی تعریف نشده بود تنها کافیست روی دکمه Add کلیک کنید.

KWR_04_s.jpg
شکل 4

ممکن است اتصال به اینترنت در مجموعه شما از طریق روتر و یک آدرس آیپی مشخص صورت نپذیرد؛ بطور مثال امکان دارد شبکهتان از طریق PPPoE (و یا PPTP) به اینترنت متصل شود. در صورتی که چنین سناریویی وجود داشته باشد میتوانید روی دکمه Add کلیک کرده و گزینه PPPoE را برگزینید. با این کار صفحهای برای تنظیم کردن اتصال مورد نظر باز خواهد شد. در این صفحه (شکل 5) تنظیمات ISP را وارد کنید. 

KWR_05_s.jpg
شکل 5

در صورتی که مایل باشید زمانهای برقراری اتصال اینترنت را محدود کنید میتوانید با مراجعه به برگه Dialing Settings با انتخاب گزینه Always keep line… و تعیین محدوده زمانی (که به طور پیشفرض همیشگی یا همان Always است) مشخص کنید ارتباط با ISP در چه زمانهایی انجام شود. گزینه Never connect the line... هم مشخص میکند چه زمانهایی ارتباط قطع باشد.

نکته: در حال حاضر در بازههای زمانی تنها گزینه Always قابل مشاهده است. اما در ادامه روش تعیین بازههای دیگر را نیز آموزش خواهیم داد. در صورت انتخاب آخرین گزینه Hangup if idle و تعیین زمان (بر اساس دقیقه) مشخص خواهید کرد اگر ترافیک شبکهای روی اتصال اینترنتتان نبود، پس از مدتی ارتباط قطع شود.

نکته: انتخاب این گزینه تنها در زمانی که اینترنت شما دارای محدودیتهای زمانی و یا دانلودی دارد توصیه میشود.

قوانین ترافیکی (Traffic Policy)
مهمترین بخش تنظیمات هر فایروال، تعیین قوانین ترافیک شبکهای آن است. بطور مثال چه پورتهایی (در چه مسیری) باز باشند، ترافیک از چه منبعی با چه پورتی به کدام مقصد هدایت شود و...

اصولاً تنظیمات این قسمت ساده و قابل فهم است و بطور مثال برای اضافه کردن یک قانون جدید کافیست روی دکمه New کلیک کنید. با این کار گزینه جدیدی در بالای فهرست قوانین اضافه خواهد شد. سپس در ستون Name نام قابل فهمی برای آن تعیین کنید و در ستون Source مشخص کنید منبع ورود دادهها از کجا خواهد بود. با کلیک روی این قسمت صفحهای باز میشود که میتوانید منبع را از اشیای مختلف تعیین کنید. بطور مثال، این منبع میتواند از آدرسهای وبسایتهای خاص معرفی شود و یا یکی از رابطهای شبکهای باشد (اگر رابط شبکهای اینترنت را برگزینید، یعنی هر آنچه که از اینترنت بسمت فایروال میآید). جالب آنکه منبع موردنظر میتواند یک کاربر و یا گروهی از کاربران باشد. برای درک بهتر این موضوع مثالی را مطرح میکنیم، فرض کنید یکی از کارکنان شرکت فقط حق دارد در روز، طی ساعات خاصی به آدرس سایتی مراجعه کند، اما قرار است این سایت برای دیگران مسدود باشد. پس کافیست در قسمت منبع نام آن کاربر را وارد کنید و بقیه نتظیمات را مطابق با ساختاری که در ادامه توضیح داده خواهد شد پیگیری کنید.
در قسمت Destination هم باید مقصد ترافیک را تعیین کنید که این کار مانند بخش منبع انجام خواهد شد. در ستون Services قادر خواهید بود سرویس موردنظر را مشخص کنید. برای این کار روی آن کلیک کنید تا صفحه تنظیمات آن باز شود. در این صفحه با کلیک روی دکمه Port میتوانید شماره پورت خاصی را (از نوع TCP یا UDP) مشخص کنید. اما اگر پروتکل خاصی مانند POP3 مدنظرتان باشد میتوانید روی دکمه Services کلیک کنید و از فهرستی که نمایش داده خواهد شد سرویس موردنظرتان را انتخاب کنید (در مثال بیان شده، اینجا میتوانید آدرس وب موردنظرتان را وارد کنید).

نکته: توجه داشته باشید که سرویسهای موجود در این قسمت قابل اضافه و یا اصلاح هستند که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت.

در ستون Action هم نحوه برخورد با ترافیک تعیین میشود؛ در صورتی که گزینه Allow را انتخاب کنید ترافیک شبکهای مجاز خواهد بود، و با تعیین Deny هم مسدود خواهد شد. در این شرایط اگر کاربری تلاش در برقراری این ترافیک را داشته باشد، با پیغام خطای فایروال روبرو خواهد شد. با انتخاب Drop ترافیک موردنظر مجدداً مسدود خواهد شد با این تفاوت که این بار هیچ پیغام خطایی در کار نخواهد بود!
در ستون Log هم میتوانید مشخص کنید که گزارشگیری از این ترافیک چگونه انجام شود: بر اساس پکتها، نحوه اتصال یا هردو و یا هیچکدام از آنها!
در ستون Translation هم می‎توانید عملیات NAT (از منبع) و MAP (به مقصد) را تعیین کنید. به طور مثال فرض کنید که از نرمافزاری استفاده میکنید که باید توسط پورت خاصی اتصال ورودی داشته باشد. با تعیین درست منبع (بطور مثال اینترنت) و مقصد (که شبکه داخلی خواهد بود) و تعیین نوع و شماره پورت در قسمت سرویس، شرایط را مهیا ساختهاید که ترافیک موردنظر به سمت مقصد نهایی در شبکه شما هدایت شود. اما هنوز یک نکته مهم باقیمانده است، این ترافیک تا شبکه داخلی خواهد آمد، اما قرار است به کدام هاست هدایت شود؟ جواب این پرسش در همین ستون Translation داده خواهد شد. با کلیک روی این قسمت صفحهای مانند شکل 6 باز خواهد شد. همانطور که در شکل ملاحظه میکنید، در قسمت Destination NAT با معرفی آدرس آیپی هاست موردنظر، میتوانید مسیر ترافیک موردنظر را دقیقاً به همان هاستی که میخواهید تعیین کنید. در قسمت Valid Time هم میتوانید مشخص کنید قانون ایجاد شده در چه بازه زمانی اعمال شود. 

KWR_06_s.jpg
شکل 6

قوانین بر اساس محتوا (Content Filtering)
پس از اعمال قوانین ترافیکی در شبکه، دومین مبحثی که کاربرد زیادی در مدیریت ترافیک اینترنتی خواهد داشت اعمال قوانین بر اساس محتوای اطلاعات رد و بدل شده خواهد بود. این قسمت خود شامل دو بخش خواهد شد که بطور جداگانه به آنها خواهیم پرداخت.

پروتکل HTTP
با ورود به این قسمت، سه زبانه در اختیارتان قرار خواهد گرفت که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

زبانه اول (URL Rules) 
این زبانه برای تعیین قوانین بروی آدرسهای وبسایتها است. شاید این قسمت در سازمان شما کاربرد زیادی داشته باشد، برای مثال ممکن است مایل باشید آدرس وبسایت خاصی برای همه کاربران در ساعات خاص بسته باشد و یا در صورتی که کاربران بخواهند به یک سایت مراجعه کنند مسیر آنها تغییر کرده و کاربران به سایت دیگری هدایت شوند (لطفاً از این امکان سوءاستفاده نفرمایید!) 
برای شروع روی دکمه Add کلیک کنید، در ستون اول نامی برای قانون خود تعیین کنید و سپس با کلیک روی قسمت مربوط به ستون Action چهار گزینه در اختیارتان قرار خواهد گرفت.
گزینه اول، Allow access to web site: تعیین خواهد کرد که دسترسی به نشانی موردنظر باز باشد. توجه داشته باشید با انتخاب این گزینه چندین گزینه اختیاری دیگر هم در اختیارتان قرار خواهد گرفت که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
گزینه اول Filter out HTML Java Applet مشخص خواهد کرد سایت موردنظر در صورت استفاده از Java Applet در صفحات خود، مسدود شود. 
گزینه دوم (ActiveX Object ....) هم مانند گزینه اول در مورد ActiveXها است. گزینه سوم هم در مورد کدهای اسکرپیتی در HTML و جلوگیری از اجرای آنها کاربرد خواهد داشت. گزینه چهارم برای جلوگیری از کدهای اسکریپتی است که باعث اجرای صفحات بازشو (Pop-Up) میشوند. گزینه پنجم برای جلوگیری از Cross-domainها (تکنولوژی که در AJAX استفاده میشود) است. گزینه ششم هم برای جلوگیری از بازشدن صفحاتی بکار میرود که کلمات غیر مجاز (Forbidden words) درون آنها قرار داشته باشد، تعیین این کلمات را در برگه بعدی همین قسمت بررسی خواهیم کرد. با انتخاب گزینه آخر هم تعیین خواهید کرد صفحه موردنظر توسط ضدویروس فایروال اسکن نشود. 
گزینه دوم، Deny access to the Web site: با انتخاب این گزینه از ورود به سایت تعیین شده جلوگیری بعمل خواهد آمد. در نظر داشته باشید در پایین صفحه کادری در اختیارتان قرار خواهد گرفت که در آنجا میتوانید پیغامی که قرار است به کاربر (هنگام مراجعه به سایت موردنظر) نمایش داده شود را وارد کنید. با انتخاب آخرین گزینه (Users can unlock this rule) هم مشخص خواهید کرد که کاربر درصورت تایید پیغام هشدار قادر به باز کردن سایت موردنظر خواهد بود. 
گزینه سوم Drop the Web… site هم دقیقاً مانند گزینه قبلی است، با این تفاوت که کاربر با ورود به نشانی موردنظر فقط با یک صفحه سفید مواجه خواهد شد!
گزینه چهارم Redirect to URL این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که کاربر را به صفحه دیگری هدایت کنید. بطور مثال تنظیم میتواند به این صورت انجام شود که کاربر با وارد کردن آدرس سایت 
www.computernews.ir به سایتwww.rayanekhabar.com فرستاده شود. 
پس از پایان یافتن تنظیمات ستون قبلی، به ستون URL خواهیم رفت. در اینجا نشانی وبسایت موردنظرتان را وارد کنید. در ستون User کاربرانی که شامل این قانون خواهند شد را مشخص کنید (نحوه تعریف کاربران در انتهای مقاله بررسی خواهد شد). در ستون MIME Type نوع محتوایی که شامل این قانون میشوند را تعیین کنید (در حالت پیشفرض هر نوع محتوا که با علامت * نمایش داده شده است). در ستون Valid Time بازه زمانی موردنظرتان را وارد کنید و با انتخاب گزینهای که در آخرین ستون قرار دارد میتوانید گزارشی متداول از وضعیت این قانون در اختیار داشته باشید.

زبانه دوم (Forbidden words)همانطور که از نام آن پیداست برای تعیین کلماتی بکار میرود که در صورت استفاده شدن در متن، سرتیتر و بطور کلی محتوای وبسایت، فایروال را به آن واکنش نشان خواهد داد. بطور پیش فرض کلمات غیراخلاقی، هک و یا کرک در این فهرست قرار گرفتهاند. البته با زدن دکمه Add میتوانید کلمات جدیدی را نیز به آن اضافه کنید.

زبانه سوم (Kerio Web Filter) 
با توجه به تنظیمات خاص و امکانات ویژه این بخش، توضیح در مورد آنرا به قسمت بعدی این مقاله موکول خواهیم کرد.


مطالب مشابه :


پول‌شویی

گروه حسابدای دانشگاه پیام نور گلپایگان گروه حسابدای دانشگاه پیام با علم به این که به




آموزش جالب تصویری ورود به سیستم جامع گلستان با موزیلا فایرفاکس!!!

و علوم کامپیوتر دانشگاه پیام نور آدرس ورود سریع به سیستم گلستان های 88 گلپایگان




کارت ورود به جلسه!

کارت ورود به دانشگاه پیام مربوط به شما نیز در سیستم همان




سایت دانشگاههای پیام نور وسایر دانشگاهها

راهنمای ورود به سیستم. راهنمای پذیرش دانشگاه پیام نوریزد (بلوار17 شهریور) http://markaz.pnuyazdostan.ir/




آشنایی و نصب Kerio WinRoute Firewall

دانشگاه پیام گلپایگان پس از آن که سیستم در صفحه بعدی نیز کلمه عبور برای ورود به




آنالیز فایل های Kernel Dump برای تشخیص دلیل خطا. . .

دانشگاه پیام گلپایگان واضحه که برای سیستم عامل 64 بیت ، ما از نسخه ی 64 ورود به وبلاگهای




اتصال بی سیم تبلت به اینترنت

دانشگاه پیام گلپایگان اما بسیاری دوست دارند از این سیستم ها ورود به وبلاگهای




تفاوت میان روتر ، سوئیچ و هاب

دانشگاه پیام گلپایگان که سایر تجهیزات شبکه می توانند به آن وصل ورود به وبلاگهای




اطلاعاتی جامع درباره ی منطق فازی

دانشگاه پیام گلپایگان. صفحه ترمز های abs و سیستم کروز.




برچسب :