تبلیغات فرهنگی و فرهنگ تبلیغات

تبلیغات فرهنگی و فرهنگ تبلیغات

موضوع مقاله حاضر نگاهی به رابطه ي بین تبلیغات فرهنگی و فرهنگ تبلیغات است. و در آن بنا به ضرورت اهمیت فرهنگ و نقش کلیدی آن در جامعه ، مروری نیز بر چالش های درونی تبلیغات فرهنگی، باورها و ارزش های فرهنگی شده است. با توجه به نقش مهم وسایل ارتباط جمعی در انتقال ارزش های فرهنگی در اين مقاله دیدگاه " مارشال مک لوهان " در مورد رسانه ها و جهانی شدن اطلاعات مطرح شده است و در نتيجه گيري این طور بیان شده که تبلیغات فرهنگی باید با معرفی هنجارهای یک جامعه همبستگی را که پایه اساسی کنش های متقابل بین انسان هاست هدف قرار دهد و دستيابی به يک اتحاد موفق ميان همه‌ی انسان‌ها را موجب گردد. مردم باید فرهنگ پذیرش این اطلاع رسانی را داشته باشند و این فرهنگ جز بستر سازی در بین مردم برای پذیرش اطلاعات ارايه شده توسط مبلغین ایجاد نمي شود.

وسایل ارتباط جمعی با فناوري های نوین در پی اطلاع رسانی از ارزش های فرهنگی ملل مختلف می باشند. ارزش های فرهنگی یک جامعه می تواند در بیـن مردم جامعـه دیـگر نیز تاثیر گذار باشد و تبادل اندیشه ها و رفع نیازهای اجتماعی بین افراد را موجب شود .

در این جا این سوال مطرح می شود، که چگونه می توان از طریق تبلیغات ، ارزش های رفتاری و تمـدن یک جامعه را به دیـگر مردم معـرفی نمود و آیا بدون رعـایت ارزش هـای فـرهنـگی می توانیم از تبلیغات موثر بهره بگیریم؟ بین تبلیغات فرهنگی و فرهنگ تبلیغات چه رابطه ای وجود دارد. در واقع فرهنگ پذیرش پیام های تبلیغاتی را چگونه باید در باورمردم گنجاند تا نقش اصلی خود را ایفا نماید؟ و در این میان وسایل ارتباط جمعی چه نقشی ایفا می كند؟

ارتباط بين تبلیغات و فرهنگ

"تبلیغات " در لغت معادل واژه propaganda ودر فارسی معنای لغوی آن معادل رساندن پیام و در اصطلاح کوششی است آگاهانه و حساب شده که به منظور تغییر ادراک و همسو كردن رفتار مخاطب با نیت مورد نظر مبلغ صورت می گیرد.  تبلیغ را باید نوعی اطلاع رسانی تعریف كرد .

"فرهنگ "را بايد مجموعه‌اي از باورها, آيين‌ها, انديشه‌ها, آداب و رسوم  و ارزش‌هاي حاكم بر يك جامعه دانست. به ديگر سخن, فرهنگ مقوله‌اي است كه در سطح جامعه و گروه, و در تعامل ميان آنها معنا مي‌يابد و شيوه برقراري ارتباط و تعامل را ميان افراد آن جامعه بيان مي‌كند. برمبناي فرهنگ است كه افراد تجارب,‌ تصورات و عقايد خود را با يكديگر مبادله مي‌كنند. فرهنگ را مي‌توان نظامي فكري دانست كه در گفتار و رفتار جامعه متجلي مي‌شود. در يك نگرش كلي و جامع, ”فرهنگ“ شيوه و اسلوب زندگي است. از اين منظر, فرهنگ مقوله‌اي است در حال تحول, كه از بسياري از شرايط اجتماعي, اقتصادي و سياسي حاكم بر جامعه تاثير مي‌پذيرد.     ارتباط بين تبليغ و فرهنگ را مي توان اين چنين بيان كرد ؛ تبلیغ در واقع يك ابزار فرهنگ ساز است و مثال عینی آن نیز اشاعه ي فرهنگ مصرف گرایی در سطح جوامع می باشد. زمانی که فرهنگ جدیدی ایجاد می شود به سادگی قابل تغییر نيست و برای تغییر این نظام فرهنگی نیاز به یک برنامه ریزی صحیح و تامین ابزارهای لازم است. تبلیغات از طريق رسانه هاي مختلف اعم از مطبوعات ، رادیو ، تلویزیون ، تبلیغات محیطی و غیره در اشاعه و شتـاب فرهنگ هر جامعه  موثر بوده و بـرای تغییر فرهنـگ جوامع نياز بـه یـکـ برنامه ریزی دقیق و همه جانبه ضروری است . رویکردی که چاره ای جز هماهنگی اجزا و عوامل تاثیرگذار و تامین هزینه های آن نداریم. تبلیغات فرهنگی می تواند بار عظیمی از اطلاعات و آموزش های فرهنگی را با خود به همراه داشته باشد. در واقع هر تبلیغ فرهنگی علاوه بر اطلاع رسانی پیام های آموزشی نیز همراه دارد که ممکن است این پیام ها فقط تصویر و یا نماد باشند و الزامی نیست که حتما این آموزش ها به صورت شعار یا عنوان ارايه شود.

تاثير متقابل فرهنگ و تبلیغات در جامعه

فرهنگ، مهم ترین عامل در شخصیت دادن و شکوفا کردن استعدادهای درونی افراد جامعه به شمار می رود و باید گفت هر یک از جوامع انسانی، فرهنگ خاص خود را دارد که در حلول تاریخ شکل گرفته است و همین فرهنگ، هویت دهنده یک جامعه می باشد. اما هرگاه جامعه ای نتواند هویت ملی خود را حفظ کند و به اصطلاح گرفتار خودباختگی فرهنگی شود، در مقابل فرهنگ بیگانه منفعل و تسلیم خواهد شد. به همین علت است که کشورهای جهان در کنار ارتباطات فرهنگی با سایر کشورها تلاش می کنند تا فرهنگ ملی خود را حفظ، ترویج و تقویت کنند. خصوصاً در عصر حاضر که قدرت های سلطه گر می کوشند با ترویج فرهنگ غرب، در کشورهای دیگر نفوذ کنند و به همین دلیل همواره چنین وانمود می کنند که هرگونه پیشرفت، در گرو پیروی از فرهنگ غرب است.

حفظ ارزش های فرهنگی در آگهی های بازرگانی عامل مهمی در پذیرش این گونه تبلیغات در میان عامه مردم است. بدیهی است در نظر گرفتن این عوامل نسبت به گروه های مختلف مخاطبان آگهی ها در رونق بازار در جامعه های مختلف نقش به سزایی خواهد داشت.

حفظ هویت فرهنگی یک ملت، گسترش، تقویت و افزایش تولید محصولات فرهنگی از اهم فعالیت های یک نهاد فرهنگی است. اگر نهادهای فرهنگی ایجاد شده رسمی یعنی دولتی و غیردولتی نتوانند در این راستا خدمتی انجام دهند و برای حفظ هویت فرهنگی یک ملت گامی ارزنده و قوی بردارند و یا نتوانند از دستاوردهای فرهنگی جهان پیشرفته به درستی استفاده کنند و زمینه های استفاده را برای ملت خود طوری مساعد سازند که ریشه های اساسی و یا اساسات فرهنگی یک ملت را زیر سؤال نبرندو با آنها مقابله نکند. در این صورت در انجام وظایف خود موفق نیستند.

فرهنگ سازي جهت پذيرش تبليغات در مخاطبان

در زمينه فرهنگ سازي ، جهت دهي ، برجسته سازي وهنجار آفريني در عرصه هاي عملي و كاربردي بايد به نكات عمده واصلي توجه وعنايت شود كه عمدتا از اين قرارند:

1- ساختار موضوع ترويجي ، با مباني ارزشي قوي ديني ورسوم نهادينه شده عمومي منافات نداشته باشد.

2- حتي المقدور نشات گرفته از تعاليم ديني وقومي باشد و يا با آنها قرابت وهم خواني داشته باشد.

3- بر خلاف موازين عقلي ومنطقي جلوه نكند.

4- ضرر وزيان آشكاري را متوجه مخاطبان نسازد.

5- از طريق رسانه هاي مورد اعتماد پخش ونشر شود.

6- از زبان و قلم و اشاره رهبران فكري ، مذهبي واجتماعي شناخته شده واز طرف فرد قابل اعتماد ، بيان ونوشته شود ويا مورد تاييد وتنفيذ قرار گيرد.

7- در اذهان مخاطبان فايده اي از آن متصور شود.

8- رفتار عاملان فرهنگ ساز ومروجان ارزشهاي جديد ، تصنعي نبوده وسرشار از اعتماد به نفس باشد كه لازمه ي آن اين است كه آنها خود به حقانيت موضوع اعتقاد راسخ داشته وبه آن مومن باشند.

9- از راز و رمزهاي گفتاري ، نوشتاري ، علايم ، نشانه ها و ظرفيتهاي هنري به خوبي استفاده شود.

10- از طريق گفتگو مذاكره وارتباط دو سويه غفلت نشود ، از تك گويي و روشهاي آمرانه پرهيز شود تا با مفاهيم ، تفاهم حاصل شود.

تبليغات فرهنگي

" تبليغات فرهنگي "به نوعي از تبليغ گفته مي شود كه براي القاي موضوعات فرهنگي ، تقويت ريشه ها ، آموزش و در مجموع تزريق نوعي ايده فرهنگي در اذهان عمومي از آن استفاده مي شود و در آن مي توان از تمام ابزارهاي تبليغ سود جست.

تبليغات فرهنگي زير مجموعه اي از تبليغات سياسي است. همان طور كه قبلا به تعريف تبليغ پرداختيم ، مي توانيم چنين نتيجه گيري كنيم كه "تبليغ فرهنگي فعاليتي آموزشي است كه به منظور اطلاع رساني پيام هاي فرهنگي انجام مي گيرد "، به طوري كه نتيجه اين فعاليت نفوذ بر ديگران وجذب افكار عموم مردم براي شركت كردن در فعاليت هاي فرهنگي ، نظيررفتن به نمايشگاه ، موزه ، تئاتر و سينما است .

اين فعاليت نه تنها بايد به طور جدي در سطح هر جامعه وجود داشته باشد ، بلكه براي شناخته شدن در سطح جهان ، تبليغات فرهنگي براي آن لازم و ضروري است .

امروزه كشورهايي كه پايگاه عظيم ماهواره اي را در اختيار دارند، مي توانند از طريق تبليغات ، ذهن هاي تمام مخاطبان خارج از كشور را تحت تاثير قرار دهند و اين تبليغات كاملا هدفدار و از پيش تعيين شده است .

باید از تبليغات براي تقويت ريشه هاي فرهنگي مردم سود جست تا به راحتي تحت تاثير فرهنگ هاي تبليغاتي تخريبي قرار نگيرند.

تبليغات فرهنگي براي معرفي نمايشگاه هاي هنري ، فرهنگي ، موزه ها ، كتب و نشريات و يا طرح مطالب مذهبي ، مسابقات ورزشي ، فيلم و تئاتر و يا تحليل و يادبود از اشخاص و آموزش هاي عمومي در سطح جامعه به كار مي رود.

طراح در طـراحي امكان بيشتري براي نمـايش دارد ، زيرا محتــواي موضوع به طـ­راح اجازه  مي دهد تا تغييرات زيبـا و هنرمندانـه خود را از موضوع مطرح كند و با ذهن و تصور بيننده رابطه معنوي برقرار نمايد و بيننده نيز به دليل فراغت و علاقه ي معنوي ، وقت زيـاد تري را براي ديدن آنها صرف مي كند.

ابزارهای تبلیغات فرهنگي

یکی از ابزارها و امکانات موجود که می تواند در گشودن باب گفتگو میان فرهنگ ها یا بالعکس در دامن زدن به کینه و نفرت قومی ، نژادی و فرهنگی سهـم اسـاسی ایفـا نماید ، رسانه ها هستند.

از ضروریات مهم برای هر فردی که قصد برنامه ریزی در مورد کاربرد رسانه را دارد، داشتن ذهنی باز و فعال است، زیرا باید بتواند از میان رسانه های مختلف بهترین رسانه یا رسانه ها را جهت کار تبلیغاتی خود انتخاب نماید. از رسانه هایی نظیر تلویزیون و رادیو گرفته تا رسانه های بسیار جدید امروزی نظیر اینترنت، همه باید مد نظر برنامه ریز رسانه قرار گرفته و بتواند آنها را طبقه بندی کرده و بهترین آنها را که با مقاصد تبلیغاتی اش درباره مخاطب هماهنگ و متناسب است، انتخاب نماید و به طرز کارآمدی از آنها بهره برداری کند. مهمترین گام برای انتخاب رسانه عبارت است از :

1-     تعیین سطح پوشش، فراوانی رویت پیام و نحوه ي تاثیر

2- انتخاب در میان انواع رسانه های مختلف عمده

3- انتخاب وسیله خاص ناقل پیام

4- تصمیم درباره زمان بندی رسانه

چالش های درونی تبلیغات فرهنگی

1- انفکاک برنامه ریزی فرهنگی از مطالعات و پژوهش های علمی

2- ناکارآمدی بخشی از مدیران فرهنگی در حوزه ي نظر و عمل

3- وجود تبلیغات فرهنگی منفی از درون مانند عملکرد نادرست برخی از مسئولان

4- ارايه تصویری غیر هنرمندانه و کلیشه ای از دستاوردها و ارزش های فرهنگی انقلاب

5- عدم شناخت مخاطب ، نیازها و علایق او

6- ضعف محتوا و تکنیک در برنامه ریزی فرهنگی

7- عدم تولید نظریه و فکر نو در عرصه فرهنگ

8- در حاشیه بودن نخبگان و فرهیختگان جامعه در زمینه تصمیم سازی فرهنگی همراه با ضمانت اجرایی

9- فقدان وحدت رویه و هدف در میان نهادهای فرهنگی

10- گسسته بودن طرح های فرهنگی از نیازها و کمبودهای حقیقی جامعه

11- در نظر نگرفتن اولویت ها و ضرورت های فعلی جامعه در برنامه ریزی های فرهنگی

12- کالاهای فرهنگی و رسانه هایی که از آن سوی مرزها ، فضای فرهنگی کشور را در راستای تخریب و فسادآفرینی سوق می دهند.

مفهوم خرده فرهنگ ها

فرهنگ های قومی, قبیله‌ای , ناحیه‌ای , گروه های زبانی یا اقلیت های مذهبی و نیز فرهنگ های ویژه و فرعی گروه های شغلی , طبقات و قشرهای موجود در یک کشور از خرده فرهنگ تشکیل شده که البته هر کدام در عین داشتن ویژگی های خاص خود با فرهنگ کلی جامعه  مبانی مشترکی دارند.

به عنوان مثال ویژگی های مردم لرستان از لحاظ گویش , آداب و رسوم ,شکل لباس پوشیدن , مهمان نوازی , ازدواج و ... آنها را از مردم مناطق دیگر جدا كرده و مشخص می‌کند که این ویژگی ها مخصوص خرده فرهنگ لری است، و در حالیکه جزيی از فرهنگ ایرانی تلقی می‌شود ولی ویژگی های خاص خود را دارد .خرده فرهنگها را در بین قشرها یا طبقات شهری نیز می‌توانیم مشاهده کنیم مثلاً در یک شهر واحد مثل تهران یا اصفهان یا مشهدقشرها و گروه های شغلی معینی وجود دارند که هر کدام در محدوده ي فرهنگی خاصی قرار دارند. اصطلاحات , استعارات , طرز سخن گفتن , لباس پوشیدن , برخوردهای اجتماعی, طرز تلقی آنها از واقعیات کاملاً با یکدیگر متفاوت بوده و به راحتی می‌توان آنها را از هم تمیز داد به همین دلیل جماعت بازاری و کسانی که در بوروکراسیدولتی به کار مشغولند , افسران ارتش,  پزشکان , رانندگان تاکسی و... هریک دارای خرده فرهنگ ویژه ای بوده و در برخوردهای اجتماعی تا حدود زیادی رفتار آنها انعکاسی از تعلق آنها به خرده فرهنگ خاصی است. در حقیقت یکی از راه های شناخت فرهنگ یک کشور آشنایی دقیق با خرده فرهنگها یا فرهنگهای فرعی آن کشور است. زیرا درست است که آگاهی از تاریخ یک قوم وحوادثی که در طول قرون و اعصار بر آن قوم گذشته است  ،  لازمه و شرط عمده‌ای برای شناخت فرهنگ آن جامعه است ولی تاریخ تنها کلیات و حوادث عمده را در ارتباط با شناخت فرهنگ بازگو می‌كند در حالی که تحقیق در خرده فرهنگ های یک ملت این امکان را بوجود می‌آورد که بتوانیم به عمق و کنه خلقیات و روحیات آن ملت پی برده , آداب و رسوم و سنت‌ها را درک نموده و عناصر فرهنگ جامعه را نه از بالا بلکه از پايین باز شناخته و تعریف کنیم.

ایجاد فرهنگ بیگانه در درون یک کشور که هنوز از فرهنگ خودی به قوت کامل نرسیده امری تغییرناپذیراست و اضطراب و وحدت فرهنگیان شاید از این ناحیه باشد که فرهنگ بیگانه با زرق و برقی که دارد با شعارهایی بی محتوا می تواند روی افرادی که هنوز فرهنگ خودی در بین شان نهادینه نشده اثرات فوق العاده ای داشته باشد.

طبعا" جامعه ای که از سواد کافی برخوردار نباشد و ملتی که بی سواد باشد مشکلات زیادی دارد. درکل کشورهای جهان تلاش های زیادی در طول تاریخ صورت گرفته است که بی سوادی ریشه کن شود .

رسانه ها و نقش نوین آنها در مفهوم هویت فرهنگی تا حد زیادی به میراث فرهنگی ارتباط دارد و این عامل مهمی در بررسی کارکرد فرهنگ در جامعه است. میراث فرهنگی دارای جلوه های مشهور مانند بناهای تاریخی و موزه ها و جلوه های نامشهود مانند سنت های فرهنگی و آراء نخبگان است. امروزه در خصوص میراث فرهنگی این سوال مطرح می شود که آیا این آثار یک ارزش فرهنگی زنده به شمار می آید ،  یا پدیده ای متعلق به گذشته و نامناسب برای اندیشه و حیات امروز بشر است.

شاید پاسخ این باشد که بدون تردید گذشته و حال، انعکاس مستمر ریشه های تاریخی شکل گیری هویت فرهنگی و بهترین راه تلفیق این میراث با فعالیت های فرهنگی معاصر است.

تبليغات از طريق رسانه هاي مختلف بايد به گونه اي باشد كه با آشنا ساختن مردم جوامع دیگر به خصوص در بین افراد باخرده فرهنگ ها ی مختلف از ارزش های فرهنگی خود موجبات پیوند دوستی را گسترش دهد، چرا که ارتباطات بیشتر دارای پیامدهای مثبت فراوانی است که مهمترین آن تبادل اطلاعات و تجارب است.

ارزش های فرهنگی و شیوه های تبلیغات

درارتباطات ميان فرهنگي بسيار مهم است كه ارزش هر فرهنگ را بشناسيم زيرا آنها معيارهاي چند وجهي هستند كه به شكل هاي مختلف جهت وسمت وسوي رفتار افراد را تعيين مي كنند. براي شناخت ومقايسه مردم وارتباطات ميان فرهنگي ، شناخت ارزش ها مبناي كار است. شناخت ارزش ها براي شناخت منطق وعلت رفتار افراد وملت ها ضروري است. ريشه ي اغلب رفتارهاي تهاجمي كه از ملتي سر مي زند در ارزش هاي آن ملت نهفته است.  فرض بر اين است كه مذهب ودرون مايه عقيدتي آن كشتگاه نظام ارزش هاي اساسي هر فرهنگ است و اين فرض به ويژه در خاورميانه مصداق دارد. جايي كه مذهب در همه ي جنبه هاي زندگي رسوخ كرده و فرهنگ از نظرتاريخي به طور واضح جنبه هاي سياسي ،مذهبي ،اقتصادي وحتي زندگي شخصي را از يكديگر متمايز نكرده است. در نتيجه شناخت ،اساسا نيازمند شناخت نظام ارزش هاي آن وپشتوانه هاي مذهبي آن است.

بررسي مذهب و نظام ارزش هاي برخاسته از آن به عنوان شرط ضروري جهت برقراري ارتباط می باشد. زيرا ارتباط امري دوجانبه است ، لازم است که مردم هر منطقه آگاهي لازم رانسبت به ارزش هاي مردم مناطق دیگر پيداكنند. يكي از دشواري هاي بزرگ دربررسي ميان فرهنگ ها ، مطالعه پيرامون نظام ارزش ها ، مذاهب ، نژاد محوري وقوم مداری است. باید دانست كه هر فرهنگي را در چار چوب نظام ارزش هاي آن فرهنگ بايد مورد بررسي قرارداد نه در نظام ارزش هاي ديگر.شناخت ارزش های فرهنگی هرجامعه و اطلاع رسانی از ارزش های فرهنگی جامعه خود در بین آنان موجب تسهیل در پیوند ارتباطات و رفع نیازهای اجتماعی می شود.

همان گونه که زمان تغییر می کند و مدام در حال دگرگونی است ، ما نیز بايد با آن تغییر کنیم . تلاش برای حفظ وضعیت موجود مطمئنا دیگر بهترین راه نیست . بهتر این است که آگاهانه تغییرات را بپذیریم ، چرا که تنها آنهایی که جهت تغییر را درک می کنند ، قادر خواهند بود از آن به نفع خود بهره ببرند. جامعه ای که به استقبال تغییر می رود و آگاهانه آن را می پذیرد در واقع به جای مقابله با آن، آن را به خدمت خود می گیرد. مفروضات هر عصری در گذر زمان و تغییر به چالش کشیده می شود و اولویت ها در هر زمان دگرگون می شوند.

دیدگاه مک لوهان در مورد تحول فرهنگی

دیدگاه " مک لوهان (1964)" درباره فرایند ارتباطات بر این مبتنی است که انسانها از خلال رسانه های مختلف ارتباطی، جهان را تجربه می کنند. او ادعا می کند که همه رسانه ها  موجب گسترش حواس انسان می شوند.

مطالعات مک لوهان بیشتر بر چگونگی کسب تجربه انسانها تمرکز داشت تا برچیستی و محتوای این تجربیات. به عقیده وی هر رسانه جدید مرزهای تجربیاتی را که رسانه قبلی در برداشت گسترش می داد و زمینه را برای تغییر بعدی آماده می کند. مک لوهان به درستی دریافته بود که رسانه های مختلف با هم عمل می کنند و در زمانی که چندان واقعی به نظر نمی رسید، ورود به "دهکده جهانی" را پیش بینی کرد. دنیایی که در آن اطلاعات و تجربیات آزادانه در اختیار همگان قرار دارد. وی معتقد است که نفوذ فرهنگی رادیو و تلویزیون جهان را به دهکده ای جهانی تبدیل خواهد كرد . او در این دهکده رادیو را به طبل قبیله ای و تلویزیون را به غول خجالتی تشبیه کرده است. او معتقد است که در این دوره تمام مردم اعم از شهرنشین و روستایی برای دریافت اطلاعات تحت شرایط یکسانی قرار دارند. باید دانست فناوري های نوین ارتباطی ، توسعه وسایل ارتباط جمعی را تسهیل و تسریع نموده اند. بنابراین  اطلاعات می تواند به طور ارزان در سطحی گسترده و با سرعتی زیاد برای انبوهی وسیع از مخاطبان توزیع مي شود .

نتیجه گیری

مقوله تبلیغ فرهنگی و چگونگی برخورد دولت ها با آن متفاوت است و آن چه که مهم است اهمیت تبلیغات فرهنگی است که بر هیچ کس پوشیده نیست و اگر این گونه تبلیغات توسط کارشناسان متخصص صورت نگیرد ، بسیاری از ارزش های جامعه نادیده گرفته شده و اثربخشی لازم انجام نخواهد گرفت.

طبق نظریه مک لوهان وسایل ارتباط جمعی اخبار را همزمان در همه دنیا پخش نموده و همه افراد به طور یکنواخت اطلاعات را از هر گوشه جهان کسب می كنند . با توجه به این که نقش رسانه های ارتباط جمعی  ،  افزایش دانش و آگاهی مردم در زمینه هایی را شامل مي شود که  امکان دسترسی کمتری به آن ها وجود دارد. با بهره گیری مناسب از رسانه ها می توان ارزش های فرهنگی یک جامعه را به نقاط مختلف جغرافیایی انتقال داد. البته باید توجه داشت که در ارايه پیام تبلیغاتی رعایت ارزش های فرهنگی بسیار حائز اهمیت است وعدم توجه کافی به رعایت این هنجارها اثر بخشی کافی در جامعه مخاطب را به دنبال نخواهد داشت. باید در نظر داشت که اثربخشی مناسب زمانی ایجاد می شود که مبلغ از ابزار مناسب برای ارايه پیام خود استفاده نماید و از هرگونه دروغ و جدل پرهیز نماید. هرچه مبلغ در بین مردم محبوب تر باشد اثر بخشی حرف او نیز بیشتر خواهد بود. بین تبلیغات فرهنگی و فرهنگ تبلیغات رابطه اي مستقیم وجود دارد. زمانی که اطلاع رسانی از موضوعات مختلف توسط کارشناسان تبلیغ دربین مردم مطرح می شود ، مردم باید فرهنگ پذیرش این اطلاع رسانی را داشته باشند و این فرهنگ جز بستر سازی در بین مردم برای پذیرش اطلاعات ارايه شده توسط مبلغین ایجاد نمی شود.  باید در نظرداشت که این بستر سازی دارای اصولی است که رعایت آن ضروری است .

در تبلیغات فرهنگی همچنین باید با اطلاع رسانی صحیح به تقویت ریشه ها و ارزش های اصیل جامعه پرداخت و بدین وسیله از نفوذ بیگانگان جلوگیری كرد .

 


منابع

کتب

پیروزمند، محسن ، مفاهیم و ابزارها در تبلیغات ، تهران ، انتشارات سینا تصویر،1384

شاه محمدی، عبدالرضا، اقناع و تبلیغ، تهران ، انتشارات زرباف،1385

نشریات و مجلات

ترابیان، محمود ، فرهنگ سازی در روابط عمومی، تحقیقات روابط عمومی، شماره 20، سال 1382

حسین زاده، رضا، چالش های درونی تبلیغات فرهنگی، همشهری، شهریورماه 1384

صائمی، سید رضا، توسعه و فرهنگ سازی،  تحقیقات روابط عمومی، شماره 20، سال 1385

قاسمی ، رضا ، فرهنگ و تبلیغات، همشهری ،مهرماه 1377

مک کوایل، دنیس ، ارتباطات جمعی و فرهنگ، مترجم سعید مهدوی کنی ،فصلنامه رسانه ، شماره 4، سال1383

وارطانیان، آرلین ، نشریه پیمان، ش 22 ، سال1384

هاشمی،رضا ، تبلیغات و ارزش های فرهنگی، رسانه هنر هشتم، شماره 25

اینترنت



مطالب مشابه :


معرفی مرکز آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ وهنر ارومیه

مرکزآموزش علمی کاربردی فرهنگ دانشگاه جامع علمی كاربردي فرهنگ و هنر ارومیه.




گزارش اجمالی از فعالیت های مرکز آموزش عالی فرهنگ و هنر ارومیه

عالی فرهنگ و هنر ارومیه جامع علمی و کاربردی خود موجود در دانشگاه ها و مراکز




اعلام نتایج آزمون دوره های کاردانی و کارشناسی علمی کاربردی در نيمه دوم بهمن ماه

دانشگاه جامع علمی کاردانی و کارشناسی علمی کاربردی در خدمات اجتماعي و فرهنگ و هنر




تاريخ‌ و محل‌ ‌ توزيع‌ كارت‌، تاريخ و محل برگزاري آزمون جامع وارزيابي حرفه اي

ارومیه. واحد دانشگاه جامع واحد دانشگاه جامع علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد




نمونه سئوالات درس رسانه شناسی

دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر ارومیه مختلف از یک پیام رسانه ای واحد ، متفاوت




تبلیغات مفید چگونه صورت می گیرد؟

و فرهنگ هنر ارومیه دانشگاه علمی کاربردی موجودیت و هویت واحد مورد




بازاریابی حسی چیست؟

و فرهنگ هنر ارومیه دانشگاه علمی کاربردی از سوی دانشگاه جامع علمی




شعار تبلیغاتی

و فرهنگ هنر ارومیه دانشگاه علمی کاربردی با تلفظ واحد و مفاهیم




تبلیغات فرهنگی و فرهنگ تبلیغات

واحدبازرگاني و فرهنگ هنر ارومیه . دانشگاه علمی کاربردی كلي و جامع, ”فرهنگ“ شيوه و




برچسب :