آشنایی با فرودگاههای خرم‌آباد و اراک


فرودگاه خرم‌آباد


Khorramabad Airport
فرودگاه خرم‌آباد
IATA: KHDICAO: OICK
خلاصه
موقعیت خرم‌آباد، ایران
ارتفاع از
سطح دریا
۳۷۸۲ پا / ۱۱۵۳ متر
مختصات 17px-WMA_button2b.png۳۳°۲۶′۰۷.۳۶″ شمالی ۰۴۸°۱۶′۵۸.۴۰″ شرقی

فرودگاه خرم‌آباد (یاتا:KHD و ایکائو:OICK) نام فرودگاهی است که در جنوب شهر خرم‌آباد در غرب ایران واقع شده است. اولین هواپیما در سال ۱۳۰۴ در این فرودگاه به زمین نشست

تاریخچه

250px-Khorramabad_Airport_1926.JPG magnify-clip-rtl.png ورود اولین هواپیما به فرودگاه خرم‌آباد، ۱۳۰۴

در اواسط سال ۱۳۲۲ در جریان جنگ جهانی دوم توسط متفقین مقابل کمپ نظامی بدرآباد که مقر نیروهای رزمی و نظامی هندی،انگلیسی، آمریکایی بود، باند فرودگاه خرم‌آباد درعرض ۲۰ متر و در طول ۱۸۰۰ متر مهیا شد و فقط برای هواپیماهای نظامیان استفاده می‌شد. در آن زمان باند فرودگاه خاکی بود.
پس از خاتمه جنگ جهانی دوم تا مدتی هواپیماها هفته‌ای یک بار خانواده افسران نظامی را از خرم‌آباد به تهران می‌بردند. تا اینکه شرکت ملی نفت ایران و شرکت مخابرات استان لرستان زمین فرودگاه را خریداری و بازسازی نمودند. حدود ۱۸۰۰ متر باند برای استفاده هواپیماهای پستی کوچک آسفالت گردید و یک اتاق کوچک نگهبانی و یک ساختمان کوچک برای استراحت مسافران ساخته شد. در آن زمان محمدرضا شاه جهت افتتاح خط انتقال برق به خرم‌آباد آمد و به منوچهر اقبال وزیر وقت شرکت نفت دستور داد زمین‌های اطراف فرودگاه خریداری شود و روستای میانگلال که جنب فرودگاه بود به مکان دورتری منتقل گردد.
در سال ۱۳۵۵ فرودگاه از شرکت نفت تحویل گرفته شد و در فردای روز جلسه رسما سازمان هواپیمایی کشوری مسئولیت اداره فرودگاه را برعهده گرفت. حدود ۱۰ نفر استخدام شدند و ۲ دستگاه ماشین آتش نشانی تهیه گردید. گاهی اوقات نیز ماشین آتش نشانی ارتش یا شهرداری کمک می‌کردند. باند آسفالت شد و ۵۰۰ متر به طول باند افزوده گردید. در خرداد سال ۱۳۵۵ یک دستگاه NDB و یک دستگاه رکوردر نصب شد. اولین پرواز مسافری ۶۰ نفره با حضور مسئولین سازمان هواپیمایی کشوری افتتاح شد. برای بازرسی مسافران همه روزه از کلانتری مرکزی خرم‌آباد، ۱۰ نفر پلیس، یک افسر سروان و یک سرگرد به فرودگاه می‌آمدند و بعد از پرواز می‌رفتند.

یک رادار فوق پیشرفته VOR/DME-D در سال ۱۳۹۲ در فرودگاه خرم آباد نصب شده است.

سانحه هوایی

در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۸۰ یک فروند هواپیمای توپولف-۱۵۴ متعلق به شرکت ایران ایرتور از تهران به سمت فرودگاه خرم‌آباد حرکت کرد اما در ساعت۷ و ۱۰ دقیقه صبح هنگامی که آماده فرود در فرودگاه خرم‌آباد می‌شد دچار سانحه شده و سقوط کرد. پس از تحقیقات اولیه پرویز احمدی‌فر خلبان هواپیما مقصر سقوط شناخته شد[۲] اما شایعاتی در خصوص اصابت موشک‌های زمین به هوای پادگان امام علی سپاه پاسداران به هواپیما وجود داشت. در این حادثه تمام ۱۱۹ نفر سرنشین هواپیما کشته شدند.[۳]

خطوط هوایی فعال

220px-Iran_Air_at_Khorramabad_Airport.jp magnify-clip-rtl.png هواپیمای فوکر ۱۰۰ ایران ایر در فرودگاه خرم‌آباد
خطوط هوایی فعال[۴]
خط هوایی مقصد
ایران ایر تهران-مهرآباد
تابان تهران-مهرآباد
ماهان تهران-مهرآباد


برنامه 24 پرواز فرودگاه خرم‌آباد (17 تا 23 آبان 93)


هفته آينده در فرودگاه خرم‌آباد 24 پرواز در مسيرهاي تهران و مشهد و بالعكس انجام مي‌شود. برنامه 24 پرواز فرودگاه خرم‌آباد (17 تا 23 آبان 93)به گزارش فرودگاه بین المللی بروجرد،طي هفته آينده، فرودگاه خرم اباد هر روز پرواز خواهد داشت كه 10 پرواز از تهران به مقصد خرم‌آباد و 10 پرواز از خرم‌آباد به مقصد تهران انجام خواهد شد و 4 پرواز رفت و برگشت در مسير مشهد نيز برقرار است. روزهاي شنبه، يك‌شنبه و چهار‌شنبه 4 پرواز در فرودگاه خرم‌آباد انجام مي‌شود. روز سه‌شنبه نيز 6 پرواز در اين فرودگاه انجام مي‌شود و در ساير روزها 2  پرواز در اين فرودگاه صورت مي‌پذيرد. قابل ذكر است شماره تلفن گوياي 199 آماده پاسخ‌گويي در مورد اطلاعات پرواز فرودگاه خرم‌آباد است. همچنين ساير شماره تلفن‌هاي تماس فرودگاه خرم‌آباد جهت كسب اطلاعات بيش‌تر عبارتند از: 33439901  –  33439902  -  33471041 جدول برنامه پرواز فرودگاه خرم‌آباد به تهران و بالعكس:


تاريخ

شركت

تهران‌به‌خرم‌آباد

(رفت)

خرم‌آباد‌به‌تهران

(برگشت)

شنبه

17 آبان

تابان

8:30

10:30

يك‌شنبه

18 آبان

ماهان

8:20

10

يك‌شنبه

18 آبان

ماهان

15:55

17:50

دوشنبه

19 آبان

تابان

8:30

10:30

سه‌شنبه

20 آبان

ماهان

8:20

10

سه‌شنبه

20 آبان

ماهان

15:55

17:50

چهارشنبه

21 آبان

ماهان

8:20

10:20

چهارشنبه

21 آبان

ماهان

15:55

17:50

پنج‌شنبه

22 آبان

ماهان

8

10

جمعه

23 آبان

ماهان

15:55

17:50

جدول برنامه پرواز فرودگاه خرم‌آباد به مشهد و بالعكس:


تاريخ

شركت

مشهد‌به‌خرم‌آباد

(رفت)

خرم‌آباد‌به‌مشهد

(برگشت)

شنبه

17 آبان

تابان

14:30

17:15

سه‌شنبه

20 آبان

تابان

6:30

9:15

دفاتر فروش و رزرو بليط در خرم‌آباد: 1-    خيابان شريعتي، رو‌به‌روي آتش‌نشاني، آژانس افلاك‌پرواز خايدالو، تلفن:  2- 33336680 2-    ميدان آزادي به سمت شمشيرآباد، آژانس هواپيمايي سليمان، تلفن: 2234600 و 33300600 3-    خيابان انقلاب، بعد از سه‌راه مطهري، آژانس هواپيمايي پارسه‌گشت افلاك، تلفن: 33243380 خريد اينترنتي بليط: 1-    وب‌سايت شركت هواپيمايي ايران‌اير        http://ebooking.iranairtours.com 2-    وب‌سايت شركت هواپيمايي ماهان            http://mahan.aero/intro.asp 3-    وب‌سايت شركت هواپيمايي تابان      http://ticketroom.ir   * پروار روز دوشنبه "خرم‌آباد – عسلويه" از هفته اینده از سر گرفته میشود.

.

فرودگاه اراک


Arak International Airport
فرودگاه اراک
220px
IATA: AJKICAO: OIHR AJK در Iran واقع شده‌است 10px-Airplane_silhouette.svg.png AJK موقعیت فرودگاه اراک در ایران
خلاصه
نوع فرودگاه عمومی / باربری
گرداننده شرکت فرودگاههای کشور
موقعیت اراک، ایران
ارتفاع از
سطح دریا
۵۴۴۰ پا / ۱۶۵۸ متر
مختصات 17px-WMA_button2b.png۳۴°۰۸′۱۷.۳۳″ شمالی ۰۴۹°۵۰′۵۰.۲۵″ شرقیمختصات: 17px-WMA_button2b.png۳۴°۰۸′۱۷.۳۳″ شمالی ۰۴۹°۵۰′۵۰.۲۵″ شرقی
وب‌گاه http://arakairport.ir/
باند
باند طول سطح
پا متر
۰۸/۲۶ ۱۲۱۳۹ ۳۷۰۰ آسفالت
Source: World Aero Data [۱]

فرودگاه اراکفرودگاه اصلی این شهر و استان مرکزی می‌باشد. فرودگاه اراک یکی از اولین فرودگاه‌هایی است که در ایران تاسیس شد. تاریخ تاسیس این فرودگاه بدرستی معلوم نیست اما تاریخ رسمی افتتاح آن به سال ۱۳۱۷ / ۱۹۳۸ باز می‌گردد، گرچه گزارشهایی مبنی بر حضور هواپیما بسیار قبل‌تر از این تاریخ در اراک گزارش شده‌است.

تاسیس

در اوایل سده ۱۳۰۰ شمسی و در پی تاسیس ۳ کنسولگری انگلستان،آلمان و سویس در اراک، کمپانی‌هایی نظیر زیگلر سویس در این شهر تاسیس شدند که کار آنها مربوط به خرید فرشهای دست‌باف از اهالی شهر و روستاهای اطراف بود.

به دلیل دوری این شهر از دریا و نبود امکانات دریانوردی، این انگلیسی‌ها بودند که برای اولین بار به فکر تاسیس یک فرودگاه در اراک افتادند و نام آن را بالان خانه گذاشتند و خود آن را اداره می‌کردند.

220px-Arak_Airport_Network_Map.png magnify-clip-rtl.png نقشه پروازی فرودگاه اراک

جنگ جهانی دوم

با آغاز جنگ جهانی دوم و حضور متفقین در ایران، این فرودگاه به دست نیروهای انگلیسی تسخیر شد و تا پایان جنگ کماکان در دست آنان بود. در همین زمان بود که ۲ ساختمان سیلو مانند در این فرودگاه ساخته شد. در جریان جنگ جهانی دوم این فرودگاه کانونی برای پرواز هواپیماهای نظامی بود و بیشتر برای حمل و نقل اسلحه و سرباز از آن استفاده می‌شد و به همین جهت به مقاصد مختلف داخلی و خارجی پروازهای متعددی را انجام می‌داد که از آن جمله می‌توان به فرودگاه بندر لنگه، فرودگاه بوشهر، فرودگاه آبادان، فرودگاه بندرانزلی و فرودگاههای هیثرو لندن، بغداد و فرودگاههای مختلف کشور هند اشاره کرد. این فرودگاه تا دهه ۴۰ شمسی کماکان برپا بود و از آن پروازهایی انجام می‌شد که می‌توان به پرواز محمدرضا پهلوی در شهریورماه ۱۳۴۱ به اراک اشاره نمود.

فرودگاه جدید

این فرودگاه به دستور و با نقشهامیر عباس هویدا نخست‌وزیر محمدرضا پهلوی در دهه ۴۰ شمسی جا نمایی شد و کار ساخت آن در دهه ۵۰ آغاز شد که با پیروزی انقلاب ایران کار ساخت این فرودگاه تعطیل شد. تا اینکه در سال ۱۳۶۷ شمسی کار ساخت آن دوباره از سر گرفته شد.

سانحه هوایی در فرودگاه اراک

نخستین حادثه در فرودگاه اراک به سال ۱۳۴۱ باز می‌گردد زمانی که یک فروند هواپیمای جنگی ارتش ایران در یکی از روستاهای اطراف اراک سقوط کرد و هر دو سرنشین آن کشته شدند.

دومین حادثه در ۲۱ مرداد ماه سال ۸۴ روی داد. یک فروند هواپیمای متعلق به شرکت سفیران ایرلاین که از تهران عازم خرم آباد بود دچار نقص فنی در یکی از موتورهای هواپیما گردید و ناچار به فرود اضطراری در فرودگاه اراک شد. در این سانحه هواپیما از باند خارج شد و صدمات جدی به بدنه هواپیما وارد گردید. این هواپیما ۲۷ مسافر و خدمه داشت که خوشبختانه به هیچ یک از آنها آسیبی نرسید.[۲]

خطوط هوایی

پس از اتمام عملیات عمرانی و بهره برداری از باند جدید فرودگاه اراک، قرار بود نخستین پرواز این فرودگاه به مقصد فرودگاه بین‌المللی نجف شهر نجف اشرف انجام شود، اما انجام این پرواز به زمان دیگری موکول شده است. گفتنی است در حال حاضر فرودگاه اراک به هیچ یک از شهرهای داخل ایران هیچ پروازی ندارد.

مشخصات فرودگاه اراک

فرودگاه فعلی شهر اراک در ۱۷ کیلومتری شمال این شهر واقع شده‌است. فرودگاه اراک مجهز به امکانات سوخت‌رسانی، گمرگ برای انجام پروازهای بین‌المللی، ایستگاه آتش‌نشانی، پارکینگ، فضای سبز و... است. این فرودگاه مجهز به سیستمهای کمک ناوبری VOR/DME نیز می‌باشد.

پایان عملیات عمرانی در فرودگاه اراک

در تاریخ ۱۹/۰۳/۱۳۹۲ با ورود هواپیمای حامل محمود احمدی نژاد، رییس جمهور وقت ایران باند جدید فرودگاه اراک رسماً افتتاح شد. طول این باند بیش از ۳۷۰۰ متر و عرض آن در ۶۰ متر است و دارای تمامی امکانات جهت نشست و برخاست هواپیماها در تمامی کلاسها است.

نگارخانه

.


مطالب مشابه :


دانلود فایل اتوکد نقشه فرودگاه به همراه مبانی طراحی فرودگاه

عمران&بوشهر در باند پرواز فرودگاه، یعنی و اطلاعات مربوط به حجم




آشنایی با فرودگاههای خرم‌آباد و اراک

مورد اطلاعات پرواز فرودگاه فرودگاه بوشهر، فرودگاه نخستین پرواز این فرودگاه به




خبرهای هوانوردی

و آموزش ديده، اطلاعات حياتي بيمار داخلي فرودگاه بوشهر پرواز در فرودگاه




سفر به بوشهر - 5 - خاطرات

سفر به بوشهر ، طبق اعلام فرودگاه ، ساعت ۸ در فرودگاه بودیم . پرواز صبح مركز اطلاعات




حاشیه های سفر پرسپولیس به بوشهر

کاروان پرسپولیس این بار با پروازهواپیمایی هما سفر کرد پرواز فرودگاه بوشهر اطلاعات




ıllıllı با اجازه مافیای محسن اسمعیلی ıllıllı

تنهابرای آسیب دیدگان معیشتی مراقبت پرواز اطلاعات درباره من حراست فرودگاه زاهدان




ویزای توریستی 15 روزه هنگام ورود به فرودگاه های بین المللی

ویزای توریستی 15 روزه هنگام ورود به فرودگاه جمع اوری اطلاعات ,آمار و پرواز برگشت ظرف




تور ترکيه راهنمای سفر به ژوهانسبورگ

بــــــــوشـــــهــــــر. دات.کـــــــام تور ترکيه راهنمای سفر به ژوهانسبورگ




به مناسبت دهه فجر خط هوايي كيش - بوشهر- كيش راه اندازي مي‌شود

شركت فرودگاه‌هاي كشور اعلام كرد: همزمان با ايام الله دهه فجر خط هوايي كيش- بوشهر پرواز در




لغو بيش از 10 پرواز در فرودگاه جزیره کیش

لغو بيش از 10 پرواز در فرودگاه خوزستان، فارس، بوشهر ؛چهارمحال بختياري




برچسب :