حمایت از تولید ملی و مصرف کالاھای داخلی در سیره عملي نام آوران تاريخ ايران و علما و مراجع تقلید

حمایت از تولید ملی و مصرف کالاھای داخلی در سیره عملي نام آوران تاريخ ايران و علما و مراجع تقلید

2.gif
5.gif 6.gif RSS پست ها 7.gif
13.gif 13.gif 13.gif
درباره وب سايت andishgah1.jpg به نام خدا
دوستان عزیز ...
این وبلاگ سیاسی نیست .

علت عدم ذکر مشخصات دلایل خاصی دارد علاوه برآنکه .......

گمنامی فقط برای شهرت طلبها زجرآور است وگرنه تمام اجر در گمنامی است.


گرچه نظر دوستان بسیار ارزشمند ومحترم است ولی برایم نظرهای سیاسی نگذارید چون تخصصم نیست .......... .....

هیچگونه نفع شخصی دراین وبلاگ وجود ندارد ......
تمام فعالیت هارا بخاطر عشق وعلاقه ام وخدمتي ناچيز درقبال دين خودم به معلمانم دنبال می کنم
مطالب وبلاگ تخصصی درحوزه های ذکرشده است .

كارشناس رسمي وزارت اموزش وپرورش هستم با حدود22 سال سابقه خدمت
دانش آموخته رشته علوم اجتماعي و مطالعات اجتماعي هستم .
مطالعاتی هم دررشته خدمات اجتماعی(مددکاری اجتماعی )داشته ودارم

تخصص حرفه ای وکارشناسی
درمسائل ارتقا’ علمی فرهنگیان وامور آموزشی وفرهنگی دارم

این وبلاگ به دلیل
علاقه شخصی و حرفه ای نویسنده به مسائل :
اجتماعي / اموزشي / فرهنگي / خصوصا درزمينه تحولات ادامه تحصيل فرهنگيان
راه آندازی شده است
از نظرات و اندیشه های علاقه مندان و دوستداران مسائل
آموزشي / فرهنگی / واجتماعي
استقبال می نماید.

لطفاًمقالات تحلیلی خود را به آدرس ایمیل ذیل ارسال نماید تا به نام خودتان در وبلاگ منتشر گردد

[email protected]

توجه:
+ اگر نظرات خدای نکرده محترمانه نباشه تایید نمی كنم !
مدير وبلاگ درتاييد يا ردنظر يا ويرايش نطر مجاز است

+ اگر درنظری سوالی پرسیده شده باشه که جنبه ی خصوصی و مغرضانه نداشته باشه زیرهمون نظر تو همین وبلاگ جواب داده می شه !
نظرات ارائه شده توسط کاربران صرفاً دیدگاه شخصی آنها بوده

اندیشگاه معلم هیچگونه مسئولیتی در قبال این نظرات ندارد لينك دوستان قالب وبلاگ روزنامه رسمي جمهوري اسلامي ايران پايگاه اطلاع رساني دولت مركز پژوهشهاي مجلس فاش نيوز ........ايثارگران سايت علوم اجتماعي جهان اسلام اخبار سياسي روز اندديشگاه معلم 1انديشگاه معلم 2انديشگاه معلم 3 ماموريت آموزشي فرهنگيان انديشگاه معلم 4 دانشجويان ممتازانديشگاه معلم 5 لينكهاي مفيد مرتبط با انديشگاه فرهنگيانانديشگاه معلم 6 فرم معلم فرم موافقت با ادامه تحصيل فرهنگيانانديشگاه معلم 7 مدارك معادل فرهنگيانمركز بسيج فرهنگيان كشور قالب هاي وبلاگسايت مرجع متخصصين معلمان حرفه اي / هادي دانشجويان 91 دانشگاه فرهنگيان قزوين دانشجويان ورودي 91 و 92 دانشگاه فرهنگيان دانشجويان دانشگاه فرهنگيان خوزستانتربيت معلمان 91 .......تربيت معلم 88 / هادي آپارات / فيلم ................مخابرات استان تهران ايرانسل همراه اول / فيش موبايل پايان دوره وميان دوره سرويس ايران سامانه نظام اداري كشور وزارت آ.پ ثبتنام غير حضوري ضمن خدمت آپدیت آنلاین نود32+یوزروپسوردسامانه بكفا فيش حقوق / شهرستان هاي تهران اداره كل آ.پ شهرستانهاي تهران مشاهده ودریافت کدسوابق تحصیلیبانك ملي ايران ثمين بانوگروههای آموزشی متوسطه شهریار دانلودسوالات امتحانیدانلود سئوال هاي سوم راهنمايي بانك سئوالات امتحاني اي نام توبهترين سرآغاز كدهاي كاربردي وبلاگ وسايت مجله اينترنتي زيگيل شبكه اجتماعي گروپعكس مهرجو - محفلی دوستانه و صمیمیفيلم خبري .....چلاسر . ديگر موارد
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل --------------تعداد بازديد

دیکشنری آنلاین

دیکشنری آنلاین

ربازديدهاي روزانه سايت آمار --------ماه محرم --------- کد نمایش افراد آنلاین -----انجمن معلم ----------روزنامه ها
حمایت از تولید ملی و مصرف کالاھای داخلی در سیره عملي نام آوران تاريخ ايران و علما و مراجع تقلید حمایت از تولید ملی و مصرف کالاھای داخلی در سیره عملي نام آوران تاريخ ايران و علما و مراجع تقلید

حمایت از تولید ملی و مصرف کالاھای داخلی ،یکی از اساسی ترین روش ھای مقابله با نفوذ و استعمار دشمنان و تحریم ھای اقتصادی است که موجب تقویت و شکوفایی اقتصاد ملی نیز می گردد .علما و مفاخر ایران به ویژه در دوران معاصر ، با پی بردن به فعالیت ھای استعماری دشمنان اسلام در زمینه اقتصادی ، اقدامات ارزشمندی را نسبت به تقویت اقتصاد داخلی و حمایت از تولید ملی و تحریم کالاھای خارجی انجام دادند وراه را بر روی نفوذ بیگانگان بستند که نمونه ھای فراوانی از این موارد در تاریخ ذکر شده است .

١-

کریم خان زند

٢-میرزا تقی خان امیر کبیر صدر اعظم شھید ایران

٣-آیت الله شیخ محمد باقر بھاری ھمدانی مجتھد ھمدان

٤-علما و طلاب در دوره قاجار

٥- آیت الله آقا نجفى اصفھانی

٦-آیت الله آقانجفی و آقا نورالله نجفی اصفھانی

٧-

سید جمال الدین واعظ اصفھانی

٨-آخوند خراسانی (ره)

٩-آیت الله العظمی آخوند ملاحیسنقلی ھمدانی

١٠ -شھید آیت الله سید حسن مدرس

١١ -حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی (ره)

----------------------------------------------------------------

کریم خان زند

درباره کریم خان زند نقل شده است که با وجود اھدای ظروف چینی از سوی نمایندگان انگلستان به او، کریم خان از ھمان ظروف مسی ساخت داخل کشور برای خوردن غذا استفاده می کرد.روزی یکی از بازرگانان به او گفت لایق خان این گونه ظروف چینی است، نه ظروف مسی. کریم خان زند با شنیدن این حرف بشقاب چینی را بر زمین زد و بشقاب تکه تکه شد. آن گاه بشقاب مس کاشان را خواست و بر زمین زد. بشقاب سالم ماند و کریم خان گفت: سلاح مردم ایران این است و باید با ھمین ظروف مسی آشنا و به ساخته ھای کشور خودخرسند باشند تا تھیدست و درویش نشوند.

میرزا تقی خان امیر کبیر صدر اعظم شھید ایران

میرزا تقی خان امیر کبیر صدر اعظم شھید ایران در دوره قاجار را باید از پیشگامان حمایت از تولیدات داخلی و کالاھای ایرانی دانست .امیرمعتقد بود که ایران نباید بازار فروش کالاھای خارجی باشد.بلکه باید اساس اقتصادمملکت را بر تھیه این کالاھا در داخل کشور مبتنی نمود . این کار احتیاج به سرمایه و کارگر فنی و مدیریت اصولی داشت و این ھر سه عامل در ایران آن روز تا حدی موجود بود.اما مانع اساسی چنین تحولی یعنی جانشین ساختن تدریجی صنایع دستی متوسط با صنایع ماشینی.ضدیت صریح استعمار خارجی بود که امیرکبیر این عامل عمده را نیز خلع سلاح کرد .

میرزا تقی خان به منظور بسط صنایع.سرمایه کافی در اختیار اھل فن گذاشت و کارخانجات شکرریزی در ساری و ریسمان ریسی و چلواربافی در تھران و حریر بافی در کاشان و سماور سازی و کالسکه سازی در اصفھان و تھران تاسیس کرد . وی با تشویق استادان در ایجاد مسنوجات و مصنوعات جدید و انجام اختراعات در این زمینه ھا در اصفھان و کاشان اقدام به تاسیس کارخانه ھا ماھوت سازی و دادن دستورات لازم در این خصوص به نماینده ایران در اتریش و صدور امریه ای مبنی بر ایجاد نمایشگاھی از محصولات صنعتی ایران در تھران کرد که ھمه اینھا علامت درک صحیح امیر کبیر از قوانین درونی اقتصاد سرمایه داری که در جھت نابود ساختن صنایع یدی عمل میکرد، است . او عده زیادی از خبرگان و استادکاران را برای آشنایی با فنون و صنایع جدید به مسکو و پطرزبورگ فرستاد. اینھا پس از بازگشت به ایران کاغذ گرخانه اصفھان.بلور سازی تھران و کارگاه ھای چدن ریزی و نساجی را در ساری بوجود آوردند .

از سوی دیگر در پرتو حمایت و ھدایت امیر رشته ھایی از صنایع دستی که قابلیت توسعه را داشتند چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت و مرغوبیت در راه تحولات اساسی افتادند.چنانکه شال ھای کرمانی معروف به شال امیری به چنان نفاستی از بافت و از لحاظ جنس رسید که از شال ھای کشمیری پیش افتاد و شال جوغان پشمین مازندران که به دستور امیر بجای ماھوت خارجی به لباس سربازان اختصاص یافت تولید وسیع و با ارزشی پیدا نمود .

 امیرکبیر با توسعه و نفوذ سرمایه گذاری خارجی مخالف بود.زیرا او خوب می دانست که با سرمایه گذاری خارجی و اصولا نفوذ سرمایه خارجی به ھر نحو در اقتصاد مملکت به منزله تملک تدریجی منافع اقتصادی و بازارھای تجارت داخلی است و سرانجام موجب اسارت و استعمار خواھد گردید.چنانکه بعدھا ھمانطور ھم شد . این ادراک صحیح از فرمانی استنباط می گردد که این مرد دانا و توانا در مورد استخراج معادن ایران صادر کرد و خارجیان را از مداخله در این مورد ممنوع نمود .اما افسوس که دشمنان ،اجازه ندادند این فرزند لایق ایران زمین به اصلاحات خود و قطع دست بیگانگان از این خاک پاک ادامه دھد و در نھایت او را مظلومانه در حمام فین کاشان به شھادت رساندند .

در آغاز استقرار مشروطیت انگلستان و روسیه درصدد برآمدند از ضعفِ اقتصادى دولت بھره برند و با دادن کمکھاى مالى پایه ھاى نفوذ خود را محکم تر کنند; از این روى توسط ایادى خود در مجلس و دولت انتشار دادند: چون کار دولت پریشان و نیاز به چھار کرور پول دارد و در صورت نرسیدن فورى دو کرور آن تمام ادارات دولتى از کار خواھند افتاد دو دولت انگلیس و روس پذیرفته اند که به دولت ایران وام بدھند امّا با این شرایط که پول با نظارت آنان مصرف شود و گمرگ شمال و جنوب و پستخانه و تلگرافخانه به ضمانت در نزد آن دو دولت باشد.

این پیشنھاد که مقدمه وابستگى به بیگانگان بود و دست اندازى به اقتصاد ایران به شمار مى آمد با مخالفت شدید علماء روبه رو شد.

از جمله علماى عراق به آیت الله شیخ محمد باقر بھاری ھمدانی مجتھد ھمدان

از جمله علماى عراق به آیت الله شیخ محمد باقر بھاری ھمدانی مجتھد ھمدان ماموریت دادند به تمام سفارتخانه ھا اعلام دارد که دولتھاى بیگانه حق استقراض به شاه را ندارند و مسؤولیت این کار بر عھده خود آنان خواھد بود.

علماى ایران پیشنھاد کردند که براى رفع نیازمندیھاى دولت از مردم استمداد شود و بانک ملى تشکیل گردد. مردم تشویق شوند تا سرمایه ھاى خود را به بانک تحویل داده و سھام دریافت بدارند.

علما و طلاب در دوره قاجار

علما و طلاب در این حرکت ملى جلودار شدند تا جایى که:طلاب براى مقابله با استقراض خارجى کتابھاى خود را فروختند.

پس از قرار داد ننگین ١٩٠٧ که ایران را به دو منطقه تحت نفوذ انگلیس و روسیه تقسیم می کرد ،یکی از راه ھایی که علما برای مقابله با نفوذ و دخالت بیگانگان به کار بردند، حمایت از تولید ملی و تحریم کالاھای خارجی بود .

آیت الله آقا نجفى اصفھانی

در اصفھان آیت الله آقا نجفى اصفھانی با سخنان آگاھى بخش مردم را به خطرھاى این قرارداد ذلت بار ھشدار داد و مبارزه اى منفى علیه بریتانیا آغاز کرد.

او به مردم سفارش کرد: کالاھاى انگلیسى را نخرند و به جاى آن از تولیدھاى داخلى استفاده کنند. راھى که با موفقیت در زمان میرزاى شیرازى(ره) در مبارزه با کمپانى رژى و تحریم تنباکو تجربه شده بود.

در گزارش سفیر بریتانیا آمده است:آقا نجفى روزى در مسجد شرح مفصلى از فوائد متروک داشتن اقمشه اروپایى بیان نمود و مى گفت:

او و سایر علما از این به بعد به ترک منسوجات فرنگى خواھند کوشید.

علماى شیراز نیز در اعتراض به این کار خرید و فروش کالاھاى اروپایى را حرام اعلام کردند.

یکی دیگر از ابعاد مبازه علما با نفوذ اقتصادی و استعماری بیگانگان ، تاسیس شرکت اسلامیه برای تولید کالاھاى داخلى به منظور بى نیازى از مصرف کالاھاى خارجى بود.

آیت الله آقانجفی و آقا نورالله نجفی اصفھانی

شرکت اسلامیه شرکتی سھامی عام و یکی از نخستین و مھمترین کارخانه ھایی بودکه در دوران قاجار با ھدف تأمین منسوجات مورد نیاز مردم ایران و مقابله با وابستگی به خارج، با تلاش و حمایت اغلب بازرگانان و علمای اصفھان،کاشان و شیراز به ویژه آیت الله آقانجفی و آقا نورالله نجفی اصفھانی در فروردین ١٢٧٨

شمسی تأسیس شد.

شرکت اسلامیه به سرعت با استقبال گسترده مردم در خرید سھام و ھمچنبن محصولات خود مواجه شد و به تدریج شعبه ھایی در بسیاری شھرھا و ھمینطور در خارج از ایران ایجاد کرد. این شرکت اولین تلاش در صنعت مدرن در ایران خصوصا در زمینه نساجی بود ولی به فعالیت صرافی نیز اشتغال داشت و یکی از زمینه ھای تاسیس بانک و بانکداری و سھام در ایران به شمار می رود.

علما که خود در راه اندازی و تدوین اساسنامه آن حضور داشتند در ادامه به تلاش جدی برای تحریم کالاھای ساخت خارج و استفاده از کالاھای ایرانی پرداختند.

سید جمال الدین واعظ اصفھانی

سید جمال الدین واعظ اصفھانی از خطبای دوره مشروطه ، کتابی به نام "لباس التقوی " در دفاع از راه اندازی این شرکت نوشت و علمایی ھمچون آیت الله سید کاظم یزدی صاحب عروه ، آیت الله العظمی سید اسماعیل صدر عاملی، آیت الله شربیانی ، میرزا محمد حسن مامقانی و ملا فتح الله اصفھانی بر آن مھر تایید زدند.

آخوند خراسانی (ره)

آخوند خراسانی (ره) در ١٣١٥ ق به دعوت تني چند از علماي ايران، ھمراه با گروھي ديگر از مراجع تقلید فتواھايي در تحريم كالاھاي علاوه بر خريد ، « شركت اسلامیه » خارجي و حمايت از كالاھاي داخلي و به منظور رفع نیاز كشور به بیگانگان صادر نمود و در تأيید بر مسلمان لازم است كه لباس ذلت [تولید خارج] را از تن بیرون كنند و » : منسوجات آن، بر كتاب لباس التقوي، واعظ ھم تقريظي نوشت ھمچنین در نامه اي به مظفرالدين شاه، او را به حمايت از اين شركت


مطالب مشابه :


سربازی بهتر است یا گرفتن امریه؟؟؟ یا نرفتن به سربازی!!!!!

پوتین ـآش و طبل یزرگی زیر پای چپ - سربازی بهتر است یا گرفتن امریه؟؟؟ یا نرفتن به سربازی!!!!!




امریه

دانشگاه شخصی - امریه - دانشگاه رشته برق کنترل - دانشگاه برچسب‌ها: صنایع دفاع, کسر




راهنمای گرفتن امریه سربازی لیست ارگان های دریافت امریه و پذیرش

راهنمای گرفتن امریه سربازی لیست ارگان های دریافت امریه و 1۴- وزارت صنایع دفاع 71




چگونه امریه بگیریم؟ برای امریه شدن دوره سربازی چیكار باید كرد؟ راهنمای گرفتن امریه سربازی

چگونه امریه من لیسانس مهندسی صنایع دارم میگیرم تا سه هستم و به تازگی دفاع کردم و دنبال




گزارش از پدیده ی مدل سازی ایران!!!

هوایی سپری کردم ، در پایان دوره با معرفی به دبیرخانه ستاد و صدور امریه صنایع دفاع




حمایت از تولید ملی و مصرف کالاھای داخلی در سیره عملي نام آوران تاريخ ايران و علما و مراجع تقلید

اند یشگاه معلم 1 - حمایت از تولید ملی و مصرف کالاھای داخلی در سیره عملي نام آوران تاريخ ايران




رشته مديريت آينده‌پژوهشي در دانشگاه عالي دفاع ملي راه‌اندازي مي‌شود:

نمونه سوالات جزوات دکتری دکترا جزوه 94 - رشته مديريت آينده‌پژوهشي در دانشگاه عالي دفاع ملي




سربازی بهتر است یا گرفتن امریه؟؟؟ یا نرفتن به سربازی!!!!!

پوتین ـآش و طبل یزرگی زیر پای چپ - سربازی بهتر است یا گرفتن امریه؟؟؟ یا نرفتن به سربازی!!!!!




امریه

دانشگاه شخصی - امریه - دانشگاه رشته برق کنترل - دانشگاه برچسب‌ها: صنایع دفاع, کسر




راهنمای گرفتن امریه سربازی لیست ارگان های دریافت امریه و پذیرش

راهنمای گرفتن امریه سربازی لیست ارگان های دریافت امریه و 1۴- وزارت صنایع دفاع 71




برچسب :