نمونه ای از پروپوزال نویسی
بررسی
پرخاشگری آشکار و رابطه ای دانش آموزان مقطع سوم ابتدایی استان یزد
Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEAR-SA
مقدمه
یکی از آشکارترین مشکلات رفتاری کودکان در مدارس پرخاشگری است . پرخا شگری می تواند به صورت رفتار آشکار مانند رفتار های خصمانه ، هل دادن ،پرتاب اشیاءو.. باشد یا به شکل کلامی و خصمانه بروز یابد.در مواردی که پرخاشگری به صورت هم زدن روابط اجتماعی ، رفاقت بین افراد ،طرد و منزوی کردن دیگران و در نهایت آزار و اذیت او بروز یابد ،به آن پرخاشگری رابطه ای می گویند. در این بررسی سعی ما بر این است که بر بررسی انواع پرخاشگری اعم از آشکار و رابطه ای بین دانش آموزان سوم ابتدایی استان یزد بپردازیم . این تحقیق برروی 120 دانش آموز پسر و دختر استان یزد که با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده اند ،انجام خواهد شد . ابزار ما مورد استفاده ما در این پژوهش پرسش نامه پرخاشگری آشکار – رابطه ای می باشد .
بیان مسأله :
مدرسه خانه دوم بچه ها است . دانش آموزان در مدرسه آموزش می بینند و برای زندگی در جامعه آماده می شوند. در مدرسه کودکان زیادی با ويژگی ها و خصوصیات مختلف اخلاقی و خانوادگی وجود دارند که با هم در ارتباط ند. یکی از مشکلاتی که ممکن است در این زمینه به وجود بیاید این است که بعضی از کودکان قادر به برقراری رابطه سالم با همسالان خود نیستند و رفتاری از خود نشان می دهند که سبب آزار و آسیب به دیگران می شود. یکی از این مشکلات رفتاری پرخاشگری است. پرخاشگری بر دو نوع است:پرخاشگری مستقیم (آشکار)که دربرگیرنده رفتارهای خصمانه همراه با زدن ،هل دادن ،پرتاب اشیاء و یا به شکل کلامی و خصمانه نظیر ناسزا گویی ، تهدید کلامی و داد و فریاد است که به طور مستقیم موجب آزار دیگران می شود. پرخاشگری غیر مستقیم (رابطه ای ) را جهت تعریف رفتار کودکانی به کار می برند که به طور عمد سایر کودکان را از گروه طرد و منزوی می کنند.رفتارهای مشابه در پرخاشگری رابطه ای می تواند به صورت دستکاری روابط اجتماعی ،رفاقت بین افراد ،طرد و منزوی کردن دیگری تعریف کرد که نهایتاً موجب آزار و صدمه دیگران می شود.
اهمیت و ضرورت مسئله :
امروزه چنین رفتارهایی در مدارس ابتدایی اعم از دخترانه و پسرانه فراوان دیده می شود. فرد پرخاشگر نه تنها به خود بلکه به دیگران آسیب می رساند و در شکل گیری فرایند مطلوب آموزشی اختلال ایجاد می کند.بنا بر این ضرورت دارد هر چه سریعتر این مسئله مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد و راهکارهای درمان ،پیشگیری و علل آن شناخته شود.
انجام این پژوهش ما را در شناخت پرخاشگری ،انواع و شیوع آن در مدرسه آشنا خواهد کرد و بر این اساس ما می توانیم گامی مؤثر در جهت درمان و پیشگیری پرخاشگری درآینده برداریم.
پیشینه پژوهش :
تحقیقات در زمینه پرخاشگری غیرمستقیم با مطالعه فشباخ (1969)آغاز گردید که محدودیت تحقیقات در مورد پرخاشگری کودکان را مورد انتقاد قرار داد زیرا اطلاعات کافی در مورد تفاوت دختران و پسران در زمینه پرخاشگری غیرمستقیم وجود نداشت(آرچر.2001)بیست سال بعد لاگرسپیتز،و دیگران (1988)واژه پرخاشگری غیرمستقیم را جهت تعریف رفتار کودکانی به کار بردند که بطور عمد سایر کودکان را از گروه طرد و منزول می کردند.
ریس و بیر( 1977) در تحقیقی بیان کردند که رفتار پرخاشگرانه موجب عدم پذیرش فرد پرخاشگر نزد همسالان شده و اغلب او را برای دوستی انتخاب نمی کنند. (شهیم.30.1385)
مک اوی و استرن (2003) در نظرسنجی از معلمان و همسالان برای پرخاشگری رابطه ای ضرایب 57% تا 63% و برای پرخاشگری آشکار ضرایب 69% تا 74% را بیان کردند. لاگراس پیتز و همکاران (1995)در تحقیقی بیان کردند که همسالان ،دختران را در پرخاشگری غیرمستقیم و رابطه ای بالاتر از پسران رتبه بندی کرده اند.(همان)
مژگان عارفی(1378) در تحقیقی از کودکان کلاس های چهارم دبستان ضریب 69% رابرای نظرسنجی همسالان و 77% را برای نظرسنجی از معلمان بین دو نوع پرخاشگری بیان کردند.
سیما شهیم (1385) در تحقیقی در مورد رابطه پرخاشگری آشکار و رابطه کودکان دبستانی بیان کرد که میانگین پرخاشگری رابطه ای و آشکار در پسران به طور معناداری بیشتر از دختران است . لیکن فراوانی پسران و دخترانی که پرخاشگری رابطه ای شدید بروز می دهند تفاوت معناداری وجود ندارد.
اهداف و سؤالات پژوهش :
هدف کلی از انجام این پژوهش بررسی انواع پرخاشگری اعم ازآشکار و رابطه ای دردانش آموزان مقطع سوم ابتدایی استان یزد می باشد.
اهداف جزیی :
- انواع پرخاشگری دردانش آموزان مقطع سوم ابتدایی استان یزد متفاوت می باشد.
- نوع بروز پرخاشگری در دختران و پسران می تواند متفاوت باشد .
- پرخاشگری آشکار در پسران شیوع بیشتری دارد.
- پرخاشگری رابطه ای د ر دختران شیوع بیشتری دارد.
سؤالات پژوهش :
سؤال کلی : انواع پرخاشگری دردانش آموزان مقطع سوم ابتدایی استان یزد چگونه است ؟
سؤالات جزیی :
- آیا نوع بروز پرخاشگری در دانش آموزان متفاوت است ؟
- آیا بین دانش آموزان دختر و پسر از نظر نوع بروز پرخاشگری تفاوت وجود دارد .
روش شناسی :
روش آماری این تحقیق شامل مجموعه ی دانش آموزان دختر و پسر پایه ی سوم دبستانهای ناحیه دو استان یزد می باشد که 120 نفر از آنها با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله از بین 20 مدرسه انتخاب شدند. دانش آموزان مورد بررسی در این تحقیق شامل 60 دختر و 60 پسر می شوند. ابزار استفاده از این پژوهش پرسشنامه ا ی حاوی 21 گویه در زمینه پرخاشگری رابطه ای و آشکار می باشد که توسط معلم تکمیل می شود. پرسش ها طوری تنظیم شده اند که در برگیرنده درجات متفاوتی از شدت بروز پرخاشگری است و بر اساس میزان بروز رفتار درجه بندی می شود.
روایی پرسشنامه با استفاده از تحلیل عوامل و برای بررسی پایایی آن از روش همبستگی درونی و ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است.
جدول برآورد زمانی |
زمان |
نوشتن طرح تحقیق مطالعه پیشینه پژوهش اجرای پرسشنامه تدوین گزارش
|
یک ماه یک ماه یک ماه دو ماه |
منابع :
شهیم.سیما(1385).پرخاشگری آشکار و رابطه ای در کودکان دبستانی.فصل نامه پژوهش های روانشناختی .دوره 9،شماره 1و2.تهران.
عارفی ،مژگان(1378).بررسی پرخاشگری ارتباطی ورابطه آن باسازگاری عاطفی اجتماعی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر شیراز.پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شیراز:دانشکده تحصیلات تکمیلی.
مطالب مشابه :
نمونه ای از پروپوزال نویسی
+نوشته شده در پنجشنبه چهاردهم دی 1391ساعت 8:21 قبل از ظهر توسط zeinali
نمونه پروپوزال برای استفاده دانشجویان
نمونه پروپوزال برابربا 826/0 می باشد ، بنابرین روایی بیرونی پژوهش که نمونه ای از حجم نمونه
نمونه 16تایی پروپوزال
سلام که نام خداست. دوستان سر کار خانم اقبالی لطف کردند نمونه ای از پروپوزال 16 تایی در اختیار
نمونه پروپوزال
نمونه پروپوزال عبارت از این است که ، با اندک شبهه ای در مجرمیت متهم از انسجام
نمونه پروپوزال
نمونه پروپوزال پرورش شهرستان بناب هستم.هدف از ایجاد این وبلاگ آموزش و ارائه آی پی شما
نمونه پروپوزال
نمونه پروپوزال. ریسک سیستماتیک از تأثیر مجموعه ای از عوامل اقتصادی نظیر عرضه پول ، تورم
نمونه پروپوزال
نمونه پروپوزال از پدیده ای است چند بعدی ، از جمله حجم نمونه از طریق
برچسب :
نمونه ای از پروپوزال