تجربیات درمورد تلفیق ریاضی با سایر دروس
بسمه تعالي
وزارت آموزش وپرورش
اداره كل آموزش وپرورش استان اصفهان
مديريت آموزش وپرورش شهرستان تيران وكرون
موضوع:تجربياتي پيرامون تلفيق درس رياضيات دوره ي ابتدايي با دروس ديگر
تدوين: علي داودوند معاون آموزگار آموزشگاه متقي
كد شناسايي:26177789
بهار 91
فهرست مطالب مقدمه ضرورت واهميت مسأله بيان مسأله تلفيق رياضي با هنر تلفيق رياضي باشعر تلفيق رياضي باقصه تلفيق رياضي باجغرافيا تلفيق رياضي باعلوم تجربي تلفيق رياضي باقرآن تلفيق رياضي بابخوانيم تلفيق رياضي بابازي تلفيق رياضي باهديه هاي آسمان تلفيق رياضي بااملاء وانشاء راهبردهاي آموزش رياضي چالش ها ومحدوديت در درس رياضي پيشنهادات نتيجه گيري |
صفحه 1 2 4 5 6 6 7 7 7 7 7 8 8 8 11 13 14 |
مقدمه:
يکي ازعواملي که در فرايند هاي ياد گيري و درنتيجه در وضعيت آموزش رياضي دردوره ي ابتدايي تاثيرمي گذارد ، روش هاي ياد دهي و ياد گيري اين درس است . امروزه سرعت رشد علم هر ثانيه افزايش مي يابد ، به همين جهت ، روش هاي آموزشي متاثر از همين رشد و تحول تکنولوژي ، همچنين تغيير سلايق ، نياز ها و انتظارات دانش آموزان تغيير مي کند . بنابراين در عصر امروز يک معلم بايد روش هاي آموختن و تجربه کردن را به دانش آموزان ياد دهد نه اين که به انتقال اطلاعات و روابط بين خود و آن ها بپردازد . پس بايد روشهاي نوين و جديدي بر اين اساس پايه گذاري شود . رياضيات ، علمي با مفاهيم ذهني و انتزاعي است ، يعني بسياري از مفاهيم رياضي ، تصوّر اتي از اشيا هستند رياضيات ، علمي با مفاهيم ذهني و انتزاعي است ، يعني بسياري از مفاهيم رياضي ، تصوّر اتي از اشيا هستند که ترجمان آن ها به همان صورت ذهني در دنياي واقعي ميسر نيست . انتزاعي بودن علم رياضيات امکان احساس مفاهيمش را دشوار و در نتيجه آموزش و ياد گيري آن را سخت کرده است به طوري که روش هاي آموزشي خاصي را مي طلبد . روش هاي آموزشي در ابتدا بايد حالت کاربردي داشته باشند تا دانش آموزان دوره ي ابتدايي بتوانند توانايي لازم براي درک آن ها را در خود ايجاد نمايند. با توجه به بررسي ها مي توان گفت که وابستگي شديدي بين روند هاي ياد گيري و روش هاي ياد دهي وجود دارد اما دقيقاً نمي توان مشخص کرد که رياضيات چگونه ياد گرفته مي شود. چون ياد دهي – ياد گيري يک علم نيستچون ياد دهي – ياد گيري يک علم نيست ، معلم مي تواند روش هاي خاص خود را براي آموزش رياضيات در دوره ي ابتدايي به کار ببرد . اين روش ها بايد طوري برنامه ريزي و ابداع شوند که بتوان به وسيله ي آن ها تمام منابع دروني کودک در حال رشد را پرورش داد . به عبارت ديگر در آموزش رياضي در اين دوره ، بايد از روش هايي بهره برد که توانايي ذهني – رياضي دانش اموزان را تقويت کند ، باعث رشد فکر و ايده در ذهن آنان شود و در نتيجه ياد گيري فعال ايجاد نمايد .
شيوه ي آموزش براي رياضيات بخصوص در دوره ي ابتدايي بايد با کشاندن دانش آموز به راه کشف و شهود، آماده ساختن او به پژوهش ،عادت دادن او به تفکر منطقي، تشويق او به پرسشگري و جستجو گري و با خلاق ساختن ذهن او همراه باشد و از آن جا که کاربردهاي امروزي رياضيات، از چار چوب موضوع هاي درسي اين علم عدد و شکل هندسي ) پا فراتر گذاشته است ، مي توان مهارت هاي ذکر شده را با نمونه هاي جدي و آموزنده اي از کاربرد رياضيات تلفيق کرد و بعد آن ها را به دانش آموزان ياد داد .
مطالب مشابه :
تجربیات من
انجمن محازی معلمان ایران . سلامت نیوز . مجله موفقیت . عاشقی و عا قلی (پرستو) تجربیات من .
علت مقطع گریزی معلمان ابتدایی
تبادل تجربیات به امورات شخصی می پردازند برای معلمان ابتدایی.این
دوره های ضمن خدمت موثر یا بی تاثیر!!؟؟
به وبلاگ معلمان پايه ششم ابتدايي و تجربیات شخصی شخصی خود اوست. معلمان
یک تجربه ی آموزشی مربوط به زمانی که معلم کلاس پنجم بودم
وبلاگ شخصی آقای معلمان قدیمی
جشنواره تجربیات برتر در زمینه ی سنجش و امتحانات
ایستگاه معلمان دلوار جشنواره تجربیات برتر در 1ـ این وبلاگ شخصی بوده و اختصاص به گروه
30 پیشنهاد برای جذابیت کلاس درس و جلوگیری از خستگی معلم و دانش آموزان
، علاقمندی به درس و معلم و نشاط آنان میشود و برگفته از تجارب شخصی معلمان ، "تدریس
تجربیات درمورد تلفیق ریاضی با سایر دروس
با مشاهده تدريس حدود 17 نفر از معلمان ابتدايي درس رياضي منطقه در سال 80 بيشتر همكاران تقريباً
10 نکته برای تدریس علوم در مدارس ابتدایی
این امر موجب می شود تا این مسئله برای دانش آموزان، شخصی معلمان : با و این تجربیات خود
برچسب :
تجربیات شخصی معلمان ابتدايي