نظام استنادی علوم کشورهای اسلامی
نظام استنادی علوم کشورهای اسلامی<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Islamic <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />WorldScienceCitationCenter (ISC)
مریم اسدی
نظام استنادی علوم کشورهای اسلامی، نخستین نظام رتبه بندی استنادی در جمهوری اسلامی ایران است که توسط مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری شیراز تهیه شده است. نظام استنادی علوم کشورهای اسلامینشریات علمی معتبر وزارتعلوم، تحقیقات و فناوری ووزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از سال 80نمایه کرده است. نظام استنادی یاد شده شامل هشت پایگاه:
1- گزارشهای استنادی نشریات فارسیPersian Journal Citation Repoprt(PJCR) ؛
2- نمایه استنادی علوم ایران Persian Science Citation Index (PSCI)؛
3- طلایه داران علم ایران Persian ESI؛
4- فهرست مندرجات فارسیPersian Current Content ؛
5- پایگاه استنادی برترین کنفرانس های علمی فارسیPersian Highly- Cited Proceedings Database (PHPD) ؛
6- نظام آگاهی رسانی استنادی ایران Persian Citation Alert ؛
7- نظام شاخص های عملکردی نشریات فارسیPersian Journal Performance Indicator ؛
8- تحلیل پایگاه داده های نشریلت فارسیAnalysis of Persian Journal Database می باشد.
براي استفاده از گزارش هاي استنادي نشريات فارسي (PJCR)با استفاده از گزينههاي انتخاب نشريات و ميانگين ضريب تاثير قادر به مشاهده وضعيت نشريه هستيد. در مورد نمايه استنادي علوم ايران ((PSCI نيز در حال حاضرنياز به اشتراك وجود ندارد و دسترسي بدون اشتراك امکان پذیر می باشد. استفاده از بقیه پایگاههای ISC که به تدریج تولید و در صفحه خانگی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری نصب می شوند به کد کاربری نیاز دارند.
هم اکنون یک هزار و 500 عنوان نشریه در ایران منتشر می شود که این نشریات توسطکمیسیون نشریات علمی وزارتخانه هایعلوم، تحقیقات و فناوری وبهداشت، درمان و آموزش پزشکی نامگذاری شده اند
تشریح تعدادی از پایگاه های فعال:
1- گزارشهای استنادی نشریات فارسیPersian Journal Citation Repoprt(PJCR) .
هدف این پایگاه بررسی نشریات فارسی و رتبه بندي آنها براساس مطالعات استنادی است. با کمک این منبع، علاوه بر راهنمایی کتابداران در انتخاب نشریه های مورد نظر، و صرفه جویی در بودجه، فضا، نیروی انسانی، صحافی و نگهداری و حفاظت، قادر خواهند بود تا به ناشران و استفاده کنندگان مجله ها نشان دهد که مجله یک ناشر در مقایسه با سایر مجله ها در همان رشته موضوعی از چه رتبه ای برخوردار است. به عبارت دیگر هدف گزارشهای استنادی نشریات فارسی دنبال می نماید این موضوع مهم است که یک نشریه چقدر به دفعات توسط مقالات دیگر مورد استناد و استفاده قرار می گیرد. این رتبه بندی با استفاده از تعیین عامل تاثیر Impact Factor، تعیین شاخص نزدیکیImmedicay Index و تعیین نیم عمر Half Life مجلات استناد کننده و استناد شونده انجام می شود.
هم اکنون یک هزار و 500 عنوان نشریه در ایران منتشر می شود که این نشریات توسطکمیسیون نشریات علمی وزارتخانه هایعلوم، تحقیقات و فناوری وبهداشت، درمان و آموزش پزشکی نامگذاری شده اند
· جدول زیر شامل پوشش زماني و تعداد نشريات رتبه بندي شده از 1380 تا 1385 مي باشد که نسبت به سال گذشته تعداد نشریاتی که مورد تحلیل استنادی و رتبه بندی قرار گرفته اند در این پایگاه افزایش یافته است.
سال |
1380 |
1381 |
1382 |
1383 |
1384 |
1385 |
تعداد نشريه رتبه بندي شده |
133 |
135 |
154 |
193 |
213 |
222 |
2- نمایه استنادی علوم ایران Persian Science Citation Index (PSCI) .
گردآوری مشخصات کتابشناختی تمامی نشریات علمی كه از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت مجوز انتشار دریافت كردهاند در این پایگاه نمایهسازی میشوند. قرار است این پایگاه نشریههای فارسی، اردو، عربی و انگلیسی موجود در ایران و منطقه را نمایهسازی کند اما با جستجوهایی که نگارنده انجام داده ، هیچ نشریه لاتینی یافت نشد. در این منبع می توان به جستجوی مجلات و مقالات فارسی در بخش جستجوی عمومی پرداخت و نتایج جستجو را براساس ، تعداد استناد، تعداد منابع، اولین نویسنده، تاریخ و ... مرتب سازی نمود. فقط دارای اطلاعات کتابشناختی مجله همراه با آدرس، تعداد منابع و تعداد استناد است. شامل 5 نمایه نویسندگان، موضوعی، نمایه تنالگان، نمایه سازمان ها، نمایه منبع است (راهنمای آن غیرفعال است). لازم به ذکر است نشریات تحت پوشش هم شامل نشریات وزارت علوم می باشد و هم نشریات وزارت بهداشت. در ضمن می توان به جستجو در استناد ها (نویسنده مورد استناد و مدرک مورد استناد ) پرداخت. اما نقطعه ضعفی که این بخش دارد نتایج جستجو شامل لیستی از نویسندگان مورد استناد و مدرک مورد استناد است ولی امکان دیدن اطلاعات کامل منبع مورد استناد و تعداد استنادها نمی باشد.
3- طلایه داران علم ایرانPersian ESI
طلايه داران علم ايران يك ابزار تحقيقي بر مبناي وب است كه محققان و ارزيابان پژوهشي كشور را قادر مي سازد تا عملكردهاي علمي را اندازه گيري نموده و تمايلات و علايق علمي را دنبال نمايند. اين ابزار تحليلي كه از دقت بسيار بالائي نيز برخوردار است تمامي نشريات معتبر وزارت علوم و وزارت بهداشت را تحت پوشش قرار مي دهد تا بدينوسيله شاخص هاي اجرايي مقالات و تعداد استنادها قابل تنظيم و اندازه گيري باشد. اين ابزار دانشمندان، موسسات ( دانشگاه ها، سازمان ها، آزمايشگاه ها، تحقيقات دولتي و ... ) و نشريات در حوزه هاي موضوعي مختلف را براساس تعداد مقالات انتشار يافته، استنادهاي دريافت شده و استنادهاي صورت گرفته با دقتي در حد مقاله رتبه بندي مي كند.
نشريات غير از نشريات معتبر وزارت علوم و وزارت بهداشت در پايگاههاي اطلاعاتي مقالههاي الكترونيكي و نشريات الكترونيكي مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری نمايه هاي ديگري هستند. اين پایگاه ها حاوي مقاله هاي علمي از بخش كثيري از نشريات كشور مي باشند. نشريات انگليسي زباني كه در داخل كشور منتشر مي شوند در ISC نمایه می شوند. همچنین، نشریاتی که به زبانهای عربی و فرانسه در سطح کشورهای اسلامی منتشر می شوند در ISC نمایه سازی می گردند.
مطالب مشابه :
شغل پزشکی
براي كسب اطلاعات بيشتر مي توان به دانشكده هاي پزشكي-سازمان نزام نظام سلامت كه يك پزش
نظام استنادی علوم کشورهای اسلامی
دانش کتابداری و اطلاع رسانی - نظام استنادی علوم کشورهای اسلامی -
معرفی رشته دندان پزشکی
نظام آموزشی مطابق آییننامه مصوب شورای عالی برنامهریزی است و سازمان نظام
پزشکی
براي كسب اطلاعات بيشتر مي توان به دانشكده هاي پزشكي-سازمان نزام نظام سلامت كه يك پزش
پرسش و پاسخ حقوقی رایگان مشاوره حقوقی پاسخ به سوالات حقوقی و قضایی کاربران
سلام و عرض پزش از تاخیر در شناسنامه بتونم یک سال از سازمان نظام وظیفه ی
ایران و ترکیه ؛ دو تجربه متفاوت توریستی!
پرتال سازمان میراث فرهنگی که در چارچوب سیاست های نظام حکومتی و پُزش مال
صهیونیسم و جنبش روشنگری یهود
به سخ تی بیمار شد، پزش کان یهودی از سازمان نارودنای سازمان نظام مهندسی
نمونه نامه های همکاران و علاقمندان تحصیل در آلمان به اینجانب
آیا براي اخذ پذیرش از استاد مربوطه و گرفتن اجازه کار از سازمان نظام پزش ک نیستم نظام
مُدزدگي علمي و دكانهاي دونبش
سازمان اوپك مقالات كه من پُزش را داخلي و بينالمللي، با نظامهاي صحيح گزينشي و
ايران و تركيه ؛ دو تجربه متفاوت توريستي!
كه در چارچوب سياست هاي نظام و پُزش مال البته روي سخن با رئيس جديد سازمان گردشگري
برچسب :
سازمان نظام پزش