آخرین اخبار روز علوم آزمایشگاهی
وزارت بهداشت در فارسی نوشتن جواب آزمایشها عجله نکند | رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در ارتباط با طرح پیشنهادی فارسی نوشتن جواب آزمایشهای پزشکی، گفت: وزارت بهداشت در این موضوع عجله نکند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید شهابالدین صدر روز سه شنبه در مراسم روز علوم آزمایشگاهی در کتابخانه ملی افزود: آزمایشگاههای تشخیص طبی کشور باید به سرعت به تجهیزات روز دنیا مجهز شوند تا بتوانند بهترین شکل خدمات رسانی را به مردم ارائه کنند.
وی با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس و اختصاص دو هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش سلامت کشور در سال 90، افزود: امیدواریم هرچه زودتر اختصاص 10 درصد سهم حوزه سلامت از هدفمندی یارانهها مصوب شود.
صدر با بیان اینکه بیمهها در سال گذشته دو هزار میلیارد تومان به جامعه پزشکی کشور بدهکار بودند، افزود: با پیگیریهای مختلف وزیر رفاه دستور پرداخت مطالبات 6 ماهه اول سال را داد اما هنوز مطالبات 6 ماهه دوم سال 89 به جامعه پزشکی پرداخت نشده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران با تاکید بر اینکه علوم آزمایشگاهی یکی از 4 رکن سلامت جامعه در شاخه پزشکی محسوب میشود یادآور شد: به لحاظ مهارت پزشکی در کشور هیچ مشکلی نداریم اما امکانات روز دنیا را هنوز به طور کامل در اختیار نداریم.
صدر با عنوان این مطلب که پس از انقلاب تعداد آزمایشهای تشخیص طبی کشور 400 درصد رشد داشته است، افزود: با توجه به اینکه سالانه دو میلیارد و 200 میلیون تست آزمایشگاهی انجام میشود باید گفت که آزمایشگاهها نقش اساسی در سلامت جامعه دارند.
وی همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سئوالات آنان پاسخ داد.
صدر درباره فارسی نویسی جواب آزمایشها و نسخه های پزشکی گفت: پزشکان نسخهها را انگلیسی نمینویسند بلکه زبان نوشتن این نسخه ها لاتین است و زبان لاتین هم متعلق به یک کشور نیست. اینکه بتوان زبان نوشتن نسخهها را عوض کرد نیازمند یک کار کارشناسی دقیق توسط انجمنهای تخصصی است و توقع داریم وزارت بهداشت با این موضوع عالمانه برخورد کند و عجله نکند.
وی همچنین به تعرفه های خدمات درمانی در سال 90 اشاره کرد و افزود: تعرفه امسال بر اساس قانون باید به تصویب هیئت وزیران برسد بر همین اساس کمیته مشترکی بین سازمان نظام پزشکی، وزارت رفاه و وزارت بهداشت برگزار شد که کار کارشناسی دقیق روی تعرفهها انجام گرفت و توافق خوبی حاصل شد.
صدر با بیان اینکه تعرفه های دولتی و خصوصی بر اساس نرخ تورم تعیین شده اند، در پاسخ به این سئوال که گفته میشود برخی پزشکان بدون اعلام تعرفه های جدید نسبت به افزایش خودسرانه ویزیت اقدام کردهاند، گفت: این تعرفهها باید تصویب شود و سپس پزشکان ویزیت را افزایش دهند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، مشکل حال حاضر حوزه سلامت کشور را کمبود تختهای ICU دانست که باید به اندازه نیاز هر شهر این تختها افزایش یابد.مهر
جشن گرامیداشت روز آزمایشگاهیان برگزار شد | تهران - آيين جشن گراميداشت روز آزمايشگاهيان امروز - سه شنبه - همزمان با سالروز ولادت حکيم 'اسماعيل جرجاني' دانشمند برجسته ايراني در رشته علوم آزمايشگاهي با حضور جمعي از اعضاي جامعه علوم آزمايشگاهي کشور در سالن همايش هاي کتابخانه ملي تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، جامعه هفت هزار نفری علوم آزمایشگاهیان کشور که عضو سازمان نظام پزشکی هستند 30 فروردین ماه مصادف با سالروز ولادت حکیم 'اسماعیل جرجانی' دانشمند برجسته ایرانی در رشته علوم آزمایشگاهی را جشن گرفتند.
این روز هنوز به طور رسمی در تقویم ملی کشور ثبت نشده و قرار است پس از هماهنگی در شورای فرهنگ عمومی و تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی، به شکل رسمی این کار انجام شود.
در این مراسم جمعی از اعضای هیات مدیره انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی بالینی، علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی و انجمن آسیب شناسی ایران شرکت داشتند.
در این مراسم نمایندگان این گروه ها به بیان مشکلات جامعه علوم آزماشگاهی کشور پرداختند.
همچنین در پایان این مراسم به 10 نفر پیشکسوت، منتخب و شماری از افراد فوت شده جامعه علوم آزمایشگاهی کشور که به صورت تخصصی در این رشته فعالیت دارند، از سوی سازمان نظام پزشکی کشور لوح تقدیر اهدا شد.
سی ام فروردین ماه مصادف با سالروز ولادت دانشمند برجسته ایرانی 'حکیم اسماعیل جرجانی' است. وی در قرن چهارم هجری متولد شد و 97 سال عمر کرد و پایه گذار فعالیت های نوین و کاربردی در علوم آزمایشگاهی بود.
خوشبختانه با توجه به پیشرفت وسایل و ابزارهای ارتباطی و راههای دسترسی متنوع به منابع علمی روز دنیا، در بخث آموزش و دانش علوم آزمایشگاهی کشور و بروز شدن آنها مشکلی وجود ندارد در عین حال به نظر من در حال حاضر نیازمند نوعی بازنگری در آموزش دانشگاهی رشته های مختلف علوم آزمایشگاهی با توجه به نیازهای روز این علم و پیشرفت حاصل شده در آن هستیم.
وی میافزاید: از نظر تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی نیز علیرغم اینکه گاهی موانع وسایلی بر علیه کشور ایجاد شده، اما بطور کلی مشکلی در تامین آنها وجود نداشته است.
عضو هیات مدیره انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی، با اشاره به نقش تعیین تعرفه های واقعی در کیفیت خدمات علوم آزمایشگاهی، اظهار میکند: وضعیت تعرفه ها همیشه در ارائه جواب صحیح آزمایشگاه ها مؤثر است. اما متاسفانه در حوزه تعرفه های علوم آزمایشگاهی هیچگاه بدون مشکل نبوده ایم.
وی اضافه میکند: مشکل بزرگ آزمایشگاه ها در حوزه تعرفه ها ، بی ثباتی و نوسان شدید قیمت کیت ها و مواد مصرفی آزمایشگاه ها در طول سال است، در حالیکه پس از تعیین و اعلام تعرفه های آزمایشگاهی در ابتدای هر سال، هیچگونه تغییری متناسب با نوسان قیمت مواد ایجاد نمیشود و در بسیاری از موارد آزمایشگاهها هزینه های ناشی از مابه التفاوت این نوسان قیمت را تا پایان سال به سختی تحمل میکنند: به گفته دکتر خلیلی، جامعه آزمایشگاهیان کشور انتظار دارد که تعرفه تعیین شده در ابتدای سال، افزایش قیمتهای مواد مصرفی آزمایشگاهها را در طول سال در نظر بگیرند و یا تعرفه مورد نظر به اندازه کافی قابل انعطاف و تعدیل باشد.
وی ادامه میدهد که اخیرا برخی دستگاه های ویژه آزمایشگاههای طبی مانند اتو آنالیزورها به کشور وارد شده اند که تنها با کیتهای ویژه کمپانی سازنده دستگاه کار میکند در حالیکه این کیت ها در بازار قیمت بسیار بالایی دارند.
دکتر خلیلی اضافه میکند: در تمامی کشورها از جمله کشورهای منطقه این دستگاه ها بصورت رایگان و به عنوان یک کالای تبلیغاتی به آزمایشگاه ها ارایه میشود تا آنها ترغیب شوند که از کیت های آزمایشگاهی شرکت مذکور استفاده کنند.
به اعتقاد وی نظارت و کنترل واردات و تولیدات تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی باید دقیق تر و جدی تر صورت گیرد تا از نوسانات و افزایش قیمت های کاذب و ناگهانی مواد مصرفی آزمایشگاه در طول سال جلوگیری شود.
مسئول آزمایشگاه تشخیص طبی بیمارستان جم، در ادامه به اثرات هدفمندی یارانه ها در هزینه های آزمایشگاهها اشاره و عنوان میکند: با هدفمندی یارانه ها و افزایش بهای حاملهای انرژی نظیر برق، گاز، آب و ... طبیعی است که هزینه های آزمایشگاه ها نیز به طور فزاینده ای افزایش خواهد یافت. ضمن اینکه باید در نظر داشت که امکان صرفه جویی در میزان مصرف برخی از این حامل ها و هزینه های ناشی از آن نظیر آنچه که در منازل و امکان خانگی و اداری انجام میشود، وجود ندارد.
وی اضافه میکند: با توجه به موارد ذکر شده یا باید تسهیلات و تمهیدات ویژه ای برای جبران این هزینه از طریق اعتبارات جبرانی و همایت های دولتی از آزمایشگاه ها صورت گیرد و یا اینکه تعرفه های تعیین شده برای سال 1390 و بعد از آن با احتساب دقیق آثار هدفمندی یارانه ها در خدمات آزمایشگاهی و واقعی شدن تعرفه ها انجام شود.
دکتر خلیلی با اشاره به اینکه در یک آزمایشگاه بیمارستانی، بطور میانگین روزانه بیش از 0 نفر به عنوان پرسنل فنی فعالیت میکنند، خاطرنشان میکند که افزایش سالیانه حقوق و دستمزد این افراد نیز از مواردی است که باید با ظرافت در تعیین تعرفه های آزمایشگاه ها به عنوان تنها منبع درآمد کارکنان آن، در نظر گرفته شود و همواره باید در نظر داشت که افزایش رضایت و درآمد اقتصادی پرسنل آزمایشگاه ها تاثیر مستقیمی در میزان کیفیت خدمات آن خواهد داشت.
وی در ادامه، با ابراز تاسف عمیق از تعطیلی آزمایشگاه رفرانس تشخیص طبی، اظهار میکند: آزمایشگاه رفرانس در زمان آغاز به کار خود در خیابان امام خمینی (ره) تهران، یکی از آزمایشگاه های مجهز و مدرن زمان خود بود و تصور و توقع جامعه آزمایشگاهیان و آحاد جامعه علوم پزشکی این بود که تعداد این آزمایشگاه ها در کشور و در تمامی استانها تکثیر و افزایش یابد نه اینکه به تعطیلی کشیده شود.
به گفته عضو هیات مدیره انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی ایران، فقدان آزمایشگاه رفرانس متمرکز در بررسی کیت ها و مواد مصرفی آزمایشگاه ها پیش از انجام آزمایشات تشخیصی مشکلات و اختلالاتی را بوجود آورده است.
وی تاکید میکند که احیا یا تاسیس آزمایشگاه رفرانس تشخیص طبی برای نظام سلامت کشور از نان شب هم واجب تر است.
دکتر خلیلی با بیان اینکه در تمام علوم و دانش های انسانی، خطا و اشتباه وجود دارد، میگوید که اطلاعی از میزان خطاهای آزمایشگاه های کشور ندارد اما به برنامه هایی اشاره میکند که به تازگی آغاز شده و در صدد است کیفیت کاری آزمایشگاهی کشور را افزایش دهد.
وی همچنین، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کافی به بیماران برای رعیات شرایط یک آزمایشگاه مطلوب را در کیفیت خدمات آزمایشگاه ها مهم ارزیابی میکند و از رسانه ها میخواهد که به این زمینه بیشتر از قبل بپردازند.
عضو هیات مدیره انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی ایران در پایان با انتقاد از عدم پرداخت به موقع مطالبات بیمارستانها و آزمایشگاه ها از سوی بیمه های درمانی، درخواست میکند که در سال های آینده و با توجه به افزایش هزینه ها در اثر هدفمندی یارانه ها، بیمه های درمانی به تعهدات خود به موقع عمل کنند. پیشکسوتان و منتخبان علوم آزمایشگاهی در مراسمی با عنوان «روز آزمایشگاهیان» معرفی و با اهدای لوح تجلیل شدند. | به گزارش واحد مرکزی خبر ، دبیر شورای عالی نظام پزشکی در این مراسم با بیان این که حدود4800 آزمایشگاه در سراسر کشور فعالیت می کند گفت: روزانه حدود150هزار نفر به این آزمایشگاه ها مراجعه می کنند.محمد صاحب الزمانی افزود: همچنین روزانه حدود شش میلیون نوع آزمایش در کشور انجام می شود که این رقم سالانه بیش از دو میلیارد و170میلیون نوع آزمایش می شود.در این مراسم از دکتر محسن هاشمیان، دکتر شکرالله یوسفی، دکتر محمدرضا نظری پویا، دکتر سید عباس حسینی، دکتر فروزان محمدی، دکتر داود بهروان، رستم آبیاری، دکتر مسعود فلاح پور و ناصر ملامحمدی به عنوان پیشکسوتان علوم آزمایشگاهی قدردانی شد.سید شهاب الدین صدر نایب رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم قدردانی از پیشکسوتان و منتخبان علوم آزمایشگاهی حضور داشت.سی ام فروردین سالروز ولادت حکیم جــــرجـــانی است که برای نخستین بار راه های تشخیصی بالینی بیماری ها را به زبان فارسی در کتـــــابی تألیف و از راه های تشخیصی و مایعات بدن برای شناخت بیماری ها استفاده کرده است. علوم آزمایشگاهی باید در ردیف مشاغل سخت باشد | دبیر شورای عالی سازمان نظام پزشكی كل كشور گفت: علوم آزمایشگاهی باید در ردیف مشاغل سخت كشور باشد چرا كه متخصصان و كارشناسان حاضر در این آزمایشگاه ها با انواع مواد شیمیایی سروكاردارند.
به گزارش ایرنا، محمد صاحب الزمانی در مراسم گرامیداشت روز آزمایشگاهیان در سالن همایش های كتابخوانه ملی تهران، افزود: نقش آزمایشگاه های تشخیص طبی در حفظ، تامین و ارتقا سلامت، یك جایگاه ویژه محسوب شده و ارایه خدمات تشخیصی هر روز متنوع تر و پیچیده تر می شود.
وی با بیان اینكه اكنون حدود چهار هزار و 800 آزمایشگاه در كشور فعالیت دارد، اظهارداشت: بیش از نیمی از این آزمایشگاه ها دولتی و بقیه نیز زیر نظر بخش خصوصی اداره می شود.
صاحب الزمانی گفت: روزانه 150 هزار نفر و سالانه 54 میلیون نفر به آزمایشگاه های كشور مراجعه می كنند.
وی افزود: شمار آزمایش های انجام شده در سال به دو میلیارد و 160 میلیون مورد می رسد كه تمامی این آزمایش ها به منظور كنترل، تشخیص بیماری و انجام مراحل نظام مراقبت بیماری از بیماران گرفته شده است.
صاحب الزمانی درباره سرانه سلامت و افزایش آن گفت: با وجود افزایش سرانه سلامت، هنوز مشكل بخش علوم آزمایشگاهی كشور حل نشده است. سلامت نیوز
مطالب مشابه :
آخرین اخبار روز علوم آزمایشگاهی
رشته علوم آزمايشگاهي با علوم پزشکی وارستگان در وارستگان در مشهد
پوزیشن
اتاق عمل 88 علوم پزشكي گناباد وبلاگ علوم ازمايشگاهي مرکزاموزش عالی علوم پرشکی وارستگان.
دكتر سيد نصرالله سيار مؤسس اولين رشته فوق تخصصي خون وانكولوژي در ايران
سال 1336 متخصص علوم آزمايشگاهي شدم و علوم پزشكي مشهد علوم پزشکی وارستگان .
پذیرش 432 دانشحوی کارشناسی ارشد پرستاری
گیلان، لرستان، مشهد، مازندران عالی علوم پزشکی وارستگان . علوم ازمايشگاهي.
جدول شهریه دانشگاهها درسال 1392
شهريه دروس عملي، آزمايشگاهي و كارگاهي علامه طباطبايي و فردوسي مشهد: علوم علوم انساني
پرستاران برگزیده کشوری معرفی شدند
مشهد وحید رستمی موسسه آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان . علوم ازمايشگاهي.
بازی درمانی در کاهش درد کودکان بعد از عمل جراحی موثر است
وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد در عالی علوم پزشکی وارستگان . علوم ازمايشگاهي.
پسران دم بخت بیشتر از دختران اند / 1018 پسر مقابل هزار دختر
افروز در حاشیه همایش تربیتی خانواده در گفتگو با خبرنگارمهر در مشهد، افزود:
آشنایی با رشته مهندسی پزشکی
، دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای علوم و مشهد و دزفول در مقطع علوم ازمايشگاهي.
برچسب :
علوم آزمايشگاهي وارستگان مشهد