تندر – 90 ، هفت مدله شد!

 

تندر – 90 ، هفت مدله شد!

مژگان ميرزايي
تندر – 90، هفت مدله شد، اين خودرو كه در ابتدا قرار بود در سه مدل E1، E0 و2 E و با قيمت‌هاي 8ميليون و 600هزار تومان، 9ميليون و 500هزار تومان و 11ميليون تومان توليد و به بازار عرضه شود به دليل كمبود قطعه و مشكلات به وجود آمده در توليد آن در 7مدل مختلف به بازار عرضه خواهد شد.


طي روزهاي گذشته شركت پارس‌خودرو در اطلاعيه‌اي به نمايندگي‌هاي اين شركت اعلام كرد كه خودروي تندر – 90 از اين پس با تنوع بيشتر به متقاضيان واگذار خواهد شد.
مدل‌هاي جديد تندر – 90 كه برگرفته از سه مدل اصلي است، تنها با اضافه و حذف برخي آپشن‌ها به عنوان مدل جديد و با تفاوت قيمت حداقل 500هزار تومان به متقاضيان عرضه مي‌شود.
اين در حالي است كه در پيش‌فروش خودروي تندر – 90 كه بهمن‌ماه سال گذشته صورت گرفت شركت‌هاي خودروساز تنها سه مدل اصلي تندر – 90 را به متقاضيان معرفي كردند و در پيش قرارداد متقاضيان اين خودرو نام هيچ يك از مدل‌هاي جديد تندر – 90 قيد نشده است.
شركت‌هاي دست‌اندركار توليد تندر – 90 كه در ابتدا بدون در نظر گرفتن اينكه آيا شركت‌هاي قطعه‌ساز داخلي موفق به دريافت استانداردهاي موردنياز شركت رنو و همچنين توانايي در توليد انبوه خواهند شد يا خير، اقدام به ثبت‌نام بيش از 75هزار متقاضي اين خودرو كردند و در دو مرحله قرعه‌كشي، دو شركت ايران‌خودرو و سايپا موظف به واگذاري 6هزار و 400دستگاه خودروي تندر – 90 به ثبت‌نام كنندگان شدند اما تنها چند ماه پس از آغاز توليد خودروي تندر – 90 مشكلات توليد اين خودرو بيش از پيش نمايان و برخي قطعه‌سازان داخلي نتوانستند خود را با استانداردهاي رنو هماهنگ سازند و مشكلات به وجود آمده در توليد اين خودرو موجب شد كه شركت‌هاي خودروساز نتوانند به موقع به تعهدات خود عمل كنند به همين منظور شركت ايران‌خورو به منظور راضي كردن متقاضيان به ناچار اقدام به جايگزيني اين خودرو با ديگر محصولات خود كرد. شركت ايران‌خودرو كه از تنوع محصول بيشتري برخوردار است در ابتدا هفت خودروي وانت دوگانه‌سوز،‌ پژو 206 تيپ 2، پژو پارس معمولي، پژو پارس ELX، پژو صندوقدار مدل V20، V1 و V8 را به متقاضيان خوروي تندر – 90 پيشنهاد كرد.
پيشنهاد شركت ايران‌خودرو در حالي صورت گرفت كه متقاضيان خريد تندر-90 به اميد دريافت يك خودروي ارزان‌قيمت و با كيفيت نسبتا مناسب و داراي استانداردهاي روز جهاني اقدام به ثبت‌نام براي خريد تندر-90 كردند و اگر توان مالي آنها در حد خريد ساير محصولات اين شركت ايراني بود ديگر نيازي به اين همه انتظار و دردسر وجود نداشت.
طرح پيشنهادي شركت ايران‌خودرو شايعه مشكلات به وجود آمده در توليد انبوه اين خودرو را افزايش داد و اين امر موجب شد كه ثبت‌نام‌كنندگان تندر-90 كه اسامي آنها در دو قرعه‌كشي ابتدايي اعلام نشده بود، دو راه‌حل را پيش روي خود داشته باشند اين دسته از متقاضيان يا مي‌بايست شرايط جديد شركت ايران‌خودرو را مي‌پذيرفتند و خودروي ارزان خود را با يكي از محصولات گران‌قيمت اين شركت معاوضه مي‌كردند و يا حواله پيش‌فروش خود را به فروش برسانند كه شرايط تنها به ضرر ثبت‌نام‌كنندگان تمام مي‌شد. اما شركت پارس‌خودرو به دليل عدم تنوع در محصولات خود پيشنهاد ديگري را به متقاضيان ارائه كرد. اين شركت طي اطلاعيه‌اي به ثبت‌نام‌كنندگان تندر-90 مدل E2 كه (مدل فول آپشن اين خودرو است) اعلام كرد كه مدل E2 تا اطلاع ثانوي توليد نخواهد شد و متقاضيان مي‌بايست خودروي خود را به مدل جديد E1CPSP تبديل كنند و نمايندگي‌ها نيز ملزم به پرداخت 300هزار تومان مابه‌التفاوت به ثبت‌نام‌كنندگان هستند.
با توجه به جدول اعلام شده از سوي شركت پارس خودرو تفاوت مدل جديد E1CPSP كه يك مدل از E2 پايين‌تر است تنها در برخي از آپشن‌هاي برقي، چراغ مه‌شكن و نمايشگر سفر است كه هنوز دليل عدم تامين اين قطعات از سوي شركت‌هاي خودروساز اعلام نشده است.
از سوي ديگر به گفته برخي مسوولان در حال حاضر قطعه‌سازان براي تامين برخي قطعات پلاستيكي و پرسي با مشكل مواجه شده‌اند كه اين قطعات در تمام مدل‌هاي تندر-90 كاربرد دارد. اما عدم توليد مدل فول اين خودرو كه در ابتدا با استقبال بسيار متقاضيان مواجه شده بود هنوز نامشخص است. به گفته برخي كارشناسان، توليد تندر-90 مدل E2 با توجه به آپشن‌هاي در نظر گرفته شده در آن براي شركت‌هاي خودروساز به صرفه نبوده و استقبال بسيار مردم از اين مدل خودرو موجب شده است كه شركت‌هاي خودروساز از تحويل آن به متقاضيان خودداري كنند. از سوي ديگر و به گفته برخي كارشناسان در حال حاضر خودروهاي توليدي در كشور كه آبشن‌هاي ايربگ، ABS، نمايشگر سفرو چراغ مه‌شكن در آنها نصب شده است در گروه خودروهاي گران‌قيمت محسوب و با قيمت حداقل 15ميليون تومان در بازار معامله مي‌شود و ارائه خودرويي با قيمت 11ميليون و 600هزار تومان با آپشن‌هاي مذكور، بازار اين خودروها را كه در دسته خودروهاي گران‌قيمت هستند با مشكل مواجه مي‌كند. همچنين با ورود تندر-90 مدل E2 به بازار، قيمت آن افزايش چشمگير خواهد يافت كه در آن صورت سودي نصيب خودروسازان نخواهد شد.
همچنين ثبت‌نام كنندگان تندر – 90 مدل E2 كه خودروي خود را تحويل گرفته‌اند، اين خودرو را با قيمت‌هاي موردنظر خود در بازار آزاد به فروش مي‌رسانند كه اين امر افزايش چشمگير قيمت اين خودرو را در بر داشته است. در حال حاضر تندر – 90 مدل E2 با قيمت 14ميليون تومان در بازار آزاد معامله مي‌شود و با توجه به متقاضيان بسيار اين خودرو و تحويل اندك آن به ثبت‌نام كنندگان طي هفته‌هاي جاري باز هم شاهد افزايش قيمت اين خودرو در بازار خواهيم بود.
قرعه‌كشي سوم دلگرمي ثبت‌نام كنندگان
از سوي ديگر قرعه‌كشي مرحله سوم تندر – 90 هفته گذشته در حالي صورت گرفت كه شركت‌هاي خودروساز هنوز موفق به انجام تعهدات قبلي خود نشده‌اند و اين قرعه‌كشي را مي‌توان دلخوشي براي ثبت‌نام‌كنندگان دانست.
در مرحله اول و دوم قرعه‌كشي شركت‌هاي خودروساز هر كدام موظف به توليد و تحويل 3هزار و 200دستگاه خودروي تندر – 90 و تحويل آن به متقاضيان اين خودرو كه اسامي آنها از سوي دو شركت به اطلاع رسيده‌بود شدند اما پس از گذشت حدود 6ماه از آغاز مرحله اول قرعه‌كشي، شركت‌هاي خودروساز نتوانستند به تعهدات خود عمل كنند. براساس اعلام شركت پارس‌خودرو تاكنون سه هزار و 100دستگاه خودروي تندر – 90 در اين شركت توليدشده كه از مجموع خودروهاي توليد شده تنها دو هزار و 500دستگاه خودروي تندر – 90 تحويل متقاضيان شده است. با توجه به آمار اعلام شده اين شركت از برنامه واگذاري خود به متقاضيان بازمانده و 700متقاضي كه اسامي آنها در مرحله اول و دوم از سوي شركت پارس‌خودرو اعلام شده است، هنوز خودروي خود را تحويل نگرفته‌اند.
از سوي ديگر شركت ايران‌خودرو نيز كه موظف به توليد و تحويل 3هزار و 200دستگاه خودروي تندر – 90 به ثبت‌نام كنند‌گان شده بود. تاكنون موفق به توليد تنها 2هزار خودروي تندر -90 شده و 80درصد از توليدات خود را به متقاضيان تحويل داده است و بيش از هزار و 500متقاضي خودروي تندر – 90 همچنان در انتظار تحويل خودروي خود هستند.
باتوجه به آمار اعلام شده از سوي شركت‌هاي خودروساز و عدم‌انجام تعهدات قبلي هنوز مشخص نيست كه مرحله سوم قرعه‌كشي با چه منظوري صورت پذيرفته است.

منبع خبر : روزنامه دنیای اقتصاد مورخه ۲۲ مهر ماه ۱۳۸۶


مطالب مشابه :


توليد مدل E2 تندر-90 سرعت مي‌گيرد - آمار تولید در آبانماه

توليد مدل e2 تندر-90 e0 و e1 نيز مشتري خاص در بازار و تفاوت فاحش آن با قيمت




تندر – 90 ، هفت مدله شد!

سه مدل e1، e0 و2 e و با قيمت جديد و با تفاوت قيمت تندر-90 مدل e2 با توجه به




مقایسه چند خودرو

است بهتر است مدل e1 تندر را انتخاب کنید تندر با یکدیگر E1 فول: لوگان تندر L90: E2:




****** مقایسه خودرو های نو و دست دوم ، 10 تا 15 میلیون تومانی در بازار ایران

پایین بوده و با مدلهای 1.6 لیتر تفاوت تندر با توجه به مدل e1 و e2




قیمت خودروهای داخلی

رنو تندر 90 e1: 15.350: محصول پارس خودرو : علت تفاوت e1 , e2: 91/04/22 :




برچسب :