شهادت حضرت زینب

فضايل و مناقب حضرت زينب عليها السلام

گوشه هايي از فضايل حضرت زينب عليها السلام عبارتند از :

* زينت پدر : پيامبر اکرم بعد از بازگشت از سفر، به محض شنيدن خبر تولد، به خانه علي عليه السلام رفت، نوزاد را در بغل گرفت و بوسيد ، آن گاه نام زينب (زين + اب) را که به معناي «زينت پدر» است‏ براي ايشان انتخاب نمود.

* علم الهي : امام سجاد عليه السلام در مورد حضرت زينب فرمودند : انت عالمة غير معلمة وفهمة غير مفهمة

* عبادت و بندگي : امام سجاد عليه السلام در مورد حضرت زينب فرمودند: «ان عمتي زينب کانت تؤدي صلواتها، من قيام الفرائض والنوافل عند مسيرنا من الکوفة الي الشام وفي بعض منازل کانت تصلي من جلوس لشدة الجوع والضعف ؛ عمه ‏ام زينب در مسير کوفه تا شام همه نمازهاي واجب و مستحب را اقامه مي‏نمود و در بعضي منازل به خاطر شدت گرسنگي و ضعف، نشسته اداي تکليف مي‏نمود .»

* عفت و پاکدامني : حضرت زينب کبري عليها السلام عفت ‏خويش را حتي در سخت‏ترين شرايط به نمايش گذاشت . او در دوران اسارت و در حرکت از کربلا تا شام سخت ‏بر عفت‏ خويش پاي مي‏فشرد .

* ولايت مداري : زينب عليها السلام که حضور هفت معصوم را درک کرده، در تمامي ابعاد ولايت مداري سر آمد است . حضرت زينب عليها السلام به خوبي درس ولايت مداري را از مادر فرا گرفت و آن را به زيبايي در کربلا به منصه ظهور رساند.

* روحيه بخشي : او پيوسته ياور غمديدگان و پناه اسيران بود، او حتي تسلي بخش دل امام سجاد عليه السلام بود، آن جا که مي‏گفت: «لا يجز عنک ما تري، فو الله ان ذلک لعهد من رسول الله الي جدک وابيک وعمک ; [اي پسر برادر! ] آن چه مي‏بيني (شهادت پدر) تو را بي تاب نسازد . به خدا سوگند! اين عهد رسول خدا از جد و پدر و عمويت مي‏باشد .»

* صبر : در مجلس ابن زياد ; آن گاه که آن ملعون با نيش زبانش نمک به زخم حضرت زينب عليها السلام مي‏پاشد و براي آزردن او مي‏گويد: «کيف رايت صنع الله باخيک واهل بيتک ; کار خدا را با برادر و خانواده ‏ات چگونه يافتي؟»  حضرت زينب عليها السلام در پاسخ درنگ نمي‏کند، او با آرامشي که از صبر و رضاي قلبي او حکايت داشت فرمود: «ما رايت الا جميلا ; جز زيبايي چيزي نديدم .»

* ايثار : او سختي‏ها و تازيانه‏ ها را به جان خود مي‏خريد و نمي‏گذاشت ‏بر بازوي کودکان اصابت کند.

* شجاعت : در مقابل يزيد خيره سر، و دهن کجي‏ها و بد زباني‏هاي او، شجاعت ‏حيدري را به نمايش گذارده، چنين مي‏گويد: «لئن جرت علي الدواهي مخاطبتک اني لاستصغر قدرک واستعظم تقريعک واستکبر توبيخک; اگر فشارهاي روزگار مرابه سخن گفتن با تو واداشته [بدان که] من قدر و مقدار تو را کوچک پنداشته و سرزنش تو را بزرگ شمرده و توبيخ کردن تو را بزرگ مي‏دانم .»

* فصاحت و بلاغت : سخنان حضرت زينب عليها السلام چنان بود که وجدان خفته مردم را بيدار کرد و صداي گريه از زن و مرد و پير و جوان و خردسال بلند شد.  

تاريخ وفات و مرقد مطهر حضرت زينب عليها السلام

نظر معروف اين است که آن حضرت پس از شهادت امام حسين عليه‏السلام بيش از يک سال و نيم زندگي نکرد و در 15 رجب سال 62 هجري قمري، در 56 سالگي از دنيا رفت و مرقد مطهر ايشان در سوريه مي باشد.

منتظر نظراتتون هستیم


مطالب مشابه :


ولادت امام سجاد (ع)

مهد آفتاب - ولادت امام سجاد (ع) - مهدکودک و پیش دبستانی آفتاب جهرم




كودك، محور طراحی مهد كودك sisi

معماری به مثابه ساخت-سجاد نازی - كودك، محور طراحی مهد كودك sisi - مجموعه مطالب معماری و




شهادت حضرت زینب

مهد آفتاب - شهادت حضرت زینب * علم الهي : امام سجاد عليه السلام در مورد حضرت زينب فرمودند :




امام سجاد(ع)

بوستان نور - امام سجاد(ع) باشه مثل شعر فوق که بچه ها قبلا در مهد قرآن حفظ کردند.




سفره هفت سين

مهد و پیش دبستان قرآنی و دو زبانه هدهد - سفره هفت سين - - مهد و پیش دبستان قرآنی و دو زبانه هدهد




انشای برگزیده دانش آموزان - سجاد پور ناجی ایران - مدرسه راهنمایی نمونه قدس

مهد ادب - انشای برگزیده دانش آموزان - سجاد پور ناجی ایران - مدرسه راهنمایی نمونه قدس - آموزش




کربلایی سجاد صیدآبادی

ثقلین 2 - کربلایی سجاد صیدآبادی - موسسه فرهنگی ثقلین شهرستان بندرگز , meloodiuos.ir




مدیرکل بهزیستی استان اردبیل خبر داد:هیچ گذشتی در پرونده مهد کودک نمی کنیم

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با ابراز تاسف از حادثه رخ داده در مهد کودک سجاد ناصرآزاد




برچسب :