سیاسی اقتصادی

سیدحسن خمینی: کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نیستم

آفتاب: نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی گفت: «در انتخابات ریاست جمهوری دهم کاندیدا نخواهم شد».

حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، نوه رهبر فقید انقلاب اسلامی، در حاشیه مراسم دیدار جمعی از فعالان سیاسی جوان کشور با وی که شب گذشته در حسینیه جماران برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار سیاسی آفتاب مبنی بر دعوت یکی از گروه‌های سیاسی از ایشان برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دهم گفت: «بحث کاندیداتوری من اصلا مطرح نیست و در انتخابات ریاست جمهوری دهم کاندیدا نخواهم شد».

گفتنی است یکی از گروه‌های سیاسی اصول‌گرا، هفته گذشته از نوه امام راحل (ره) برای نامزدی در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آورده بود.

از اعتبار نامه سلمان خدادادی چه خبر  

اعتبارنامه 2 نماینده مجلس تصویب نشد

اعتبارنامه رضا عبداللهی منتخب مردم ماهنشان در شعبه 13 بررسی اعتبارنامه‌ها به تصویب رسید اما در مورد 2 نماینده دیگر، این موضوع اتفاق نیفتاد.

شعبه 13 بررسی‌كننده اعتبارنامه‌های منتخبان مجلس هشتم بعد از ظهر امروز جهت بررسی اعتبارنامه رضا عبداللهی منتخب ماه‌نشان، سلمان خدادادی منتخب ملكان و سیروس سازدار منتخب مرند و جلفا جلسه داشت كه در این جلسه تنها اعتبارنامه رضا عبداللهی به تصویب رسید و بررسی اعتبارنامه دو منتخب دیگر به بعدا موكول شد. 

براساس این گزارش این اعتبارنامه سلمان خدادادی و سیروس سازدار ظرف 10 روز آینده در مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 


هیات رئیسه مجلس هشتم؛ مردسالار و خالی از اقلیت

شهاب‌نیوز ـ به رغم ثبت نام دو تن از نمایندگان زن مجلس هشتم برای عضویت در هیات رییسه، هیچیک از نمایندگان زن هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی به هیات رییسه مجلس راه نیافتند. 

انتخابات هیات رییسه مجلس هشتم روز یکشنبه در حالی در مجلس برگزار شد که «نیره اخوان بیطرف» و «فاطمه آجرلو» دو داوطلب حضور در هیات رییسه مجلس به عنوان منشی بودند. 

این درحالی بود که حسن غفوری فرد، حمید رضا حاجی بابایی، جاسم ساعدی، محمد رضا میرتاج الدینی، جهانبخش محبی نیا، موسی قربانی، سید یونس موسوی سرچشمه، محمد رضا خباز، قدرت الله علیخانی، مصطفی کواکبیان و عوض حیدرپور نیز از نامزدهای، شش منشی هیات رییسه مجلس هشتم بودند. 

در رای گیری انجام شده، فاطمه آجرلو تنها 39 رای و نیره اخوان نیز 21 رای را کسب کردند و بدین ترتیب موفق به راهیابی در هیات رییسه مجلس هشتم نشدند. 

در هیات رییسه مجلس هفتم نیز هیج نماینده زنی حضور نداشت. در انتخابات این دوره از مجلس نیز رفعت بیات و عشرت شایق نمایندگان وقت زنجان و تبریز داوطلب عضویت در هیات رییسه به عنوان منشی بودند که آنها نیز در آن زمان رای لازم را کسب نکرد. 

ترکیب هیات رئیسه دائم مجلس هشتم
علی لاریجانی تنها كاندیدای ریاست مجلس هشتم در رای‌گیری به عمل آمده در جلسه علنی صبح امروز یكشنبه مجلس از مجموع 259 رأی مأخوذه حائز 237 رای موافق شده و به ریاست مجلس برگزیده شد. محمد حسن ابوترابی‌فرد نماینده مردم قزوین با 177 رأی و محمدرضا باهنر نماینده مردم تهران نیز با 126 رأی نواب اول و دوم رئیس مجلس هشتم شدند. 

برای كارپردازی مجلس هشتم نیز 5 نفر از نمایندگان مجلس كاندید شدند. احمد ناطق نوری نماینده نور، محمد آشوری نماینده بندر عباس، محسن كوهكن نماینده لنجان، محمدرضا تابش نماینده اردكان و حسن نوروزی نماینده رباط كریم از جمله كاندیداهای كارپردازی مجلس بودند كه در نهایت احمد ناطق نوری با 199 رای، محمد آشوری با 191 رای، محسن كوهكن با 148 رای، به عنوان سه كارپرداز مجلس انتخاب شدند. 

همچنین برای انتخاب 6 منشی هیئت رئیسه مجلس هشتم از بین 13 كاندیدا، به ترتیب حسین غفوری فرد با 172، حمید رضا حاج بابایی 159 ، جاسم ساعدی 154، سید محمد رضا میر تاج الدینی 147 ، جهانبخش محبی‌نیا 136 و موسی قربانی با 121 رای انتخاب شدند. 

تحلیل BBC از بررسی اعتبارنامه‌ها: گروکشی در مجلس ایران!

شهاب‌نیوز ـ خبرگزاری بی‌بی‌سی روز یک شنبه در گزارشی تحت عنوان «گروکشی در مجلس ایران» به ماجرای بررسی اعتبارنامه‌های منتخبان مجلس هشتم و اعتراض برخی از نمایندگان به اعتبارنامه‌های دیگران خود پرداخت.

در این گزارش، روند اعتراض برخی از نمایندگان به اعتبارنامه دیگران «اقدامی بی‌سابقه در تاریخ مجلس ایران» خوانده شده و چنین آمده است:

در آغاز هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی ایران، یکی از نمایندگان منتخب طی اقدامی بی سابقه به اعتبارنامه نوزده نفر از نمایندگان منتخب تهران اعتراض کرد که در میان آنان، چهره‌های شاخصی همچون غلامعلی حدادعادل رئیس پیشین مجلس به چشم می خورد. اعتراض به اعتبارنامه این افراد فعالیت رسمی آنان به عنوان نماینده مجلس را با تأخیر مواجه می سازد و حتی می تواند به محروم شدن آنان از کرسی نمایندگی شان بینجامد.

اعتبارنامه‌هایی که مورد اعتراض قرار می گیرند به کمیسیون تحقیق ارجاع می شوند تا مواردی که موجب اعتراض شده بررسی گردد، سپس کمیسیون تحقیق گزارش خود را در صحن مجلس قرائت می کند و اعتبارنامه نماینده به رأی گیری گذاشته می‌شود، عدم رأی اعتماد نمایندگان می‌تواند باعث محرومیت نماینده مورد نظر از کرسی خود و خروج او از صف نمایندگان گردد. البته نمایندگان هنگام اعتراض به اعتبارنامه‌ها لازم نیست دلیل مشخصی مطرح کنند. 

اعتراض به اعتبارنامه نوزده نماینده تهران پس از آن صورت گرفت که فاطمه آلیا، یکی از نمایندگان منتخب تهران به اعتبارنامه رضا عبداللهی نماینده ماه نشان اعتراض کرد. آقای عبداللهی هم در مقابل، طی اقدامی بی سابقه در تاریخ مجلس شورای اسلامی، اعتبارنامه نوزده نماینده تهران را مورد اعتراض قرار داد که شماری از آنان چهره‌های شاخص مجلسند.

غیر از غلامعلی حدادعادل، اعتبارنامه چهره‌های شاخص دیگری نیز مورد اعتراض قرار گرفته که عبارتند از: احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، حسن غفوری فرد رئیس سازمان تربیت بدنی در دوره ریاست جمهوری اکبر‌ هاشمی رفسنجانی، محمدرضا باهنر نایب رئیس پیشین و نایب رئیس موقت کنونی مجلس، شهاب الدین صدر رئیس پیشین سازمان پزشکی قانونی، غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی پیشین و سیدرضا اکرمی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، حمید رسائی رئیس پیشین ارشاد اسلامی استان قم و دیگر نمایندگان تهران: حمید رضا کاتوزیان، فاطمه آلیا ، فاطمه رهبر، حسین نجابت، الیاس نادران، لاله افتخاری، مهدی کوچک زاده، علیرضا زاکانی، علی اصغر زارعی، طیبه صفائی، پرویز سروری، حسین فدایی آشتیانی و علیرضا محجوب.

علیرضا محجوب که اعتبارنامه او نیز با اعتراض مواجه شده تنها نماینده منتخب اصلاح طلب تهران در مجلس هشتم است.

پس از اعتراض رضا عبداللهی به اعتبانامه نوزده نماینده تهران، مهدی کوچک‌ زاده، نماینده منتخب تهران که او نیز اعتبارنامه اش مورد اعتراض آقای عبداللهی قرار گرفته بود، در صحن مجلس به اعتراض برخاست.

آقای کوچک زاده با استناد به آیین نامه داخلی مجلس در لزوم حفظ شأن و منزلت مجلس، اقدام رضا عبداللهی را خباثت، گروکشی و هرزگی سیاسی توصیف کرد.

مهدی کوچک‌زاده خطاب به علی لاریجانی که ریاست مجلس را به عهده داشت گفت: «به رهبر معظم انقلاب از همین تریبون نسبت به اقدام آن نماینده شکایت می ‌کنم و از شما رئیس ‌مجلس می‌خواهم، آبرو و اقتدار مجلس را حفظ کنید تا دیگر کسی جرأت نکند اعتبارنامه دیگران را این گونه مورد اعتراض قرار دهد».

آقای لاریجانی نیز در پاسخ، اقدام رضا عبداللهی را حقی دانست که آیین نامه مجلس به وی داده و گفت: "این اشکال آیین ‌نامه است که چنین اجازه ‌ای را به نمایندگان می‌‌دهد، ما نباید به رهبر انقلاب شکایت کنیم، بلکه باید به خودمان شکایت کنیم و این آیین ‌نامه را درست کنیم".

علی لاریجانی پس از پایان نشست مجلس به خبرنگاران گفت که اعتراض به اعتبارنامه نمایندگان تهران ناشی از سوء تفاهم بوده و اگر نمایندگان کمی تأمل می کردند، مسئله تمام می‌شد. وی وعده داد که مشکل اعتراض به اعتبارنامه نمایندگان تهران حل خواهد شد.

در صورتی که رضا عبداللهی اعتراض خود به اعتبارنامه این نوزده نماینده تهران را پس نگیرد، مشکلی جدی در ترکیب سیاسی مجلس ایجاد خواهد شد.

اعتراض به اعتبارنامه محمدرضا باهنر باعث خواهد شد که او نتواند در انتخابات هیئت رئیسه مجلس شرکت کند، چراکه بررسی اعتبارنامه او و گزارش کمیسیون تحقیق در مورد آنان پس از انتخاب هیئت رئیسه دائم مجلس صورت خواهد گرفت و وی تا زمانی که اعتبارنامه اش به تصویب اکثریت نمایندگان نرسد نمی تواند فعالیتهای نمایندگی خود، از جمله شرکت در انتخابات هیئت رئیسه را آغاز کند.

بنابر گزارش‌ها، به اعتبارنامه محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رئیس موقت دیگر مجلس نیز اعتراض شده بود اما از آنجا که این اعتراض پس از زمان مقرر دریافت شد، در صحن مجلس مطرح نگردید و در نتیجه وی به سرنوشتی مشابه محمدرضا باهنر دچار نگردید

[بازداشت 6500 مرد تهرانی مزاحم برای زنان در دو ماه

رییس پلیس استان تهران از دستگیری 197 زن خیابانی و دایركننده مركز و خانه فساد در سال جاری و تحویل آنها به مراجع قضایی پس از تشكیل پرونده خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار علیرضا اكبرشاهی همچنین با اشاره به اجرای طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی در فاز ارتقای امنیت بانوان و با هدف از بین بردن بسترهای جرم برای مزاحمان نوامیس، افزود: عرض اندام و قدرت‌نمایی عده‌ای از اشرار در برابر بانوان به هیچ وجه قابل چشم‌پوشی و توجیه‌پذیر نیست و پلیس استان تهران، از ابتدای سال جاری تعداد 6 هزار و 414 نفر از كسانی كه با رفتارهای ناهنجار خود برای بانوان مزاحمت ایجاد كرده و موجب سلب امنیت و آسایش از آنان شده بودند را دستگیر كرد.

وی گفت: 5 هزار و 492 نفر از دستگیرشدگان با اخذ تعهد كتبی آزاد و تعداد 924 نفر نیز پس از تشكیل پرونده، تحویل مراجع قضایی شدند.

فرمانده انتظامی استان تهران در ادامه با اعلام دستگیری یكهزار و 68 نفر از زنان بدحجاب كه به گفته وی، با پوشش خود عفت عمومی را جریحه‌دار می‌كنند، افزود: از این تعداد، 954 نفر با اخذ تعهد كتبی آزاد و تعداد 114 نفر با تشكیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند.

وی همچنین با اشاره به این كه محصولات ضد فرهنگی همواره زمینه‌ساز بسیاری از ناهنجاریها و رفتارهای خارج از عرف ، شرع و قانون است، گفت: در این راستا، یكهزار و 524 نفر دستگیر و همگی با تشكیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند.

سردار اكبرشاهی افزود: برای برچیدن زمینه‌ها و بستر مساعد برگزاری مجالس لهو و لعب در باغات و ویلاهای شخصی، 83 نفر كه اقدام به برپایی مجالس لهو و لعب و عروسی‌های مختلط كرده بودند، دستگیر شدند كه از این تعداد 36 نفر با اخذ تعهد كتبی آزاد و 47 نفر نیز با تشكیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند، همچنین تعداد یك باب تالار پذیرایی نیز در این زمینه پلمپ شد. 
مرگ یک زن به علت گرانی اجاره مسکن

ایسنا: بررسي پرونده مرگ زني كه ادعا مي‌شود به خاطر ناراحتي ناشي از اجاره بهاي بالاي مسكن سكته كرده است، در دستور كار بازپرس ويژه قتل قرار گرفت.

 شب گذشته ماموران كلانتري 114 قياسي، قاضي محمد حسين شاملو بازپرس كشيك قتل پايتخت را در جريان مرگ يك زن 42 ساله در منزلش قرار دادند كه بلافاصله بازپرس با صدور چهار بند دستور قضايي انجام تحقيقات را خواستار شد.

در بررسي‌هاي اوليه ، همسر اين زن گفت:‌ دو روز قبل صاحبخانه مان موفق به دريافت حكم تخليه منزل شد و ما مجبور به تخليه خانه شديم اما هر جا كه براي اجاره كردن خانه مراجعه كرديم، با قيمت‌هاي سرسام آور مواجه شديم نهايتا وقتي نااميد از اجاره مسكن به خانه برگشتيم ، همسرم از شدت ناراحتي دچار ايست قلبي شد و در دم جان باخت.


چاي هم در استان كرمانشاه ناياب شد

فارس: به دنبال شايعه افراد سودجو مبني برگراني چاي و قند و شكر از صبح امروز چاي در همه نقاط استان كرمانشاه ناياب شد. 
   
 
درپي رواج شايعه اي از شب گذشته مبني بر نايابي و گراني چاي و قند و شكر از صبح امروز صفوف طولاني در فروشگاه هاي مختلف استان كرمانشاه تشكيل و بسياري از مردم براي خريد چاي و قند به مغازه ها هجوم آوردند و متعاقب آن فروشندگان از عرضه كالاها خودداري كردند.

بر اساس همين گزارش، دلالان و واسطه‌ها با سوء استفاده از فرصت و شايعه روز گذشته و امروز قيمت چاي خارجي را بين 3 تا 4 برابر معادل بيش از 400 درصد افزايش داده‌اند.

چاي خارجي چكش سبز كه روز جمعه در كرمانشاه هركيلو 6 تا 7 هزار تومان بود امروز بين 25 تا 30 هزار تومان عرضه شد و قند كه هركيلو بين 700 تا 800 تومان بود امروز با بروز شايعه به بالاي 2هزار تومان در هركيلو رسيد.

يك كارشناس بازار در گفتگو با خبرنگار فارس در كرمانشاه در اين خصوص گفت: بي ثباتي قيمت كالاهاي اساسي و تغيير دستورالعمل‌هاي مختلف طي هرهفته در كنار سودجويي و دلال بازي افراد مختلف و واردكنندگان كالاهاي اساسي علت اين مسئله است.

علي محمدي نيك افزود: واسطه‌ها و دلالان وارد كننده با رواج شايعه‌هاي بي اساس هر چند گاه يك بار قيمت يك كالا را گران مي‌كنند تا دولت مجبور به وارد كردن كالا و آزاد سازي بدون ماليات و گمركي آن شود و از اين اقدام سود كافي به جيب بزنند.

وي ادامه داد: سازمان‌هاي نظارتي مانند تعزيرات حكومتي و بازرسي كالا و خدمات هم كه به تماشاچيان موضوع تبديل شده و تنها به برخورد با خرده فروشان و مغازه‌هايي كه به عرضه خرد كالا اقدام مي‌كنند بسنده كرده و پيگير برخورد با مجرمين، محتكرين و قاچاقچيان كالاهاي اساسي مردم نيستند.

محمدي نيك همچنين از عدم اطلاع رساني شفاف مسئولان بازرگاني در اين خصوص ابراز تاسف كرد و خواستار اظهار نظر فوري آنان براي كاهش بار رواني موضوع شد.


بیانیه وزارت اطلاعات: بازداشت عامل تیراندازی به راهیان نور

روابط عمومی وزارت اطلاعات اعلام كرد «به دنبال پیگیری‌ها و اقدامات اطلاعاتی – عملیاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در اداره كل اطلاعات استان خوزستان، عاملان تیراندازی به كاروان راهیان نور شناسایی و دستگیر شدند».

بر اساس این بیانیه، عاملان این جنایت تروریستی، در فروردین ماه سال جاری با تیراندازی به اتوبوس راهیان نور در محور سوسنگرد – هویزه و منطقه‌ی حمیدیه باعث به شهادت رساندن امام جمعه موقت شهرستان تایباد از توابع استان خراسان رضوی و مجروح‌كردن هفت نفر از هموطنان‌مان شده بودند.

بیانیه مزبور تاکید کرده است: ماموران وزارت اطلاعات با اشراف اطلاعاتی بر منطقه در چند عملیات موفق شدند 11 نفر از عوامل باند تروریستی مزدور و وابسته به بیگانه را دستگیر كنند. 

خداحافظی انتظامی با همشهری
دکتر حسین انتظامی از سمت مدیر عاملی موسسه همشهری و مدیر مسوولی نشریات این موسسه خداحافظی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر همزمان با خداحافظی انتظامی از موسسه همشهری دکتر علی اصغر محکی که از اساتید رشته ارتباطات است به مدیرعاملی موسسه همشهری منصوب شده است. محکی پیش از این سردبیری همشهری را بر عهده داشت.

دکتر حسین انتظامی که هم اکنون برای دوره دوم نمایندگی مدیران مسوول مطبوعات در هیات نظارت بر مطبوعات را بر عهده دارد، پیش از مدیریت موسسه همشهری سخنگوی شورای عالی امنیت ملی ، موسس و اولین مدیر مسوول روزنامه جام جم ، عضو هیات منصفه مطبوعات و در سالهای میانی دهه هفتاد نیز مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد بوده است.


چاي، قند و شكردر برخي از استانها كمياب شد
در پي انتشار شايعه كميابي شهروندان جهت تهيه چاي و قندو شكر به فروشگاه ها هجوم آوردند و افزايش ناگهاني تقاضا و سوء استفاده دلالان باعث شد فروشندگان چاي را به 15 الي 25 هزار تومان به مشتريان عرضه كنند.
كميابي اقلام مصرفي در برخي استانها در 24 ساعت گذشته باعث پريشاني بسياري از هموطنان شده است.

به گزارش خبرنگار «تابناك» روز گذشته در پي شايعه اي مبتني بر كميابي قند و شكر اهالي مشكين شهر براي تهيه اين اقلام ساعت ها در صف ايستاندند تا قند را كيلويي 1200 تهيه كنند.
اين گزارش حاكي است كه قيمت چاي در اين شهرستان بيش از صد در صد افزايش داشته است.

اين در حالي است كه خبرگزاري فارس نيز اعلام كرد درپي رواج شايعه اي از شب گذشته مبني بر نايابي و گراني چاي و قند و شكر در كرمانشاه، از صبح امروز صفوف طولاني در فروشگاه هاي مختلف اين استان تشكيل و بسياري از مردم براي خريد چاي و قند به مغازه ها هجوم آوردند و متعاقب آن فروشندگان از عرضه كالاها خودداري كردند.

بر اساس همين گزارش، دلالان و واسطه‌ها با سوء استفاده از فرصت و شايعه روز گذشته و امروز قيمت چاي خارجي را بين 3 تا 4 برابر افزايش داده‌اند.

چاي خارجي چكش سبز كه روز جمعه در كرمانشاه هر كيلو 6 تا 7 هزار تومان بود، امروز بين 25 تا 30 هزار تومان عرضه شد و قند كه هركيلو بين 700 تا 800 تومان بود، امروز با بروز شايعه به بالاي 2هزار تومان در هركيلو رسيد.

از سوي ديگر خبرنگار «تابناك» از افزايش ناگهاني قيمت چاي در استان ايلام و لرستان خبر داد.

اين گزارش مي افزايد: در پي انتشار شايعه كميابي چاي و قند و شكر، شهروندان به فروشگاه ها هجوم آوردند و افزايش ناگهاني تقاضا و سوء استفاده دلالان باعث شد فروشندگان چاي را به 15 الي 20 هزار تومان به مشتريان عرضه كنند.

خبرگزاري مهر از تبریز هم گزارش مي دهد، در پی شایعه افزایش قیمت قند و شکر، این محصولات به یکباره از دیروز از سطح تبریز جمع شده و فروشندگان از فروش قند و شکر به مشریان خودداری می کنند.

این درحالی است که رئیس اتحادیه بنکداران و مواد غذایی تبریز هرگونه احتمال افزایش قیمت قند و شکر را شایعه خواند.

علی رغم تکذیب افزایش قیمت قند و شکر از سوی مسئولان محلی، این محصولات در بازارهای آذربایجان شرقی به ویژه تبریز نایاب شد.


ماكاروني هم به جرگه گران شده ها پیوست
پيش از اين شنيده شد كه شركت بازرگاني دولتي سهميه آرد كارخانه‌هاي ماكاروني را قطع كرده است و توليدكنندگان اين صنعت هشدار گراني اين محصول را داده بودند.
با قطع سهميه آرد كارخانه‌هاي ماكاروني توسط شركت بازرگاني دولتي، اين محصول هم گراني20 تا 30 درصدي را تجربه كرد.

به گزارش فارس، با افزايش قيمت جهاني آرد و با توجه به اينكه كل ذخيره استراتژيك اين محصول براي نان در نظر گرفته شده است در نتيجه كارخانه هاي توليدكننده براي تامين نياز خود به اجبار آرد مصرفي را از بازار آزاد تهيه مي كنند.

پيش از اين شنيده شد كه شركت بازرگاني دولتي، سهميه آرد كارخانه‌هاي ماكاروني را قطع كرده است و توليدكنندگان اين صنعت، هشدار گراني اين محصول را داده بودند.
با توجه به گراني برنج و نان، دور از ذهن نبود كه محصولات جايگزين هم از گراني بي‌نصيب نمانند.

به گزارش فارس از سطح شهر، توزيع‌كنندگان و خرده فروشان، ماكاروني را با افزايش قيمت 150 الي 200 توماني به دست مردم مي‌رسانند، به گونه‌اي كه بسته‌هاي پانصد گرمي ماكاروني از 550 تومان به 700 تومان رسيده و بسته‌هاي هفتصد گرمي از هشتصد تومان به 950 الي هزار تومان رسيده است.

گفتني است، قيمت تخم مرغ هم با افزايش پنج هزار توماني در هر كارتن، باعث شده تا تخم مرغ هم با افزايش 20 درصدي قيمت‌ها روبه‌رو شود. پيش از اين هر عدد تخم مرغ با قيمت صد تومان فروخته مي‌شد كه با افزايش قيمت به 120 تومان رسيده است.


پيام انتخاب لاريجاني چه بود؟
سيداحمد مظلومي
تابناک پس از يكي، دو ماه بحث و گمانه‌زني در محافل سياسي و مطبوعاتي، سرانجام روز گذشته نمايندگان اكثريت مجلس هشتم، علي لاريجاني را به عنوان رئيس پيشنهادي خود برگزيدند. با توجه به حضور بيش از 220 تن از 290 نماينده مجلس و از جمله حدود 10 نفر از نمايندگان اصلاح‌طلب ارزشي، عملا اين انتخاب در صحن مجلس هشتم نيز تكرار خواهد شد، اما مهمترين پيام انتخاب لاريجاني به رياست مجلس هشتم در داخل کشور چيست؟ به نظر مي‌رسد، اين انتخاب در درجه نخست، نشانگر گرايش به فضاي تازه‌اي در ايران است. تکرار صحنه‌هاي قبلي به ويژه برخي فراز و فرودهاي نامانوس مجلس هفتم در ارتباط با شرايط خاصي که در ايران وجود دارد، حس خاصي را براي گشودن راهي جديد پديد آورد و اين حس خود را در انتخاب لاريجاني نشان داد. يک پيروزي با حداکثر رأي يعني 160 در برابر 50، پيام جديدي براي وضعيت حاکم بر ايران دارد. به نظر مي‌رسد نمايندگان که عصاره ملت هستند احساس کردند بايد تغييري در اوضاع پديد آيد و با انتخاب يك شخص به اين خواست مردم جامه عمل پوشاندند.

اين امر، پيامي براي نمايندگان مجلس هفتم و حتي خود نمايندگان مجلس هشتم به همراه دارد و البته دولت نيز بايد پيام اين انتخابات را درك كند، به ويژه كه برخي دولتمردان به رغم تسامح و سهل‌گيري مجلس هفتم بر عملكردشان، در بسياري مواقع مشكلات و دشواري‌ها را به گردن اين مجلس مي‌انداختند تا عماد افروغ، چهره‌اي كه از امروز ديگر نماينده نيست، فرياد برآورد كه «ما هم چوب را خورديم، هم پياز را».

البته نوع نگاه لاريجاني و اكثريت نمايندگان مجلس كنوني، نگاه معارضه‌جويانه با دولت نيست. لاريجاني اگر با دولت مشکل داشت، از ابتدا وارد مسئوليت شوراي امنيت ملي نمي‌شد. به علاوه رهبري نظام، موافق با فضاي معارضه‌جويانه نيست و طبيعي است که لاريجاني هم که به رهبري نزديک است با اين خواست مخالفتي نخواهد کرد.

هرچند نمي‌توان ترديد كرد كه وي با دولت كنوني اختلاف سليقه آشكاري دارد و اين امر در مجلس نيز خود را نشان خواهد داد. با اين حال، نوع نگاه لاريجاني همراهي و همدلي براي مشکلات کشور است و تعارض‌هاي بيهوده اين کشور را به دام نزاع‌هاي لاينحل پيش خواهد برد و نه براي کشور مفيد است، نه مجلس و نه دولت.

در عين حال به نظر مي‌رسد، برخي از لوايح و اقدامات دولت در حد تغيير ساختار اقتصادي کشور خواهد بود. اين چيزي است که دولت اعلام کرده است و با طرح‌هايي چون ادغام بانك‌ها و تبديل آنها به قرض‌الحسنه بر آن پا مي‌فشرد كه ممكن است اين موارد، روابط دولت و مجلس را دچار خدشه كند.

به هر روي، بنا بر قانون اساسي، لوايح و درخواست‌هاي دولت به طور معمول به عنوان لايحه به مجلس داده مي‌شود. در ين زمينه مجلس ممکن است رأي موافق يا مخالف بدهد. اگر اين امر روال قانوني داشته باشد، مشکلي پيش نخواهد آمد. اما به نظرم در صورتي که قرار باشد تخلف از قانون صورت گيرد، و طرفي بخواهد از حد خود خارج شود اين احتمال وجود دارد که مشکلاتي پديد آيد.

مسلما اگر مجلس بخواهد شأن خود را حفظ کند، لازم است بر اجراي قانون پافشاري کند و از هر نوع اقدام خلاف قانون جلوگيري کند. اين هم خود پروسه‌اي دارد که مي‌توان از همان طريق مسائل را حل و فصل کرد.

مجلس دو وظيفه مهم دارد: نظارت و تصويب قانون. به نظر مي‌رسد نقش نظارتي مجلس در مقايسه با قانونگذاري طي سال‌هاي گذشته تضعيف شده است. اگر قرار باشد تغييري ايجاد شود لازم است در وظيفه نظارت مجلس جدي تر عمل کند. اگر اين رويه توسعه يابد و به صورت يک سنت در حد آنچه که مثلا در کنگره آمريكا وجود دارد جا بيفتد، مشکلات حل خواهد شد. نکته ديگر اين است که مجلس يک شأن بيروني هم دارد که به ويژه در مقاطع اخير، مورد توجه قرار نگرفته است.

مجلس در زمان‌ هاشمي رفسنجاني به خاطر موقعيت خود او و اقداماتش، جايگاه مهمتري داشت و به لحاظ بين‌المللي هم بيشتر مورد توجه بود و حتي مسائلي چون تعيين تكليف گروگان‌هاي آمريكايي به آن واگذار شد. اين احتمال وجود دارد که لاريجاني با توجه به موقعيت بين‌المللي که دارد بخواهد و بتواند مجلس را در اين سطح افزايش دهد. تجربه وي در شوراي عالي امنيت ملي هم نشان داده كه در دوره دبيري وي، شأن شوراي امنيت ملي در مجموع افزايش يافت و انتظار مي‌رود در مجلس هم چنين مسئله‌اي محقق شود.

سابقه لاريجاني در شوراي امنيت ملي، نه تنها در داخل بلکه در بيرون و به ويژه در سطح اروپا و آمريكا، سابقه‌اي شناخته شده و درخشان است. آنان زبان لاريجاني را مي‌فهمند و به نظر مي‌رسد از اين حيث، موقعيت خوبي براي ايران فراهم خواهد شد. هرچه رئيس‌جمهور در ميان ملت‌هاي مسلمان و توده‌هاي محروم دنيا چهره‌اي شناخته‌شده است، لاريجاني در سطح مباحثات بين‌الملل و گفت‌وگوهاي سياسي و به ويژه در ميان اروپايي‌ها شخصيت جاافتاده‌اي از خود نشان داده است.

در واقع بخشي از کمبود بيروني نظام جبران خواهد شد و اين مي‌تواند براي وجهه کشور مفيد باشد. اکنون که ما در آستانه دريافت بسته پيشنهادي کشورهاي اروپايي هستيم، حضور لاريجاني در سطح رياست قوه مقننه مي‌تواند در کنار رئيس‌جمهور و ديگر مسئولان نظام سودمند باشد و رئيس‌جمهور هم درک مي‌کند که به هر حال در حد رئيس يک قوه مهم مي‌تواند روي او حساب کند. همين که جناح دولت در مجلس از رياست لاريجاني حمايت کردند، نشان مي‌دهد آنها در صدد استفاده از اين نيروي تازه در اداره امور هستند.

البته روشن است كه اگر اروپايي‌ها به لاريجاني به چشم يک منتقد احمدي‌نژاد نگاه نكنند، دست‌كم تفاوت‌هاي اين دو طرز فکر را درک مي‌کنند، اما بايد توجه داشته باشند که اين دو متعلق به يک جبهه، يعني جبهه اصولگرايي هستند و هر دوي آنان با جريان‌هاي افراطي چپ که گاهي گفته مي‌شود چهره‌هاي مطلوب اروپايي هستند ميانه‌اي ندارند. اما يک چيز مهم آن است که براي رسيدن به هدف مشترک يکي طرفدار بحث و گفت‌وگوي بيشتر است و ديگري معتقد به روش‌هاي ويژه خود. اين براي اروپايي‌ها يک شانس را باقي مي‌گذارد که فرم جديد گوش شنوا خواهند داشت و در صورتي که با او کنار نيايند، مجبور هستند با کسي روبه‌رو شوند که حتي حاضر به شنيدن صداي آنها هم جز در مواقع خيلي حساس نيست.

اما در حالي که مجلس هفتم به ويژه در دو سال اخير متهم به ضعف شد، چه راهي براي تقويت موضع مجلس هشتم باقي مي‌ماند؟

داستان مجلس هفتم دو دوره دارد: دوره اول که حمايت تقريبا کامل از مواضع دولت است و اين تصور را به وجود مي‌آورد که شأن خود را حفظ نمي‌کند. اين مسئله آسيب جدي به مجلس هفتم زد. دوره دوم از دو سه ماه پيش از پايان مجلس هفتم آغاز شد که در مواردي بدون برنامه و به صورت جسته و گريخته به مخالفت‌هايي برابر دولت دست زد، با اين تصور كه با توجه به فزوني يافتن انتقادها به دولت به ويژه در مسئله گراني، بايد جلوي دولت بايستد. اين مسئله نه تنها موقعيت مجلس هفتم را بهبود نبخشيد، بلکه مشکل را دو چندان کرد.

در واقع مجلس هفتم در يکي، دو، سه ماه اخير نمي‌دانست چگونه در مقابل دولت عمل کند. اين تجربه برابر مجلس هشتم قرار دارد. اين مجلس اگر بخواهد شأن خود را حفظ کند بايد در درجه اول نسبت خود را با دولت روشن کند. اين نسبت به معناي مخالفت يا موافقت بي برنامه نيست. اولا مجلس مي‌تواند خود در ارائه مشکلات به دولت طرح و برنامه بدهد. ثانيا مي‌تواند به دولت تفهميم کند و به طور کلي اعلام کند که خلاف قانون و قاعده را به هيچ صورتي تحمل نخواهد کرد. ثالثا به همکاري جدي با طرح‌ها و لوايحي بپردازد که هدف آنها حل و فصل مشکلات مردم است. در اين بخش که اصلي‌ترين بخش است، مجلس بايد در کنار دولت عمل کند نه اين‌که منتقد دولت شناخته شود. مردم دولت و مجلس را براي حل مشکلات خود مي‌خواهند نه براي مچ‌گيري.

به هر حال مجلس به ويژه در يک سال اول بايد با جديت به حل برخي از اساسي ترين مشکلات به ويژه در زمينه تسهيل سرمايه‌گذاري نهايت تلاش خود را داشته باشد. گردش چرخ اداري مملکت را آسان کند و کارهايي از اين قبيل. باز هم تأکيد مي‌کنيم آنچه مي‌تواند شأن مجلس را حفظ کند، وظيفه نظارتي آن است.



جزئيات تازه از ربوده شدن امام جمعه فهرج
استاندار كرمان جزييات تازه ربوده شدن امام جمعه فهرج کرمان را اعلام کرد.

صبح امروز، استاندار كرمان با اشاره به پيگيري‌هاي مستمر اطلاعاتي و امنيتي براي بازگرداندن سالم حجت‌الاسلام جواد طاهري، امام جمعه فهرج، گفت: طايفه شه‌بخش رباينده وي هستند كه چندي پيش نيز توريست ژاپني را در اين منطقه ربودند.

وي افزود: اطلاعات موثق از انتقال وي به خارج مرزهاي كشور و به احتمال زياد كشور پاكستان خبر مي‌دهند.
وي همچنين افزود: اين طايفه، خواستار آزادي چند تن از زندانيان خود در زندان‌هاي سيستان‌وبلوچستان هستند.

گفتني است، چندي پيش، رئيس سازمان تبليغات اسلامي بم، از تماس تلفني امام جمعه فهرج با دفتر وي و اعلام خوب بودن وضعيت عمومي ايشان خبر داده بود.


.بررسي اعتبارنامه يک نماينده تهران باقي ماند
بررسي اعتبارنامه 29 نفر از نمايندگان تهران ري شميرانات به پايان رسيد و تنها بررسي اعتبارنامه يک نفر باقي مانده است.

به گزارش برنا، اعتبار نامه 18 نماينده تهران، ري شميرانات و اسلام شهر در شعبه ششم رسيدگي به اعتبارنامه‌هاي منتخبان ملت تأييد شد و تنها تصويب اعتبارنامه يك نماينده اين حوزه باقي مانده است.

بنابراين، اعتبارنامه سيدرضا اكرمي، احمد توكلي، فاطمه رهبر، فاطمه آليا، لاله افتخاري، غلامرضا مصباحي مقدم، الياس نادران، غلامعلي حداد عادل و علي اصغر زارعي از حوزه انتخابيه تهران و شهرهاي حومه تصويب شد.

عليرضا زاكاني، پرويز سروري، سيدشهاب‌الدين صدر، حسن غفوري فرد، حسين فدايي آشتياني، حميد رضا كاتوزيان، مهدي كوچك زاده و عليرضا محجوب از ديگر نمايندگان تهراني است كه اعتبار نامه آنها از سوي شعبه 6 رسيدگي به اعتبار نامه‌ها تأييد شده بود.
همچنين در جلسه علني امروز مجلس اعتبار نامه محمد رضا باهنر نماينده تهران، ري، شميرانات و اسلام شهر نيز به تصويب مجلس رسيد.

در جلسه علني روز گذشته مجلس شوراي اسلامي نيز اعتبار نامه 11 تن از نمايندگان تهران و شهرهاي حومه پايتخت تصويب شده بود كه با اين حساب اعتبار نامه 29 منتخب مردم تهران به تصويب رسيده و تنها بررسي اعتبار نامه يك نماينده ديگر از اين حوزه انتخابيه باقي مانده است.

در جلسه علني امروز مجلس، اعتبار نامه‌هاي مقدسي از حوزه انتخابيه بروجرد كه در شعبه سوم به تاييد رسيده بود در جلسه علني امروز مجلس به تصويب رسيد.

همچنين در اين جلسه اعتبار نامه احمد مهدوي ابهر از حوزه انتخابيه ابهر و خرمدره و محمد رضا تابش از حوزه انتخابيه اردكان كه در شعبه اول مورد تأييد قرار گرفته بود نيز تصويب شد.

اعتبار نامه موسي قرباني از حوزه انتخابيه قائنات نيز كه به تأييد شعبه 11 رسيده بود، در مجلس تصويب شد.

اعتبارنامه حسن شعبان‌پور از حوزه انتخابيه مرودشت، ارسنجان، پاسارگاد و اقبال محمدي از حوزه انتخابيه مريوان كه از سوي شعبه 13 به تأييد رسيده بود به تصويب رسيد.

به اين ترتيب در جلسعه امرز تاکنون اعتبار 6 نفر ديگر از نمايندگان در حوزه‌هاي مختلف به تصويب رسيد


.عبداللهي دليل اعتراض آليا را فاش كرد
رضا عبداللهي امروز يكشنبه در جمع خبرنگاران دليل اعتراض فاطمه آليا به اعتبار نامه‌اش را انتقادات كميسيون برنامه و بودجه نسبت به گزارش‌هايي عنوان كرد كه توسط ديوان محاسبات درباره وام‌هاي دريافتي از سوي برخي شركت‌ها ارائه شده بود. وي تصريح كرد: بر اين اساس دو نفر را براي حسابرسي به ديوان فرستاديم. بعد از آن رئيس ديوان محاسبات شروع به جمع‌آوري اسناد و مدارك و پرونده عليه ما كرد و از سال 67 نامه‌هايي را كه به دستگاه‌ها ارجاع كرده بودم، يكي يكي جمع‌آوري كرد.
نماينده ماهنشان دليل اعتراض به اعتبارنامه خود از سوي يكي از نمايندگان تهران را مربوط به اعتراضاتي دانست كه در دوره قبل نسبت به عملكرد ديوان محاسبات داشته است.


به گزارش خبرگزاري فارس، رضا عبداللهي امروز يكشنبه در جمع خبرنگاران دليل اعتراض فاطمه آليا به اعتبار نامه‌اش را انتقادات كميسيون برنامه و بودجه نسبت به گزارش‌هايي عنوان كرد كه توسط ديوان محاسبات درباره وام‌هاي دريافتي از سوي برخي شركت‌ها ارائه شده بود.

وي تصريح كرد: بر اين اساس دو نفر را براي حسابرسي به ديوان فرستاديم. بعد از آن رئيس ديوان محاسبات شروع به جمع‌آوري اسناد و مدارك و پرونده عليه ما كرد و از سال 67 نامه‌هايي را كه به دستگاه‌ها ارجاع كرده بودم، يكي يكي جمع‌آوري كرد.

عبداللهي گفت: تذكر ديروزم به اين دليل بود كه نمايندگان تهران كه يكي از آنان نسبت به اعتبارنامه من اعتراض كرده، آنها هم در طول دوره نمايندگي خود نامه‌هايي دارند. حال كه ديوان محاسبات نامه‌هاي من را خلاف قانون مورد رسيدگي و رصد قرار داده، نامه‌هاي اين آقايان را ببيند.

نماينده ماهنشان افزود: به محض اين كه خبر اعلام شد، من اعتراض خود را نسبت به اعتبارنامه نمايندگان پس گرفتم، زيرا قصد گروكشي و معامله با كسي را ندارم، اما خواستم تذكر را به اولياي امر داده باشم كه ديوان محاسبات نبايد وارد حيطه غير قانوني شود. وظيفه ديوان محاسبات حساب‌كشي از دستگاه‌هاي دولتي است، دستگاه‌هايي كه از بودجه دولت استفاده مي‌كنند.

عبداللهي اضافه كرد: محدوديتي هم كه ديوان محاسبات دارد اين است كه نمي‌تواند اسناد بيش از دو سال را مورد بررسي قرار دهد. اگر مي‌خواهد از جايي حسابرسي كند بايد امسال و سال گذشته را بررسي كند و اگر بخواهد گذشته‌ي جايي را حسابرسي كند، بايد از مجلس اجازه بگيرد.

عبداللهي در ادامه گفت: گفتيم گزارشي كه از سوي ديوان محاسبات درباره شركت‌ها ارائه شده درست، قطعي و قانوني نيست. در اين گزارش آمده، شركت‌هايي كه وام گرفته‌اند، گفتند شركت‌هاي خانوادگي و هرمي هستند در حالي كه شركت‌هايي مانند ايران خودرو، ‌نمي‌توانند خانوادگي و هرمي باشند.

وي همچنين خاطرنشان كرد: در رابطه با بودجه سال جاري نيز در دوره قبل تمام خواسته‌هاي دولت را مهر تاييد نزديم و تغييراتي در لايحه بودجه ايجاد كرديم كه زياد مورد خوشايند دولت نبود.

وي در پاسخ به سؤالي مبني بر تقاضا از سوي رئيس مجلس براي رسيدگي به اين موضوع گفت: در اين باره آقاي لاريجاني جلسه‌اي تشكيل داد و با رئيس شعبه رسيدگي به اعتبارنامه هم صحبت كرد. قرار شد خانم آليا به رأي شعبه احترام بگذارد. حالا ايشان صاحب اختيار دارد نظر خود را پس بگيرد يا نه.


اطلاعيه وزارت بهداشت:

اسامي پذيرفته‌شدگان آزمون پذيرش دستيار رشته‌هاي تخصصي امشب اعلام مي‌شود

خبرگزاري فارس: روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، طي اطلاعيه‌اي اعلام كرد: اسامي پذيرفته‌شدگان سي‌وپنجمين دوره آزمون پذيرش دستيار رشته‌هاي تخصصي ساعت 22 امشب اعلام مي‌شود.
 
به گزارش خبرگزاري فارس ، در اين اطلاعيه از شركت‌كنندگان سي‌وپنجمين دوره آزمون پذيرش دستيار رشته‌هاي تخصصي خواسته شده است تا با كد رهگيري خود از طريق نشاني اينترنتي http://sanjesh.mohme.gov.ir از نتيجه آزمون اطلاع يابند.


مطالب مشابه :


ليست شرکتهاي داراي مجوز فعاليت بازاریابی شبکه ای در ایران

انواع چاي و دمنوش "b.u.t " محسن انتظاري زارچ) 7) خريد اينترنتي مرواريد پنبه




ترفند افزایش آمار وب

محسن روشن. محسن خريد اينترنتي بليط , چاي سبز , جملات زيبا , عکس هاي بهنوش بختياري ,




سازمان چاي از انحلال تا احياي مجدد؛ طلاي سبز از بوته فراموشي خارج مي شود

عباسي درباره خريد چاي از طريق محمود- محسن- زرين اتاق هاي گفتگوي اينترنتي




زندگی مثل چای است

بررسي پديده ازدواج هاي اينترنتي محسن چاووشي يک کترى بزرگ چاى و انواع و اقسام فنجان هاى




دقت كنيد كه زبان كيبرد فارسي باشه

همراه اولilvhi h,g - خريد اينترنتي شارژovdn hdkjvkjd ahv\ lpsk rvhmjd محسن قرائتي چاي سبز ]hd sfc




گرما زدگی و روشهای مقابله با آن

(محسن محمدی) خريد اينترنتي كتب تربيت (به نسبت يک قاشق چاي خوري نمک در يک ليتر آب)




سیاسی اقتصادی

احمد ناطق نوری نماینده نور، محمد آشوری نماینده بندر عباس، محسن خريد چاي اينترنتي




خداحافظ ننه علي

«مي‌خواهي دو استكان چاي داغ بريزم دوتايي جرعه‌جرعه شش گوشه شعر إ محسن خريد شارژ. فال




برچسب :