فیزیولوژی پس از برداشت وانبار وسیع محصولات غده ای وریشه ای

مقدمه:

اصطلاح «ریشه و محصولات غده ای» شامل گونه هایی  با عضو های ذخیره ای زیر زمینی اند که خوراکی اند. پداژه، سوخ و ریزوم اگر چه از لحا ظ آناتومی فرق دارند اما بعنوان قسمتهای یک گروه مطرح شده اند.اینها از لحاظ تجاری در جهان متفاوتند شامل 38 محصول ریشه ای،23 تا غده ای،14 ریزومی،11 تا پداژه ای و 10 محصول پیازی که سیب زمینی شیرین رتبه های 6،4و7 را از لحاظ اهمیت در بین محصولات جهان دارند.

در اینجا انبار محصولات غده ای سیب زمینی و کنگر اورشلیم و محصولات ریشه ای مثل هویج،سیب زمینی شیرین،کاساوا و محصولات پداژه ای مثل taro،محصولات ریزومی مثل زنجبیل مورد بررسی قرار میگیرد.

اختلافات درونی فیزیولوژیکی و بیو شیمیای این محصولات باعث شده در خاصیت پس از برداشت آنها اختلاف وجود داشته است. قسمتهای گیاه که بعنوان اندام ازدیادی زیر زمینی عمل میکند،بطور کلی شامل مواد ذخیره ای مهمی هستند و(                              

 

)

برای مثال در طول رشد ثانوی،پریدرم پریدرم جایگزین اپیدرم می شود و یک بافت حفاظتی شکل میگیرد. شکل گیری پریدرم نه فقط بخاطر تکامل عادی این عضو ها بلکه بخاطر خصوصیات پس از برداشتی و التیام زخم ها در طول برداشت و جابجایی نیز مهم است و یا بخاطرمحافظت در برابر از دست دهی آب و آلودگی میکروبی.

 

II. دلایل خسارتهای پس از برداشت:

محصولات برداشت شده غده ای و ریشه ای فساد پذیرند. و محتوی رطوبت زیاد آنها و سرعت متابولیسم آنها منجر به خسارت حجمی و کیفی آنها میشود و این بدلیل تنشهای زنده و غیر زنده است.

A. تنشهای پس از برداشت:

1.    تنش گرما: بعد از برداشت، اعضای گیاه نسبت به حرارتهای بالا و پایین حساسند و تحقیقات قابل توجهی در مورد حرارت بهینه برای انبار انجام شده است. پس از اینکه فضاهای متفاوت از لحاظ زمین شناسی را تغییر دادند، یافتند که بهترین راه حل انبار برای محصولات از محلی به محل دیگر فرق میکند.    

2.  سرعت از دست دادن آب به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی محصولات که بعد از برداشت در معرض آن قرار میگیرند بستگی دارد.

میزان تبخیر آب از بافت به میزان مقاومت پخش آب در پریدرم و کسر فشار تبخیر (VPD) بستگی دارد. بنابرین کاهش از دست دادن آب به افزایش مقاومت به انتشار و کاهش VPD بستگی دارد. مقاومت به انتشار خلل و فرج پریدرم در طول انبار و در طی بسته بندی و پوشش مناسب میتواند زیاد شود.

از روشهای استاندارد کند کردن خسارت رطوبت پس از برداشت کم کردن VPD در بین تولید تا انبار است و این با یک انبار با رطوبت نسبی بالا انجام می شود. کنترل رطوبت نسبی (RH) شامل اضافه کردن رطوبت به هواست و دستگاههای استفاده شده در این زمینه به دو طبقه تقسیم میشوند:

Isothermal : منبع گرمایی بیرونی را جهت تبدیل آب به بخار استفاده میکند.

Adiabatic : از انرژی مکانیکی یک ژنراتور جهت تولید مه استفادده میکند.(در آمریکا و اسرائیل از صفحه های نخ ریسی بعنوان عامل مکانیکی برای تولید مه در انبار سیب زمینی استفاده می شود.

در رطوبت نسبی بالای %93، ممکن است که چگالش سطح تولیدات زیاد شود و پاتوژن ها فعالتر شوند.

3.تنش گاز : اتمسفر حول محصول برداشت شده میتواند عمر انباری محصول را تغییر دهد بویژه 02,co2  و اتیلن.مثلا اتیلن خارجی باعث تلخ شدن هویج میشود.کنترل اتمسفر کلا برای محصولات ریشه ای و غده ای از لحاظ تجاری مقرون به صرفه نیست . استفاده پوششهای پلاستیکی و پوششهای دیگر میتواند مفید باشد.

4.تنش اشعه: نورهای مرئی،uv ،و اشعه های یونیزه میتوانند کیفیت محصول را پس از برداشت تغییر دهند. نور مرئی بویژه برای غده سیب زمینی مضر است زیرا باعث القای سنتز گلیکوآلکالوئید های سمی میشود. هر چند که نورهای سطح خیلی پایین در انبارهای غیر سردکننده توصیه می شود.

5.استرس شیمیایی: این نوع استرس در انبار غیر عادی است.اگرهم اتفاق بیافتد،بخاطر کاربرد نامناسب تیمارهای شیمیایی پس از برداشت است.

6.استرس مکانیکی:این نوع استرس که باعث جراحت فیزیکی می شود یکی از جدی ترین استرس هاست که باعث خسارت پس از برداشت می شود.این نوع استرس موجب بیماری و از دست رفتن آب می شود وتولید راکم می کندو باعث کاهش عمر پس از برداشت می شود.3نوع مهم استرس مکانیکی عبارتند از:سایش ،ضربه،فشار

7.استرس پاتوژنی:حجم بزرگ محصولات برداشتی ریشه ای و غده ای ضایع می شود،زیرا حاوی مقدارزیادی میکروارگانیسم هستند.این محصولات دارای آرایش ساختمانی و بیوشیمیایی عظیمی جهت مقابله با آلودگی ها دارند.برای مثال پریدرم و روغنهای سطحی از تجاهم پاتوژن ها جلوگیری می کند.

8.تنش گیاهخواران :در محصولات غده ای و ریشه ای تقریبا نادر است اما یافت می شود مثلا شپشک که برای سیب زمینی شیرین صادق است که انبار با حرارت نسبتا بالا باعث کوتاهی عمر آفات می شود.

 

B.   واکنشهای رشد : در طی انبار محصولات ریشه ای و غده ای ، توسعه ریشه و شاخساره یا اندامهای ثانوی نامطلوب است زیرا این محصولات در هنگام برداشت در حال رکود هستند و طول مدت رکود میتواند عمر انباری آن محصول را تعیین کند . محصولاتی که رکود ندارند باید زیر شرایطی باشند که نتوانند رشد کنند. مثلا جوانه زنی باعث کاهش ماده خشک میشود و یا سطح رویه را زیاد می کند( که باعث افزایش تبخیراست). ولی هنگامی که از این اندامها بعنوان عامل ازدیاد استفاده میکنیم جوانه زنی برای آنها مطلوب است زیرا باعث شکستن خواب آنها میشود.

C. تغییر کیفیت : این تغییرات کیفیت  در انبار که نامطلوبند شامل بیماری و تغییرات شیمیایی است.

III.محصولات غده ای:

A.سیب زمینی: چهارمین محصول غذایی جهان است. عمدتا در مناطق معتدل اما در مناطق گرم نیز رشد میکند. انبارهای غده سیب زمینی بالای 10 ماه محصول را نگه میدارند. حداکثر طول انبار اغلب توسط تمایل غده به جوانه زدن تعیین میشود و این در بین ارقام مختلف متفاوت است . کاهش وزن تر سیب زمینی توسط استرسهای زنده و غیر زنده انجام میشود.

1. تیمارهای پیش از انبار: سیب زمینی اغلب خسارتهای فیزیکی را تحمل میکند . جراحت سطح پریدم نه فقط باعث تسریع از دست دادن آب میشود و باعث خشکی میشود باعث ورود پاتوژنها نیز میشود که باعث فساد نرم در انبارند.  Curingتیمار پیش از انبار برای شماری از محصولات زیر زمینی است که توسط رطوبت نسبی و حرارت انجام میشود و باعث کمک به التیام زخم ها میشود.

در شرایط curing مطلوب یک لایه محافظ در روی منطقه آسیب دیده شکل میگیرد که شامل یک لایه سلولی چوب پنبه ای مشتق شده از سطح آسیب دیده است و از کامبیوم چوب پنبه ای (فلوژن ) ناشی میشود و شامل یک شبکه متراکم سلولی است که فضای بین سلولی کمی دارد.

Curing جهت جلو گیری از کاهش وزن و نفوذ میکروارگانیسم ها ضروری است.

2.    شرایط انبار توصیه شده : با توجه به رقم وهدف استفاده از آن فرق میکند. قسمت عمده ای از انبارها ،انبار با هوای آزاد و تهویه است که در عمق 5/2 الی 6 متری قرار ارد. انبارهای خنک کننده برای محصولات عمده سیب زمینی و بذر سیب زمینی استفاده میشود(3.5-4.5°c  و RH90-95%). سیب زمینی زود رس بندرت انبار طولانی میشود. برای سیب زمینی هایی که فراوری می شوند باید قند آنها بالا باشد و اگر پایین آمد باید آنها را در 18-20°C بمدت 1-4 هفته قرار داد تا مشکل حل شود.

3.    از دست دادن آب : هم باعث کاهش کمیت و هم کاهش کیفیت میشود. کاهش رطوبت باعث ایجاد خسارت مکانیکی بیشتر، بیرنگی و خسارت در پوست میشود. اهمیت RH  وقتی روشن میشود که وزن غده های انبار شده برای 6 ماه در رطوبت 96-98%  و 82-86%  به ترتیب 2%  و 7 % کاهش وزن داشته اند.

4.    رکود و جلوگیری از جوانه زدن : 

رکود یک دوره توقف موقت رشد است که اغلب حداکثر وقت انبار برای غده ها تعیین میکند. دوره رکود به رقم،سن غده،خاک و آب و هوا در طی دوره  رشد بستگی دارد و سرمای غیر عادی و رطوبت هوا میتوانند دوره رکود را تا 4 هفته تمدید کنند و در جایی دیگر گرمای زیاد و خشکی تا 9 هفته مدت رکود را کاهش میدهند.

جوانه زنی غده باعث معیوب ساختن غده میشود زیرا آب و یا سلولهای جدید جهت جوانه زدن از غده اصلی از دست میروند. جوانه زنی باعث افزایش سطح تبخیر، کاهش مقاومت به انتشار و تسریع کاهش وزن میشود.

دمای کم اگرچه باعث تبدیل نشاسته به قند میشود(کاهش کیفیت)، ولی از جوانه زدن غده جلو گیری میکند. بازدارنده های جوانه زنی شامل ؛ ایزو پروپنیل کارباماید(CIPG) ، پروفام(IPG)، مالئیک هیدرازید(MH) و تکنازن) TCNB) هستند که زمان استفاده و نوع اسافاده اینها متفاوت است.

CIPC و IPC باعث چوب پنبه ای شدن میشوند و باید بعد از curing بکار روند. MH بصورت اسپری روی برگساره 4-6 هفته قبل از برداشت بکار میرود. TCNB اگر از قبل رکود شکسته نشده باشد و یا تهویه خوب نباشد و یا دمای انبار بالای 10 باشد موثر نیست. ماده دیگر پراکسید هیدروژن(HPP) است  که همراه با مه پاشی بکار میرود و جهت کنترل پاتوژنها استفاده میشود

چندین روغن ضروری از گیاهان خوشبو همانند اسطوخودوس،نعناع،پونه و رزماری بعنوان ممانعت از جوانه زنی غده استفاده میشوند. از غرق کردن در آب گرم و تیمار بخار گرم نیز جهت جلوگیری جوانه زنی استفاده میشود.

5.    مقدمه جوانه : شکستن خواب غده از جهتی هم مطلوب است که باعث همزمان رسیدن بذرهای سیب زمینی پایه میشود. بر اساس مطالعات co2  بالا  و o2 کم باعث شکستن رکود میشوند. اثرات شکستن خواب غده ها در کنار co2 زیاد ممکن است به افزایش ساخت آمینوسیکلوپروپان-L-کربوکسیلیک اسید مربوط باشد.

سپری شدن وقت و دمای انبار هم در شکستن خواب بوسیله co2 و o2 مهم اند.

تحقیقات قبلی دلالت بر این دارند که ABA باعث نگهداری رکود غده میشود.تغییرات CO2 و O2 محیط باغث تغییر در سطح ABA  داخل غده ها میشود، همچنانکه تیمار اتیلن انجام میدهد.

6.    عارضه ها:

سبز شدن :   وقتی نور بعد از برداشت به غده ها بتابد ساخت کلروفیل روی غده شروع میشود. رقم های پوست نازک از رقم های پوست کلفت حساس ترند.واین سبز شدن از این لحاظ مضر است که باعث انباشتن گلیکوآلکالوئید ها (سولانین) میشود

سیاهی مغز:  در اثر O2 داخل غده بوجود میاید و دمای بالا این عارضه را تشدید میکند.

قهوه ای شدن:   که دمای کم بمدت زیاد (صفر درجه بمدت 20 هفته) سبب این عارضه میشود.

7.    آسیبهای بعد از برداشت:   بیماریهای باکتریایی و قارچی عمده آسیبهای سیب زمینی در انبار هستند. پیش تیماری غده ها با قارچ کش ها (مثل تیابندازول) و باکتری کش ها و یا استفاده از اشعه UV میتوانند در جلوگیری از بیماریها موثر باشند.

8.    تغییرات شیمیایی در طول انبار : این تغییرات به رقم و محتوی مواد خشک داخل غده که نشاسته اصل کاری است بستگی دارد .نشاسته سیب زمینی حدود 25% آمیلوز و 75% آمیلوپکتین دارد. نسبت هدرولیز نشاسته در طی انبار موجب کاهش کیفیت غده است.

حضور قندها نیز در غده مهم است و در غده هایی که قند بطور عمده کم میشود رنگ غده تیره میشود زیرا عکس العمل گروههای آلدئید با گروههای آمینو موجب تغییر رنگ شده است و از بازار پسندی میکاهد. در طول انبار نشاسته بورت تصاعدی هیدرولیز میشود

انبارهم در 0-5 درجه و هم در 25-36 درجه باعث افزایش غلظت قند های غده میشود که در مورد دومی دلیل شروع جوانه زنی است. البته بیشتر عاملهای تنش موجب افزایش غلظت قند در غده میشوند. در انبارهای با دمای مناسب میزان قند غده برای مدتی ثابت میماند و بعد کم کم زیاد میشود. شکل گیری قند در هنگام پیری بخاطر تغییرات غشای سلولی است و متفاوت از زیاد شدن قند در اثر دمای کم است.

فعالیت ساکارز سنتتاز در دمای زیر 10 درجه باعث تسریع تشکیل آملوپکتین و شیرین شدن غده میشود. دمای کم انبار باعث افزایش فعالیت α-آمیلاز، β-آمیلاز و فسفریلاز میشود. شروع تجمع قند در غده با شروع فعالیت SPS(ساکارز فسفات سنتتاز) و ظهور یک شکل جدید از آمیلاز همزمان است.

اگر غده ها در دماهای بالا قرار بگیرند تغییرات القا شده در SPS آمیلاز برمیگردد. با انتقال غده ها از 1° به 10° تنفس اضافه و غده ها خراب میشوند. O2 کم از کاهش محتوی قند جلوگیری میکند و مانع از بالارفتن فعالیت SS(ساکارز سنتتاز) میشود اما باعث کاهش فعالیت SPS نمیشود.

 

B.کنگر بیت المقدس:

گیاهی دائمی است که بعنوان یک گیاه یکساله کشت میشود. محصول کشورهای اروپای شرقی است. وقتی در زمستان قسمتهای هوایی از بین رفتند غده های آن برداشت میشود. اهمیتش بخاطر وجود مواد کربوهیدراته ذخیره شده همانند اینولین است که یک زنجیر مستقیم فروکتان است و میتواند بعنوان یک جسم ضروری در غذاها جایگزین شیرین کننده مصنوعی شود و کالری کمی هم دارد.

میتوان گفت که اینولین در کل شیرین نیست اما وظایف شبیه قند را دارد . اینولین موجود در غده های این کنگر بعنوان یک فیبر رژیمی برای سلامتی انسان و دستگاه گوارش مفید است. برای مثال در کمک به رشد باکتریهای مفید در روده بزرگ، کاهنده کلسترول خون، کاهنده قند خون، کاهش چگالی لیپو پروتئین و سلامتی قلب موثر است.

غده این کنگر از لحاظ ظاهری خیلی زشت است. غده ها پس از آمدن اولین سرما برداشت میشوند. البته میتوان غده ها را در زمستان تا موقعی که نیاز است بحال

خود گذاشت و بعنوان انبار استفاده کرد.

1.    تیمار پیش از انبار : غده های این نوع کنگر تمییز نمیشوند مکر اینکه در سردخانه قرار گیرند و یا خاک زیادی به آنها چسبیده باشد. سطح غده ها در هنگام انبار بدلیل جلوگیری از رشد پاتوژنها نباید خیس باشد.

2.    شرایط انبار: سه نوع انبار برای این نوع کنگر عبارتند از؛

a.  انبار سرد: برای بذرها و یا غده های ترو تازه آماده به بازار بکار میرود

b.  انبار عادی (زیر زمین قرار دادن ریشه ها): در پاییز وقتی که هنوز زمین یخ نزده است بکار میرود.

c.  انبار در مزرعه: برای مزارع نیمکره شمالی زمین که در سراسر زمستان سرما حتمی است و لازمه آن خاک شنی با زهکشی مناسب است زیرا ماشینهای برداشت در سراسر فصل زمستان باید بتوانند فعالیت کنند.

         غده های این کنگر در شرایط رطوبت نسبی بالا و دمای 0-2 c بمدت 6-12  ماه

         انبار میشوند اما در دمای -2.2 c یخ میزنند. غده ها در دمای کم انبار نسبت

         تنفسی کمی دارند اما آنها تولید گرما میکنند که باید این مشکل برطرف شود و

         گرما حذف شود.

        خسارت در اثر سرما در غده ها به رقم ، فصل ، شرایط قبلی ، نسبت سرما و ...

        بستگی دارد . انبار کردن غده ها در شرایط 22.5% co2 و 20% o2 بطور  

        معنی داری کم شدن اینولین را به تاخیر می اندازد

3.    آب از دست دهی: خشک شدن غده ها در شرایط مناسب انبار جلو گیری میشود و لایه چوب پنبه ای سطحی غده م مقاومت به انتشار آب سلولها باعث

جلوگیری از خشک شدن میشود . اگر پریدرم نازک باشد موجب از دست دادن آب میشود

4.    رکود و جوانه زنی : دوره رکود در بین غده های ارقام مختلف کنگر اورشلیم متفاوت است و به شرایط محیطی نیز وابسته است و با قرار گرفتن در شرایط دمایی مناسب(نزدیک صفر درجه) نیاز خوابی تکمیل شده و با ایجاد شرایط محیطی مناسب تقسین سلولی صورت گرفته و غده ها جوانه میزنند

در جایی که نیاز سرمایی غده ها تامین نشود باعث میشود که غده ها در بهار بصورت نامنظم جوانه بزنند. غده ها در پاییز و در هنگام ریختن برگها به خواب میروند و این رکود تدریجی است و در ابتدا در استولونها و غده های جوان و بعد در غده های بالغ صورت میگیرد.

تیمارهای شیمیایی با کلروهیدرین اتیلن دوره خواب را کوتاه میکند. دمای بین صفر تا 5 درجه برای شکستن خواب مناسب است و دماهای بالاتر همانند 10 درجه باعث افزایش زوال و خشکی و همچنین باعث کاهش قدرت جوانه زنی میشود . هر تیماری که خواب را بشکند باعث تغییر در جوانه انتهایی و کشیدگی شاخساره میشود.

·       شکستن رکود موجب:

- افزایش سنتز RNA

- کاهش شمار ریبوزوم ها

- افزایش سنتز پروتیین

-افزایش پیوستگی آمینو اسیدها

 

5.    عارضه ها: تلفات انبار عبارتند از خشک شدن، بیماری، جوانه زدن، یخ زدن و دپلیمریزه شدن اینولین.

6.    آسیب شناسی پس از برداشت: بطور یقین به دما بستگی دارد و بدلیل ارگانیسم های بیماریزا رخ میدهد . و تا حدودی در انبارهای سرد کنترل میشود. در اینجا باید غده های بیمار را از انبار حذف و کنترل رطوبتی انبار را زیر نظر داشت.

7.    تغییرات شیمیایی در طول انبار : در طی انبار تغییرات در ترکیب کربوهیدراتی غده های کنگر روی میدهد. اینولین یک ترکیب نیست اما یک سری مولکولهای با طول زنجیرهای متفاوت است که در طول انبار دپلیمریزه میشوند . با کاهش طول زنجیر ها ، توانایی اینولین در تقلید از لیپید در غذاها کم میشود. با افزایش دپلیمریزه شدن نسبت فروکتوز به گلوکز کاهش میابد

 

IV. محصولات ریشه ای:

A. سیب زمینی شیرین: جهت ریشه های گوشتی کشت میشود. اگرچه گیاهی چند ساله است اما یکساله کشت میشود. هفتمین محصول غذایی مهم جهان است و برای سلامتی بسیار مهم است. ریشه انبار شده آنها در شرایط مطلوب به رشد خود ادامه میدهد مگر اینکه از لحاظ درونی با کمبود O2 مواجه شود و یا فاسد شود.

1.    تیمارهای پیش از انبار :

Curing :  بعد از برداشت باید ریشه ها را در 30 c و RH(90-97%) بمدت 4 الی 7 روز نگه داشت. در طی curing لازم است که co2 حذف شده و o2 را جایگزیت آن کرد . curing  به التیام زخمهای ناشی از برداشت کمک کرده و باعث مقاومت به از دست دادن آب و مقاومت به فساد میشود و موجب سنتز آنزیم هایی میشود که مزه دیشه را بهتر میکنند.

به محض شروع curing سلولهای پارانشیم دور زخم ها خشک میشوند و چوب پنبه ای میشود و یک پریدرم شبه لیگنین در زیر این لایه تشکیل میشود که وقتی 3 تا 7 لایه سلول ضخامت گرفت کافیست. و با یک تست رنگ ساده بررسی میشود . با مطالعه نسبت بین تولیدات اتیلن ، چوبی شدن زخم و شکل گیری پریدرم بررسی شد که تولید اتیلن بر دو مورد دیگری مقدم تر است.

بلوکه کردن تولید اتیلن با   5و2 نوربورنادئین باعث افزایش تولید اتیلن ، بلوکه کردن شکل گیری پریدرم شده و چوبی شدن شدیدا به تاخیر انداخته میشود.

بلوکه کردن اتیلن با آمینوکسی استیک اسید یا cocl2 تولید اتیلن را تا10% کاهش داده و چوبی شدن و شکل گیری پریدرم در کنار زخم متوقف میشود.

پرتوافکنی :  اشعه گاما اسید آسکوربیک و غلظت نشاسته را کاهش میدهد و ساکارز و قند کل افزایش میابد. همچنین اشعه گاما باعث نرم شدن ریشه میشود.

 

شرایط توصیه شده در انبار:

سیب زمینیهای شیرین التیام یافته باید به دقت به یک انبار جدا جا به جا شوند ودر دمای 1±14 ورطوبت نسبی 85%-90% نگهداری شوند. آزمایشات انبار طولانی مدت نشان داد که ریشه ها میتوانند تحت این شرایط به طور موفقیت آمیزی بدون اینکه جوانه بزنند برای بیش از یک سال ذخیره شوند، اما به هر حال انبار طولانی مدت موجب کاهش کیفیت آنها میشود. جریان هوا بایددرحدود m.s-13/0در درجه حرارت ورطوبت نسبی بهینه باشد. انبار سیب زمینی های شیرین در دمای بالای 19درجه ی سانتیگراد منجر به جوانه زنی قابل توجهی بعد از چندین ماه میشود وبازارپسندی وکیفیت ریشه کاهش می یابد، ودر دمای زیر 12 درجه ی سانتیگراد منجر به خسارت سرمازدگی میشود. انبار کردن سیب زمینیهای شیرین تحت انبار کنترل اتمسفرCA)) نسبت تلفات تنفسی را کاهش وکل قندها را افزایش می دهد. ریشه های التیام نیافته وقتی که در محیطهای با O2 کم ذخیره می شوند به سرعت پوسیدگی وزوال را نشان می دهند،به هر حال با وجود 2%و4% O2 در محیط خسارتی در ریشه های التیام یافته مشاهده نشد.

آب از دست دهی:

تبخیر دلیل اصلی کاهش وزن سیب زمینی شیرین در انبار است،ومیزان آن به مقدار رطوبت نسبی هوای اطراف وابسته است. خسارت میتواند به مقدار قابل توجهی در رطوبت نسبی بالای انبارکاهش یابد.نشان داده شده که چنانچه ریشه های انبار شده به وسیله ی موادی از جمله  شن،خاک ویا خاک اره پوشیده شوند نسبت به ریشه هایی که پوشیده نشده بودند کمتر وزن تازه ی خود راازدست داده بودند.

جوانه زنی:

جوانه زنی زود هنگام در طی انبار بسیار نامطلوب است از آنجا که عمر انباری ریشه ها را کوتاه می نماید. ریشه های سیب زمینی شیرین درشرایط انباردورمانسی را نشان نمیدهند،تحت شرایط مطلوب جوانه زنی آنها بلا فاصله  پس از برداشت اتفاق می افتد. جوانه زنی ریشه ها میتواند با مدیریت مناسب درجه حرارت دردمای 19درجه ی سانتیگراد یا بیشتر بعد از چندین ماه اتفاق بیفتد.جوانه زنی همچنین می تواند با کاربرد پس از برداشت ترکیب شیمیایی CIPC اتفاق بیفتد اما به هر حال استفاده از مواد شیمیایی متداول نیست ونباید جانشین مدیریت مناسب درجه حرارت شود. انبارکردن درمحیطی با رطوبت کافی جهت شکل گیری ریشه ی فیبری جوانه زنی را تشویق میکند،که عناصرغذایی ورطوبت ذخیره شده در ریشه ها مورد استفاده قرار میگیرد وبنا براین کیفیت ریشه را به مخاطره انداخته ،سطح ریشه را افزایش داده وآب از دست دهی را تسریع میبخشد.

عارضه ها:

1.     HARD CORE :یک عارضه ی فیزیولوژیکی است که با نقص وکوتاهی در بخشهایی از ریشه ونرم شدن آن در طی پختن آشکار میشود؛عقیده براین است که به دلیل اثرات سرمازدگی روی غشاهای سلولی بوجود می آید. تمام ارقام سیب زمینی شیرین به این عارضه حساس هستند اما میزان حساسیتشان متفاوت است وریشه های التیام نیافته حساسیتشان بیشتراز ریشه های التیام یافته است.

2.     SOURING (ترش شدن): ریشه ها ممکن است در طی التیام دهی ویا انبار ضایع شوند،قرار گرفتن در شرایط بی هوازی،پیش از برداشت که به دلیل رطوبت بیش از حد خاک اتفاق می افتد میتواند منجر به این عارضه گردد. ریشه ها ممکن است در آغاز سالم به نظرآیند اما آنها به سرعت درانبارازهم پاشیده میشوند،تخمیر شده وبوی ترشیدگی از آنها ساتع میشود. زنده مانی این ریشه ها دستخوش چروکیدگی وانقباض بیشتری نسبت به ریشه های سالم می گردد ومحصولی با کیفیت پایین حاصل میشود.

3.     BREAK DOWNیاPITHINESS(فروریختگی درونی یا مغز تیرگی):

  ریشه ها در ظاهر سالم هستند،این عارضه با کاهش قابل توجهی در چگالی واسفنجی شدن ریشه ظاهر می شود وفضاهای سلولی بیش از12% می شوند. این عارضه به تنفس زیاد،آب ازدست دهی  وحساسیت متفاوت رقم نسبت داده شده است. التیام دهی وشرایط انبار منجربه متابولیسم سریع مساعد برای PITHNESS می شود به طوری که ذخیره ی کربوهیدرات را به سرعت خالی می نماید.  جوانه زنی در انبار وقرار گرفتن در معرض درجه حرارتهای پایین خاک(co5-10) منجر به افزایش PITHNESS میشود.

4.     CRACKING (شکاف برداشتن): این عارضه ممکن است در طی رشد یا در انبار توسعه یابد. در طی انبار شکافهای طولی نزدیک انتهای ریشه به طور تیپیک شکل می گیرد وبه طور معمول این شکافها نسبت به شکافهایی که در طی رشد به وجود می آیند کم عمق تر هستند.

5.     DISTAL END ROT(پوسیدگی انتهایی): توسعه ی این عارضه در انتهای ریشه ی انبار شده اتفاق می افتد. وقوع آن وابسطه به رقم است ورقمACADIAN به این عارضه بسیار حساس است.

6.     خسارت سرما زدگی:ریشه های انبار شده ی سیب زمینی شیرین در دمای زیر 12درجه ی سانتیگراد به خسارت سرمازدگی حساسند ودر دمای 9/1- درجه ی سانتیگراد منجمد میشوند. علا ئم خسارت سرمازدگی شامل چروکیدگی ریشه،حفره دار شدن سطح،تشکیل پریدرم پیچ خورده ی غیر نرمال،پوسیدگی قارچی،قهوه ای شدن بافت درونی وبه وجود آمدن عارضه ی HARD CORE می باشد. سنتز کلروجنیک اسید ودیگر ترکیبات فنولیک مربوط به قهوه ای شدن بافت می باشد. شدت آسیب سرما زدگی به درجه حرارت وابسطه است وقرار گرفتن در معرض دمای زیر 12درجه ی سانتیگراد این آسیب را بیشتر میکند. بعد از سرما زدگی میزان تنفس ریشه ها در دمای 16 درجه ی سانتیگراد به طور خطی افزایش یافت. مقدار کل قند ریشه های انبار شده در دمای 7 درجه ی سانتیگرادنسبت به آنهایی که در دمای 16 درجه ی سانتیگراد انبار شده بودند به طور معنی داری بیشتر بود گرچه این اثر بیشتر مربوط به رقم بود.

7.     اثرات اتیلن:سیب زمینی های شیرین باید در طول انبار داری وجابه جایی از اتیلن به دور باشند،ریشه هایی که در معرض اتیلن 1-L.µ10 قرار گرفته بودند فعالیت بتا آمیلازشان کاهش یافت.اتیلن سنتزترکیبات فنولیک وآنزیمهای اکسیداسیون فنولیک را که می تواندمنجر به افزایش بیرنگ شدن ریشه ها شود افزایش می دهد.

تغییرات شیمیایی در طی انبار:

ریشه های انبار شده به میزان قابل توجهی متحمل تغییرات شیمیایی در طی التیام دهی وانبار میشوند. بیشترین تنفسشان بلا فاصله پس از برداشت میباشد ودر طی چند ماه اول انبار کاهش می یابد. نشاسته فرم غالب کربن ذخیره شده در ریشه هاست وهمچنین در طی انبار کاهش می یابد. حدود 75% از کل نشاسته در ریشه ها درحین برداشت آمیلوپکتینی است،که در طی التیام دهی به حدود 80% افزایش می یابد و20%باقیمانده ی آن آمیلوز می باشد. فقط مقادیر کمی از دکسترین در هنگام برداشت محصول وجود دارند،اما غلظتشان در طی التیام دهی افزایش می یابد. قندهای اولیه ی موجود به ترتیب نزولی فراوانی عبارتند از ساکارز،گلوکزوفروکتوز.

اختلافات کمی،معنی داری دربین ارقام درالگوهای تغییرکربوهیدرات درطی التیام دهی وانباروجود دارد. به طور تیپیک قندهای احیا شونده،غیر احیا شونده وکل قندها در طی التیام دهی و نخستین ماههای اول انبار افزایش می یابد. گزارش شده بود که در برخی ارقام قندهای غیراحیا شونده کاهش یافته بود ودر برخی دیگرازارقام قندهای احیا شونده افزایش پیدا نکرده بودند. به علاوه غلظت کل قندها در برخی ارقام افزایش نیافت. درجه حرارت انبار غلظت قند را در ریشه ها تحت تاثیر قرار می دهد؛درجه حرارتهای پایین(0C7 ( سنتز ساکارز را تحریک کرد. درصد ماده خشک درریشه ها درطی دوره ی طولانی انبار کاهش یافت،چنانکه نشاسته به عنوان لایه ی تنفسی به کارمی رود. فعالیت آلفا آمیلاز درطی انبار افزایش یافت؛فعالیت بتا آمیلاز نیزدرطی انباردربرخی ارقام افزایش یافت،در حالی که تغییرات متناقضی در فعالیت بقیه ی ارقام یافت شده بود.غلظت مواد پکتیکی به مقدار 40%طی شش ماه انبار داری کاهش یافت.درطی التیام دهی کاهش درپروتوپکتین وافزایش درغلظتهای پکتین محلول بر خلاف دوره ی انبارداری اتفاق افتاد. طی مطالعه ی دیگری سیب زمینی های شیرین انبار شده به مدت سه ماه دردمای 13 درجه ی سانتیگراد کمترین تغییررا درپکتین محلول وپروتوپکتین نشان دادند. پروتئین درطی انبارکاهش یافت وغلظت NON- PROTEIN NITROGEN(NPN) نیزدرطی15 -14 هفته اول انبار کاهش پیدا کرد، وسپس بعد از آن افزایش یافت.40% از نیتروزن کل به صورت NPN میباشد،ترکیبات اصلی پس ازانبار 107روزه شامل آسپارژین(61%)،آسپارتیک اسید(11%)،گلوتامیک اسید(4%)،سرین(4%)وترئونین(3%)بود.همچنین غلظت آمینواسیدهای منحصربه فرد در طی انبار تغییر یافت. بعداز التیام دهی تغییرات اولیه در اسیدهای چرب به وجود آمد ودر طی چندین ماه انبار داری غلظت تتراکوساننوئیک افزایش یافت وغلظت اسیدهای چرب اشباع شده با زنجیره ی کوتاه کاهش یافت. رنگ نارنجی گوشت سیب زمینی شیرین به دلیل رنگدانه های کارتنوئیدی است،بتا کاروتن اولیه پیش ماده ی ویتامین A می باشد. غلظت کارتنوئیدها در طی انبار کوتاه مدت والتیام دهی به مقدار کمی کاهش یافت. غلظت ویتامین C به طور کل  در طی انبار و التیام دهی کاهش یافت.

هویج  Daucus Carota از خانواده ی Apiaceae :

یک گیاه دوساله یمعتدله که به خاطر ریشه ی گوشتی آن پرورش داده میشود. از شیوه های انبار داری این گیاه استفاده از انبارهای خنک می باشد. بلوغ برداشت هویجها وابسته به هدف استفاده از آنها می باشد. بسیاری از هویجها به صورت ریشه های بالغ انبار میشوند،اما برخی دیگرازآنها به صورتهای مختلف ازجمله ریشه های دسته بندی شده ی نابالغ همراه با یا بدون شاخ وبرگ،همچنین قطعات تازه ی ریشه ها برای دوره های کوتاه جهت تسهیل دربازاریابیشان انبارمی شوند. بنابراین جابه جایی بهینه وشرایط انبارمتفاوت است.

تیمارهای پیش انباری:

1.     شستن: شستن پیش از انبار در صورتی که مقادیر زیادی خاک وموادآلی به ریشه ها چسبیده باشند مطلوب است.شستشومی تواند جمعیت ارگانیسمهایی را که منجر به خسارت میشوند کاهش دهد وبه تسهیل جریان هوا در اطراف ریشه ها در انبار کمک کند.

2.     پیش خنک سازی(سرد کردن اولیه ):سرد کردن اولیه با دمای 5 درجه ی سانتیگراد یا کمتر بعد از برداشت جهت طولانی نمودن انبار ضروری است زیرا افزایش شیوع فساد وخسارت را در انبار به تاخیر می اندازد. Hydro cooling به طور معمول در مواردی  زیر استفاده میشود:

هویجهای نرم از دمای 25 درجه ی سانتیگراد به 5 درجه ی سانتیگراد به مدت نه دقیقه در آب یک درجه ی سانتیگراد خنک می شوند ودر کیسه های توری 23 کیلو گرمی بسته بندی می شوند.زمان دقیق خنک کردن با اندازه ی ریشه،درجه یحرارت ونوع خنک کننده متغییر است.برای شرایط ویژه در هر محل جهت بیشترین توان عملیاتی باید نصف زمان خنک کردن تعیین شود.

شرایط توصیه شده ی انبار:

هویجهای بالغ سرزنی شده میتوانند برای مدت 7-9 ماه در رطوبت نسبی 98-100% انبار شوند. حتی در شرایط بهینه 10-20% از ریشه ها بعد از 7ماه خسارت میبینند. در درجه حرارت زیاد انبار (5-100C) موجب جوانه زنی وافزایش محسوسی در خسارت هویجها در معدودی از ماهها می شود. تحت شرایط تیپیک تجاری(  (RH=90-95%,0-5C0هویجها میتوانند به طور موفقیت آمیزی برای 5-6 ماه انبار شوند. بیشترین مدت انبار داری برای هویجهای نابالغ با شاخساره ی متصل به آنها حدود دو هفته در دمای 0C0 وRH=95-100% می باشد. حذف شاخساره از هویجها به طور معنی داری پتانسیل مدت انبار داری را طولانی می نماید. توصیه شده که هویجهای دسته بندی شده یا نرم که باشاخساره همراه هستند به صورت منجمد یا همراه بایخ حمل ونقل گردند که این موجب به تاخیر افتادن آب از دست دهی شده وطراوت آنها به خوبی حفظ می شود.هویجها راباید ازدرجه حرارتهای زیر صفرمحافظت نمودچون میتواند در دمای2/1 – درجه ی سانتیگراد یخ زده شود. یخ زدگی موجبشکاف برداشتن وتاول زدن سطح هویج،آب گزشدن،بی رنگ شدن وبافت گیاه پلاسیده می گردد. جریان هوا بین جعبه ها یا کیسه هایی که هویجها درآن انبارمیشوندجهت رفع گرمای تنفسی مطلوب است،وهمچنین درجه حرارت یک دست وبدون نوسان باقی میماند وبه حفظ چگالی هویج کمک میکند.سرعت جریان هوا درحدود  7-10CMS-1  

در درجه حرارتهای پایین انبار مطلوب است انبار CA کمتر برای هویجها به کار می رود،اما جعبه ها،کیسه ها وبسته های اتمسفر متغییر برای هویجهای FRESH CUT مورد استفاده قرار میگیرند. انبار هویجهای کامل در اتمسفری با 5-10%CO2 و2.5-6%O2 میتواند منجر به رشد کپک قارچی و پوسیدگی شود که بسیار بیشتر از حالتی است که هویجها در شرایط معمولی انبار میشوند.غلظت اکسیژن بحرانی است زیرا تحت شرایط بی هوازی کیفیت به سرعت زوال می یابد؛بنابراین انتخاب مواد بسته بندی باقابلیت انتقال مقادیر اکسیژن مناسب ضروری است. جلوگیری از استرس اکسیژن کمبرای هویجهای FRESH CUT دارای اهمیت است زیرا منجر میشود که آنها به بیوسنتز اتانول تحریک شوند.به عنوان یک قارچکش فرار آزمایش شده است ودر انبار جهت سرکوب کردن پاتوژنها ی پس از برداشت به کار می رود. ازن میزان فساد وزوال وهمچنین شدت رنگ ریشه ها را کاهش می دهد اما میزان تنفس ونشت الکترولیتی را افزایش می دهد. پرتوافکنی گاما درسطوحی که به طور معنی داری موجب آسیب وخسارت نشود منجر به تغییر در مقدارتنفس هویجهای  FRESH CUT شده اما این تغییر در هویجهای کامل مشاهده نشد،البته این عمل به ورت تجاری انجام نمیگیرد.

آب از دست دهی:

در صورتی که هویجها در رطوبت نسبی بالا (98-100%) انبار نشوندرطوبتشان کاهش یافته و چروکیده می شوند،رطوبت نسبی پایینتر (90-95%) منجر به کاهش بیشتر رطوبت،افزایش زوال وکاهش تردی وکاهش دیگر خصوصیات کیفی می گردد. سرد کردن سریع بعد از برداشت امکان پذیر است ووضعیت رطوبت ریشه را تحت تاثیر قرار می دهد. برای مثال پتانسیل آب ریشه های تازه برداشت شده درمدت 48 ساعت انباردردمای 18 درجه ی سانتیگراد ورطوبت نسبی بیش از 98%،بیش از 200% کاهش می یابد.تمایل ارقام به از دست دادن رطوبت متفاوت است. VPD (افت فشار تبخیرآب) ،جریان هوا ،درجه حرارت انبارونسبت سطح به حجم از فاکتورهای عمده ایست که کنترل میشوند.هویجهای نابالغ ویا به صورت جزئی بالغ، سرزنی شده وجهت بازار در کیسه های پلی اتیلنی وجعبه های مشبک 23 کیلوگرمی بسته بندی می شوند. آنها بایستی قبل از بسته بندی سریعا پیش خنک سازی شده وبرگهای رشد کرده ی آنها برداشته شوند وآثار آنها از روی برگ حذف گردد.آنها میتوانند به مدت 4-6 هفته در دمای صفر درجه ی سانتیگراد ورطوبت نسبی 98-100% نگهداری شوند. ریشه ها باید در بسته های پلی اتیلنی سبک بسته بندی شوند وضخامت آنها به مقدار محتویاتشان وابسته است. بسته ها باید سوراخ شوند تا تهویه به خوبی صورت گیردوهمچنین از کاهش طعم ومزه یریشه ها پیشگیری شود،سوراخهای 1-6MM روی سطح کیسه ها ایجاد میشود.

جوانه زنی :

شاخساره ی توسعه یافته ی ریشه به عنوان محلی برای ذخیره ی کربن وعناصر غذایی به کار می رودکه جهت تشکیل ساقه ی گل در سال دوم مورد نیاز است. جوانه زنی اغلب در طی انبار طولانی مدت  اتفاق می افتد ومنجر به آسیب به کیفیت ریشه و افزایش آب از دست دهی وزوال می گردد. تمایل به افزایش جوانه زنی  به مدت انبار ودرجه حرارت وابسطه است وقابلیت جوانه زنی در واریته های مختلف متفاوت است.

BITTERNESS (تلخی):

در اثر قرار گیری هویجها در معرض اتیلن(کمتر از0.5µL.1-1) در طی انبار به وجود می آید،وعارضه ی بسیار معمولی است. ترکیب تلخ ایزوکومارین است که یک فیتوآلکسین سنتز شده به وسیله ی بافت گیاه است. منابع اتیلن شامل دیگر محصولات انبار شده ،میکروارگانمیسمها وترکیبات آزاد شده در در اثر سوخت درونی ماشینها می باشد.سنتز ایزوکومارین با غلظتهای اتیلن واکسیژن،درجه حرارت،دوره ی انبار داری ،شرایط فیزیکی وبلوغ ریشه ها وابسته است. اقدامات پیشگیری شامل دفع منابع اتیلن،تهویه ی مناسب ودرجه حرارت پایین انبار میباشد .

SPLITTING (شکاف برداری):

ریشه ها به طورمکرر در طی رشد،برداشت وانبار شکاف بر میدارند واین باعث کاهش ارزش محصول می شود. شکاف برداری به وسیله ی ترکیب نقص مکانیکی و وضعیت آب بافتها به وجود می آید،شکاف برداری با میزان آب سلولها نسبت عکس دارد.در طی جذب آب یک مکش بین سلولهای مجاور در اثر اختلاف پتانسیل انبساط به وجود می آید؛چنانکه با رشد ریشه شکاف برداری مکررا افزایش می یابد. حساسیت به شکاف برداری در بین ارقام مختلف متفاوت است ودامنه ی آن از 3.8-73% می باشد.

بی رنگ سازی:

قهوه ای شدن سطح ریشه ممکن است در طی انبار توسعه یابد، هویجهای نابالغ حساسیت بیشتری نسبت به هویجهای بالغ دارند. تیمار ازن در طی انبار میتواند رنگ نارنجی ریشه ها را کاهش دهد.

تغییرات شیمیایی در طی انبار:

مونوساکاریدها ودی ساکاریدهای ذخیره شده در واکوئولها   34-70% وزن خشک ریشه های هویج را تشکیل می دهند. ساکارز فرم غالب در ریشه ی بالغ می باشد،درهرحال غلظت خالص ونسبت آنها به دیگر قندها مربوط به رقم وشرایط تولید است. در طی انبار هگزوزها افزایش می یابند،ساکارز به ویژه در ماههای اول کاهش می یابد. تحت شرایط مناسب معمولا فقط تغییرات جزئی در مقدار کل قند به وجود می آید اما ترکیب قند به طور مستمر در سرتا سر دوره ی انبار داری صرف نظر از زمان برداشت تغییر می یابد

کاساوا MANIHOT ESCULENTA از خانواده ی افوربیاسه:

کاساوا اولین یا دومین منبع غذایی برای بیش از 500 میلیون نفر در نواحی گرمسیری می باشد و همچنین برای تغذیه ی دام نیز به کار می رود. کاساوا شامل گلوکزیدهای سیا نوژنیک است که به سیانید هیدروژن(HCN )القائ می یابد که ترکیبی بسیار سمی است. غلظت گلوکوزیدهای سیانوژنیک در ارقام مختلف،متفاوت است. کاساوای تلخ شامل سطوح بالایی از گلوکوزیدهای سمی است وکاساوای شیرین غلظتهای بسیار کمتری از این ترکیبات را دارد  وبامقدار زیادی پوست محصور شده است.  ریشه ها به ویژه در ارقام تلخ بایستی جهت حذفHCN فرآوری شوند،کاساوایی که به طور مناسب تیمار شده منبع سالمی برای تغذیه می باشد. فرآوری نامناسب به ویژه در گیاهان بسیار جوان و مسن می تواند ایجاد سمیت نماید. روشهای مختلفی جهت رفع مسمومیت استفاده می شوند، که روش خشکی در بسیاری از کشورهای گرمسیری ،در جاهای که کاساوا به صورت چیپس یا PELLET تجارت میشود بسیارمعمول است. در این روش خشک کردن در معرض آفتاب  نسبت به خشک کردن در آون بیشتر سیانید را می زداید . ریشه ی گیاه کاساوا استفاده ی زیادی دارد البته برگهای جوان آن نیز به عنوان سبزی در بسیاری از بخشهای دنیا مورد استفاده قرارمیگیرد. کربوهیدراتها ( از جمله نشاسته) 33-39% از کل ماده ی خشک گیاه را شامل می شوند ومقدار آنها در گیا ه وابسته به رقم،مرحله ی بلوغ وشرایط رشد میباشد.غلظت پروتئین ریشه ها بسیا ر پایین است ودر حدود 0.4-0.6 وزن تازه ی گیاه میباشد. بنا براین کاساوا منبع عمده ی کربوهیدراتهاست وتامین کننده ی نیمی ازکل  کالری غذایی است.

تیمارهای پیش از انبار:

  التیام دهی: ریشه های کاساوا به وسیله ی قرار گیری در معرض دما ورطوبت نسبتا بالا التیام می یابند واین عمل منجر به التیام زخمها ی ایجاد شده در آنها وجلوگیری از زوال آوندی آنها میشود. التیام دهی توسعه ی بافت مریستمی وچوب پنبه ای شدن زیرزخم را در ریشه ی کاساوا موجب میشود.دررطوبت نسبی 80-85% وافزایش دما از 25به40C0 تشکیل مریستم را تسریع بخشید،اما در دمای 400C نسبت به دمای 350C  به طور قابل توجهی زوال بیشتری اتفاق افتاد. در دمای 350C در مدت 4-7  مریستم کامل در اطراف ریشه ها تشکیل شد در حالی که در دمای 450C ریشه ها التیام نیافتند وبه سرعت متحمل BREAK DOWN(فروریختگی) باکتریایی شدند. وقتی ریشه ها در معرض رطوبت نسبی 95% قرار گرفتند به سرعت زخمهای روی آنها توسط پاتوژنها آلوده شدند،در حالی که در رطوبت نسبی 75% به ویژه در محل زخمها به سرعت خشک شدند.

واکس زنی: ریشه های کاساوا در یک واکس قارچ کش فرو برده شدند وبه دنبال آن در درجه حرارتهای محدود انبار شدند وبه طور قابل ملاحظه ای پتانسیل انباریشان افزایش یافت. واکس زنی تقریبا آب از دست رفتگی را در طی دو هفته ی اول انبار به نصف کاهش می دهد ودوره ی انبار داری مفید را از دو روز به ده روز افزایش می دهد وافزایش تنفس به تاخیر می افتد. به نظر می رسد که فایده ی اصلی واکس زنی مربوط به کاهش از دست رفتن رطوبت وممانعت از حمله ی پاتوژن است. فرو بردن در واکس پارا فین در دمای 90-950C به مدت 45 ثانیه خسارتهایی را که میتواند به کیفیت محصول وارد شود به طور جدی تا 1-2ماه دفع می کند، وزمان کافی برای صادرات وانبار محصول را فراهم می کند. واسهای پارافین وکارنوبا واکسهایی هستند که برای نگهداری ریشه قابل مقایسه هستند.

شرایط توصیه شده ی انبار:

بدون حمل ونقل مناسب کاساواهای تازه به سرعت روبه زوال می روند، اغلب در 2-3 روز در شرایط گرم،به طوری که خسارت در طی انبار وترابری می تواند مشکلات جدی را به وجود آورد. چندین وسیله جهت بالا بردن پتانسیل دوره ی انبار داری وجود دارند:

1.     انبار خنک سازی شده: کاساوا می تواند به طور قابل موئثری در دمای 0-50C و رطوبت نسبی 85-90% به مدت 1-2 ماه انبار شود. پتانسیل انبار به طور قابل توجهی وابسته به رقم،شرایط تولید،آسیب مکانیکی متحمل شده درطی برداشت وجابه جایی،وتیمارهای پیش ازانبارمی باشد.

2.     انبار خنک سازی نشده: سیستمهای انبار برای ریشه های تازه ی کاساوا شامل ساختمانهای چوبی،ساختمانهای آماده شده از نی خیزران،نخل خرما،کاه گل،جعبه ها،پیتها،گودالها ،CLAMPS وcellars.ریشه ها جهت انبار باید در زمان بلوغ مناسبی برداشت شوند،کاملا با برس تمییز شوند وبا کمترین آسیب جابه جا شوند وقبل از انبار باید هوای خشک روی آنها جریان یابد.

3.     انبار مزرعه: در این تکنولوژی محصول تولید شده ر محل مزرعه انبار میشود،ویا به صورت خشک فراوری می شوند تا کمترین آسیب به آنها وارد شود. ریشه هایی که در زمین انبار می شوند اندازه یشان افزایش یافته،اغلب فیبری وچوبی شده ونشاسته ی آنها کاهش می یابد. عمر انباری ضعیف ریشه ها یک ضعف اساسی در محصول است وتوسعه ی اقتصادی کشورها رااز این طریق دچار محدودیت می نماید.

آب از دست دهی:

به ضخامت پریدرم وابسته است،کاهش رطوبت ازریشه های بر داشت شده  یک مشکل اساسی است که به میزان زیادی خسارت در اثر پاتوژنها را بیشتر می کند. کاهش شدید رطوبت به ویژه هنگامی که پریدرم شکسته شود در طی برداشت غیر قابل اجتناب است. واکسها،کیسه های پلا ستیکی و بسته های غشایی  جهت کاهش از دست روی رطوبت به کار می روند. گرچه همه ی آنها ازانتشاربخارآب به طرف بیرون ممانعت می کنند،آنها همچنین مانع تنفس می شوند. بسته بندی ریشه ها در کاغذ مرطوب قبل از جا به جایی آنها دربسته های پلاستیکی از توسعه ی رنگ گیری آوندی به ویژه در دمای زیر 100c ویا بالای 400c جلوگیری می کند. کیسه ها وبسته های پلی اتیلنی ونیز لایه های پلی واینیل کلراید متفاوتی برای بسته بندی وجود دارند. کم شدن وزن به طور قابل ملاحظه ای به وسیله ی هردوی کیسه های غشایی وبسته های پلاستیکی کاهش یافت اما در این میبان کیسه های سوراخ شده کمتر تاثیر داشتند. رگه ای شدن آوندی کاساواهایی که با کیسه های غشایی بسته بندی شده


مطالب مشابه :


فیزیولوژی پس از برداشت خرمالو (ppt)

دانلود مقالات با ترجمه فارسی - فیزیولوژی پس از برداشت خرمالو (ppt) - دانلود رایگان پایان نامه و




پاورپوینت فیزیولوژی پس از برداشت زردآلو

ارائه مطالب و مقالات باغبانی - پاورپوینت فیزیولوژی پس از برداشت زردآلو - منبعی قوی برای




منابع اصلی فیزیولوژی پس از برداشت (کنکور علوم باغبانی 1394)

منابع کنکورهای باغبانی, فیزیولوژی پس از برداشت کنکور دانلود مقالات رشته‌های




منابع دکتری فیزیولوژی پس از برداشت 95

پس از برداشت + جزوات، مقالات و کتب لاتین دکتری فیزیولوژی پس از برداشت که باید




پس از برداشت زردآلو

ارائه مطالب و مقالات فیزیولوژی پس از برداشت، مقدمه ای بر فیزیولوژی و جابجایی میوه و




فیزیولوژی پس از برداشت وانبار وسیع محصولات غده ای وریشه ای

ارائه مطالب و مقالات باغبانی - فیزیولوژی پس از برداشت وانبار وسیع محصولات غده ای وریشه ای




فراخوان مقاله

پس از برداشت فیزیولوژی و فناوری پس از پس از برداشت جهت ارائه مقالات




ليست دروس گرايش هاي مقطع دکترا و كارشناسي ارشد رشته علوم باغباني

تکنولوژی پس از برداشت جزوه فیزیولوژی پس از برداشت پیشرفته دریافت رایگان مقالات .




جزوه فیزیولوژی پس از برداشت پیشرفته دکتر معظم حسن پور اصیل

جزوه فیزیولوژی پس از برداشت پیشرفته دکتر معظم حسن پور اصیل دریافت رایگان مقالات .




برچسب :