مبانی کامپیوتر
تعریف کامپیوتر: ماشینی است که داده های ورودی را گرفته و پس از انجام پردازش نتیجه را به صورت اطلاعات ارائه می کند با تعبیر ساده تر کامپیوتر ماشینی است که برای ما محاسبه انجام می دهد.
v مزایای کامپیوتر:
1- سرعت: سرعت بالای انجام عملیات توسط کامپیوتر از مهمترین مزایای آن می باشد مثلا فرض کنید مجموع حقوق افراد یک دوره که تعداد آنها بالغ بر 3000 نفر است را می خواهیم محاسبه کنیم. انجام چنین عملیاتی توسط ماهرترین حسابدارها چند روز طول می کشد در حالی که توسط کامپیوتر در عرض چند ثانیه این امر امکان پذیر می باشد.
2- دقت: فرض کنیم که می خواهیم اضافه کار کارکنان یک اداره که 3000 نفر در آن شاغل هستندرا محاسبه کنیم که این امر توسط ماهرترین حسابدارها با احتمال بروز خطا در محاسبه امکان پذیر می باشد چون دقت انسان می تواند به روحیه وی بستگی داشته باشد و عصبانیت یا ناراحتی اشخاص ممکن است موجب بروز خطا گردد اما کامپیوتر در صورت سالم بودن و صحت برنامه همیشه دقیق عمل می نماید.
3- حافظه بالا : حافظه کامپیوتر نیز ازمزایای مهم آن است که ما را قادر می سازد تا انواع مستندات را بر روی کامپیوتر نگهداری کنیم به عنوان مثال بر روی یک کامپیوتر می توانیم 20 هزار کتاب و میلیونها شماره تلفن را در فضای کوچکی ذخیره کنیم اما هیچ انسانی قادر به انجام این کارها نیست.
v انواع کامپیوتر شخصی:
1- کامپیوتر رومیزی: کامپیوتری است که در ادارات و شرکتها واتاق کار افراد مورد استفاده قرار می گیرد.
2- کامپیوتر کیفی: کامپیوترهای شخصی قایل حمل که به آن دستی یا روپایی نیز می گویند قیمت آنها گران و حجم و فضای کمتری نسبت به کامپیوترهای رومیزی اشغال می کنند همچنین می توان جهت کار در مسافرت و استفاده در حال حرکت و دسترسی به اطلاعات در هر موقعیتی از آنها استفاده نمود.
v علوم کامپیوتر:
متخصصین و مهندسین کامپیوتر علوم کامپیوتر را به 3 دسته اصلی تقسیم کرده اند:
1- سخت افزار: دستگاههای مکانیکی و الکترونیکی که فیزیکی و قابل لمس هستند.
مهندسی سخت افزار به طراحی مدارات و دستگاههای مکانیکی و طراحی شکل فیزیکی قو کامپیوتر می پردازد.
2- نرم افزار: کلیه برنامه های و دستورالعمل هایی که برای بکارگیری سخت افزار توسط برنامه نویسان نوشته می شود را نرم افزار می نامند.
از انواع نرم افزار می توان به نرم افزارهای سیستمی اشاره نمود.نرم افزارهای کاربردی شامل بازی های کامپیوتری، برنامه های حسابداری، فروش، انبار،بانکداری و ... می باشد.
نرم افزارهای سیستمی شامل سیستم عاملها، برنامه های سیستم کنترلی مراکز مخابرات و نیروگاهها و ... می باشد.
3- میان افزار: برخی مواقع وسائلی از ترکیب نرم افزار و سخت افزار با کاربرد خاص تولید می شود که به این وسائل میان افزار می گویند که از یک بسته مدار مجتمع سخت افزاری تشهیل شده اند ویک برنامه در درون این بسته به عنوان بخش نرم افزار وجود دارد.
v اصطلاحات کامپیوتری:
1- سیستم کامپیوتر: یک سیستم از مجموع عناصر و اجزاء مرتبط با یکدیگر که در مجموع یک هدف را دنبال می کنند تشکیل شده است.
2- داده: در یک سیستم کامپیوتری داده یا دیتا ورودی سیستم است. حقوق و دستمزد=مشخصات کارکنان (داده)
3- پردازش: عملی که بر روی داده ها انجام می شود را پردازش می نامند.
4- اطلاعات: حاصل پردازش بر روی داده ها را اطلاعات می نامند در حقیقت خروجی یک سیستم کامپیوتری را می توان اطلاعات در نظر گرفت.
v انواع کاپیوتر بر اساس قدرت پردازش و کاربرد
1- کامپیوترهای شخصی Personalcomputer: به عنوان کوچکترین و ضعیف ترین عضو از خانواده کامپیوترها از نظر قدرت پردازش به شمار می آید. این کامپیوتر ها از رایج ترین کامپیوترهای به کار گرفته شده در سطح جامعه می باشد لذا طوری ساخته شده که تنها به یک نفر سرویس می دهد.
اجزاء این کامپیوترها شامل:
1) یک واحد پردازشگر مرکزی(CPU)
2) یک دسک سخت (Hard Disk).
3) یک دیسک نرم
4) موس
5)کبیرد
6)کارت صدا
7)کارت گرافیک
8) بلند گو
9) میکروفن
10) مانیتور
11) مودم
2- مینی کامپیوتر Minicomputer: کامپیوترهایی هستند که می توانند به عنوان یک کامپیوتر مرکزی در یک موسسه یا اداره مورد استفاده قرار بگیرند و سایر کامپیوترها به آن متصل می شوند. این کامپیوتر می تواند در هر لحظه به چند کاربر سرویس دهد و قیمت آن از کامپیوتر های شخصی بیشتر و سرعت انجام عملیات این کامپیوترها خیلی بیشتر از کامپیوترهای شخصی است.
3- مین فرم Maim Frame:
v معرفی قطعات کامپیوتر:
- کیس: هر کیس شامل کلید اصلی برای روشن و خاموش کردن، کلید اندازه گیری مجدد و دیگر کلیدها می باشد. بر روی کیس محاهایی جهت نصب برد اصلی، دیسک سخت، دیسک نرم . سی دی CD موجود می باشد. در داخل کیس یک قسمت اصلی به نام پاور که کار منبع تغذیه و تثبیت ولتاژ را انجام می دهد وجود دارد.
2- پاور Power: منبع تغذیه یا پاور در حقیقت یک ترانس فورماتور است این ترانس ولتاژ ورودی 220 یا 110 ولت دارد و ولتاژ خروجی مستقیم 12 و 5 ولتی تولید می کند در این ترانس عمل تثبیت ولتاژ نیز جهت نوسانات برقی انجام می شود.
3- سی پی یو CPU: کلیه عملیات پردازش کامپیوتر را واحد پردازش گر مرکزی انجام می دهد و مهمترین قسمت کامپیوتر به شمار می رود این قطعه از ورودی داده را می گیرد و با استفاده از مکانیزم و امکانات داخلی عمل پردازش محاسباتی یا مقایسه ای را بر روی داده انجام می دهد و حاصل را که اطلاعات است به خروجی ارسال می کند سی پی یو ها توسط کارخانه های متعدد ساخته می شود اما شرکتهای مهم سازنده آن برای رایانه های شخصی INTEL و AMD می باشد.
ü ALU : یک بخش مهم CPU به نام واحد محاسبه منطق یا ALU می باشد که اعمال محاسباتی مانند جمه، تفریق، ضرب و تقسیم و مشابه آن را انجام می دهد همچنین عمل مقایسه داده ها و اعمال منطقی نیز در این بخش صورت می گیرد.
ü سی یو CU : یک بخش دیگر از CPU که به واحد کنترل یا CU معروف است وظیفه این بخش کنترل دریافت ورودی عملیات داخلی CPU و کنترل ارسال اطلاعات به واحد خروجی می باشد.
ü Register : در هر CPU چند ثبات یا Register وجود دارد ثبات ها در واقع واحد های کوچک حافظه هستند که جهت نگهداری نتایج محاسبات CPU به کار می روند. هر گاه CPU عملیاتی را بخواهد انجام دهد از ثبات ها استفاده می کند به عنوان مثال فرض کنید 2 عدد توسط CPU باسیتی جمع شود.
ü Cach : یک حافظه پنهان در داخل CPU وجود دارد که دارای سرعت بالایی است هرگاه برنامه ای در حافظه اصلی برای پردازش قرار گیرد لذا آن بخش از برنامه که نیاز به پردازش دارد در حافظه پنهان قرار گرفته و چون سرعت این حافظه بیشتر از حافظه اصلی است پس CPU با سرعت به قسمت برنامه دسترسی خواهد داشت و برنامه به سرعت اجرا خواهد شد.
ü Main Memory : این حافظه در کامپیوتر کارآیی بالایی دارد بدین معنی که هر گاه یک برنامه می خواهد اجرا شود باید از روی حافظه ثانویه به حافظه اصلی ارتباط برقرار سازد.
CPU مستقیم یا غیر مستقیم با استفاده از حافظه اصلی داده ها را به داخل خود می آورد و آنها را پردازش می کند با قطع برق محتوای این حافظه پاک می شود.
ü Secendary Memory : حافظه ثانویه یکی دیگر از حافظه های کامپیوتر است در ابتدا برنامه بر روی حافظه ثانویه قرار دارد سپس با فرمان اجرای برنامه، برنامه به حافظه اصلی منتقل می شود و برای پردازش در اختیار CPU قرار می گیرد مقدار حافظه ثانویه بسیار بالاتر از حافظه اصلی است با قطع برق محتویات موجود در این حافظه از بین نمی رود.
ü Input Unite : در حقیقت یک مسیر برای ورود داده های مورد نیاز به CPU می باشد هرگاه داده ای نخواهد برای پردازش وارد CPU شود بایستی توسط واحد ورودی به داخل CPU هدایت شود.
ü Output Unit : واحد خروجی یک مسیر برای خروج اطلاعات پردازش شده توسط CPU می باشد. هرگاه CPU نخواهد اطلاعات را به قسمت خارج از خود ارسال کند اطلاعات باید به این واحد ارسال کند.
Cach |
CPU |
حافظه اصلی |
واحد ورودی |
واحد کنترل |
واحد محاسبه و منطق |
ثبات ها |
ROM |
RAM |
واحد خروجی |
واحد خروجی |
تغییر نام یک پوشه :
1-پوشه مورد نظر را انتخاب می کنیم
2- بر روی پوشه انتخاب شده کلیک راست کرده و گزینه Rename را انتخاب می کنیم و یا اینکه کلید F2
3-نام جدید را تایپ می کنیم و کلید اینتر را می زنیم.
ساخت یک پوشه جدید: (NewFolder)
1- ابتدا بر روی صفحه راست کلیک می کنیم.
2- بر روی گزینه NEW رفته و گزینه New Folder را انتخاب می کنیم.
3- پس از ظاهر شدن پوشه جدید نام مورد نظر را تایپ و کلید اینتر را می زنیم.
مرتب سازی پوشه ها:
1- جهت مرتب سازی پوشه ها بر روی صفحه راست کلیک می نمائیم.
بر اساس تاریخ ساخت |
بر اساس نوع پوشه |
بر اساس اندازه پوشه |
بر اساس نام پوشه |
2- از گزینه Arrange Icons By یک از موارد را به دلخواه انتخاب می کنیم.
انتخاب یک مکان با استفاده از نوار آدرس:
الف) مثلث روی نوار آدرس را کلیک کنید.
ب) پس از کلیک مثلث نوار منویی باز خواهد شد.
ج) از روی این منو پوشه مورد نظر را انتخاب می کنیم.
رفتن به یک محل با آدرس دهی:
جهت رفتن به یک مکان از روی نوار آدرس به روش آدرس دهی می توان مستقیماً بر روی محل نوار آدرس کلیک نمود و با پاک کردن محتاوای نوار آدرس محل جدیدی را تایپ کرد .
کپی یک پوشه:
1- ابتدا فایل مورد نظر را از پوشه مبدا انتخاب می کنیم
2- از روی نوار ابزار استاندارد دکمه کپی را کلیک نموده همچنین میتوان برای این کار از منوی Edit کلید Copy نیز استفاده نمود.
3- پنجره مقصد را باز می کنیم.
4- در مسیر مقصد دکمه Past را از روی نوار ابزار کلیک می نمائیم.
در صورت انصراف انصراف از کپی کردن فایل می توانید از کلید Undo استفاده نمائید.
انتقال یک پوشه یا Move :
فرض کنیم که پوشهA را می خواهیم از درایو C به درایوF منتقل نماییم:
1- ابتدا از طریق My Compioter درایو C را انتخاب می کنیم.
2- در درایو D پوشه A را انتخاب نموده و از منوی Edit دگمه Move To Folder را کلیک می کنیم.
3- پنجره جدیدی ظاهر می شود که نشانی جدید را از آن پنجره انتخاب و دگمه Ok را کلیک می کنیم.
حذف یک پوشه یا Delete :
1- ابتدا پوشه یا فایل مورد نظر را انتخاب می نماییم.
2- سپس دگمه Delete را از منوی Edite کلیک می نمائیم.
3- سیستم از ما سوال می پرسد که آیا از حذف فایل اطمینان داریم با زدن دگمه ok فایل حذف می گردد.
مطالب مشابه :
نمرات درس مبانی انتقال و توزیع برق ترم سوم علمی کاربردی ایلام 2
وبلاگ دانشجویان برق علمی کاربردی ایلام . نمرات درس مبانی انتقال و توزیع برق ترم سوم علمی
فلش آموزشی مبانی برق
آموزش وپرورش اسلام آباد دانشگاه جامع علمی-کاربردی مرکز آموزشی مبانی برق
برنامه هفتگی نیمسال تابستان دانشجویان رشته برق –الکترونیک و ابزار دقیق ورودی بهمن ماه 1390
مرکز علمی - کاربردی مهارت برنامه هفتگی نیمسال تابستان دانشجویان رشته برق مبانی ماشین
معرفی رشته الکترونیک
1- مبانی برق: درک اصول الکتریسیته به منظور فراگیری موضوعات علمی وعملی برق. های کاربردی
مبانی کامپیوتر
دانشجویان it علمی کاربردی مبانی کامپیوتر و آنها را پردازش می کند با قطع برق محتوای این
فهرست اساتید مرکز علمی-کاربردی بهشهر
وبلاگ دانشجویان رشته حقوق قضایی ـ گرایش علوم ثبتی دانشگاه علمی کاربردی بهشهر ـــ ورودی مهر
برچسب :
مبانی برق علمی کاربردی