فیبروم رحم: پرسش و پاسخ
سوال یکی از خوانندگان
سی و پنج ساله هستم و یک و نیم ساله که ازدواج کردم به طور اتفاقی در سونو دکتر متوجه چند فیبروم شد. تعداد دقیق انها رو نمی دونم تنها چیزی که به من گفتند اینه که بزرگترین اون ها 5.4 سانتی متر هست و خارجی هستند.
دکتر اینجا گفتند که هیچ دارو یا درمانی نمی تونم برات انجام بدم که روی باروری تاثیر نداشته باشه. من سه ماه هست که درد های شکمی دارم دقیقا مشابه دردهای روز اول پریود هستند اما دکتر می گه فیبروم اصلا نباید درد داشته باشه و اون درد احتمالا چیز دیگری هست در حالی که حتی خودم توی اینترنت خوندم که فیبروم ها مخصوصا خارجی ها به علت فشار روی ارگانهای مجاور باعث درد می شوند.
خودم حس می کنم این دکتر تشحیص مناسبی نداشته که می گه درد نباید داشته باشی. یعنی خب من درد دارم پریود من 4 روزه و ملایم هست اما درد تا هشت نه روز شدید هست و بعد از اون درست عین کسی که شکمش رو عمل کرده باشه یعنی با سرفه یا نفس عمیق و اینا هم تیر می کشه.
دکتر به من می گه برای بارداری اقدام کن. اما وقتی ازش می پرسم شانس سقط جنین به خاطر تنکی و فشار این فیبرومها چقدر هست می گه من نمی تونم چیزی بگم.
می ترسم برای بارداری اقدام کنم و بعد جنین به دلیل بزرگ شدن فیبرومها با خطر مواجه بشه.
لطفا قضاوت های بالینی خود را ارسال نمایید
پاسخ
Normal0falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4
لیومیوم های رحم اکثرا فاقد علامت هستند. فیبروئیدهای فاقد علامت در 40 تا 50 درصد زنان بالای 35 سال وجود دارد.
تومورها ممکن است منفرد باشند و اما اغلب متعدد هستند. این تومورها ممکن است طیفی از علائم را از خونریزی غیرطبیعی تا احساس فشار در لگن ایجاد کنند. شایعترین علامت اولیه در فیبروئیدها و یکی از علائم بسیار شایعی که منجر به مداخله جراحی می شود منوراژی است. درد ممکن است به صورت دیس منوره، دیس پارونی و یا احساس فشار در لگن بروز کند.
لیومیوم یا فیبروم ها بندرت از علل اولیه ناباروری هستند.
از دست دادن حاملگی یا عوارضی از قبیل لیبر پره ترم، محدودیت رشد داخل رحمی و نمایش نامطلوب جنینی، ممکن است در زنان مبتلا به فیبروم رخ دهد، اما اکثر بیماران مبتلا به فیبروم حاملگی و زایمان بدون عارضه ای را پشت سر می گذارند.
درمان: عمدتا تحت نظر گرفتن و پیگیری عاقلانه و دقیق بیمار اندیکایسون دارد. استفاده از آگونیست های GnRH باعث کاهش معادل 40 تا 60 درصد در حجم رحم می شود.
برخی از اندیکاسیون های GnRH عبارتند از: حفظ قدرت باروری در زنان مبتلا به لیومیوم های بزرگ، قبل از تلاش برای حاملگی، یا قبل از انجام میومکتومی
به نظر من بهتر است ایشان درمان شوند و بعد حامله شوند و با توجه به سن بالایی که ایشان دارند بهتر است سریع تر اقدام به این کار نمایند و از بابت به خطر افتادن حاملگی شان نگران نباشند چون بعد از درمان می توانند حامله شوند و حتما به دکتر دیگری مراجعه کنند.
نویسنده: سمیه صراف خیرآبادی دانشجوی کارشناسی مامایی، دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه علوم پزشکی گلستانNormal0falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4
پاسخ
فیبروم شایعترین تومور خوش خیم رحمی است که در رحم سی تا پنجاه درصد زنان بالای 30 سال یافت می شود ممکن است منفرد باشند ولی معمولا"و بیشتر بصورت متعدد هستند. فیبروم های بزرگبیشتر علایم فشاری ایجاد می کنند تا درد اما در مواردی سبب درد هم می شوند مثلا"اگر در داخل رحم باشند که در زمان قاعدگی می توانند درد ایجاد نمایند.
لطفا"به پزشک خود بگویید پس منشا درد من از چیست؟ به عنوان یک قاعده کلی میوم ها تقریبا" به هر اندازه که باشند نیازی به درمان ندارند مگر آنکه برای فرد ایجاد ناراحتی نماید زیرا مانع کارکرد طبیعی سایر اعضای لگنی نشده و سبب افزایش استعداد بیمار به سرطان هم نمی شود.
با توجه به گفته های شما به نظر من برای باروری اقدام کنید و اگر در آن زمان مشکلی پیش آید شما را به متخصص معرفی خواهند کرد با توجه به سن و در صورتی که خواهان بچه هستید اقدام کنید مسلما" با توجه به سونوگرافی شما اگر لازم بود که فیبروم شما برداشته شود به شما پیشنهاد می شد.
نگرانی تنگی و مشکل برای جنین نداشته باشید زیرا فیبروم های خارجی تنگی و تغییر شکل برای رحم ایجاد نمیکنند.
ضمنا" در مورد پیش آگهی رشد فیبروم در بارداری قابلیت پیشگویی وجود ندارد فقط باید نظارت نمود.
آیا در این مدت 18 ماه شما به خاطر میوم از باروری پیشگیری نموده ایدیا باردار نشده اید؟ امیدوارم در صورتی که خودبخود باردار نشده اید اقدامات اولیه تشخیص ناباروری را انجام داده باشید.
باز هم چنانچه سوالی داشتید درنگ نکنید اگر بتوانم کمکی در جهت رفع نگرانی شما نمایم مطمئنا" دریغ نخواهم کرد.
نویسنده: الهام خوری عضو هیات علمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی گلستان و دانشجوی دکترای بهداشت باروری دانشگاه تهران
Normal0falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4
پاسخ
میوم شایعترین تومور خوش خیم رحمی است که در 20 تا 25 در صد زنان سنین باروری دیده می شود. اتیولوژی این تومور نامعلوم است. علائم فقط در 20 تا 35 درصد بیماران وجود دارد. میوم ها می توانند اختلالات قاعدگی دیسمنوره ثانویه درد لگن علائم فشاری سقط مکرر و حتی ناباروری ایجاد نماید.
اندیکاسیون های عمل جراحی عبارتند از بزرگ شدن سریع تومور، خونریزی غیر طبیعی پایدار، علائم فشاری (یبوست و تکرر ادرار)، درد لگنی، نازایی طولانی مدت، سقط مکرر (بیش از دو یا سه سقط پی در پی)، اندازه تومور بیش از هشت سانتی متر در زنانی که می خواهند بجه دار شوند و یا اندازه رحم بیش از 12 هفته.
در دوران بارداری اندازه بیش از پنجاه درصد تومورها بدون تغییر می مانند و پنجاه درصد تغییر نمی کنند اما در کل نمی توان نحوه رشد میوم را در بارداری به درستی پیش بینی کرد. در زنان دچار میوم رحمی بررسی سونوگرافیک در تمام طول بارداری باید به طور سریال انجام شود. از عوارض میوم های متعدد در رحم اختلال نمایش جنین و زایمان زودرس است و میوم ها غالبا ً باعث نازاییو یا سقط نمی شوند.
بنابراین به نظر من ایشان بهتر از بدون نگرانی برای باردار شدن اقدام کنند و نیاز به جراحی نیست. مگر اینکه پس از یک سال تلاش برای بارداری (برخی متخصصان هم در سن حول و حوش 35 سال شش ماه تلاش برای بارداری) یعنی عدم استفاده از هرگونه وسیله پیشگیری بارداری، داشتن نزدیکی مرتب مثلاً یک یا دو شب درمیان در روزهای قبل و بعد از تخمک گذاری (یک هفته قبل و یک هفته بعد)، باردار نشوند؛ که در آن صورت نیازمند بررسی از نظر نازایی است و در کنار آن میوم ها نیز بررسی بیشتر نیاز خواهند داشت.
صدیقه مقسمی، کارشناس ارشد مامایی دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سوال دوم
Normal0falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4
سلام خیلی ممنون از راهنمائیتون. من هنوز اقدامی برایبارداری نکرده ام تازه می خواستم اقدام کنم که متوجه این قضیه شده ایم. فقط اینکه آیا لازمه تحت نظر دکتر باشم ؟ و اینکه اگه لازم هست هر چندوقت یک بار لازمه برم که باز معاینه کنه ببینه بزرگ تر شده اند یا نه؟ یااینکه هر چند وقت یکبار لازمه سونو گرافی انجام بشه؟
دلیلی که اقدام برای بارداری نکرده بودم این بود کهاوایل خیلی به سختی ارتباط برقرار می شد و مدتی طول کشید و بعد از اونچندین بار عفونت ادراری گرفتم یعنی در ده ماه چهار بار عفونت ادراری و بعد ازاون التهاب و قارچ واژن گرفتم که هرچه هم به دکتر مراجعه کردم من رو بهمتخصص ارجاع ندادند و گفتند این یک امر طبیعی هست. عفونت ادراری خیلی شدیدمی گرفتم که با خون و سوزش شدید مثانه بود. خودم خیلی نگران بودم و هستمکه نکنه عفونت یا باکتری خاصی وارد بدن من شده که به این اسانی از بین نمیره و می ترسیدم که اقدام برای بارداری کنم (چون اولین دفعه با شنا کردنتوی دریا شروع شد بعد فهمیدیم که فاضلاب توی دریا ول کرده بودند بدوناینکه به کسی خبر بدهند برای همین همش نگران بودم که نکنه عفونتی واردمثانه من شده باشه که با یک دوره کپسول خوردن درمان نشه و هنوز هم فکر میکنم که با یک دوره کامل از بین نمی ره که به این زودی دوباره دچارش می شم. البته تمام اینها رو برای دکتر دست و پا شکسته توضیح می دم اما میگهمشکلی نیست).
هیچ وقت از قرص ضد بارداری استفاده نکردم. آخرین دفعه عفونتهم سه هفته پیش بوده که باز کپسول مصرف کردم . هرچه به دکتر اصرار می کنمکه یک ازمایش کامل ادرار از من بگیره و مطمئن بشیم که مشکلی نیست می گویدلزومی نداره اما من نگرانم که نکنه در مدت بارداری هم دچار این مشکل بشممخصوصا التهاب و قارچ بعد از اون که می ترسم به جنین صدمه بزنه یا اینکه ممکنه از علایم همون فیبروم باشه؟ چونجایی خوندم که یکی از علایم اون مشکلات ادراری هست اما نمی دونم این ربطیبه اون مسئله داره یا نه.
خیلی ممنون از اینکه دلسوزانه من رو راهنمائی کردید و از نگرانی نجات دادید. اگر توصیه خاص دیگه ای در این زمینه دارید بفرمائید
پاسخ به سوال
دوست عزیز وسواس رو کنار بگذار و اقدام به بارداری کن و تواتر سونوگرافی ها را بسپار به برنامه مراقبتی زنان باردار همان کشور و تا زمانی که علایم خاصی در بارداری پیدا نکردی آروم باش و ادامه بده و فقط بر اساس برنامه پزشکی همانجا رفتار کن و سعی کن که هر چه بهتر زبان را فرا بگیری میدونم هر چه در زبان پیش بری به اعتماد به نفست افزوده میشه و با روحیه بهتری زندگی خواهی کرد مطمئنا در کشوری هستی که سیستم پزشکی ضعیفی ندارد.
عفونت ادراری در اوایل ازدواج شایع هست حتی به آن "عفونت مثانه ماه عسل" می گویند بهتر است همیشه پس از نزدیکی خود را شسته و حتما" ادرار نمایید. اگر عفونت ادراری شما محدود به مثانه بوده است درمانش همان کپسول است اما اگر تکرار شونده هست بهتر است نوع میکروبش مشخص شود که آیا با همون میکروب مشابه و یا با میکروب دیگرجدیدی عفونت پیش اومده.
برای اطمینان از رفع کامل عفونت ادراری باید یک هفته پس از اتمام کپسول ها یک آزمایش کامل ادرار به همراه کشت داد اگر باکتری رشد نکرد یعنی عفونت از بین رفته است در غیر این صورت درمان ناکافی است و باید بیشتر بررسی شود.
میوم به دلیل فشار بر مثانه می تواند علایم فشاری مثل تند تند دستشویی رفتن ایجاد کند.
سعی کنید همیشه آب فراوان بنوشید تا ادرارتان زیاد شود و هیچگاه ادرار خود را نگه ندارید و به خاطر قارچ هیچگاه نباید محیطی مرطوب در دستگاه تناسـ لی ایجاد کنید مثلا همیشه پس از ادرار کردن خشک نمایید و شلوار خصوصا" لی تنگ نپوشید و از همه مهم تر، مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک و استرس و نگرانی ازعوامل مستعد کننده قارچ هستند.
چون شما در اینجا نیستید حتما به توصیه های پزشکتان که نزدیک شماست گوش دهید به هر حال آنها پروتکلی دارند که تحت چه شرایطی بیمار را نزد متخصص معرفی نمایند تنها اختلاف فرهنگی و بهداشتی ماست که مثل ایران نمی توان مستقیما"به پزشک دلخواه و متخصص مراجعه کنیم که بر وفق مراد ما نیست بنابراین دلواپس و کلافه نباشید آنها در قبال شما مسئول هستند و نمی توانند خطا نمایند.
نویسنده: الهام خوری عضو هیات علمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی گلستان و دانشجوی دکترای بهداشت باروری دانشگاه تهران
توسط: ...
با سلام من 29 سال دارم است که به دلیل هموگلوبین پایین تحت درمان بودم و حال فوق تخصص خون اجازه بارداری داده است و متخصص زنان هم در سونوگرافی فیبروم کوچکی دیده که به قول ایشان در وسط است و بد جایی است. پریدهایم شدید و همراه با درد است. چند ماه به قرص لتروزول تجویز شد و مصرف کردم. پریدهای منظمی هم دارم و 28 روزه است.ماه قبل با رعایت زمان تخمک گذاری برای اولین بار به قصد بارداری اقدام شد اما جوابی نگرفتیم آیا فیبروم دلیل این است؟
از نظر متخصص زنان سالم هستم و چندین بار چک شده ام.
خیلی نگران هستم و اطلاعات کمی دارم.خوشحال می شوم راهنمایی ام کنید.
با سپاس فراوان
مطالب مشابه :
فیبروم - علل و روش های جدید درمان
بیماری های زنان زایمان نازایی - فیبروم - علل و روش های جدید درمان - دکتر مریم لطفی زاد متخصص
فیبروم (میوم / لیومیوم)
زنانی که تحت درمان هورمون پس از یائسگی هستند، ممکن است دچار رشد فیبرم های قدیمی رحم شوند.
فیبروم رحم: پرسش و پاسخ
دانش پرستاری: از کلاس درس تا جامعه - فیبروم رحم: پرسش و پاسخ - From Class to Community
یک درمان گیاهی برای فیبروم
برچسبها: آشپز باشی و طب سنتی, فیبرم.: Weblog Themes By Pichak :. آخرین
همه چیز در باره فیبروم رحم یا میوم
پزشک ايران زمين - همه چیز در باره فیبروم رحم یا میوم - مجموعه ای از اطلاعات و دانستنیها ی علوم
فیبروم رحم
" + strResult + " " ; document.write ( strResult ) ; } function OpenLD() { window.open('/links','blogfa_ld','status=yes,scrollbars=yes,toolbar=no,menubar=no,location
برچسب :
فیبرم