بیست و چهار ۲۴ اشتباه رانندگی در ایران.

2- بالا کشیدن ترمزدستی بدون نگه­داشتن کلید آن: چندی پیش در انگلیس دیدم که دوستم زمانی که می‌خواهد ترمز دستی را بالا بکشد دکمهء آن را فشار می‌دهد و سپس آن را بالا می‌کشد، از او پرسیدم: دلیل این کارت چیه؟ گفت: اولین باری که برای امتحان رانندگی رفته بودم سر همین کشیدن ترمزدستی منو رد کردن، و برای همه خنده­دار بود که می‌گفتم تو ایران همه اینطوری ترمزدستی رو می‌کشن، و بعدا متوجه شدم، که انگلیسی‌ها به این دکمهء کلاچ ترمزدستی می­گویند و تا زمانی که کلاچ ترمزدستی را نگرفتی، نباید آن را بالا بکشی، بعدا خودم هم از تعدادی از دوستانم که مکانیک را به صورت علمی می­دانند، شنیدم که کشیدن ترمزدستی بدون نگه­داشتن کلید آن، باعث خرابی چرخ دنده‌های آن و وارد آمدن فشار بیش از حد به سیم ترمز دستی می­شود.

 

۳- عدم تعویض به موقع روغن گیربکس: در همین تیونینگ تاک به کرات دیده شده که افرادی خودروشان ۱۵۰ هزار کیلومتر یا بیشتر کار کرده و وقتی هم ازشان می­پرسی واسکازین را تا به حال تعویض کردی؟ می­گویند: مگر واسکازین هم نیاز به تعویض دارد؟ در جواب باید گفت: بله واسکازین نیز مانند روغن‌های دیگر، نیاز به تعویض دارد، که تعویض به موقع آن باعث روان کارکردن گیربکس، سلامت گیربکس و...می­شود. کیلومتر تعویض آن بستگی به نوع روغن و گیربکس اتومبیل و شرایط کارکرد آن دارد.

 

 ۴- تعویض یکبار در میان فیلتر روغن: گاهی دیده شده که افراد فیلتر روغن را یک بار در میان تعویض می­کنند و اکثرا همین افراد از فیلتر‌های با کیفیت پایین استفاده می­کنند. ابن کار باعث می­شود فیلتر عمل تصفیه را نتواند به صورت کامل انجام دهد، و منجر به آسیب‌های جدی به موتور اتومبیل می­شود که بعدا متوجه می­شویم اگر هربار فیلتر را عوض می­کردیم، و فیلتر مناسب جایگزین می‌کردیم، چقدر در هزینه تعمیر موتور و از اتلاف وقت جلوگیری می­شد.

 

۵- درجا گرم­کردن ماشین به مدت طولانی: این کار نه تنها مفید نیست، بلکه ضرر زیادی هم به موتور وارد می‌آورد، درجا کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز می­شود، و این گرما به موتور منتقل می­شود که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در زمستان بهتر است نهایتا یک دقیقه ماشین درجا کار کند، سپس چند کیلومتر اولیه تا گرم شدن ماشین در حد مطلوب را، باید با سرعت پایین طی کرد.

 

۶- پایین آوردن شیشه به جای استفاده کردن از کولر در اتوبان: چندی پیش یک آزمایش در مجله auto cruse انگلستان انجام شد و نشاد داد اگر یک اتومبیل در اتوبان کولرش روی درجه یک فن روشن باشد، مصرف سوختش از خودرویی که شیشه راننده آن ۴۰ درصد باز است کمتر است.

 

۷- خلاص نکردن دنده پشت چراغ قرمز و ترافیک: این کار باعث وارد آمدن فشار مضاعف روی دوشاخه کلاچ و گیربکس و.. می­شود.

 

۸- گرفتن ترمز و کلاچ به صورت همزمان برای نگه­داشتن خودرو: این کار خود باعث این می­شود که متراژ ترمز افزایش پیدا کند، زیرا زمانی که کلاچ درگیر است از نیروی ترمزی موتور نیز استفاده می­شود، و زمانی که کلاچ و ترمز باهم فشار داده می­شود، خود باعث دیرتر ایستادن خودرو می­شود. بهترین کار این است که ترمز را فشار داده، و قبل از اینکه خودرو به لرزش بیفتد کلاچ را بگیریم.

 

۹- با سرعت پایین در لاین سرعت حرکت کردن و بالعکس: بسیار دیده شده که رانندگانی با سرعت‌های بسیار پایین در لاین سرعت حرکت می­کنند و در عوض رانندگانی با سرعت‌های زیاد در لاین‌های کناری حرکت می­کنند، که هر دو باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیری می­شوند.

 

۱۰- ریختن آب لوله کشی داخل رادیاتور: این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در رادیاتور و واترپمپ و موتور می­شود، و بسیار دیده شده که حتی باعث سوختن واشرسرسیلندر هم شده. بهترین کار این است که آب را جوشانده و بگذاریم تا سرد شود، و دوباره آن را بجوشانیم، هرچه دفعات سرد شدن و جوشاندن بیشتر شود، آب سالم­تر می­شود، فقط دقت کنید که بعد از سردشدن رسوبات در ته ظرف است، پس از ریختن ته آب به داخل رادیاتور خودداری کنید، البته مایع‌های آماده هم در بازار هست که از روش اول قابل اطمینان­تر است.

 

۱۱- ریختن آب لوله­کشی داخل منبع شیشه­شو: این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در منبع، شلنگ­ها، نازل و پمپ آب آن می­شود، برای تامین این آب هم می‌توان از روش بالا استفاده کرد، البته مایع‌های آماده هم در بازار هست.

 

۱۲- سنگین کردن بیش از حد خودرو: پرکردن صندوق عقب با وسایلی که به آن احتیاجی نیست، باعث بالارفتن مصرف سوخت می­شود، حدالامکان باید خودرو خود را سبک کنیم.

 

۱۳- نصب باربند در مواقعی که به آن نیاز نداریم: باربند را فقط باید زمانی ببندیم که به آن احتیاج داریم، زیرا وجود باربند باعث بالارفتن مصرف سوخت، حداقل به میزان ۱۰ درصد می­شود.

 

۱۴- نشاندن کودک روی پای سرنشین جلوی خودرو ایربگ دار: این کار بارها دیده شده که بسیار هم خطرناک هست و در یک تصادف کوچک اگر ایربگ باز شود حتما کودک خفه خواهد شد، بهتر است همیشه کودک روی صندلی مخصوص در ردیف عقب بشیند.

 

۱۵- استفاده از بنزین معمولی در خودروهای دارای مبدل کاتالیستی: بنزین‌های معمولی موجود در کشور با اینکه روی پمپ‌ها نوشته بدون سرب اما باز هم مقدار زیادی سرب دارد، که سرب موجود در آن قاتل مبدل کاتالیستی است، و با توجه به اینکه بنزین سوپر کیفیت بهتری نسبت به بنزین معمولی دارد، بهتر است از بنزین سوپر استفاده شود.

 

۱۶- دقت نکردن به سطح کیفی روغن­موتور و تطبیق آن با سطح کیفی روغن توصیه شده توسط کارخانه: مثلا چند وقت پیش دیدم که فردی در موتور پراید داشت روغن توتال ۵۰۰۰ می­ریخت و پس از اینکه به او توضیح دادم که سطح کیفی توتال ۵۰۰۰ sj است و روغن موتور سازگار با پراید sf یا sg است در انتخاب روغن خود تجدیدنظر کرد.

 

۱۷- استفاده از نور بالا در مه: در شرایط مه­آلود استفاده از نور بالا دید را کمتر می­کند در این شرایط نور خودرو باید روی نور پایین باشد و اگر خودرو مه شکن دارد باید آن را روشن کرد.

 

۱۸- خاموش نکردن خودرو پس از طی مسافت طولانی: این کار برای ماشین‌های گازوییلی است نه بنزینی. بیشتر دیده شده رانندگان صبر می­کنند تا فن خودرو خاموش شود، سپس موتور را خاموش می­کنند، این کار ضرر جدی به موتور وارد می­کند، کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز می­شود، و این گرما به موتور منتقل می­گردد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. اگر خودرو بیش از اندازه گرم باشد، زمانی که اتومبیل را خاموش می­کنیم سیستم فن اتوماتیک روشن می­ماند و نیازی به روشن گذاشتن ماشین نیست.

 

۱۹- تکیه پا به کلاچ: بسیار دیده شده رانندگانی که وقتی حتی با دنده پنج در اتوبان حرکت می‌کنند پای خود را روی کلاچ تکیه می­دهند، و کلاچ کورس کامل خلاصی را طی می­کند، و این کار باعث فشار آمدن به گیربکس می­شود.

۲۰- جلو آوردن بیش از حد صندلی: خیلی از افراد (البته بیشتر خانم­ها) فکر می­کنند هرچه صندلی جلوتر باشد، تسلط راننده بیشتر می­شود، و به اصطلاح دست فرمون خوب می­شود. خیر اینطور نیست، صندلی باید طوری باشد، که راننده کاملا راحت باشد.

 

۲۱- گازدادن قبل از خاموش کردن خودرو: این کار قبلا در خودرو‌های کاربراتوری، برای بهتر روشن شدن خودرو انجام می­شد، .ولی در خودرو‌های انژکتوری این کار مضر است، زیرا زمانی که شما گاز می­دهید و سپس سویچ را می­بندید، مقداری بنزین نسوخته باقی می­ماند، که خود باعث خرابی سوزن انژکتور و بد کار کردن خودرو، در هنگام استارت زدن می­شود.

 

۲۲- گاز دادن قبل از روشن کردن خودرو انژکتوری: این کار قبلا در خودرو‌های کاربراتوری برای بهتر روشن شدن خودرو انجام می­شد. ولی در خودرو‌های انژکتوری این کار بی­فایده است.

 

۲۳- پارک کردن خودرو خلاف جهت خیابان: زمانی که شما خودرو را مثلا در سمت راست خیابان به صورت عکس پارک کنید اگر خدایی نکرده خودرویی با خودرو شما برخورد کند شما مقصر حادثه خواهید بود.

 

۲۴- خاموش شدن خودرو به دلیل نداشتن سوخت: این کار در بعضی اوقات باعث سوختن پمپ­بنزین می­شود، و اصولا نباید گذاشت چراغ بنزین روشن شود، زیرا رسوبات و ناخالصی‌های ته باک وارد مسیر سوخت می­شود و باعث اختلال در کار پمپ بنزین؛ فیلتر بنزین و نهایتا انژکتور می­شود.


مطالب مشابه :


سایکلون Cyclone

قبلا مطالب زیادی در مورد سایکلون در سایتهای خارجی و ایرانی از جمله همین سایت تیونینگ تاک خوانده بودم.. . در سایتها و انجمنهای خارجی یک عده معتقد بودند کار می کند و یک عده می گفتند نه اما در معدود سایتهای ایرانی دوستان این قطعه را کلاهبرداری معرفی ...




عادت ها و اعتقادات غلط ایرانی ها در رانندگی و نگهداری از خودرو

۳-عدم تعویض به موقع روغن گیربکس : در همین تیونینگ تاک به کرات دیده شده که افرادی خودروشان ۱۵۰ هزار کیلومتر یا بیشتر کار کرده و وقتی هم ازشان میپرسی واسکازین را تا به حال تعویض کردی میگویند مگر واسکازین هم نیاز به تعویض دارد؟




اعتقادات غلط ایرانی ها در رانندگی

3-عدم تعويض به موقع روغن گيربكس : در همين تيونينگ تاك به كرات ديده شده كه افرادي خودروشان 150 هزار كيلومتر يا بيشتر كار كرده و وقتي هم ازشان ميپرسي واسكازين را تا به حال تعويض كردي ميگويند مگر واسكازين هم نياز به تعويض دارد؟ در جواب ...




و البته سایت تیونینگ تاک (قسمت بازار) tt.tuningtalk.com هم سری بزنید. قیمت: 470 هزار تومان. به‌روز شده در: ‪یکشنبه، ۲ تیر ۱۳۹۲‬. مشخصات آگهی نام: فرزاد خلیلی مهر (کارشناس ار ایمیل: تلفن: 09123857266 انقضا: ‪پنجشنبه، ۳۱ مرداد ۱۳۹۲‬




اشتباهات رایج در رانندگی

3- عدم تعويض به موقع روغن گيربکس: در همين تيونينگ تاک به کرات ديده شده که افرادي خودروشان 150 هزار کيلومتر يا بيشتر کار کرده و وقتي هم ازشان ميپرسي واسکازين را تا به حال تعويض کردي ميگويند مگر واسکازين هم نياز به تعويض دارد؟




بیست و چهار ۲۴ اشتباه رانندگی در ایران.

۳- عدم تعویض به موقع روغن گیربکس: در همین تیونینگ تاک به کرات دیده شده که افرادی خودروشان ۱۵۰ هزار کیلومتر یا بیشتر کار کرده و وقتی هم ازشان میپرسی واسکازین را تا به حال تعویض کردی؟ میگویند: مگر واسکازین هم نیاز به تعویض دارد؟




برچسب :