مقاله ، مدرسه ی کار آمد، موفق و اثر بخش

-        پیش نیاز این مجموعه مستلزم:

تعیین نیازها و اهداف کلی ، برنامه ریزی کلان ، تعیین خط مشی کلی ، دقیق آینده نگر و حساب شده ، طراحی ، اجرا و نظارت دقیق ، پیگیری های لازم ، اجرای دقیق تکنولوژی آموزشی ، جذب نیروهای انسانی کار آمد ، خلاق و علاقه مند ، تعیین چارت سازمانی کلی ، دقیق و وسیع ، تدوین و تالیف کتب درسی با مفاهیم روشن و به درد بخور با مطالب سودمند و داشتن ارتباط افقی و عمودی مطالب مندرج در کتب درسی در هر پایه از مقاطع مختلف تحصیلی و نیز ایجاد فضاهای آموزشی و حفظ و نگهداری و پیگیری از آنها ، ایجاد محیط های فیزیکی شاداب و جذاب در شهرها و روستاها برگزاری دوره های آموزشی مستمر عمومی و تخصصی ضمن خدمت به نیروهای ستادی ، اداری و آموزش ، بروز کردن       اطلاعات عمومی و آموزشی رشته های مختلف نیروهای انسانی به یافته های علمی نوین، تامین منابع مالی ، مادی و علمی و پشتیبانی جهت تقویت روحیه ی اعتماد به نفس کارکنان تا رسیدن به  رسش و عزت نفس ، حفظ جایگاه عظیم و مقام شامخ معلم در جامعه و حفظ ارزش ها و حذف ضد ارزش ها و توجه به تفاوت ها فردی و تشخیص فعالیت های مفید و غیر مفید و باز بینی دوره ابتدایی با راهبرد موارد ذکر شده عملی خواهد شد . تا در دوره راهنمایی عملکرد ، پژواک و بازخورد نیروهای تحت امر سیستم ، بده بستان متقابل اجرای بشیرا و نذیرا جهت اجرای عملی تشویق و تذکرات لازم و به جا تقویت همه جانبه، در یک کلام اجرای عملی آیه ی شریفه ی : « هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یعلمون»، می باشد . تا مدرسه ی کار آمد ، موفق و اثر بخش در تحصیلی نیز مفید واقع شود .

                      «خشت اول گر نهد معمار کج               تاثرّیا می رود دیوار کج »

-        مستحضر هستید که بنده در مقطع ابتدایی و در پایه ی اوّل ابتدایی به عنوان آموزگار مشغول خدمت هستم و در خصوص سئوال مطروحه در رابطه با ویژگی ها و شاخص های مدارس کار آمد ، اثر بخش و موفّق در دوره ابتدایی و راهنمایی ، مصداق:

العارف یکفیه فی الاشاره ، به سر فصل مواردی در بالا اشاره نموده و با مختصر توضیح ادامه می دهیم.

امیدوارم مسئولین محترم و ذیربط گرامی در آموزش و پرورش با نظر کارشناسی خود موارد پیشنهادی را مد نظر و عنایت خاص خویش قرار دهند. تا مدارس سر آمد ، موفق ، تاثیر گذار در دوره ابتدایی و راهنمایی و حتی در متوسطه و نهایتا دانشگاههای سر آمد هم داشته باشیم.

1.      پیش نیاز مقطع ابتدایی، پیش دبستانی، کودکستان و مهد کودک ها می باشد.آموزش  و پرورش کشورمان بویژه سازمان های محترم استان ها و علی الخصوص مدیریت محترم آموزش و پرورش هر منطقه در کارنامه بیست ساله ی خود در خصوص پیش دبستانی ها ، کودکستانها و مهد کودک ها تجدید نظر دقیق و کلی فرمایند و موارد مثبت را توسعه و موارد منفی را تقویت نمایند و توجه مضاعف به پیش نیاز مقطع ابتدایی از قبیل : برخورداری همه ی کودکان بدون استثنا از پیش دبستانی رایگان تحت نظر آموزش و پرورش در کلیه شهرها و روستاها، انتخاب مربیان علاقه مند ، دوره دیده ، آموزش دیده و  آشنا به فن معلّمی و مربیگری و تسلط به روان شناسی کودک و .... را جذب و با ارائه مطالب و مفاهیم مدون یک نواخت و مرتبط با سن فراگیران ارائه و دقیقا در اجرا و نظارت آن دخیل باشند.

2.      به لحاظ پُر اهمّیّت بودن و تاثیر گذاری مقطع ابتدایی در فرایند یاددهی و یادگیری در آغاز تعلیم و تربیت به عنوان فنداسیون و زیر بنا توجه مضاعف عملی معطوف فرمایند و بیش از پیش تجزیه و تحلیل کارشناسی انجام بگیرد و همچنین از لحاظ جذب و آموزش نیروی انسانی «معلم، کادر اداری و دفتری، خدماتی و ...» تکمیل کادر مدارس هر چند که به اصطلاح آمار دانش آموزی از حدنصاب کم هست!! را بازبینی دقیق و تصحیح فرمایند.

مثال: اگر مدرسه ای کمتر از 100 نفر دانش آموز داشته باشد ، آن مدرسه نمی تواند !! معاون ، دفتردار ، همکار خدماتی و مربی پرورشی و مربی ورزشی و ... داشته باشد .چرا ؟! باید چنین باشد؟

              « آب این رود به سر چشمه نمی گردد باز                 بهتر آن است غفلت نکنیم از آغاز»

-        آموزش و پرورش کشورمان در اهداف عالی خود انتظار دارد ، دانش آموز مقطع ابتدایی امروز ، فردا به عنوان شهروندی که : انضباط را رعایت کند ، نظافت را مراعات کند ، حقوق هم نوعان را ملاحظه نماید و به قانون و مقررات احترام بگذارد و...

در صورتیکه الان در مدرسه ای تحصیل می کند که : معاون مدرسه وجود ندارد تا نظم را یاد بگیرد . مربی دلسوز و متخصص آن چنانی ندارد تا مقررات و قوانین و آداب و رسوم و ... را یاد بگیرد. در مدرسه ی شان همکار خدماتی وجود ندارد تا جمع آوری زباله و نظافت را رعایت کند.

-        مربّی بهداشت در مدرسه ندارد تا  موارد ابتدایی بهداشتی را برای خود و اجتماع یادگرفته و مراعات نماید.

لذا لازم هست مدرسه ای که 50 نفر دانش آموز دارد صد درصد مدیر ، معاون ، همکار خدماتی ، مربی بهداشت، ورزش و پرورشی داشته باشند . همگان قبول داریم : « هزینه ی پیشگیری کمتر از درمان است».

-        در یک بررسی انجام شده که از چند شهر و استانهای کشورمان انجام داده ام ، اکثریت قریب به اتفاق مدارس  ابتدایی دارای ساختمان های قدیمی ، کلنگی و مخروبه و دارای فضاهای غیر شاداب و فاقد امکانات رفاهی و آموزشی و ... می باشند.

-        همچنین مدارس ابتدایی با میز و نیمکت های تاریخ مصرف گذشته ، تخته سیاه های دست انداز و غیر استاندارد که تنها وسیله ای کمک آموزشی کلاس می باشد، دارا هستند.

-        مدارس ابتدایی فاقد آزمایشگاه مستقل و سرانه ی کافی با نبود وسایل کمک آموزشی کافی و لازم مواجه می باشند.

3.      اگر نیرو های آموزشی مدارس ابتدایی تحقیقا از طریق دانشسرا ها و تربیت معلم ها تامین نشود، آموزش کمّی جایگزین آموزش کیفی خواهد شد و مدرسه ی سر آمد ، موفق و تاثیر گذار نخواهیم داشت ! حال که نیروهای انسانی ما «معلمان» از محل های دیگر نیز جذب می شوند آنهم با اجبار نه با علاقه و عشق و حتی با رشته های غیر مرتبط با آموزش ابتدایی و ... به عنوان راهکار ، بایستی آموزش های لازم را گذرانده باشند و صد درصد این چنین نیروها باید با روش های تدریس نوین و آموزش فنون معلمی و ... آشنا شوند و نواقصات خود را تکمیل نمایند.

                                                «  و الا خفته را خفته کی کند ، بیدا ر»

4.      برخی از کارها در حیطه ی وظایف وزارت و برخی در حد توان سازمان ها و مدیریت هاست لذا بایستی مراتب در بحث های کارشناسی و تخصصی مورد نقد و بررسی و تحلیل محتوا قرار گیرد و با برنامه ریزی های دقیق ، حساب شده و آینده نگر حل و فصل گشته و نسبت به ایجاد مدارسی کارآمد ، موفق و اثر بخش اقدام فرمایند . امروز نتیجه برنامه ریزی های دیروز هست و فردا همان خواهد بود که امروز تصمیم می گیریم و برنامه ریزی می کنیم . امروز بدون دیروز و فردای بدون امروز نبوده و نخواهد بود .

به امید آن روز که کشورمان دارای مدرسه های سر آمد ؛ موفّق و تاثیر گذار داشته باشد .

                           « کس نخارد پشت من                        جز ناخن انگشت من »

                                                  موفّق باشید ،ان شاا.. تعالی

                                       جمشید فهم فام ـ آموزگار کلاس اول ابتدایی24.gif41.gif24.gif

                               http://www.jamshidfahmfam.blogfa.com/

 


مطالب مشابه :


مقاله ، مدرسه ی کار آمد، موفق و اثر بخش

انجمن علمی ، فناوری چارت سازمانی کلی ، دقیق و وسیع ، تدوین و تالیف کتب درسی با




نمونه سئوالات اوّل ابتدايي 92-91

گروه درسی دوم ابتدایی آ. چارت سازماني وزارت آموزش و پرورش پيش خوان روز نامه اطلات




جزوه درس مبانی مهندسی نرم افزار

نگاهی به فناوری Dual Channel حافظه در نودار گانت چارت; برنامه نویسی و جزوه درسی ;




در شب یلدا در خواست از والدین دانش آموزان ابتدایی ایران

گروه درسی دوم ابتدایی آ. چارت سازماني وزارت آموزش و پرورش پيش خوان روز نامه اطلات




آموزش خواندن و نوشتن در كلاس اوّل ابتدايي

چارت سازماني پيش خوان روز نامه اطلات تحرک حس کنجکاویی برای خواندن کتابهای درسی و غیر




واژه های فارسی به انگلیسی علوم تربیتی

چارت سازماني وزارت آموزش و پرورش انجمن علمی ، فناوری Assignment تکلیف درسی.




آموزش خواندن و نوشتن در کلاس اوّل ابتدایی:

چارت سازماني انجمن علمی ، فناوری تحرک حس کنجکاویی برای خواندن کتابهای درسی و غیر درسی و




پيش نيازِ آموزش خواندن و نوشتن دراوّل ابتدايي.

گروه درسی دوم ابتدایی آ. چارت سازماني وزارت آموزش و پرورش پيش خوان روز نامه اطلات




اشکالاتِ خواندن :

چارت سازماني انجمن علمی ، فناوری در اين صورت دانش آموز بااستفاده از کتابهای غیر درسی و




برچسب :