نمونه ی پروپوزال
(نمونه ی پروپوزال)
عنوان :بررسی رابطه ی اعتماد به نفس و انتخاب رشته ی تحصیلی در دانش آموزان دختر وپسر سال دوم دبیرستان های شهر کاشان سال تحصیلی 92-91
مقدمه :در سال های اخیر به نظر می رسد توجه خاصی به انتخاب دررشته ی تحصیلی در دبیرستان ها شده است. می توان گفت دلیل این توجه هم این است که این انتخاب جزء اولین انتخاب های مهم افراد در اوایل سنین جوانی است که افراد را به نوعی با رویه ی انتخاب آشنا می کند و هم این که به افراد کمک می کند با توجه به میزان اعتماد به نفس خود وبا آشنایی با ویژگی ها وتوانایی های خود به انتخابی مهم و سرنوشت ساز برای آینده اقدام کنند.
ادعا می شود که اعتماد به نفس در انتخاب درست افراد به خصوص نوجوانان وجوانان دبیرستانی که به نوعی در سن خاصی می باشند نقش تعیین کننده ای دارد.
در واقع افراد با اعتماد به نفس درست و شناخت کامل ویژگی های خود می توانند انتخابی متناسب با ویژگی های خود داشته باشند که این انتخاب ، که در این پژوهش انتخاب رشته ی تحصیلی است آینده ی خود آن ها را تعیین می کند.
با توجه به این بیانات ما در این پژوهش به دنبال این هستیم که میزان اعتماد به نفس را در انتخاب رشته ی تحصیلی در بین نوجوانان دبیرستانی بررسی کنیم تا تاثیر میزان اعتماد به نفس را در انتخاب رشته ی درست نوجوانان دبیرستانی بررسی کنیم.
بیان مسئله :از آن جایی که انتخاب شغل دارای اهمیت خاصی در زندگی انسان است و ریشه ی انتخاب شغل هم انتخاب رشته ی تحصیلی است به توجه خاصی نیاز دارد.
امروزه مشاغل تخصصی تر شده و تحصیل زمینه ساز شغل گردیده است و دقت در انتخاب رشته ی تحصیلی وضعیت شغلی فرد را تعیین می کند.
اگر رشته ی تحصیلی انتخاب شده همراه با اعتماد فرد به توانمندی واقعی خود باشد ( نه توانمندی بالا و پایین کاذب ) فرد در تحصیل ، شغل و زندگی آینده ی خود احساس موفقیت ، پیشرفت ورضایت خواهد کرد. در غیر این صورت رشته ی انتخابی که بالاتر یا پایین تر از توانمندی فرد باشد باعث دلسردی او از تحصیل ، شغل و نهایتا زندگ شده واز تبعات منفی ان نیز در امان نخواهد ماند.
در عزت نفس مسئله ی ارزیابی مطرح می شود اعتماد به نفس بر اساس ارزیابی هایی است که شخص درباره ی خصوصیات خود دارد و به احساس مثبت و منفی شخص درباره ی خود اطلاق می شود.
عزت نفس عبارت است از ارزشی که اطلاعات درون خود پنداره برای فرد دارد و از اعتقادات فرد در مورد تمام صفات و ویژگی هایی که در او هست ناشی می شود.
برای مثال یک فرد ممکن است داشتن یک مقدار قد را مثبت یا منفی بداند که در واقع جزء عزت نفس او می باشد.
به عبارت دیگر عزت نفس از تفاوت بین خود ادراک شده یا خود پنداره ( یک نظر عینی از خود ) و خود ایده ال ( ان چه شخص با ارزش می داند )نشات می گیرد به طوری که تفاوت و فاصله ی زیاد خود پنداره و خود ایده ال منجر به عزت نفس پایین می شود در حالی که تفاوت و فاصله ی کم معمولا حاکی از عزت نفس بالا است.
سوپر و همکارانش ضمن اشاره به عقاید کارتر در زمینه ی تاثیر خویشتن پنداری در مسیر تکاملی انتخاب شغل و حرفه معتقدند خویشتن پنداری حرفه ایی عبارت از اعتقادات و تصورات فرد است که به نوعی با انتخاب شغل و حرفه ارتباط دارد و یا در مسیر تکاملی انتخاب شغل و حرفه اثر می گذارد.
کومز و استیک نیز تاثیر خویشتن پنداری را در پیدایش رفتار های خاص مورد بحث و بررسی قرار داده اند.
سوپر که به شدت تحت تاثیر خویشتن پنداری قرار گرفته است معتقد است هر فرد شغلی را انتخاب می کند که متناسب با عقاید و پندارش درباره ی خود باشد.
به نظر سوپر خویشتن پنداری بر اثر تعامل بین انسان و عوامل محیطی رشد و نمو می نماید و تکامل میابد.
همچنین نظریه ی دوستان و نحوه ی ارزشیابی و قضاوت دیگران موجب می گردد که فرد نقش خود را در قبال دیگران تعیین کند و به ایفای آن نقش بپردازد.گرچه انسان ارزش ها دیگران را به طور کامل نمی پذیرد ولی تمایل دارد به خاطر کسب مقبولیت اجتماعی بخشی از ارزش ها را قبول کند.
جدیدا ادعا شده که تاثیر اعتماد به نفس در انتخاب رشته ی تحصیلی دوره ی دبیرستان حدود 70 در صد می باشد.
در نهایت اکثر متخصصین بالینی عزت نفس مثبت را عامل اساسی در سازگاری اجتماعی ، عاطفی فرد می دانند و معتقدند که احساس بی ارزشی عمیق ریشه ی بسیاری از نابهنجاری ها ی روانی است که در بین افراد انسانی دیده می شود. عزت نفس عبارت است از ارزیابی مداوم شخص نسبت به ارزشمندی خویشتن خود.عزت نفس نوعی قضاوت نسبت به ارزشمندی وجودی است.این صفت در انسان حالت عمومی دارد و محدود و زود گذر نیست.روان شناسی به نام کوپر اسمیت با به کار بردن مفاهیم وروش های راجرز در تحقیقات خود،به این نتیجه رسید که کودکان با عزت نفس بیشتر ،افرادی هستند که احساس اعتماد به نفس ،استقلال،خلاقیت و خود اعمالی می کنندو به راحتی تحت تاثیر و نفوذ عوامل محیط قرار نمی گیرند.(شاملو،1370،116)
ضرورت و اهمیت:نتایج این تحقیق قادر است نحوه ی شکل گیری صحیح و اهمیت اعتماد به نفس را در به والدین و سیستم آموزشی یاد اور شود و نقش آنان را به عنوان بزرگ ترین نقش آفرینان این مهم تبیین نموده و اهمیت اعتماد به نفس را بر انتخاب ها و زندگی دانش اموزان نیز روشن نماید.
اهداف:
هدف کلی:آیا میزان اعتماد به نفس در انتخاب رشته ی تحصیلی دانش اموزان دوره ی دبیرستان تاثیر دارد ؟
هدف جزیی:تعیین ارتباط میزان اعتماد به نفس با جنسیت ( دختر و پسر )
پیشینه:انتخاب رشته ی تحصیلی یعنی انتخاب یکی از رشته های تحصیلی موجود که این انتخاب با میزان اعتماد به نفس در ارتباط است واین اعتماد به نفس به نوعی یعنی شناخت مناسب ویژگی های خود و به کار بردن مناسب آن ها.انتخاب به معنی برگزیدن مناسب ترین وگلچین کردن و ترجیح دادن کسی یا چیزی از میان جمعی است که با خواسته ها و توانایی های فرد منطبق باشد.دراین تحقیق انتخاب عبارت است از برگزیدن یکی از رشته های تحصیلی و ثبت نام در آن.
در تحقیقی نورل و گریتر ( 1960 )رابطه ی بین میزان آگاهی از خود و انتخاب شغل و حرفه را مورد مطالع قرار دادند.در این تحقیق پیش بینی شد افرادی که در پرسشنامه ی رغبت شغلی استرانگ نمرات بالایی را حایز می شوند در جدول ترجیح شخصی ادواردزنیز دارای نمرات بالای خواهند بود.)الماسی،1375،67)
این دو پرسشنامه در مورد 53 نفر از دانشجویان سال دوم دانشگاه اجرا شد. دانشجویانی را که به شناخت نصف یا بیشتر رغبت های خود در پرسشنامه ی رغبت شغلی استرانگ موفق گردیده بودند گروه آگاه از خود نامیدند. نتیجه نشان داد دانشجویانی که در پرسشنامه ی رغبت شغلی استرانگ نمرات بالایی داشتند در جدول ترجیح شخصی ادواردز نیز نمرات بالایی را کسب کردند. این تحقیق نشان داد کسانی که بتوانند رغبت های خود را بهتر پیش بینی نمایند در زمینه های مختلف درباره ی خود ،آگاهی بیشتری دارند.
به نظر انسباکر یکی از عوامل موثر در رسیدن به هدف ، خویشتن پنداری است.
در نظریه ی راجرز نیز خودپنداری به عنوان یکی از تعیین کننده های مهم رفتار محسوب می شود و شامل مجموعه ویژگی هایی است که شخص به عنوان یک موجود منحصر به فرد از خود ادراک می کند.
روش شناسی: دراین تحقیق ازروش پژوهش توصیفی استفاده شده. جامعه دانش اموزان دوم دبیرستان های شهرستان کاشان که تعداد آنها1000 نفربوده (N:1000). نمونه به صورت تصادفی انتخاب شده وبه تعداد100 نفربوده (n:100). ابزارما برای تجزیه وتحلیل داده ها spss بوده. برای گرداوری داده هابه دبیرستان ها مراجعه شده .ابزارگرداوری داده هاپرسشنامه خودساخته بوده.
منابع:
شاملو ، سعید (1370).مکاتب ونظریه ها در روان شناسی شخصیت.تهران:رشد
شاملو ، سعید (1374).بهداشت روانی.تهران:رشد
الماسی،محمد(1375). رابطه ی عزت نفس و انتخاب رشته ی تحصیلی.کاشان:سپید
ناهید کرباسی – کارشناسی ارشد - مشاوره ی توانبخشی – دانشگاه علامه طباطبایی
مطالب مشابه :
يك نمونه مصاحبه مشاوره اي - نمونه شماره 1
آگاهی گروهی - يك نمونه مصاحبه مشاوره اي - نمونه شماره 1 - آگاهی ازمسایل روانشناسی درهمه دوران
نمونه ی مصاحبه با مراجع _ جلسه اول
مشاوره - نمونه ی مصاحبه با مراجع _ جلسه اول - مشاور خانواده ، یادداشت های مشاور ، جلسات مشاوره
نمونه ی پروپوزال
(نمونه ی پروپوزال) عنوان:بررسی رابطه ی اعتماد به نفس و انتخاب رشته ی تحصیلی در دانش آموزان
ليست هنرستان هاي فنــي و حرفــــه اي و کاردانش(پسرانه و دخترانه منطقه 5 تهران)
مشاوره تحصیلی، خانوادگی و رفتاری - ليست هنرستان هاي فنــي و حرفــــه اي و کاردانش (نمونه
مشاوره و راهنمایی
نمونه سوالات دروس دبیرستان - مشاوره و راهنمایی - من بيش از معلمان وهمكارانم از دانش آموزانم
نمونه پاسخ نامه scl90
مشاوره - نمونه پاسخ نامه scl90 - عملکرد مرکز و کارشناسی مشاوره کاشان
نمونه اقدام پژوهی
مشاوره - نمونه اقدام پژوهی - - مشاوره تاريخ : سه شنبه هفدهم دی 1392 | 19:47 | نویسنده : حسینعلی
نمونه سوالات مشاوره شغلی
مشاوره و راهنمایی - نمونه سوالات مشاوره شغلی - وبلاگ دانشجویان مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی
برچسب :
نمونه مشاوره