شاخص تیپ مایرز –بریگز( کاربردنظریه شخصیت در سازمان ها):
کاربردنظریه شخصیت در سازمان ها:
شاخص تیپ مایرز –بریگز:
Application of Personality Theory In Organization:
The Myers-Briggs Type Indicator Indicator Instrument
کارل یونگ روانپزشک سوئیسی کار خود را بر مبنای این تفکر بنا نهاد که مردم اساسا با یکدیگر تفاوت دارند و در عین حال که اساسا مشابه و شبیه به هم نیستند .
مقاله عالی وی "تیپ های روانشناختی" چنین فرض کرد که مردم از دو تیپ اساسی تشکیل شده اند، تیپ های درون گرا و برون گرا .
وی به دنبال این رفت که 2 نوع ادارک (حسی، شهودی) و 2 نوع قضاوت (منطقی، احساسی) را شناسایی کند . ادراک ( چگونه ما اطلات را جمع آوری کنیم ) و قضاوت (چگونه ما تصمیم گیری می کنیم)عملکرد های ذهنی اساسی را نشان می دهند که هرکس از آنها استفاده می کند.
یونگ اظهار کرد که شباهت ها و تفاوت های انسان می تواند از طریق ترکیب رجحان ها درک شوند .ما برای انجام دادن کارها یک راه را نسبت به بقیه ترجیح می دهیم و انتخاب می کنیم. به این معنی که ما منحصرا یک شیوه را در اختیار نداریم، بلکه ترجیح برای برون گرایی یا درون گرایی داریم ،همانگونه که توجیح هاتی برای راست دست یا چپ دستی داریم . ممکن است ما به طور مساوی از هر دو دست به خوبی استفاده کنیم ، اما هنگامی که ناگهان توپی به سمت ما پرتاب می شود ما ان را با دست مرجح خود خواهیم گرفت .طبق نظریه تیپ های شخصیتی یونگ ،هیچ رجحانی بهتر از دیگری نیست.تفاوت ها باید ادراک و ارج نهاده شوند.
در طی 1940 ، یک مادر –دختر به تفاوت های فردی میان مردم و کار کارل یونگ علاقه مند شدند . کاترین بریگز و دخترش، ایزابل مایرز بریگز، شاخص تیپ مایرز –بریگز را ساختند تا نظریه تیپ یونگ را در عمل مورد استفاده قرار دهند. MBTI به طور گسترده ای در سازمان ها به عنوان مبنایی برای درک تفاوت ها فردی به کار می رود. بیش از 3 میلیون نفر هر ساله در امریکا این پرسشنامه را کامل می کنند. MBTI در مشاوره مسیر شغلی، تیم سازی،مدیریت تعارض و شناسایی سبک های مدیریتی به کار گرفته شده است.
رجحان ها: The Preference
در نظریه تیپ مایرز بریگز، 4 مقیاس دو مقوله ای همراه بادو امکان انتخاب برای هر مقیاس وجود دارد.
ترکیب این رجحان ها تیپ روانشناختی افراد را شکل می دهد.
برون گرایی/درون گرایی: Extraversion/introversion
رجحان برون گرایی/ درو گرایی به محلی که شما انرژی خود را از آن به دست می آورید اشاره می کند. تیپ برون گرا E)) از طریق تعامل با دیگرن انرژی کسب می کند .
تیپ درون گراB)) صرفا زمانی که تنهاست انرژی دریافت می کند.
نوعا برو نگراها شبکه های اجتماعی گستردهای دارند . آنچنان که توسط یونگ مفصل تر و روشن تر شد،این رجحان هیچ ارتباطی با مهارت اجتماعی ندارد. بسیاری از درون گرایان مهارت های اجتماعی خیلی خوبی دارد ، اما دنیای درونی ، عقاید ، افکار و مفاهیم را ترجیح و مفاهیم را ترجیح می دهند. برون گراها تقریبا 70% جمعیت ایالات متحده را تشکیل می دهند . فرهنگ ما به برون گرایی پاداش می دهد و آنها را پرورش می دهد. یونگ براین باور بود که رجحان برون گرایی/ درون گرایی مهم ترین وجه تمایز میان افراد را نشان می دهد
در موقعیت های کاری ، برون گراها تنوع را ترجیح می دهند و به وقفه های ناشی از تلفن یا ملاقات با همکارانشان توجهی نمی کنند،آنها آزادنه ارتباط برقرار می کنند ولی ممکن است چیزهایی بگویند که بعدا پشیمان شوند. درونگراها برای تمرکز آرامش و سکوت را ترجیح می دهند و دوست دارند در مورد امور در خلوت فکر کنند و بی اندیشند، آنها به کار کردن برروی یک پروژه برای مدت زمان طولانی اهمیت نمی دهند و نسبت به جزئیات دقیق هستند و ممکن است در بیاد آوردن اسم ها وچهره ها دچار مشکل شوند.
حسی/شهودی:Sensing/intuition
رجحان حسی-شهودی نحوه ادراک یا اینکه چگونه ما ترجیح می دهیم اطلاعات را جمع آوری کنیم را نشان می دهد. در اصل این رجحان آن چیزی را که ما به ان توجه می کنیم انعکاس می دهد.
تیپ حسی به اطلاعاتی که از طریق حواس 5 گانه جمع آوری شده اند و آنچه واقعا وجود دارد توجه می کند. تقریبا 70% از مردم ایالات متحده از تیپ حسی هستند.
تیپ شهودی به حس ششم و آنچه که می تواند باشد و نه آنچه واقعا وجود دارد توجه می کند.
در محیط کار ، حسی ها پاسخ های به خصوصی به سوالات را ترجیح می دهند و با دستورات مبهم ناکام می شوند ، آنها مشاغلی را دوست دارند که نتایج ملموسی را به بارآورد و انها از به کار بردن مهارت های ثابت شده (مهارت های که دارند )بیشتر از یادگیری مهارت های جدید لذت می برند .
شهودی ها،علاقه مند به حل مشکلات جدید هستند، از یادگیری مهارت های جدید بیشتر استفاده از انها لذت می برند. شهودی ها مایلند دریک زمان به چند چیز بیاندیشند و آنها ممکن است از نظر دیگران حواس پرت و آشفته به نظر آیند .آنهادوست دارند بفهمند چیزها چگونه کار می کنند صرفا به خاطر تفریح ولذت از آن .
منطقی/احساسی Thinking/feeling
رجحان منطقی /احساسی نشان دهنده شیوه ای است که ما ترجیح می دهیم تا تصمیم گیری کنیم .منطقی ها(T ) به سبک منطقی و عینی تصمیم گیری می کنند در حالی که احساسی ها(F) به شیوه ی فردی و ارزش محور تصمیم گیری می کنند.
جمعیت کلی آمریکا به صورت 50/50 میان رجحان احساسی /منطقی تقسیم می شوند ولی جالب این است که66/. تمام زنان احساسی هستند . این یکی از رجحان های نظریه تیپ است که تفاوت جنسی قابل توجهی دارد.
منطقی ها تمایل به تحلیل تصمیمات دارند، در حالی که احساسی ها همدلی می کنند.منطقی ها سعی می کنند که درتصمیم گیری هایشان به دیگران توجه نکنند، در حالی که احساسی ها تصمیماتشان بر این اساس بنا می نهند که چگونه پیامد ها بر افراد دیگر اثر می گذارند.
در محیط های کاری، منطقی ها تمایل دارند تا هیجان کمتری نشان دهند و ممکن است از افرادی که چنین می کنند ناراحت شوند . انها احتمالا با آمادگی بیشتری به افکار دیگران پاسخ می دهند، طرز فکر ثابتی دارند و دوست دارند امور را در یک چارچوب منطقی قراردهند ، در مقابل ، احساسی ها تمایل دارند که با افراد هیجانی در محیط کار بیشتر راحت باشند ، آنها از افراد بشاش و خوش مشرب لذت می برند و ممکن است از تحسین و تمجید مکرر نیز لذت برند .
قضاوتی /ادراکی : Perceiving/Judging
دو مقوله قضاوت /ادراک منعکس کننده جهت گیری فرد نسبت به جهان بیرون می باشد . تیپ قضاوتی به کامل کردن کارها و تمامیت علاقمند است .آنها ترجیح می دهند تا زندگی با برنامه و سازمان یافته را هدایت کنند و داشته باشند و تصمیم گیری رادوست دارند . در مقابل ، فردی با رجحان ادراکی ، بیشتر زندگی انعطاف پذیر و بی برنامه را ترجیح می دهند و دوست دارند همواره حق انتخاب داشته باشند (کارها را آزادنه انتخاب کنند). تصور کنید دو فرد ، یکی با رجحان قضاوتی و دیگری با رجحان ادراکی ، برای شام بیرون بروندف فرد قضاوتی از فرد ادارکی می خواهد تا رستوانی اتنخاب کند و فرد ادارکی 10 گزینه را پیشنهاد می کند ،فرد قضاوتی فقط می خواهد یک تصمیم بگیرد،در حالی که فرد ادراکی می خواهد تمام گزینه ها رابررسی کند.
برای قضاوتی ها در تمام عرصه های زندگی ، مخصوصا در محیط کار،آنها علاقمندند کارها را کامل انجام دهند و از خط زدن کارها ی کامل شده برروی تقویم هایشان لذت می برند . ادراکی ها تمایل دارند خودرا بانگرش منتظر ماندن (باید صبر کرد ودید ) ودیدن (اینکه چه اتفاقی می افتد ) سازگار کنند واطلاعات جدید را جمع آوری کنند تا اینکه از آنها استنتاج ونتیجه گیری کنند.ادراکی ها کنجکاو هستند و از اطلاعات جدید استقبال می کنند، آنها ممکن است پروژه های زیادی را شروع کنند وهیچ یک را به اتمام نرسانند.
16 تیپ شخصیتی :The Sixteen type
این رجحان ها با یکدیگر ترکیب شده و 16 تیپ متمایز را ایجاد می کنند. همچنان که در جدول قسمت بعدی در همین بخش وبلاگ نشان داده شده است.
ISTP
بردبارو انعطاف پذیر. تا وقتی مشکلی ظاهر نشده مشاهده کنندگانی ساکت هستند، امابه محض بروز مشکل برای یافتن راه حلهای کاربردی سریع عمل می کنند. تحلیلاینکه چیزها چگونه کار می کنند و آماده برای گرفتن حجم وسیعی از داده هابرای ایزوله کردن هسته ی مشکلات عملی. علاقمند به علت ومعلول، سازماندهیکردن حقایق، استفاده از اصول منطقی
ISFP
ساکت.دوستانه.حساسو مهربان. از زمان حال لذت می برند و دوست دارند بدانند دورو برشان چهاتفاقی می افتد. دوست دارند فضای خاص خود را داشته باشند و با چهارچوبزمانی خاص خود کار کنند.به ارزشهایشان و افرادی که برایشان مهمند وفادار ومتعهدند. مخالفت و تعارض را دوست ندارند. عقاید و ارزشهایشان را به دیگرانتحمیل نمی کنند.
ISTJ
ساکت.در پی.کسب موفقیت از طریق تمامیت و قابلیت اعتماد. عملگرا. واقع گرا و مسئولیت پذیر.تصمیم گیری منطقی و حرکت درجهت آن. بی توجه به حواس پرتی. لذت بردن از ایجاد نظم و سازمان دهی در کار خانه و زندگی. ارزش قائل شدن برای سنتها و وفاداری
ISFJ
ساکت. دوستانه. مسئولیت پذیر و وظیفه شناس. متعهد و محکم در برابر وظایفشان. کوشا و دقیق. صادق. با ملاحظه.خصوصیات افرادی که برایشان مهم است را به خاطر می سپارند. به احساس دیگران اهمیت می دهند. می کوشند در خانه و محیط کار فضایی منظم و هماهنگ بیافرینند
INFP
آرمانگرا. وفادار به ارزشهایشان و افرادی که برایشان مهمند. به دنبال زندگی بیرونی هستند که با ارزشهایشان همخوانی داشته باشد. کنجکاو. سریع در دیدن احتمالات.می توانند نقش کاتالیزور را برای اجرای ایده ها ایفا کنند. تلاش برای فهم افراد و کمک به آنها نیاز بالقوه شان را برآورده می کند. سازگار، انعطاف پذیر و پذیرنده اند مگر آنکه ارزشی مورد تهدید قرار گیرد.
INTP
تلاشبرای تفسیر منطقی چیزهایی که علاقه شان را بر می انگیزد. نظریه گرا وانتزاعی. بیشتر علاقمند به تفکرات هستند تا تعاملات اجتماعی.ساکت، خوددار،انعطاف پذیر و سازگار. دارای توانایی غیرعادی تمرکز عمیق در حل مسائلی کهدر محدوده ی علایقشان است. شکاک، گاهی انتقادی، همیشه تحلیلی.
INFJ
به دنبال معانی و ارتباطها در اندیشه ها، روابط و داراییهای مادی هستند. می خواهند بدانند چه چیز افراد را بر می انگیزد و نسبت به دیگران دارای بینش اند. به ارزشهای ثابت خود متعهد و وظیفه شناس اند. در به اجرا درآوردن تصاویر ذهنیشان مصمم و سازماندهی شده اند.
INTJ
دارای افکار ابتکاری وسائقی نیرومند برای اجرای ایده ها و دسنیابی یه اهدافشان هستند. به سرعت الگوهایی را در رویدادهای بیرونی مشاهده می کنند و دیدگاههای درازمدتی را بیان می کنند. شکاک و مستقل. دارای استانداردهای بالا در شایستگی و عملکرد
ESFP
اجتماعی. دوستانه و پذیرنده. لبریز از عشق به زندگی، مردم و راحتیهای مادی. عقل سلیم و رویکردی واقع گرایانه را به سر کار می آورند و کار را به تفریح تبدیل می کنند. انعطلف پذیر و خودانگیخته. با مردم و موقعیتهای چدید سریع سازگار می شوند. بهترین یادگیری را با امتحان کردن مهارت جدید با افراد دیگر به دست می آورند.
ESTP
انعطاف پزیر و بردبار. آنها رویکردی عملی که بر نتایج فوری تمرکز دارد، اتخاذ می کنند. نظریه ها و توضیحات مفهومی آنها را خسته می کند- آنها می خواهند با انرژی برای حل مسائل دست به عمل بزنند. تمرکز بر اینجا و اکنون. خودانگیخته. از هر لحظه ای که بتوانند با دیگران به فعالیت بپردازند لذت می برند. به راحتیهای مادی و مد علاقه دارند. بهترین یادگیری را از طریق انجام دادن کسب می کنند.
ESTJ
عملگرا.واقعگرا. حقیقتگرا. مصمم، سریع به سمت تصمیمات اجرایی حرکت می کنند. افراد و پروژه ها را برای انجام کارها سازماندهی می کنند. بر گرفتن نتیجه از کارآمدترین راه ممکن تمرکز دارند. به جزئیات روزمره اهمیت می دهند.دارای مجموعه ای روشن از استانداردهای منطقی اند که به صورت نظام مند آنها را دنبال می کنند و از دیگران هم چنین انتظاری دارند. در اجرای نقشه هایشان مصمم اند.
ESFJ
خونگرم. وظیفه شناس و کمک کننده. خواهان هماهنگی در محیط اطرافشان. دوست دارند با دیگران کار کنند تا وظایف را به صورت مناسب و به موقع انجام دهند. وفادار. پیگیر حتی درباره ی مسائل جزئی. به اینکه دیگران در زندگی روزانه شان به چه چیز نیاز دارند توجه می کنند و برای برآورده کردنشان می کوشند. خواهان آنند که به خاطر آنچه که هستند و آنچه که در آن شرکت دارند از آنها قدردانی شود.
ENFP
مشتاق و تخیلی. زندگی را پر از امکانات می داند. سریع بین رویدادها و اطلاعات پیوند برقرار می کند و بااطمینان بر اساس نقشه هایی که می بینند پیش می روند. خواهان تصدیق زیادی از دیگران هستند و برای قدردانی و حمایت آماده اند. خودانگیخته و انعطاف پذیرند. اغلب بر توانایی خود در حاضرجوابی و سلاست کلامی تکیه می کنند.
ENTP
سریع.باهوش.هشیار و پرحرف. مبتکر در حل مسائل جدید و چالشی. ماهر در به وجود آوردن احتمالات ذهنی و سپس تحلیل آنها به صورت راهبردی. ماهر در خواندن فکر افراد. با مسائل روزمره حسته می شود. به ندرت کاری را از یک راه انجام می دهند. توانایی توجه به علاقه ای جدید بعد از علاقه ی دیگر
ENFJ
گرم، همدل، پاسخگو و مسئولیت پذیر. هماهنگ با هیجانها، نیازها و انگیزه های دیگران. توانایی بالقوه افراد را پیدا می کند، می خواهد به دیگران برای بالفعل کردن نیازهایشان کمک کند. می تولند به عنوان کاتالیزور در راستای رشد فردی و گروهی عمل کند. وفادار. به انتقاد و تحسین پاسخگو است. اجتماعی. کار دیگران را در گروه تسهیل می کندريال و رهبری الهام بخش را به وجود می آورد.
ENTJ
رک، به راحتی رهبری را به دست کی گبرد. به سرعت روندها و سیاستهای منطقی و ناکارآمد را تشخیص می دهد. نظامهای جامع را برای حل مسائل سازمانی توسعه نی رهد و اجرا می کند. به برنامه ریزی و هدف گذاری بلندمدت علاقه دارد. معمولاً خوب اطلاعات یه دست می آورد، خوب می خواند، از گسترش دادن دانشش و انتقال آن به دیگران لذت می برد. در ارائه ی ایده هایشان مصمم اند.
برای مثال ،اجازه دهیدESTJ را بررسی کنیم . این تیپ رجحان های برون گرایی،حسی، منطقی وقضاوتی رادارد .افراد ESTJ جهان را همانطور که هست می بینند S. (جنبه حسی) به طور عینی تصمیم گیری می کند ، T (جنبه منطقی) ساختار وبرنامه ونظمو ترتیب رادوست دارند.J (جنبه قضاوتی )ترکیب این خصوصیات همراه با رجحان انها برای تعامل با دیگران که آنها را به مدیران با استعدادی تبدیل می کند .ESTJ از نظر دیگران به عنوان افراد قابل اعتماد ، عمل گرا و توانا برای انجام دادن هر شغلی در نظر گرفته می شوند.آنها از سلسله مراتب فرماندهی آگاه هستند و کار را به عنوان یک رشته از اهدافی که به واسطه پیروی از قوانین و نظام ها حاصل می شوند می بینند .انها ممکن است نسبت به بی نظمی وعدم سازمان دهی تحمل کمی داشته باشند و نیاز بالایی به کنترل دارند. نتایج پژوهش از MBTI نشان داد که از 7463 مدیری که مورد مطالعه قرار گرفته بودند ،بیشتر آنها ESTJ بودند.
هیچ تیپ خوب و بدی وجود ندارد و هرتیپی نقاط ضعف وقوت مربوط به خودش رادارد.حجم روز افزونی از پژوهش در مورد نظریه تیپ وجود دارد.MBTJبه عنوان ابزار اندازه گیری برای شناسایی تیپ های شخصیتی که روایی وپایایی خوبی دارند، شناخته شده است . تیپ شخصیتی (هر فردی)با سبک یادگیری ،سبک تدریس و آموزش وانتخاب شغل مرتبط شناخته شده اند .برای مثال ،تیپ های MBTI دانشجویان مهندسی در جورجیا تچ مورد مطالعه قرار گرفتند ت ببینند چه کسانی به مهندسی علاقمند شدند و چه کسانی احتمالا رشته را ترک می کنند .حسی ها و شهودی ها به مهندسی گرایش دارند.برون گرایان احتمالا و احساسی ها بیشتر احتمال دارد که از کلاس های مهندسی کناره گیری کنند. همچنین تیپ های شخصیتی برای تعیین سبک تصمیم گیری افراد و سبک مدیریتی به کار می روند.
مطالعات اخیر بر رباطه بین تیپ های و رفتارهای خاص مدیریتی متمرکز شده اند .برای مثال نشان داده شده است که افراد درون گرا و احساسی در مدیریت مشارکتی نسبت به نقطه مقابلشان یعنی برون گراها ومنطقی ها اثر بخش باشند . شرکت هایی مانند TA&T ،اکسون و هانی ول موبایل از ابزار MBTI در برنامه های توسعه مدیریتی خودشان استفاده کرده اند تا به کارکنان کمک کنند که دیدگاه ها وعقاید متفاوت سایر افراد در سازمان ها را درک کنند .همچنین ابزار MBTI می تواند برای تیم سازی مورد استفاده قرار بگیرد. کارخانه های جهانی هیولت وآرمسترانگ از ابزار MBTI برا کمک به تیم ها استفاده کردند تا تیم ها تنوع و تفاوت هایی را که منجر به عملکرد موفقی می شود را درک کنند.
باید تصدیق کرد که نیروی بالقوه ای برای افراد وجود دارد تا از اطلاعات حاصله از ابزار MBTI در موقعیت های سازمانی سوء استفاده کنند. بعضی کاربردهای نا مناسب شامل بر چسب زدن به دیگران ، فراهم نمودن بهانه مناسبی که آنها نمی توانند به آسانی با دیگران کار کنند واجتناب از قبول مسئولیت برای توسعه فردی خودشان راجع بع کار با دیگران و بیشتر منعطف شدن می باشد . تیپ یک فرد بهانه ای برای رفتار نا مناسب نمی باشد .
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}مطالب مشابه :
سنخ نمای مایرز - بریگز درباره نظریه ی یونگ
پرسونا(روانشناسی) - سنخ نمای مایرز - بریگز درباره نظریه ی یونگ - مطالب روانشناسی ، تست
آزمون شخصیت مایرز - بریگز
انجمن روانشناسی و مشاوره استان با کلیک کردن روی لینک زیر می توانید به صفحه ی آزمون مایرز
سنخ نمای مایرز - بریگز
بر دریا کنار روانشناسی مایرز - بریگز کند، لذا از ارائه تست های روانشناسی که بیشتر جنبه
نرم افزار پرسشنامه سنخ نمای مایرز- بریگز MBTI
وبلاگ روانشناسی امین - نرم افزار پرسشنامه سنخ نمای مایرز- بریگز mbti - وبلاگ روانشناسی امین
شاخص تیپ مایرز –بریگز( کاربردنظریه شخصیت در سازمان ها):
وبلاگ جامع روانشناسی صنعتی و سازمانی - شاخص تیپ مایرز –بریگز( کاربردنظریه شخصیت در سازمان
تیپ های شخصیتی 16 گانه مایرز بریگز
مهرداد آقاجانی، روانشناس و مشاور - تیپ های شخصیتی 16 گانه مایرز بریگز - مشاور و روانشناس
مایرز-بریگز (MBTI)
خانوم معلمِ کار و فناوری - مایرز-بریگز (mbti) - خانوم معلمِ کار و تست روانشناسی
جدول مربوط به نظریه شخصیت مایرز بریگز
وبلاگ جامع روانشناسی صنعتی و سازمانی - جدول مربوط به نظریه شخصیت مایرز بریگز - وبلاگ شخصی
برچسب :
تست روانشناسی مایرز