لوتوس

                       

          گل لوتوس. تخت جمشید                                                             گل لوتوس. بافت قدیم بوشهر

 

گل لوتوس

گل لوتوس يكی از نمادهای مهم تمدن هخامنشی است. اين گل دوازده برگی در تخت جمشيد و شوش از اصيل‌ترين نشانه‌های اين تمدن 2500 ساله است. اطلاعات بيشتر در مورد اين كهن الگو را در اینجا و اینجا می‌توانيد ببينيد. آنچه موجب نوشتن اين مطلب شد ديدن نشانه‌های لوتوس در زندگی امروزه است. وجود خيلی از كهن الگوها در ناخودآگاه جمعی مردمان يك سرزمين و تكرار بازنمودهای زبانی و تصويری آن در زندگی معاصر به روش‌های جديد موجب تداوم هويت فرهنگی آن مردمان میگردد. جوامع توسعه يافته به اين عنصر مهم باز توليد اسطوره‌ها و همه نشانه‌های هويتی خود آگاهی داشته و با شيوه‌های مدرن به يادآوری مكرر اين عناصر مهم فرهنگی می‌پردازند. البته اين نشانه‌ها بصورت دستوری و دولتی در هيچ سطحی به توليد كنندگان آثار ديكته نمی‌شود ولی مكانيزم باز توليد اين اسطوره‌ها در تمامی فرهنگ و زندگی آنان از چنان ريشه‌های عميقی برحوردار است كه زنجيروار اين تداوم فرهنگی در طی هزاران سال ادامه داشته است. نكته قابل تأمل پذيرش و باز بودن فضای فرهنگی اين جوامع است. اسطوره‌ها و كهن الگوهای هر سرزمين با ارتباط و ديالوگ با فرهنگ‌های ديگر امكان بازتوليد جديدتر و متفاوت با تكرارهای قبلی را می‌يابد و از اين راه عناصر فرهنگی ديگر جوامع را هم در درون فرهنگ خود هضم می‌كند. می‌توان در اين مورد در سينما به فيلم‌های تجاری زيادی اشاره كرد ولی مثال استفاده هنرمندانه‌تر از اسطوره‌ها و تلفيق مدرن عناصر فرهنگی متفاوت را در دو فيلم «مرد مرده» و «گوست داگ» جيم جارموش می‌بينيم.

تداوم حضور گل لوتوس در فرهنگ تصويری كشورمان از زمان حجاری بر روی سنگ در كاخ‌های هخامنشی تا تزئينات معماری قاجاريه را می‌توان رديابی كرد. گل لوتوس كنده‌كاری شده بر روی چوب  درها و پنجره‌ها و ارسی‌های خانه‌ها و بافت‌های قديمی شهرهای مختلف و از جمله بافت قديم بوشهر يادگار و بازتوليد لوتوس اسطوره‌ای است. جالب‌ترين مورد را چند وقت پيش در يكی از عكس‌های محمد يوسفی (از عكاسان خوب شهر بوشهر) ديدم، گل لوتوس نقاشی شده بر بدنه يك لنج چوبی:

تمدن هخامنشی جغرافيای وسيعی را شامل می‌شود و در حوزه استان بوشهر وجود يك آرامگاه (گور دختر) و سه كاخ نيمه تمام در دشتستان از حضور قدرتمند آنان خبر می‌دهد. تعدادی از قبور گورستان شغاب نيز به شيوه هخامنشی دفن شده و البته سند ارزشمند كتيبه هخامنشی جزيره حارگ نيز از تسلط آنان بر خليج فارس حكايت می‌كند.

بوشهر مهمترين بندر ارتباط دهنده هخامنشيان با تمدن‌های دوردست بشمار رفته و بدليل نزديكی با تخت جمشيد و شوش، دروازه تجاری و فرهنگی ايرانيان محسوب می‌گرديد. اطلاعات بيشتر را در اینجا می‌يابيد.

 

پ.ن: شاید بازتولید اشعار حافظ و سعدی توسط کیارستمی با وجود همه مخالفانی که داشت نشانه ای از شروع خلاقیت هنرمندانه ایرانیان در مسیر زنده کردن دوباره اسطوره های نوشتاری و بدنبال آن تصویری این سرزمین باشد.

 


مطالب مشابه :


معرفی نشریه تخصصی گرافیک نو

سلام. امروز یک نشریه کاملا تخصصی را برای طراحان گرافیک معرفی می کنم. گرافیک نو




دانلود فایل PSD مجموعه عکس های اسلیمی-مذهبی

(psd) تعدادی از های اسلیمی مذهبی برای دانلود گذاشتم که می توانید از آنها در طراحی نشریه




فایل لایه باز تصویر هفته دفاع مقدس

نشریه اینترنتی دفاع مقدس املش - فایل لایه باز تصویر هفته دفاع مقدس (psd) اینجا کلیک کنید.-




دانلود نزدیک به 60 لایه باز مذهبی

۳ طرح مذهبی به صورت psd لایه باز با موضوع خداوند دانلود نشریه ی یادواره ی شهدای




لوتوس

نشریه گاف مجله




سوالات متداول فتوشاپ سری2

2988. درخواست psd یا jpg تو این مایه کمکُ چند تا عکس میخوام واسه پس زمینه متن واسه یه نشریه




برچسب :