زاون يديقاريانس
پرفسور زاون يديقاريانس در آبان ماه سال 1293 خ ، در شهر تبريز ديده به جهان گشود و از همان اوان كودكي ، آموختن ويولن را آغاز كرد . |
|||
|
او در مدت كوتاهي مراحل ترقي و پيشرفت را پيمود و از بزرگاني چون شاهين دلانيان ، لئون گريگوريان ، بابگن تامرازيان و شاواش باغداساريان كه جملگي از دانش آموختگان كنسرواتوارهاي عالي فرانسه ، بلژيك ، آلمان و روسيه بودند ، درسهاي موسيقي را فراگرفت.
زاون يديقاريانس يكي از پيروان و ادامه دهندگان مكتب پرفسور آور بود كه بي شك شيوه و استيلي فوق العاده در نوازندگي ويولن محسوب شده و مي شود . او همچون دوست ديرينه اش پرفسور ايوان گالاميان روش شخصي انگشت گذاري و جمله بندي خود را در ويولن كنسرتوها و ديگر آثار ادبي موسيقي آكادميك جهاني به كار گرفت و از اين راه موفق به تربيت شاگرداني شد كه امروزه از ويولنيست هاي مطرح ، مشهور و صاحب سبك در موسيقي علمي هستند.
پروفسور يديقاريانس يكي از بنيادگذاران هنرستان موسيقي تبريز و يكي از سليست هاي موسيقي كلاسيك با اركسترهاي مختلف و يك پداگژيست بي همتا بود . او روش هاي تدريس خود را در تمام دوران ، براساس آخرين ره آوردهاي تربيتي موسيقي هماهنگ ساخت و طي سال هاي زندگي خود از محدوده هاي علمي موسيقي آكادميك جهاني ، منحرف نشد . وي با سود جستن علم روان شناسي به نوعي ساده گرايي در تكنيك و رونمايي تفكر و معنا در عمل متمايل گرديد و شخصيت آموزشي موسيقي خود را بر اين مبنا استوار ساخت.
يديقاريانس همانند ديگر دوستانش مرحوم حشمت سنجري ، روبن صفاريان ، خوتسيف ، رودبيك گريگوريان و استپان سانوسيان به اصالت هنرمند و موسيقي تأكيد داشت . لذا سال هاي زندگي خود را با موسيقي خردگرا مملو ساخت و با ديدي موشكافانه كادانس هايي را براي كنسرتوهاي مشهور نوشت . همچنين آرانژمان هاي بسياري را براي آثار جهاني كه گوياي سليقه ي والاي هنري او بود ، از خود به يادگار گذاشت . پرفسور يديقاريانس علي رغم صنعتي شدن و ماشين زدگي جوامع بشري به پاكي ، سادگي و تقدس عواطف انساني وفادار ماند و به عنوان يك هنرمند و متخصص در امر تعليم و تربيت به ريشه هاي اصالت انساني رجعت نمود كه از اين راه تآثيري شگرف در جامعه ي هنري و ديگر انسان هاي خردگرا و معنوي از خود بر جاي نهاد . لذا او پدر موسيقي كلاسيك ايران محسوب مي شود كه در دوران حيات خود سرافرازانه براي موسيقي خود تلاش كرده است . وي در آخرين مصاحبه اش كه حدود دو ماه قبل از خاموشي ابدي اش صورت گرفت ، گفت : « من با موسيقي به دنيا آمده ام و با موسيقي از دنيا خواهم رفت . »
سفر پاييزي او در بيست و هفتم شهريور ماه سال 1387 خ ، جامعه ي هنري و دوستداران موسيقي را در سوگ و ماتم فرو برد . روانش شاد باد !
منبع: http://www.sol-music.org/memorial/memorial_fa.htm
مطالب مشابه :
هنرستان تلاش
هنرستان دربدو تاسيس با مشكلات عديده اي روبرو بود كه با تلاش و پيگيري و صبر و حوصله و همكاري
برنامه بازدید از هنرستان های نواحی پنج گانه تبریز در سال تحصیلی ۸۹-۸۸
برنامه بازدید از هنرستان های نواحی پنج گانه تبریز در سال هنرستان. سه شنبه. 28/7/88. 4. 2. تلاش.
مشخصات آموزشگاه های زبان تبریز ومناطق
وبلاگ شخصی محمد رضا فهامی - مشخصات آموزشگاه های زبان تبریز ومناطق - سلامت- زبان انگلیسی -ورزش
زاون يديقاريانس
ویولنیست های تبریز هنرستان موسيقي تبريز و يكي از براي موسيقي خود تلاش
درسهای اخلاقی
هنرستان کار و دانش شریف واقفی تلاش و فعالیت روزانه ممکن است این تعادل را به هم می زند .
تقويم اجرايي هنرستان کارو دانش کشاورزی شهید رجایی (ره)
هنرستان کاردانش هفته چهارم 1- شناسایی ضعف های آموزشی دانش آموزان و تلاش برای رفع آنها
دهستان لاهیجان
مرکزی با تلاش شورای اسلامی و که در تملک هنرستان کشاورزی تبریز بوده و با
معرفی رشته نگارگری:
معرفی هنرستان و رشته های هنری هنرستان و تلاش منطقه یک هنرمندان در تبریز
لیست همکارانی که در گردهمایی گروه کامپیوتر شرکت کرده اند
نام هنرستان. زهرا مردانی آذر تبریز. 7. حکیمه واحدی. تلاش. 20. نوشین خلیل
اعلام نتایج مسابقات علمی عملی کشوری هنرجویان هنرستانها ی فنی وحرفه ای
تلاش برای رسیدن شماره داوطلب نام هنرستان. تن 1052987 صنایع غذایی تبریز.ناحیه 5 زهرا
برچسب :
هنرستان تلاش تبریز