برنامهای برای برنامهریزی
اما به رشد این ساعت و توان مطالعاتی در هفتههای آتی توجه کند و وقتهای خالی خود را کمکم احیاء کند و جزو برنامه بیاورد. شاید بین 1 تا 2 ماه وقت لازم است که بتوان به حداکثر ساعت مطالعه رسید. آمارهای نهچندان رسمی نشان میدهد، میانگین ساعت مطالعهی داوطلبان خوب کنکور بین 40 تا 50 ساعت در طی سال است.
• قابلیت تغییر داشته باشد:
اگر برنامهای قابلیت تغییر نداشته باشد، خیلی زود با کمی ناهماهنگی، مشکلات موجود در آن (بهخصوص در هفتههای اول) بزرگ بهنظر میرسد و سبب شکست در اجرا میشود. درحالی که لازم است با درنظر گرفتن ساعتهای جبرانی و امکان تغییرات حداقل، برنامه را انعطافپذیر کنیم. یعنی بهطور مثال، برای یک برنامهی مطالعاتی 40 ساعته، دو وقت جبرانی 2 تا 5/2 ساعته وسط و آخر هفته پیشبینی کنیم که اگر تکالیف اساتید یا مطالعاتی یکی از درسها طولانی شد جایگزینی برای آن داشته باشیم و حتی اگر بهدلیل حوادث و شرایط پیشبینی نشده از برنامه عقب افتادیم، امکان جبران وجود داشته باشد.
• تنوع داشته و در عینحال تکرارشونده باشد:
شما میتوانید یک برنامه با عنوان ثابت درسها، برای کل هفته تنظیم کنید و در هر هفته، فقط برای عنوان درس، مبحث مورد مطالعه و زمان موردنیاز را تعیین کنید. مثلاً شما در برنامهی تکرارشوندهی خود برای عصرهای شنبه درس ریاضی و زبان را درنظر گرفتهاید و به همین ترتیب برای روزهای دیگر ... .
اول هفته میتوانید با تعیین مبحث هر درس مثلاً: ریاضی (فصل اول مطالعه و 50 تست و تمرین) و زبان (درس سوم و قواعد و 30 تست) حدود فعالیتهای هفته خود را تعیین کنید. این بهترین و سادهترین روش است که میتواند باعث آرامش فکری شما شده و کار برنامهریزی شما را آسوده کند. درکنار این باید تنوع درسی را در هر روز مراعات کنید و درسهای شبیه به هم را پشت سر هم در یک روز نخوانید و حتی درسهایی که علاقه ندارید، در یک روز کنار هم در برنامه نیاورید.
فراموش نکنید که برنامهی تکرارشونده، باعث شرطیشدن ذهن میشود و به این ترتیب شما در هر شرایط روحی آمادگی مطالعهی درسهای ویژه آن را خواهید داشت و بیحوصلگی، باعث تغییر برنامهی درسی روز شما نخواهد شد.
• تقسیمبندی بین درسها صحیح باشد:
با توجه به اینکه درسهای اختصاصی سه برابر عمومیها، در کنکور سراسری تأثیرگذار میباشد، پس مشکلی نیست و شما باید به این درسها بیشتر توجه کنید. در هفته در برنامهی درسی هم باید بین 20 تا 30 درصد وقت را صرف دروس عمومی کرد که البته بنا به رشتهی تحصیلی و قوت و ضعف فرد در درسها، این عدد متفاوت خواهد بود. در کنار آن درسهایی که تأثیر بیشتری در نتیجهی کنکور دارند، مثلاً ضریب بالاتری دارند باید در برنامه از درسهای مشابه خود، بیشتر مورد توجه قرار گیرند. به این ترتیب توازن بهتری بین ساعت مطالعه دروس ایجاد خواهد شد و برنامه ما مؤثرتر خواهد بود.
• مرور و دوره در آن لحاظ شده باشد:
در یک برنامهی مطالعاتی خوب، قطعاً باید زمانی را برای تکرار و دوره درنظر گرفت چرا که مطالعه بدون تکرار و دوره در سال پیشدانشگاهی، به هیچوجه ثمربخش نخواهد بود. چرا که شما نیاز دارید تمام مطالبی را که میآموزید تا انتهای سال و جلسهی کنکور سراسری در ذهن داشته باشید. پس مرور دوره و تکرار، از مواردی است که حتماً نیاز است. اگر هم به کلاس میرود، اولین مرور باید در همان روز برنامهریزی شود یعنی مرور درس روز از مهمترین کارهایی است که بازدهی کار شما را تضمین خواهد کرد.
• تمرین و تست کافی در برنامه، پیشبینی شود:
دانشجویان زیادی را سراغ داریم که با ساعت مطالعهی بسیار قابلتوجه، نتوانستهاند نتیجهی مطلوبی کسب کنند. در بررسی روند کار این افراد موفقی که ساعت مطالعههای قابل توجه نداشتهاند، فقط تعداد تستها و تمرینهاست که تعیینکننده است. پس لازم است دانشجو هر رشتهای که هستید با توجه به اهمیت درسها در مجموع هر هفته، حدود 1000 تست حل کنید و پاسخ داده و بررسی کنید. اگرچه ممکن است این تعداد تست و تمرین در هفتههای اول به سختی بهدست آید، اما در ادامهی فعالیت مطالعاتی، توان حل این تعداد تمرین را کسب خواهید کرد.
• زمانبندی هر وعدهی مطالعاتی را صحیح تنظیم کنید:
گفتیم باید در هر روز چند درس متفاوت در برنامه وجود داشته باشد تا با حفظ تنوع مطالعاتی، تمرکز و یادگیری شما هم تقویت شود. ازطرفی، برای تقویت قدرت یادگیری در یک وعدهای که درسی را مطالعه میکنید، لازم است ساعت محدودی برای آن درنظر بگیرید. مثلاً در درسهای اختصاصی یا درسهایی که علاقهی بیشتری دارید، بین 5/1 تا 3 ساعت برنامهریزی کنید. در غیر اینصورت، با صرف ساعت مطالعهی بیش از حد برای یک درس در یک روز، علاوهبر حذف تنوع درسی روزانهی شما، امکان دوره و تکرار و مرور نیز از بین خواهد رفت. چراکه، ساعت هفتگی درسی که مجموعاً 4 ساعت است و در یک وعده، به همان میزان 4 ساعت مطالعه میشود، در طی هفته زمانی برای مطالعهی دوباره و دوره و تکرار نخواهد داشت.
پس با سقف زمانی برای هر وعدهی مطالعاتی، برنامهی بهتری خواهید داشت.
در نهایت، باید گفت اگر این شرایط را برای برنامهریزی و اجرای آن لحاظ کنید، مطمئن باشید، برنامهی شما مؤثر و مفید خواهد بود. بهویژه زمانیکه بتوانید با برنامهی یک آزمون هماهنگی کامل داشته باشید و پس از هر آزمون با بررسی درصدها و ترازها و سؤالات هر درس، نقاط ضعف خود را برطرف کنید.
منبع:گزینه دو
مطالب مشابه :
برنامه ریزی برای کنکور ارشد 90
برنامه ریزی برای کنکور ارشد 90 - مسائل مربوط به ارشد برق 94 - کنکور کارشناسی ارشد
برنامهای برای برنامهریزی
برنامهای برای برنامهریزی کنکور کارشناسی ارشد كارشناسي ارشد مهندسي برق دانشگاه
معرفی منابع پیشنهادی و اصول برنامه ریزی برای کنکور سرارسری 93
برنامه ریزی برای کنکور کنکور کارشناسی ارشد برق برنامه ریزی کنکور ارشد 93
برنامه ریزی برای کنکور در ایام تعطیلات عید نوروز
کنکور کارشناسی ارشد برق - برنامه ریزی برای کنکور در ایام تعطیلات عید نوروز - (اطلاعات جامع و
نرم افزار تخمین رتبه کنکور ارشد برق
مشاهده ارزیابی و تحلیل کنکور ارشد برق ارشد برق, برنامه ریزی دینامیکی (dp) برای
مصاحبه با نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد برق
برنامه ریزی خاصی برای مطالعه خود سوالات کنکور کارشناسی ارشد برق سال 93.
منابع و تجربیات رتبه 10 کنکور کارشناسی ارشد برق 91
کنکور کارشناسی ارشد برق چطور برای این کنکور برنامه ریزی برای درس سیگنال
نمونه کارنامه های کنکور ارشد برق 91
نمونه کارنامه های کنکور ارشد برق برنامه تخمین رتبه ارشد ریزی دینامیکی (dp) برای
مصاحبه با رتبه برتر مهندسي برق-قدرت
درصدهای رتبه 21 کارشناسی ارشد مهندسی برق کنکور ارشد 90 مشاوره برای برنامه ریزی برای کنکور
سوالات و پاسخنامه تشریحی کنکور کارشناسی ارشد برق 92
فعالیت می کند.برای درج درخواست ها تشریحی کنکور ارشد برق برنامه ریزی دینامیکی
برچسب :
برنامه ریزی برای کنکور ارشد برق