آشنایی با کشور مالزی

جهان به دیده احترام به کشور مالزی نگاه می کند. مالزی یکی از ثروتمندترین کشورهای آسیایی است که به ثبات سیاسی و رشد سریع اقتصادی اشتهار دارد و در آستانه ورود به شمار کشورهای کاملا توسعه یافته قرار دارد.
مالزی همچنین محل تاسیس شاهراه جهانی فناوری اطلاعات چند رسانه ای به شمار می آید.کوالالامپور مرکز مالزی به عنوان یکی از پایتخت های مدرن جهان به حساب می آید .
هم اکنون بیش از 40 هزار دانشجوی خارجی از 150 کشور دنیا در مالزی مشغول به تحصیل می باشند . حضور دانشگاههای معتبر جهان برای اجرای دوره های آموزشی مشترک با دانشگاههای مالزی سبب افزایش ورود دانشجویان خارجی برای ادامه تحصیل به این کشور شده است . سالانه حدود 13 میلیون گردشگر خارجی وارد مالزی می شوند و این کشور را به مکانی بین المللی برای جذب گردشگران تبدیل کرده است .
 مالزی متشکل از شبه جزيره ای در غرب و جزيره ای در شرق يکی از کشورهای مسلمان در جنوب شرق آسيا و در حال پيشرفت سريع در صنايع بخصوص الکترونيک و خودرو ميباشد.
وجود سنگاپور و هنگ کنگ قطب های بزرگ  اقتصادي؛ ژاپن دومين کشور صنعتی دنيا؛ چين غول صادرات ارزان قيمت؛ هند و استراليا در اطراف اين کشور؛ تنوع خاصی در نژاد و زبان ساکنان مقيم اين سرزمين را بوجود آورده است و کمک مهمی برای ترقی آن کشور ميباشد.
مالزی تقريبا در قلب ناحيه شرق آسيا قرار دارد. و از دو بخش مالزی شرقي و غربي تشکيل شده است.ناحيه غربی شامل 11 استان بوده و پايتخت(کوالا لامپور)  نيز در اين ناحيه قرار دارد. ناحيه شرقی شامل 2 استان بوده و بصورت جزيره می باشد. بخش غربی از شمال با تايلند و از جنوب با سنگاپور مرز مشترک دارد و چهار پنجم ساکنان اين کشور را در خود جای داده است. مساحت کلی مالزی 328550 کيلومتر مربع ميباشد
آب و هوای گرم نواحی استوائی با دمای حدود 21 تا 32 درجه سانتيگراد و شديدا تحت تاثير بادهای موسمی شمال شرقی و جنوب غربی .
بين ماههای می تا سپتامبر فصل خشک ناميده می شود. سواحل شرقی بخش غربی و بخش شرقی مالزی دارای فصول بارندگی بين نوامبر تا فوريه هستند. اختلاف دما بين ماههای خشک و پر باران بين 2 تا 4 درجه سانتيگراد است.  

مالزی بالغ بر 22 ميليون نفر جمعيت دارد که از قوميت های مختلف تشکيل شده است.
66% از نژاد مالائی. 30% چينی . 8% هندی و مابقی از نژادهای ديگر می باشند. تعدد نژادها و فرهنگ ها در مالزی به يکی از جاذبه های اين کشور تبديل شده است
 زبان رسمی اين کشور مالائی می باشد اما زبان انگليسی به صورت گسترده در محاورات استفاده ميگردد. ساير زبانها مانند مانداريان -  تاميل و پنجابی نيز متداول می باشد.
 مذهب رسمی اين کشور اسلام می باشد. با وجود اين افراد با اديان مختلف از آزادی کامل برخوردار هستند و وفور معابد مذهبی گوناگون خود بيانگر اين واقعيت می باشد. اسلام در مالزی بيشترين پيروان را داشته و کاملا به دور از تفکرات افراط جويانه می باشد.
 حكومت كشور مالزي مشروطه سلطنتي بوده و پادشاه بوسيله شاهان ايالات سيزده گانه از ميان خودشان براي مدت 5 سال انتخاب مي كردند. قوة مقننه نيزاز دو مجلس قانون گذاري (مجلس نمايندگان با154 عضو (114 نماينده از مالايا، 24 نفر از ساراواك و 16 نفر از صباح) براي يك دوره5 ساله، و ديگري مجلس سنا با 58 عضو كه 32نفرآن توسط پادشاه و بقيه توسط شوراهاي كشوري (براي يك دوره 5 ساله انتخاب مي‌شوند)، متشكل گرديده است. قانون اساسي كشور مالزي در سال1963 تدوين شده كه مطابق آن كشور از 13 ايالت تشكيل گرديده كه زير نظر شاهان محلي، به وسيله وزيران منتخب شوراهاي ايالتي، اداره مي كردند. فعاليت احزاب در مالزي نسبتاً آزاد بوده و از جمله مهم ترين احزاب مي توان به سازمان ملي مالاياي متحد، انجمن چيني هاي مالزيا، كنگره هنديان مالزيا، حزب جنبش دموكراتيك، حزب اسلامي پان مالايي و حزب خلق ساراواك اشاره نمود. در سال 1957 كشور مالزي از انگلستان مستقل شده و روز ملي آن سيزدهم اوت است. اين كشور در سال 1957به عضويت سازمان ملل درآمده و علاوه بر آن در سازمان هاي ملل مشترك اللمنافع- دب- سه‌آن- سي‌سي‌دي- اسكاپ- ائو- گات- بانك جهاني-آيدا- يكائو- يفك- ايلو- يمكو-ايمف- ايتو- يونسكو- يونيدو- وپو- هو-ومو- برنامه كلمبو- كنفرانس اسلامي- كشورهاي غير متعهد نيز عضويت دارد.
 با وجود اينکه مالزی بزرگترين توليد کننده کائوچو. روغن پالم . الوار و قلع دنيا می باشد اما صنايع توليدی و خدماتی مثل صنعت توريسم به اقتصاد مالزی کمک فراوانی می کنند. صادرات محصولات الکترونيکی يکی از بزرگترين حاميان اقتصادی و از عوامل رشد و توسعه مالزی می باشد.
مالزی جزو محدود کشورهای آسيائی می باشد که دارای صنعت ماشين سازی داخلی می باشد. ثبات اقتصادی و سياسی مالزی باعث علاقه مند شدن سرمايه گذاران خارجی به سرمايه گذاری در اين کشور شده است
مهمترين شرکای تجاری مالزی عبارتند از: ژاپن – آمريکا – سنگاپور - انگلستان و آلمان.

 

دريافت ويزاي مالزي

پس از دريافت پذيرش دانشگاه، در ايران شما بايد براي سفر خود به ترتيب زير برنامه ريزي نماييد :
1- تهيه بليط رفت و برگشت يكساله براي خود و خانواده به مقصد كوالالامپور (فعلا" تنها پرواز مستقيم از تهران به كوالالامپور متعلق به شركت ايران اير است كه سه روز در هفته انجام مي شود. البته شركتهاي هواپيمايي امارات و قطر ايرويز نيز هفته اي 3 روز از طريق دبي و دوحه به كوالالامپور پرواز دارند.)
تاريخ پرواز خود را چنان تعيين كنيد كه حداقل يك هفته قبل از تاريخ ثبت نام در مالزي حضور داشته باشيد.
2- با همراه داشتن كپي و اصل بليط خود و خانواده (درصورت همراهي) و اصل و كپي صفحه اول گذرنامه كليه افراد و همچنين 5500 تومان به ازاي هر گذرنامه به سفارت مالزي در تهران واقع در تهران - ولنجک - بین خیابان هجدهم و بیستم مراجعه نموده و درخواست ويزاي سه ماهه مي نماييد.
3- به طور متوسط پس از 3 تا پنج روز كاري ويزاي شما و خانواده آماده خواهد بود.
اين ويزا فقط براي ورود به مالزي براي اقامت سه ماهه در مالزي معتبر است و در طول اين مدت شما بايد از طريق محل تحصيل خود براي اخذ ويزاي تحصيلي اقدام نماييد.
4- پرداخت عوارض خروج از كشور
5- انجام معاينات پزشكي : معمولا" همراه با نامه پذيرش شما، فرمهاي تعيين سلامت شما نيز توسط دانشگاه براي شما ارسال مي گردد . شما مي توانيد اين آزمايشها را در تهران انجام داده و نتايج آنرا در روز ثبت نام تحويل نماييد.
در صورتيكه براي شما فرم معاينات پزشكي ارسال نشده بود، توصيه مي شود حتما" يك عكس سينه، يك آزمايش كامل خون از نظر بيماريهاي قند، هپاتيت، ايدز و .. و همچنين يك آزمايش كامل ادرار به همراه داشته باشيد.

 چه وسايلي بايد با خود همراه داشته باشيم

1- يك ديكشنري فارسي به انگليسي و انگليسي به فارسي . معمولا" دانشجويان ازديكشنري هاي قابل حمل الكترونيكي كه در تهران قابل تهيه است استفاده مي كنند.
2- چند بسته نان آماده براي روزهاي اول
3- لباس خنك و كفش روباز
4 - داروهاي مورد نياز
5 -اصل و ترجمه رسمي گواهينامه هاي موتور و ماشين همراه باتاييد وزارت امور خارجه
6 - تعداد 24 قطعه عكس پرسنلي با زمينه آبي
7 -اصل ترجمه رسمي كليه مدارك تحصيلي
8 - مدارك تحصيلي فرزندان جهت ادامه تحصيل در مدرسه
9 - اصل شناسنامه خود و افراد خانواده
10- اصل كارت ملي يا كارت موقت ملي
11- اصل كارت پايان خدمت
12- كليه نرم افزارهاي مورد نياز
13- پلوپز و آرام پز


   بايد توجه داشته باشيد كه بار مجاز شما بازاي هر نفر، 30 كيلو گرم خواهد بود و بازاي هر كيلو بار اضافي باید مبلغی را به عنوان اضافه بار بپردازيد.
روز پرواز

1- سعي كنيد حداقل 3 ساعت قبل از ساعت پرواز در فرودگاه حضور داشته باشيد.
2- وزن هر ساك يا چمدان همراه شما نبايد از 30 كيلو بيشتر باشد ، در غير اينصورت مسئول تحويل بار از شما خواهد خواست تا بار اضافي را به جعبه يا چمدان ديگر انتقال دهيد .

3 - پس از سوار شدن به هواپيما و پرواز، شما حدود 7 ساعت و 15 دقيقه بايد در هواپيما باشيد .
4 - با توجه به اينكه هنگام رسيدن به كوالالامپور ( حداقل ساعت 18:45 به وقت محلي) نماز ظهر و عصر شما قضا خواهد شد، شما مي توانيد نماز ظهر و عصر خود را در هواپيما اقامه كنيد .
5 -در هواپيما كارتي به شما داده خواهد شد كه براي ورود به مالزي بسيار مهم است. لطفا" اين كارت با دقت تمام كامل نماييد.اين كارت را تا هنگام خروج از مالزي ضميمه گذرنامه خود حفظ نماييد .

  ورود به مالزي

1- پس از پياده شدن از هواپيما شما بايد با ترن داخل فرودگاهي از ترمينال به باجه كنترل گذرنامه منتقل شويد .
2 -پس از گرفتن گذرنامه از افسر مربوطه حتما" مهر اقامت را چك كنيد كه 90 روزه باشد. و گرنه سريعا" به افسر مربوطه تذكر بدهيد .
3 -پس از تحويل بار، بارهاي شما بايد از كنترل ماموران گمرك نيز عبور نمايد. معمولا" بارهاي دانشجويي داراي مشكل گمركي نمي باشند .


 
واحد پول مالزي

  واحد پول مالزي رينگيت مي باشد. 1 دلار آمريكا در حال حاضر حدود 3.2 رينگيت است. و 1 يورو حدود 5 رينگيت است. با توجه به نوسانات دلار، يورو و ريال تقريبا" هر رينگيت بين 2850 تا 2900 ريال مي باشد .
اسكناسهاي 1 ،2، 5، 10 ، 50 و 100 رينگيتي اسكناسهاي رايج هستند. و سكه هاي 5، 10، 20 و 50 سنتي نيز سكه هاي رايج مي باشند. هر 100 سنت يك رينگيت مي باشد .
 یک رینگیت = 100 سنت
چون نام قبلي رينگيت، دلار مالزي بوده است، بسياري از افراد عادت دارند به جاي واحد رينگيت از دلار استفاده كنند كه منظورشان همان رينگيت است .

سعي كنيد در داخل فرودگاه پول كمي را تبديل كنيد. چون نرخ تبديل در فرودگاه بسيار پايين است .

براي تبديل مناسب پول براي مقادير زياد در داخل شهر كوالالامپور مي توانيد به صرافيهاي پاساژ امپنگ پارك يا مجتمع تجاري ميدولي مراجعه كنيد.همچنين مي توانيد به صرافي واقع در مجتمع تجاري بي بي پلازا هم مراجعه داشته باشيد .

نرخ تبديل در بانك بسيار پايين است اما خطر سرقت و نگراني آن كمتر است. تا زماني كه نياز پيدا نكرده ايد در صرافي مقدار پول زياد را تبديل نكنيد .  


   اقامت موقت

پس از خروج از قسمت گمرك، اگر دوستان يا اقوام شما منتظر شما هستند و اقامتگاه موقتي را براي شما در نظر گرفته اند كه مي توانيد همراه آنان به اقامتگاه برويد. در غير اين صورت، مي توانيد به باجه هاي رزرو هتل در فرودگاه مراجعه كرده و اتاق رزرو كنيد. دقت كنيد قيمتها بسيار متفاوت است. بستگي به محل دانشگاه خود هتل رزرو كنيد.
توصیه اکید آنست که رزرو هتل خود را از تهران انجام دهید.
قيمت مناسب براي هتل جهت اقامت موقت حدود شبي140 تا 200 رينگيت است و شما مي توانيد بر سر قيمت درخواست تخفيف كنيد. البته هتل با قيمتهاي بالاتر نيز وجود دارد.
براي رسيدن به هتل يا اقامتگاه به قسمت شيشه اي كه بعد از گمرك از آن خارج شديد مراجعه و از تاكسي فرودگاه استفاده كنيد. قيمت اين تاكسي بسيار مناسب است. براي رسيدن به مناطق مختلف كوالالامپور حدود 76 تا 100 رينگيت بايد پرداخت نماييد. توجه داشته باشيد فاصله فرودگاه تا مركزشهر كوالالامپور حدود 80 كيلومتر است.
اگر بار شما كم است مي توانيد با قطار ترانزيت به مبلغ 35 رينگيت يا اتوبوس به مبلغ 10 رينگيت به ايستگاه KLsentral
آمده و از آنجا با تاكسي به مناطق مختلف شهر برويد. كه مبلغ كمتري بايد بپردازيد.


ثبت نام كلاس زبان

متاسفانه بيشتر دانشجويان كه به قصد ادامه تحصيل به مالزي وارد مي شوند، با مشكل عدم آشنايي با زبان انگليسي روبرو هستند.
تعدادي از دانش آموزان نيز كه به علت مشمول نشدن از كشور خارج شده اند، براي اخذ ويزا بايد به كلاسهاي زبان مراجعه كنند.اين گونه دانش آموزان دقت داشته باشند كه جهت تحصيل در كلاس سوم دبيرستان و پيش دانشگاهي در مدرسه ايراني، نمي توانند ويزاي تحصيلي مالزي اخذ كنند. و بايد به كلاس زبان داخل شهر يا كلاس زبان دانشگاه و يا دوره پيش دانشگاهي دانشگاه مراجعه كنند.
تذكر : بسياري از دانشگاهها داراي دوره هاي آموزش زبان بوده و قيمت مناسب تري را نسبت به آموزشگاهها ارائه مي دهند.اين دوره ها براي داوطلبان دوره كارشناسي بسيار مطلوب تر است.

 هزينه های سکونت

 هزينه محل سکونت در کشور مالزی ودر شهر کوالالامپور، در مقايسه با تهران نسبتا" مناسب می باشد؛ بعنوان مثال در حال حاضر يک آپارتمان سه خوابه در مناطق خوب شهر کوالالامپور و با وسايل مناسب زندگي از 1500تا 2000 رينگيت ميباشد و یک آپارتمان مشابه آن در حومه کوالالامپور ومثلأ در نزديکی دانشگاه UPM ويا UKM که باز هم در ايالت مرکزی مالزی ( Selangor ) می باشد، اجاره ای نزديک به 1000 تا1300 رينگيت دارد.
 هزينه سکونت در خوابگاه دانشگاهها متفاوت و از 250 تا 400 رينگيت در ماه براي خوابگاههاي در دانشگاههای مختلف متفاوت می باشد. با توجه به اينکه معمولأ اين خوابگاهها در محيط دانشگاه بوده و در هر اتاق 2 تا 3 نفر بصورت مشترک زندگی می کنند. و از طرفی  امکان استفاده از خوابگاههای متأهلين نيز برای دانشجويان متأهل با هزينه ماهانه در حدود600 تا 900 رينگيت برای يک آپارتمان 2 خوابه امکان پذير می باشد. دراغلب خوبگاههای دانشگاهها امکانات اوليه و ابزار ضروری زندگی فراهم ميباشد.
براي اجاره آپارتمان مي توانيد به آژانسهاي مسكن، روزنامه و يا مستقيما" به مجتمعهاي مسكوني مراجعه نماييد.
حداقل زمان قرداد اجاره يكسال مي باشد. بايد توجه داشته باشيد طبق عرف در كشور مالزي، مبلغ 5/2 ماه اجاره به عنوان بيعانه و يكماه اجاره ماه بعد اخذ مي شود. اجاره ماه بعد در اول همان ماه بايد واريز شود. معمولا" صاحبخانه ها يا وكيل ايشان براي واريز مبلغ مربوطه به شما شماره حساب بانك مي دهند.
حتما" توجه داشته باشيد كه براي اقامت دائم خود وقت مناسب بگذاريد و مكان مناسب و قيمت مناسب را بيابيد.
شما مي توانيد از صاحبخانه خود بخواهيد كه با دريافت 500 رينگيت بيعانه به نام خودش براي منزل شما تلفن ثابت بگيرد. در غير اينصورت شما بايد مبلغ 1135 رينگيت به اداره تلفن بدهيد تا تلفن ثابت براي شما نصب شود و تا قبل از يكسال هم نمي توانيد مبلغ 1000 رينگيت بيعانه خود را پس بگيريد.


 اخذ گواهينامه رانندگي

براي رانندگي در مالزي شما نياز به گواهينامه مالزي خواهيد داشت. براي اين منظور مي توانيد با مراجعه به اداره راهنمايي و رانندگي ايالت محل اسكان خود (JPJ ) مراجعه نموده و با ارائه اصل گواهينامه خود و ترجمه رسمي آن و پرداخت 30 رينگيت به همراه كپي گذرنامه و ويزا گواهينامه با اعتبار يكسال دريافت نماييد. بايد توجه كنيد اصل ترجمه گواهينامه شما بايد به تاييد بخش كنسولي سفارت رسيده باشد.
شما مي توانيد براي رانندگي يا ماشين اجاره كنيد و يا ماشين خريداري نماييد. سيستم حمل و نقل عمومي مالزي به غير از قطارهاي شهري از كيفيت مطلوبي برخوردار نيست و قابل برنامه ريزي نيست. لذا خريد ماشين توصيه مي شود.


 هزينه خوراک

هزينه مواد غذايی و خوراک با توجه به محل زندگی و نيز سيستم تغذيه شخص متفاوت و بطور ميانگين براي هرنفر بين 600 تا 800 رينگيت درماه هزينه خواهد داشت. قيمت بعضي اقلام اساسي به طور ميانگين  به شرح ذيل مي باشد:
گوشت گوساله               هركيلو  20 تا 30 رينگيت
گوشت مرغ                 هر كيلو   6 تا 8    رينگيت
برنج                         هر كيلو  2 تا 7    رينگيت
روغن مايع                 هر كيلو   4 تا 7   رينگيت
نان تست 21 عددي        هر بسته  5 /1 تا 60 / 2 رينگيت
نان تافتون كوچك          هر سه عدد 7 / 2 رينگيت
شير تازه يك ليتري       هر بطري3 / 4 رينگيت
شير بلند مدت يك ليتري  هر بطري5 / 3 رينگيت
كره غير شور 250 گرمي  هر بسته  6 رينگيت
پنير 250 گرمي              هر بسته 8 تا 10 رينگيت
سيب خوب                    هر عدد 80 سنت
پرتقال خوب                   هر عدد80 سنت
هندوانه                         كيلويي  1 تا 8 / 1  رينگيت
سيب زميني وپياز             كيلويي 2 تا 5 / 4 رينگيت
خيار                           كيلويي  2 تا 3 رينگيت
گوجه فرنگي                 هر كيلو  4 تا 5 رينگيت
كاهو سالادي                 هر كيلو   5 تا 6 رينگيت
كلم                            هر كيلو    3 تا 4 رينگيت
نوشابه 5/1 ليتري           هر بطري  5 /3  رينگيت
 تخم مرغ 10 عددي        هر بسته  5 / 2 تا 4 رينگيت
آب معدني   هر ليتري       هر بطري 1 تا 5 / 1 رينگيت                          
                 
در كوالالامپور چند سوپرماركت ايراني نيز موجود مي باشد كه قيمتهاي اجناس آنها با توجه به بعد مسافت و رقابت كم، حدود 2 تا 5/2 برابر ايران مي باشد.


هزينه های جانبي

  هزينه حمل و نقل براي هر نفر با اتوبوس و مترو حداقل  125 رينگيت در ماه
تاكسي  ورودي 2 رينگيت براي 2 دقيقه اول و بعد از آن هر 45 ثانيه 10 سنت
بنزين   هر ليتر 92 / 1 رينگيت
آب مصرفي غير آشاميدني 20 تا 30 رينگيت در ماه
برق تا 200 كيلووات 8/21 سنت براي هر كيلووات و از 200 كيلو وات به بالا 9/28 سنت براي هر كيلو وات
آبونمان تلفن ثابت 29 رينگيت در ماه
خط تلفن همراه    8 رينگيت
اعتبار تلفن همراه 10 تا 100 رينگيت
هر دقيقه تماس با موبايل 1 رينگيت
هر پالس داخل شهر، 4 سنت و هر دقيقه تماس با موبايل 30 سنت
هر دقيقه تماس با تلفن ثابت ايران بطور مستقيم 4 رينگيت
اينترنت 24 ساعته پرسرعت ، 88 رينگيت در ماه
هزينه استفاده از آنتن ماهواره حداقل 54 رينگيت در ماه
هزينه هاي درماني بخصوص دندانپزشكي بسيار گران مي باشد.
بليط هواپيما رفت و برگشت به تهران 2714 رينگيت براي هر نفر
بليط هواپيما رفت و برگشت به تهران نرخ دانشجويي 1400 رينگيت براي هر نفر يكبار در سال


 ثبت نام در دانشگاه

در روز مقرر به دانشگاه خود مراجعه كرده و ثبت نام كنيد. سپس بلافاصله با برگه ثبت نام خود به قسمت دانشجويان خارجي دانشگاه مراجعه كرده و در خواست صدور ويزاي دانشجويي نماييد. شما در اين قسمت بايد مبلغ 1500 رينگيت به عنوان وثيقه و مبلغ 550 رينگيت براي تبديل ويزاي سه ماهه توريستي به ويزاي تحصيلي (در صورت عدم اخذ ويزا در تهران) و مبلغ 100 رينگيت بابت صدور ويزاي تحصيلي به ازاي هر گذرنامه بپردازيد.
 حدود دو تا سه هفته ديگر ويزاي شما حاضر خواهد شد. پس از آماده شدن ويزا، سريعا" به بخش كنسولي سفارت ايران مراجعه و پرونده دانشجويي تشكيل دهيد. ضمنا" فرم تشكيل پرونده دانشجويي نزد دفتر رايزني علمي رانيز از همين سايت دانلود كرده و پس از تكميل ايميل نماييد.


  تذكرات مهم:

1- قبل از آمدن به مالزي كليه امور مربوط به دندانپزشكي خود را انجام دهيد .
2- از حمل پول زياد يا كيف دستي، در جاهاي خلوت جدا" خودداري كنيد. آمار سرقت در كوالالامپور بسيار بالاست .
3- در اولين فرصت يك حساب بانكي باز كرده و پولهاي خود را درون حساب قرار دهيد .
  تلفن هاي ضروري  (با پيش شماره 00603 از خارج از مالزي و با پيش شماره 03 از شهرهاي ديگر مالزي به جز كوالالامپور)

سفارت جمهوري اسلامي ايران                                                 42514830
دفتر رايزني علمي و سرپرستي دانشجويان                                   42512840
دفتر ايران اير در فرودگاه                                                          87873711
دفتر ايران اير در كوالالامپور                                                       21611351
مجتمع آموزشي امام خميني                                                    42562857
پليس                                                                                999
اورژانس                                                                             991  
آتش نشاني                                                                        994
مركز اطلاعات                                                                      103
دفتر مرکز اطلاع رسانی دانشگاه های مالزی                                83125930


ساعت

ساعت رسمی مالزی 8 ساعت جلوتر از زمان مبداء گرينويچ است که در مقايسه با ايران در شش ماه اول سال شمسی زمان در مالزی 3.5 ساعت جلوتر از ايران بوده و در شش ماه دوم سال (بخاطر تغيير ساعت رسمی در ايران) اين اختلاف 4.5 ساعت می باشد.


مطالب مشابه :


امارات (دبي)

(دبي) - زندگی در هواپيما كه نشست بعد چون توي ويزا كارتمون هنوز يه كم پول بود و قيمت بليط




يك راهنماي كلي براي انجام سفرهاي خارجي ارزان

backpacking و ارزان قيمت انجام دهيد و (دبي)، تايلند، مالزي تهيه بليط هواپيما، ويزا




سفرنامه جزیره زیبای کیش

به جايي مثل دبي بليط هواپيما رو تهيه كنيد فروش بليط. نمونه قيمت مراجعه به




لزوم توجه به مديريت صنعت حمل و نقل هوايي

خطوط هوايي مالكان هواپيما بوده كه ظرفيت فروش بليط و ارزان‌قيمت، حضور




جشن سده سال 92 یزد

حاشيه خليج فارس قدر آن را دانسته و بادگيرهاي مشابه يزد را در دبي قيمت خدمات خود بليط




صنعت حمل و نقل هوايي، بستر توسعه پايدار 3

عده‌اي موافق افزايش قيمت بليت‌ هواپيما در شدن نرخ بليط كه به ميان دبي هم‌چون




3 . كيش

هفته گذشته بنابه شرايطي خاص بايد سفر مي كردم به نسخه وطني دبي بليط گرفتيم و قيمت كنز




آشنایی با کشور مالزی

بزرگ اقتصادي؛ ژاپن دومين کشور صنعتی دنيا؛ چين غول صادرات ارزان قيمت؛ هند و استراليا




بررسي وضعيت هتلها

دبي ، ستاره‌اي متوسط يا گرا ن قيمت روی می آورند تا آدرس محل فروش بليط هواپيما




برچسب :