بررسی نقاط قوت وضعف کارورزی

ققبل از اینکه در مورد تجارب کارورزی ،نقاط قوت وضعف و پیشنهاد ی که برای بهبود این کار داشته باشیم ابتدا از استاد راهنمای خود که در این راه به ما خیلی کمک کردند تا در این کار تجارب جدیدی بدست بیاوریم تقدیر وقدردانی میکنیم.

تجارب کارورزی ونقاط قوت آن:ما در طول یک سال که به کارورزی رفته بودیم  به نظر من به این تجارب مهم و نقاط ققوت بسیاری دست یافتیم.

-توانستیم از تجارب معلم راهنمای خود حداکثر استفاده را داشته باشیم و معلم را هنما ی من با جان ودل تجارب خود را در اختیار من قرار می داد ونکات مهمی که باید در کلاس وتدریس رعایت کنیم رابه ما گوشزد می کرد و هم چنین برخوردی که معلم راهنمابا دانش آموزان داشت درس های زیادی برای من داشت . به این صورت که فهمیدم چه رفتاری خوش آیند دانش آموزان است وچه رفتاری نا خوشایند آنها است.

-از تجربه واز نقاط قوت دیگر که در کلاس های کارورزی داشتم این بود که ما توانستیم روش های تدریسی که در دانشگاه به صورت انتزاعی تدریس وگفته می شد را در این کلاس ها به صورت عینی در بیاوریم واین روش های تدریس را در این کلاس ها اجرا کنیم و در مورد اشکالات این رو شها و نقاط قوت آنها در کلاس درس اطلاعاتی بدست آوردیم و این اشکالات را با معلم مربوطه در میان می گذاشتیم و ایشان در مورد این نقاط  به ما توضیحاتی را ارائه میداد

-با روش های مختلف تشویق دانش آموزان و افزایش ایجاد انگیزه آنها که معلم راهنما استفاده می کرد در حد با لای از این روش ها استقبال می کردیم و تجارب زیادی در این مورد نیز به دست آوردیم

-چون در طول دوران کارورزی به کلاس های معلمان مختلف می رفتیم و با نحوی مدیریت کلا س ها توسط این معلمان آشنا می شدیم و بیشتر سعی می کردیم آنهایی که با بچه ها صمیمی هستند و بدون تنبیه و غیره به نحو احسن کلا س را اداره می کردند که استفاده کنیم .

- آشنا کردن دانشجویان با محیط واقعی مدارس ابتدایی و همچنین با موارد از این قبیل .

-با ویژگی های جسمی –عاطفی –روحی وروانی ونیاز های آن ها در پایه های مختلف آشنا شدیم و هم چنین فهمیدیم که توانایی یادگیری دانش اموزان متفاوت است وبا توجه به توانایی آنها تمرین های مختلفی رادر اختیار آن ها قرار می دادیم.

-تجارب ونقاط قوت دیگر که در پایه ی اول داشتیم این بود که معلم این پایه از دانش اموزان خود ارزشیابی توصیفی به عمل می اورد و توضیحاتی در موردپوشه ی کار ،فهرست وارسی  ونحوه ی ارزشیابی تجربه هایی را در اختیار ما قرار می داد .

-مورد دیگر این بود که وقتی گاهی اوغات معلم راهنما برای بچه ها مبحثی راتدریس می کرد ما نیز در کلاس حضور داشتیم و نقش ما در این کلاس به عنوان یک ارزشیاب بود با این راه با نقاط قوت وضعف معلم راهنما اشنا می شدیم واین موارد را به ذهن خود می سپاردیم تا در کلاس های واقعی خود از آنها استفاده کنیم.

نقاط ضعف کارورزی:در مورد نقاط ضعف کارورزی می توان به موارد زیر اشاره کرد .

-به علت تکراری بودن مدرسه ها اغلب دانش اموزان در اوایل دارای انگیزه ی کافی بودند ولی در طول زمان دیگر دانشجویان به علت تکراری بودن مدرسه ها اغلب شور ونشاط اولیه را نداشتند وبیشتر برای اینکه در مدرسه ها غیبت نخورند به مدارس ابتدایی می رفتند .

-نبود اکثر معلمان راهنما در سر کلاس ها و راهنمایی نکردن خوب کارورز ان در کلاس ها

-استفاده نکردن معلمان راهنما از روش های نوین تدریس

-نبود ارتباط صمیمی بین معلم راهنما وکارورز .

-ظرفیت بالای دانش آموزان در کلاس های کوچک .

-نبود برنامه ی درسی مناسب در روز های کارورزی .

-نبود کلاس های چند پایه با توجه به اینکه اکثر مدارس روستایی چند پایه هستند

-نبود مربی تربیتی در مدارس

هنگامی که ما برای تدریس به سر کلاس ها ی می رفتیم وچون اکثر معلمان درس های خود را به روش سنتی به دانش اموزان خود تدریس کرده بودند هنگامی که ما با روش های فعال در س رابه دانش آموزان ارائه می دادیم و چون دانش اموزان با این روش های جدید آشنایی نداشتند مشکلاتی در سر کلاس ها بوجود می آمد.

-عدم همکاری کارکنان در مدرسه در دادن وسایل آموزشی برای تدریس.

-عدم دادن اجازه به دانشجو یان برای تدریس در مدارس غیر دولتی .

-وجود اولویت های غلط در تربیت معلم (مسئولان تربیت معلم کارورزی را در اولویت های آخر قرار می دادند )در حالی که کاروزی باید در اولویت اول قرار گیرد.

-عدم همکاری مسئولان مرکز با دانش جویان ،در بعضی مواقع مسئولان بدون هما هنگی دانشجویان روز های کارورزی کلاس ها یی در مرکز تشکیل می دادند که این کار باعث آشفتگی دانشجویان و بر هم زدن برنامه های کارورزی می شد.

پیشنهاد:

-برای اینکه دانشجویان تجارب بیشتری بدست بیاورند باید روز های کارورزی بیشتر باشد ووجود یک روز برای کارورزی مناسب نمی باشد چون دانشجویان نمی توانند خود را با معلم راهنما و دانش آموزان هماهنگ کنند واین مورد باعث می شد که دانشجویان بدون آمادگی در سر کلاس ها حضور یابند.

-چون اکثر دانشجویان به مدارس خواهند رفت بهتر بود دوران کارورزی خود را در مناطق مربوطه سپری می کردند وبا عیب ها و محاسن آن ها آشنا می شدند و هم چنین چون این دانشجویان اکثرا چند پایه تدریس خواهند کرد می توانستند این کلاس ها را در مناطق خود تجربه کنند در حالی که این مورد در کلا سها ی شهری نیستند .

-دعوت کردن از چند معلم خبره ی استان به مرکز تربیت معلم وانجام تدریس زنده ی فعال توسط این معلمان در مرکز.

-تغییر دادن مدارس کارورزی در هر ماه به علت اینکه شور ونشاط دانشجویان به خاطر رفتن به مدرسه های تکراری کم نشود .

-سعی شود برنامه های کارورزی طوری تنظیم شود که کارورز همه ی دروس را تجربه کند تا با نحوه ی تدریس انواع دروس در کلا س های واقعی آشنا گردد.


مطالب مشابه :


بررسی نقاط قوت وضعف کارورزی

دست نوشته ها - بررسی نقاط قوت وضعف کارورزی - (یادمان باشد اگر خاطرمان تنها شد) - (طلب عشق ز هر




نظر ولایتی درخصوص نقاط قوت و ضعف دولت .

( یک معلم ) - نظر ولایتی درخصوص نقاط قوت و ضعف دولت . - - ( یک معلم )




مديريت موفق . نقاط قوت يا نقاط ضعف

Metallurgical and Materials Engineering - مديريت موفق . نقاط قوت يا نقاط ضعف - وبلاگ حجت الله زیاری




نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید بخش آموزش و پرورش

نقاط قوت. 1- وجود 2- وجود مراکز تربیت معلم، آموزشکده های فنی و حرفه ای و مراکز آموزش عالی




شرایط و ویژگی های یک تدریس اثر بخش و راهکارهای کاربردی اجرای آن ها

معلّم نمونه پی بردن به نقاط قوت وضعف برنامه درسی واجزا وعناصر آن کمک به معلم درتعیین نقاط




برچسب :