گزارش پژوهشگری سرکار خانم فریدونی «معلم پژوهنده ی کشوری سال 90-89 و مولف کتاب کمک درس جامعه شناسی 1»
توصیف وضعیت موجود
این جانب لیلی فریدونی کارشناس علوم اجتماعی فارغ التحصیل از دانشگاه ملی اصفهان و دارای درجه ی کارشناسی ارشد از دانشگاه آزاداسلامی واحدتهران-شمال حدود 17 سال است که به صورت رسمی به تدریس علوم اجتماعی مشغول می باشم .
در این سال ها علاوه بر تدریس به فعالیت هایی چون تحقیق ، تالیف کتابهای کمک آموزشی علوم اجتماعی (مولف جامعه شناسی موسسه مبتکران هستم)ویازده سال داوری استانی مسابقات معتبری همچون جشنواره ی جوان خوارزمی و پرسش مهر نیز پرداخته ام سال گذشته . دو سال متوالی حائز رتبه ی اول منطقه ی18 ورتبه ی اول استان تهران در برنامه ی معلم پژوهنده و یک سال نیز افتخار معلم پژوهنده ی کشوری را دریافت نموده ام دو سال است که به عنوان عضو گروه علوم اجتماعی اداره کل شهر تهران انجام وظیفه می کنم.
درسال جاری هفدهمین سال تدریسم در منطقه ی5 شهر تهران، دهکده ی المپیک در دبیرستان دخترانه ی
غیرانتفاعی سماء 2 ، واقع در خیابان 18 کوچه ی 12، تدریس جامعه شناسی را برعهده دارم .
این دبیرستان از موقعیت محلی نسبتا مناسبی برخوردار است ، ساختمان قدیمی مدرسه چندین بار باز سازی شده اما توجه مستمر مدیریت مدرسه موجب زیبایی فضای کلی مدرسه شده است در کنار این فضاها حیاط وسیع مدرسه را می توان جزو ویژگی های مثبت مدرسه دانست.حدود 300 دانش آموز از پایه ی اول تا چهارم در این دبیرستان مشغول به تحصیل می باشند .
وضعیت مالی اغلب دانش آموزان مساعد است و از نظر تحصیلی هم والدین و هم اولیا مدرسه نظارت و تاکید بسیار قوی اعمال می کنند .
اغلب والدین دانش آموزان دارای تحصیلات عالیه هستند ، سطح آگاهی های عمومی نسبتا بالا است معدل دانش آموزان نیز عموما بالا می باشد.
تشخیص و بیان مساله
کلاس دوم انسانی شامل 15 نفردانش آموز می شداین دانش آموزان از نظر درسی در سال های گذشته وضعیت نسبتا مناسبی داشتند اما در عین حال برخی ویژگی های نامناسب اخلاقی مثل شلوغی و برهم زدن جو کلاس ، نشستن نامناسب در کلاس درس ، غیبت های مکرر و تبانی برعلیه معلم موجب شده بود اداره ی این کلاس برای دبیران تا حدزیادی مشکل باشد.
با شروع تدریس کتاب جدیدالتالیف جامعه شناسی 1 دانش آموزان این کلاس کم کم شروع به انجام رفتارهای نامناسب کردند دسته جمعی امتحان نمی دادند ، غیبت های مکرر می کردند و جلسه ی بعد بهانه می آوردند که چون غایب بوده اند درس را یاد نگرفته اند . هرکس را برای پرسش شفاهی صدا میزدم با بی خیالی و لبخندی مرموز که نشان از تبانی با سایرین بود می گفت :" نخوندم.
وقتی علت را می پرسیدم بیان می کردند که به مفاهیم کتاب علاقه ندارند و متوجه مفاهیم آن نمی شوند.
تاکید من براینکه این درس جزءدروس تخصصی شماست و برای کنکور هم مهم است نیز بی فایده بود .
شرایط بدی پیش آمده بود مستاصل شده بودم می دانستم که اگر با والدین صحبت کنم دانش آموزان بیشتر در برابرم جبهه می گیرند اما به تنهایی هم کاری از دستم برنمی آمد . دو ماه از سال تحصیلی گذشته بود و چیزی به زمان امتحان نیم ترم نمانده بود. نتایج آزمون نیم ترم وحشتناک بود و مهم تر اینکه دانش آموزانم نسبت به این مساله خیلی بی تفاوت بودند .
باید فکری به حال این وضعیت می کردم...
جلسات شورمقدماتی در مدرسه با مدیریت مدرسه ، معاونین و مشاورپایه برگزار شد و تصمیمات مختلفی در زمینه ی نحوه ی شروع برنامه ها اتخاذ گردید که در جریان این پژوهش با تصمیمات اتخاذ شده وروند انجام کار به تفصیل و با ذکرجزئیات ،آشنا خواهید شد.
سوالات پژوهش
در این نگاشته در پی آن بودم که برای پرسش های زیر پاسخ ها و راهکارهای مطلوبی ارائه نماییم:
1. چگونه می توانم مدیریت رفتار دانش آموزانم را دردست بگیرم؟
2. چگونه می توانم نگرش دانش آموزانم را نسبت به درس جامعه شناسی تغییر بدهم و آنها را به این درس علاقمند نمایم؟
3.از چه راه هایی می توانم تلاش درسی دانش آموزان را افزایش داده موفقیت آنها را در آزمون پایان ترم تضمین کنم؟
اهداف پژوهش
اهداف مهمی که در انجام این پژوهش در پیش روی داشتم عبارت بودند از:
1. در دست گرفتن مدیریت رفتار دانش آموزانم و کنترل کلاس
2. تغییر نگرش دانش آموزانم نسبت به درس جامعه شناسی
3. علاقمند نمودن دانش آموزانم به درس جامعه شناسی
4. افزایش تلاش درسی دانش آموزانم
5. تضمین موفقیت صددرصدی دانش آموزانم درآزمون پایان ترم
تعریف مفروضات (کلیدواژه ها)
. نگرش Attitude: نگرش یک حالت آمادگی ذهنی و عصبی است که از طریق تجربه سازمان می یابد و بر واکنش فرد نسبت به تمامی موضوع ها و موقعیت های وابسته به نگرش تأثیر مستقیم و پویا بر جای می گذارد". ( سیرز و دیگران-ص413)
سویی کرچ و کراچفیلد(۱۹۴۸) که عمدتاً دیدگاه شناختی داشتند نگرش را اینگونه تعریف کرده اند:"نگرش عبارت است از سازمان پایدار فرایند های انگیزشی، عاطفی، ادراکی و شناختی در ارتباط با برخی از جنبه های دنیای فرد".ملاحظه می شود که در این تعریف به خاستگاه نگرش اشاره ای نشده و در عوض تجربه ی ذهنی زمان حال مورد تأکید قرار گرفته است.
جمع آوری اطلاعات (شواهد 1)
رفتار اجتماعی
انسان به عنوان یک موجود اجتماعی از همان بدو تولد گرایشات اجتماعی از خود نشان میدهد. نیاز به کسب حمایت و امنیت انحراف مراقبین شاید اولین نشانههای نیازمندی فرد به عوامل بیرونی است. لبخند اجتماعی را که در حدود ماههای اول زندگی در نوزاد دیده میشود، به عنوان اولین ارتباطات او با محیط اجتماعی خویش میدانند. این لبخند در تمامی نوزادان دیده میشود که به نظر میرسد، کارکرد عمده آن جلب توجه اطرافیان و برقراری یک نوع ارتباط ساده با اجتماع است.
شروع زودرس چنین رفتارهایی حاکی از اهمیت روابط و رفتارهای اجتماعی برای فرد است. هر چند اینگونه رفتارها مختص انسان نبوده و در اغلب حیوانات نیز دیده میشود. نیاز به دوست داشته شدن ، نیاز به حمایت ، نیاز به کسب امنیت و نیاز به پیوند جویی از نیازهای اساسی انسان هستند که مازلو آنها را در سلسله مراتب نیازهای خود قرار داده است و به اهمیت آنها در خود شکوفایی فرد تاکید کرده است. روشن است در یک سوی این نیازها فرد و در سوی دیگر آن اجتماع قرار دارد. ارضاء این نیازها در ارتباط فرد با جامعه میسر خواهد بود. http://www.hamshahrionline.ir
رشد رفتار اجتماعی
ظهور و بروز رفتار اجتماعی شاید به همان ماههای اولیه زندگی نوزاد بر میگردد. زمانی که نوزاد لبخند اجتماعیاش را ظاهر میسازد و به این طریق هر چند به شیوهای ساده رابطه خود را با افراد خود برقرار میکند. تعامل نوزاد با محیط تداوم پیدا میکند. هر چند در آغاز افرادی که به عنوان اجتماع برای نوزاد شناخته میشوند، خیلی محدود بوده و اغلب شامل پدر و مادر و نزدیکان او میشود. اما بتدریج این روابط گستردهتر شده و به افراد بیشتری عمومیت پیدا میکند. بطوری که در سنین خاصی کم کم توجه فرد عمدتا معطوف به افرادی به غیر از افراد نزدیک خانواده او میشود.
در حدود 4 - 5 سالگی کودک توجه خاصی به همسالان خود پیدا میکند و علاقمند ارتباط بیشتری با آنهاست و شاید مدتهای زیاد علاقمند باشد وقت خود را با آنها بگذاراند. این روند نیز بتدریج گستردهتر میشود و در سالهای اولیه دبستان با علاقمندی بیشتری به برقراری روابط اجتماعی ظهور پیدا میکند. رفتارهای اجتماعی در این دوران عمدتا از طریق بازی با همسالان نمود پیدا می کند. کودک با برقراری تعاملات جدید با گروههای جدید همسالان رفتارهای جدید را میآموزد و در موارد زیادی آنها در رفتارهای اجتماعی خود منعکس میسازد.(حاجي آقالو -ص42)
در سن نوجوانی گرایش فرد به گروههای اجتماعی بیشتر و بیشتر میشود، بطوری که این دوران با این ویژگی اساسی مشخص میشود که فرد علاقه شدیدی به برقراری روابط اجتماعی از خود نشان میدهد. به عضویت گروههای مختلف در میآید و در تعامل با این گروهها رفتارهای اجتماعی خود را شکل میدهند. در سنین بعدی رفتارهای اجتماعی پختهتر شدهاند. فرد با انتخاب شغل ، ادامه تحصیل و انتخاب همسر رفتارهای گستردهتر اجتماعی پیدا میکند. نقش اجتماعی در این دوران مشخص شدهاند و فرد رفتاهای خود را بر اساس نقش خود در اجتماع و هویتی که بدست آورده تنظیم میکند.
انواع رفتار اجتماعی
رفتار اجتماعی را میتوان به دو نوع بسیار گستردهتر تقسیم بندی کرد: رفتار جامعه پسند و رفتار جامعه ستیز. رفتار جامعه پسند آن دسته از رفتارهایی را شامل میشود که مورد قبول جامعه بوده ، با قوانین و هنجارهای جامعه مطابقت دارد. این نوع از رفتارها سازنده و در جهت پیشبرد اهداف یک گروه یا اجتماع هستند. مثل نوعدوستی ، از سوی دیگر رفتار جامعه ستیز رفتارهایی منفی هستند که با قوانین و معیارهای جامعه مطابقت ندارند. مورد قبول افراد جامعه نیستند و اغلب پیامدهای منفی اجتماعی را برای فردی که مرتکب این رفتارها میشوند به همراه دارند.
این دسته از رفتارها مخرب بوده و مانع پیشبرد اهداف گروه یا اجتماع هستند که فرد در آن قرار دارد. تعیین اینکه کدام رفتار پسند و کدام جامعه ستیز محسوب میشود، بر حسب منابع متعددی صورت میگیرد. دو منبع معتبر برای این بررسی قوانین رسمی در جامعه است و دیگر هنجارهای عرضی و فرهنگی آن جامعه. هر کدام از این منابع میتوانند منبع تعیین کننده برای جامعه پسند یا جامعه ستیز بودن یک رفتار اجتماعی باشند. هر چند در اکثر موارد بین این و منبع هماهنگی وجود دارد، ولی در مواردی نیز ناهمخوانیهایی بین آنها دیده میشود.
تفاوتهای فرهنگی در رفتارهای اجتماعی
هر چند اکثر رفتارهای اجتماعی در تمامی جوامع و فرهنگها معنیدار هستند و به آنها به عنوان رفتارهای جامعه پسند یا جامعه ستیز توجه خاصی مبذول میشود، اما برخی رفتارهای اجتماعی در برخی فرهنگها اهمیت شایان توجهی پیدا میکنند. انواعی از رفتارهایی مثل ازدواج ، روابط والد - فرزندی ، دوستی ، عضویت در گروهها ، رفتار اجتماعی با همسایگان ، نوع دوستی ، همرنگی و ... ، در جوامع متفاوت درجات متفاوتی از توجه را شامل خود میسازند.
در جوامع روستایی رفتار ارتباطی با همسایگان به عنوان یک رفتار اجتماعی اهمیت خاصی مییابد، در حالیکه در شهرهای بزرگ و صنعتی چنین روابطی چندان مورد توجه نیست. http://daneshnameh.roshd.ir
روش شناسی
در روش اقدام پژوهی شیوه های متفاوتی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات وجود دارد که ازجمله ی آنها می توا ن به "روش شش پرسش، نمودار استخوان ماهی، تجزیه و روش ترسیم مفاهیم".
در این رویکرد مناسب ترین روش را روش تجزیه و تحلیل یافتم زیرادر این شیوه، ضمن ریشه یابی علت ها به عواقب و پیامدهای آنها نیز توجه می شود .
تجزیه و تحلیل مسایل
عدم توجه و علاقه به درس جامعه شناسی
|
جدیدالتالیف بود ن کتاب |
عدم درک مفاهیم کتاب |
نگارش متفاوت محتوای کناب |
انتزاعی بودن بخش عمده ی مفاهیم کتاب
|
نتایج و عواقب منفی |
افت تحصیلی |
اختلاف و ناسازکاری با اولیا و دبیر |
عدم توانایی در ایفای مطلوب نقش دانش آموزی |
ازدست دادن خودباوری و عزت نفس |
راه حل های پیشنهادی
برای ارائه ی راه حل های پیشنهادی شناسایی استعدادهای دانش آموزان (فرصت ها) ضرورت داشت .بنابراین ابتدامتوجه شدم دانش آموزان در زمینه های زیر نسبتا قوی هستند .
آشنایی با کامپیوتر
دسترسی به اینترنت
داشتن طبع شعر
وضع مالی مناسب
راه حل های اجرایی
با توجه به امکانات فوق روش های زیر را به عنوان راهکار درنظر گرفتم:
1. افزایش روابط دوستانه
2. قطب بندی تخصصی دانش آموزان
3. برنامه ریزی خلاق
4. ارزشیابی فعالیت ها
5. نمایشگاه فعالیت کلاسی
اجرای راه حل ها
الف) افزایش روابط دوستانه
دونفر از دانش آموزان کلاس طبع شعرنسبتا خوبی داشتند و من احساس کردم استفاده از این ویژگی آنها هم می تواند جو کلاس را تغییر دهد و هم از نظر عاطفی موجب صمیمیت بین من و دانش آموزانم شود . این صمیمت می توانست جو کلی کلاس را تغییر دهد.شروع کردم به بها دادن به این دو دانش آموز و تعریف از طبع شعر آنها خواستم هرجلسه زیباترین اشعاری را که دوست دارند پای تخته بنویسند و درکلاس در حضور من برای دوستانشان بخوانند .
آموزش بازی اتلو و طرح آن به عنوان مسابقه ی برداشت های اجتماعی از بازی ها و سرگرمی ها، شیوه ی دیگری بود که ضمن ایحاد جوصمیمانه در کلاس ،با توجه به ماهیت بازی مهارت های زندگی اجتماعی دانش آموزان را نیز افزایش می داد.
به نظر می رسید طرح خوبی بود چون با استقبال بچه های کلاس مواجه شد.
ب)قطب بندی تخصصی دانش آموزان
ابتدا عناوین گروه ها را پای تخته نوشتم و از دانش آموزان خواستم که هرکدام در یک گروه عضو شوند .(عضویت در یک گروه برای هر دانش آموز اجباری بود.)
- گروه آزمون ساز
- گروه محتوا ساز
-گروه مدرس
-گروه پژوهش
در ابتدا رغبت چندانی برای عضویت در گروه هانشان نمی دادند بنابراین نمرات نیم ترم آنها را خواندم.
«لیست نمرات مستمر دانش آموزان در درس جامعه شناسی 1»
ردیف |
نام و نام خانوادگی |
نمرات مستمر |
1 |
نگین احمدی |
15 |
2 |
مهتاب باورصاد |
11 |
3 |
پریناز سیفی |
-8- |
4 |
شادی شاههینی |
10 |
5 |
شهرزاد شیرزی |
11 |
6 |
نیوشا صبور |
12 |
7 |
ساناز طاهری |
-7- |
8 |
سمیه عبدی |
-9- |
9 |
هستی غدیری |
13 |
10 |
شکیلا کامروا |
10 |
11 |
مهسا کوشا |
-5- |
12 |
آیلار مسعودی |
-9- |
13 |
زهرا مطلبی |
12 |
14 |
زهره نامدار |
-6- |
15 |
نونا نوید |
16 |
خواندن نمرات مستمر شوک عجیبی به دانش آموزان وارد کرد .تازه متوجه شده بودند که نزدیک امتحان است و آنها نمرات بسیار بدی کسب کرده اند .غمگین و مضطرب بودند یکی دو نفر اصرار می کردند که فرصتی برای جبران به آنها بدهم . من شرایط را برای برنامه ریزی مهیا دیدم تصمیم گرفتم فرصت جدیدی به خودو دانش آموزانم برای تغییر وضع موجود بدهم .گفتم:" هرکس می خواهد نمرات مستمرش را جبران کند،فقط کافی است در یکی از قطب های تخصصی کلاس شرکت فعال داشته باشد." بنابراین آنروز همه ی دانش آموزان کلاس برحسب تمایلشان در یکی از گروه ها جای گرفتند . و من برنامه های مورد انتظارم را برایشان شرح دادم .
لیست گروه ها
شماره گروه |
عناون فعالیت |
اعضای گروه |
1 |
گروه آزمون ساز |
شادی شاههینی- ساناز طاهری - مهسا کوشا |
2 |
گروه محتوا ساز |
مهتاب باورصاد - پریناز سیفی - نیوشا صبور |
3 |
گروه محتوا ساز |
زهرا مطلبی - زهره نامدار- هستی غدیری |
4 |
گروه مدرس |
شهرزاد شیرزی -سمیه عبدی - نونا نوید |
5 |
گروه پژوهش |
شکیلا کامروا - آیلار مسعودی - نگین احمدی |
6 |
نمایشگاه کلاسی |
همه ی دانش آموزان کلاس |
|دوگروه از دانش آموزان در گروه های محتواساز به صورت مجزا شرکت داشتند.
1.برنامه ریزی خلاق
الف-تقسیم جلسات باقی مانده و درس ها بین گروه ها
حدودا هفته ی آخر آبان ماه بود و ما 5 جلسه بیشترتا امتحان ترم اول فرصت نداشتیم برای هر هفته مرور 2درس را به شیوه ای خلاقانه انتخاب وبه گروه ها برنامه های مورد انتظار را بیان کردم البته برای هفته ی اول سه درس تعیین شد.هرکدام از گروه ها موظف بودند متناسب با برنامه های تعیین شده برای هرگروه مطالب خود را برای کلاس آماده کنند .
در هرجلسه از 90 دقیقه40 دقیقه به فعالیت معلم و 50 دقیقه ی باقیمانده به فعالیت دانش آموزان سپری می شد.
ب-برنامه های گروه ها دودسته شدند :
1-برنامه های اجباری : برنامه های اجباری برنامه هایی بودند که هر گروه در مورد دروس تعیین شده اجبارا باید انجام میدادند و توسط خود من تعیین شده بود که شامل موارد زیر می شد:
2- برنامه های اختیاری: برنامه های اختیاری برنامه هایی بودند که هر گروه به صورت خلاقانه در مورد دروس تعیین شده انجام میدادند این فعالیت ها یا پیشنهاد من بود و یا توسط خود گروه دانش آموزان تعیین شده بودند .
فعالیت هر گروه مکمل گروه دیگر بود و بدین ترتیب این شیوه ی برنامه ریزی شرایطی را فراهم می ساخت که همه ی دانش آموزان کل درس ها در مدت زمانی کوتاه را دوره کنند .
شیوه ی اجرا
برنامه های اجباری گروه محتوا ساز
· طراحی پاورپوینت و محتوای متناسب برای تدریس درس ها
برنامه های اجباری گروه مدرس
· تهیه ی خلاصه وچارت (راهنمای یادگیری) درس هاو ارائه ی آن ها به سایردانش آموزان
· تعیین کلیدواژه ها ی هر درس و تعریف آنها
· پرسش شفاهی از متن درس
برنامه های اجباری گروه آزمون ساز
· طرح 5 سوال تشریحی و 5 سوال درست نادرست و جاخالی از هر درس و تکثیر آن به تعداد گروه ها
· طرح آزمون بیست نمره ای از هر درس با رعایت استفاده از انواع سوالات
· گرفتن آزمون از مباحث دو درس قبل
· تهیه ی بانک سوالات
برنامه های اجباری گروه پژوهش
· تهیه ی عکس جامعه شناسانی که در کتاب به نام یا نظریه ی آنها اشاره شده و نصب آن در کلاس
· تهیه ی بروشور درباره ی مکاتب جامعه شناسی مورد اشاره در کتاب
برنامه های اجباری گروه نمایشگاه
· نقدوتحلیل فعالیت های عملی گروه ها و محتوای تولید شده
· تهیه ی آرشیو فعالیت ها
· تشکیل نمایشگاه فعالیت های کلاسی در اردیبهشت ماه
برنامه های اختیاری
· بردن گروه ها به سایت و نمایش کلیپ یا فیلم مرتبط با محتوای درس
· طرح مسابقه وسرگرمی با محوریت محتوای درس
· معرفی سایت ها و وبلاگ های مفید
· تعیین تکلیف برای هفته ی بعد
· پذیرایی و...
با توجه به اینکه 9 درس از کتاب جزء بودجه بندی لحاظ شده بود هر جلسه دو درس توسط کل گروه ها مرور می شد با برنامه ریزی های فوق تدابیری اتخاذ شد که همه ی مباحث کتاب در کمتر از یک ماه در کلاس مورد بررسی قرار گیرند .
گروه آزمون ساز ازمحتوای هر جلسه در همان جلسه آزمون می گرفتند و نمرات را هفته ی بعد اعلام می کردند با توجه به اینکه همه ی اعضای گروه ها به یک اندازه درگیر درس ها بودند دیگر کسی با آزمون مخالفت نمی کرد و همه با آمادگی کامل یک ربع آخر کلاس را در آزمون درس های همان روز شرکت می کردند .
ارزشیابی فعالیت ها
-بر تمام فعالیت ها ی کلاس شخصا نظارت می کردم و محتوای درس ها و آزمون های تهیه شده را قبل از ارائه در کلاس کاملا بررسی می کردم.
-هر گروه پس از انجام وظایف خود توسط سایر گروه ها مورد ارزیابی قرار می گرفت و نقاط قوت و ضعف کارش عنوان می شد و جمع نظرات دانش آموزان به اضافه ی نظر دبیر به عنوان نمره ی کلاسی گروه لحاظ می شد.
-نمرات پرسش شفاهی نیز درنظر گرفته می شد.
- نمرات آزمون گروه آزمون ساز نیز با فعالیت های عملی اعضای گروه ها و نمرات پرسش شفاهی جمع و تقسیم بر3 می شدوازمجموع این نمرات نمره ی مستمر دانش آموزان تعیین می شد .
چک لیست ارزشیابی فعالیت هی گروهی
شماره گروه |
عناون فعالیت |
کیفیت ارائه ی برنامه ها "نتایج نظرسنجی از دبیر و کل کلاس" | |||||||||||
درسهای1و2و3 |
درسهای4و5 |
درسهای6و7 |
درسهای 8و9 | ||||||||||
1 |
2 |
3 |
1 |
2 |
3 |
1 |
2 |
3 |
1 |
2 |
3 | ||
1 |
گروه آزمون ساز |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 |
گروه محتوا ساز |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 |
گروه محتوا ساز |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 |
گروه مدرس |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 |
گروه پژوهش |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1:پایین تر از حد انتظار 2-درحد انتظار 3-فراتر از حد انتظار
شواهد 2
اعتباریابی
الف) اعتبار یابی توسط محقق: -نتایج آزمون کتبی دی ماه بسیار رضایت بخش بود.بامشاهده ی لیست زیر، نتایج تلاش چشمگیر دانش آموزان را می توان مشاهده کرد.
لیست نمرات درس جامعه شناسی 1 – دیماه 90
ردیف |
نام و نام خانوادگی |
نمرات مستمر |
نمرات پایانی |
1 |
نگین احمدی |
15 |
20 |
2 |
مهتاب باورصاد |
11 |
18 |
3 |
پریناز سیفی |
-8- |
16 |
4 |
شادی شاههینی |
10 |
17 |
5 |
شهرزاد شیرزی |
11 |
19 |
6 |
نیوشا صبور |
12 |
18 |
7 |
ساناز طاهری |
-7- |
17 |
8 |
سمیه عبدی |
-9- |
18 |
9 |
هستی غدیری |
13 |
20 |
10 |
شکیلا کامروا |
10 |
16 |
11 |
مهسا کوشا |
-5- |
15 |
12 |
آیلار مسعودی |
-9- |
17 |
13 |
زهرا مطلبی |
12 |
19 |
14 |
زهره نامدار |
-6- |
15 |
15 |
نونا نوید |
16 |
20 |
معدل کل کلاس |
27/10 |
17 |
لازم به ذکر است که نمرات مستمر دانش آموزان ، براساس توافق بین مدیر –دبیر و دانش آموزان تغییرداده شد و همانطور که شرح داده شد ،میانگین نمرات فعالیت های عملی –آزمون های کلاسی -پرسش های شفاهی و ارزیابی عملکرد گروهی ،جایگزین نمرات مستمر فوق گردید.
-حجم تکالیف دانش آموزان موجب کنترل بسیاری از رفتارهای آنها شده بود.
- روابط من با دانش آموزانم بسیار نزدیک و صمیمی شده بود .
-دانش آموزانم احساس بالندگی می کردند وبا آغاز نیمسال دوم نیز تمایل داشتند همین روند ، تداوم پیدا کند.
ب)اعتبار یابی توسط مدیر مدرسه: مدیر مدرسه بسیار از شرایط پیش آمده اعلام رضایت نمود و از من خواست تا در باره ی طرح اجرا شده در جمع دبیران در شورای بهمن ماه صحبت کنم.
ایشان دانش آموزان کوشای کلاس را با دادن جایزه و معرفی در برنامه ی صبحگاهی مورد تشویق قراردادند و قول اردوی یکروزه ی ابیانه را در اردیبهشت ماه به عنوان جایزه ی کلی همکاری گروهی و موفقیت درسی به دانش آموزان کلاس دوم و من دادند .
پ)اعتباریابی مسئول اداره: ریاست منطقه نیز از کلاس ما بازدید نمودند و تشویق نامه ای برای شیوه ی خلاقانه ی کلاس داری به بنده عطا کردند . یک دستگاه ویدیو پروژکتور نیز به مدرسه اهدا نمودند .
نتایج نهایی
درنتیجه ی انجام برنامه های فوق توانستم:
1. تا حد بسیار مطلوبی مدیریت رفتار دانش آموزانم را دردست بگیرم.
2. نگرش دانش آموزانم را نسبت به درس جامعه شناسی تغییر بدهم.
3. دانش آموزانم را به درس جامعه شناسی علاقمند نمایم.
4. .تلاش درسی دانش آموزانم را افزایش دهم.
5. شرایط قبولی صددرصدی دانش آموزان پایه ی دوم رادرآزمون ترم اول فراهم نمایم.
پیشنهادات
الف )پیشنهاد به دبیران
ü دربرابر کاستی ها و مشکلات تسلیم نشوید.
ü محدودیت ها را به چشم سازنده ی فرصت ها بنگرید.
ü هنرمندانه به تلفیق روش های تدریس بپردازید و بریک شیوه تاکید نکنید.
ü از توان فکری خود و دانش آموزان بهره های خلاقانه ببرید.
ü مشکلات موجود را به شیوه های خلاقانه و مشارکتی حل نمایید.
ب)پیشنهاد به مدیران مدارس
ü در ارتباط با دبیر خود بنا را براعتماد و همکاری بگذارید.
ü برای دبیران کلاس های روش های نوین تدریس ترتیب دهید.
ü در مدارس تکنیک های خلاقیت به دبیران آموزش داده شود.
ü در شوراهای دبیران امکان انتقال تجربه های دبیران را فراهم نمایید .
ü دبیران و دانش آموزان خلاق را مورد تشویق و توجه قرار دهید .
پ) پیشنهاد به مولفان و برنامه ریزان کتاب های درسی
ü درنگارش متن کتاب های درسی سادگی و سطح تفکر دانش آموز درنظرگرفته شود.
ü درنگارش کتاب های درسی نظر معلین و مدرسین مدارس نیز لحاظ شود.
ü درنگارش محتوای کتاب های درسی نیازهای ضروری و کاربردی دانش آموزان نیز لحاظ شود.
وقتی راه رفتن آموختی، دویدن بیاموز و دویدُن که آموختی ، پرواز را
منابع و مآخذ
الف) کتاب ها
1. سیرز و دیگران،۱۹۹۱، به نقل از حسن پاشا شریفی(۱۳۸۱).اصول روان سنجی و روان آزمایی.تهران، رشد، چاپ هشتم،
2. حاجي آقالو ، چگونه در دانش آموزان نفوذ كنيم؟ناشر: تزكيه ، سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
ب) سایت ها
www2.irib.ir/radio/Java
http://daneshnameh.roshd.ir
http://www.hamshahrionline.ir
ضمایم و پیوست ها
ü پاورپوینت درس ها
ü فیلم اموزشی
ü بانک سوال
مطالب مشابه :
چکیده گزارش فعالیتهای مدارس ابواب جمعی از زبان معاونین
کاوش - چکیده گزارش فعالیتهای مدارس ابواب جمعی از زبان معاونین - پایگاه اطلاع رسانی واخبار
راهنمای تکمیل فرم هاي ارزیابی عملکرد کارکنان سال تحصیلی 92-91
(مدیران و معاونین) در تدوین گزارش تخصصی ، چنانچه فرد عملکرد خود و یا یک موضوع را در
فرم ثبت نام ذیحسابان و معاونین ذیحساب در انجمن متخصصین امور ذیحسابی کشور
کانون ذیحسابان استان تهران - فرم ثبت نام ذیحسابان و معاونین ذیحساب در انجمن متخصصین امور
شیوه نامه فعالیت های گروه های آموزشی دوره ی ابتدایی در سال تحصیلی 92 – 91
- 91 در قالب راهبر آموزشی ، گروه های آموزشی استان ، کارگروه تخصصی گزارش جمع
گزارش پژوهشگری سرکار خانم فریدونی «معلم پژوهنده ی کشوری سال 90-89 و مولف کتاب کمک درس جامعه شناسی 1»
جامعه شناسی منطقه 9 تهران - گزارش پژوهشگری سرکار خانم فریدونی «معلم پژوهنده ی کشوری سال 90-89 و
گزارش سالانه پرورشی
گزارش سالانه از ابتدای سال تحصیلی با تشکیل کمیته معاونین و نماینده وب سایت تخصصی
متن کامل گزارش کمیسیون تخصصی بررسی طوفان تهران منتشر شد
در گزارش کمیسیون تخصصی بررسی سانحه طوفان تهران ، رئیس و معاونین سازمان هواشناسی کشور
گزارش عملکرد سالانه گروه ادبیات فارسی
گزارش عمل کرد وارایه مطالب تخصصی در زمینه ی رشته با حضور معاونین اداره
نشست مشترک معاونین اقتصادی و سرمایه گذاری مناطق آزاد کشور با هیئت سرمایه گذار مالزیایی برگزار شد.
تبریز سر ایران است. - نشست مشترک معاونین اقتصادی و سرمایه گذاری مناطق آزاد کشور با هیئت
'گزارش فعالیت های پرورشی دبیرستان دخترانه فجر
'گزارش فعالیت های اطلاع به واحدهای تخصصی آموزش مدارس توسط معاونین
برچسب :
گزارش تخصصی معاونین