کارگاه طرح معماری


کارگاه طرح معماری

تاريخ : یکشنبه بیست و یکم مهر 1392 | 10:56 |

نویسنده : رضایی

  بسم الله الرحمن الرحیم  

اطلاعیه های درس «طرح معماری»  

دانشجویان محترمی که درس طراحی معماری1در دانشگاه آزاد اسلامی نطنز با اینجانب کلاس دارند، لطفاً به موارد زیر توجه کنند: در طول ترم، اطلاع رسانی های غیرحضوری به دانشجویان محترم، صرفاً از طریق این وبلاگ و در همین پنجره صورت خواهد گرفت. لازم است که روزی یک بار به این پنجره سر بزنید. پیام ها و نظرات غیرحضوری خود را صرفاً از طریق نظرات در پایین این پنجره، به من برسانید و در همان جا نیز پاسخ خود را دریافت کنید. نظرات با تیک خصوصی و نظرات با نام مستعار، حذف خواهند شد. اولین جلسه ی آتلیه ی طراحی معماری 1 روز شنبه 20 مهرماه ۹۲ ساعت 8 برگزار شد. به دلیل اهمیت طرح یک و جهت برقراری نظم بیشتر در طول ترم، از غیبت خودداری کنید. (( دانشجویانی که شنبه 20مهرماه در کلاس حضور نداشتند، عدم حضور در کلاس 27مهر، به منزله حذف این درس است.)) موضوع طراحی معماری یک در آتلیه ی سیحون، مدرسه معماری است.  شیوه ارزیابی : 4 نمره حضور و غیاب و 16 نمره فعالیت کلاسی ، انجام پروژه های خواسته شده و پروژه پایان ترم. رضایی – 92/7/20

.................................................

با سلام تکالیفی که برای روز شنبه 27مهرماه ۹۲ باید آماده کنید:

مطالعه و تسلط بر روند کار کلاسی

1- بررسی نمونه های ساخته شده در ایران و جهان (تسلط کامل بر پروژه ها و ارائه آن بر روی پاورپوینت (پلان،پرسپکتیو،نما،مقطع وبرش)) ((دانشجویان محترم نمی بایست نمونه انتخاب شده تکراری باشد، هریک از دانشجویان نمونه های انتخاب شده خود را در قسمت نظرات نوشته، که این نمونه ها را داخل صفحه بنویسم و درنتیجه دانشجویی نمونه تکراری انتخاب نکند.))

2- برداشت یک نمونه در شهر خود و استخراج آمار : مساحت و تعداد فضاها و تعداد دانشجویان، کارکنان، خدمه و...

3- استخراج ریز فضاها از کتاب نویفرت

4- انتخاب سایت به مساحت حدود 3000 مترمربع در نطنز - همراه داشتن لوازم ساخت ماکت جهت طراحی و ساخت حجم مدرسه معماری و جانمایی محل هر بخش.  - همراه داشتن دفترچه یادداشت و تمام لوازم اتود و طراحی در تمام جلسات. 

.................................................

  کارگاه طرح معماری ( جلسه اول )

فرایند طراحی فرایند طراحی کاملاً وابسته به نگاه طراح به مقوله طراحی است. اگر طراحی یک پروژه فرض شود، فرایند آن نیز فرایند پروژه ای است و مراحل آن شامل فاز صفر (مطالعات و برنامه ریزی )، فاز یک ( طراحی شماتیک ) ، فاز دو (نقشه های اجرایی )  و فاز سه (اجرا و نظارت) خواهد بود. اگر طراحی را مقوله خلاقیت در نظر بگیریم، فرایند آن فرایند خلاقیت خواهد بود و مراحل آن طوفان ذهن، تکرار و تقلید، خیال پردازی و... را شامل خواهد شد. و اگر به عنوان حل مسئله بنگریم، شامل مراحل تعیین و تبیین صورت مسئله، تفکیک خواسته ها، ارائه راه حل ها، بازخورد و راه حل نهایی است. از آنجا که مقوله طراحی، پدیده ای تک بعدی نیست و از جنبه های مختلفی مطرح می گردد، لذا فرایند آن باید تمام این جوانب را مد نظر داشته باشد.  

فرایند طراحی معماری > برنامه ریزی کالبدی > طراحی معماری

برنامه ریزی کالبدی :1- مطالعات عملکردی                         

2 - مطالعات محیطی  

1. مطالعات عملکردی:

1-1-مطالعات شناخت فضاهای موضوع                              2-1-افراد استفاده کننده                              3-1-برنامه فیزیکی                               4-1-روابط عملکردی و دیاگرام های روابط   

1-1-مطالعات شناخت فضاهای موضوع:

1- کتابهای استاندارد: (نویفرت ، تایم سیور و ...)

2- بررسی نمونه های ساخته شده در ایران و جهان : (1-مدرسه آقا بزرگ  کاشان ، 2-مدرسه مارکار یزد، 3-مدرسه البرز، 4-مدرسه ایران زمین، 5-مدرسه باهاوس، 6-مدرسه بوزآر7-مدرسه چهارباغ اصفهان و ...) 

3- بررسی نمونه های موجود در کتب ، مجلات و سایت ها >> اجزاء واحد طراحی : کلاس ، کارگاه آتلیه و ...  ( پرسپکتیو ، پلان ، برش ، نما)  

2-1-افراد استفاده کننده :(دانش آموزان،اساتید،کارکنان،خدمه و...)    

3-1-برنامه فیزیکی :(- شامل فضاهای مورد نیاز مدرسه معماری همچون ورودی ، محوطه، کلاس،آتلیه و ...، - تعداد فضاهای  مورد نیاز مدرسه معماری، -متراژ فضاهای مورد نیاز مدرسه معماری)

4-1-روابط عملکردی و دیاگرام های روابط :(روابط مستقیم،روابط نیمه مستقیم و روابط غیرمستقیم) 

2-  مطالعات محیطی: - انتخاب سایت              

                           - شناخت بستر طراحی  

- شناخت بستر طراحی : - آب و هوا و اقلیم (دما، تابش،باد،رطوبت و...)      - توپوگرافی و شیب                                - دسترسی                - همسایگی                 - بررسی عوامل مزاحم اطراف سایت                                - بررسی زمینه فرهنگی  و اجتماعی

بمنظور بدست آوردن این اطلاعات بهتر است از طرح جامع استفاده شود.
 
..........................................
 
روند کارگاه طرح معماری
1. شناخت بستر طراحی
2. آنالیز سایت و رسم دیاگرام های آن
3. برنامه فیزیکی و دیاگرام ارتباط فضایی
4. ایده => کانسپت = > فرم معماری
5. اسکیس های دستی از حجم و فضاها
6. ترسیم نقشه ها در فضای Auto cad
7. حجم سه بعدی (3D Max - Rhino - VRay )
8. صفحه بندی و کمپوزیسون
9. ساخت ماکت  نهایی  و  پوستر
 
شناخت سایت
            بررسی شرایط اقلیمی
            آب و هوا: شرایط مناسب آب و هوا متاثر از وضعیت اقلیمی یعنی حرارت، رطوبت و سرعت حرکت هوا خواهد بود.
            باد: محیط آموزشگاه از نظر همجواری با سایر ساختمانها و عوامل جغرافیایی باید به گونه‌‌ای باشد، که امکان حرکت و نتیجتا تهویه هوا وجود داشته باشد، ‌نحوه استقرار آن به نحوی باشد که اثرات بادهای مزاحم کاهش یافته و برخورداری از بادهای مناسب افزایش یابد. به طوری که حداکثر استفاده از جریان هوای مناسب برای تهویه طبیعی کلاس بوجود آید. در صورتی که محیط آموزشگاه در معرض وزش بادهای شدیدی قرار داشته باشد باید امکان ایجاد فضای سبز توسط درختان و بوته ها برای مقابله با آن فراهم باشد. با توجه به جهت عمومی وزش باد در منطقه، احداث واحد آموزشی نباید در مسیر انتشار دود و بوهای زننده کارخانجات، ‌کانالهای روباز، عبور فاضلاب، محل زباله دانی و… قرار گیرد .
            تابش آفتاب: به طور کلی جهت ساختمان مدارس باید به گونه‌‌ای باشد که حداکثر تابش آفتاب در کلاسها هنگام زمستان و جلوگیری از نفوذ تابش مزاحم در تابستان فراهم آید. بر این اساس میزان نور گیری هر نقطه با توجه به زوایه تابش و جهت تابش مشخص می‌گردد. همچنین باید دقت داشت عوامل شهری وجغرافیایی نباید در روشنایی محیط نقصان یا خللی وارد نماید. باید دقت داشت که حداقل در قسمتی که ساختمان مدرسه احداث می‌گردد نباید سایه عوامل فوق وجود داشته باشد. هر چند بهتر است در نواحی سردسیر اصولا از سایه در محیط آموزشگاه پرهیز نمود و بالعکس در نواحی گرمسیر وجود سایه در فضاهای باز نیز مطلوب می‌باشد.
          صوت: اصوات نامطلوب در فضای آموزشی سه دسته اند: الف- سرو صدای ناشی از ترافیک هوایی و زمینی ب- سر و صدای ناشی از کارگاههای صنعتی- مراکز تجاری ج– سر و صدای بازی بچه ها در فضای باز و سایر کلاسها
  تحلیل سایت...


مطالب مشابه :


لیست منابع امتحان و بارم درسی

شهرسازی ، معماری ، برنامه ریزی برنامه ریزی کالبدی، رضا درس: 20 نمره پروژه کلاسی




چگونگی پروژه ها روانشناسی محیط+معماری همساز با اقلیم+برنامه ریزی کالبدی

سایت دانشجویان ارشد معماری همساز با اقلیم+برنامه ریزی کالبدی. پروژه درس




روند کار پروژه عملی درس برنامه ریزی کالبدی :

به منظور آشنایی دانشجویان محترم با روند کار عملی در این ترم درس برنامه ریزی کالبدی لطفا به




منابع کارشناسی ارشد طراحی شهری

شهرسازی ، معماری ، برنامه ریزی جزوهي درس مبانی نظري معماري مبانی برنامه ریزی کالبدی .




درس برنامه ریزی کالبدی-استاد جناب آقای نقصان محمدی

پاور پوینت ارائه شده کلاس توسط استاد از لینک زیر برداشت کنید: پاور پوینت درس برنامه ریزی




آشنایی با رشته مهندسی معماری

4- مدیریت و هماهنگی اجرایی پروژه‌های معماری پروژه‌های برنامه ریزی و برنامهریزی




کارگاه طرح معماری

اطلاعیه های درس «طرح معماری انجام پروژه های برنامه ریزی کالبدی




تقسیم بندی کتاب ها برای پروژه ها

کتاب برنامه ریزی کالبدی. کتاب معماری مبانی برنامه ریزی معماری / تبیین پروژه درس




برچسب :