رابرت ادواردز، کاشف لقاح مصنوعی، چشم از جهان فروبست
اگر او نبود، میلیونها نفر طعم داشتن فرزند را نمیچشیدند. رابرت ادواردز، دانشمند بریتانیایی و کاشف روش لقاح مصنوعی در سن ۸۷ سالگی درگذشت. او باور داشت: «در زندگی هیچچیز مهمتر از داشتن فرزندی از خود نیست.»
به گفته اعضای خانواده رابرت ادواردز، این دانشمند برجسته روز چهارشنبه (۱۰ آوریل/ ۲۱ فروردین) پس از یک دوره بیماری سخت و طولانی در آرامش چشم از جهان فروبست. مارتین جانسون، یکی از مقامات دانشگاه کمبریج، رابرت ادواردز را "مردی برجسته" خواند که "زندگیبسیاری از انسانها را تغییر داد."
رابرت ادواردز ۲۹ سپتامبر ۱۹۲۵ در شهر لیدز زاده شد. وی پس از فراغت از خدمت سربازی ابتدا در رشته بیولوژی تحصیل کرد و به زودی تحقیقاتش را در زمینه باروری و ژنتیک آغاز کرد. اوایل دهه ۱۹۵۰ میلادی رابرت ادواردز دست به آزمایش لقاح مصنوعی بر روی حیوانات زد.
در سال ۱۹۶۹ او همراه با دکتر پاتریک استپتو، موفق به لقاح تخم خارج از بدن شد. در این روش که به آن IVF گفته میشود، سلولهای جنسی زن و مردی که دچار مشکل نازایی هستند، در فضای آزمایشگاهی لقاح میدهند و پس از تشکیل سلول تخم آن را به رحم مادر منتقل میکنند.
در ژوئیه سال ۱۹۷۸ لوییز براون به عنوان نخستین نوزاد حاصل از لقاح مصنوعی چشم به جهان گشود. از آن پس زوجهای نابارور امید آن را یافتند تا با کمک این روش صاحب فرزند شوند.
این تحقیقات در آن زمان البته به دور از حاشیه نیز نبود. کلیسای کاتولیک و همکاران دکتر ادواردز با خردهگیری از روش لقاح مصنوعی او را آماج انتقادهای خود قرار دادند. رابرت ادواردز زمانی در یک مصاحبه گفته بود: «آنها من را دیوانه لقب داده بودند، هیچکس نمیخواست به جدل با ریسک اخلاقی این روش برود.»
رابرت ادواردز هیچگاه از اینکه نوزاد حاصل از لقاح مصنوعی متفاوت از دیگر نوزادان باشد، هراسی به دل راه نداد: «من میدانستم که روش IVF همانند لقاح طبیعی عمل میکند.»
در سال ۲۰۱۰ آکادمی سلطنتی علوم سوئد جایزه نوبل در زمینه پزشکی را به دلیل کشف روش لقاح مصنوعی به دکتر رابرت ادواردز اهدا کرد. دکتر استپتو، همکار رابرت ادواردز پیش از اهدای این جایزه، در سال ۱۹۸۸ درگذشته بود. دکتر ادواردز همواره در سخنانش بر نقش برجستهای که پاتریک استپتو در انجام تحقیقات ایفا کرده بود، تأکید میکرد.
تا کنون نزدیک به پنج میلیون کودک از طریق روش IVF چشم به جهان گشودهاند که خود نیز در این میان صاحب فرزند شدهاند. پیتر براد استاد کالج کینگ لندن در مورد رابرت ادواردز میگوید: «بیولوژیستهای اندکی توانستهاند چنان تأثیر مثبتی بر جهان و بر بشریت از خود بر جای بگذارند.»
رابرت ادواردز خود دارای پنج فرزند دختر بود و همواره بر انسانی بودن روش لقاح مصنوعی تأکید میکرد. گفته میشود شعار وی این بود که: «در زندگی هیچچیز مهمتر از داشتن فرزندی از خود نیست.»
مطالب مشابه :
سمینار پیشرفت ها و نوآوری ها در چشم پزشکی
( ایران چشم ) iran eye - سمینار پیشرفت ها و نوآوری ها در چشم پزشکی - اپتومتری ، چشم پزشکی ، عدسی های
ارتباط حضرت علی (ع) و نوروز در کلام شریعتی
(دکتر علی شریعتی) نوشته هاي پيشين بهمن فروردین 1389 دی 1388 آبان 1388 مهر 1388 شهریور 1388 مرداد 1388
بیوگرافی دکتر صابر
دکتر صابر عضو انجمن چشم + نوشته شده توسط دکتر حمیدرضا صابر در جمعه بیست و سوم فروردین
چشم پزشکی * بیماری قند و چشم (دکتر و پزشک)
دکتر و پزشک - چشم پزشکی * بیماری قند و چشم (دکتر و پزشک) - دکتر و فروردین
رابرت ادواردز، کاشف لقاح مصنوعی، چشم از جهان فروبست
دکتر جمشید دَوَنلو متخصص مغز و اعصاب - رابرت ادواردز، کاشف لقاح مصنوعی، چشم از جهان فروبست
دکتر علی ماهیار- پزشک متخصص ملیکا کوچولو
دکتر علی ماهیار 8:40 روز چهارشنبه 10 فروردین ماه 1390در بیمارستان سجاد تهران چشم به
برنامه 27 روزه و 21 روزه دکتر کرمی به همراه تذکرات مهم در مورد این برنامه ها
دستیـاری ، پزشکی و پیش کارورزی - برنامه 27 روزه و 21 روزه دکتر کرمی به همراه تذکرات مهم در
طب سوزنی چشم
وبلاگ دکتر مختاری - طب سوزنی چشم - سلامتی شما تنها آرزوی ما نیست ؛ بلکه هدف و برنامه ما است
جراحي زيبايي پلک چشم
دکتر کوچولو - جراحي زيبايي پلک چشم - دکتر کوچولو فروردین
برای از بین بردن حلقه های سیاه زیر چشم چکار کنیم؟
دکتر کوچولو برای از بین بردن حلقه های سیاه زیر چشم چکار جمعه چهارم فروردین ۱۳۹۱ساعت 12:49
برچسب :
دکتر فروردین چشم