منابع کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی و بالینی و صنعتی سازمانی و مشاوره
منابع کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی و بالینی و صنعتی سازمانی و مشاوره
مجموعه روان شناسی ویژگیهای خاصی دارد که آن را به نحوی از سایر رشتهها متمایز میسازد. از جمله اینکه این رشته جذابیت خاصی دارد چرا که به عنـوان یک عـلم کاربـردی در خدمت زندگـی بهتـر قـرار دارد.روان شناسی دربارهی شما، دیگران، رفتارها، عملکرد ذهن و آنچه که به آسانی قابل مطالعه نیست سخن میگوید.گرچه با وجود جذابیت این رشته در عین حال باید توجه داشت که دستیابی به این موارد کار چندان آسانی نیست.
از طرفی تعلق این رشته به دو مجموعهی کلی علوم انسانی و علوم پایه از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد آن است. از آنجایی که رشته روانشناسی از سویی به مطالعه سخت افزار (دستگاه عصبی و غدد) و از سویی دیگر با مطالعه نرم افزار (رفتار، واکنش، عملکرد، تفکر و …) در ارتباط است عدهای آن را متعلق به مجموعه انسانی و عدهای متعلق به مجموعهی علوم پایه و پزشکی میدانند،همانطور که آزمون این رشته نیز،هم توسط وزارت علوم و هم توسط وزارت بهداشت برگزار میگردد.به طور کلی روان شناسی یعنی شناخت روان و ذهن افراد که ما از طریق مشاهده رفتار و جلوههای آن به بررسی ذهن و ساختار آن میپردازیم.
مجموعه روان شناسی شامل 5 گرایش 1- روان شناسی عمومی2- روان شناسی بالینی 3- سنجش و اندازهگیری (روانسنجی)
4- روانشناسی صنعتی و سازمانی 5- روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
میباشد.
روان شناسی بالینی،پر طرفدارترین گرایش این مجموعه است.روانشناسی بالینی با ارزیابی،تشخیص و درمان اختلالات از اختلالات بالینی شدید تا مشکلات جزیی فردی که به نحوی عملکرد فرد را در زندگی با مشکل مواجه کرده است، سر و کار دارد. کارشناس ارشد روانشناسی بالینی میتواند به عنوان روانشناس بالینی به کار روان درمانی در بیمارستانهای روانی، کلینیکهای روانشناسی، مراکز مشاوره و راهنمایی، سازمان بهزیستی و ادارات مربوطه به صورت فردی یا گروهی مشغول گردد. امکان ادامه تحصیل در این گرایش در مقطع دکترا در انستیتو روانپزشکی تهران و دانشگاه علوم بهزیستی وجود دارد.
روانشناسی عمومی، دیگرگرایش این مجموعه است که به نسبت 3 گرایش دیگر ظرفیت پذیرش بالاتری را نیز به خود اختصاص داده است. روانشناسی عمومی با مسائلی چون رفتار، رشد، هوش، یادگیری، حـافظه، انگیـزه، هیجـان، بهنجاری و ناهنجاری و رفتارهای اجتماعـی سر و کار دارد.کارشناس ارشـد روان شناسی عمومی نیز میتواند به کار درمان مشکلات خانوادگی، بین فردی، فردی،تحصیلی،شغلی،زناشویی و پژوهشهایروان شناختی، خدمات روان شناسی در مراکز بهزیستی و بهداشت روانی بپردازد.دانشگاههای تربیت مدرس،علامه طباطبایی و الزهراء،پیام نور، شهید چمران اهواز،شیراز و علوم تحقیقات امکان ادامه تحصیل در مقطع دکترا را برای این گرایش مهیا دارند.
هم روان شناس بالینی و هم عمومی لازم است قبل از کار مشاوره از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ایران مجوز بگیرند.افرادی که مدرک کارشناسی آنها غیر روان شناسی هست مجددا از طرف سازمان مورد آزمون و بررسی قرار می گیرند و در صورت تایید نشدن اجازه مشاوره ندارند.
روان سنجی،گرایش سوم مجموعه روان شناسی است که کمترین تعداد داوطلب و در عین حال کمترین تعداد پذیرش را دارا است. روان سنجی عمدتاً با آمار،شیوههایسنجش در آموزش و پرورش و یادگیری،ارزیابیهایروانشناختی از طریق آزمونهای روانی و شیوههای گزینش و سرند کردن در ارتباط است.کارشناس ارشد روانسنجی میتواند به کار اجرای آزمونهای روانی - تشخیصی، سنجش هوش، ویژگیهای شخصیتی، آسیبهای مغزی، عقب ماندگیهای ذهنی، ارزیابی در آموزش و پرورش، سازمان سنجش و دادهپردازی مشغول گردد. یا به همراه یک تیم درمان در کلینیکهای روان شناختی مشغول به کار گردد. گرایش روان سنجی در حال حاضر در ایران دکترا ندارد و اساتید دارای تخصص این گرایش در ایران بسیار محدودند.
روانشناسی صنعتی و سازمانی، از سال 1383 به این مجموعه افزوده شده است. روانشناسی صنعتی و سازمانی پلی است بین روانشناسی محض و مهندسی انسانی. این رشته عمدتاً با علل، معلولهای رفتاری، تأثیرات متقابل فرد و محیط کار و اثرگذاری محیط- فرد بر روی هم بحث میکند. گرچه ظرفیت پذیرش در این رشته بسیار محدود است ولی امروزه بسیاری از کارخانجات ضرورت آن را حس کردهاند و درصدد بهرهگیری از روانشناسان صنعتی در بهبود شرایط کاری خود هستند، که البته این گرایش در وزارت علوم نیز 2 نفر ظرفیت دارد.
روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، از سال 1384 به مجموعه روانشناسی افزوده شد. این گرایش همگام با روانشناسی بالینی است با این تفاوت که با اختلالات دوران کودکی و نوجوانی سر و کار دارد.
همه افرادی که در مدرک آنها روان شناسی یا مشاوره قید شده باشند اجازه مشاوره و روان درمانی دارند اما لازم است قبل از کار مشاوره از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ایران مجوز بگیرند.افرادی که مدرک کارشناسی آنها غیر روان شناسی هست مجددا از طرف سازمان مورد آزمون و بررسی قرار می گیرند و در صورت تایید نشدن اجازه مشاوره ندارند.
منابع کارشناسی ارشد را به صورت كاملا دقيق نمي توان مشخص كرد.با اين حال مواردي است كه توجه به آنها احتمال قبوليتان را بسيار زياد مي كند.براي شركت در آزمون كارشناسي ارشد روانشناسي وزارت علوم (يعني دانشگاههاي دولتي و پيام نور) و دانشگاه آزاد نوع مدرك كارشناسي اهميت ندارد يعني يك كارشناس كشاورزي يا عمران مي تواند در آزمون كارشناسي ارشد روان شناسي شركت كند و پذيرفته شود!! و بالعكس!!(البته به علت رقابت زياد، احتمال قبولي اين افراد در سالهاي اخير به شدت كم شده است).اينجانب هرگز توصيه نمي كنم با مدرك نامرتبط در رشته ديگر بويژه روان شناسي شركت كنيد.قطعا در فعاليتهاي حرفه اي،شغلي،استخدامي و حتي ادامه تحصيل در مقطع دكترا دچار مشكلات عديده اي خواهيد بود.مثلا برای جذب به عنوان هیات علمی یا حتی تدرسی به عنوان مدعو در دانشگاهها محدودیت جدی وجود دارد.قطعا عملکرد این افراد در مشاوره و روان درمانی نیز به علت نامرتبط بودن مدرک پایه یعنی کارشناسی بسیار پایین تر است.براي شركت در آزمون كارشناسي ارشد روان شناسي وزارت بهداشت حتما بايد مدرك كارشناسي روان شناسي(كليه گرايشها) يا مشاوره داشته باشيد.اميدواريم اين قانون براي ديگر دانشگاهها نيز تصويب شود.مطلب پایانی این پست نظر من است در انتها بخوانید.
برای دسترسی به تازه ترین منابع باید از اساتید، دوستان و بخصوص دانشجويان كارشناسي ارشدي که در سالهاي قبل (ترجیحا 2 سال قبل) در مقطع کارشناسی ارشد قبول شده اند کمک بگیرید. هرچند که در چند سال گذشته تغییر کمی در این منابع صورت گرفته است. بیشتر سئوالات آزمون کارشناسی ارشد مفهومی هستند. بدین معنی که اگر داوطلبی مفاهیم دروس رشته خود را بخوبی مطالعه و درك کرده باشد حال از هر کتابی که آنها را مطالعه کرده است به آن سئوالها جواب خواهد داد،بطور مثال وقتي يك داوطلب در درس آسيب شناسي رواني با پنج محور DSM آشنايي داشته باشد و يا طبقه اختلالات اضطرابي را خوب فهميده باشد در آزمون موفق است هر چند ممكن است از منبعي استفاده كرده باشد كه جز ليست نباشد و يا مطالبي را در كلاس درس ياد بگيرد و كمك كننده باشد.
ترتيب مطالعه درسها: درسها را به همان ترتيبي كه دانشگاه درسها را به صورت پيش نياز ارايه كرده و شما قبلا گذرانديد ،مطالعه كنيد.مثلا شما اول روان شناسي رشد را گذرانديد بعد آسيب شناسي رواني.
بجای مطالعه همه منابعی که از مراجع مختلف به دست شما می رسد، سعی کنید منابع جامع و مهم را بطور دقیق، کامل و با مرور بخوانید.اينكه چه جوري بخوانم؟ خود شما بهتر مي توانيد به اين سوال جواب دهيد! (تجربه شخصي: علاوه بر علامت گذاري مطالب مهم در كتب، مطالبي كه احتمال مي دهيد مهم تر هستند و ممكن است فراموش كنيد در برگه اي ديگر خلاصه نويسي و رمز گرداني كنيد تا نزديك امتحان مرور كنيد.خلاصه نويسي هر درس يا كتاب را جدا كنيد).موفقيت با كساني است كه همان منابع جامع و مهم را بهتر و دقيقتر بخوانند.به تعداد كتابهاي مورد مطالعه زياد توجه نكنيد.(تجربه شخصي: اينجانب براي درس آسيب شناسي رواني علاوه بر اينكه در دوران تحصيل كتاب آسيب شناسي رواني را با دكتر آزاد گذراندم،كتاب روان شناسي مرضي تحولي دادستان(دو جلد) را خوب مطالعه كردم و ضرايب بسيار بهتري نسبت به يكي از همكلاسي هايم داشتم كه علاوه بر كتاب دكتر دادستان كتاب خلاصه روانپزشكي كاپلان را نيز مطالعه كرده بود!).
سعی کنید از هر درس حداقل یک کتاب را بخوانيد بدین معنی که هیچ درسی را به نفع سایر دروس کنار نگذارید. لازم به ذکر است که در هر درس تعدادی از سئوالات در سطح دشواری نسبتا پایینی قرار داشته و شما با خواندن حتی یک کتاب از هر درس نیز می توانید به تعدادی از سئوالات آن درس جواب دهید.اين فرصت بزرگ را هرگز از دست ندهيد.
در هر درس یک یا دو کتاب که مهمترین منابع آن درس را تشکیل می دهند مطالعه کنید، سپس به سراغ مهمترین منبع درس بعدی رفته و بههمین صورت ادامه دهید تا هنگامی که مطالعه مهمترین منابع همه دروس را تمام کنید. به اینصورت وقت شما بین دروس مختلف توزیع می شود.
هنگامي كه براي خود برنامه مي ريزيد منعطف باشيدچون متوجه خواهيد شد كه براي بعضي دروس بايد وقت بيشتري بگذاريد چون پراكندگي منابع آن زياد است و برخي نيز منابع محدودي دارند(مثلا علم النفس) كه وقت شما را كمتر مي گيرند.
براي درس زبان انگلیسی بهترين توصيه اين است كه در دوران تحصيل به پاورقيهاي انگليسي كتابهاي درسيتان توجه كنيد و اگر لازم ديديد فيش برداري كنيد.مواقع زيادي پيش مي آيد كه مي توانيد از فيشهايي كه نوشتيد استفاده كنيد(مثلا زمانيكه در مسير دانشگاه يا .. هستيد).اگر از ابتداي تحصيلتان روزانه با 3 لغت ! تخصصي آشنا شويد قطعا در آينده كارتان راحتتر خواهد بود.توصيه مي كنم مطالعه زبان را هر روز به مدت حداكثر يك ساعت در برنامه تان قرار دهيد.(تجربه شخصي:مطالعه زبان قبل از خواب و بعد از مطالعه روزانه دروس ديگر مفيد است،فريب يادگيري زبان در خواب را نخوريد.شما در درسهاي انگيزش هيجان ،روان شناسي فيزيولوژيك و آسيب شناسي رواني به صورت تلويحي به اهميت خواب كامل و آرام پي مي بريد بنابراين خواب شيرين و معمولي خود را خراب نكنيد!. دانشجويان دانشگاه پيام نور با مطالعه و مرور كامل كتاب درسي خود يعني متون روان شناسي عمومي به زبان خارجه 1 و 2 (از جعفري گوهر و عليمحمدي) كه راهنماي آنها نيز موجود است اطلاعات كامل و جامعي را كسب مي كنند.مطالعه عميق منابع درسي در دوران تحصيل بسيار مهم هستند.مثلا منبع درسي آسيب شناسي رواني 1 دانشگاه پيام نور (تاليف ديويسون ترجمه دكتر دهستاني) منبع بسيار مهم و جامعي است.
حتما،حتما براي نمونه سوالات آزمونهاي كارشناسي ارشد سالهاي قبل وقت بگذاريد.اول اينكه تا شما سوالات سالهاي قبل را نبينيد نمي توانيد تشخيص دهيد كه چه مطالبي مهم تر هستند.بنابراين اگر با سوالات قبلي آشنايي داشته باشيد با چشماني باز جلو مي رويد.دوم اينكه در حين و بعد از مطالعه مي توانيد با نمونه سوالات، خودتان را محك بزنيد.اگر عملكرد خوبي نداشتيد نااميد نشويد به تلاشتان ادامه دهيد احتمال اينكه زمان آزمون عملكرد بهتري داشته باشيد كم نيست.موفق باشيد.(عبداله زاده 1388) http://psychologyinfo.blogfa.com
آمار و روش تحقيق:- احتمالات و آمار كاربردي در روان شناسي و علوم تربيتي،دكتر دلاور- روش تحقيق در علوم رفتاري ،دكتر سرمد و بازرگان و حجازي- روش تحقيق در روان شناسي و علوم تربيتي،دكتر دلاور
روان شناسي عمومي:- زمينه روان شناسي،هيلگارد،دو جلد ، ترجمه براهنی یا رفيعي
مرضي و استثنايي:- روان شناسی کودکان استثنایی دکتر سیف نراقی- روان شناسي مرضي تحولي 2 جلد اول دادستان- آسيب شناسي رواني 2 جلد ،سليگمن ترجمه سيد محمدي- (روان شناسي كودكان استثنايي،ميلاني فر)
زبان تخصصي:- پاورقيهاي منابع اعلام شده و فيش برداري از آنها -متون روان شناسي عمومي به زبان خارجه 1 و 2 (از جعفري گوهر و عليمحمدي)انتشارات پیام نور يا متون روان شناسي از نايينيان
علم النفس:- روان شناسي شخصيت از ديدگاه دانشمندان ،دكتر احمدي-علم النفس دكتر حسن احدي.-علم النفس دکتر ایروانی و صبحی
رشد: - روان شناسي ژنتيك ،دكتر منصور-روان شناسي رشد دو جلد ، ترجمه یحیی سید محمدی-
انگيزش هيجان و روان شناسي فيزيولوژيك:- انگيزش و هيجان ،كريم خداپناهي - روان شناسي فيزيولوژيك کریم خداپناهی
روان شناسي باليني:- روان شناسي باليني ،شاملو - روان شناسي باليني، دكتر دادستان- روان شناسي بالینی جری فیرس ترجمه فیروز بخت
كتاب تست:مجموعه تستهاي گروه روان شناسي و مجموعه تستهاي سال قبل .مجموعه كتابهاي انتشارات سنجش تكميلي.
با توجه به اينكه نمي توان به طور دقيق منابع كارشناسي ارشد را براي سالهاي بعدي پيش بيني كرد، شرط اصلي در قبولي شما علاوه بر مطالعه منابع فوق، مطالعه دقيق و كامل كليه كتب درسي در دسترس شما و افزايش دامنه اطلاعات در طول تحصيل است.
دانشجويان محترم روان شناسی دانشگاه پيام نور مرکز بهشهر ليست منابع را می توانند از مسوول آزمایشگاه روان شناسي تهيه كنند.http://psychologyinfo.blogfa.com
http://uploadpa.com/beta/12/6j5d1zu496alhl2mya.pdf
منابع تخصصی روان شناسی صنعتی و سازمانی
- رفتار سازمانی
- مردم در سازمانها - تالیف میچل
- رفتار سازمانی (۳ جلد) -تالیف رابینز
- روانشناسی کار- تالیف محمود ساعتچی
- روانشناسی اجتماعی
- روانشناسی اجتماعی - تالیف ارنسون ترجمه دکتر شکر کن
- روانشناسی اجتماعی - تالیف یوسف کریمی
- روانشناسی صنعتی وسازمانی
- روانشناسی صنعتی وسازمانی- تالیف ریجو
- روانشناسی صنعتی وسازمانی- تالیف کورمن
- روانشناسی صنعتی وسازمانی- اسپکتور
- روانشناسی صنعتی وسازمانی- تالیف دکتر مهداد
علاوه بر این ها کتابهایی در این زمینه از دکتر ساعتچی و حمزه گنجی مفید خواهد بود.
- بالندگی سازمانی
- مدیریت تحول -تالیف فرنچ وبل
- مدیریت تحول و بالندگی - تالیف کامینگز و وارلی
- مدیریت امور کارکنان ومنابع انسانی
- مدیریت امور کارکنان ومنابع انسانی - دولان شولر
- مدیریت امور کارکنان ومنابع انسانی- دکتر سعادت -
= = = = = = = منابع کارشناسی ارشد مشاوره = = = = = = =
منابع امتحانی کنکور کارشناسی ارشد رشته مشاوره
1-آمار و روش تحقیق
1- مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی دکتر دلاور انتشارات رشد
2- احتمالات و آمار کاربردی در روانشناسی و علوم تربیتی- دکتر دلاور - انتشارات رشد
3- روشهای تحقیق در علوم انسانی - دکتر نادری و دکتر سیف نراقی – انتشارات بدر
4- روش تحقیق در علوم تربیتی – انتشارات روان - دکتر دلاور
5- استدلال آماری در علوم رفتاری دکتر کیامنش انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی
2- نظریه های مشاوره و روان درمانی
1- نظریه های مشاوره تالیف دکتر خدیجه آرین، انتشارات اطلاعات
2- نظریه های مشاوره و روان درمانی تالیف دکتر عبداله شفیع آبادی و دکتر غلامرضا ناصری انتشارات مرکز دانشگاهی
3- روشهای راهنمایی ومشاوره :
1- مبانی مشاوره و راهنمایی ترجمه باقر ثنائی – انتشارات بعثت
2- فنون و روشهای مشاوره تالیف دکتر عبداله شفیع آبادی
3- اصول و فنون راهنمایی و مشاوره ، تالیف یوسف اردبیلی ، انتشارات بی نام
4- راهنمایی و مشاوره شغلی ، تالیف شفیع آبادی ، انتشارات رشد
4-مبانی راهنمایی ومشاوره :
1- مشاوره و راهنمایی در مدارس ،تالیف :سی-اچ-پاترسون،ترجمه یوسف اردبیلی چاپ دوم انتشارات دهخدا
2- مقدمات راهنمایی ومشاوره ، تالیف : دکتر عبداله شفیع آبادی انتشارات دانشگاه پیام نور
3- مقدمه ای بر مشاوره و رواندرمانی ، تالیف : دکتر سید احمد احمدی دانشگاه اصفهان
4- مفاهیم بنیادی مباحث تخصصی در مشاوره ، ترجمه : سیمین حسینیان ، نشر کمال تربیت
5- راهنمایی و مشاوره تحصیلی و شغلی ، تالیف: شفیع آبادی ، انتشارات سمت
6- راهنمایی ومشاوره کودک ، تالیف: شفیع آبادی ، انتشارات سمت
7- اصول و روش های راهنمایی و مشاوره ، تالیف : دکتر حسینی ، انتشارات دانشگاه آزاد
8- مشاوره گروهی ، تالیف :دکتر شفیع آبادی ، انتشارات رشد
5- زبان تخصصی :
1- کتاب منتشره توسط سازمان سمت در زمینه مشاوره0
(phychological text in English - by:dr M.parsa)
۶- کاربرد آزمونهای روانی
1- راهنمای سنجش روانی (2جلد ) تالیف : دکتر پاشا شریفی انتشارات رشد
2-اصول روان سنجی وروان آزمایی ، تالیف : دکتر پاشا شریفی ،انتشارات رشد
3- آزمونهای روانی ، تالیف : دکتر هادی بهرامی ، انتشارات دانشگاه علامه
4- آزمونهای روانی ، تالیف : دکتر گنجی ، انتشارات استان قدس
5- نظریه و کاربرد آزمونهای هوش و شخصیت ، تالیف : دکتر پاشا شریفی ، انتشارات سخن
7- روانشناسی شخصیت :
1- نضریه های شخصیت ، ترجمه : یحی سید محمدی ،انتشارات روان
2- روانشناسی شخصیت ، ترجمه :دکتر یوسف کریمی ، انتشارات روان
3- روانشناسی ژنتیک ، ترجمه : دکتر منصور انتشارات سمت
4- نظزیه های شخصیت دکتر علی اکبر سیاسی
= = = = = = = = = == = = = == = = = = == = =
منبع: برگرفته از وبلاگ ارزشمند دکتر حسن عبدالله زاده
(عضو محترم هیات علمی گروه روان شناسی دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر)
به آدرس : http://www.psychologyinfo.blogfa.com
مطالب مشابه :
چند توصیه برای قبولی درآزمون کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی 1393
در آزمون کارشناسی ارشد وزارت علوم هر وزارت بهداشت همه شرکت کنندگان به
دربارهی آزمون کارشناسی ارشد MRI سال 93
کارشناسی ارشد mri در آزمونهای ارشد وزارت بهداشت تراز سال 89 و 93 تعداد شرکتکنندگان این
منابع کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی و بالینی و صنعتی سازمانی و مشاوره
و هم توسط وزارت بهداشت کارشناسی ارشد را به صورت بخوانند.به تعداد
چند توصیه خیلی مهم برای قبولی درآزمون کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی 1392
علوم پزشکی وزارت بهداشت . درصد شرکت کنندگان به درستی کارشناسی ارشد
اعلام شرایط وزمان ثبت نام کارشناسی ارشد 94 گروه پزشکی وزارت بهداشت
از تاریخ 1/8/90 کلیه کارشناسی ارشد سال 94 39 وزارتبهداشتشرکت
ارشد فنی و مهندسی، منابع مطالعاتی ارشد فنی و مهندسی، منابع کنکور کارشناسی ارشد:
کتابهای کارشناسی ارشد وزارت لازمبه ذکر است که تعداد شرکتکنندگان ارشد وزارت بهداشت,
استخدام شرکت ملی گاز ایران ۹۱/۱۷۵۶ نفر قبول شدند
سوالات کارشناسی ارشد 94 ۱۷۶۵ نفر از شرکت کنندگان حائز رتبه شرکت گاز تعداد
زمان اعلام نتایج کنکور سراسری، کارشناسی ارشد،کاردانی پیوسته و دکتری دانشگاه آزاد در سال90
آیین نامه های وزارت بهداشت. تعداد شرکت کنندگان زن کنکور کارشناسی ارشد 90
منابع ارشد دانشگاه آزاد صنایع غذایی، جزوات ارشد آزاد علوم تحقیقات صنایع غذایی
عمومی برای شرکت کنندگان ارشد وزارت بهداشت کارشناسی ارشد وزارت
منابع دکتری رشته تغذیه دام
توانند در این کد رشته شرکت کارشناسی ارشد وزارت بهداشت آزمون کارشناسی ارشد وزارت
برچسب :
تعداد شرکت کنندگان کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 90