اقای رحیم نیکنام وبلاگ نویس برتر استان مرکزی از شهرستان زرندیه است
رحیم نیکنام
وبلاگ نويس برتر استان مركزي
سلام دوستان عزیز پلارك حلقه وبلاگ نویسان استان مركزي در فضای مجازی سطح کشور در نظر دارد هر ماه وبلاگ نویسی را به عنوان وبلاگ نویس برتر استان انتخاب کرده و با ایشان مصاحبه دوستانه ای ترتیب دهد تا از افکار و نظراتشان در زمینه مسائل مختلف بهرمند شویم؛ که به دلیل مطالب تولیدی و بازخورد مثبت وبلاگ "رحیم نیکنام - خدمتگزار مردم" در ماه آذر ، خبرنگار ما به سراغ مدیریت این وبلاگ رفت.
براي آغاز صحبت، لطفا در ابتدا خويش را معرفی کرده سپس بفرمایید در چه مقطع سني هستيد و در چه مقطعی تحصیل می کنید؟
با سلام و ادب و ارادت اینجانب رحیم نیکنام متولد سال 1347 و بازنشسته ی آموزش و پرورش شهرستان زرندیه هستم - دبیر درس ادبیات عرب و معارف اسلامی بوده و دارای مدرک لیسانس رشته ی الهیات با رتبه ی دوم می باشم .28 سال تدریس و 11 سال عضویت در شورای اسلامی شهر و ریاست دو دوره ی شورای شهر را در کارنامه ی فعالیت های اجتماعی خود دارم
مطالبتان را در جای دیگر مانند نشریه هم منتشر می کنید؟
به فراخور موقعیت و مناسبت برخی مقالات و نوشته هایم در نشریات محلی به چاپ رسیده و انتشار می یابد .
چطور با وبلاگ نویسی آشنا شده اید؟
چون فضای مجازی را بسیار با برکت و مناسب برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دیدم ازابان سال 1384با تاسیس وبلاگ سراج المنیر و سپس وبلاگ و سایت رحیم نیکنام با ادرس های www.serajemonir.blogfa.comو www.rahim-niknam.blogfa.comو www.rahim-niknam.irدر عرصه ی مجازی حضور و فعالیت داشته و دارم .
ازفضای اجتماعی وسیاسی شهرتون بگید؟
فضای شهر مامونیه بسیار مناسب بوده و مردم از نظر سیاسی و اجتماعی با توسعه ای مطلوب مواجه هستند - به عنوان نمونه تا کنون تعداد بیش از 200 وبلاگ در شهر شناسایی شده که فعالیت می کند و البته سایت های پر شماری هم هستند که بخاطر نوع فعالیت اقتصادی شان چون تعلق به شرکت های صنعتی و بنگاه های اقتصادی دارند در این حلقه به حساب شان نیاورده ایم .مشارکت مردم در عرصه های سیاسی و اجتماعی از جمله انتخابات و ... بسیار چشمگیر و قابل توجه می باشد
روزانه چقدربرای وبلاگ وقت میگذارید؟
برای هر 3 وبلاگم حد اقل 4 ساعت و البته در اکثر مواقع بیش از این و حدود 6 ساعت زمان اختصاص می دهم و چون بازنشسته هستم و وقتم موسع است مشکلی ندارم و به راحتی برایم میسر است .
اوقات فراغت خود را چگونه می گذرانید و چه کتابی مطالعه می کنید؟
بیشتر به مطالعه و وبگردی و نگاشتن مقاله و شعر و طنز و .. کتب ادبی و علمی و مثالات اجتماعی و سیاسی را ترجیح می دهم - در خصوص امور اجتماعی نیز فعالانه حضور دارم و چون در شهر شاخصم در اکثر مناسبت و برنامه ها دعوت می شوم و حضور دارم در سایر اوقات فراغت مسافرت- دیدن فیلم-و ... را دوست دارم
وظیفه ی ما در قبال شهدا چیست و چگونه این وظیفه را انجام بدهیم؟
شناخت آرمان ها و اهداف بلند و نورانی ایشان و ادامه دادن راه سبز و نورانی و گلگون ایشان در حفظ ارزش ها و اطاعت از منویات رهبری معظم انقلاب اسلامی و دفاع از حریم کشور و ملت بزرگ ایران و عمل به فرایض و احکام نورانی اسلام و توجه ویژه به امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک ضرورت دینی و اجتماعی و....
دغدغه جوانان امروز به نظر شما چیست و چه توصیه ای به کسانی که می خواهند در عرصه سایبری وارد شوند دارید؟
اشتغال - مسکن- ازدواج مقوله هایی است که جوانان به شدت درگیر آن خواهند بود - توصیه بنده محافظت از چشم و فکر و مداومت بر ذکر " الهی لا تکلنی الی نفسی طرفه عین ابدا " " خدایا من را لحظه ای به خودم واگذار نکن " و تعیین محدوده برای خود در فعالیت در حوزه ی سایبری که مبادا به وسوسه ی شیطانی گرفتار و دین و ایمان خود را به مسلخ برده و از دست بدهیم .
چه کسی را به عنوان الگوی خود در زندگی انتخاب کرده اید؟
رسول گرامی اسلام (ص) و ائمه ی اطهار ( علیهم السلام )بر مبنای ایه ی شریفه ی " و لکم فی رسول الله اسوه حسنه " که نماد انسان کامل و اسوه و الگوی انسانیت می باشند را به عنوان الگو و اسوه ی خود می دانم اما اینکه تا چه حد بتوانم به آن ذوات مقدس تشبه یابم توکلم بر خداست که رجاء واثق دارم با همانند سازی و تاسی بر ایشان پای در جای پای ان بزرگواران بگذارم- ان شاء الله تعالی "
مسأله کمرنگ شدن حجاب و عفاف مهمترین بحث فرهنگی جامعه ماست، چرا برخی دختران و پسران جوان به سمت بی حجابی و بی عفتی و رفتارهای خلاف شؤون اسلامی می روند؟
تاثیر رسانه های مهاجم غربی - وجود ماهواره ها و الگو دهی و الگو پذیری نامناسب از آن ها - یورش و شبیخون فرهنگی و توطئه ی دشمن - کم کاری نهادهای فرهنگی خودی و ضعف در ارائه ی الگوهای ممناسب برای جوانان در خصوص عفاف و حجاب - عدم توجه به فریضه ی امر به معروف و نهی از منکر درجامعه که با بدحجابی و بی عفتی برخورد لازم صورت نمی گیرد- بالا رفتن سن ازدواج و سخت گیری های ازدواج که در نهایت قشر جوان از مسیر و منبت غیر مقدس و حرام به اطفای شهوات و نفسانیات اقدام می نماید و............
حرف شما با مسئولین در این امر چیست؟
مسئولین عزیز اینده ی کشور وجوانان در گرو حرکات و رفتارهای امروز ماست - مراقب باشیم فرزندان مان به سیاه چاله های بی حجابی و بی عفتی گرفتار نشوند که رهایی از ان بسی دشوار است - مسئولین عزیز تمام همت و غیرت خود را برای ازدواج اسان - اشتغال و رفع مشکل مسکن که زیر ساخت خانواده و در نهایت مهار زدن بر شهوت و بی عفتی جامعه است به کار گیرید " کاری کنید که بماند و نه کاری کنید که بمانید "!!
چگونه می توان در این راه یار گیری و جذب مخاطب داشت؟
استفاده از رسانه های تصویری - رسانه های دیجیتالی و وبلاگ و وب سایت ها - تاسیس انجمن های گفتگو- تشکیل ngoهای فعال - نوشتن و انتشار محصولات فرهنگی ارزان و فاخر - تشویق کسانی که در این زمینه فعالیت و خدمتی می کنند - اشتی با جوانان و تعامل و ارتباط با ایشان در چهارچوب اخلاق و شرع و تغذیه ی روحی و روانی و پرهیز از تند روی - به کار بستن جذب حداکثری و دفع حد اقلی و .....
بهترین وبلاگی که تا به حال دیدید، کدام بوده و چه ویژگی هایی داشته است؟
سایت ها و وبلاگ های خوب زیاد دیده ام ( الراسخون- تبیان- شهید آوینی و ..... ) مفید و ارزنده بودند و ..ملایمت در گفتار- تنوع- محوریت عقل و علم - مستند و مستدل بودن مطالب مندبجه - شناخت خوب وب سایت ها از مخاطب و نوشتن با توجه به اقتضای حال مخاطب .
حتماً اتفاق افتاده که با خوانندگان وبلاگتون برخورد داشته باشید، آنها بیشتر چه سؤالاتی از شما می پرسند و نظرشان در مورد وبلاگ چیست؟
بسیار اتفاق افتاده و می افتد - معمولا ستایش و تعریف می کنند - از زمانی که صرف می کنم می پرسند و به شدت به این حقیر بذل لطف و عنایت می نمایند .
مطالب وبلاگ را چطور فراهم می آورید؟
بسیاری از سوژه ها تولید خودم است - در برخی موارد با مطالعه ی سوژه ای بازنویسی کرده و با قلم خودم مطلب را درج می کنم - خداوند متعال در همه حال یار و یاورم بوده و مددکار این حقیر است . "هذا من فضل ربی " " همه ی این ها از فضل و بخشش پرورگارم می باشد "
این انگیزه و علاقه را از کجا آوردید؟
لطف خداوند- روحیه ی معلمی - سال ها ارتباط با نسل جوان - فرزندان خودم که نیازشان را می شناسم و در رفع آن مصمم هستم - حضورحدود 11 ساله ام در شورا و علاقه ی وافرم به خدمتگزاری در هر جایی که بتوانم –
چه توصیه ای به وبلاگ نویسان بخصوص همشهری ها و هم استانی های خود دارید؟
ارزش وقت و انرزی و امکانات خود و مخاطبان را بدانند و با سوژه و موضوعات کم ارزش و پیش پا افتاره بیهوده باعث هدر رفتن این امکانات نشوند - خداوند را بر اعمال خود شاهد و ناظر بدانند- به مخاطبان احترام بگذارند- از ادبیات فاخر استفاده نمایند- سعی کنند از کپی - پیست کمتر استفاده کنند و از نگارش خود استفاده کنند زیرا با ننوشتن و عدم تمرین در نگارش دچار ضعف و مشکل خواهیم شد- از این همه امکانات درست استفاده کنیم - گذشت زمان و از بین رفتن فرصت را مد نظر داشته باشید " الفرصه تمر مر السحاب "
فضای مجازی شهر و استان را چطور می بینید و ارزیابی شما چیست؟
بسیار خوب است اما جای بهتر شدن دارد و به نظرم با تاسیس این سامانه ی مبارک و خجسته ( پلارک - حرف تو - و .. ) بحمد الله وضعیت روز به روز بهتر نیز می شود - با تشریک مساعی و بذل عنایت همه ی دوستان شاهد رشد و شکوفایی بیشتر فضای مجازی استان عزیزمان خواهیم بود ( ان شاء الله)
مسؤولین چقدر پاسخگوی مسائل و معضلات بیان شده در این وبلاگ بوده اند؟
تا جایی که از ایشان چیزی مورد سئوال و درخواست قرار گرفته و بنده اطلاع دارم وضعیت مناسب و مطلوب است - روابط مسئولین با شخص بنده فوق العاده خوب و صمیمی و سازنده است که همینجا تقدیر و تشکر می نمایم .
آیا مطالب شما در سایت های دیگر هم بازنشر می شود؟
در اکثر وبلاگ ها و وب سایت های شهرستان بازنشر می شود و در سایت ها و وبلاگ های سایر شهرستان ها هم موارد زیادی را تا کنون شاهد بوده ام که بازنشر گردیده است - در هر صورت بستگی به کیفیت مطلب و نگاشته دارد که در صورت مناسب بودن چه با ذکر منبع و چه بدون ذکر منیع توسط بسیاری استفاده می شود و بنده هم اشکالی نمی گیرم زیرا هدفم گسترش و اموزش نکته ای درست است حال با نام خودم و یا غیر نام خودم برایم اهمیت ندارد و بیشتر رسالت مطلبو نگاشته و هدف آن برایم مهم است .
آیا به سوژه های پیشنهادی خوانندگان هم توجه نشان می دهید؟ و آیا در این زمینه، مورد قابل ذکری هم داشتید؟
در صورتیکه سوژه ای به بنده پیشنهاد شود روی آن تمرکز و اندیشه می کنم و در صورت مصلحت از آن استفاده می کنم و در هر صورت نگارش و ویرایش نهایی توسط خودم صورت می گیرد .
با توجه به معضلات فرهنگی جامعه، تربیت بچه ها باید چطور باشد تا در آینده دچارآسیب های اجتماعی نشوند؟
اگر تربیت دینی و اسلامی صورت گیرد خیال خانواده ها و مراجع و متولیان آموزش و پرورش اسوده خواهد بود - و دچار اسیب و لطمات مادی و معنوی نخواهند گردید - الگوی اموزش کشور باید الگوی تربیت قرانی و دینی باشد.
به نظر شما دلیل عشق و ارادت وصف ناشدنی مردم به آقا امام حسین علیه السلام در چه عاملی نهفته است؟ و شما چه خاطراتی از این عشق الهی دارید؟
فنای فی الله و ایثار و اعطای همه چیز اقا برای خداوند است و اخلاص برای خداوند - العزه للله جمیعا - ..... سیجعلُ لَهُ الرحمنُ وُدّا - که وقتی کسی خود را برای خداوند داد خداوند مهر و محبت ایشان را در قلب مردم قرار خواهد داد و از عزت خداوند به ایشان نیز داده خواهد شد-
و ضمانت پیامبر"ص" که فرمود : ان للحسین حراره فی القلوب لن تبرد ابدا ( برای حسین (ع) حرارتی در دل هاست که هرگز به سردی نخواهد گرایید .
از کودکی که پدرم دستم را می گرفت و با خود به مسجد و هیات می برد عشق امام حسین (ع) را درگوش جانم زمزمه می کرد و یادم نمی رود مرحوم پدرم هر وقت اسم امام حسین "ع" را به زبان می اورد بغضی گلویش را فشار می داد و اشک از گوشه ی چشمانش جاری می شد و این در حالی بود که جز این مواقع من هرگز بغض و اشک پدرم را ندیده بودم و نمی دیدم .روزهای تاسوعا و عاشورا از صبح تا شب عزاداری می کردیم و انگار کسی گرسنه و تشنه نمی شد و یادمان می رفت که کجاییم و چه وضعی داریم و حتی وضع ظاهری و موی و لباس هم یادمان می رفت و فراموش می کردیم خانه ای هم برای زندگی داریم و فقط حسین و عشق حسین بود که در وجودمان موج می زد .
کدام یک از مطالب خود را به خوانندگان پیشنهاد می کنید؟
احادیث و توضیح و تحلیل های آن ها را - مقالات و خاطرات خود نوشته ام را .
آیا در شبکه های اجتماعی هم فعالیت دارید و فضای آنجا چگونه است؟
متاسفانه با فیس بوک و توییتر اشنایی ندارم اما قرار است یاد بگیرم به نظرم اگر درست استفاده شود می تواند مفید باشد - اگر شرایطش برایم جور شود فکر می کنم بتوانم در انجا تاثیر مثبت بگذارم .
اگر با یک جوان امروزی بحث کنید که فرهنگ جامعه را چه چیزی تعیین می کند، چطور او را توجیه می کنید؟
با مهربانی و ملاطفت از اصول طلایی مشاوره استفاده می کنم یعنی اول ارتباط برقرار می کنم - دوم شناخت مشکل و درک مطلب و مشکل ایشان که با حوصله به مطالباتش گوش می دهم - سوم صحبت کردن با صبوری و مستند و مستدل و البته همراهی کردن در مسیر بحث ایشان با وی - چهارم لیدینگ و ارشاد و راهنمایی که در مسیر حرکت به سمت و سوی هدف درست و صحیحی که تشخیص می دهم ایشان را هم رهنمون می شوم -
مشکل امروز جوانان عدم یافتن ارتباط بین مسائل مادی و دنیوی با معنویات و مبدا و معاد است که در صورتی که بتوان غبار غفلت را از فطرت پاک و سفید ایشان کنار زد تا بتواند حقیقت را زلال و شفاف ببیند انگاه وی می تواند مسیر درست را یافته و پیروی کند ( ان شاء الله تعالی)
از آقاي رحیم نیکنام بابت وقت گذاشتید و تحمل کردید. تشکر می کنم
مطالب مشابه :
مصاحبه سامانه ی پلارک و سایت "حرف تو " با رحیم نیکنام وبلاگ نویس برتر استان مرکزی
رحیم نیکنام - خدمتگزار مردم - مصاحبه سامانه ی پلارک و سایت "حرف تو " با رحیم نیکنام وبلاگ نویس
غلط ننویسیم : سپاسگزارم درست است یا سپاسگذارم ؟؟
رحیم نیکنام - خدمتگزار مردم - غلط ننویسیم : سپاسگزارم درست است یا سپاسگذارم ؟؟ - خدمت رسانی
اقای رحیم نیکنام وبلاگ نویس برتر استان مرکزی از شهرستان زرندیه است
چه خبر از زرندیه؟ - اقای رحیم نیکنام وبلاگ نویس برتر استان مرکزی از شهرستان زرندیه است - درچ
زلزله ي ساوه و زرنديه و لزوم تاسیس "سمن" ها در شهرستان زرندیه
رحیم نیکنام - خدمتگزار مردم - زلزله ي ساوه و زرنديه و لزوم تاسیس "سمن" ها در شهرستان زرندیه
گزارشی از یک جنازه - غسالخانه - کفن و دفن و ....
رحیم نیکنام - خدمتگزار مردم - گزارشی از یک جنازه - غسالخانه - کفن و دفن و . - خدمت رسانی
تاسیس و اغاز به فعالیت سایت شخصی رحیم نیکنام (www.rahim-niknam.ir )
رحیم نیکنام - خدمتگزار مردم - تاسیس و اغاز به فعالیت سایت شخصی رحیم نیکنام (www.rahim-niknam.ir ) - خدمت
آئین گرامی داشت روز قلم به روایت تصویر
رحیم نیکنام - خدمتگزار مردم - آئین گرامی داشت روز قلم به روایت تصویر - خدمت رسانی صادقانه
دیدار شورای دانش آموزی دبیرستان معلم با رئیس شورای شهر مامونیه
رحیم نیکنام - خدمتگزار مردم - دیدار شورای دانش آموزی دبیرستان معلم با رئیس شورای شهر مامونیه
دكتر سيد مهدي طباطبائي (ياسين) مايه فخر و مباهات شهرستان زرنديه
رحیم نیکنام - خدمتگزار مردم - دكتر سيد مهدي طباطبائي (ياسين) مايه فخر و مباهات شهرستان زرنديه
برچسب :
رحیم نیکنام