تجهیزات پزشکی بیمارستان - صنعت یا تجارت

بیاد داریم روزگاری نه چندان دور را که انواع تجهیزات پزشکی بیمارستانی ، توسط افراد فنی و کارآزموده و عمدتاً میانسال ، به بیمارستانها و مراکز درمانی معرفی و پس ازفروش و نصب و راه اندازی آنها ، در نهایت در طول مدت بهره برداری هم توسط خود این افراد ، تعمیر و نگهداری می گردیدند.

 البته آن دوران مربوط به حدود 40 – 30 سال پیش بود و عمده تجهیزات بیمارستانی آن زمان هم مکانیکی و گاهی هم الکتریکی بودند. در آن زمان هنوز امواج تکنولوژی صنعتی به مرحله الکترونیکی و حتی میکروالکترونیکی امروزی تبدیل نگردیده بود. بسیاری از مظاهر تکنولوژی دورو بر ما ، از جمله منصوبات و تجهیزات بیمارستانی آن روزها ، اگر چه عمدتاً جثه ای بزرگ ، وزنی سنگین ، اکثراً غیر قابل تحرک ، سرعت کم و با دامنه کاری کمتر از امروز داشتند، ولی از نظر عمر مفید و صرفه اقتصادی در نگهداشت و تعمیرات ، بسیار با صرفه تر از تجهیزات امروزی بودند. تکنولوژی ساده تجهیزات بیمارستانی آن ایام ، باعث راحتی کار اپراتور و تعمیرکار با آنها بود و عدم تغییرات اساسی در مدل های مختلف دستگاههای مذکور ، حتی برای چندین سال ، و همچنین سادگی مکانیزم و آشنایی نسبی اپراتور معمولی بر جزئیات آن ، در نهایت موجبات سالها خدمت بدون دغدغه را برای مصرف کنندگان فراهم می نمود.

اما امروزه دیگر چنین وضعی در هیچیک از ابعاد تکنولوژیکی پیرامون ما قابل حصول نمی باشد. سرعت تغییرات در علوم مختلف ، در دستگاهها و تجهیزات پزشکی هم اثر شگفت آوری داشته است، به نحوی که تغییرات در دستگاههای موجود به گونه ای غیر قابل تصور به سمت حجم کمتر ، دامنه کاری بیشتر ، و سرعت و دقت بالاتر در فرایند کار ، به پیش می رود. فاصله قدیمی شدن ایده ها و حتی برعکس شدن روشها در دستگاههای مبتنی بر صنایع جدید ، بسیار کم شده است. واقعاً در کمتر از یکسال نیز ایده و روش و مکانیزمی جدید ، حتی بعضی مواقع در نفی مکانیزم قبلی ، کشف و یا اختراع و در نهایت تولید و برای مصرف عرضه می شود.

این سرعت تغییرات و تنوع زمینه های تکنولوژی نوین و رخنه انکار ناپذیر علوم جدید در تولید و کاربری انواع ماشین آلات مورد نیاز بشر ، در تجهیزات پزشکی و منصوبات بیمارستانی ، بصورت مضاعف نمود داشته و دارد. دیگر کمتر راه کار تشخیصی و درمانی وجود دارد که بدون استفاده از تجهیزات مدرن و پیچیده فنی حاصل گردد. به جرات می توان بیان نمود که امروزه علوم پزشکی بدون ابزار فنی و مدرن مهندسی ، معنی و مفهوم اجرایی ندارد. این ابزار پیشرفته مهندسی های مختلف است که فعل تشخیص و درمان را بخصوص در بیماریهای پیچیده انجام داده و پرسنل گروه پزشکی و پیراپزشکی بخصوص در تخصصهای جراحی و علل خصوص علوم فوق تخصصی پزشکی ، بیشتر به یک اپراتور فنی تبدیل شده اند و عملاً ناظر یا متصدی بر کار دستگاه می باشند.

معیارها و استانداردهای نظارتی بر اماکن درمانی و همچنین متخصصین فن و حتی مردم عوام نیز ، ارزش مراکز درمانی را به تجهیزات پزشکی و منصوبات بیمارستانی موجود در آن می سنجند و حتی فراتر از آن ، امروزه اطلاعات مربوط به ورژن (سال تولید) و نوع و دامنه کاری دستگاههای پزشکی مشابه هم ، در انتخاب محل درمان برای بیماران نقش مهمی را دارد. این موارد در بعضی از علوم پزشکی تا آنجایی پیشرفته است که حتی با نبود نقش متخصص مربوطه نیز ، اتفاق خاصی نخواهد افتاد و دستگاهها قادرند کار را به انجام برسانند (مانند علوم آزمایشگاهی )و یا مثلا در بعضی رشته ها باعث گردیده که طول درمان و روشهای درمان چنان با سرعت و دقت و با عوارض جزئی ، صورت می پذیرد که چهره آن تخصص پزشکی بطور کلی دگرگون شده و تعاریف آن عوض گردد. مثل اثرات انکار ناپذیر تجهیزات و منصوبات پزشکی در جراحی های چشم که کم کم این رشته را از بیمارستانها خارج و کارهای جراحی چشم با عوارض بسیار کمتر به راحتی در کلینیک ها صورت میپذیرد ، بگونه ای که بجزء چند مورد ترومایی ، جراحان چشم دیگر نیازی به حضور در بیمارستانها ندارند وبه این ترتیب کم کم بخش بستری چشم در بیمارستانها پایین ترین درصد اشغال تخت را نسبت به سالهای قبل دارد.

در چنین اوضاع و احوالی ، مبحث تجهیزات پزشکی ، خود یک دنیا تخصص و ریز تخصص پیدا کرده و دیگر تصورات قدیم در مورد این مقوله حتی قابل طرح هم نیست . استفاده از انواع تجهیزات پزشکی با توجه به زمینه های متعدد استفاده از علوم تکنولوژیکی و مهندسی های مختلف برای تولید دستگاههای مهم بیوتکنولوژی ، امروزه به رکن اصلی درمان تبدیل گردیده اند ، به گونه ای که در اکثر مراکز درمانی قسمت اعظم نقدینگی ناشی از عملیات درمانی و اقتصاد درمان صرف خرید تجهیزات پزشکی جدیدتر می گردد . به همین دلیل اساسی است که در حال حاضر مجموعه ای از علوم فنی مختلف در خدمت تولید تجهیزات پزشکی بوده و بیش از دهها رشته مهندسی در طراحی و تولید این اقلام تخصصی نقش آفرینی می نمایند. مهندسین مختلف در رشته های الکترونیک ، کامپیوتر و رایانه ، مکانیک ، متالوژی ، اپتیک ، رباتیک ، مکاترونیک ، هیدرولیک ، برق ، صنایع ،طراحی و معماری صنعتی ، شیمی ، مواد غذایی ، نساجی ، سرامیک و ... در کارخانه ها در حال طراحی و تولید انواع تجهیزات پزشکی بوده و پس از تولید نیز نگهداری و تعمیرات ، یا بهتر بگویم ، تعویض قطعات این تجهیزات بسیار تخصصی و تک بعدی نیز به همان نسبت در دست طیف وسیعی از این مهندسین در رشته های مختلف در حال انجام می باشد .

با روشن شدن واقعیت های فوق الذکر حال اگر بگوییم بدلیل گسترده گی این علوم عقلاً و عملاً ٬ امکان فراگیری تمامی دستگاههای پزشکی ، چه برای یک گروه و یا شرکت و چه برای یک نفر ، دیگر قابل حصول نیست ، سخنی به گزاف نگفته ایم . زیرا واقعاً نمی توان در رابطه با انواع تجهیزات پزشکی فرد یا شرکتی را نام برد که در تمامی زمینه های مختلف تجهیزات پزشکی اطلاعات و مهارت لازم را داشته باشد. بخصوص در کشور ما که اکثر افرادی که در سطح فروش و نصب تجهیزات پزشکی مشغول بکار می باشند ، فاقد تحصیلات آکادمیک دانشگاهی در رشته های مرتبط با تکنولوژی صنعتی دستگاههای مورد تبلیغ شان بوده و دیگر فقط یک بیزینس من هستند تا اینجینیرمن و هدفشان کار اقتصادی و فروش است و بس .

اهمیت قسمت تجهیزات پزشکی در اکیپ های بیمارستان داری و بیمارستان سازی  نیز از این زاویهء دید ٬ روشن تر خواهد بود . زیرا مبحث تجهیزات پزشکی در سطح مصرف کنندهء بیمارستانی  ٬ به تجارت تبدیل شده است تا تخصص فنی . گر چه انها هم که در کارخانه ها  کار تولید فنی محصولی را انجام میدهند ٬ توانایی فنی برای دستگاه خاص خود را دارند و نظراتشان برای دیگر دستگاههای پزشکی ٬ کمتر درست از اب در میاید . البته این صرفاً  مخصوص کشور های در حال توسعه نبوده  و در تمام دنیا این معضل  احساس میشود  و به همین دلیل ٬ کار تجهیزات پزشکی به صورت بیزینس  مد نظر قرار گرفته  و حتی در عمل هم می بینیم که معدود فارغ التحصیلان رشته  سنگین مهندسی پزشکی  ٬ با ان طیف وسیع اطلاعات فنی و درمانی اکادمیک ٬ هم در بیمارستان ها و هم در شرکت های تجهیزات پزشکی  (  هم در جبههء مصرف و هم در جبههء تولید )  کمتر در موارد فنی و تجهیزاتی و درمانی مورد رجوع و مشاوره  قرار گرفته  و بر عکس بیشتر در بحث های اقتصادی بایستی تسلط  ومهارت لازم را ٬  ( در فعل خرید یا فروش )  نشان بدهند  . به گونه ای که این عدم استفاده از محفوظات فنی و درمانی ٬ در نهایت کار را بدانجا رسانیده که شاگرد اول های این رشته سخت و پر زرق و برق ٬ برای تحصیل در  مقطع کارشناسی ارشد ٬ به فکر سایر زمینه های مختلف اقتصادی و بازرگانی بوده و بدنبال ترمیم این کمبود هستند ؛ و با این عمل  صحه بر اصالت اقتصاد در تجهیزات پزشکی  ٬ بعد از مرحلهء تولید و خروج از کارخانه  ٬ می گذارند .

نیازی به گفتن این نکته نیست که مدتهاست دیگر ویزیتور های شرکت های تجارت تجهیزات پزشکی ٬ حتی اگر لقب و عنوان و تخصص مهندسی های مختلف را در هر یک از تجهیزات پزشکی داشته باشند (که در اکثر موارد چنین نیست )  ٬ در زمان فروش صرفاً فروشنده و تاجر کالا هستند  تا تولید کننده و صاحب تکنولوژی مربوطه . لذا  هر نوع معامله ای با ایشان بدون مشخص شدن  مسئلهء تعمیر ونگهداری وسائل برای خریدار و استفاده کننده مشگل زا خواهد بود . این نکته کلیدی  میتواند راهگشای هر نوع خرید تجهیزات پزشکی برای بیمارستان سازان و بیمارستان داران در این وانفسای مافیایی دلالی تجهیزات پزشکی باشد . یادمان باشد تاجران  معرف و مبلغ و فروشندهء کالای خود هستند و این شما هستید که در انتخاب  هر کالایی به خصوص تجهیزات و منصوبات بیمارستانی ٬ بایستی نیاز ها و استاندارد ها و توانمندیهای پرسنل و  امکانات بودجه ای خود را مد نظر قرار داده و از میان حد اقل  چند ایتم مشابه ٬ منافع و کالای مورد نیاز و مناسب خود را انتخاب نمائید .

سایت تخصصی صنعت بیمارستان سازی در ایران  ٬در راستای اهداف اموزشی و انتقال تجارب خود ٬ پیشنهاد مینماید در زمان انتخاب و خرید تجهیزات پزشکی و منصوبات بیمارستانی مورد نیاز  ٬ پس از مطالعات فنی و درمانی ٬ به موارد ذیل نیز در عملیات خرید توجه لازم را بفرمائید :  

 ۱- اغوا و بزرگ نمایی کالا اصلی ترین مشگل در خرید هاست . یادتان باشد هیچ کالایی در دنیای امروز بدون مشابه نمی باشد . ادعای تمام ویزیتور ها منحصر به فرد بودن کالایشان است . مواظب باشید قانع نشوید که حرف ایشان درست است . در تمام خریدها برای انتخاب حتما و قطعا  از سه شرکت مشابه و یا سه کالای مشابه دعوت بعمل اورده و یادتان باشد حق انتخاب اصلی ترین ابزار خریدار است  ٬ ان را  از دست ندهید و بدنبال روءیت  نمونه های مختلف باشید  تا افسوسی در اینده نداشته باشید .

۲- نیاز سنجی متناسب با پروژه و امکانات خود را  از  اساس مد نظر قرار دهید .  میگویند فروشندهء موفق  کسی است که کالای مورد درخواست خریدار را به وی بفروشد ؛  و فروشندهء  موفقتر  کسی است که کالای مورد نظر خود را به خریدار بفروشد . یادتان باشد بیمارستانها   به خصوص بیمارستانهای دولتی  مملو  از اقلام  وتجهیزاتی هستند که مورد استفاده معقول قرار نمیگیرند    و  در اولین جواب هر پرسشی   همه میگویند  مطابق با نیاز  و امکانات  و تخصص  ما خریداری نشده است . اساس کارتان این باشد  که کالایی خوب است  که از همین امروز  مورد استفادهء شما قرار گیرد  .  تجهیزات پزشکی با این سرعت در تغییرات ٬  دیگر  قابلیت  پس انداز  را ندارد .

۳- اصلی ترین بحث در فروش یک کالای سرمایه ای ٬ خدمات بعد از فروش ان است . گرچه شرکت های بزرگ امروزه بدون خدمات بعد از فروش نمی باشند ٬ لیکن مشگل  واسطهء فروش مارک های معتبر  ٬ خارج از نماینده گی های رسمی است که معمولا با قیمت کمتر  و  با وجاهتی پر زرق و برق  کار را شروع  و بعد از عقد معامله و فروش کالا ٬ ناپدید خواهند شد . بدون امنیت  در تعمیر و نگهداری  هر  کالایی  گران است حتی اگر مفت هم باشد  .  قبل از انجام معاملات خرید   تجهیزات گرانقیمت پزشکی  ٬  از  دفاتر و کارگاههای تعمیراتی ایشان بازدید و از وجود نفرات متخصص وتعمیر کار  رسمی   طرف قرار داد خود  مطمین  شوید .

۴ - نمایشگاه های تجهیزات پزشکی داخلی و خارجی  محل  مناسبی برای  ظهور اقتصاد  سالم و شفاف در این زمینه  میباشد .  در کشور های مختلف هر چه قدر  روابط و معاملات اقتصادی مبتنی بر  شفافیت  نمایشگاهی باشد ٬ ان کشور سالم تر و پاکتر  ارزیابی خواهد شد .  از طرفی   تنوع محصولات ٬ تنوع تولید کنندگان ٬ تنوع روش های فروش ٬ و ٬    روءیت اخریت  دستاورد های تکنولوژیکی در هر رشته  انهم  به صورت  سالم   و با کمترین نیرنگ های تبلیغاتی ٬ از دیگر اثرات  این نمایشگاهها میباشد . ضمن انکه دلالان بدون اطمینان  مارک های معتبر ٬ بدلیل حضور نمایندگان اصلی در اینگونه نمایشگاهها ٬  اجازهء  حضور ندارند .  فرصت استفاده از این نمایشگاهها را قبل از انتخاب کالا ٬ از دست ندهید .



سایت تخصصی صنعت بیمارستان سازی در ایران


مطالب مشابه :


نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی در تهران

دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی 40% تولید کنندگان وبلاگ تخصصی پزشکی مشفقی لیست




تجهیزات پزشکی بیمارستان - صنعت یا تجارت

دایرة المعارف تجهیزات پزشکی (لیست تجهیزات تولید تجهیزات پزشکی تولید کنندگان




سونوگرافی

لیست تجهیزات پزشکی. تولید کننده امواج فراصوت با تعداد مراجعه کنندگان زیاد




شرکت داروسازی اکسیر

شرکت داروسازی اکسیر یکی از بزرگترین تولید کنندگان بخش تجهیزات پزشکی لیست دارویی




تاریخ، زمان و مکان برگزاری نمایشگاه نمایشگاه ایران هلث امسال - نمایشگاه تجهیزات پزشکی 1390

دایرة المعارف تجهیزات پزشکی (لیست تجهیزات پزشکی) استانداردهای تجهیزات پزشکی, بیمارستانی,




روشهای حفظ ، نگهداری و مراقبت از تجهیزات پزشکی

روشهای حفظ ، نگهداری و مراقبت از تجهیزات پزشکی کنندگان مورد قبول پزشکی مندرج در لیست




بانک اطلاعات مرتبط با لوازم پزشکی و ورزشی

بانک اطلاعات مرتبط با لوازم پزشکی و ، فروشندگان عینکفروشندگان تجهیزات




آشنایی با فرآیند تولید و تجهیزات فرآوری گوشت آبزیان

آشنایی با فرآیند تولید و تجهیزات تغذیه و پزشکی مصرف تولید کنندگان انواع




فهرست استانداردهای اجباری در مدیریت مهندسی پزشکی

دایرة المعارف تجهیزات پزشکی (لیست تولید داخلی و تجهیزات پزشکی مشمول




آشنایی با فرآیند تولید و تجهیزات فرآوری گوشت آبزیان (فیش برگر ، خمیر ماهی، میگو برگر)

آشنایی با فرآیند تولید و تجهیزات بزرگترین تولید کنندگان انواع لیست ماشین




برچسب :