دروازبان بهتری شوید!!!

نکاتی برای اینکه
دروازبان بهتری شوید!!!
نکته اول : دقت و تیزبینی در بازی
این مسئله وقتی اتفاق می افتد که توپی که به سمت دروازه می آید دچار انحراف و تغییر مسیر شود.وقتی شما حاضرید که به یک جهت واکنش نشان دهید باید به سرعت جهت خود را تغییر دهید و به سمت دیگری واکنش نشان دهید تا شانس نجات دروازه را داشته باشید.همیشه به یاد داشته باشید که بازیکنان همیشه به این امید شوت از راه دور می زنند که دروازبان را به اشتباه بیندازند، و شما همیشه باید آماده باشید که بر اشتباهات حریف خود غلبه کنید.
نکته دوم:چالاکی و کنترل توپ
دست های خوب برای کنترل توپ اولین شرط و پایه و اساس یک دروازبان خوب است.
مهارت گرفتن توپ هرگاه که در نزدیکی بدن قرار دارد یک امر مهم و حیاتی برای دروازبان است.
یک مسئله مهم در رابطه با جلوگیری از ورود توپ به دروازه این است که همیشه بدن خود را پشت دستهای خود و در مقابل توپ قرار دهید، در این صورت اگر با دستهای خود نتوانید توپ را کنترل کنید این شانس را دارید که با بدن خود مانع ورود توپ به دروازه شوید.
تا به حال چند بار دیده اید که توپ از بین پاها و دستان دورازبان ها وارد دروازه شود؟به نظر شما اگر آنها بدن های خود را پشت دستکش های خود قرار میدادند این شکست ها به پیروزی تبدیل نمیشد؟!همیشه به یاد داشته باشید که بدنتان را پشت توپ قرار دهید، این کار شانس جلوگیری از ورود توپ به دروازه را چند برابر میکند.
نکته سوم: کارتان را به عنوان مانعی برابر شوتها درست انجام دهید.
دورازبان ها نیاز دارند که قابلیت دفع توپ ها را به خوبی گرفتن توپ ها داشته باشند.فوتبال مدرن دارای حرکات سریعتر و غیرقابل پیش بینی تر نسبت به گذشته شده است، بنابراین دروازبان ها  باید قدرت تصمیم گیری درباره دفع توپ ها از دهانه دروازه و یا جمع کردن توپ را داشته باشند.
تا به حال چند بار دیده اید که یک دروازبان در تلاش برای گرفتن توپ نتوانسته آنرا کنترل کند و  توپ تبدیل به موقعیت برای حریف شده است؟ یا تا به حال چند بار دیده اید که دروازبان توپی را که باید به راحتی جمع میکرده با دفعی ناقص در اختیار حریف گذاشته است؟
تصمیم درست درباره دریافت توپ یا دفع توپ فرق بین جلوگیری و یا تقدیم یک موقعیت گلزنی به حریف است.
نکته چهارم:کار با پا را فراموش نکنید.  45290539364124761722.jpg
در فوتبال مدرن دورازبان ها نیاز دارند که بتوانند با پای خود پاسی تا میانه زمین فوتبال دهند.دروازبان ها باید بتوانند که توپی را که دفاع پاس به عقب داده زیر فشار مهاجم های حریف کنترل کنند.دورازبان های خوب در این شرایط وحشت زده نمیشوند و کنترل خود را حفظ کرده و پاس خوب و مناسب را به هم تیمی های خود میرسانند. و حتی میتوانند توپ را (70 یارد) 64 متر آنورتر برای مهاجم های خود ارسال کنند.
پیشرفت در کنترل توپ به زمان و پشتکار نیاز دارد، اما کنترل خوب توپ کلیدی برای پیشرفت در دروازبانی است.شما ممکن است بهترین دروازبان شوت گیر دنیا باشید اما اگر نتوانید توپ را به خوبی به یاران هم دسته خود برسانید دارایی با ارزشی به حساب نخواهید آمد.
یک دروازبان مدرن در یک بازی 90 دقیقه ای بیشتر توپ را با پا کنترل میکند تا با دست های خود.
بنابراین بسیار مهم است که دروازبانان، حتی در سنین کم کار با پای خود را تقویت کنند تا به راحتی بتوانند در حین بازی توپ را کنترل کرده و پاس های خوبی بدهند.
نکته پنجم: صحبت کردن یک اصل مهم
ارتباط و صحبت کردن در زمین برای هر کدام از بازیکنان فوتبال و به خصوص دروازبان یک اصل مهم است.هنگامی که دروازبان تصمیمی میگیرد دفاع باید از آن آگاه باشد.درنگ و دودلی باعث اشتباه و دریافت گل میشود.دروازبان بهترین تصویر از بازی را دارد و بازیکنان در جلوی او هستند و باید به آنها هشدار دهد و آنها را آگاه کند.
دروازبان باید این دو نوع صدا زدن را بداند:
"دروازبان!" : به این معنی که دروازبان خودش میخواهد کنترل توپ را در اختیار بگیرد و بقیه بازیکنان باید از جلوی او کنار بروند و توپ را رها کنند.
"جلوی توپ": یعنی دروازبان دنبال توپ نمیرود و دفاع باید فشار لازم را به مهاجم بیاورد.این معمولا برای کرنر استفاده میشود.
دروازبان باید این کلمات را با صدای بلند فریاد بزند و اگر لازم باشد مرتبا آنها را تکرار کند.نباید در ذهن هیچ کس شکی باشد که این توپ برای کیست! این مسئله حتی شامل تیم حریف هم میشود که با فریاد های دروزابان تصمیم میگیرند به عقب برگردند چون دروزابان بسیار مطمئن و جدی به نظر میرسد به خصوص اگر بزرگتر از آنها باشد.
دروزابان همچنین باید حرکت و مکان بازیکنان دفاع در زمین را نیز مشخص کند.نباید از دروازبانان جوان این انتظار را داشت، به خصوص اگر به صورت ذخیره بازی کنند، اما از دروازبانی با تجربه 14-15 سال به صورت دروازبان اول در زمین باید انتظار داشت که بتواند خوب موقعیت را درک کند و دفاع را متناسب با آن بچیند.برای انجام این کار و درک بهتر، دروازبان باید از بازی بیاموزد. او باید بداند که:
·        چینش دفاعی که توسط تیم استفاده میشود و اینکه مربی از مدافعان میخواهد چگونه بازی کنند.
·        تمایل و قدرت تیم مقابل و بازیکنان تیم مقابل چگونه است.
·        نقش دفاع وسط، بک آزاد، دفاع گوش که بتواند آنها را به خوبی در جای خودشان تنظیم کند.
·        نقش هافبک ها، گوش تهاجمی و مهاجم ها برای کمک به حمله تیم.
به صورت مختصر دروزابان باید مانند مربی دوم در زمین باشد.این یک وظیفه بسیار بزرگ برای بازیکنان جوان است، اما چند نکته وجود دارد که میتواند به پیشرفت آنها در این زمینه کمک کند:
·        بسیار بلند و با تکرار فریاد بزنید.بازیکنان خیلی سخت صدای شما را میشنود چون زمین بزرگ است و صدا زیاد است، به خصوص وقتی که توپ در اختیار آنهاست و سرشان پایین است.
·        صحبت هایتان کوتاه و مختصر و معین باشد.مثلا این جمله "چه کسی شماره 10 را گرفته؟" یا "حواست به بالا باشه" معمولا کافی است.به یک بازیکن بگویید که باید چه کند مثلا "تری شماره 10 برای تو".
·        روی توپی که نزدیک است کار کنید.دروازبان باید اول روی کسی که توپ را حمل میکند تمرکز کند، مدافعانی که نزدیک توپ هستند را بچینید.وقتی خطر روی دروازه حتمی است مدافعان دیگر را سازماندهی کنید.
·        از مدافعان بازخورد بخواهید.آنها میتوانند با ارتباط چشمی پاسخ دهند یا دست تکان دهند یا به صورت زبانی اوکی کنند.اما آنها حتما باید به دروازبان امکان دهند که بفهمد آنها شنیده اند.بنابراین دروازبان میتواند روی مدافعان دیگر تمرکز کند و بازیکنان مجبور نیستند که فریاد های دروزابان را به خاطر چیزی که شنیده اند تحمل کنند.
·        اگر دروازبان صحبت نکرد مدافعان باید مسئولیت را به عهده بگیرند.مدافعان نباید هیچوقت تصور کنند که دروازبان به دلیل اینکه صحبتی نمیکند توپ مال اوست یا جایشان درست است.آنها همیشه باید به استقبال مهاجم و توپ بروند مگر اینکه چیز دیگری بشنوند.یک برخورد مدافعان با دروازبانی که در تمرینات ساکت است ارزش صحبت کردن را به او می آموزد.
ارتباط و صحبت کردن بین مدافعان و دروزابان یک اصل مهم  است که عمل دفاعی تیم را به یک واحد یکپارچه تبدیل میکند.
نکته ششم:بدانید چه زمانی باید حرکت کنید.
دروازبانان بی تجربه همیشه در کشمکش این هستند که چه زمانی باید از دروازه بیرون بیایند.این مطمئنا سخت ترین تصمیمی است که باید بگیرند، در حالیکه این بستگی به موقعیت ها در زمین، سرعت و توانایی مهاجم ها، موقعیت دیگر بازیکنان حمله و دفاع در زمین و توانایی و اعتماد به نفس دروازبان دارد.
این تصمیم بسیار آسان تر خواهد شد اگر دروازبان از یک موقعیت خوب شروع کند.معمولا موقعیت دروازبان در منطقه پنالتی باید مطابق با موقعیت توپ در زمین فوتبال باشد.اگر توپ در یک سوم حمله باشد باید در یک سوم منطقه پنالتی اگر در میانه زمین باشد باید حدود 5 تا 11 متری منطقه جریمه و اگر در خط دفاعی باشد نزدیک خط دروازه بایستد.اگر دروزابان جوان و یا کوچک باشد و یا تیم مقابل تمایل به شوتهای بلند داشته باشد در هر کدام از 3 موقعیت ذکر شده دروازبان باید چند متری عقب تر بایستد.
ناحیه بین وسط تا قسمت جلوی منطقه پنالتی به دروازبان اجازه میدهد که به راحتی روی توپ های بلند عکس العمل نشان دهد.همچنین این امکان را به مدافعان میدهد که بتوانند روی دروازبان به عنوان یک بازیکن آخر، هنگامی که تحت فشار هستند، حساب کنند.حتی وقتی که توپ در زمین خودی است دروازبان باید در 1 تا 2 متری دورازه برای بستن زاویه بایستد.اشتباه بزرگ دروازبان ها وقتی است که آنها دقیقا روی خط دروازه بایستند این موقعیت نه تنها بهترین زاویه ها را برای تیم حمله کننده فراهم میکند بلکه به آنها اجازه میدهد هر زمان که میخواهند به هر نقطه دورازه شوت بزنند.
«من چه زمانی باید از دورازه بیرون بیایم؟» این سوال بیشتر با چگونه درست است.زمان یک فاکتور بسیار مهم است به خصوص زمانی که یک حمله نزدیک است اما مسئله مهمتر این است که چگونه بیرون بیایید، باید قاطع و محکم باشید. این فقط برای ضد حمله ها نیست، بلکه شامل تمامی حرکات حریف به سمت دروازه میباشد.
دروازبان باید:
·        زمانی را انتخاب کند که حریف موقعیت شوت زنی دارد.
·        در مورد حمله به توپ قاطع و مصمم بدون درنگ و دودلی باشد.
·        وقتی به بازیکن مهاجم رسید سرعت خود را کم کند، دو دست خود را کاملا در دو طرف بدن باز کند تا جلوی شوت احتمالی را بگیرد.
دورازبان ها گل های زیادی را به دلیل قاطع نبودن در تصمیم خود از خروج از دروازه و ماندن در وضعیت نامعلوم بین بیرون آمدن و نیامدن، و به دلیل تردید و قرار نگرفتن در وضعیت خوب، دریافت میکنند. وقتی که دروازبان تصمیم میگیرد که برای توپی از دروازه خارج شود، باید برای آن بروند برای اینکه حتی شده کوچکترین تماسی با توپ پیدا کنند.وقتی که نزدیک توپ رسید باید سرعت خود را کم کند و فاصله خود را با مهاجم حفظ کند تا او نتواند دروازبان را دریبل بزند.
برای بیرون آمدن از دروازه باید پست ها را چک کنید، به موقعیت نگاه کنید، منتظر لحظه مناسب بمانید،اما تمامی این کارها را باید در اندک زمانی انجام دهید و کاملا آماده حرکت باشید.وقتی که شروع به حرکت کردید دیگر نمیتوانید از تصمیم خود برگردید.مطمئن باشید.
53236775898744628397.jpg
دورازبانان جوان و بی تجربه ممکن است اعتماد به نفس کافی برای خروج از دروازه حتی برای قطع کردن توپ های بلند و پاس روی دروازه را نیز نداشته باشند.برای ایجاد اعتماد به نفس باید با تکنیک ها شروع کنند، و موقعیت هایی با یاران کم و سپس بازی واقعی، اما فشار را باید کم کم ایجاد کرد.دروازبانی که اعتماد به نفس کافی در کار با پا، توانایی دریافت و گرفتن توپ و دیگر تکنیک ها را دارند نگرانی کمی راجع به اینکه چه زمانی از دروازه بیرون بیایند دارند.
نکته هفتم: شیرجه زدن برای زمان نا امیدی است!
دروازبانان جوان و بی تجربه همیشه میپرسند که چه زمانی باید شیرجه بزنند؟ پاسخ آنها این است "تقریبا هیچوقت".یک دروازبان خوب دفعات شیرجه زدن خود را با قرار گرفتن در موقعیت خوب کم میکند.شیرجه زدن باید به عنوان آخرین راه تلقی شود و فقط بعد از ضربه انجام گیرد.(قبل از ضربه شیرجه نزنید!!) دروازبان باید تا جایی که میتواند روی پاهای خود باشد.زمانی که شیرجه بزند، کاری است که بازگشتی ندارد و اگر مهاجم تصمیم دیگری بگیرد، دروازبان نمیتواند کار دیگری انجام دهد.شیرجه زدن یک عکس العمل نهایی و در نهایت ناامیدی در مقابل یک شوت است، و فقط باید در همین شرایط استفاده شود.
پیتر اشمایکل از منچستر یونایتد، یک مثال از دروازبانی است که تا آخرین لحظه روی پاهای خود می ایستاد و تلاش میکرد جلوی حریف را بگیرد و تا زمانی که لازم نبود عکس العمل عجولانه نشان نمیداد و شیرجه نمیزد.تعداد نجات های او با شیرجه نزدن بسیار زیاد است، البته شوت هایی که به زاویه های مخالف زده میشد و شیرجه زدن روی آنها را در اینجا حساب نکرده ایم.یک مثال بسیار عالی از نجات دروازه بدون شیرجه زدن.
شیرجه زدن یک عکس العمل نهایی و در نهایت نا امیدی در مقابل یک شوت است، و فقط باید در همین شرایط از آن استفاده کرد!
نکته آخر و بسیار مهم اینکه، هیچ جایگزینی برای تمرین کردن وجود ندارد، اگر میخواهید یک دروازبان خوب شوید باید فقط تمرین کنید و تمرین کنید و تمرین کنید!!!


پ.نوشت :الگوی مناسب در دروازه بانی بسیار مهم است.
سعی کنید این الگو را در بین دروازه بان هایی که می شناسید جستجو کنید و از نزدیک بازی او را ببینید،چرا که تاثیر بسزایی در روند کار شما خواهد داشت!یک الگوی خوب در این سطح خانم توسلی است،الگویی که بازی با پای فوق العاده ای دارد!یک پیشنهاد به دروازه بانهای عزیز دارم:اینکه حتما در یک تیم پایینتر از تیمی که دروازه بانی می کنید،در نقش بازیکن حاضر شوید،بازی با پای دروازه بان فاکتور بسیار مهمی است،فرزانه توسلی در بازیهای جام رمضان تهران به عنوان بازیکن حاضر شد و مهره خوبی هم برای تیمش به حساب می آمد،یادمه بازی اول هتریک کرد!این نشان از هوش بازی و اعتماد به نفس یک دروازه بان است!89815616188418887576.jpg
ایشون الگوی خوبی برای دروازه بانهای آینده ما خواهند بود،امیدوارم شرایطی فراهم بشه تا تجربیات ایشون به دروازه بانهای فعال در لیگ های مختلف منتقل بشه!چه اشکالی دارد یک کلاس دروازه بانی در دوران بازیکنی ایشون برگزار شود!؟چرا که ما خلا مربی دروازه بان را در فوتسال بانوان بسیار احساس می کنیم.باتشکر
متن اصلی از خانم مارال مجیدزاده و پی نوشت از سعیده شومال
 


مطالب مشابه :


استخدام بانک و ادارات دولتی

بیشتر سوالاتی که در مصاحبه ها و دارایی،بیمه چه میپرسند




مصاحبه نهاد کتابخانه های عمومی با جزئیات کامل، عقیدتی، سیاسی

سوالات آزمون استخدامی، سوالات مصاحبه طلبکار بیاد چه می کنی که من قبلا اینو دارایی قوه




اجرت المثل چیست و چگونه مطالبه و کارشناسی میشود؟

به همین دلیل در دادگاه قضات همواره این را از زن میپرسند که از دارایی کسب مصاحبه




دروازبان بهتری شوید!!!

هم دسته خود برسانید دارایی با ارزشی تجربه همیشه میپرسند که چه زمانی مصاحبه; تغذیه




این فوتبال کلا نجس و حرام هست!!!

شده‌اند تا چه کار مصاحبه کنی و بگوئی ملی کشورت میپرسند به راحتی هرچه




بزرگترین آرشیو اس ام اس ( جدیدترین اس ام اس های روز بیا تو ضرر نداره)

می دونی چه قدر ازش میپرسند اگر جنگل آتش باهاش مصاحبه می کنند و ازش می




برچسب :