مروری گذرا بر عملکرد نیروی زمینی ارتش در استان مازندران
ارتشیان قهرمان
اگرچه نام ارتش در مازندران با نام امیران قافله عشق، منفرد نیاکی، خلعتبری، کشوری و شیرودی، ذبیحی و دهها نام دیگر، گره خورده است اما ردپای یگان ارتش در مازندران را باید در قالب لشکر 30 گرگان جستجو کرد...
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بدخواهان این نظام نوپا، که شاهد طلوع و حیات دوباره آفتاب درخشان اسلام در سراسر عالم بودند، درصدد برآمدند تا از گسترش آرمانهای این انقلاب جلوگیری کنند.
از نظر جبهه استکبار و متحدانش که در ماههای نخستین انقلاب، حربههای متعددی را در راستای سرنگونی نظام اسلامی آزموده بودند، تحمیل یک جنگ، اقدامی بود که میتوانست این انقلاب را به شکست بکشاند و این شجره طیبه را از ریشه برکند. توان دفاعی کشور و وضعیت ارتش جمهوری اسلامی که در حال تحول و تبدیل شدن به یک ارتش اسلامی بود و از سویی با دسیسهها و اقدامات عناصر نفوذی ضد انقلاب، تضعیف شده بود، این خیال واهی را واقعی جلوه میداد.
هرچند عامل مهمی که سردمداران سفاک عراق را در تجاوز به خاک ایران، تشویق و ترغیب کرد؛ تحلیل ناشیانهای بود که دستگاههای جاسوسی و اطلاعاتی غرب از شرایط داخلی ایران ارائه داده بودند.
این تحلیلها با توجه به بی ثباتی در ارتش به دلیل نابسامانیهای موجود، تزلزل فرماندهی، کاهش مدت سربازی از دو سال به یک سال، تعویض پی در پی فرماندهان و خیانتهای بنی صدر موجب شده بود که آنان برای ناتوانی ارتش در مقابله با تجاوز کشورهای خارجی، حساب مستقلی بگشایند.
سرانجام رژیم عراق پس از مقدمهچینی و ایجاد تشنج در روابط دو کشور، در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۵۹ به طور یک جانبه، عهدنامه ۱۹۷۵ را لغو و متعاقباً در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، حملهای گسترده و همه جانبه را به مرزهای ایران آغاز کرد. پس از تجاوز حکومت عراق به خاک اسلامی ایران، غیور مردان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی، مشتاقانه مسئولیت خطیر حراست و پاسداری از مرزها و کیان مقدس ایران اسلامی را به دوش گرفته و مردانه برای ادای این وظیفه سنگین قیام کردند.
این دلاور مردان هنوز از دفع اشرار در استانهای کردستان و آذربایجان غربی، فارغ نشده بودند که همزمان، وارد کارزار خطیر جنگ شدند و در این راه شهدای گرانقدری را به اسلام و انقلاب، تقدیم کردند.
نمونهای از این حماسهها در مقاومت خرمشهر به نمایش در آمد. ارتش متجاوز عراق که به قصد تصرف چند روزه ایران، به این میدان، پای نهاده بود، مدت ۳۴ روز در پشت دروازههای خرمشهر، زمین گیر شد.
نقش تکاوران ارتش که دوشادوش ساکنان خرمشهر، حماسه آفریدند را باید از عوامل تحقق این مقاومت 34 روزه دانست. از سوی دیگر عزل بنیصدر، که تا آن زمان زمام امور ارتش را در دست داشت، روح تازهای در کالبد این تشکیلات دمید و نشانههای این تحول از فردای این ماجرا آشکار شد. چرا که در فاصلهی زمانی بسیار کوتاه، عملیات فرمانده کل قوا، خمینی روح خدا در منطقه دارخوین و شرق کارون با شرکت یگانهایی از ارتش جمهوری اسلامی ایران اجرا شد که در نتیجه آن، نیروهای متجاوز عراق از جنوب آبادی سلیمانیه و محمدیه در شرق کارون به عقب رانده شدند.
نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در طول هشت سال دفاع مقدس، 45 عملیات گسترده و موثر را علیه نیروهای متجاوز، به انجام رساند که این عملیاتها منجر به آزادسازی بخش عمدهای از خاک میهن اسلامی شد و ضربات جبران ناپذیری را بر ماشین جنگی عراق وارد ساخت.
عملیاتهایی همچون عملیات ثامن الائمه (ع)، طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس و...
همزمان با عملیاتهای نظامی این نیرو، کارکنان فداکار و متعهد جهاد خودکفایی آن، دوشادوش سایر نیروهای درگیر در جنگ، ضمن بازسازی و تعمیر و تدارک وسایل و قطعات آسیبدیده؛ منشأ خدمات بسیار ارزشمندی برای نیروهای نظامی کشور شدند و به ساخت قطعات مورد نیاز بخشهای دفاعی، کمر همت بستند.
اکنون با گذشت قریب به 25 سال از پایان جنگ تحمیلی، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با گذر از دوران سازندگی و تعمیر تجهیزات و امکانات مورد استفاده خود در جنگ، با استفاده از نیروهای متخصص و مهندسان جوان خود، توانسته است که تسلیحات و تجهیزات نظامی متعددی را طراحی و تولید کرده و در سایه این مجاهدتها به یکی از مقتدرترین نیروها در سطح منطقه بدل شده است.
اگرچه نام ارتش در مازندران با نام امیران قافله عشق، منفرد نیاکی، خلعتبری، کشوری و شیرودی، ذبیحی و دهها نام دیگر، گره خورده است اما ردپای یگان ارتش در مازندران را باید در قالب لشکر 30 گرگان جستجو کرد. کندوکاو در کارنامه عملیاتی ارتش، اطلاعات چندانی را در اختیار، قرار نمیدهد؛ چرا که عمده عملیاتهای لشکر 30، با ادغام یگانهای این لشکر در سایر لشکرها انجام میشده است. اگرچه عملیات آفندی ظفر 5 که در تاریخ 13/4/1364 به اجرا درآمد، به شکل مستقیم با حماسههای غیورمردان این لشکر ارتباط دارد.
این عملیات در منطقه عمومی پنجوین انجام شد؛ منطقهای که به دفعات، صحنه درگیری نیروهای ایرانی و عراقی بود و در دو محور توتمان و دره میانه از اهمیت ویژهای برخوردار بود.
این عملیات با رمز یا صاحبالزمان ادرکنی در نیمه شب مورخه 13/4/1364 آغاز گردید و رزمندگان اسلام با عبور از میادین و مواضع دشمن موفق شدند ارتفاع مهمی را در منطقه توتمان به تصرف خود در آورند.
در پایان باید گفت که نیروهای سهگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول دفاع ۸ سال دفاع مقدس، در اجرای مأموریت و وظایف الهی خود، از هیچ کوششی و حتی بذل جان، دریغ نکردند و شهدای بسیاری را تقدیم اسلام کردند. شهیدان گران مایهای که در اجرای فرمان حق و در طلب قسط با تیغ ستم سوز خود، لاشه ظلمانی کفر را از هم شکافتند و پای بر حلقوم کفر جهانی فشردند.
شاهد این امر واقعیتی است که حضرت آیتا... العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و پرسنل ارتش بر آن تأکید فرمودند: «اگر ارتشی در میدان باشد که جنگ را در میدانهای واقعی نبرد تجربه نکند، این ارتش یک ارتش واقعی نیست. لااقل یک ارتش سرافراز نیست اما آن ارتشی که جنگ را با پوست و استخوان خود آن هم نه یک روز و دو روز بلکه بیش از ۸ سال لمس میکند، این یک ارتش آبرومند و سرافراز است.»
گواه صادق بر این مدعا تقدیم بیش از ۴۸۰۰۰ شهید و ۲۰۰ هزار جانباز ارتش جمهوری اسلامی است.
انتهای پیام/.
مطالب مشابه :
شرایط استخدام در دانشگاه علوم انتظامی 91-92
به تایید بهداری کل ناجا. حین خدمت سربازی، کارت استخدام ناجا در آمده اند
پرسش های دوستان عزیزم- سری دوم
چون میخوام تو دوره سربازی بطورفشرده برای اگه تو بهداری داخل پادگان وظیفه ناجا
درجههای ارتش ایران
السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ حداقل مدت توقف در درجات سربازی تا ناجا شهربانی •
مروری گذرا بر عملکرد نیروی زمینی ارتش در استان مازندران
مروری گذرا بر عملکرد نیروی زمینی ارتش در کل قوا، خمینی روح خدا در منطقه بهداری واحد
فرمانده ای که صفای جبهه را با حکم وزارت راه عوض نکرد/تصاویر
با فرارسيدن دوران خدمت سربازی به مدت دو سال در و مسئول حراست راه آهن کل بهداری لشکر7 ولی
ناگفته های تفحص از زبان سردار باقرزاده
بحث تفحص همانطور که گفتم در خلال جنگ آغاز شد.
برچسب :
سربازی در بهداری کل ناجا