10 عارضه جراحی زیبایی بینی

در همه رشته های پزشکی، جراحی جنبه نجات بیمار از درد و رنج را دارد، ولی در اقصی نقاط دنیا و کشورمان افرادی دیده می شوند که از روی میل و رغبت و بدون داشتن عارضه پزشکی، اقدام به جراحی می کنند.


این گروه همان کسانی اند که خواهان تغییر شکل یا زیباترشدن هستند. ولی گاهی زیباتر شدن مخصوصا اگر به دست افراد فرصت طلب و غیرمتخصص باشد، عوارض ناخواسته و پیامدهای ناخوشایندی به بار می آورد.

 
احتمال عارضه در جراحی های زیبایی 5 تا 10 درصد و این احتمال تقریبا در سراسر دنیا حتی اگر توسط مجرب ترین پزشکان صورت بگیرد، کم و بیش یکسان است. عوارض بعد از جراحی اصولا به راحتی برطرف می شوند، ولی بعضی از آنها خسارات جبران ناپذیری بر جای می گذارند. تعدادی از آنها برای بیماران شناخته شده تر هستند.

 

1- کاهش حس بویایی

کاهش حس بویایی یکی از شکایت هایی است که بیماران بعد از عمل دارند. از آنجا که جراحی زیبایی بینی خارج از قلمرو اعصاب بویایی انجام می شود، بنابراین هیچ صدمه ای هم به آنها وارد نمی شود. کاهش حس بویایی، یک عارضه موقت رینوپلاستی و ناشی از ورم پوشش داخل بینی است و این تورم مانع از رسیدن مولکول ها به پایانه های اعصاب بویایی می شود، ولی قابل بازگشت است.

 
2- خونریزی

اگرچه خونریزی غیرمعمول است، ولی این احتمال وجود دارد که بیمار حین عمل یا بعد از آن دچار خونریزی شدید شود، به طوری که گاهی برای بندآوردن آن به درمان اورژانس یا حتی تزریق خون نیاز است. دلایل متعددی وجود دارد؛ مثلا بیمارانی که دچار اختلال های انعقادی هستند، آسپیرین استفاده می کنند (مصرف داروهای ضدالتهاب و آسپیرین باید از 10 روز قبل عمل قطع شود)، فشارخون بالا دارند یا ویتامین E و سیر مصرف کرده اند، بیشتر در معرض خونریزی های غیرقابل کنترل قرار دارند، اما معمولا هنگامی که جراح برای کنترل خونریزی داخل حفره بینی را شستشو می دهد، دلیل محکمی برای علت ایجاد خونریزی پیدا نمی کند (احتمال خونریزی بعد از عمل 2 درصد است).

نوع دیگر خونریزی نیز داخل بافتی است و وقتی اتفاق می افتد که جراح استخوان بینی را می شکند. در این مسیر عروق ریز فراوانی وجود دارند و پارگی عروق باعث خونریزی زیرجلدی می شود که اگر شدید باشد، از اطراف بینی فراتر می رود و به زیر چشم و گونه ها هم نفوذ می کند.

 

3- سوراخ شدن تیغه بینی

در مواردی که جراحی زبیایی بینی با اصلاح انحراف داخل بینی توام می شود، این احتمال وجود دارد که جراحی منجر به ایجاد سوراخی در تیغه بینی شود. بیمار بعد از عمل شاید هیچ علامتی نداشته باشد ولی اغلب با آبریزش بینی و تنفس سوت مانند به پزشک مراجعه می کند.

 

البته تنفس سوت مانند وقتی مشهود است که سوراخ های بینی خیلی کوچک باشد و در سوراخ های بزرگ علامت خاصی دیده نمی شود.

اگرچه پیدایش سوراخ نادر است، اما در صورت ایجاد، جراحی دیگری برای بستن سوراخ نیاز است. در برخی مواقع نیز تصحیح این عارضه غیرممکن است.
جراحی بینی

4- کوچکی سوراخ های بینی

کوچکی بیش از حد سوراخ های بینی مشکل ساز می شود. پره های بینی به عنوان دریچه های آن عمل می کنند. اگر در فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته، هنگام تنفس پره ها به تیغه بینی نزدیک شود به این معنی است که یا از ابتدا پره های بینی اش ضعیف بوده که با جراحی ضعیف تر شده یا اینکه جراح حین عمل، ساختارهای نگهدارنده بینی را تقویت نکرده است. در این مواقع بیمار نیازمند عمل جراحی مجدد است. به این صورت که لازم است سوراخ های بینی را کمی بزرگ تر کنیم، یعنی از تیغه بینی غضروفی برداریم و آن را به سوراخ های بیش از حد تنگ شده پیوند بزنیم.

 

5- عدم تقارن

صورت انسان ها در حالت طبیعی کمی نامتقارن است. تعدادی از بیماران بعد از عمل از عدم تقارن دو سوراخ ناراضی هستند. باید گفت جراحان قبل از عمل اندازه گیری دقیقی انجام می دهند، ولی جراحی عملکرد بشر است و ایجاد اختلاف بسیار جزیی و اندک اندازه سوراخ های بینی قابل قبول است.

 

گرچه شاید ایجاد غیرقرینگی به علت تورم باشد و با کاهش تورم این اختلاف نیز از بین برود، ولی عدم تقارن زیاد ناشی از خطای پزشک جراح است.

 

6- عفونت

عفونت پس از جراحی عموما شایع نیست، ولی در صورتی که ایجاد شود، نیازمند درمان اضافی شامل مصرف آنتی بیوتیک هاست.

نوع دیگری از عفونت به علت عدم شستشوی حفره بینی است. باقی ماندن ترشحات به تجمع میکروب ها کمک می کند و باعث ایجاد عفونت می شود. اگر این نوع عفونت درمان نشود باعث چسبندگی نیز خواهد شد.

 

7- آسیب به بافت های عمقی

ساختارهای عمقی تر مثل اعصاب، مجاری اشکی، عروق خونی و عضلات ممکن است حین جراحی صدمه ببینند. صدمه به بافت های عمقی تر می تواند موقتی یا دائمی باشند.
تنفس از راه دهان، عارضه ای جدی است و روی کیفیت زندگی تاثیر می گذارد، زیرا فردی که با دهان تنفس می کند، دچار خشکی مخاط دهان می شود و خشکی دهان در درازمدت به خرابی دندان ها کمک می کند

8- کرختی پوست

احتمال بروز بی حسی حس دائمی در پوست بینی وجود دارد و ایجاد آن قابل پیش بینی نیست.

 

9- مرگ در اثر ماده بیهوشی

احتمال عوارض، صدمه و حتی مرگ در تمام انواع بی حسی جراحی، چه بی حسی موضعی و چه بیهوشی عمومی یا تسکین بخشی با دارو در وجود دارد.

 

10- افزایش تنفس دهانی

تعدادی از بیماران ممکن است تا مدت ها بعد از عمل جراحی مجبور شوند از راه دهان تنفس کنند. آن گروه از افرادی که قبل از عمل دچار آلرژی بودند، بعد از عمل آلرژی شان به مراتب شدیدتر خواهد شد و شاید چند هفته تا چند ماه هم طول بکشد، اما به خاطر تورم مخاط، بعد از جراحی تا 10 درصد موارد افراد سالم نیز علایم حساسیت را پیدا خواهند کرد، زیرا اختلال در عملکرد وازوموتور ایجاد می شود، یعنی عروق بینی در حالت معمولی تنگ است و حین جراحی، اعصاب تنگ کننده عروق دچار آسیب و فلج می شوند. در نتیجه عروق مخاط گشاد و متورم شده و فضا یا همان راهروی بینی را کوچک تر و عبور و مرور جریان هوا را نیز دشوارتر می کنند.

 

تنفس از راه دهان، عارضه ای جدی است و روی کیفیت زندگی تاثیر می گذارد، زیرا فردی که با دهان تنفس می کند، دچار خشکی مخاط دهان می شود و خشکی دهان در درازمدت به خرابی دندان ها کمک می کند و کم خوابی یا بدخوابی، ناشی از آن باعث کسالت یا عصبانیت شخص خواهد شد.


مطالب مشابه :


جراحی بینی

جراحی بینی حقایق جراحی بینی ما در این مبحث در مورد جراحی های زیبایی بینی صحبت می کنیم :




ست های جراحی(2)

انجمن تکنولوژیست های جراحی ایران 12 آلیس کوتاه و بلند 5 2 ببکاک 6 4 کوخر بلند 7




جراحی پلاستیک بینی (راینوپلاستی) - بخش نخست

تاریخچه عمل جراحی بینی: اولین بار در 2500 سال پیش توسط پزشک هندی بنام سوشروتا(sushruta)




جراحی بینی

آیا در جراحی بینی امکانی وجود دارد که آثار بخیه در پره های بینی بیمار محسوس نباشد؟




10 عارضه جراحی زیبایی بینی

در همه رشته های پزشکی، جراحی جنبه نجات بیمار از درد و رنج را دارد، ولی در اقصی نقاط دنیا و




جراحی بینی

بینی زیبا به چه بینی اطلاق می شود؟ طبق نظر تمام مکاتب جراحی زیبایی بینی ، بینی زیبا بینی




سوالات رایج در جراحی زیبایی بینی

آیا عمل جراحی بینی های با پوست چرب ، ضخیم موسوم به بینی های گوشتی را توصیه می کنید یا




سوالات در مورد جراحی بینی(3)

عمل جراحی بر حسب مورد بین 5/1 تا 3 ساعت و معمولا حدود 2 ساعت طول می کشد. مدت زمان بستری معمولا 12




جراحی پلاستیک بینی (رینوپلاستی)

اطلاعات رینوپلاستی. سئوالات متداول رینوپلاستی رینوپلاستی (تغییر شکل بینی)، این عمل برای




جراحی بینی و عوارض ان

جراحی بینی و عوارض آن 1ـ اصلاح نکردن انسدادهای مکانیکی در حین عمل جراحی: چنانچه قبل از عمل




برچسب :